EDICTO por el que se hace pública la aprobación de las bases reguladoras de las subvenciones dirigidas a los ayuntamientos de la comarca de El Gironès para el fomento del control sanitario y de las poblaciones de las colonias de gatos callejeros.

Donant compliment al que determina l'article 124.2 del Decret 179/1995, de 13 de juny, es dona publicitat a l'acord de ple de data de 20 de març de 2024, mitjançant el qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions adreçades als ajuntaments de la comarca del Gironès per al foment del control sanitari i de les poblacions de les colònies de gats de carrer. L'expedient s'exposa al públic pel termini de 20 dies hàbils als efectes de presentació d'al·legacions. En el supòsit que passat aquest termini no s'hagin presentat reclamacions l'acord s'entendrà aprovat definitivament. Es publica el contingut íntegre de les bases aprovades.

 

BASES REGULADORES DE LES SUBVENCIONS ADREÇADES ALS AJUNTAMENTS DE LA COMARCA DEL GIRONÈS PER AL FOMENT DEL CONTROL SANITARI I DE LES POBLACIONS DE LES COLÒNIES DE GATS DE CARRER

 

 

1. Objecte

Aquestes bases tenen per finalitat establir les condicions i el procediment per a la concessió de subvencions per part del Consell Comarcal del Gironès, per finançar les actuacions d'interès públic en l'àmbit del control sanitari i de les poblacions dels gats de carrer als municipis de la comarca del Gironès. El control de les colònies de gats és una mesura necessària per a la salut pública i per al benestar dels animals.

D'acord amb el capítol II del text refós de la Llei de protecció dels animals, aprovat pel Decret legislatiu 2/2008, de 15 d'abril (DOGC núm. 5113, de 17.4.2008), correspon als ens locals recollir, controlar, fer-se càrrec dels animals abandonats i perduts i disposar de centres de recollida per a aquests animals.

En l'àmbit urbà i suburbà sovint existeixen colònies de gats, que han de ser controlades per raons de salubritat, reproducció incontrolada i sanitat i benestar animal. Aquest control és competència de l'ajuntament del municipi on es troba la colònia. L'ajuntament pot encarregar aquesta competència a una entitat protectora d'animals. El control consisteix en: captura en viu dels gats de la colònia, la revisió del seu estat sanitari efectuada per un veterinari, l'esterilització dels gats i gates adults, el marcatge en forma de V a l'orella (esquerra en els mascles i dreta en les femelles), i la devolució de l'animal al mateix municipi.

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda rural ha establert un tràmit per EACAT adreçat als ens locals perquè puguin sol·licitar l'Informe d'autorització de marcatge de colònies de gats a l'àmbit urbà. L'objectiu és fer marques per reconèixer els animals que viuen en colònies sense necessitat de capturar-los, facilitant les tasques de control del cens de les colònies. Les intervencions als animals es faran amb assistència veterinària, són en forma de V, amb profunditat i amplària exterior de 10 mm, i es localitza a l'orella esquerra en gats i a l'orella dreta en gates. Les marques són permanents i visibles sense la captura dels animals.

 

2. Naturalesa i procediment de concessió

Les subvencions objecte d'aquestes bases tenen caràcter discrecional, voluntari i eventual, i són revocables i reduïbles en tot moment per les causes previstes en la legislació vigent, en l'Ordenança general de subvencions del Consell Comarcal del Gironès o en aquestes bases. Les subvencions atorgades tindran caràcter finalista i no generaran cap dret a l'obtenció d'altres subvencions en anys posteriors ni es podran al·legar com a precedent.

El procediment de concessió és el de convocatòria pública i concurrència competitiva, de conformitat amb el que disposa l'art. 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (LGS), establint-ne una prelació d'acord amb els criteris de valoració establerts en aquestes bases.

 

3. Interpretació

La facultat d'interpretació i aplicació d'aquestes bases recau exclusivament al Consell Comarcal del Gironès i correspondrà a la Presidència comarcal la resolució de les incidències que es produeixin en la gestió i execució d'aquestes.

 

4. Despeses subvencionables

Per a l'adequat control sanitari de les poblacions dels gats de carrer, que es portin a terme per part dels ajuntaments de la comarca de menys de 15.000 habitants, en el període comprès entre l'1 de gener i el 31 d'octubre de l'any en curs, es podran finançar amb càrrec a les subvencions regulades en aquestes bases les següents despeses:

a) Activitats relatives a l'esterilització:

- Esterilitzacions quirúrgiques de gats mascles i femelles de carrer (és a dir, gats no domèstics, sense xip, ni els descendents de gats domèstics dels que són responsables el titular del gat domèstic).

- Cures derivades de l'esterilització (factures veterinàries).

b) Despeses veterinàries bàsiques i urgents:

- Desparasitacions

- Vacunacions

- Tests de leucèmia i d'immunodeficiència felina

c) Cura de l'entorn i infraestructures de les colònies (fins a un màxim del 10%, en relació amb la subvenció atorgada):

- Alimentació (pinso)

- Habitacles pels gats

- Materials per la colònia (abeurador, menjadors i similars)

- Manteniment i neteja dels punts d'alimentació i colònies

 

5. Destinataris

Poden concórrer a la convocatòria de les subvencions objecte d'aquestes bases els ajuntaments de la comarca del Gironès de menys de 15.000 habitants, sempre i quan no els hi afecti cap prohibició de les establertes a l'article 13 de la Llei 38/2003 (LGS).

 

6. Determinació de l'import de les subvencions

La quantia de la subvenció serà del 100% del cost de les actuacions realitzades amb un topall de 95 €/femella i 75 €/mascle, i de 1.000 € per municipi, fins a l'esgotament de la partida pressupostària disponible de 10.000,00 euros.

 

7. Criteris d'adjudicació

S'adjudicaran les subvencions per ordre de sol·licitud, d'acord amb la data de presentació al Registre electrònic general del Consell Comarcal del Gironès.

 

8. Sol·licituds i terminis de presentació

Les sol·licituds s'han de presentar en el termini establert en la convocatòria i han d'estar signades per l'alcalde/essa del municipi.

Les sol·licituds han d'esmentar la ubicació de les colònies sobre les que es vol actuar; i el nombre d'animals estimat que hi ha en cadascuna d'aquestes colònies.

Només es podrà presentar una única sol·licitud per municipi. En cas que es rebi més d'una sol·licitud per municipi, únicament es considerarà la primera que consti presentada en el Registre electrònic general del Consell Comarcal del Gironès.

Les sol·licituds s'han de presentar mitjançant el tràmit d'eaCat específic pel Consell Comarcal del Gironès (CC20 - Trameses amb el Consell Comarcal del Gironès).

 

9. Procediment i avaluació de les sol·licituds

El procediment per a la concessió de les subvencions es tramitarà en règim de concurrència competitiva, mitjançant l'aprovació i publicació de la convocatòria corresponent i d'acord amb els principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat, eficàcia i eficiència.

La dotació pressupostària establerta en la convocatòria és la que concreta i condiciona, en funció de les sol·licituds presentades, l'import de la subvenció que es concedeix per a cadascuna de les peticions.

Es constitueix una comissió qualificadora per examinar i valorar les sol·licituds presentades, d'acord amb els criteris fixats en el punt 7.

La Comissió Qualificadora estarà integrada pels membres següents:

Presidència: consellera comarcal de Medi Ambient

Vocals: la gerent del Consell Comarcal del Gironès

la coordinadora de l'Àrea de Sostenibilitat del Consell Comarcal del Gironès

la Interventora del Consell Comarcal del Gironès

Secretari: el de la corporació o persona en qui delegui

La Comissió Qualificadora s'haurà de reunir, un cop finalitzat el període de presentació de sol·licituds que s'estableixi a la convocatòria, i formularà una proposta de resolució de concessió de subvencions sobre les sol·licituds presentades.

A la proposta de resolució hi ha de constar la llista de beneficiaris proposats, ordenats d'acord amb l'ordre d'assignació de la subvenció, la quantia de la subvenció, el percentatge de finançament en relació amb el pressupost de l'acció i l'import de la despesa a justificar. També hi ha de constar la relació dels sol·licitants exclosos, i s'hi ha d'indicar la causa o les causes de l'exclusió, entre les quals podrà figurar la manca de consignació pressupostària per atendre totes les sol·licituds puntuades.

En cas que l'estudi de la documentació no sigui suficient per determinar la proposta, la Comissió Qualificadora podrà demanar informació addicional als ajuntaments. En la formulació de la proposta de resolució es podrà, discrecionalment, no esgotar el crèdit total assignat en la convocatòria.

 

10. Resolució de les sol·licituds

La proposta de resolució, elaborada per la Comissió Qualificadora, s'elevarà a la Presidència del Consell Comarcal, que resoldrà, en diversos actes, si escau, l'atorgament de les subvencions.

La resolució provisional serà notificada de manera individualitzada a tots els beneficiaris i també als peticionaris als quals s'hagi desestimat la sol·licitud. En cas de no formular al·legacions a la resolució provisional d'atorgament o denegació comunicada en el termini de deu dies hàbils, la proposta de resolució formulada tindrà caràcter de definitiva.

S'haurà d'emetre les resolucions corresponents en el termini màxim de sis mesos, a comptar des que finalitzi el període de presentació de les sol·licituds. un cop transcorregut aquest termini sense que s'hagi adoptat la resolució, s'entendrà que ha estat desestimada per silenci administratiu.

 

11. Acceptació

Perquè la subvenció sigui efectiva cal que el beneficiari accepti, sense reserves, la subvenció i les condicions amb les quals s'ha concedit. A aquest efecte, s'entendrà que l'acceptació es produeix de forma tàcita si ha transcorregut un mes des de la notificació de la concessió sense que el beneficiari hagi manifestat expressament cap objecció.

La no-acceptació comporta la revocació de la subvenció.

 

12. Justificació

La tramitació del pagament de la subvenció s'iniciarà quan es presenti el compte justificatiu normalitzat, disponible al web del Consell Comarcal del Gironès (www.girones.cat), abans del 30 de novembre de l'any en curs.

A l'efecte de la justificació s'hauran de presentar les factures emeses per les empreses veterinàries a la corporació de les actuacions d'esterilització i control sanitari dels gats de carrer, amb breu informe que contingui el detall adient per a la justificació dels treballs: data de la captura, sexe, actuacions realitzades, i preferiblement fotografia de l'animal, que s'hagin produït entre l'1 de gener i el 31 d'octubre de l'any en curs.

Si el cost de l'actuació resulta finalment superior al previst en la sol·licitud, la subvenció es mantindrà en la quantia inicialment atorgada. En cas que la despesa justificada sigui inferior a la fixada com a despesa a justificar en l'acord de concessió, la subvenció es reduirà a l'import justificat. També es reduirà l'import de la subvenció quan els ingressos obtinguts superin la despesa efectiva i justificada.

 

13. Deficiències en la justificació

En el cas que els documents presentats com a justificació siguin incorrectes o incomplets, es requerirà a l'interessat que els esmeni o completi en el termini màxim de 10 dies, amb l'advertiment que, si no ho fa, es procedirà a revocar la subvenció.

 

14. Pagament

Un cop acceptada la justificació de la subvenció, sigui de manera expressa o tàcita, el Consell Comarcal efectuarà els pagaments totals o parcials de l'import atorgat en proporció als justificants de la despesa que es presentin i d'acord amb el que s'estableix en l'acord de concessió. No s'efectuaran pagaments en concepte de bestretes anteriors a la presentació del compte justificatiu corresponent. El Consell Comarcal podrà compensar aquests imports amb deutes vençuts i exigibles dels beneficiaris.

 

15. Compatibilitat de subvencions

Les subvencions objecte d'aquestes bases són compatibles amb qualsevol altre tipus d'ajuda o ingrés, sempre que la suma de tots els ingressos vinculats a la despesa subvencionada, siguin subvencions, taxes, preus públics o altres ingressos, no sobrepassi el cost total de l'actuació subvencionada.

 

16. Subcontractació

Es podrà subcontractar totalment o parcialment el desenvolupament d'aspectes concrets dels que componen l'execució de les activitats que se subvencionen, però les obligacions econòmiques que se'n derivin hauran de ser a càrrec del beneficiari de la subvenció.

 

17. Modificació

Els beneficiaris no podran demanar ni sol·licitar un canvi de l'objecte o destí de la subvenció atorgada, ni sol·licitar la modificació del pressupost o del percentatge de finançament, una vegada s'hagi aprovat la resolució corresponent. Tampoc es preveu la reformulació de la sol·licitud de subvenció.

 

18. Invalidesa, revocació i reintegrament

La Gerència emetrà la proposta de resolució, si escau, dels expedients d'invalidesa, revocació i reintegrament de les subvencions concedides; la Presidència del Consell Comarcal serà l'òrgan competent per adoptar els corresponents decrets d'invalidesa, revocació o reintegrament.

 

19. Prohibició de contractació amb persones vinculades

Els beneficiaris no podran concertar l'execució total o parcial de les activitats subvencionades amb persones o entitats amb qui estiguin vinculats, llevat que la contractació es realitzi amb les condicions normals de mercat i s'obtingui l'autorització del Consell Comarcal del Gironès.

Tampoc no es podrà concertar l'execució en els altres supòsits previstos a l'article 29.7 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

 

20. Verificació i control

Els comptes justificatius que compleixin els requisits establerts per aquest Consell Comarcal s'entendran com a documents suficients per acreditar el destí de la subvenció concedida. No obstant això, els beneficiaris estan obligats a sotmetre's a les actuacions de comprovació que pugui efectuar el Consell Comarcal, i a qualsevol altra actuació de comprovació i control financer que puguin dur a terme els òrgans de control competents, tant nacionals com comunitaris, així com a aportar tota la informació que els sigui requerida en l'exercici de les actuacions anteriors.

 

21. Obligació de difusió i publicitat

Els beneficiaris hauran de fer constar expressament el suport econòmic del Consell Comarcal del Gironès en qualsevol acte, publicitat o difusió de les actuacions que siguin objecte de subvenció, i incloure-hi el logotip oficial del Consell Comarcal del Gironès.

 

22. Altres obligacions dels beneficiaris

a) Complir l'objectiu, executar el projecte, fer l'activitat o adoptar el comportament que fonamenta la concessió de les subvencions.

b) Justificar el compliment dels requisits i les condicions, i també la realització de l'activitat i el compliment de la finalitat que determinin la concessió o el gaudi de la subvenció.

c) Comunicar al Consell Comarcal del Gironès, en qualsevol moment i, en tot cas, abans de la justificació de l'aplicació dels fons, l'obtenció d'altres subvencions, ajuts i ingressos o recursos que financin les activitats subvencionades.

d) Disposar dels llibres comptables, registres diligenciats i altres documents exigits en la legislació general i sectorial aplicable al beneficiari.

e) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, inclosos els documents electrònics, mentre puguin ser objecte de les actuacions de comprovació i control.

f) Reintegrar els fons rebuts en els supòsits previstos en la legislació aplicable.

 

23. Règim jurídic

Aquestes subvencions es convoquen i s'atorguen en règim de concurrència competitiva, a l'empara del que disposen els articles 23 a 27 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i els articles 58 a 64 del reglament que la desenvolupa, aprovat pel Reial decret 887/2006, RGSS, de 21 de juliol; els articles 239 a 241 de la refosa de la Llei municipal i de règim local de Catalunya (Decret legislatiu 2/2003); els articles 118 a 129 del Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals de Catalunya (ROAS) (Decret 179/1995), les bases d'execució del pressupost del Consell vigent i el vigent Pla estratègic de subvencions del Consell Comarcal del Gironès.

 

24. Interpretació

La facultat d'interpretació i aplicació d'aquestes bases recau exclusivament en el Consell Comarcal del Gironès, i correspondrà a la Presidència d'aquesta la resolució de les incidències que es produeixin en la gestió i execució d'aquestes, llevat de l'aprovació dels actes atribuïts expressament a la competència d'altres òrgans en aquestes mateixes bases.

 

25. Vigència

Aquestes bases reguladores entraran en vigor l'endemà de ser publicades en el Butlletí Oficial de la Província i en el tauler d'anuncis de la corporació

 

Disposició addicional

De conformitat amb la Resolució de 10 de desembre de 2015 de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat (BOE 15/12/15) es subministrarà a la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS) la informació següent:

a) El text de la convocatòria en llengua espanyola oficial de l'Estat

b) El text de l'extracte de la convocatòria en llengua espanyola oficial de l'Estat

c) Les dades estructurals de la convocatòria en la llengua espanyola oficial de l'Estat, entre les quals hi figurarà el butlletí oficial en què s'ha de publicar l'edicte.

 

Girona, 26 de març de 2024

 

Sònia Gràcia i Xuclà

Presidenta

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
20085 {"title":"EDICTO por el que se hace pública la aprobación de las bases reguladoras de las subvenciones dirigidas a los ayuntamientos de la comarca de El Gironès para el fomento del control sanitario y de las poblaciones de las colonias de gatos callejeros.","published_date":"2024-04-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"20085"} catalunya administración local,Consejo Comarcal de El Gironès,DOGC,DOGC 2024 nº 9136 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-05/20085-edicto-se-hace-publica-aprobacion-bases-reguladoras-subvenciones-dirigidas-ayuntamientos-comarca-girones-fomento-control-sanitario-poblaciones-colonias-gatos-callejeros https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.