EDICTO sobre aprobación de las bases generales y específicas que deben regir la convocatoria del proceso de selección para la provisión de una plaza de técnico de biblioteca del Ayuntamiento de Sant Julià de Ramis por el proceso de selección restringido de promoción interna.

La Junta de Govern de data 4 d'abril de 2024 va adoptar l'acord de l'aprovació de les bases generals i específiques que han de regir la convocatòria del procés de selecció per a la provisió de tècnic de Biblioteca pel procés de selecció restringit de promoció interna.

El termini de presentació de sol.licitud serà de vint dies hàbils a comptar a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

L'esmentat procediment es regirà per les bases específiques que s'adjunten.

 

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu de la província de Girona, en el termini de dos mesos, a comptar de l'endemà de la seva publicació.

Igualment les persones interessades poden presentar un recurs potestatiu de reposició, previ al contenciós administratiu, davant de l'alcaldia en el termini d'un mes, a comptar de l'endemà de la seva publicació. Fins que sigui resolt expressament o s'hagi produït la desestimació presumpta del recurs de reposició interposat no es pot interposar cap recurs contenciós administratiu.

Tot això sense perjudici que els interessats puguin exercir qualsevol altre recurs que considerin oportú.

 

Sant Julià de Ramis, 4 d'abril de 2024

 

Marc Puigtió Rebollo

Alcalde

 

 

BASES GENERALS I ESPECÍFIQUES QUE HAN DE REGIR LA CONVOCATÒRIA DEL PROCES DE SELECCIÓ PER A LA PROVISIÓ DE TÈCNIC DE BIBLIOTECA DE L'AJUNTAMENT DE SANT JULIÀ DE RAMIS PEL PROCÉS DE SELECCIÓ RESTRINGIT DE PROMOCIÓ INTERNA

 

Primera

Objecte

L'objecte de les presents bases és regular els processos de selecció que han de regir la convocatòria per a la provisió, en propietat, mitjançant el sistema de promoció interna , de les places següents:

- Una plaça de tècnic de biblioteca, del grup C1, vacant a la plantilla de personal laboral de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis.

Les plaça esmentada figura inclosa a l'oferta pública d'ocupació de l'any 2021.

En tot allò que no estigui regulat de forma expressa en aquestes bases, s'aplicaran els criteris generals que han de regir els processos selectius per a l'accés a cossos i escales de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis i Medinyà.

Les característiques i funcions de les places, així com el contingut de les proves i el programa de temes, s'especifiquen en els annexos adjunts a les presents bases.

Les bases completes es publicaran en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), i s'exposaran en el tauler d'anuncis e- Tauler de la Seu electrònica de l'Ajuntament. Es publicarà un extracte de les convocatòries en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), de conformitat amb el que disposa l'article 92 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

 

Segona

Condicions dels/de les aspirants

Per prendre part en les proves de selecció, els/les aspirants hauran de reunir totes i cadascuna de les condicions o requisits següents, que hauran de complir-se l'últim dia de presentació de sol·licituds:

a) Ser ciutadà espanyol, d'acord amb les lleis vigents, o bé:

- Ser ciutadà d'un Estat membre de la Unió Europea.

- Ser cònjuge d'un ciutadà d'un Estat membre de la Unió Europea sempre que no es trobi separat de dret.

- Ser descendent, o descendent del cònjuge, d'un ciutadà d'un Estat de la Unió Europea, si no hi ha separació de dret, menors de 21 anys o més grans que visquin a expenses seves.

- Trobar-se inclòs en l'àmbit d'aplicació dels Tractats Internacionals celebrats per la Unió

Europea i ratificats per Espanya en els que sigui d'aplicació la lliure circulació de treballadors.

b) Haver complert 16 anys el dia que acabi el termini de presentació de sol·licituds i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

c) Estar en possessió de la titulació acadèmica exigida per a cada plaça convocada, especificada en cadascun dels annexes de les presents bases o estar en condicions d'obtenir-la (és a dir, estar en possessió del document acreditatiu d'haver abonat la taxa per a l'expedició del títol corresponent), en la data en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació i Ciència.

En cas de presentació d'altres títols equivalents, l'aspirant haurà d'aportar un certificat oficial de l'equivalència de les titulacions presentades.

d) Posseir la capacitat física i psíquica necessària per al desenvolupament de les funcions pròpies del lloc de treball a ocupar. És a dir, no patir cap malaltia ni estar afectat o afectada per cap limitació física o psíquica que sigui incompatible amb el desenvolupament de les funcions de les places corresponents. Els/les aspirants que tinguin la condició de persones amb discapacitat hauran d'adjuntar a la instància un certificat de l'equip de valoració de disminucions que depèn de l'Institut Català d'assistència i Serveis Socials (ICASS), que acrediti aquesta condició i la capacitat d'exercir les funcions pròpies de les places convocades.

e) No haver estat separat/ada, mitjançant un expedient disciplinari, del servei de qualsevol de les administracions públiques, ni trobar-se inhabilitat/ada per sentència ferma per a l'exercici de funcions públiques.

f) No trobar-se incurs/a en causes d'incapacitat o incompatibilitat assenyalades a la legislació vigent sobre incompatibilitats de personal al servei de les administracions públiques.

g) Acreditar coneixements de llengua catalana segons el nivell exigit en cadascuna de les convocatòries, de la Secretaria de Política Lingüística, o equivalent, segons estableix el Decret 161/2002, d'11 de juny. Si no es poden acreditar aquests coneixements, es valoraran a partir d'una prova específica de llengua catalana.

Quedaran exemptes d'acreditar aquests coneixements les persones que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a la mateixa administració, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova de català, del mateix nivell o superior, en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

h) Altres requisits que consten en les bases específiques que regeixen la present convocatòria. Tots els requisits exigits s'hauran de posseir el dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds per a participar a la convocatòria.

 

Tercera

Presentació de sol·licituds

Les persones interessades en prendre part a les proves han de presentar una instància, en la qual hauran de manifestar que coneixen i accepten aquestes bases i reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides per participar en el procés selectiu. Les instàncies, es dirigiran a l'Alcalde President i es presentaran al Registre general d'aquest Ajuntament, o en qualsevol altra forma de les que estableix l'article 16 de la Llei 39/2015, d´1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils, comptats des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

La presentació de la sol·licitud fora de termini comportarà l'exclusió de l'aspirant.

Els/les aspirants que desitgin prendre part en les proves selectives podran presentar la sol·licitud en model oficial que està disponible a la pàgina web municipal pels següents mitjans:

a) Telemàticament: en el registre electrònic de l'Ajuntament o en el registre electrònic de les administracions públiques relacionades a l'article 2.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

b) Presencialment:

- Al registre general d'entrada a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis, situat al c/ Major num.1.

- A les oficines de Correus, en la forma que reglamentàriament s'estableixi.

- A les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya a l'estranger.

- A les oficines d'assistència en matèria de registres.

Si s'opta per aquesta darrera opció, és a dir, si les sol·licituds es presenten en qualsevol dels registres previstos a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, aliens als de l'Ajuntament, caldrà trametre un correu electrònic a l'Ajuntament, dins el termini establert de presentació de sol·licitud per formar part del procés selectiu, amb la indicació de les dades de la persona que ha presentat la sol·licitud, la forma, el lloc i la data de presentació i les dades de contacte del lloc on s'hagi presentat la sol·licitud. La no comunicació complementària per aquest mitjà comportarà l'exclusió de l'aspirant per raons organitzatives, ja que l'establiment de les persones admeses i excloses en un procés selectiu s'ha de poder tramitar amb agilitat, principi que es podria veure conculcat arran de la presentació per aquests mitjans establerts a la normativa de procediment administratiu que suposés la rebuda de les sol·licituds transcorregut sobradament el termini establert a aquests efectes.

A més, en el cas que s'opti per presentar la sol·licitud en una oficina de correus, a part d'enviar un correu electrònic al Departament de Recursos Humans comunicant l'enviament de la sol·licitud per correus, s'haurà de fer en sobre obert per tal que la sol·licitud sigui datada i segellada per l'oficina de correus abans de ser certificada.

Els aspirants hauran d'acreditar documentalment, dins del termini de presentació de sol·licituds, els requisits per participar-hi establerts a la base segona. Entre aquesta documentació, en tot cas, haurà de constar:

- Fotocòpia del document nacional d'identitat o de la nacionalitat corresponent.

- Fotocòpia de la titulació exigida per participar a la convocatòria.

- Certificat acreditatiu del nivell de català exigit a la convocatòria. En cas que no es puguin acreditar els coneixements de la llengua, es podrà realitzar la prova de coneixements prevista en les presents bases.

La documentació acreditativa dels mèrits de l'aspirant per participar en la fase de concurs no ha de presentar-se en el moment de fer la sol·licitud de participació en el procés selectiu, sinó que un cop realitzades les proves previstes en aquestes bases, s'obrirà un nou termini per presentar la documentació relativa als mèrits de la fase de concurs, exclusivament als aspirants que hagin superat els exercicis de l'oposició.

 

Quarta

Admissió dels/de les aspirants

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, el President de la Corporació dictarà resolució, en el termini màxim d'un mes, declarant aprovada la llista d'admesos/es i exclosos/es. Aquesta resolució assenyalarà les llistes certificades dels/de les aspirants admesos/es i exclosos/es, la composició del tribunal, així com el dia, l'hora i el lloc de començament de les proves.

S'indicarà, també, l'ordre d'actuació dels aspirants segons el sorteig públic celebrat prèviament. Aquesta resolució es publicarà al DOGC i al tauler d'edictes electrònic de l'ajuntament, als efectes d'esmena d'errors, reclamacions, recursos i recusació dels membres del tribunal.

La relació d'admesos contindrà les inicials del nom i cognoms dels aspirants i quatre xifres del DNI dels interessats.

La relació d'exclosos, que figurarà a continuació de l'anterior, contindrà les causes d'exclusió, d'acord amb els requisits i formalitats exigits en aquestes bases. Contindrà, igualment, les inicials del nom i cognoms dels aspirants i quatre xifres del DNI dels interessats.

En l'esmentada relació s'advertirà que els interessats disposen d'un termini de deu dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la seva publicació, als efectes d'esmena de defectes, reclamacions o recusació de membres del tribunal. En cas de presentació de reclamacions dins d'aquest termini, es procedirà d'igual forma que l'exposada en la base quarta.

Les al·legacions presentades les ha de resoldre l'Ajuntament en un termini de trenta dies, després de les quals, si no hi ha resolució expressa, s'entendran desestimades.

 

Cinquena

Tribunal qualificador

Els òrgans de selecció seran col·legiats i la seva composició haurà d'ajustar-se als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres, i es tendirà, així mateix, a la paritat entre dona i home (art.60.1 del RD legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic).

No podran formar part d'aquest òrgan de selecció el personal d'elecció o designació política, els funcionaris interins, ni el personal eventual. La pertinença als òrgans de selecció serà sempre a títol individual, no podent ostentar-se aquesta representació per compte de ningú.

El Tribunal qualificador serà presidit per un/a funcionari/ària o personal laboral fix de la Corporació i tindrà la composició següent:

President:

- Un funcionari de la Corporació o d'un altre ens local.

Vocals:

- Un/a representant de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, a proposta de la mateixa Escola.

- Un funcionari de la corporació.

Secretari/ària:

- Un empleat/da de la Corporació, que actuarà amb veu i sense vot.

La designació nominal dels membres, que inclourà la dels respectius suplents, es farà mitjançant la resolució a la qual es refereix la base cinquena.

Els membres del Tribunal s'hauran d'abstenir en les proves selectives, mitjançant notificació formal al president de la Corporació, quan considerin que incorren en algunes de les causes que estableixen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i també en el cas que hagin participat en la preparació prèvia d'algun dels aspirants declarats admesos en els cinc anys immediatament anteriors a la convocatòria de proves selectives.

Els aspirants podran recusar els membres del tribunal per les mateixes causes d'acord amb l'article 24 de la Llei 40/2015, en un escrit raonat que hauran d'adreçar al president de la Corporació, en el termini i amb els efectes que s'indiquen a la base cinquena.

Com a membre del tribunal, amb veu però sense vot, podrà assistir un observador designat a proposta de la Junta/comitè, sens perjudici que hagi d'actuar a títol individual i en cap cas en representació de l'òrgan que l'ha proposat.

Es designarà el mateix nombre de suplents que de titulars i actuaran els uns o els altres indistintament.

El Tribunal podrà disposar la incorporació a les seves tasques d'assessors/es especialistes, que actuaran amb veu però sense vot, per a totes o algunes de les proves.

El Tribunal no es podrà constituir ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, entre els quals han de ser necessàriament el/la president/a i el/la secretari/ària. Les decisions s'hauran d'adoptar per majoria. Els empats seran decidits pel president/a amb un vot de qualitat.

Els vocals del tribunal hauran de tenir una titulació igual o superior a l'exigida per a l'accés als llocs de treball objecte de convocatòria i el personal tècnic haurà de tenir la idoneïtat necessària en relació als llocs a proveir.

En el cas que les persones aspirants no hagin acreditat prèviament el nivell de coneixements de català exigit i a l'efecte del que preveu el Decret 161/2002, d´11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, l'òrgan competent en matèria de política lingüística, a petició de la Corporació, nomenarà una persona per tal que assessori el tribunal qualificador, la qual actuarà amb veu i sense vot. Així mateix, el Tribunal pot sol·licitar l'assessorament de persones expertes en matèria lingüística, les quals hauran de col·laborar amb la persona nomenada per assessorar l'òrgan de selecció en la valoració de la prova de coneixements de llengua catalana.

El Tribunal, en aquells casos que consideri pertinent, adaptarà els mitjans de realització dels exercicis dels/de les aspirants discapacitats/des, de manera que gaudeixin d'igualtat d'oportunitats respecte als/les altres aspirants, sempre que així ho hagin indicat en la sol·licitud per prendre part en els corresponents processos selectius. Amb aquesta finalitat, podran demanar un informe sobre la sol·licitud d'adaptació als equips de valoració multiprofessional.

El Tribunal està facultat per resoldre els dubtes o les discrepàncies que s'originin durant el desenvolupament del procés de selecció.

Els membres dels tribunals qualificadors o òrgans tècnics de selecció hauran d'observar l'oportuna confidencialitat i el secret professional en tot el que fa referència a les qüestions tractades en les reunions que se celebrin.

 

Sisena

Desenvolupament del procés selectiu

El procediment de selecció és el de concurs oposició.

El procés de concurs oposició constarà de dues fases diferenciades: la d'oposició i la de concurs. Únicament accediran a la fase de concurs els aspirants que superin l'oposició. El lloc, data i hora del començament de la primera prova de l'oposició seran anunciats al tauler d'edictes electrònic municipal i en el DOGC. Pel que fa a les proves successives, que podran o no coincidir amb la data assenyalada per a la primera prova, així com les puntuacions dels diferents exercicis, es faran públiques en el tauler d'edictes electrònic.

 

1. Fase d'oposició

La fase d'oposició constarà de les proves que es preveuen en l'annex, totes elles obligatòries i de caràcter eliminatori, quan no s'indiqui el contrari.

Cadascun dels exercicis serà qualificat, quan no s'indiqui el contrari, fins a un màxim de 10 punts, i seran eliminats els opositors que no arribin a un mínim de 5 punts. El nombre de punts que atorgarà cada membre del tribunal i en cadascun dels exercicis serà de 0 a 10 punts.

Com a excepció es valoraran amb la qualificació d'apte o no apte les següents proves: la de llengua catalana i, si s'hagués de realitzar també, la de llengua castellana.

Quedaran exempts de realitzar la prova de català els aspirants que aportin certificat del nivell corresponent.

La prova de llengua castellana serà obligatòria només per a les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola. N'estaran exempts les persones aspirants que hagin acreditat que han cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l'Estat espanyol; o bé que estan en possessió del Diploma de nivell superior d'espanyol que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o que han superat totes les proves adreçades a la seva obtenció, o els qui disposin del Certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

També es valorarà amb la qualificació d'apte o no apte el període de prova. Es considerarà apte en cas que no hi hagi informe del/ de la cap de l'àrea corresponent expressant el contrari.

La prova psicotècnica no serà eliminatòria i la seva valoració, fins a un màxim de 3 punts, es farà de forma conjunta amb l'entrevista que es realitzarà als opositors que hagin superat totes les proves anteriors. A l'entrevista es podran preguntar aspectes que el Tribunal consideri oportuns en relació al seu currículum i trajectòria professional i comprovacions de caràcter pràctic.

La qualificació dels aspirants a cada exercici serà igual a la suma de les puntuacions donades pels membres del tribunal assistents, dividida pel nombre d'aquests. La puntuació definitiva en la fase d'oposició vindrà determinada per la suma de puntuacions obtingudes pels aspirants en els diferents exercicis.

Els opositors seran cridats per a cada exercici en crida única i seran exclosos aquells que no compareguin, llevat dels casos degudament justificats i apreciats lliurement pel Tribunal.

En qualsevol moment del procés selectiu els aspirants podran ser requerits pels membres del tribunal amb la finalitat d'acreditar la seva identitat.

 

2. Fase de concurs

Aquesta fase serà aplicable a aquells/es aspirants que superin la fase d'oposició. Quan es publiquin en el tauler d'edictes electrònic de la Corporació els resultats dels exercicis de la fase oposició, es fixarà un nou termini de 5 dies hàbils per tal que els aspirants que han superat les proves puguin presentar al Registre General de l'Ajuntament la documentació relativa al concurs de mèrits. La puntuació obtinguda en el concurs de mèrits es sumarà a la puntuació obtinguda en la fase oposició, i determinarà la puntuació final dels aspirants del procés selectiu.

La fase concurs es valorarà d'acord amb el mèrits al·legats que s'hagin acreditat documentalment d'acord amb la següent escala de valoració i fins un màxim de 7 punts:

a) Serveis prestats:

L'experiència professional es valorarà per mesos complets treballats, fins a un màxim de 3 punts.

El barem a seguir serà el següent:

Experiència laboral en administracions públiques, desenvolupant tasques de nivell equivalent a les de les places a cobrir. 0'05 punts per mes.

Experiència laboral en empresa privada, desenvolupant tasques de nivell equivalent a les de les places a cobrir. 0'025 punts per mes.

Els serveis prestats a les administracions públiques en qualitat de personal eventual no es valoren.

L'experiència s'acredita amb l'Informe de vida laboral, emès dins el mes anterior a la finalització del termini de presentació d'instàncies. I, a més:

- L'experiència professional en les administracions o empreses del sector públic s'ha d'acreditar mitjançant certificació de l'òrgan competent amb indicació expressa de l'escala i subescala o categoria professional desenvolupada, funcions, període de temps, règim de dedicació i experiència adquirida. L'antiguitat i els serveis prestats en aquesta administració no caldrà que s'acreditin documentalment i s'admetran i valoraran en base a les dades que obrin en els expedients personals de les persones aspirants.

- L'experiència professional a l'empresa privada o com a treballador autònom s'ha d'acreditar mitjançant certificació de l'empresa que indiqui els serveis prestats, la categoria professional i les funcions, el període de temps, el règim de dedicació i l'experiència adquirida, o fotocòpia del/s contracte/s de treball.

b) Cursos de formació i perfeccionament

Es valorarà fins a un màxim de 2 punts, la realització de cursos de formació en els últims 10 anys, sobre temes relacionats amb la plaça i/o el lloc de treball a ocupar, i que s'hagin impartit per les escoles d'administració pública o per les mateixes administracions públiques o per centres d'ensenyament públics; així com per centres privats, sempre que els cursos formin part de programes de formació subvencionats per organismes públics o estiguin oficialment reconeguts. El límit de 10 anys no s'aplicarà quan els cursos de formació consisteixin en mestratges o postgraus universitaris, que es valoraran sigui quina sigui la seva antiguitat.

El barem a seguir serà el següent:

- Cursos amb certificat d'aprofitament:

- De 10 a 20 hores: 0,25 punts

- De 21 a 30 hores: 0,40 punts

- De 31 a 60 hores: 0,70 punts

- De 61 a 100 hores: 1,00 punts

- Més de 100 hores: 1,25 punts

- Cursos amb certificat d'assistència. D'acord amb les durades anteriors la puntuació es reduirà a la meitat quan només consti el certificat d'assistència.

c) Altres mèrits específics adequats al lloc convocat

Es valorarà fins a un màxim de 2 punts:

- Certificat de nivell de català superior a l'exigit a cada una de les convocatòries: fins a un màxim de 0,50 punts.

- Certificats de coneixements específics de llengua catalana: 0,50 punts cadascun.

Les equivalències als nivells esmentats s'establiran d'acord amb el que disposa l'Ordre VCP/17/2008, de 14 de gener, de segona modificació de l'ordre PRE/228/2004, de 21 de juny, sobre títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixement de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/13/2007, de 24 de gener (DOGC núm. 5057, de 28.1.2008).

- Certificat ACTIC, de competències en tecnologies de la informació i la comunicació de la Generalitat de Catalunya, segons el barem següent (en cas de presentar més d'un certificat, puntuarà el certificat de nivell superior):

- ACTIC, nivell avançat: 0,50 punts.

- ACTIC, nivell mitjà: 0,30 punts.

- ACTIC, nivell bàsic: 0,20 punts.

Aquests certificats són acumulatius, de forma que només es puntuarà el certificat de nivell superior, en cas que es presenti més d'un certificat.

La puntuació definitiva del concurs oposició serà el resultat de sumar les puntuacions obtingudes en les fases d'oposició i de concurs.

Els mèrits acreditats es comptaran fins l'últim dia de presentació de sol·licituds per a la participació en el procés selectiu.

 

Setena

Llista d'aprovats/des i presentació de documents

Un cop finalitzada la qualificació dels aspirants, el Tribunal farà pública en el tauler electrònic d'edictes de la Corporació la relació d'aprovats/des per ordre de puntuació final i elevarà aquesta relació com a proposta de contractació, que tindrà caràcter vinculant, a la Presidència de la Corporació.

En cas d'empat, l'ordre s'establirà atenent, en primer lloc, a l'aspirant que hagi obtingut la major puntuació en la fase d'oposició. De persistir l'empat, segons la puntuació obtinguda en la prova pràctica. Si encara persisteix, es faculta l'òrgan de selecció per ordenar una prova relacionada amb les funcions pròpies de les places convocades que determinarà l'aspirant amb millor capacitat.

En qualsevol moment del procés selectiu es podrà requerir els/les aspirants que presentin els documents acreditatius exigits en la base segona. En tot cas les persones que s'hagin d'incorporar, en el termini de vint dies naturals a partir de l'endemà de la data de publicació de la llista d'aprovats i sense requeriment previ, hauran de presentar els documents acreditatius de les condicions de capacitat i dels requisits exigits que es detallen a continuació:

a) Fotocòpia compulsada del DNI o, en cas de no tenir la nacionalitat espanyola, del document oficial acreditatiu de la nacionalitat.

b) Els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola, ni la dels altres estats membres de la Unió Europea, ni la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, hauran de presentar la corresponent documentació expedida per les autoritats competents que acrediti el vincle de parentiu amb una persona de nacionalitat d'un estat membre de la Unió Europea o d'un dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors. També hauran de presentar una declaració jurada o promesa efectuada pel cònjuge en la qual aquest manifesti fefaentment que no està separat de dret de l'aspirant.

c) Fotocòpia compulsada del títol exigit per prendre part en la convocatòria o resguard d'haver abonat els drets per la seva expedició. En cas de titulacions obtingudes a l'estranger s'hi ha d'adjuntar l'ordre ministerial de reconeixement del títol expedit, de conformitat amb la normativa reguladora de l'homologació i consolidació de títols i estudis estrangers.

d) Declaració de no estar inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari de qualsevol administració pública. Els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar, mitjançant declaració jurada o promesa, que no estan sotmesos a cap sanció disciplinària o condemna penal que els impedeixi l'accés a la funció pública en el seu estat d'origen.

e) Certificat mèdic (en imprès oficial o expedit per un facultatiu del sistema públic de salut) de no patir cap malaltia ni defecte físic o psíquic que impossibiliti el desenvolupament de les tasques pròpies de les places a cobrir, lliurat dins els dos mesos anteriors a la seva presentació.

f) Declaració de no estar en cap dels supòsits d'incompatibilitat previstos en la legislació vigent o declaració que se sol·licitarà l'autorització de compatibilitat o que s'exercirà l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat.

Els/les aspirants discapacitats/des hauran d'aportar un certificat de l'equip multiprofessional que correspongui que acrediti el tipus i grau de discapacitat que presenta, així com la capacitat funcional de l'aspirant per al desenvolupament de les tasques pròpies de la plaça a proveir.

Els aspirants que dins del termini fixat, excepte casos de força major, no presentin la documentació, o si en examinar-la, es comprovés que no compleix algun dels requisits assenyalats en la base segona, no podran ser contractats i s'anul·laran les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què hagin incorregut per falsejar la sol·licitud inicial. En aquest cas, l'autoritat convocant, a proposta del Tribunal, podrà contractar l'aspirant exclòs amb més bona puntuació final, sempre que n'hagi obtingut o superat la mínima exigible. En aquest cas l'aspirant proposat, mitjançant un requeriment previ, disposarà d'un termini de vint dies naturals per presentar la documentació.

 

Vuitena

Formalització dels contractes laborals

Un cop exhaurit el termini de presentació de documents, i en el termini màxim d'un mes, la Presidència disposarà la contractació laboral dels aspirants proposats.

Els aspirants per als quals s'hagi acordat la seva contractació en règim laboral iniciaran la prestació en la data que fixi l'acord de contractació, efectuant el període de prova que s'estableixi en el contracte.

 

Novena

Incompatibilitats

En l'exercici de les funcions atribuïdes al lloc de treball al qual l'aspirant ha estat destinat/ada, que poden ser exercides en qualsevol dependència de l'Ajuntament, li serà aplicable a empleat/ada públic, la normativa vigent sobre el règim d'incompatibilitats en el sector públic, en compliment de la qual l'aspirant, abans d'incorporar-se al servei de la Corporació, haurà d'efectuar una declaració d'activitats i, si s'escau, sol·licitar la compatibilitat amb el formulari que li facilitarà la Corporació, o exercir, altrament, l'opció prevista a l'article 10 de la Llei 53/1984 de 26 de desembre, a l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 novembre i a l'article 337 del Decret 214/1990.

Pel que fa a la determinació i adscripció al lloc de treball, règim d'horari i jornada, la persona objecte de contractació s'atendrà als acords i resolucions que adoptin els òrgans corresponents de l'Ajuntament.

 

Desena

Assistències

L'assistència dels membres del Tribunal aliens a l'Ajuntament es retribuirà d'acord amb el que determina el RD 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei.

 

Onzena

Incidències i recursos

En tot el no previst en la present convocatòria, es procedirà segons el que determina el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa dels textos vigents a Catalunya en matèria de funció pública i el RD legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

El Tribunal queda facultat per interpretar les presents bases i per resoldre els dubtes que es puguin plantejar durant el procés selectiu.

La convocatòria i les seves bases, així com la llista d'aspirants admesos i exclosos, poden ser impugnats per les persones interessades, mitjançant la interposició d'un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva notificació o publicació, sens perjudici del recurs potestatiu de reposició que es pugui interposar en el termini d'un mes des de la data de notificació o publicació de l'acte.

El resultat del concurs oposició que emeti el tribunal qualificador pot ser recorregut en alçada davant l'Alcaldia de la Corporació en el termini d'un mes des de la data en què s'hagi publicat o notificat.

Contra els actes de tràmit del tribunal qualificador no es podrà interposar cap recurs, sens perjudici que s'hi puguin interposar reclamacions quan es tracti d'esmenar possibles errors materials en la confecció de la llista d'aprovats, errors de picatge en la transcripció de les publicacions, errors aritmètics en les qualificacions o errors observables a simple vista. Aquests errors també podran ser corregits d'ofici pels òrgans de selecció.

 

 

ANNEX 1

BASES ESPECÍFIQUES DEL PROCÉS DE SELECCIÓ PER A PROVEIR UNA PLAÇA DE TÈCNIC/A DE BIBLIOTECA, EN RÈGIM DE PERSONAL LABORAL FIX, INCLOSA A L'OFERTA PÚBLICA D'OCUPACIÓ

 

* Sistema de selecció: concurs- oposició lliure

* Grup de classificació: C- Subgrup C1, CD 18. CE: 735'48 € mensuals.

* Titulació necessària: Batxillerat, formació professional de grau superior o titulació equivalent.

* Funcions:

- Realitzar la gestió administrativa de les biblioteques municipals amb la utilització de màquines, aparells i programes informàtics propis del lloc de treball.

- Atendre i informar al públic de forma presencial, telemàtica i telefònicament.

- Donar suport als usuaris sobre la consulta de base de dades bibliogràfiques i els serveis de la biblioteca.

- Localitzar el fons bibliotecari i col·laborar en la seva organització i manteniment.

- Participar en grups de treball (com el CLER: elaboració de ressenyes i creació de dues guies anuals conjuntament amb altres biblioteques) relacionats amb l'activitat de la biblioteca.

- Preparar les exposicions de fons documental i col·laborar en el muntatge.

- Realitzar el préstec bibliotecari i el seu seguiment.

- Col·laborar en l'esporga de documents obsolets.

- Controlar i fer les reclamacions necessàries dels documents que no s'han de retornar dins els terminis establerts, segons els llistats de morosos de la biblioteca.

- Altres funcions d'anàlogues característiques que li siguin assignades pels seus superiors.

 

* Els exercicis de la fase oposició seran els següents:

 

Primer exercici: Prova tipus test

Tindrà caràcter eliminatori i consistirà en respondre un qüestionari de 30 preguntes tipus test, el contingut de les quals estarà relacionat amb el temari, en el temps que determini el Tribunal i que serà, com a màxim, de 45 minuts.

 

Segon exercici: Prova pràctica

Tindrà caràcter eliminatori, i tindrà per objecte valorar l'aplicació pràctica dels coneixements teòrics de l'aspirant mitjançant la resolució d'un supòsit o simulació pràctica relacionat amb la plaça i/o lloc a ocupar, en el temps que determini el Tribunal i que serà com a màxim d'una hora.

 

Tercer exercici: Prova de català.

Aquesta prova s'adequarà al Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

Quedaran exemptes d'aquesta prova les persones que presentin un certificat de coneixement del català del nivell equivalent al C1 del Marc europeu comú de referència (MECR) expedit per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) o algun dels altres títols, diplomes i certificats considerats equivalents en la Llista de titulacions equivalents als certificats de coneixements de català de la DGPL, elaborada a partir de l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril. És a dir:

a) Els aspirants que justifiquin amb els corresponents títols oficials que tenen el nivell exigit de català. Per determinar les equivalències dels títols oficials del Departament d'Ensenyament amb els certificats de la Direcció General de Política Lingüística, a més del títol, i per acreditar que s'ha fet tota l'escolarització a Catalunya sense exempció de l'assignatura de llengua catalana, cal presentar un certificat expedit pel centre docent corresponent, a sol·licitud de la persona interessada.

b) Els aspirants que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per a accedir a aquest Ajuntament, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

 

 

TEMARI:

 

TEMARI GENERAL

1. La Constitució espanyola de 1978: estructura, contingut i principis. Els drets fonamentals i les llibertats públiques. El Tribunal Constitucional: composició i competències.

2. El ciutadà com a titular de drets davant l'Administració. Els drets públics subjectius i els interessos legítims.

3. L'acte administratiu: eficàcia de l'acte. La motivació i la forma. La notificació i la publicació. Invalidesa dels actes nuls i anul·lables.

4. Fases del procediment administratiu general: Iniciació, Ordenació, instrucció i finalització. Els recursos administratius.

5. El Municipi: concepte i elements. L'organització municipal. Òrgans necessaris i òrgans complementaris. Les atribucions i competències dels òrgans municipals.

6. Les competències municipals: Competències pròpies, compartides i delegades. Els serveis mínims. La reserva de serveis.

7. La contractació administrativa: concepte i fonts. Classificació dels contractes i règim jurídic.

8. Les classes de personal al servei de l'Administració pública local. Sistemes d'accés. Drets i deures del personal al servei de l'Administració pública. El sistema retributiu. Règim d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració pública.

 

TEMARI ESPECÍFIC

1. El Manifest de la UNESCO de la biblioteca pública 2022.

2. La Llei 4/1993, de 18 de març, del Sistema Bibliotecari de Catalunya: definició i estructura. Els diferents tipus de serveis bibliotecaris i les seves funcions.

3. El Sistema de Lectura Pública de Catalunya: definició. Els diferents tipus de serveis bibliotecaris i les seves funcions.

4. El Mapa de Lectura Pública de Catalunya. La seva aplicació a Sant Julià de Ramis i la comarca del Gironès.

5. La biblioteca pública. Definició, missió, funcions, espais i usos, i serveis.

6. Els serveis de la biblioteca pública. Situació actual i tendències. Serveis en línia i serveis presencials.

7. El servei d'informació a la biblioteca pública: objectius, abast i accés.

8. El servei de préstec a la biblioteca pública. Condicions i característiques. El servei de Préstec interbibliotecari

9. La incorporació del llibre electrònic a la biblioteca pública. La plataforma eBiblio: plataforma de préstec de llibre digital a les biblioteques públiques de Catalunya: condicions d'ús i dispositius de lectura.

10. La biblioteca pública com a centre d'aprenentatge i formació. Les polítiques de foment de la lectura.

11. Activitats de promoció cultural, formatives i socials des de les biblioteques públiques. Organització i criteris de programació.

12. La biblioteca pública en la vida cultural, formativa i social del municipi. Oferta cultural i relació amb entitats i associacions de Sant Julià de Ramis.

13. La difusió i promoció dels serveis i activitats de la biblioteca pública. Eines i aplicacions. La comunicació a través del web i les xarxes socials.

14. Els usuaris de la biblioteca pública. Tipologia i detecció de necessitats.

15. Formació d'usuaris. Eines: guies, senyalització, difusió, etc.

16. La qualitat dels serveis a l'usuari. Atenció al públic de forma integral: personal, telefònica i telemàtica. Atenció al públic culturalment divers.

17. Protecció de dades personals. Tipologia de dades personals. Tractament de dades. Drets de la persona interessada.

18. El paper de la biblioteca pública en favor de la cohesió social i la gestió de la diversitat.

19. L'àrea infantil a la biblioteca: objectius, serveis, espais, recursos, activitats de dinamització lectora. La col·lecció de coneixements, revistes, còmic, música i cinema adreçada al públic infantil i familiar.

20. La biblioteca pública i els joves: objectius, serveis, espais, recursos i activitats de dinamització lectora. Participació i comunicació.

21. La biblioteca pública i els centres educatius de Sant Julià de Ramis, col·laboracions. Línies de treball amb les escoles i centres d'ensenyament secundaris.

22. La col·lecció de la biblioteca pública: composició i organització del fons. Classificació del fons, especialitzacions i centres d'interès.

23. Procediment tècnic dels diferents tipus de documents i suports: tractament tècnic, conservació i manteniment de documents.

24. La promoció i difusió dels fons documental de la biblioteca pública. L'Exposició del fons, les guies bibliogràfiques, novetats, dinamització, etc. i els nous productes digitals.

25. La col·lecció local. Materials, organització i difusió. El fons de la col·lecció local a Sant Julià de Ramis.

26. Publicacions periòdiques a la biblioteca pública. Tractament i seguiment. Importància d'aquest material en la biblioteca pública. Conservació i gestió de l'hemeroteca.

27. La secció d'audiovisual a la biblioteca pública: tipus de fons. Organització i tendència.

28. La inclusió digital i el paper de la biblioteca pública. L'accés públic a Internet i la formació en noves tecnologies.

29. La biblioteca inclusiva: recursos i serveis adaptats per a persones amb capacitats diverses i amb necessitats especials.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
20587 {"title":"EDICTO sobre aprobación de las bases generales y específicas que deben regir la convocatoria del proceso de selección para la provisión de una plaza de técnico de biblioteca del Ayuntamiento de Sant Julià de Ramis por el proceso de selección restringido de promoción interna.","published_date":"2024-04-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"20587"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Julià de Ramis,DOGC,DOGC 2024 nº 9141 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-12/20587-edicto-aprobacion-bases-generales-especificas-deben-regir-convocatoria-proceso-seleccion-provision-plaza-tecnico-biblioteca-ayuntamiento-sant-julia-ramis-proceso-seleccion-restringido-promocion-interna https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.