ANUNCIO sobre aprobación de un convenio de colaboración con la entidad Fundación OSCOBE para el fomento y la difusión de la actividad formativa y las prácticas no laborales realizadas en el marco del Programa Incorpora de la Fundación La Caixa (exp. X2024000831).

La Junta de Govern Local, en sessió ordinària celebrada el 8 d'abril de 2024, ha aprovat, entre d'altres, un conveni de col·laboració de l'Ajuntament de Breda amb l'entitat Fundació OSCOBE per al foment i difusió de l'activitat formativa i les pràctiques no laborals realitzades en el marc del programa Incorpora de Fundació La Caixa, amb la redacció que a continuació es recull:

 

 

ACORD DE COL·LABORACIÓ ENTRE L'EMPRESA AJUNTAMENT DE BREDA I L'ENTITAT FUNDACIÓ OSCOBE PER AL FOMENT I DIFUSIÓ DE L'ACTIVITAT FORMATIVA I LES PRÀCTIQUES FORMATIVES NO LABORALS REALITZADES EN EL MARC DEL PROGRAMA INCORPORA DE FUNDACIÓ LA CAIXA

 

REUNITS

D'una part:

Dídac Manresa Molins, alcalde de Breda amb NIF ***4807**, en nom i representació de l'empresa Ajuntament de Breda, amb domicili social a la Plaça de la Vila nº 9, 17400 Breda amb CIF: P1703000H

D'ara endavant, l'"EMPRESA COL·LABORADORA"

 

I d'una altra:

Pere Molins i Garcia, amb NIF ***0046**, en nom i representació, en la seva qualitat de Representant Legal de Fundació Oscobe amb domicili social a zona Sant Medir s/núm. 17150 de Sant Gregori amb CIF: G17143108

D'ara endavant, l'"ENTITAT"

 

MANIFESTEN

 

I.- Que l'EMPRESA COL·LABORADORA considera que totes les persones, degudament preparades, poden desenvolupar una tasca professional i estan d'acord amb la necessitat de desenvolupar polítiques i accions que afavoreixin una més elevada incorporació de les persones en risc d'exclusió al món laboral.

 

II.- Que l'ENTITAT és una entitat sense ànim de lucre que té com a principal objectiu la plena inserció social i laboral de les persones en risc d'exclusió que incideix en l'increment de la seva qualitat de vida i, a aquest efecte, col·labora amb el Programa Incorpora de Fundació la Caixa.

 

III.- Que l'ENTITAT té subscrit un Acord amb la Fundació "la Caixa" mitjançant el qual actua com a Punt de Formació Incorpora (PFI) amb l'objectiu d'aconseguir la millora de l'ocupabilitat de les persones que es troben en risc o situació d'exclusió social tenint els següents eixos bàsics:

Disseny de les actuacions partint de la demanda empresarial del territori

Buscar la implicació de l'empresa en tot el procés

Apoderar la persona i desenvolupar les competències transversals com a element diferencial per a la millora de la seva ocupabilitat

Les pràctiques formatives no laborals a l'empresa

El treball en xarxa de les entitats

Tot això de conformitat amb els protocols del Programa INCORPORA vigents a cada moment.

 

IV.- Que ambdues parts són conscients de la importància de donar cabuda als usuaris/usuàries en el mercat laboral mitjançant el seu accés a pràctiques formatives no laborals amb una formació prèvia de qualitat en el marc del Programa INCORPORA de Fundació la Caixa i que amb la finalitat de donar compliment a aquests objectius, estan interessades en subscriure aquest Acord de col·laboració conforme a les següents

 

CLÀUSULES

 

Primera. - Objecte de l'Acord

L'objecte d'aquest Acord és establir els termes de col·laboració entre l'EMPRESA COL·LABORADORA i l'ENTITAT, facilitar el desenvolupament de l'activitat formativa i les pràctiques formatives no laborals realitzades en el marc del Programa INCORPORA de "la Caixa".

 

Segona. - Compromisos de l'EMPRESA COL·LABORADORA

L'EMPRESA COL·LABORADORA es compromet a donar suport a l'ENTITAT en el disseny i preparació de les accions formatives que s'adaptin a les necessitats específiques de l'Empresa, i que permetin una millor eficàcia de les pràctiques formatives no laborals.

L'EMPRESA COL·LABORADORA es compromet a facilitar la realització de les pràctiques formatives no laborals als participants del Programa INCORPORA de "la Caixa" a les seves instal·lacions, en la forma i horaris acordats prèviament.

Amb aquesta finalitat, l'EMPRESA COL·LABORADORA oferirà les pràctiques formatives no laborals relacionades amb les activitats i continguts útils per als participants que els proporcionin una visió pràctica i real d'aquests continguts que complementin les accions de capacitació.

Els participants que figuren a l'Annex I d'aquest Acord desenvoluparan les pràctiques formatives no laborals programades en horaris i dates convingudes, a les instal·lacions de l'EMPRESA COL·LABORADORA, sense que això impliqui cap relació laboral amb aquesta EMPRESA COL·LABORADORA.

L'EMPRESA COL·LABORADORA queda exempta de qualsevol responsabilitat laboral o de qualsevol altra índole respecte als participants que realitzin les pràctiques formatives no laborals en el seu centre de treball.

A aquest efecte, l'EMPRESA COL·LABORADORA no adquirirà més compromisos que els derivats d'aquest Acord.

L'EMPRESA COL·LABORADORA nomenarà un responsable per a la coordinació amb l'ENTITAT de les pràctiques formatives no laborals que, així mateix, garantirà com a tutor l'orientació i consulta del participant i el seu seguiment durant tot el procés.

 

Tercera. - Compromisos de l'ENTITAT

L'ENTITAT com a impulsora de les accions formatives i les pràctiques formatives no laborals realitzades en el marc del Programa INCORPORA de "la Caixa", es compromet a:

Dissenyar amb el suport de l'EMPRESA COL·LABORADORA accions formatives adaptades a les seves necessitats i que permetin el desenvolupament eficient de pràctiques formatives no laborals.

Desenvolupar l'acció formativa amb la implicació de l'EMPRESA COL·LABORADORA i establir el model de pràctiques formatives no laborals més adequat, tot atenent al procés individualitzat dels participants i a les necessitats de l'Empresa. L'ENTITAT haurà de sol·licitar el consentiment del participant el model del qual s'adjunta a l'Annex II.

Realitzar el seguiment de les pràctiques formatives no laborals i designar un responsable que s'haurà de coordinar amb el/la participant i l'EMPRESA COL·LABORADORA.

Promoure la col·laboració entre els agents socials, associacions empresarials i altres entitats del territori dedicades a la promoció d'ocupació.

 

Quarta. - Responsabilitat

Qualsevol eventualitat d'accident que pogués produir-se serà contemplada d'acord amb l'Assegurança que l'ENTITAT té subscrita amb (SOL0055871 - SOL0055872 CIA. ATLANTIDA nom de la companyia asseguradora Atlàntida M.E.S.A d'Assegurances ).

 

Cinquena. - Privacitat i Dades Personals

Per al compliment de les obligacions establertes en aquest Acord caldrà que les parts intercanviïn dades personals dels usuaris/usuàries del Programa Incorpora, tenint en compte, a aquest efecte, totes les previsions legals establertes a la normativa espanyola i europea sobre Protecció de Dades de Caràcter Personal, i a qualsevol altra norma vigent o que en el futur es pugui promulgar sobre aquesta matèria.

L'ENTITAT, en la seva condició d'encarregada del tractament, es troba autoritzada per a la cessió de les dades personals dels usuaris/usuàries del Programa Incorpora, un cop hagi formalitzat el corresponent contracte d'encàrrec del tractament amb Fundació "la Caixa", entitat responsable del tractament d'aquestes dades.

La cessió de les dades personals dels usuaris/usuàries del Programa Incorpora resulta necessària per al desenvolupament i compliment del Programa, i ha estat degudament informada a aquests usuaris/usuàries.

Amb motiu d'aquesta cessió, l'EMPRESA COL·LABORADORA actua com a destinatària de les dades personals i, en conseqüència, adquireix la condició de responsable del tractament. És per aquest motiu, que el tractament d'aquestes dades personals s'obliga a complir totes les obligacions que estableix la normativa vigent i especialment el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016 relatiu a la protecció de les persones físiques quant al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades.

 

Sisena. - Durada

Aquest acord tindrà vigència des de la data de la seva signatura i fins el 30 de maig de 2024.

Aquest acord es podrà resoldre anticipadament per qualsevol de les parts, mitjançant comunicació prèvia.

 

Setena. - Actuacions en cas d'incompliment

Segons l'article 51. c) de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre de règim jurídic del Sector Públic (LRJSP), en cas d'incompliment de les obligacions i compromisos assumits per part d'algun dels signants qualsevol de les parts podrà notificar a la part incomplidora un requeriment perquè compleixi en un determinat termini amb les obligacions i compromisos que es consideren incomplerts. Aquest requeriment serà comunicat al responsable del mecanisme de seguiment, vigilància i control de l'execució del conveni i a les altres parts signants. Si transcorregut el termini indicat en el requeriment persistís l'incompliment, la part que el va dirigir notificarà a les parts signants la concurrència de la causa de resolució i s'entendrà resolt el conveni. La resolució del conveni per aquesta causa podrà comportar la indemnització dels perjudicis causats si així s'haguessin previst.

 

Vuitena. - Mecanisme de seguiment i vigilància del conveni

Es crearà una comissió de seguiment, vigilància i control de les actuacions obligatòries del conveni, i de resolució de dubtes o qüestions que es plantegin en la seva execució i interpretació.

La comissió estarà composada per les següents persones, que es determinen a l'Annex com a responsables del seguiment i la tutorització de les pràctiques formatives no laborals:

- Dues persones representants de la Fundació OSCOBE (AdM i TR)

- El regidor responsable dels membres i la gestió de les tasques de la brigada municipal, Sr. JAA.

Aquesta Comissió es reunirà quan qualsevol de les parts ho demani per escrit, amb la finalitat de fer un seguiment de les actuacions desenvolupades i per programar aquelles que es considerin oportunes. Es podran convocar les sessions per via electrònica.

 

Novena. - Modificació del conveni

Les possibles modificacions del conveni requeriran l'acord unànime de les parts que es formalitzarà mitjançant la signatura de l'acord de modificació.

 

Desena. - Extinció del conveni

Al marge dels supòsits previstos anteriorment, hi seran d'aplicació els motius que, quant a extinció i efectes de resolució dels convenis, es regulen en els articles 51 i 52 de la Llei 40/2015, de 1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

 

Onzena. - Règim jurídic i resolució de controvèrsies

El present conveni té naturalesa administrativa. Les discrepàncies que puguin sorgir de la seva aplicació seran resoltes de mutu acord entre les parts. Els conflictes derivats de l'aplicació d'aquest conveni són competència de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa.

Són aplicables a aquest conveni els següents articles:

- L'article 48 i següents, relatius als convenis de la llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del Sector Públic (LRJSP), relatiu al deure de col·laboració entre les Administracions Públiques.

- L'article 8.1 apartat f) i l'article 14 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de Transparència, accés a la informació pública i bon govern, relatiu a la transparència en els convenis de col·laboració.

- Es complirà la normativa de protecció de dades de caràcter personal, i implementaran les mesures de seguretat previstes per la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de dades personals i garantia dels drets digitals

 

El que es publica per a general coneixement d'acord amb l'article 110.3 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

 

Breda, 11 d'abril de 2024

 

Dídac Manresa Molins

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
21084 catalunya administración local,Ayuntamiento de Breda,DOGC,DOGC 2024 nº 9146 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-19/21084-anuncio-aprobacion-convenio-colaboracion-entidad-fundacion-oscobe-fomento-difusion-actividad-formativa-practicas-laborales-realizadas-marco-programa-incorpora-fundacion-caixa-exp-x2024000831 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.