ANUNCIO sobre aprobación de las bases y la convocatoria del proceso selectivo de dos plazas de agente de policía.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, en sessió ordinària de data 11 d'abril de 2024 va adoptar el següents ACORDS

 

Primer.- Aprovar les bases reguladores que han de regir el procés selectiu para la provisió de dues places d'agent de la Policia Local, funcionari, enquadrat a l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials grup de titulació C1.

 

Segon.- Aprovar simultàniament la convocatòria del procés selectiu per proveir les places esmentades, consistent en concurs oposició torn lliure per a dues places d'agent de Policia Local.

 

Tercer.- Aprovar el model d'instància de sol·licitud per participar en el procés selectiu que tindrà efectes de declaració responsable de que es reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides a la convocatòria.

 

Quart.- Fer públiques les bases de la convocatòria mitjançant la inserció d'anunci en el DOGC, al Butlletí Oficial de la Província, en el tauler d'anuncis de la seu electrònica de la corporació i a la web municipal.

 

Cinquè.- Sol·licitar assistència en el Tribunal de selecció als organismes i administracions competents en la matèria.

 

Santa Eulàlia de Ronçana, 12 d'abril de 2024

 

Francesc Bonet Nieto

Alcalde

 

 

BASES REGULADORES DEL PROCÉS SELECTIU PER A LA SELECCIÓ/PROVISIÓ DE 2 PLACES D'AGENT DE LA POLICIA PER CONCURS OPOSICIÓ LLIURE, EN RÈGIM DE FUNCIONARI DE CARRERA, ENQUADRADES A L'ESCALA D'ADMINISTRACIÓ ESPECIAL, GRUP C1, DE L'AJUNTAMENT DE SANTA EULÀLIA DE RONÇANA, I LA CONSTITUCIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL PER NOMENAMENTS INTERINS

 

1. Objecte de la convocatòria

Aquestes bases tenen per objecte la regulació del procediment de selecció de 2 places d'agent de la policia local, funcionaris de carrera de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, pel sistema de concurs oposició lliure enquadrades en l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials, escala bàsica, grup de titulació C1, dotades amb retribucions que corresponguin d'acord amb la relació de llocs de treball i la legislació vigent.

D'acord amb la Llei 5/2020, de 29 d'abril, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, que afegeix una disposició addicional, la vuitena, a la Llei 16/1991, de 10 de juliol, per tal d'incorporar les dones en les diferents escales i categories del cos de la policia local de Catalunya, s'estableix una reserva mínima de places per a dones del 25%, en el supòsit que no es disposi de Pla d'igualtat a la corporació, mitjançant uns criteris de preferència i d'acord amb unes condicions concretes establertes en la base vuitena, sempre i quan es convoquin més de tres places.

La present convocatòria es regira pel Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, que s'insereix en el marc normatiu de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya, en concordança amb el text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (TREBEP), i es regularà d'acord amb el contingut d'aquestes bases.

Les funcions a desenvolupar són les que els puguin ser encomanades d'acord amb la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals i, en el seu cas, en el reglament del cos aprovat per l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.

 

2. Requisits d'admissió de les persones aspirants

2.1. Condicions d'admissió dels aspirants:

Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de reunir els requisits següents:

a) Tenir ciutadania espanyola, d'acord amb la legislació vigent.

b) Haver complert 18 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

c) Posseir el títol de batxillerat, tècnic o un altre d'equivalent o superior o fotocòpia del rebut que acrediti el pagament dels drets d'expedició del títol. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

d) Acreditar el certificat de nivell intermedi B2 o equivalent, de coneixements de la llengua catalana. En el cas de no acreditar documentalment l'esmentat nivell de català, les persones interessades a participar en les presents proves també podran presentar les seves instàncies, si bé hauran de realitzar la prova específica de coneixements de la llengua catalana de l'esmentat nivell.

e) No haver estat condemnat/da per cap delicte, o en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals. No estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de cap Administració Pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

f) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria, d'acord amb el que consta a l'annex III, quadre d'exclusions mèdiques.

g) Estar en possessió dels permisos de conduir de les classes A2 i B, sense la limitació que comporta el codi 78 per a la conducció exclusiva de vehicles automàtics, en els dos tipus de permisos.

h) Declaració jurada o de responsabilitat per la qual es pren el compromís de mantenir vigents els permisos de conduir, mentre es mantingui la relació laboral amb la Policia Local de Santa Eulàlia de Ronçana.

i) Declaració jurada o de responsabilitat per la qual es pren el compromís de portar armes de foc, d'acord amb les condicions establertes en la normativa vigent.

j) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ser encomanades, d'acord amb el que determina la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de policia local.

k) Estar en disposició d'acceptar la dedicació plena o exclusiva que els pugui ser exigida, d'assistir als cursos d'especialització que la Corporació cregui convenients, així com de la jornada laboral en qualsevol torn (matí, tarda, nit o partit) que es pugui establir d'acord amb les necessitats del servei.

l) Haver satisfet la taxa per drets d'examen a les proves d'accés corresponent o l'acreditació de l'exempció.

Tots els requisits s'han de complir el darrer dia de la presentació de sol·licituds, tret del permís de conduir classe A2 que s'haurà de presentar a la formalització del nomenament com a funcionari/ària en practiques.

 

3. Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds per prendre part a les proves s'hauran de presentar al Registre General de la seu electrònica en la forma que determina l'article 16, de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

També es podran presentar presencialment al Registre General d'entrada de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, situada a la Ctra. De la Sagrera, 3, de Santa Eulàlia de Ronçana.

Si la instància no es presentés per Registre General o Registre Electrònic, l'aspirant haurà de comunicar-ho a l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana amb la remissió de la còpia de la instància segellada convenientment, el mateix dia, mitjançant correu electrònic a l'adreça rrhh@ser.cat adjuntant el comprovant que ho acrediti. No s'acceptarà cap instància per correu que no hagi complert aquest requisit.

El termini de presentació d'instàncies, finalitzarà al cap de vint dies hàbils següents a comptar a partir del l'endemà de la publicació, de les Bases al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Només a efectes informatius es donarà publicitat al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament.

La presentació de documentació obligatòria es la següent:

 

1

Instància normalitzada de participació en processos selectius complimentada i signada. (publicada a la web https://www.ser.cat/tramits-i-gestions/tramits/categoria-14)

2

Declaració jurada complimentada i signada (Annex IV).

3

Curriculum vitae.

4

Fotocòpia del DNI.

5

Fotocòpia de la titulació exigida.

6

Foto carnet de conduir B i A2. En el cas de no disposar del carnet A2 a la finalització del termini per la presentació de sol·licituds, aquest s'haurà de presentar abans de la presa de possessió com a funcionari/ària en pràctiques.

7

Fotocòpia del certificat que acrediti el coneixement del nivell B2 de llengua catalana (Decret 3/2014, de 7 de gener).

8

Justificant d'haver abonat els drets d'examen o l'acreditació de l'exempció d'acord amb la base 4.

9

Document d'autovaloració de mèrits degudament complimentat i signat. (La documentació de mèrits es presentarà un cop superada la fase d'oposició d'acord amb la base 7a)

El document es pot descarregar a https://www.ser.cat/tramits-i-gestions/tramits/categoria-14

 

 

Altra documentació a presentar durant el procés selectiu:

 

10

Certificat mèdic oficial en el qual es faci constar que es reuneixen les condicions físiques necessàries per a portar a terme les proves d'aptitud física. Aquest document es presentarà el dia de la prova d'aptitud física i la seva data d'expedició ha de ser inferior a 3 mesos.

11

Fotocòpia dels documents acreditatius dels mèrits al·legats i que es valoraran de conformitat amb la base 8.1.2. Es presentaran finalitzada la fase d'oposició i únicament l'hauran de presentar les persones aspirants que l'hagin superat.

 

 

La documentació presentada electrònicament s'haurà de presentar en format PDF, les imatges i fotografies no seran acceptades i la persona aspirant no serà admesa al procés selectiu.

La documentació de mèrits que es presenti juntament amb la instància no serà valorada, la forma de presentació de l'acreditació documental de mèrits es farà d'acord amb l'establert a la base 7a.

Amb la formalització i presentació de la instància els/les aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en el procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

Si alguna de les instàncies té qualsevol defecte reparable, es requerirà a la persona interessada perquè en el termini màxim de deu dies esmeni la deficiència o acompanyi els documents preceptius, amb l'advertiment, que si no ho fa així es procedirà, sense més tràmits, a l'arxiu de la instància.

 

Tota la documentació caldrà presentar-la com a màxim fins al moment de finalització del termini de presentació d'instàncies amb l'excepció de:

-Certificat de català.

-Certificat mèdic que podran acreditar-se fins al dia de la prova corresponent.

 

 

4. Drets d'examen

Els drets d'examen es fixen en la quantitat establerta a les ordenances fiscals vigents en el moment que s'obri el termini de presentació de sol·licituds, però sempre recollit en l'Ordenança fiscal núm. 13 (13,00.-€ per 2024).

L'aspirant haurà de realitzar prèviament l'ingrés en el compte corrent restringit - ES38 0182 6035 430201560499, referenciant el DNI, i convocatòria a la qual es presenta i adjuntar el comprovant d'ingrés a la sol·licitud, tant si és presentació electrònica com presencial.

D'acord amb el que preveu la normativa vigent en matèria de taxes i preus públics de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, en relació a beneficis fiscals, s'estableix una reducció del 100% de la taxa per a concórrer a proves selectives per a les persones que presentin un document del Servei Català d'Ocupació en què s'acrediti la situació de desocupació (Dardo, Dono o Certificat integrat).

En cap cas, el fet d'abonar els drets d'examen substituirà el tràmit de presentació de la instància de sol·licitud de participació en les proves selectives.

La manca de pagament, el pagament incomplet de la taxa d'inscripció o la no acreditació de l'exempció o de la bonificació de la taxa d'inscripció en el termini establert de presentació de sol·licituds, comporten l'exclusió de la persona participant de la convocatòria.

No és procedent la devolució de la taxa d'inscripció en els supòsits d'exclusió de la convocatòria per una causa imputable a la persona participant.

 

5. Admissió de les persones aspirants

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'alcalde en el termini màxim d'un mes dictarà resolució aprovant la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses, la data, hora i lloc de l'inici de les proves del procés i la composició nominal del tribunal qualificador.

L'esmentada resolució es publicarà al tauler d'anuncis de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i es concedirà un període de deu dies hàbils, a comptar de l'endemà de la publicació del corresponent anunci, per presentar esmenes i possibles reclamacions. Les al·legacions presentades seran resoltes en el termini màxim de quinze dies següents a la finalització del termini per a la seva presentació. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les reclamacions s'entendran desestimades.

La llista definitiva de persones aspirant admeses es publicarà al taulell d'anuncis de la Seu Electrònica de l'Ajuntament.

De conformitat amb el que estableix l'article 77.3 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals de Catalunya, la presidència de la corporació, que és l'autoritat convocant, a petició pròpia o a proposta del/de la president/a del tribunal, pot demanar, als efectes procedents, l'acreditació dels requisits necessaris quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer les persones aspirants.

La publicació dels actes derivats del desenvolupament del procés selectiu al tauler d'edictes de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, tindran tots els efectes de notificació als interessats d'acord amb allò que estableix l'article 45.1 b) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

6. Tribunal qualificador

El Tribunal Qualificador estarà constituït d'acord amb el que estableix l'article 32.1 de la Llei 16/1991, de policies locals i els articles 8 i 46 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, pels membres que es determinin a la resolució d'alcaldia, i en qualsevol cas estaran integrats per:

a) Un terç ha de ser integrat per membres o persones funcionàries de la mateixa corporació.

b) Un altre terç ha de ser integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria.

c) El terç restant ha de ser proposat pel Departament d'Interior, entre els quals hi haurà com a mínim, una persona proposada per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i una altra per la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals.

En cas que el secretari/ària no sigui membre del Tribunal, actua amb veu però sense vot.

El tribunal ha d'estar integrat, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars.

L'abstenció i la recusació dels membres del tribunal s'han d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

El tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, a més de la del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que els substitueixin.

El tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu, però sense vot per debatre, en les sessions del tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

Les indemnitzacions per assistència dels membres del tribunal s'acreditaran d'acord amb el que disposi la normativa vigent en cada moment.

 

7. Acreditació documental mèrits al·legats a la fase de concurs.

Finalitzada la fase d'oposició les persones aspirants que l'hagin superat, seran requerides mitjançant publicació al tauler d'anuncis de la seu electrònica, perquè en el termini de deu dies hàbils, presentin la documentació acreditativa dels mèrits al·legats a la fase de concurs, que s'han relacionat prèviament al document d'autovaloració de mèrits.

Els noms dels documents han de coincidir amb el número que s'hagi fet constar al document d'autovaloració presentat en el termini de presentació d'instàncies de sol·licitud de participació.

Els mèrits que no es justifiquin documentalment en temps i forma no seran puntuats.

Finalitzat el termini d'acreditació documental, es publicarà un llistat provisional de valoració dels mèrits i es concedirà un termini d'audiència de 10 dies hàbils per esmenar la documentació en el cas que aquella sigui insuficient, hi hagi defectes o sigui necessari un aclariment (en aquesta fase no es podran al·legar ni aportar mèrits nous). Transcorregut aquest termini, sense que s'hagin presentat al·legacions, es considerarà elevada a definitiva la llista amb la puntuació de la valoració de mèrits i no caldrà tornar a publicar-la.

 

8. Procés de selecció

La selecció consisteix en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits o nivell d'experiència relacionats amb la tasca policial a exercir i en la superació de les proves corresponents, inclòs el curs selectiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

La puntuació obtinguda en la fase de concurs no podrà aplicar-se per superar els exercicis de la fase d'oposició.

L'ordre d'actuació de les persones aspirants per aquells exercicis que no puguin fer-se conjuntament, serà determinat pel tribunal qualificador i es farà públic al tauler d'anuncis de la seu electrònica, podent ser el de l'ordre alfabètic, el número de registre d'entrada de la persona aspirant, o per puntuació obtinguda ordenada de major a menor.

Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida. Les persones aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, excepte per raons de força major, degudament justificades i discrecionalment apreciades pel tribunal qualificador i sempre que no es perjudiqui la igualtat entre les persones aspirants, seran definitivament excloses del procés selectiu. Es concedeix un temps de cortesia de 15 minuts un cop iniciada la prova, en els quals les persones aspirants podran accedir a la realització d'aquesta, en cap cas s'atorgarà més temps per a fer-la de l'establert.

Per la participació en les proves selectives les persones aspirants hauran d'acreditar la identitat, mitjançant la presentació del DNI, passaport o carnet de conduir vigents.

Durant la realització del procés selectiu les persones aspirants no podran fer ús de telèfons mòbils ni altres mitjans de comunicació amb l'exterior. Ni podran sortir de la sala on es dugui a terme la prova, durant la realització d'aquesta. L'incompliment d'aquestes normes o bé les actituds de falta de respecte o consideració envers la resta de persones aspirants del procés selectiu i envers el propi Tribunal comportaran l'expulsió de la persona aspirant del procés selectiu, la qual cosa es farà constar de forma expressa en l'acta emesa pel Tribunal.

Si el tribunal té coneixement que alguna de les persones aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de l'interessat, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

8.1 Desenvolupament del procés de selecció

8.1.1 Exercicis de la fase d'oposició

La fase d'oposició tindrà una puntuació total de 60 punts. Tots els exercicis que la formen són obligatoris i eliminatoris.

1r Exercici

CONEIXEMENT GENERALS I ESPECÍFICS

Aquest exercici es divideix en dues parts que es realitzaran de forma conjunta, la durada màxima serà de 2 hores:

Part 1. Test de cultura general

Consisteix a contestar un qüestionari de preguntes tipus test, que seran proposades pel tribunal i relatives a coneixements de cultura general a un nivell concordant amb el títol acadèmic requerit a la base segona, i a coneixement sobre l'actualitat política, social i cultural.

Aquesta prova es puntuarà entre 0 i 20 punts. Quedaran eliminats/des els/les opositors/res que obtinguin una qualificació inferior a 10 punts.

El tribunal establirà el valor de cada pregunta.

Part 2. Prova de coneixements específics

Consisteix a contestar, preguntes que podran ser tipus test, resposta breu o la resolució de supòsits pràctics, que seran proposades pel tribunal i relacionades amb els temes que figuren a l'Annex I.

Aquesta prova es puntuarà entre 0 i 40 punts. Quedaran eliminats/des els/les opositors/res que obtinguin una qualificació inferior a 20 punts.

El tribunal establirà el valor de cada pregunta o supòsit pràctic.

El Tribunal qualificador no haurà de corregir la segona part de les persones participants amb la qualificació de no apte en la primera.

2n Exercici coneixement llengües

CONEIXEMENT DE LA LLENGUA CATALANA

Consisteix en la realització d'exercicis de coneixements sintàctics i de comprensió i orals de la llengua catalana.

Queden exempts de realitzar aquesta prova els i les aspirants que acreditin documentalment, posseir el certificat de nivell intermedi de català (B2) d'acord amb el Decret 3/2014, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català o certificar haver superat una prova de nivell igual o superior al requerit en un procés de selecció anterior convocat per l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.

La presentació del certificat corresponent s'admetrà, com a màxim, abans de l'inici de la prova.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en normalització lingüística.

Es qualificarà com a APTE/A o NO APTE/A, essent excloses del procés selectiu les persones que no la superin.

3r Exercici

APTITUD FÍSICA

Aquesta prova té per objecte comprovar, entre d'altres, les condicions de força, agilitat, rapidesa i resistència de l'aspirant. Consta de les subproves que s'especifiquen en l'Annex II d'aquestes bases, on també es troben regulats els barems de puntuació en funció del sexe. Per a la seva realització, és obligatori que les persones aspirants portin roba i calçat esportiu.

Aquesta prova es qualificarà com a APTE/A o NO APTE/A, essent excloses del procés selectiu les persones que no la superin.

Per a la realització d'aquesta prova els i les aspirants han de lliurar al tribunal el mateix dia de la prova, un certificat mèdic oficial, amb data d'expedició inferior a tres mesos, en el qual es faci constar que reuneixen les condicions físiques necessàries per a portar a terme els exercicis de la convocatòria. La no presentació d'aquest certificat, abans de l'inici de la realització dels exercicis, comporta l'exclusió automàtica de la persona aspirant del procés selectiu.

Per realitzar aquestes proves, l'òrgan de selecció comptarà amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en educació física.

L'ordre de realització de les diferents subproves físiques vindrà establert per l'organització dels i les aspirants en els grups que determini l'òrgan seleccionador, i s'hauran de realitzar totes i cadascuna de les subproves físiques.

Per a la superació d'aquesta prova, serà obligatori que la mitjana aritmètica de les quatre subproves sigui de 5 punts com a mínim per a totes les persones candidates fins a 29 anys, de 4,5 punts per a les persones de 30 a 39 anys i de 4 punts per a les persones majors de 39 anys.

Les persones candidates que no realitzin correctament o no puntuïn en alguna de les subproves, seran declarades no aptes.

4t Exercici

PROVES PSICOTÈCNIQUES I COMPETENCIALS

Consisteix en una bateria de tests objectius que compleixin els requisits de validesa i fiabilitat i hagin estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

Aquest exercici ha de contenir, com a mínim, proves actitudinals, proves de personalitat i proves competencials, adequades al perfil requerit per a l'exercici de les funcions policials.

A criteri de les persones examinadores, es podrà complementar aquest exercici amb una entrevista personal dels aspirants, a fi d'integrar tots els elements explorats anteriorment. En aquest cas, a les entrevistes hi ha d'estar present, com a mínim, un membre del tribunal juntament amb el tècnic o tècnica que dirigeixi l'entrevista:

A l'entrevista es valoraran les competències següents:

- Motivació i Identificació amb l'Organització.

- Jerarquia i Disciplina.

- Responsabilitat i Orientació a la Qualitat.

- Resolució de Problemes.

- Autonomia i Iniciativa.

- Adaptabilitat i Flexibilitat.

- Autocontrol i Resistència a la Pressió.

- Autogestió i Desenvolupament Personal.

- Habilitats Socials i Comunicatives.

- Orientació de Servei a les Persones.

- Cooperació i Treball en Equip.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en proves psicotècniques.

El personal tècnic que examini els tests psicotècnics elaborarà un dictamen del perfil del professional de cada aspirant i la proposta de qualificació.

La seva avaluació es farà de conformitat amb la Resolució INT/2403/2015, de 2 d'octubre, per la qual es dona publicitat al protocol pel qual s'estableixen els criteris orientatius d'avaluació psicològica per a l'accés, la promoció i la mobilitat de les policies locals de Catalunya.

La falsedat demostrada en les respostes comportarà l'eliminació de l'aspirant.

Aquesta prova es qualificarà com a APTE/A o NO APTE/A, essent excloses del procés selectiu les persones que no la superin.

8.1.2 Desenvolupament de la fase de concurs:

La puntuació total de la fase de concurs no pot ser, en cap cas, superior a 20 punts.

El tribunal valorarà els mèrits al·legats i acreditats documentalment pels aspirants, d'acord amb el barem següent:

VALORACIÓ DE MÈRITS

a) Experiència professional (màxim 5 punts)

Per haver exercit com a agent de la policia local en un Ajuntament d'entre 5.000 i 10.000 habitants: Per cada mes complert treballat 0,20 punts fins a un màxim de 5 punts.

Per haver exercit com a agent de policia en altres cossos policials: Per cada mes complert treballat 0,10 punts fins a un màxim de 5 punts.

S'acreditarà mitjançant certificació de serveis prestats de l'administració on s'hagin prestat, que haurà d'incloure la data d'inici i data final, el grup de classificació i el règim jurídic de vinculació.

Els serveis prestats a l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, s'acreditaran d'ofici, prèvia sol·licitud de la persona aspirant que haurà de marcar la casella corresponent a la instància de sol·licitud, on haurà d'indicar el període en què va prestar serveis.

b) Experiència com a persona voluntària de Protecció Civil (màxim 2 punts)

Imprescindible estar en possessió del curs bàsic per a voluntaris de Protecció Civil per comptabilitzar l'experiència;

Per haver exercit com a voluntari/ària de l'AVPC SER. Per cada any de servei 1 punt.

Per haver exercit com a voluntari/ària a qualsevol AVPC. Per cada any de servei 0,25 punts.

Els serveis prestats a l'AVPC s'acreditaran mitjançant certificat expedit pel corresponent ajuntament i/o per la Direcció General de Protecció Civil.

c) Titulacions acadèmiques (màxim 1 punt)

- Llicenciatura, diplomatura, grau universitari o grau superior: 1 punt

d) ACTIC (màxim 1 punt)

- ACTIC nivell mitjà o superior: 1 punt

- ACTIC nivell bàsic: 0,5 punts

e) Formació professional (màxim 5 punts)

 

Hores de durada

Certificats d'aprofitament de cursos organitzats o homologats per l'Escola de Policia de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

6 a 25

0,20

26 a 40

0,40

41 a 100

0,60

+ de 100

0,80

 

 

En cap cas no es valoraran els respectius cursos selectius que s'han superat o s'hagin de superar dins de l'oposició per a l'ingrés a la mateixa categoria.

Les persones aspirants han d'acreditar documentalment la durada, en hores, dels cursos realitzats. Les certificacions de formació on no constin les hores no es valoraran.

No es valoraran les assistències a jornades, seminaris i altres formacions, únicament es valoraran cursos amb certificat d'aprofitament i que estiguin homologats o organitzats per l'ISPC o altres administracions públiques competents en la matèria. (s'haurà d'adjuntar la resolució on consti l'homologació del curs, en cas contrari no es valorarà).

Les diferents edicions d'un mateix curs podran ser valorades o no valorades, a criteri del tribunal. Només es computen les activitats formatives dels darrers 15 anys.

f) Nivell de coneixement de la llengua catalana: (màxim 1 punt)

Es valoraran els certificats superiors al nivell intermedi de català (B2) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o altres equivalents.

- Nivell de suficiència C1: 0,5 punts.

- Nivell superior C2: 1 punt.

g) Recompenses, distincions i felicitacions: (màxim 2 punts)

Es valoraran, les recompenses, distincions i felicitacions pròpies dels cossos de policia local o de la resta de forces i cossos de seguretat quan siguin rellevants en relació amb les funcions de la categoria d'agent.

- Felicitacions rellevants: 0,25 punts.

- Felicitacions molt rellevants: 0,50 punts

Es valoraran, les recompenses, distincions i felicitacions pròpies del voluntariat de Protecció Civil sempre que aquestes estiguin certificades per l'Ajuntament corresponent on el o la voluntària estigui nomenat, o la Direcció General de Protecció Civil.

- Felicitacions rellevants: 0,25 punts.

- Felicitacions molt rellevants: 0,50 punts.

h) Entrevista personal (màxim 3 punts)

Si s'escau, a criteri del tribunal, les persones aspirants que hagin superat els exercicis anteriors seran convocades a una entrevista que consistirà a mantenir una conversa amb el tribunal qualificador i/o comissió de valoració sobre qüestions vinculades amb les funcions a desenvolupar, l'experiència professional i la idoneïtat i adequació de la persona aspirant per ocupar la plaça, objecte de la convocatòria. La puntuació màxima serà de 3 punts, sense que tingui caràcter eliminatori.

8.1.3 Reconeixement mèdic

Consisteix en un reconeixement mèdic, realitzat per metges o metgesses col·legiats/des, per comprovar que no es detecta en els o les aspirants l'existència d'alguna de les exclusions mèdiques establertes en l'Annex III d'aquesta convocatòria.

Només seran convocades a la realització de les proves les persones aspirants que, en un nombre igual al de les places vacants a cobrir, hagin obtingut les millors puntuacions un cop sumades les proves puntuables, a les de la fase de concurs.

Aquesta prova es qualificarà d' APTE/A o NO APTE/A, essent excloses del procés selectiu les persones que no la superin.

En el cas que alguna persona fos declarada NO APTE/A, es cridarà a la següent que correspongui per ordre de puntuació, i així successivament entre les persones aspirants que hagin superat els exercicis de la fase d'oposició.

 

9. Qualificacions dels/de les aspirants, adjudicació de places i proposta de nomenament

La qualificació final de cada persona aspirant s'obté sumant, a les qualificacions obtingudes a la fase d'oposició, les obtingudes a la fase de concurs.

Als efectes de les places reservades per a dones, l'adjudicació de les places convocades s'ha de fer seguint una única llista final de les persones que hagin superat el procés, ordenades segons la puntuació obtinguda, aplicant-hi els criteris de desempat establerts legalment, llevat que per aquest procediment no s'assoleixi el percentatge de reserva per a dones, que en aquesta convocatòria és de tres places.

En el cas que no s'assoleixi l'objectiu de reserva de les places, s'haurà de donar preferència a les candidates dones fins a obtenir aquesta plaça reservada, sempre que es compleixin les condicions següents:

a) Hi ha d'haver en tots els casos una equivalència de capacitació, determinada per la superació de les proves i els exercicis de la fase d'oposició del sistema selectiu.

b) Cap de les candidates dones seleccionades en virtut del criteri de preferència no podrà tenir un diferencial negatiu de puntuació de més del 15% respecte als candidats homes pretèrits.

c) No es pot aplicar aquesta mesura respecte a candidats en què concorrin motius de discriminació positiva legalment determinats altres que el criteri de preferència que regula la llei 5/2020, com la pertinença a altres col·lectius amb especials dificultats d'accés a l'ocupació.

Prèviament a la realització del reconeixement mèdic el tribunal farà pública una llista ordenada tant de les persones aspirants amb les puntuacions finals atorgades en els altres exercicis de la prova d'oposició i la fase de concurs, i cridarà els primers del llistat, en nombre igual al de places a cobrir, per tal que passin el reconeixement mèdic.

Els professionals als quals s'encarregui la realització de la prova mèdica, lliuraran al tribunal un informe de cada una de les persones aspirants.

En cas que algun/a aspirant no superi el reconeixement mèdic el tribunal cridarà el/la següent de la llista que hagi superat les proves anteriors per tal que el realitzi.

Les persones aspirants que siguin considerades aptes en la prova mèdica seran proposades a l'alcaldia per al seu nomenament com a funcionaris/àries en pràctiques.

El nombre de persones aspirants proposades no podrà ser superior al de places vacants, en el moment de fer-se la proposta.

Les persones aspirants proposades hauran de presentar a l'Àrea de Recursos Humans de l'ajuntament, en el termini màxim de vint dies, els documents originals que acrediten el compliment acreditatiu de les condicions exigides a la base segona.

Si dins del termini esmentat, i tret dels casos de força major, les persones aspirants proposades no presenten la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no podran ser nomenades funcionaris/àries en pràctiques i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

 

10. Criteris de desempat

En el cas d'empat de puntuació, s'aplicaran els criteris de desempat següents:

1. En primer lloc, per la puntuació més alta obtinguda en la part 2 del primer exercici.

2. En segon lloc, per la puntuació més alta obtinguda en la part 1 del primer exercici.

3. En tercer lloc, per la puntuació més alta obtinguda en les proves d'aptitud física.

4. Finalment, si encara persisteix l'empat, el tribunal realitzarà a les persones afectades una o tantes preguntes tipus test com siguin necessàries sobre el temari de l'Annex I, per desfer l'empat.

 

11. Curs selectiu

Consisteix en la superació del curs de Formació Bàsica que organitza l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Durant la seva estada a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya l'alumnat restarà sotmès al Decret 292/1995, de 7 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de règim interior de l'Escola de Policia de Catalunya, sens perjudici de la normativa que els sigui aplicable pel que fa a la seva vinculació administrativa.

Els aspirants que durant la fase d'admissió aportin un diploma acreditatiu d'haver superat el curs bàsic restaran exempts de realitzar-lo i faran directament el període de pràctiques.

La qualificació del Curs de Formació Bàsica serà d'APTE/A o NO APTE/A. Les persones aspirants declarades no aptes queden excloses del procés selectiu.

Durant el curs selectiu, les persones aspirants seran nomenades funcionaris/àries en pràctiques i percebran les retribucions bàsiques que per a aquest personal funcionari estableix l'article 104 bis, del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre.

Les persones aspirants nomenades funcionàries en pràctiques no tindran dret a percebre addicionalment ni dietes, ni despeses de desplaçaments o d'allotjament durant la realització del curs selectiu, en no donar-se els supòsits determinats en el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei, ja que es considera com a residència oficial dels i les aspirants, el lloc on radica l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

La qualificació del curs de formació bàsica serà d'APTE/A o NO APTE/A, sens perjudici que l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, emeti una puntuació. Les persones aspirants declarades NO APTES, quedaran excloses del procés selectiu i es procedirà al nomenament en pràctiques de la següent persona aspirant per ordre de puntuació sempre que superi el reconeixement mèdic.

 

12. Període en pràctiques

Els/les aspirants un cop superat el curs selectiu han de realitzar un període de pràctiques de dotze mesos al municipi.

El període de pràctiques és obligatori i eliminatori, i la qualificació final serà d'APTE/A o NO APTE/A.

Els i les aspirants que obtinguin la qualificació de NO APTE/A quedaran exclosos/es del procés selectiu. Per a la qualificació dels o les aspirants el tribunal comptarà amb l'assessorament de, com a mínim, dues persones avaluadores que presentaran una proposta de valoració basada en ítems conductuals predeterminats, bàsicament: els coneixements del treball, les habilitats socials i de comunicació, el compliment de les ordres i la disciplina, la disposició personal vers el treball, la responsabilitat, l'adaptació a l'organització, la iniciativa, la confiança en si mateix, el judici pràctic i l'autocontrol.

Durant la realització del curs selectiu a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya o el període de pràctiques al municipi, o en acabar aquest període, els i les aspirants poden ser sotmesos a totes les proves mèdiques que siguin necessàries per comprovar la seva adequació al quadre d'exclusions mèdiques establert en l'Annex III de la convocatòria. Si de les proves practicades es dedueix l'existència d'alguna causa d'exclusió, l'òrgan responsable ha de proposar, d'acord amb la gravetat de la malaltia o el defecte físic, l'exclusió del o l'aspirant del procés selectiu i, en aquest cas, correspon a l'òrgan competent per efectuar els nomenaments d'adoptar la resolució procedent, que en cap cas no donarà dret a indemnització.

Durant el període de pràctiques, els i les aspirants seran nomenats/des funcionaris/àries en pràctiques i percebran les retribucions que per a aquest personal funcionari estableix l'article 104 bis, del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre.

Els/les aspirants que hagin superat el període de pràctiques seran proposats a l'alcaldia per a ser nomenats funcionaris/àries de carrera.

 

13. Borsa de treball

Les persones aspirants que hagin superat el procés selectiu, però pel nombre de places limitades no siguin proposats per al seu nomenament, formaran part d'una borsa de treball, per ordre de puntuació total obtinguda, i podran ser nomenats agents interins, d'acord amb el que estableix el Decret 233/2022, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitats de les policies locals.

La borsa per estricte ordre de puntuació total obtinguda al procés selectiu, s'aprovarà per decret d'alcaldia, i serà vigent fins al següent procés selectiu que es convoqui d'aquesta categoria.

Quan es motivin per necessitats organitzatives, nomenaments de personal interí, de forma prèvia, la persona aspirant proposada, seguint l'ordre de puntuació, haurà de dur a terme i superar com a APTE/A un reconeixement mèdic. En el cas que no superi el reconeixement mèdic, restarà exclòs/a de la borsa i es procedirà a la crida de la següent persona aspirant i així successivament.

La persona que hagi conclòs el període de nomenament es reincorporarà a la llista en el lloc que originàriament li va correspondre en el procés selectiu (previ informe favorable sobre la seva conducta durant els serveis prestats).

La crida de les persones inscrites a la borsa es farà via telefònica, al telèfon que la persona aspirant hagi facilitat a la instància de participació, i en el cas que no s'obtingui comunicació, dins el mateix dia, es tornarà a realitzar un intent més. També es contactarà via correu electrònic, d'acord amb l'adreça indicada a la instància de participació en el procés selectiu.

Si a les 24 h posteriors de produir-se la comunicació no s'obté resposta, es passarà a cridar a la següent persona de la borsa per ordre de puntuació i així successivament.

Si realitzats els intents de contactar amb l'aspirant, aquest continua il·localitzable, es farà constar a l'expedient i suposarà la pèrdua del número d'ordre que ocupava a la borsa, passant a l'últim lloc de la llista.

 

Cessament i període de durada de l'interinatge.

La relació dels agents interins amb l'entitat local cessarà en les següents circumstàncies:

a) En prendre possessió com a funcionaris i funcionàries de carrera els i les aspirants aprovats en la convocatòria en què s'incloguin les places ocupades pel personal interí.

b) En incorporar-se al lloc de treball els funcionaris i funcionàries de carrera que estiguin en situació administrativa amb dret a la reserva dels llocs de treball.

c) Quan no calguin els seus serveis.

d) Pel transcurs del període per al qual van ser nomenats.

e) Per renúncia de la persona interessada.

f) Per aplicació de la sanció de suspensió de funcions per falta qualificada greu o molt greu o per la separació del servei, acreditada mitjançant la instrucció d'expedient disciplinari conforme al que disposa la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

g) No superar el període de prova o pràctiques.

La durada de l'interinatge està subjecte al Reial decret llei 14/2021, de 6 de juliol, de mesures urgents per la reducció de la temporalitat.

 

14. Incidències

El tribunal i la comissió de valoració queden facultats per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte dels processos selectius.

 

15. Incompatibilitats

En l'exercici de la funció pública atribuïda a la plaça a la qual ha estat destinat/da, serà aplicable al/la funcionari/ària o treballador/a laboral la normativa vigent sobre el règim d'incompatibilitats en el sector públic, en compliment de la qual la persona aspirant, abans d'incorporar-se al servei de la corporació, ha d'efectuar una declaració d'activitats i, si s'escau, sol·licitar la compatibilitat o l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre i l'article 337 del Decret 214/1990.

 

16. Recursos

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'alcalde, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar, d'acord amb l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant de l'alcaldia, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46, de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10, de la llei esmentada.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant de l'alcalde.

Igualment, els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

17. Disposició Addicional

De conformitat amb els criteris fixats per la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental, les instàncies, documentació adjunta i les proves selectives podran ser destruïdes un cop sigui ferma la resolució del procediment selectiu.

 

 

ANNEX I. TEMARI

 

1

La Constitució Espanyola de 1978

2

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 2006

3

La Constitució Europea

4

L'organització territorial de l'Estat

5

La Unió Europea

6

L'ordenament jurídic de l'Estat

7

Les institucions polítiques de l'Estat

8

Les institucions polítiques de Catalunya

9

Els òrgans jurisdiccionals: el poder judicial i el Tribunal Constitucional

10

El Municipi: Concepte i elements

11

L'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana: Organització municipal, Organització política (alcalde, tinents d'alcalde, regidors)

12

El municipi de Santa Eulàlia de Ronçana: Dades del municipi. Història i societat

13

Ordenances, reglaments i bans. Classes i procediment d'elaboració i aprovació. Les ordenances municipals de Santa Eulàlia de Ronçana

14

Reglament intern del Cos de la Policia Local de Santa Eulàlia de Ronçana

15

El procediment administratiu comú: regulació, contingut, àmbit d'aplicació i principis

16

El marc legal de la seguretat a l'Estat: forces i cossos de seguretat

17

La Policia de Catalunya. La Llei 4/2013, de 7 d'abril, d'Ordenació del sistema de Seguretat a Catalunya

18

Codi deontològic policial

19

Llei 16/1991, de les policies locals de Catalunya

20

El Codi Penal (Llei 10/1995): Els delictes i les penes

21

Llei orgànica 4/2023, de 27 d'abril, modificació de la Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, envers els delictes contra la Llibertat sexual

22

La Policia Judicial a les policies locals: Àmbit i funcions

23

La detenció: Límits legals, supòsits i garanties

24

L'atestat policial: Concepte, naturalesa, formes d'iniciació, requisits formals, valor processal, diligències que l'integren i actes

25

La detenció. El tractament dels detinguts. Novetats introduïdes per la Llei orgànica 13/2015, de 5 d'octubre

26

Llei orgànica 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana

27

La funció policial en matèria de seguretat ciutadana

28

Llei orgànica 6/1984, de 24 de maig, reguladora del procediment "Habeas Corpus"

29

Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar animal

30

Intervenció amb menors: protecció i reforma

31

Actes multitudinaris: concentracions i manifestacions

32

Autoprotecció en l'actuació policial

33

Les lleis d'igualtat de gènere i de garantia de drets LGBTI

34

Accidents de circulació: definició, tipus i actuacions de la Policia Local

35

Immobilització i retirada de vehicles de la via pública

36

Delictes contra la seguretat viària

37

Senyals de circulació. Classificació i ordre de preeminència

38

Llei de seguretat viària 6/2015

39

Reglament general de circulació, Reglament general de conductors, Reglament general de vehicles, Llei sobre responsabilitat civil i assegurança en la circulació de vehicles de motor i Reglament regulador de les escoles particulars de conductors

40

Alcoholèmia. Dades. La consideració segons la normativa vigent. Procediment d'esbrinament del grau d'Impregnació alcohòlica

 

 

ANNEX II. PROVES FÍSIQUES I BAREMS

 

1. Salt vertical (Descripció de la prova)

POSICIÓ INICIAL (I) MARCATGE DE L'ALÇADA

La persona aspirant es col·locarà lateralment a la paret, de manera que tot el dors hi estigui en contacte. Els peus estaran junts, el tronc recte i un dels braços (amb el qual farà la marca) estarà completament estirat (el colze no pot estar flexionat).

POSICIÓ INICIAL (II) PER AL SALT

La persona aspirant es col·locarà lateralment al costat de la paret, a uns 20 cm aproximadament. El tronc ha d'estar recte, els braços caiguts al costat del cos i les cames estirades. Els peus, paral·lels a la paret, amb una obertura aproximada a l'amplada de les espatlles.

DESENVOLUPAMENT DE LA PROVA

La persona aspirant podrà inclinar el tronc, flexionar diversos cops les cames (sense desenganxar els peus de terra), balancejar els braços per fer un moviment explosiu de salt cap amunt. Durant la fase de vol, haurà d'estendre al màxim el tronc i el braç, més proper a la paret, i fer una marca amb un guix tan amunt com sigui possible.

AVALUACIÓ

No es podrà girar el cos durant l'execució. Si no es fa cap marca, el salt es considerà nul i no es podrà repetir.

VALORACIÓ

La persona aspirant podrà fer dos intents consecutius. Es comptabilitzarà la millor marca dels dos intents efectuats. La puntuació de la prova es farà d'acord amb el barem establert.

 

2. Abdominals

La persona aspirant es col·locarà estirada a terra amb les cames flexionades 90 graus, els peus i els genolls separats com a màxim un pam i els dits de les mans entrellaçats darrere del clatell. Un/a ajudant/a li subjectarà els peus i la persona aspirant haurà de realitzar el major nombre de flexions possible en un període d'1 minut, tocant amb els colzes i els genolls en la flexió i el terra amb l'esquena en l'extensió. Es farà un sol intent i les repeticions mal executades no es comptabilitzaran.

 

3. Cursa de resistència (1000 m).

La persona aspirant es col·locarà a la pista en el lloc assenyalat en posició dempeus. La cursa serà contínua fins a cobrir la distància en el mínim temps possible. L'amidament serà manual i només es podrà fer un intent. La prova s'invalidarà per la realització de dues sortides nul·les o sortir de les marques de la pista.

 

4. Velocitat

Córrer al màxim de les possibilitats 50 metres. La persona aspirant es col·locarà a la pista en el lloc assenyalat i podrà efectuar la sortida dempeus o ajupida. Només es podrà efectuar un intent, resultant invalidada la prova amb dues sortides nul·les o sortir del carrer assignat.

 

Barem d'aptitud física

En cas que en qualsevol subprova no s'arribi al barem mínim de puntuació la persona quedarà eliminada com a NO APTA en aquesta prova, restant eliminats del procés immediatament.

La puntuació mínima per ser APTE/A a cada subprova serà la següent:

Menors de 30 anys: 5 punts

De 30 a 39 anys: 4,5 punts

Majors de 39 anys: 4 punts

 

PUNTS

SALT VERTICAL

ABDOMINALS

RESISTÈNCIA (1000 metres)

VELOCITAT (50 metres)

Dones

Homes

Dones

Homes

Dones

Homes

Dones

Homes

10

40 cm

50 cm

55

60

5'00''

4'00''

8''60

7''60

9

38 cm

48 cm

51

56

5'10''

4'10''

8''80

7''80

8

36 cm

46 cm

47

52

5'20''

4'20''

9''00

8''00

7

34 cm

44 cm

43

48

5'30''

4'30''

9''20

8''20

6

32 cm

42 cm

39

44

5'40''

4'40''

9''40

8''40

5

30 cm

40 cm

35

40

5'50''

4'50''

9''60

8''60

4

28 cm

38 cm

31

36

6'00''

5'50''

9''80

8''80

3

26 cm

36 cm

27

32

6'10''

5'10''

10''00

9''00

2

24 cm

34 cm

23

28

6'20''

5'20''

10''20

9''20

1

22 cm

32 cm

19

24

6'30''

5'30''

10''40

9''40

 

 

ANNEX III. QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

I. ANTROPOMETRIA

—1 Tenir un pes que, aplicant l'índex de massa corporal de Quetelet, no sigui inferior a 18,5 ni superior a 30 en ambdós casos.

—2 La dinamomètrica, amb l'estelòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

—3 La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5, litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

 

1 Aparell circulatori

1.1 Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2 Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3 Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4 Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5 Insuficiència coronària.

1.6 Pericarditis activa o residual.

1.7 Insuficiència arterial perifèrica.

1.8 Insuficiència venosa perifèrica.

1.9 Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Limfedema.

1.10 Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

2 Aparell respiratori

2.1 Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2 Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

3 Aparell genitourinari

3.1 Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2 Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3 Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4 Litiasi del tracte urinari crònica.

 

4 Aparell digestiu

4.1 Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2 Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3 Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4 Úlcera gastroduodenal.

4.5 Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6 Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7 Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

5 Hematologia

5.1 Aplàsies i discràsies sanguínies.

5.2 Dèficits immunitaris.

5.3 Trastorns de la coagulació.

5.4 Hemòlisi.

 

6 Aparell locomotor

6.1 Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2 Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

7 Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1 Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2 Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3 Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4 Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5 Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6 Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7 Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8 Tremolor. Tics o espasmes.

7.9 Trastorns de la son.

 

8 Glàndules endocrines

8.1 Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2 Diabetis mellitus.

 

9 Infeccions: qualsevol malaltia infecto contagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

10 Òrgans dels sentits

10.1 Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2 Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3 Queratotomia radial.

10.4 Despreniment de retina.

10.5 Estrabisme manifest i no corregit.

10.6 Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7 Discromatòpsies.

10.8 Glaucoma.

10.9 Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10 Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35 dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11 Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12 Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13 Trastorns en la parla. Quequesa.

 

11 Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1 Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2 Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3 Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4 Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5 Tatuatges. Seran motiu d'exclusió aquells tatuatges realitzats a la cara, al coll, al cap o al clatell, i a les mans fins a l'articulació del canell, així com tots aquells tatuatges que tinguin simbologia anticonstitucional, simbologia marcadament política o amb contingut contrari als principis, valors i competències establerts en el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya.

La comprovació dels tatuatges quedarà subjecte al criteri d'un facultatiu mèdic, implicant també el consentiment de les persones participants perquè se'ls facin fotografies dels tatuatges a fi de posar-les a disposició del tribunal qualificador per a la seva avaluació.

11.6 Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

12 Altres

12.1 Processos neoplàsics.

12.2 Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3 Malalties autoimmunes.

12.4 Diàtesi al·lèrgica.

12.5 Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.

 

 

ANNEX IV. DECLARACIÓ JURADA

 

Sr./a (...) major d'edat i amb número de DNI (...) amb la finalitat de participar en la convocatòria de tres places d'agent de la policia local (Exp. Núm....).

 

JURA:

- Que compleixo amb les condicions exigides per exercir les funcions que puguin ser encomanades, d'acord amb el que determina la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de policial local.

- Que em comprometo acceptar la dedicació plena o exclusiva que els pugui ser exigida, d'assistir als cursos d'especialització que la Corporació cregui convenients, així com de la jornada laboral en qualsevol torn (matí, tarda, nit o partit) que es pugui establir d'acord amb les necessitats del servei.

- Que no he estat condemnat/da per cap delicte, o en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals.

- NO estic inhabilitat /da per a l'exercici de les funcions públiques ni estic separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de cap Administració Pública.

- No pateixo cap malaltia ni estic afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

- Que em comprometo a portar armes.

- Que em comprometo a mantenir vigents els permisos de conduir mentre es mantingui la relació laboral amb l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.

- Que em comprometo, en el cas de ser proposats pel Tribunal per al nomenament corresponent, a prestar el jurament o promesa d'acord amb el que disposen el Decret 707/1979, de 5 d'abril i el Decret 359/1986, de 4 de desembre.

- Que no em trobo afectat/da per causa d'incompatibilitat establerta per la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

Aquesta manifestació es presenta de forma lliure i voluntària, a efectes de la convocatòria abans esmentada.

 

Signatura:

 

Santa Eulàlia de Ronçana, (...)

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
20895 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de las bases y la convocatoria del proceso selectivo de dos plazas de agente de policía.","published_date":"2024-04-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"20895"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Santa Eulàlia de Ronçana,DOGC,DOGC 2024 nº 9144 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-17/20895-anuncio-aprobacion-bases-convocatoria-proceso-selectivo-dos-plazas-agente-policia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.