ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de las bases de la convocatoria del proceso de estabilización de personal laboral fijo, por el sistema de concurso, de varias plazas (exp. 2024/45).

Mitjançant acord del Consell de Govern de 18 de març de 2024 es va resoldre convocar procés per a la selecció de les places següents com a personal laboral fix, sistema de concurs, torn lliure en el marc de la disposició addicional 6ena. i 8ena. de la llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública:

A. Tècnic/a d'Immigració (un lloc)

B. Treballador/a social dels serveis socials bàsics ( dos llocs)

C. Fisioterapeuta CDIAP (un lloc)

D. Psicòleg/a CDIAP (un lloc)

La qual cosa es fa pública als efectes oportuns de constància de la seva aprovació i convocatòria.

El termini de presentació de les sol·licituds de participació començarà a partir de la publicació de l'anunci al DOGC.

 

La Seu d'Urgell, 20 de març de 2024

 

Joan Barrera Aranda

President

 

 

BASES DE LA CONVOCATÒRIA EXCEPCIONAL DEL PROCÉS D'ESTABILITZACIÓ DEL CONSORCI D'ATENCIÓ A LES PERSONES DE L'ALT URGELL (CAPAU), PERSONAL LABORAL FIX, SISTEMA DE CONCURS, TORN LLIURE, EN EL MARC DE LA DISPOSICIÓ ADDICIONAL 6ena. I 8ena. DE LA LLEI 20/2021, DE 28 DE DESEMBRE, DE MESURES PER A LA REDUCCIÓ DE LA TEMPORALITAT EN L'OCUPACIÓ PÚBLICA

Exp. 2024/45

 

Base 1a. Objecte

L'objecte d'aquestes bases és la regulació dels aspectes que han de regir la convocatòria excepcional i el procés de selecció de personal laboral fix d'aquest Ens, en el marc dels processos d'estabilització d'ocupació temporal emparats en la disposició addicional 6ena. i 8ena. de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

Les places objecte d'estabilització es convoquen, amb el referit caràcter excepcional, i d'acord amb el previst en l'article 61.7 del Text refós de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, pel sistema de concurs, que es realitzarà per un sol cop.

El procés selectiu del concurs de mèrits es fa per torn lliure i s'ha de realitzar garantint el compliment dels principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, recollits igualment en l'article 55 del Text refós de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

Les places estan incloses en l'Oferta pública d'ocupació per a l'estabilització publicada en el BOP de Lleida núm. 104 de 31 de MAIG de 2022 i en el DOGC núm. 8679A de 31 de MAIG de 2022.

Aquestes bases s'han redactat en funció de les bases prèvies d'estabilització aprovades per l'Assembla General de 19 de desembre de 2022 i BOP de Lleida núm. 246 de 27 de desembre de 2022 i en el DOGC núm. 8825 de 3 de GENER de 2023.

LLOCS INCLOSOS A AQUESTA CONVOCAÃ’RIA

A. Tècnic/a d'Immigració ( un lloc)

B. Treballador/a social dels serveis socials bàsics ( dos llocs)

C. Fisioterapeuta CDIAP (un lloc)

D. Psicòleg/a CDIAP ( un lloc)

Les característiques de les places objecte d'estabilització són les següents:

 

A.- Denominació del lloc de treball: tecnic/a immigració (un lloc de treball)

 

Règim jurídic: laboral

Descripció breu del lloc de treball: Desenvolupar les tasques pròpies d'un tècnic en polítiques migratòries: promoure la igualtat d'oportunitats i la cohesió social, implementant la Llei de primera acollida i treball individualitzat, grupal i comunitari per ajudar a la cohesió social i la sensibilització de la població, dins de l'àmbit geogràfic en el qual el CAPAU presta els seus serveis. Atenció directa i treball comunitari i en xarxa per treballar la sensibilització, la inclusió de les persones nouvingudes així com per evitar conductes de discriminació. Impuls de plans, programes i projectes d'abordatge del racisme

Grup professional: A2

Titulació exigible: Treball social o Assistent social

Habilitació: disposició addicional 6ena. i 8ena. de la Llei 20/2021

Torn de reserva discapacitats: No

Jornada: Completa

Lloc de treball : la Seu d'Urgell (Alt Urgell)

Places: 1

Retribucions : Bàsiques A2, complement de destí 22, complement específic 140 punts

Funcions: Realitzarà les funcions pròpies del lloc de treball al qual està vinculada i entre altres:

- Funcions principals:

1. Acollida de les persones immigrades i retornades promovent la igualtat d'oportunitats i la cohesió social facilitant la seva integració social:

1.1. Donar suport i/o proporcionar mesures i eines destinades a potenciar un grau d'autonomia suficient per a l'accés a béns i serveis, exercici de drets i compliment de deures en igualtat de condicions respecte de la població autòctona.

1.2. Gestió i organització de projectes integrals d'acollida.

1.3. Desenvolupar serveis personalitzats adreçats a la persona nouvinguda. Conèixer a la persona immigrant i avaluar les seves necessitats per a posteriorment derivar-lo als diferents recursos formatius i informatius que inclou la llei d'acollida. Atenció directa.

1.4. Informació sobre programes de formació de llengua, formació sobre la situació del mercat laboral i sobre els drets fonamentals de la societat.

1.5. Coordinació i treball en xarxa per tal de donar un enfocament multidisciplinari a la necessitat de la persona nouvinguda.

2. Acolliment de persones nouvingudes en situacions de vulnerabilitat:

2.1. Executar activitats grupals en funció de les necessitats que es detectin en la població immigrant.

2.2. Organitzar activitats comunitàries o participar en les que puguin sorgir des d'altres entitats o institucions.

2.3. Realitzar seguiment i acompanyament de la persona usuària mentre es troba en el programa d'acollida.

2.4. Realitzar avaluacions de cada procés d'intervenció, i de las activitats organitzades, ajustant els objectius i activitats si es considera necessari.

2.5. Realitzar l'obertura d'expedient de cada usuari, així com els documents i les gestions que es precisin.

2.6. Coordinació amb altres recursos socials de suport. Derivació a altres recursos socials.

2.7. Elaborar estudis, propostes i memòries de seguiment i finalització dels programes i projectes i altres documents en coordinació amb la resta de professionals i serveis.

2.8. Suport a les diferents Àrees Municipals en l'acolliment a la població immigrants afavorint l'accés normalitzat en condicions d'igualtat als serveis i recursos de responsabilitat comarcals i municipals.

3. Treball comunitari i en xarxa:

3.1. Realització d'enquestes i estudis sobre la situació del col·lectiu de ciutadans immigrants en els municipis i la comarca. Amb l'objectiu de saber la situació i les necessitats.

3.2. Dissenyar i gestionar els programes d'immigració i interculturalitat dels municipis de la comarca de l'Alt Urgell.

3.3. Assessorar el teixit associatiu comarcal.

3.4. Realitzar tallers, xerrades i altres accions en els diferents municipis de la comarca adreçades a la sensibilització vers la població immigrant.

3.5. Realitzar accions, activitats en els diferents municipis de la comarca adreçades a la cohesió social.

3.6. Elaborar i implementar el Pla de ciutadania i migracions de la comarca. Actualització del mateix.

3.7. Potenciar el treball en xarxa entre els diferents serveis i el teixit associatiu

3.8. Crear i/o participar en taules que treballin la inclusió social si s'escau

3.9, Exercir la representativitat tècnica de l'àrea d'immigració davant institucions i organismes.

3.10. Participar en activitats formatives i de recerca.

- Altres funcions pròpies del lloc de treball:

4.1. Tramitació d'expedients

4.2. Introducció d'informació als programes informàtics pertinents (Hèstia, ABSIS, GESTIONA i d'altres que puguin sorgir).

4.3. Elaboració de la memòria anual i actualització de protocols.

4.4. Execució i seguiment de les activitats i projectes de l'àrea d'immigració

4.5. Proposar, assessorar i informar a la direcció tècnica, als òrgans de Govern sobre actuacions, incidències, solucions i informació rellevant per a la gestió i optimització dels serveis i recursos corporatius de l'àrea d'atenció a les persones.

4.6. Redactar plecs tècnics en els processos de contractació relacionats amb immigració i col·laborar amb la direcció tècnica i secretaria en l'elaboració dels plecs administratius. Formar part de les Meses de contractació si s'escau.

4.7. Cooperació amb els altres òrgans responsables en el procés de licitació i contractació en totes les fases del mateix.

4.8. Elaborar projectes i/o memòries descriptives per a la sol·licitud de subvencions.

4.9. Recollir les novetats normatives i informar a la resta de serveis del CAPAU si s'escau i vetllar pel compliment de tots els requisits de la normativa vigent.

Sota petició del seu responsable immediat, realitzar qualsevol altra tasca pròpia de la seva escala, subescala i categoria per a la qual hagi estat prèviament format.

 

B.- Denominació del lloc de treball: Treballadors/res socials Serveis socials basic (2 llocs de treball)

 

Règim jurídic: laboral

Descripció breu del lloc de treball: Desenvolupar les tasques pròpies d'un/a treballador/a social en l'equip bàsic d'atenció social: detecció, informació, assessorament, estudi, elaboració de diagnòstic social i tractament de persones que es troben en situació de vulnerabilitat social. Programació de treball comunitari en funció de la detecció de les necessitats del territori.

Grup professional: A2

Titulació exigible: Treball social o Assistent social

Habilitació: disposició addicional 6ena. i 8ena. de la Llei 20/2021

Torn de reserva discapacitats: No

Jornada: Completa

Lloc de treball : la Seu d'Urgell (Alt Urgell)

Places: 2

Retribucions : Bàsiques A2, complement de destí 22, complement específic 200 punts

Funcions: Realitzarà les funcions pròpies del lloc de treball al qual està vinculada i entre altres:

- Funcions principals:

1. Responsables directes de l'execució dels projectes, serveis i programes socials

1.1. Representen el primer nivell d'atenció al ciutadà:

- Atenció individualitzada i familiar: entrevistes directes amb les persones ateses, realització de tràmits i gestions que es deriven de l'atenció, visites domiciliàries...treball en xarxa, reunions de coordinació i valoració de casos.

- Elaborar, participar i liderar projectes d'àmbit social: aliments per la Solidaritat, urgències socials, Consells Consultius, taules comarcals, servei d'ajuda a domicili, banc de productes de suport, teleassistència domiciliària, protocols d'infància, violència, etc....

- Recull de dades i avaluació de les mateixes

1.2. Recepció de la demanda de les persones, famílies, grups, i comunitat.

1.3. Informació, estudi, valoració, orientació i assessorament als usuaris, diagnòstics socials, elaboració de plans de treball i de millora consensuats amb la persona objecte d'atenció i tractament, propostes d'actuació, gestió de prestacions i serveis i intervencions tècniques a aquest nivell. Elaboració d'informes socials i avaluació i actualització dels plans de millora o intervenció.

1.4. Disseny i elaboració de projectes grupals i comunitaris que s'adeqüin a donar resposta a les necessitats socials que sorgeixin.

1.5. Participar i potenciar el treball en xarxa i la coordinació amb d'altres serveis d'atenció a les persones: educació, salut, entitats del tercer sector...

- Altres funcions pròpies del lloc de treball:

2.1. Tramitació d'expedients

2.2. Introducció d'informació als programes informàtics pertinents (Hèstia, JADE, ABSIS, GESTIONA i d'altres que puguin sorgir).

2.3. Elaboració de la memòria anual.

2.4. Execució i seguiment de les activitats i projectes dels serveis socials bàsics

2.5. Tramitació d'ajudes tant del CAPAU com d'altres prestacions de la Generalitat, Seguretat Social, SOC...

2.6. Proposar, assessorar i informar a la direcció tècnica, als òrgans de Govern sobre actuacions, incidències, solucions i informació rellevant per a la gestió i optimització dels serveis i recursos corporatius de l'àrea d'atenció a les persones.

2.7. Redactar plecs tècnics en els processos de contractació relacionats amb serveis socials i col·laborar amb la direcció tècnica i secretaria en l'elaboració dels plecs administratius. Formar part de les Meses de contractació si s'escau.

2.8. Cooperació amb els altres òrgans responsables en el procés de licitació i contractació en totes les fases del mateix.

2.9. Elaborar projectes i/o memòries descriptives per a la sol·licitud de subvencions.

2.10. Redactar i actualitzar bases i reglaments relacionats amb serveis socials.

Sota petició del seu responsable immediat, realitzar qualsevol altra tasca pròpia de la seva escala, subescala i categoria per a la qual hagi estat prèviament format.

 

C.- Denominació del lloc de treball: Fisioterapeuta C. Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (un lloc)

 

Règim jurídic: laboral

Descripció breu del lloc de treball: Desenvolupar les tasques pròpies d'un/a fisioterapeuta d'un Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP): prevenir, detectar, diagnosticar i abordar terapèuticament els trastorns del desenvolupament en l'àmbit motriu i fisioterapèutic en infants de 0 a 6 anys. Acompanyar a la família dels infants atesos i participar en projectes comunitaris o grupals i de sensibilització en la primera infància en tots aquells temes que fan referència al desenvolupament i/o trastorns motrius. Prevenir reduir i readaptar, és a dir, rehabilitar als infants afectats de trastorns motrius. Reeducació fisioterapèutica i motriu.

Grup professional: A2

Titulació exigible: Fisioteràpia

Habilitació: disposició addicional 6ena. i 8ena. de la Llei 20/2021

Torn de reserva discapacitats: No

Jornada: 33,5 hores ampliables.

Lloc de treball : la Seu d'Urgell (Alt Urgell)

Places: 1

Retribucions : Bàsiques A2, complement de destí 22, complement específic 170 punts.

Funcions: Realitzarà les funcions pròpies del lloc de treball al qual està vinculada i entre altres:

- Funcions principals:

1. Funcions en relació a l'infant:

1.1. Realitzar i/o participar en l'anamnesi per recollir les dades necessàries de la història de l'infant per poder realitzar l'avaluació i el diagnòstic motriu.

1.2. Realitzar la valoració fisioterapèutica de l'infant i aplicar les eines d'avaluació utilitzades en fisioteràpia pediàtrica i valorar la necessitat de sol·licitar, si s'escau, proves específiques i la consulta a altres professionals.

1.3. Participar en el procés diagnòstic aportant la valoració motriu: valorar les capacitats i les dificultats, el nivell evolutiu, el nivell funcional i el grau d'autonomia.

1.4. Establir la hipòtesi diagnòstica en l'àmbit de la seva competència per aportar-la a l'equip interdisciplinari.

1.5. Elaborar i/o participar en el pla d'atenció terapèutica individual en l`àmbit de la seva competència, amb els objectius a realitzar amb l'infant durant el tractament i planificar les estratègies d'intervenció.

1.6. Aplicar les tècniques i tractaments motrius i fisioterapèutics, tenint en compte l'infant com a subjecte actiu del seu procés evolutiu.

1.7. Revisar periòdicament el diagnòstic i el pla terapèutic, com a mínim un cop a l'any o periòdicament en funció de l'evolució de l'infant.

1.8. Valorar i proposar la necessitat d'ajuts tècnics i d'altres elements de prevenció.

1.9. Dissenyar, confeccionar i adaptar els ajuts tècnics.

1.10. Indicar, si s'escau, teràpies complementàries (activitat aquàtica, hipoteràpia...).

1.11. Portar un registre actualitzat de les sessions amb les dades significatives.

1.12. Elaborar els informes de l'infant en relació a l'àmbit de la seva competència.

1.13. Indicar les adaptacions que s'escaiguin a l'entorn habitual de l'infant.

1.14. Coordinar-se amb els professionals dels àmbits sanitari, educatiu i social que intervenen en l'atenció de l'infant.

1.15. Participar en el procés de finalització de la relació terapèutica dels casos que no requereixen derivació, acompanyant l'infant i la família, així com gestionar la desvinculació de la família amb el servei.

1.16. Participar en el procés de derivació, si es considera necessari, de l'infant i la família, amb la finalitat de transferir la responsabilitat del tractament a un altre servei o dispositiu d'atenció a la primera infància, així com gestionar la desvinculació de la família amb el servei.

1.17. Coordinar-se amb la resta de serveis per a donar un enfocament multidisciplinari a la necessitat de l'usuari.

2. Funcions en relació a la família:

2.1. Realitzar o participar en l'entrevista de devolució del diagnòstic interdisciplinari transmetent les conclusions del procés diagnòstic i la proposta terapèutica a nivell motriu i fisioterapèutic.

2.2. Facilitar la informació necessària per promoure la participació activa de l'infant i la seva família en el desenvolupament dels objectius a assolir, tenint en compte les seves capacitats i necessitats i dins l'àmbit de la motricitat.

2.3. Fer entrevistes periòdiques amb les famílies per orientar, informar, assessorar i formar sobre aspectes del desenvolupament motriu en la primera infància.

2.4. Orientar i donar suport a la criança, individualment o conjuntament amb un altre professional de l'equip, fent l'èmfasi en els aspectes evolutius motrius.

2.5. Acompanyar i orientar a la família en els processos de canvi (escolarització, activitats lúdiques....) conjuntament amb la resta de l'equip del CDIAP i amb altres professionals dels diferents serveis que intervenen en el cas

2.6. Fer entrevistes de suport i seguiment amb la família.

2.7. Fer participar a la família les sessions terapèutiques de l`infant

2.8. Participar en la gestió de grups de pares i mares treballant el canvis motrius propis del desenvolupament de l`infant.

3. Funcions en relació amb altres professionals, comunitat i/o entorn:

3.1. Treballar en xarxa amb altres professionals del territori relacionats amb la primera infància per establir, en l'àmbit de la seva competència, mecanismes de prevenció i intervenció comunitària.

3.2. Realitzar i/o participar en estudis i projectes de sensibilització, detecció i prevenció a la comunitat.

3.3. Participar en campanyes de divulgació i prevenció en col·laboració amb els dispositius d'atenció a la primera infància de la zona sobre el desenvolupament psicomotor de l'infant i les seves alteracions i cura.

3.4. Coordinar-se amb els diferents serveis públics i/o privats dels àmbits educatiu, sanitari i social, ja siguin generals o específics.

3.5. Col·laborar i fer la coordinació amb els tècnics ortopèdics de la zona.

3.6. Conèixer els recursos i institucions del territori relacionats amb la primera infància.

3.7. Conèixer les característiques sociològiques de la població atesa.

3.8. Col·laborar, en l'àmbit de la seva competència, en la formació continuada dels professionals del servei d'atenció precoç i d'altres serveis i en la formació d'alumnes de pràctiques.

3.9. Impartir i/o participar en activitats formatives, jornades, cursos, seminaris i en comissions de caràcter tècnic.

3.10. Elaborar i participar en estudis, projectes d'investigació, docència i recerca en l'àmbit de l'atenció precoç interns i externs al centre.

3.11. Assessorar a les escoles bressol i serveis dirigits a la primera infància.

- Altres funcions pròpies del lloc de treball:

4.1. Participar en l'elaboració de la memòria d'activitat anual, i facilitar les dades relatives a l'àmbit de la seva competència.

4.2. Participar en l'elaboració i revisió dels protocols. Vetllar perquè el procés d'atenció a l'infant i la seva família compleixi els procediments establerts.

4.3. Participar en les comissions de treball que es proposin relacionades amb la primera infància.

4.4. Realitzar i/o participar en la posada en marxa de nous projectes.

4.5. Proposar, assessorar i informar a la Direcció tècnica i als òrgans de Govern i/o Gerència si s'escau, sobre actuacions, incidències, solucions i informació rellevant per a la gestió i optimització de serveis i recursos corporatius objecte de la seva competència.

4.6. Recollir les novetats normatives i informar-ne a l'equip, i vetllar pel compliment de tots els requisits de la normativa vigent.

4.7. Redacció de plecs tècnics en els processos de contractació relacionats amb l'objecte de la seva competència. Formar part de la Mesa de contractació si s'escau.

4.8. Cooperació amb els altres òrgans responsables en el procés de licitació i contractació en totes les fases del mateix.

4.9. Redactar i actualitzar reglaments relacionats amb el CDIAP.

4.10. Elaborar projectes i/o memòries descriptives per a la sol·licitud de subvencions Gestió de tot el procés de subvencions de l'àmbit de la seva competència.

4.11.Introducció d'informació als programes informàtics pertinents (UCCAP, Gestor d'Expedients, GESTIONA, ABSIS ).

4.12. Tramitació d'expedients.

4.13. Execució i seguiment de les activitats i projectes del CDIAP

Sota petició del seu responsable immediat, realitzar qualsevol altra tasca pròpia de la seva escala, subescala i categoria per a la qual hagi estat prèviament format.

 

D.- Denominació del lloc de treball: PSICÒLEG/OGA C. Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (un lloc)

 

Règim jurídic: laboral

Descripció breu del lloc de treball: Desenvolupar les tasques pròpies d'un/a psicòleg/oga d'un Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP): prevenir, detectar, diagnosticar i abordar terapèuticament els trastorns del desenvolupament en infants de 0 a 6 anys. Acompanyar a la família dels infants atesos i participar en projectes comunitaris o grupals i de sensibilització en la primera infància en tots aquells temes que fan referència al desenvolupament. Prevenir, reduir i readaptar, és a dir, rehabilitar als infants afectats de problems o trastorns del desenvolupament. Reeducació i tractament psicològic.

Grup professional: A1

Titulació exigible: Psicologia

Habilitació: disposició addicional 6ena. i 8ena. de la Llei 20/2021

Torn de reserva discapacitats: No

Jornada: 33,5 hores ampliables.

Lloc de treball : la Seu d'Urgell (Alt Urgell)

Places: 1

Retribucions : Bàsiques A1, complement de destí 24, complement específic 165 punts.

Funcions: Realitzarà les funcions pròpies del lloc de treball al qual està vinculada i entre altres:

- Funcions principals:

1. Desenvolupament del conjunt de tasques i comeses pròpies de l'especialitat en matèria de l'atenció precoç, com un conjunt d'accions que tenen com a finalitat proporcionar a l'infant en les primeres etapes del seu desenvolupament, els estímuls globals ambientals adequats a la seva edat i que afavoriran la seva evolució física, sensorial, intel·lectual i afectiva.

1.1. Prevenció, detecció, diagnòstic i tractament dirigit als infants d'entre 0 i 6 anys i les seves famílies, que presentin trastorns en el seu desenvolupament, que es trobin en situació de risc de patir-los pels seus antecedents, o bé presentin dificultats en la criança.

1.2. Suport en el desenvolupament de les habilitats de l'infant perquè sigui capaç d'interrelacionar-se amb el seu entorn de la forma més efectiva i gratificant per a ell i els que l'envolten.

1.3. Avaluació global de la problemàtica de l'infant.

1.4. Informació, orientació, suport i assessorament a la família.

1.5. Atenció terapèutica a l'infant i seguiment de l'evolució.

1.6. Coordinació amb els professionals dels àmbits educatius, socials i sanitaris dels infants atesos al centre.

1.7. Orientació i suport a les escoles bressol.

1.8. Col·laboració en els programes de prevenció i detecció.

1.9. Tasques de recerca, docència i formació.

1.10. Coordinar-se amb la resta de serveis per a donar un enfocament multidisciplinari a la necessitat de l'usuari.

2. Funcions en relació a l'infant i la seva família

2.1. Realitzar i/o participar en l'entrevista d'acollida, treballant el vincle inicial servei-família, així com informar sobre el servei d'atenció precoç i el seu funcionament.

2.2. Realitzar i/o participar en l'anamnesi per recollir les dades de la història de l'Infant i la preocupació de la família.

2.3. Participar en el procés diagnòstic biopsicosocial de l'infant, utilitzant els instruments i les estratègies psicològiques adequades per a l'elaboració de la valoració inicial.

2.4. Valorar la necessitat de realitzar exploracions complementàries externes al servei, fent les derivacions pertinents en el curs del procés d'atenció al centre.

2.5. Realitzar la hipòtesi diagnòstica des de l'àmbit de la psicologia infantil de l'infant, en el si de la família i el seu entorn de desenvolupament per aportar-la a l'equip interdisciplinari.

2.6. Elaboració i/o participació del pla d'atenció terapèutica, en l'àmbit de la seva competència, integrant a la família.

2.7. Realitzar l'entrevista de devolució a la família comunicant el diagnòstic interdisciplinari i proposant un pla d'intervenció.

2.8. Fer l'atenció terapèutica a l'infant, segons la modalitat establerta en el pla d'intervenció així com la orientació i suport a la seva família. Fer el seguiment i l'avaluació periòdica del tractament.

2.9. Orientar i donar suport a la criança, individualment o conjuntament amb un altre professional de l'equip, entesa aquesta criança com el suport i acompanyament a la família en la cura que cal tenir per al desenvolupament integral de l'infant.

2.10. Elaborar els informes pertinents de l'infant.

2.11. Elaborar material específic en l'àmbit de la seva competència (pautes, adaptacions, ...) si l'especificitat del cas ho requereix.

2.12. Coordinar-se amb els diferents professionals, serveis o dispositius de la zona d'atenció a la primera infància, referents de l'infant i la seva família.

2.13. Participar en el procés de finalització de la relació terapèutica dels casos que no requereixen derivació, acompanyant l'infant i la família, així com gestionar la desvinculació de la família amb el servei.

2.14. Participar en el procés de derivació, si es considera necessari, de l'infant i la família, amb la finalitat de transferir la responsabilitat del tractament a un altre servei o dispositiu d'atenció a la primera infància, així com gestionar la desvinculació de la família amb el servei.

2.15. Crear grups terapèutics o participar-hi.

2.16. Fer participar a la família a les sessions terapèutiques de l'infant si és considerat oportú

2.17. Acompanyar a la família en el procés de comprensió i acceptació de les dificultats de l'infant.

2.18. Participar en la gestió de grups de pares i mares, treballant aspectes de criança i desenvolupament.

3. Funcions en relació amb altres professionals, comunitat i/o entorn:

3.1. Treballar en xarxa amb altres professionals del territori relacionats amb la primera infància per establir, en l'àmbit de la seva competència, mecanismes de prevenció i intervenció comunitària.

3.2. Realitzar i/o participar en estudis i projectes de sensibilització, detecció i prevenció a la comunitat.

3.3. Participar en campanyes de divulgació i prevenció en col·laboració amb els dispositius d'atenció a la primera infància de la zona sobre el desenvolupament de l'infant de 0 a 6 anys.

3.4. Coordinar-se amb els diferents serveis públics i/o privats dels àmbits educatiu, sanitari i social, ja siguin generals o específics.

3.5. Assessorar a les escoles bressol i serveis dirigits a la primera infància.

3.6. Conèixer els recursos i institucions del territori relacionats amb la primera infància.

3.7. Conèixer les característiques sociològiques de la població atesa.

3.8. Col·laborar, en l'àmbit de la seva competència, en la formació continuada dels professionals del servei d'atenció precoç i d'altres serveis i en la formació d'alumnes de pràctiques.

3.9. Impartir i/o participar en activitats formatives, jornades, cursos, seminaris i en comissions de caràcter tècnic.

3.10. Elaborar i participar en estudis, projectes d'investigació, docència i recerca en l'àmbit de l'atenció precoç interns i externs al centre.

- Altres funcions pròpies del lloc de treball:

4.1. Participar en l'elaboració de la memòria d'activitat anual, i facilitar les dades relatives a l'àmbit de la seva competència.

4.2. Participar en l'elaboració i revisió dels protocols. Vetllar perquè el procés d'atenció a l'infant i la seva família compleixi els procediments establerts.

4.3. Participar en les comissions de treball que es proposin relacionades amb la primera infància.

4.4. Realitzar i/o participar en la posada en marxa de nous projectes.

4.5. Proposar, assessorar i informar a la Direcció tècnica i als òrgans de Govern i/o Gerència si s'escau, sobre actuacions, incidències, solucions i informació rellevant per a la gestió i optimització de serveis i recursos corporatius objecte de la seva competència.

4.6. Recollir les novetats normatives i informar-ne a l'equip, i vetllar pel compliment de tots els requisits de la normativa vigent.

4.7. Redacció de plecs tècnics en els processos de contractació relacionats amb l'objecte de la seva competència. Formar part de la Mesa de contractació si s'escau.

4.8. Cooperació amb els altres òrgans responsables en el procés de licitació i contractació en totes les fases del mateix.

4.9. Redactar i actualitzar reglaments relacionats amb el CDIAP.

4.10. Elaborar projectes i/o memòries descriptives per a la sol·licitud de subvencions Gestió de tot el procés de subvencions de l'àmbit de la seva competència.

4.11.Introducció d'informació als programes informàtics pertinents (UCCAP, Gestor d'Expedients, GESTIONA, ABSIS ).

4.12. Tramitació d'expedients.

4.13. Execució i seguiment de les activitats i projectes del CDIAP

Sota petició del seu responsable immediat, realitzar qualsevol altra tasca pròpia de la seva escala, subescala i categoria per a la qual hagi estat prèviament format.

Les bases i la convocatòria es publicaran íntegrament en el BOP de Lleida i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. La resta de publicacions del procés selectiu es realitzarà a la seu electrònica del Consorci, llevat que resulti preceptiva la seva publicació en diaris oficials.

S'ha tingut en compte l'establert en la disposició addicional quarta de la Llei 20/2021, del 28 de desembre, per la qual cosa es procurarà la reducció de terminis, l'acumulació en el mateix dia de les proves de català i castellà i la utilització de mitjans informàtics i telemàtics disponibles per agilitzar els processos selectius i a l'Acord de criteris generals a aplicar als processos d'estabilització derivats de la llei 20/2021, de 28 de desembre.

 

Base 2a. Requisits de les persones aspirants

Per ser admeses i prendre part en el procés selectiu, les persones aspirants han de reunir, a la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds, els requisits que s'indiquen a continuació.

a) Tenir ciutadania espanyola o tenir la nacionalitat d'algun dels Estats membres de la Unió Europea, sense perjudici d'allò disposat a l'article 57 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

b) Estar en possessió d'un títol oficial diplomatura universitària, grau o equivalent en cadascun dels llocs de treball objecte de les bases.

En el cas que els títols sigui expedit per un centre no espanyol, s'haurà d'acreditar la corresponent homologació expedit pel Ministeri. Aquest requisit no serà d'aplicació als aspirants que hagin obtingut el reconeixement de la seva qualificació professional, en l'àmbit de les professions regulades, a l'empara de les disposicions del Dret de la Unió Europea.

c) Edat: Haver complert 16 anys i no excedir de l'edat màxima per a la jubilació forçosa, referits ambdós límits a l'edat en que s'acabi el termini de presentació d'instàncies.

d) No haver estat condemnat per cap delicte. No estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

e) No haver estat condemnat per sentència ferma per un delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, que inclou l'agressió i l'abús sexual, assetjament sexual exhibicionisme i provocació sexual, prostitució i explotació sexual i corrupció de menors, així com tràfic d'éssers humans o donar l'autorització per fer la consulta.

f) Acreditar el coneixement de la llengua catalana mitjançant el certificat del nivell C1 de català o algun dels títols, diplomes i certificats que s'especifiquen a l'article 13.1 del Decret 161/2002, d'11 de juny, i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre de la Generalitat de Catalunya i resta de legislació aplicable.

Cas que algun dels aspirants no compti amb el certificat o títol esmentats, haurà de superar una prova específica en el moment del procediment, la qual es qualificarà d'apte/a o no apte/a i que anirà a càrrec de tècnics del Consorci de Normalització Lingüística.

g) Acreditar coneixement del castellà: En el cas de persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola i no siguin originàries de països en què el castellà sigui llengua oficial, han d'acreditar un coneixement de nivell intermedi o superior o nivell C2 del castellà .En cas que les persones aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió d'un coneixement adequat del castellà, han de superar, com a fase prèvia, una prova o l'exercici de coneixements orals i escrits de llengua castellana.

Restaran exemptes de la realització d'aquesta prova les persones aspirants que aportin amb la presentació de la sol·licitud algun dels següents documents:

- Certificat conforme s'ha cursat la primària, secundària i/o batxillerat a l'Estat espanyol.

- Diploma de nivell intermedi o superior d'espanyol, segons el nivell establert en l'Annex 2, del Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o equivalent, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves adreçades a la seva obtenció.

- Certificat d'aptitud en espanyol per a persones estrangeres expedit per les escoles oficials d'idiomes.

El requisit dels coneixements de castellà es pot complir i s'ha d'acreditar, com a màxim, fins al moment d'inici de la prova dalt esmentada.

h) Acreditar coneixements informàtics de nivell 1 de l'ACTIC (bàsic) Cas que no es disposi del certificat esmentat es farà una prova d'avaluació d'aquests coneixements

1) Tenir permís de conducció vigent (B)

i) No tenir cap incompatibilitat per ser contractat pel Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell.

 

Base 3a. Presentació de sol·licituds

Cal presentar una sol·licitud per a cada procés selectiu en el que es desitgi participar, amb indicació precisa de la plaça a la que es concursa, sense limitació en el nombre de places que es pot participar.

La sol·licitud d'admissió es farà segons model normalitzat (annex 1) que resulta obligatori per a totes les persones aspirants, que es presentarà amb la declaració de mèrits que també consta a l'annex 2, i tramitar-ho d'acord amb el que preveu la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques el següents sistemes:

Presentació al Registre General de l'Ens:

Preferentment les instàncies es presentaran Electrònicament: les instàncies s'adreçaran a la Presidència del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell i es presentaran en el Registre General de l'Ens (Plaça Soldevila 1. Centre Cívic "El Passeig" 1a planta de la Seu d'Urgell), en dia i hores hàbils d'oficina, o bé per la Seu electrònica (preferentment):

https://seu-e.cat/ca/web/capau/govern-obert-i-transparencia/serveis-i-tramits/tramits/instancia-generica

Serà suficient amb l'aportació de la documentació adjunta en còpia simple, però si la persona aspirant presenta amb la sol·licitud còpies electròniques autèntiques, no serà necessària l'aportació posterior de la documentació original.

Presencialment: les persones interessades poden presentar l'esmentada instància que ha d'estar signada per la persona aspirant, en horari d'atenció al públic, al Registre General de l'Ens (Plaça Soldevila 1. Centre Cívic "El Passeig" 1a planta de CP 25700 la Seu d'Urgell), de dilluns a divendres, de 9:00 h a 14:00 hores. Serà suficient amb l'aportació de la documentació adjunta en còpia simple, però si la persona aspirant presenta amb la sol·licitud còpies autèntiques o compulsades, no serà necessària l'aportació posterior de la documentació original.

Les instàncies també es podran presentar en qualsevol de les formes admeses per l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les Administracions Públiques. En cas de presentar-se a través d'una oficina d'assistència en matèria de registres d'una altra administració pública o a les oficines de correus, cal tenir en compte que la instància haurà de ser registrada amb el dia i hora en què s'ha fet la presentació. Per assegurar la gestió de les sol·licituds presentades per aquesta via, cal avisar dins del termini de dos dies naturals posteriors a la presentació de la instància, enviant un correu electrònic a l'adreça serveis.socials@capau.cat adjuntant la sol·licitud degudament registrada.

En tots els casos, la documentació que s'ha d'adjuntar amb la sol·licitud és:

a) Còpia simple del DNI o NIE en vigor.

b) Còpia simple del certificat acreditatiu dels coneixements de llengua catalana i castellana, exigits en la convocatòria per a cada plaça si s'escau.

c) Còpia simple de la titulació requerida.

d) Còpia simple documentació acreditativa del compliment dels requisits i dels mèrits específics que s'al·leguin.

e) Relació detallada i ordenada dels mèrits, d'acord amb el model normalitzat d'auto-baremació de l'Annex 2, i còpia simple de la documentació acreditativa dels mèrits al·legats. La relació detallada i els documents acreditatius dels mèrits s'han d'ordenar guardant escrupolosa correlació amb l'ordre dels apartats corresponents d'aquestes bases.

f) Còpia simple del certificat acreditatiu dels coneixements informàtics d'ACTIC nivell bàsic exigits en la convocatòria per a cada plaça si s'escau.

g) Còpia simple del carnet de conduir B

Les persones amb discapacitat que necessitin algun tipus d'adaptació o adequació han de presentar el dictamen actualitzat emès per l'Equip de Valoració i Orientació Laboral (EVO) que indiqui les adequacions necessàries durant el procés de selecció en els termes de l'article 6 del Decret 66/1999, de 9 de març, sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional.

Les persones aspirants han de manifestar en la sol·licitud que compleixen tots i cadascun dels requisits exigits en aquestes Bases, referits sempre a la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de les sol·licituds, amb les excepcions indicades del català, castellà i ACTIC nivell bàsic, i sens perjudici de la posterior acreditació de tots els requisits mitjançant l'aportació dels originals.

No es valoraran els mèrits obtinguts amb posterioritat a la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds.

Sens perjudici de l'establert en l'article 28 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, el temps de prestació de serveis en aquest Ens s'acreditarà d'ofici en l'Expedient de selecció.

Amb la formalització i presentació de la instància les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal necessàries per al procés selectiu en els termes establerts a la normativa vigent i a la instància.

Les persones amb discapacitat podran demanar en la sol·licitud de participació l'adaptació del lloc o llocs de treball sol·licitats sempre que aquesta no impliqui una modificació exorbitant en el context de l'organització o sigui incompatible amb el contingut del lloc i el servei públic que s'ha de prestar en els termes de l'article 7 del Decret 66/1999.

La presentació de la sol·licitud implicarà la declaració responsable que la documentació presentada es correspon exactament amb la documentació original. L'Ens podrà requerir en qualsevol moment a la persona interessada que aporti la documentació original acreditativa.

Totes les persones aspirants podran ser excloses motivadament en qualsevol moment si no compleixen els requisits. En tot cas totes les còpies simples hauran de ser compulsades abans de la contractació.

La sol·licitud i tota documentació adjunta ha de presentar-se dins el termini de presentació d'instàncies indicat en la Base 4a.

 

Base 4a. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar sol·licituds és de 20 dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de la última de les convocatòries als diaris oficials.

 

Base 5a. Admissió de les persones aspirants

Expirat el termini de presentació d'instàncies, l'Ens dictarà resolució en el termini màxim d'1 mes, declarant aprovada la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses i assenyalant un termini de 10 dies hàbils per a la seva esmena

Si no es presenten al·legacions el llistat esdevindrà definitiu transcorregut el termini dalt indicat sense necessitat d'una nova publicació. Es podrà prosseguir el tràmit incorporant a l'expedient l'informe del Registre general conforme no s'han presentat al·legacions així com una diligència de la quan se'n donarà la publicitat que correspongui.

Si es presenten al·legacions, la presidència les resoldrà en el termini de 30 dies següents a la finalització del termini per a la seva presentació, notificarà les resolucions de manera individualitzada a les persones aspirants i es publicarà de nou, si escau, el llistat.

La llista de persones aspirants admeses i excloses es publicarà a la Seu electrònica de l'Ens i al BOP de Lleida.

En l'esmentada resolució s'han d'indicar els llocs en què es troben exposades al públic les llistes completes certificades de les persones aspirants admeses i excloses, així com, si correspon, la data, l'hora i el lloc de començament de les proves de llengua catalana, castellana i ACTIC, la designació del tribunal qualificador i l'ordre d'actuació de les persones aspirants.

Si el Tribunal així ho estima convenient, com a mesura d'agilització del procés selectiu, es podrà disposar la realització en el mateix dia de la prova de llengua catalana, de la prova de llengua castellana i de la prova d'ACTIC nivell bàsic i/o d'altres mèrits que requereixin la presència de les persones participants.

Es publicaran el nom i cognoms de les persones aspirants admeses i excloses i els dígits del DNI que ocupin les posicions quarta, cinquena, sisena i setena. Si fos un NIE es publicaran els dígits que en el format ocupin les posicions, evitant el primer caràcter alfabètic, quarta, cinquena, sisena i setena. Els caràcters alfabètics, i aquells numèrics no seleccionats per a la seva publicació es substituiran per un asterisc per cada posició (*). Aquesta publicació substitueix la notificació individual a les persones interessades, d'acord amb l'art. 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Base 6a. Tribunal qualificador

El Tribunal qualificador és un òrgan col·legiat i la seva composició s'haurà d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres, i es tendirà, així mateix, a la paritat entre home i dona.

El pertànyer als Tribunals qualificadors serà sempre a títol individual, i no es podrà ostentar aquesta pertinença en representació o per compte d'altri.

El Tribunal qualificador ha de tenir la següent composició:

PRESIDÈNCIA: (titulars i suplents) Designat a proposta de la presidència del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell.

VOCALS:

- Un vocal (un titular i un suplent) designat per la presidència de la corporació.

- Un vocal (un titular i un suplent) designat a proposta de l'escola d'Administració Pública de Catalunya.

SECRETARI/ÀRIA, l'actuació del qual/de la qual és de fedatari/ària. Tindrà veu i vot quan alhora sigui membre del Tribunal qualificador (titulars i suplents).

La designació nominal dels membres del Tribunal qualificador, que ha d'incloure la dels respectius suplents, correspon a la presidència de la corporació i s'ha de fer en la resolució per la qual s'aprova la llista de persones admeses i excloses.

Els Tribunals qualificadors poden disposar la incorporació a la seva tasca en el procés selectiu d'assessors especialistes, per a aspectes concrets del procés selectiu que requereixin especialització tècnica. Les persones assessores no tenen vot. L'òrgan selectiu pot servir-se de personal col·laborador per a la logística del procediment que es limitarà a fer tasques auxiliars en la preparació i realització del procés selectiu o en la comprovació de la documentació. Estarà subjecte al principi d'imparcialitat i sigil. El personal assessor i el col·laborador no tenen la consideració de membres dels Tribunals qualificadors.

La composició dels Tribunals qualificadors s'ha d'ajustar al principi d'especialitat i tots els seus membres vocals han de tenir una titulació igual o superior a l'exigida per a l'accés a les places de la convocatòria.

El Tribunal qualificador no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència com a mínim de la meitat dels seus membres, bé siguin titulars, bé suplents, i sempre és necessària la presència de la presidència i de la secretaria. Les decisions s'han d'adoptar per majoria de vots dels membres presents i, en cas d'empat, ha de resoldre el vot de qui actuï com a president/a. Tots els membres actuen amb veu i vot, tret del/de la secretari/ària, l'actuació del qual/de la qual és de fedatari/a. No obstant això, el/la secretari/ària tindrà veu i vot quan alhora sigui membre del corresponent Tribunal qualificador computant-se com un únic vot.

D'acord amb el principi d'unitat d'acte en l'actuació dels òrgans col·legiats, les mateixes persones que han participant en la constitució a l'inici de la sessió han de finalitzar-la.

La participació en el Tribunal qualificador donarà lloc a la indemnització reglamentària, en concepte d'assistència, d'acord amb el que estableix el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei.

Els membres del Tribunal qualificador es poden abstenir i les persones aspirants poden recusar-los si concorre algun dels motius de l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre de règim jurídic del sector públic, en el termini de 10 dies comptats a partir de l'endemà de la publicació a la Seu electrònica de l'Ens de la resolució per la qual es nomenen els membres del Tribunal qualificador.

De les sessions que faci el Tribunal qualificador s'ha d'estendre l'acta corresponent, signada pel/per la secretari/ària, que n'ha de donar fe, amb el vistiplau de la presidència, i per tots els membres.

En tot cas, el funcionament dels Tribunals qualificadors s'ha d'adequar a les normes pròpies dels òrgans col·legiats contingudes a la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Es podran dur a termes sessions on el personal membre dels Tribunals qualificadors, i en el seu cas les persones assessores corresponents, estiguin en part presencialment i en part a distància.

En relació amb les sessions que siguin totalment o parcialment a distància, el personal membre titular o suplents podran trobar-se en diferents llocs sempre i quan s'asseguri la seva identitat, el contingut de les manifestacions, el moment en que es produeixen, així com la interactivitat i intercomunicació a temps real i la disponibilitat dels mitjans durant tota la sessió. Es consideren mitjans vàlids el correu electrònic, les audioconferències i les videoconferències.

Durant la realització de les proves de català, castellà i ACTIC, o en el seu cas, durant la realització d'altres mèrits que requereixin de presencialitat, en qualsevol moment les persones membres del Tribunal qualificador poden requerir a les persones aspirants l'acreditació de la seva identitat mitjançant la presentació de qualsevol document oficial identificatiu. Els Tribunals qualificadors adoptaran les mesures necessàries per tal que les persones aspirants discapacitades gaudeixin d'igualtat d'oportunitats que la resta de persones aspirants. Els Tribunals qualificadors decidiran sobre les peticions d'adaptacions que s'efectuïn a la vista dels dictàmens emesos pels Equips de Valoració i tindran en consideració que no comportin una despesa excessiva.

 

Base 7a. Desenvolupament del procés selectiu

El sistema de selecció serà per concurs, amb la fase prèvia de coneixements de llengua catalana, castellana i ACTIC nivell bàsic, per aquelles persones aspirants que no ho hagin acreditat prèviament segons l'establert en aquestes Bases.

En qualsevol moment el Tribunal podrà requerir a les persones aspirants perquè acreditin la seva personalitat.

Els candidats hauran d'acudir proveïts del DNI o NIE o, en defecte d'això, passaport o permís de conduir.

a) Fase prèvia de coneixement de llengües i nivell bàsic a nivell de coneixements informàtics ( ACTIC) , en cas de que hi hagi persones aspirants que hagin de fer aquestes proves, el resultat d'aquestes de les quals serà d'APTE/A o de NO APTE/A, i caldrà obtenir la qualificació d'APTE/A per a participar en el procés selectiu.

1) Llengua catalana

Consistirà en una prova de nivell equivalent a l'establert a aquestes Bases com a requisit que serà realitzada per personal del Consorci de Normalització Lingüística

2) Llengua castellana

Consistirà en una prova de nivell equivalent a l'establert a aquestes Bases com a requisit i que consistirà en una redacció de 200 paraules sobre un tema proposat i a mantenir una conversa amb els membres del Tribunal qualificador.

3) Nivell bàsic d'informàtica ( ACTIC)

Consistirà en una prova de nivell equivalent a l'establert a aquestes Bases com a requisit que serà realitzada per personal expert de la corporació.

 

b) CONCURS

En els processos d'estabilització que es derivin de la disposició addicional 6ena. i 8ena. de la Llei 20/2021, el sistema de selecció serà el de concurs amb una valoració total de 100 punts, corresponent a la valoració de l'experiència professional un seixanta per cent (60%) que seran 60 punts de la puntuació total d'acord amb el barem previst i a la valoració de la formació acadèmica un quaranta per cent (40%) que seran 40 punts de la puntuació total.

b.1 Valoració de mèrits del concurs (100 punts)

En aquesta fase, els mèrits que es valoraran seran els professionals i els acadèmics.

Es valorarà els serveis prestats en la condició de personal funcionari interí o personal laboral temporal de la següent manera:

- Mèrits professionals sobre la base de 10 anys amb un màxim de 60 punts (60% de la puntuació de la valoració)

− Serveis prestats en el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell que siguin del mateix grup/subgrup de titulació i amb les funcions corresponents al cos o escala, categoria professional o equivalent a la qual pertany cadascuna de les places convocades. Aquests serveis es valoraran amb 0,63 punts per mes treballat.

− Serveis prestats en qualsevol administració pública o ens del sector públic que sigui del mateix grup/subgrup de titulació o superior i amb les funcions corresponents al cos o escala, categoria professional o equivalent a la qual pertany cadascuna de les places convocades. Aquests serveis es valoraran amb 0,32 punts per mes treballat.

− Serveis prestats en el sector privat en l'exercici de funcions anàlogues o equivalents a cadascuna de les places convocades. Aquests serveis es valoraran amb 0,20 punts per mes treballat.

- Mèrits acadèmics, amb un màxim de 40 punts (40% de la puntuació de la valoració del concurs):

- Formació acadèmica directament vinculada al contingut funcional i professional del lloc i celebrats dins dels últims 10 anys a aquesta convocatòria (màxim 40 punts)

Cursos de fins a 20 hores : 0,40 punts

Cursos de mes de 20 hores i fins a 50 hores : 0,80 punts

Cursos de més de 50 hores : 1 punt

Sens perjudici del dret a interposar el corresponent recurs d'alçada, una vegada publicats els resultats corresponents, les persones aspirants podran sol·licitar en el termini de tres dies hàbils per escrit la revisió de la valoració dels mèrits mitjançant sol·licitud presentada al Registre.

Si fruit de la revisió es detecta una errada material, aquest haurà de ser esmenada i es procedirà a modificar la puntuació de la qual se'n donarà la corresponent publicitat. La sol·licitud de revisió no interromp el termini de presentació del corresponent recurs d'alçada.

El Tribunal desestimarà les simples declaracions i justificants que donin lloc a dubtes sobre l'autenticitat dels mèrits o sobre la seva equivalència o prevalença respecte dels requerits, així com els documents que no continguin informació suficient per valorar adequadament els mèrits.

El Tribunal podrà demanar a les persones interessades aclariments o, si s'escau, la documentació addicional que consideri necessària per a comprovar els mèrits al·legats.

En cas d'empat

En cas d'empat, en el resultat final de la valoració dels mèrits, se seleccionarà l'aspirant que obtingui millor puntuació respecte dels dies de serveis prestats a l'administració convocant en el desenvolupament de les funcions corresponents al lloc de treball objecte de la convocatòria. En cas de persistir l'empat es tindrà en compte el dies de serveis prestats a l'administració convocant, i de persistir l'empat es tindrà en compte el criteri l'aspirant de major edat.

 

Base 8a. Llista per puntuació total obtinguda i presentació de documents

Un cop finalitzada la valoració del concurs de mèrits s'ha de fer pública a la seu electrònica la llista de persones aspirants, per ordre de puntuació total obtinguda, de major a menor, on s'inclouran el nom i cognoms i quatre xifres del DNI/NIE, en els mateixos termes que els establerts a la Base 5a.

El Tribunal de selecció proposarà a la presidència de la Corporació la contractació de la persona aspirant que hagi obtingut la puntuació més alta i consti en primer lloc per a cada plaça.

En cas d'empat, s'estarà al que disposa l'article 117 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de personal al servei de les entitats locals, i en aquest sentit s'acudirà per dirimir-la a l'atorgada als mèrits enunciats en l'Annex 2 per l'ordre establert.

De persistir l'empat s'acudirà a la data d'ingrés com a personal laboral en el mateix grup professional en el que es concursa sent proposada la persona aspirant respecte la qual consti la data més antiga.

No obstant l'anterior, amb la finalitat d'assegurar la cobertura de les places, quan es produeixen renúncies de les persones aspirants seleccionades, abans de la seva contractació, l'òrgan convocant podrà requerir de l'òrgan de selecció, la relació complementària de les persones aspirants que segueixin a les proposades, per a la seva possible contractació com a personal laboral fix.

Qualsevol proposta que contravingui el que s'ha establert anteriorment és nul·la de ple dret pel que fa a les actuacions relatives a les persones aspirants que superin aquest nombre.

En cas que no hi hagi cap persona aspirant que participi en la fase de concurs el Tribunal qualificador proposarà declarar deserta la convocatòria.

La puntuació final del procés s'ha de publicar a la Seu electrònica de l'Ens.

Les persones aspirants proposades han de presentar els documents originals o còpies autèntiques o compulsades acreditatives de compliment de les condicions de capacitat i dels requisits exigits a la convocatòria, així com dels mèrits al·legats, en el termini de vint dies, comptats a partir del següent al dia en què es faci pública la llista referida amb els resultats obtinguts per les persones aspirants i sense necessitat de previ requeriment.

En aquest sentit, a més dels originals o còpies compulsades o autèntiques de les còpies simples aportades juntament amb la sol·licitud, caldrà presentar la documentació que s'indica a continuació:

1r. Les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola han d'acreditar la concurrència dels requisits establerts en l'article 57 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic mitjançant l'aportació de documentació suficient expedida per les autoritats competents.

2n. La capacitat funcional s'haurà d'acreditar mitjançant la presentació de Certificat mèdic oficial acreditatiu de no patir cap malaltia ni defecte físic o psíquic que impossibiliti el desenvolupament de les tasques pròpies dels llocs a cobrir, expedit dins els tres mesos anteriors a la seva presentació. Les persones aspirants discapacitades proposades hauran d'aportar un informe de l'equip de valoració multiprofessional competent que acrediti el tipus i grau de discapacitat que presenten, així com la capacitat funcional per al desenvolupament de les funcions pròpies de (...) (indicar el nom de la plaça on es presenta la persona candidata) en els termes previstos al Decret 66/1999, de 9 de març. Cas que la persona estigui treballant a la mateixa administració convocant, el certificat es pot substituir per la revisió mèdica dels serveis de prevenció de riscos laborals de la mateixa entitat.

3r. Declaració responsable degudament signada de no estar inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques ni haver estat separat/ada, mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració pública, segons el model que es detalla a continuació :

"El senyor/La senyora (nom i cognoms), amb domicili a (població, carrer, número) i DNI (número), declara responsablement, a efectes de ser contractat/da com a personal laboral fix per l'Ens (...), que no ha estat separat/da del servei de cap de les administracions públiques i que no es troba inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques."

Així mateix, la persona aspirant que no posseeixi la nacionalitat espanyola haurà de presentar declaració responsable de no estar sotmesa a sanció disciplinària o condemna penal que impossibiliti l'accés a la funció pública en el seu estat d'origen, segons el model que figura a continuació:

"El senyor/La senyora (nom i cognoms), amb domicili a (població, carrer, número) i passaport núm. (número), declara responsablement, a efectes de ser contracta/da com a personal laboral fix per l'Ens (...), que no ha estat sotmès/a sanció disciplinària o condemna penal que li impossibiliti a (estat d'origen) l'accés a la funció pública."

4t. Declaració responsable de no estar inclòs/sa en cap dels supòsits d'incompatibilitat previstos a la legislació vigent o que s'exercirà l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les Administracions Públiques i de l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, que podrà ser contrastat per l'Ens fent consulta a les Administracions Públiques corresponents.

5è. Certificat de no haver estat condemnat per sentència ferma per un delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, que inclou l'agressió i l'abús sexual, assetjament sexual exhibicionisme i provocació sexual, prostitució i explotació sexual i corrupció de menors, així com tràfic d'éssers humans o donar el consentiment per consultar-ho.

Les persones aspirants que dintre del termini indicat no presentin la documentació, o si de la documentació presentada es dedueix que no és correcta no podran ser contractades, sens perjudici de la responsabilitat en què hagin pogut incórrer en el cas de falsedat en la seva instància. Això, tret de casos de força major, els quals han de ser degudament comprovats i considerats per la presidència.

En aquest cas, la presidència ha de dur a terme la contractació de les persones que havent superat el procés selectiu compleixin tots els requisits indicats i tinguin la següent puntuació més alta i tinguin cabuda en el nombre de places convocades, a conseqüència de l'anul·lació.

Els qui tinguin la condició de personal d'aquest Ens resten exempts de justificar les condicions i els requisits ja acreditats i que no requereixen actualització; i únicament han d'acreditar les circumstàncies de les quals no hi hagi constància.

Tota la documentació que es presenti en llengua estrangera ha d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada a qualsevol de les dues llengües oficials de Catalunya.

 

Base 9a. Incidències

La presidència de la corporació, a petició pròpia o a proposta de la presidència del Tribunal qualificador, pot demanar, als efectes procedents, en qualsevol moment l'acreditació dels requisits i mèrits quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer les persones aspirants.

Mentre estigui constituït, el Tribunal qualificador està facultat per resoldre els dubtes que sorgeixin en l'aplicació d'aquestes bases i podrà adoptar els acords que corresponguin en tots els supòsits no previstos en elles, per tal de facilitar el desenvolupament normal del procés selectiu, els quals podran ser objecte de recurs d'alçada davant de la presidència, en el termini màxim d'un mes a comptar des de l'endemà a la data de la seva publicació. Abans de la constitució del Tribunal qualificador i després que aquest hagi efectuat la seva proposta aquesta facultat correspondrà a la presidència.

 

Base 10a. Període de prova

Es preveu com a part del procés de selecció la realització d'un període de prova en els termes establerts a continuació.

El contracte preveurà un període de prova de durada de 6 mesos (article 14.1 del TRLET), que serà supervisat pel superior jeràrquic.

Aquest període no s'aplicarà si la persona candidata seleccionada ja hagués realitzat les mateixes funcions amb anterioritat a l'Ens.

En finalitzar el període de prova, l'Ens farà un informe d'avaluació de la persona aspirant sobre l'aplicació dels seus coneixements i les seves capacitats a les activitats realitzades, la qualitat i l'eficàcia en el desenvolupament de les diferents tasques i l'adaptació a l'entorn de treball.

En el cas que la persona aspirant no superi satisfactòriament el període de prova, perquè no assumeixi el nivell suficient d'integració i eficiència en el lloc de treball serà declarada no apte/a, per resolució motivada de l'òrgan competent, en aquest cas la presidència, amb tràmit d'audiència previ, i perdrà, en conseqüència, tots els drets inherents a la seva contractació i es donarà per finalitzat el seu contracte. En aquest cas, l'òrgan competent formularà proposta de contractació a la persona aspirant que tingui la puntuació següent més alta, la qual haurà de superar el corresponent període de prova en els termes aquí indicats.

 

Base 11a. Efectes del procés selectiu

La contractació contindrà també l'adscripció al lloc de treball, provisional o definitiu, segons el nombre i les condicions de treball de les destinacions.

El contracte de treball de la persona empleada pública que realitza de forma no definitiva les funcions de la plaça convocada en aquest procés selectiu finalitzarà en el moment que la persona aspirant seleccionada sigui contractada com a personal laboral fix per a la plaça objecte d'aquesta convocatòria. Caldrà estar al procediment establert a tal efecte per la normativa laboral.

En el cas de personal que presti serveis de forma estacional o de temporada, el cessament es produirà comunicant-li l'extinció de la relació de serveis amb l'Ens.

 

Base 12a. Borsa de treball específica

Els criteris de la borsa específica són els següents:

a. Aquesta convocatòria generarà una borsa de personal laboral fixos, que tindrà una durada fins el dia 31.12.2024.

b. La finalitat d'aquesta borsa és excepcional atenent l'esperit de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de temporalitat en l'ocupació pública.

c. L'objecte de la borsa és proveir aquelles places que han estat cobertes inicialment en propietat i respecte de les que l'aspirant seleccionat durant el període de prova o mentre duri el pla d'estabilització passi a una situació que no impliqui reserva de plaça.

En aquest cas, el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell podrà recorre a la borsa de laborals fixos per tal de proveir la plaça que es generi com a conseqüència de de la plaça que hagi tornat a quedar vacant.

 

Disposicions finals

 

Primera. En tot allò no previst en aquestes bases s'ha d'aplicar la normativa següent:

Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local.

Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, que aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors.

Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel que s'aprova el text refós de les disposicions vigents en matèria de règim local.

Reial decret 896/1991, de 7 de juny, que aprova les regles bàsiques i programes mínims a que ha d'ajustar-se el procediment de selecció, excepció feta dels articles 8 i 9.

Reial decret-llei 14/2021, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública.

Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local.

Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública.

Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

 

Segona. Règim de recursos

Si es vol impugnar l'acord d'aprovació d'aquestes bases, així com, la resta de resolucions de la presidència, es pot interposar recurs potestatiu de reposició, dins del termini d'un mes, comptat a partir del dia següent al de la seva publicació o directament recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Lleida, dins del termini de dos mesos comptats a partir del dia següent al de la publicació d'aquest acte, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre i els articles 8, 14, 25 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Contra els actes i resolucions del Tribunal qualificador, en tant que es tracta d'òrgans col·legiats dependents de la presidència de la corporació els actes dels quals no exhaureixen la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant la presidència en el termini i amb els efectes que estableixen els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

 

Diligència d'aprovació :

Per fer contar que les presents bases han estat aprovades pel Consell de Govern de data 18 de març de 2024

 

Montserrat Pages Llop

La secretària

 

 

ANNEX 1_ MODEL INSTÀNCIA PERSONAL LABORAL FIX DA 6 I/O DA 8 LLEI 20/21

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

ANNEX 2 - MODEL DECLARACIÓ DE MÈRITS (ANNEX A LA INSTÀNCIA)

 

(Vegeu la imatge al final del document)

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
20093 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de las bases de la convocatoria del proceso de estabilización de personal laboral fijo, por el sistema de concurso, de varias plazas (exp. 2024\/45).","published_date":"2024-04-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"20093"} catalunya Consorcio de Atención a las Personas de L'Alt Urgell,DOGC,DOGC 2024 nº 9136,Otros sujetos emisores https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-05/20093-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-bases-convocatoria-proceso-estabilizacion-personal-laboral-fijo-sistema-concurso-varias-plazas-exp-2024-45 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.