ANUNCIO relativo a las bases y la convocatoria de seis plazas de agente de la Policía Local por concurso-oposición libre y tres plazas de agente de la Policía Local por movilidad interadministrativa.

Per decret de l'Alcalde, núm. 2421, de data 2 d'abril de 2024, es van aprovar les bases i la convocatòria del concurs-oposició lliure, per cobrir 6 places d'Agent de la Policia Local i del concurs oposició de mobilitat interadministrativa per cobrir 3 places d'Agent de la Policia Local.

El termini per la presentació de les instàncies serà de vint dies naturals comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Els restants i successius anuncis de la convocatòria es faran públics a l'apartat d'Ofertes de treball de la web municipal www.vilanova.cat.

 

 

- BASES ESPECÍFIQUES REGULADORES DEL CONCURS OPOSICIÓ, EN TORN LLIURE, PER COBRIR 6 PLACES D'AGENT DE LA POLICIA LOCAL, DE L'ESCALA D'ADMINISTRACIÓ ESPECIAL, SUBESCALA SERVEIS ESPECIALS, CLASSE POLICIA LOCAL.

 

1. NORMES GENERALS. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

1.1 L'objecte d'aquesta convocatòria és la selecció, pel procediment de concurs oposició lliure, de 6 places d' AGENT DE LA POLICIA LOCAL funcionari de carrera de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, de l'escala d'administració especial, sots-escala serveis especials, classe policia local, del personal funcionari de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

1.2 La disposició addicional vuitena de la llei 16/1991 de 10 de juliol de les policies locals, estableix que s'ha de determinar el nombre de places reservades per agents femenines per acomplir l'objectiu d'equilibrar la presència de dones i homes a la plantilla. En aquesta convocatòria es reserven 2 places per agents femenines.

1.3 Aquestes places pertanyen al grup de classificació C, subgrup C1, a què es refereix l'article 76 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, per la qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic

1.4 Les funcions que corresponen als funcionaris de l'escala d'administració especial, sots-escala serveis especials, classe policia local, categoria bàsica Agent de policia local, són les previstes a l'article 11 i 12 de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals i, en el seu cas, en el Reglament orgànic del servei de la Policia Local de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

1.5 La convocatòria d'aquestes places està motivada per les vacants a la plantilla de personal de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb la corresponent consignació pressupostaria i incloses en l'Oferta Pública d'Ocupació 2024 de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

1.6 Les places convocades són les número: 5796, 5797, 5798, 5799, 5800 i 5801.

1.7 La convocatòria d'aquestes places està vinculada a la provisió del lloc de treball d'Agent de la Policia Local C1-17 amb 244 punts, reservada a personal funcionari, de l'escala d'administració especial, sots-escala serveis especials, classe policia local. L'adscripció a aquest lloc de treball es produirà amb la presa possessió de la plaça, un cop finalitzat i aprovat el curs de formació bàsic a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i superat el període pràctiques, segons l'informe corresponent.

1.8 Les retribucions que corresponen als llocs de treball associats a la plaça convocada són els corresponents al catàleg de llocs de treball de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i són 37.439,83€.

1.9 Fins a la resolució d'aquesta convocatòria, no es poden amortitzar, transformar ni modificar substancialment les places convocades, si no és en compliment de les normes de procediment administratiu.

1.10 Les bases generals que regiran aquest procés selectiu seran les aprovades per la Junta de Govern Local del dia 19 de febrer de 2008, publicades íntegrament al Butlletí oficial de la província de Barcelona.

1.11 Els/les aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent, i especialment, la Llei orgànica de protecció de dades.

1.12 En compliment del que estableix l'article 5.1 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, es publica el text íntegre de les bases aprovades.

 

2. REQUISITS ESPECÍFICS DE PARTICIPACIÓ A LA CONVOCATÒRIA

A més dels requisits generals detallats en les bases generals, els aspirants hauran de reunir els requisits següents:

a) Tenir ciutadania espanyola, d'acord amb la legislació vigent.

b) Haver complert 18 anys d'edat i no haver complert l'edat de jubilació forçosa, abans que finalitzi el termini de presentació de sol·licituds.

c) Estar en possessió del títol de batxillerat, tècnic o equivalent o superior. Si es tracte d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació.

d) No haver estat condemnat per cap delicte. No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

e) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

f) Estar en possessió dels permisos de conduir de classe B i A2. La seva presentació es podrà ajornar improrrogablement fins la finalització del curs selectiu a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

g) Llengua catalana: els aspirants hauran d'acreditar el coneixement corresponent al nivell intermedi de català B2 (antic B). En cas de no acreditar-lo hauran de realitzar la prova corresponent.

h) Compromís de portar armes, que es prendrà mitjançant declaració jurada a les persones que siguin proposades pel nomenament com a funcionari/ària de carrera.

i) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de Policia Local.

j) Pagament de la taxa de drets d'examen de 32,25€. Gaudiran d'una bonificació del 50% de la taxa de drets d'examen, els aspirants que acreditin la condició d'aturats degudament inscrits al Servei d'Ocupació.

El compliment de les condicions i els requisits exigits per poder participar en el procés selectiu, s'han de produir en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins a la presa de possessió com a funcionari/ària de carrera.

 

3. PRESENTACIÓ I ADMISSIÓ DE SOL·LICITUDS

La presentació de sol·licituds es farà mitjançant el tràmit en línia Presentació a les proves de selecció de personal de l'Ajuntament i/o els seus organismes dependents en un termini de vint dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci de la convocatòria al BOE.

Així mateix, es poden presentar:

- Al Registre General de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

- A les Oficines de Correus en la forma reglamentàriament establerta (correu certificat administratiu)

- Per qualsevol de les altres modalitats establertes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de Procediment Administratiu comú de les Administracions Publiques.

En les dues últimes modalitats, caldrà enviar còpia escanejada de la sol·licitud segellada per l'organisme receptor, dins el termini establert, a l'adreça electrònica personal@vilanova.cat.

Documentació que caldrà presentar en el tràmit en línia:

- Declaració d'al·legació i càlcul de mèrits. Les persones que resultin seleccionades hauran de presentar els originals que acreditin els mèrits al·legat en el termini de 10 dies, a comptar de l'endemà de la publicació del resultat final del procés de selecció. En el cas que no es presenti la documentació acreditativa dels mèrits en el termini establert o que aquesta sigui incorrecta o incompleta, es considerarà el mèrit no al·legat i es tornarà a calcular el còmput dels mèrits del/la candidat/a amb les conseqüències corresponents, en relació a l'ordre de puntuació i prelació dels candidats en el resultat final del procés de selecció.

- Currículum vitae

- Rebut del pagament dels drets d'examen 32,25€. (Bonificació del 50% de la taxa a les persones que acreditin la condició d'aturats degudament inscrits en el Servei d'Ocupació). El pagament es pot realitzar per transferència bancària al compte següent: ES2821000024990200725822.

Documentació que caldrà presentar, si el tràmit es realitza al Registre General de l'Ajuntament, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, a les Oficines de Correus o per qualsevol de les altres modalitats establertes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de Procediment Administratiu comú de les Administracions Publiques:

- Sol·licitud per prendre part en el procés selectiu.

- Declaració d'al·legació i càlcul de de mèrits. Les persones que resultin seleccionades hauran de presentar els originals que acreditin els mèrits al·legat en el termini de 10 dies, a comptar de l'endemà de la publicació del resultat final del procés de selecció. En el cas que no es presenti la documentació acreditativa dels mèrits en el termini establert o que aquesta sigui incorrecta o incompleta, es considerarà el mèrit no al·legat i es tornarà a calcular el còmput dels mèrits del/la candidat/a amb les conseqüències corresponents, en relació a l'ordre de puntuació i prelació dels candidats en el resultat final del procés de selecció.

- Currículum vitae

- Rebut del pagament dels drets d'examen 32,25€. (Bonificació del 50% de la taxa a les persones que acreditin la condició d'aturats degudament inscrits en el Servei d'Ocupació). El pagament es pot realitzar per transferència bancària al compte següent: ES2821000024990200725822.

Els/les aspirants seleccionats hauran de presentar els originals dels documents que acreditin els requisits de la convocatòria en 10 dies, a comptar de l'endemà de la publicació del resultat final del procés de selecció al web municipal o en el lloc que indiqui el tribunal qualificador. En cas que no es presenti aquesta documentació en el termini establert o que no sigui correcta la documentació acreditativa presentada, el/l'aspirant quedarà exclòs del procés de selecció i es cridarà a l'aspirant següent, per ordre de puntuació.

Amb la presentació de la sol·licitud les persones aspirants accepten:

- El compromís de portar armes de foc.

- Mantenir vigents els carnets de conduir requerits, d'acord amb les condicions establertes en la legislació vigent.

- Donar el seu consentiment a la recollida i tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en aquesta convocatòria i per a la tramitació del procés selectiu d'acord amb la normativa vigent.

- Atorgar l'autorització expressa per tal que des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es demani, respecte de la persona interessada, els antecedents que en puguin constar al registre Central de Penats i Rebels.

Seran causa d'exclusió i de no admissió l'extemporaneïtat en la presentació de la sol·licitud i l'incompliment dels requisits exigits en la base segona.

 

4. DESIGNACIÓ DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR:

El tribunal qualificador es constituirà de la manera següent:

President/a:

Tècnic/a de Recursos Humans o persona amb qui delegui (titular i suplent).

Vocals:

2 Comandaments del cos de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú (titular i suplent).

Una persona a proposta de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (titular i suplent)

Una persona a proposta de la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals (titular i suplent)

Secretari: recaurà en un dels membres del tribunal qualificador, que es podrà servir del personal administratiu que correspongui.

El tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu.

 

5. PROCÉS DE SELECCIÓ

El procediment de selecció serà el de concurs oposició lliure.

La data, el lloc i hora en què començaran els exercicis, s'anunciarà conjuntament amb la llista d'admesos i exclosos, amb un mínim de quinze dies d'antelació, a la pàgina web https://seuelectronica.vilanova.cat/ofertes_de_treball.

Els aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves proveïts del DNI. La manca de presentació d'aquest document determinarà l'exclusió automàtica de l'aspirant del procediment selectiu.

El tribunal podrà decidir lliurement l'ordre en la realització dels exercicis, podent variar l'ordre que tot seguit s'estableix.

Les proves selectives es duran a terme, sempre que sigui possible, una a continuació de l'altra, de manera que en un mateix dia es podran portar a terme més d'una prova.

 

6. EXERCICIS DE LA FASE D'OPOSICIÓ

Primer exercici : Coneixements generals i específics (obligatori i eliminatori).

Consistirà en respondre un qüestionari amb respostes alternatives, que seran proposades pel tribunal i en la proporció següent: 50% de preguntes relatives a coneixements de cultura general a un nivell concordant amb el títol acadèmic requerit, així com relatives a coneixements sobre l'actualitat política, social, cultural. I el 50% restant relatives al temari establert a l'Annex I de la present convocatòria. En el temps que determini el tribunal. Aquesta prova es qualificarà de 0 a 10 punts el 50% de preguntes de coneixement de cultura general, actualitat política social i cultural i de 0 a 10 punts el 50% de preguntes relatives al temari de l'Annex I. Les respostes incorrectes no restaran, i seran eliminats del procés de selecció els aspirants que no obtinguin una puntuació mínima de 5 punts en cada part (50%).

Segon exercici: Prova Teòrica coneixements específics (obligatori i eliminatori)

Consistirà en desenvolupar per escrit, durant un temps màxim d'una hora, un tema extret a l'atzar d'entre els relacionats en l'annex 1. Es valorarà els coneixements del tema, la correcció i claredat en l'exposició escrita. La qualificació d'aquest exercici és de 0 a 10 punts. La puntuació mínima per superar la prova serà de 5 punts.

Tercer exercici : Aptitud física (obligatori i eliminatori).

Consistirà en la realització de les proves físiques que es relacionen a l'annex 2.

Aquesta prova té per objecte comprovar, entre d'altres, les condicions de força, agilitat, rapidesa i resistència de l'aspirant. Constarà de les subproves que es detallen a l'annex 2. Per la realització d'aquesta prova és obligatori que els aspirants portin roba i calçat esportiu.

Per poder fer aquesta prova, els/les aspirants han de lliurar al tribunal, abans d'iniciar la prova, un certificat mèdic oficial en el qual es faci constar que reuneixen les condicions físiques necessàries per portar-les a terme, lliurat pel facultatiu dins els 90 dies anteriors a la seva presentació. La no presentació d'aquest certificat comporta l'exclusió de l'aspirant del procés selectiu. Aquest certificat es lliurarà en el moment de realitzar les proves físiques.

La qualificació d'aquest exercici és de 0 a 10 punts essent el resultat final, la mitjana de les tres proves.

Cada prova física es valorarà de 0 a 10 punts segons el barem establert a l'annex 2, sempre i quan hagin d'obtingut una puntuació igual o superior a 5 punts en cadascun dels exercicis.

En els casos de dones embarassades o que no hagin complert les 16 setmanes des del naixement del fill/a, el tribunal qualificador valorarà cada cas individualment, per buscar la solució més adequada per garantir el dret a participar en el concurs oposició de tots els aspirants i no paralitzar el desenvolupament del procediment selectiu.

Quart exercici : Prova psicotècnica (obligatori i eliminatori)

Constarà de l'aplicació d'una bateria de tests psicotècnics i d'una entrevista competencial individual, que serveix per complementar els resultats obtinguts en el tests.

Els tests psicotècnics administrats es realitzaran a càrrec de professionals col·legiats dels Col·legi de Psicologia de Catalunya, aquests tenen com a objectiu explorar les àrees següents: aptituds, personalitat, estat psicològic adequat al perfil requerit per a l'exercici de les funcions policials. La bateria de test psicotècnics compliran els requisits de validesa i fiabilitat i hauran d'estar baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de la població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

Les proves psicotècniques seran eliminatòries i es valorarà com a Apte o no Apte.

Els/les aspirants que superin les proves psicotècniques anteriors, realitzaran una entrevista competencial amb un màxim de cinc competències predeterminades en el perfil professional del lloc de treball, que es publicaran amb antelació de dos dies en el web municipal i que contrastarà els resultats obtinguts a les proves psicotècniques.

L'entrevista per competències es valorarà de 0 a 10 punts i per poder continuar amb el procés de selecció caldrà obtenir una puntuació mínima de 5 punts. Es realitzarà a càrrec de professionals col·legiats del Col·legi de Psicologia de Catalunya, amb presència mínima d'un membre del Tribunal. La falsedat demostrada en les respostes comportarà l'eliminació de l'aspirant.

En les proves anteriors es tindrà en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015, de 2 d'octubre, per la qual es dona publicitat per a l'accés, la promoció i la mobilitat de les policies locals de Catalunya.

Cinquè exercici : Coneixement de la llengua catalana

Constarà d'un exercici corresponent al nivell B2 de català. Quedaran exempts d'aquest exercici els aspirants que presentin el certificat de català corresponent al nivell B2 ( antic B), de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat o equivalent. Aquest exercici es qualificarà d'apte o no apte. Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades del Servei de Català Local.

Sisè exercici : Proves Mèdiques (obligatori i eliminatori)

Consisteix en un reconeixement mèdic, realitzat per un Centre Mèdic extern, per comprovar que no es detecta en els o les aspirants l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l'annex 3 d'aquesta convocatòria.

La qualificació serà d'apte o no apte. En cas que algun candidat no obtingui l'aptitud mèdica, el tribunal convocarà al candidat següent, per ordre de puntuació.

 

7. DESENVOLUPAMENT DE LA FASE DE CONCURS

En aquesta fase es valoraran els mèrits que els aspirants hagin al·legat en el document establert a la base 3a, d'acord amb el barem següent:

A) Experiència professional:

A.1 Per haver exercit com Agent de la policia local

Per cada any complet: 0,20 punts

A.2 Per haver exercit en altres cossos policials:

Per cada any complet: 0,10 punts

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 3.5 punts.

B) Titulacions acadèmiques: (sense que es pugui comptabilitzar la titulació exigida per presentar-se a la convocatòria)

B.1 FP2, Cicle Formatiu de grau superior, COU o equivalent: 0,5 punts

B.2 Diplomatura: 0,75 punts.

B.3 Llicenciatura o grau universitari: 0,85 punts

B.4 Llicenciatura o grau universitari més Màster universitari: 1 punt.

En aquest apartat només podrà puntuar una titulació.

C) Formació professional:

C.1 Per cursos organitzats o reconeguts per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, realitzats amb acreditació d'aprofitament en els darrers dos anys i sense que es pugui comptabilitzar el curs específic per a l'accés a Agent:

- Per cursos de durada inferior a 26 hores: 0,20 punts per curs

- Per cursos de 26 a 40 hores: 0,40 punts per curs

- Per cursos de 41 a 100 hores: 0,60 punts per curs

- Per cursos de més de 100 hores: 0,80 punt per curs

C.2 Per altres cursos relacionats amb la professió, realitzats amb acreditació d'aprofitament, amb certificats d'assistència expedits per organismes oficials, administracions públiques, col·legis professionals o per centres d'ensenyament oficials autoritzats, en els darrers dos anys:

- Per cursos de durada inferior a 26 hores: 0,10 punts per curs

- Per cursos de 26 a 40 hores: 0,20 punts per curs

- Per cursos de 41 a 100 hores: 0,30 punts per curs

- Per cursos de més de 100 hores: 0,40 punts per curs

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 3 punts.

D) Nivell de coneixement de la llengua catalana:

Per certificats superiors al nivell intermedi de català (B2) de la Junta Permanent de Català o els reconeguts per aquesta entitat com a equivalents:

- Nivell de suficiència C1 (antic C): 0,25 punts.

- Nivell superior C2 (antic D): 0.50 punt.

Puntuació: fins a un màxim de 0,50 punts. En aquest apartat només podrà puntuar una titulació.

E) Competències en tecnologies de la informació i la comunicació.

Els certificats d'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC) establerts pel Decret 13/2021, de 2 de març, pel qual es regula l'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació, i els certificats declarats equivalents, d'acord amb la normativa que ho estableix, es valoren fins a un màxim d'1,5 punts, d'acord amb el barem següent:

- Certificat bàsic: 0,5 punts.

- Certificat mitjà: 1 punt.

- Certificat avançat: 1,5 punts.

En cas que es disposi de més d'un certificat, es valorarà únicament el de nivell més alt.

F) Coneixement d'idiomes

Per coneixements d'idiomes amb certificació oficial fins a un màxim d' 1 punt. Només valorarà un certificat per idioma.

- B1: 0.25 punts per cada idioma

- B2: 0.50 punts per cada idioma

G) Entrevista personal:

L'entrevista tindrà per objecte comprovar la trajectòria professional i l'actitud personal de les persones aspirants. El tribunal podrà realitzar aquelles preguntes i aclariments que estimi oportuns, referent a la trajectòria professional i acadèmica dels aspirants o qualsevol altre aspecte rellevant pel perfil de la plaça que pugui plantejar el tribunal. Aquest exercici es valorarà de 0 a 2 punts.

La puntuació total de la fase de concurs no pot ser, en cap cas, superior a 12,5 punts.

Els mèrits s'hauran d'al·legar i calcular pels candidats i candidates en el document detallat en la base 3a Declaració al·legació de mèrits per les proves selectives de Policia Local els originals de la documentació s'haurà de presentar segons s'estableix en la base 3a.

 

8. CURS SELECTIU A L'INSTITUT DE SEGURETAT PÚBLICA DE CATALUNYA

Els/Les aspirants que hagin superat totes les proves anteriors i hagin obtingut la puntuació global més alta, i no estiguin eximits de fer el curs, seran proposats pel tribunal per a la realització d'un curs de formació per Agent que organitza l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Durant la seva estada a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya els alumnes restaran sotmesos al Decret 292/1995, de 7 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de règim interior de l'Escola de Policia de Catalunya, sens perjudici de la normativa que els sigui aplicable pel que fa a la seva vinculació administrativa.

La qualificació del curs selectiu serà d'apte o no apte. Els o les aspirants declarats no aptes queden exclosos del procés selectiu i el Tribunal proposarà l'aspirant següent de la llista que hagi aprovat tots els exercicis, per ordre de puntuació, per la realització del curs.

 

9. PERÍODE DE PRÀCTIQUES

Un cop superat el curs de formació bàsica a l' Institut de Seguretat Pública de Catalunya, els/les aspirants han de realitzar un període de pràctiques de 6 mesos efectius de treball al municipi.

El període de pràctiques és obligatori i eliminatori, i la qualificació final serà d'apte o no apte. L'aspirant que obtingui la qualificació de no apte quedarà exclòs del procés selectiu i el Tribunal proposarà el nomenament en pràctiques del següent aspirant de la llista que hagi aprovat tots els exercicis, per ordre de puntuació i que hagi superat el curs de formació d'Agent.

Durant aquest període pràctiques el Tribunal qualificador ha de comptar amb l'assessorament de dues persones avaluadores que seran el Cap de la Policia i un sots Cap o persones en qui deleguin, que han de presentar una proposta de valoració dels i de les aspirants/es basades en els següents ítems conductuals: els coneixements del treball, les habilitats socials i de comunicació, el compliment de les ordres i la disciplina, la disposició personal vers el treball, la responsabilitat, l'adaptació a l'organització, la iniciativa, la confiança en si mateix, el judici pràctic i l'autocontrol.

Durant el curs selectiu els i les aspirants seran nomenats agents en pràctiques, i un cop aprovat el curs bàsic de l'ISPC, i superat el període de pràctiques de sis mesos, seran nomenats Agents de la Policia Local funcionaris de carrera. I han de percebre les retribucions que per a aquest personal funcionari estableix la normativa vigent.

El procés selectiu restarà obert fins a la finalització del període de pràctiques i nomenament dels 6 Agents.

Quan les persones aspirants no puguin ser avaluades en la fase de pràctiques pel fet de trobar-se en situació d'incapacitat temporal, risc durant l'embaràs, permís de maternitat o paternitat o adopció (permís per naixement per a la mare biològica, permís per adopció, per guarda amb finalitats d'adopció, o acolliment, tant temporal com permanent i permís de l'altre progenitor diferent de la mare biològica per naixement, guarda amb finalitats d'adopció, acolliment o adopció d'un fill o filla) i risc durant la lactància, s'interromprà dita fase, i una vegada finalitzada la situació la/les persones aspirants es reincorporarà/n al període de pràctiques, per tal de completar-lo.

En els casos de persones aspirants que no han pogut ser avaluades en la fase de pràctiques per haver estat suspeses de funcions com a conseqüència del compliment d'una sanció, per l'adopció d'una mesura cautelar en un procediment disciplinari o perquè se li hagin obert diligències prèvies o se li hagi incoat un procediment penal, el Tribunal Qualificador podrà acordar la seva reincorporació al període de pràctiques finalitzada la sanció o quan s'hagi deixat sense efectes la mesura cautelar.

Aquest període es veu temporalment interromput en el casos següents: baixes per incapacitat temporal, permisos de maternitat/paternitat, o altres permisos i llicències autoritzats, superiors a set dies naturals d´absència continuada o quinze dies naturals d´absència acumulada.

El període mínim de treball efectiu s'ha de completar abans que el tribunal emeti la seva qualificació. En cas de gaudir d'una reducció de jornada no es produirà la finalització del període de pràctiques fins a haver acomplert la totalitat d'hores de treball efectiu previstes en jornada ordinària.

 

10. RECURSOS

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'alcalde, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar, d'acord amb l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant de l'alcalde, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10 de la Llei esmentada.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant de l'alcalde.

Igualment els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos."

 

 

ANNEX 1: Temari Coneixements Teòrics

 

1. La Constitució espanyola (I): Títol Preliminar. Títol I, Del drets i deures fonamentals.

2. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya (II): Títol IV, De les competències, Capítol I, Tipologia de les competències, Capítol II, Les matèries de les competències (articles 132, 163 i 164).

3. Acord Gov/25/2015, de 24 de febrer, pel qual s'aprova el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya (I): Preàmbul. I. Principis, valors i competències. II. Una professió al servei de les persones.

4. Coneixement del municipi de Vilanova i la Geltrú (I): Principals aspectes de la seva història i cultura.

5. Coneixement del municipi de Vilanova i la Geltrú (II): Característiques físiques i geogràfiques.

6. Coneixement del municipi de Vilanova i la Geltrú (III): Característiques sociodemogràfiques i econòmiques.

7. Coneixement del municipi de Vilanova i la Geltrú (IV): Principals aspectes urbanístics i serveis: barris, monuments, transport públic, ubicació dels principals equipaments municipals i supramunicipals.

8. Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat: Títol I, De les forces i cossos de seguretat. Títol V, De les policies locals.

9. Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les Policies Locals de Catalunya (I): Títol 1, De les policies locals i llurs funcions.

10. El Reglament Orgànic de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú.

11. Llei 4/2003, de 7 d'abril, d' Ordenació del Sistema de Seguretat Pública de Catalunya: Capítol I, Disposicions generals. Capítol II, Estructura del sistema de seguretat. Capítol V, Relacions amb els ciutadans.

12. Llei orgànica 4/2015, de 30 de març, de Protecció de la Seguretat Ciutadana (I): Capítol I. Disposicions generals. Capítol II. Documentació i identificació personal.

13. Llei orgànica 4/2015, de 30 de març, de Protecció de la Seguretat Ciutadana (II): Capítol III, Actuacions per al manteniment i restabliment de la seguretat ciutadana.

14. La denúncia. Classes. El dret i el deure de denunciar. Efectes de la denúncia.

15. La detenció: concepte i regulació.

16. Pràctica de la detenció. Durada de la detenció. Drets del detingut.

17. La detenció de menors d'edat

18. Codi Penal (I): Persones criminalment responsables

19. Codi Penal (II): Delictes contra les persones: homicidi i les seves formes; les lesions

20. Codi Penal (III): Delictes contra la llibertat

21. Codi Penal (IV): Delictes contra la llibertat sexual

22. Codi Penal (V): Delictes contra la intimitat, el dret a la pròpia imatge i la inviolabilitat del domicili

23. Codi Penal (VI): Delictes contra la salut pública.

24. Codi Penal (VII): Delictes contra el patrimoni: el furt i robatori; l'extorsió; el robatori i el furt d'ús de vehicles; la usurpació; l'estafa i l'apropiació indeguda; els danys.

25. Codi Penal (VIII): Delictes contra la seguretat del trànsit.

26. Codi Penal (IX): Delictes contra l'ordre públic: atemptat, resistència i desobediència. Els desordres públics.

27. Codi penal (X): Delictes comesos pel funcionariat públic contra les garanties constitucionals i contra l'administració pública.

28. Llei orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual. TITOL V: Actuació de les forces i cossos de seguretat.

29. Resolució INT/2344/2019, de 5 de setembre, per la qual s'aprova i es dona publicitat al Protocol per a l'abordatge de les infraccions d'odi i discriminació per a les policies locals de Catalunya

30. Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives.

31. Decret 112/2010, de 31 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives.

32. Ordre INT/358/2011, de 19 de desembre, per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públics, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmeses a la Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i de les activitats recreatives, i el seu reglament.

33. L'Ordenança de Civisme i Convivència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (I): Títol I: Normes de comportament a l'espai públic. Finalitat, àmbit d'aplicació, principis i foment del civisme.

34. L'Ordenança de Civisme i Convivència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (II): Títol II: Normes de conductes que afecten a la convivència i les relacions veïnals.

35. L'Ordenança de Civisme i Convivència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (III): Títol III: Disposicions comuns i altres mesures d'aplicació.

36. El Reglament General de Circulació (I): Títol Preliminar. Títol I, Normes generals de comportament en la circulació.

37. El Reglament General de Circulació (II): Títol II, De la circulació de vehicles.

38. El Reglament General de Circulació (III): Títol III, Altres normes de circulació.

39. El Reglament General de Conductors: Títol I, De les autoritzacions administratives, Capítol 1, Del permís i de la llicència de conducció.

40. Policia de proximitat, intervenció amb els grups de risc social: menors d'edat, toxicomanies, sensellarisme, violència domèstica i de gènere, la gent gran i els trastorns psiquiàtrics.

 

 

ANNEX 2 (proves físiques)

 

1. Cursa llançadora (Course navette)

Objectiu: recórrer de manera continuada trajectes de 20 metres, d'anada i de tornada a una velocitat progressiva marcada per senyals acústics, fins assolir un nombre igual o superior de períodes (o "paliers") als assenyalats per obtenir la puntuació establerta.

Descripció de la prova:

- Posició inicial: l'aspirant se situa dempeus, a la zona assignada, amb els peus al darrera de la línia de sortida.

- Desenvolupament de la prova: l'aspirant corren en un traçat d'anada i tornada de 20 metres, d'acord amb la velocitat que s'imposa a través d'una banda sonora de senyals acústics emesos a intervals regulars, i que augmenta la velocitat progressivament, minut a minut. Cada minut equival a un període (o "palier"). L'instant precís de l'emissió del senyal acústic indica el moment en què l'aspirant s'ha de trobar a un extrem o en l'altre del traçat.

A l'inici de la prova, la banda sonora indicarà el següent: "La sortida s'efectuarà d'aquí a 30 segons, Col·locats sobre la línia de sortida, correu el màxim de temps possible mantenint-vos dins del vostre carrer. En arribar a l'altre extrem de la línia, pivoteu sobre el peu i canvieu de sentit. Els viratges no són permesos. La prova començarà quan sentiu el senyal sonor, es a dir, en 5 segons, 4, 3, 2, 1, "pip", senyal a partir de la qual l'aspirant podrà iniciar el seu desplaçament.

Intents: els aspirant disposaran d'un sol intent per realitzar la prova.

- Avaluació: S'anotarà el darrer període (o "palier"), completat abans que el subjecte abandoni la prova o se li faci abandonar per no poder seguir el ritme imposat pel senyal acústic. En el moment de sonar el senyal acústic, caldrà estar situat amb el cos com a màxim a un metre de la línia de pivotar - dins la "zona de senyal" corresponent, marcada a terra, per tot seguit trepitjar-la.

No és permès l'ús de substàncies que millorin l'agafada del calçat al terra.

El tribunal, assessorat pel personal tècnic, decidirà sobre qualsevol situació que es produeixi durant el desenvolupament de la prova, i no estigui contemplada en aquestes bases.

- Valoració: el mínim de períodes ( o "paliers") necessaris per ser declarat apte està establert en el barem adjunt.

 

2. Velocitat

Objectiu: Valorar la velocitat de l'aspirant en una cursa de 50 metres.

Descripció de la prova: han de recórrer una recta de 50 metres el més ràpid possible. El cronòmetre es posarà en marxa en el moment que l'aspirant iniciï la cursa i pararà en el moment que travessi la línia dels 50 metres.

L'aspirant podrà realitzar dos intents.

Es comptarà el millor dels dos intents permesos. El tribunal decretarà nul si no s'acaba la prova. La nul·litat dels dos intents permesos comportarà la declaració de no apte i la no continuïtat en les proves.

El mínim establert per ser declarat apte i la corresponent puntuació és l'establerta al barem adjunt.

 

3. Pressió sobre banc.

Objectiu: mesurar la força i la resistència de la musculatura del tronc i extremitats superiors de la persona participant.

Descripció de l'exercici:

a) La persona participant inicia l'exercici en posició decúbit supí sobre el banc de pressió amb els peus recolzats a terra.

b) Quan el testador fa el senyal, es posa en marxa el cronòmetre i la persona participant inicia l'exercici, des de la posició de braços estirats.

Ha d'aixecar el pes, de 40 kg per als homes i de 25 kg per a les dones, el nombre més elevat de repeticions possible en un temps màxim de 45 segons.

L'aixecament s'ha de fer amb les dues mans, amb una separació lleugerament més gran que la de les espatlles en una acció de flexió-extensió dels colzes en la seva projecció vertical.

c) L'exercici finalitza un cop transcorregut el temps màxim de 45 segons o bé per voluntat de la persona participant.

Normes de l'exercici:

a) La repetició no és vàlida si no s'estenen els colzes totalment o la barra no toca el pit en la flexió dels colzes.

b) No està permès fer rebots amb la barra.

c) Les repeticions es compten en veu alta, i s'utilitza el mateix número que l'anterior en cas d'una repetició no vàlida.

d) No es poden utilitzar guants, magnèsia ni qualsevol altra substància.

Valoració de l'exercici: se'n fa un sol intent, i es registra el nombre total de repeticions vàlides realitzades durant un temps màxim de 45 segons.

 

Barems proves físiques:

 

HOMES:

 

CURSA LLANÇADORA

 

 

PUNTUACIÓ

EDAT

5

6

7

8

9

10

< 40 ANYS

9

9,5

10,5

11

12

12,5

≥ 40 ANYS

8,5

9

10

10,5

11,5

12

 

 

VELOCITAT 50 METRES

 

 

PUNTUACIÓ

EDAT

5

6

7

8

9

10

< 40 ANYS

7"40

7"25

7"10

6"95

6"80

6"65

≥ 40 ANYS

7"70

7"55

7"40

7"25

7"10

6"95

 

 

PRESSIÓ SOBRE EL BANC

 

 

PUNTUACIÓ

EDAT

5

6

7

8

9

10

< 40 ANYS

31

33

34

36

39

>42

≥ 40 ANYS

30

31

33

34

36

>39

 

 

DONES:

 

CURSA LLANÇADORA

 

 

PUNTUACIÓ

EDAT

5

6

7

8

9

10

< 40 ANYS

6,5

7

7,5

8

9

10

≥ 40 ANYS

6

6,5

7

7,5

8

9

 

 

VELOCITAT 50 METRES

 

 

PUNTUACIÓ

EDAT

5

6

7

8

9

10

< 40 ANYS

8"95

8"70

8"55

8"40

8"25

8"10

≥ 40 ANYS

9"10

8"95

8"70

8"55

8"40

8"25

 

 

PRESSIÓ SOBRE EL BANC

 

 

PUNTUACIÓ

EDAT

5

6

7

8

9

10

< 40 ANYS

20

22

24

27

30

>34

≥ 40 ANYS

18

20

22

24

27

>30

 

 

ANNEX 3 (Causes d'exclusió per manca d'aptitud psicofísica)

 

1. Aparell circulatori.

1.1. Insuficiència cardíaca en totes les possibles manifestacions, independentment de la causa.

1.2. Alteracions congènites o adquirides del cor, mediastí o de grans vasos que alterin o puguin alterar en la seva evolució la normalitat funcional de l'aparell cardiocirculatori.

1.3. Trastorns de la conducció. Trastorns del ritme cardíac d'importància clínica.

1.4. Insuficiència coronària.

1.5. Pericarditis activa o residual.

1.6. Insuficiència arterial perifèrica.

1.7. Insuficiència venosa perifèrica.

1.8. Antecedents de síncope recidivant.

1.9. Portadors de marcapassos, desfibril·ladors/cardioversors implantables (DCI), pròtesis o empelts cardiovasculars.

1.10. Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Limfedema.

1.11. Mesura en repòs de TA sistòlica superior a 150 mmHg. Mesura en repòs de TA diastòlica superior a 90 mmHg. Hipotensió simptomàtica.

 

2. Aparell respiratori.

2.1. Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2. Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima pulmonar, pleures o tòrax.

2.3. Capacitat vital (FVC) inferior al 80% del seu valor teòric. FEV1 inferior al 80% del seu valor teòric o elFEV1/FVC inferior al 70%.

2.4. Antecedent de pneumotòrax repetitiu sense correcció quirúrgica.

 

3. Aparell genitourinari.

3.1. Malformacions, alteracions o lesions del tracte genitourinari.

3.2. Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3. Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4. Absència anatòmica o funcional d'un ronyó.

3.5. Litiasi crònica del tracte urinari.

 

4. Aparell digestiu.

4.1. Malformacions, lesions o alteracions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí o les glàndules salivals.

4.2. Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3. Hèrnies o eventracions no tractades o reincidents.

4.4. Úlcera gastroduodenal.

4.5. Hepatopaties (inclou les alteracions metabòliques).

4.6. Malaltia inflamatòria crònica intestinal. Síndrome de malabsorció.

4.7. Qualsevol alteració colorectal que dificulti o limiti la funció policial.

4.8. Pancreopaties cròniques o reincidents.

4.9. Seqüeles post quirúrgiques que puguin limitar la funció policial. Alteracions de la paret abdominal incompatibles amb l'activitat física.

4.10. Trastorns funcionals digestius incompatibles amb el servei.

 

5. Sistema hematopoètic.

5.1. Hemopaties que puguin limitar o dificultar l'exercici de la funció policial.

5.2. Alteracions analítiques significatives en sang.

 

6. Aparell locomotor.

6.1. Alteracions de l'aparell locomotor que limitin o dificultin la funció policial o que es puguin agreujar amb l'exercici de la funció policial (patologia òssia d'extremitats, retraccions o limitacions funcionals de causa muscular o articular, defectes de columna vertebral i altres processos ossis, musculars, articulars o lligamentosos).

6.2. Malalties, lesions, alteracions anatòmiques o processos congènits o adquirits de l'aparell locomotor que dificultin o impedeixin l'ús habitual del calçat, l'equipament, l'armament o la uniformitat reglamentària o que produeixin trastorns funcionals que incapacitin o limitin la marxa, la bipedestació perllongada o l'exercici físic.

6.3. Absència o pèrdua de la falange distal del primer dit del peu. Pèrdua d'un dit o metatarsià. Pèrdua de dos dits del mateix peu. Pèrdua de la integritat del primer dit del peu.

6.4. Hàl·lux valg, dit de martell o qualsevol altra deformitat dels dits de mans o de peus que pugui alterar la funcionalitat o dificultar l'ús del calçat reglamentari, la bipedestació perllongada, la marxa o la cursa.

6.5. Amputació total de qualsevol dit de les mans. Amputació parcial de qualsevol dit de les mans fora de la falta de la falange distal d'un sol dels dits 3r, 4t o 5è de la mà no dominant. La mà dominant ha de mantenir la integritat anatòmicament i funcionalment.

6.6. Reducció de rangs fisiològics de moviment articular que limitin la funció policial. Inestabilitat articular detectable per exploració física i compatible amb els resultats de proves d'imatge.

6.7. Escoliosi superior a 15º.

6.8. Dismetria de les extremitats inferiors igual o superior a 2 cm. Dismetria de les extremitats inferiors superior a 1,5 cm si s'acompanya d'escoliosi superior a 10º (angle de COBB).

6.9. Cifosi superior a 45º. Qualsevol deformitat de la columna vertebral, sigui quina sigui la seva magnitud, que pugui dificultar l'exercici de la funció policial o que, a criteri del tribunal mèdic, es pugui agreujar amb l'exercici de l'activitat policial.

6.10. Patologia osteoarticular. Imatge radiològica compatible amb patologia osteoarticular de columna. Alteracions morfològiques en cossos vertebrals, discs intervertebrals o apòfisis articulars. Qualsevol tipus de cirurgia estabilitzadora de la columna vertebral.

6.11. Gonartrosi (artrosi de genoll). Desviacions de l'eix de les extremitats inferiors (genoll var, genoll valg). Presència d'alteracions lligamentoses en proves d'imatge.

6.12. Valg o var de membres inferiors superior a 20º o amb repercussió articular.

6.13. Luxació recidivant d'espatlla.

6.14. Fibromiàlgia. Fatiga crònica.

6.15. Processos patològics en fase aguda en el moment del reconeixement mèdic o que impedeixin la correcta exploració o valoració.

6.16. Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que pugui limitar o dificultar l'exercici de la funció policial.

 

7. Trastorns psiquiàtrics.

7.1. Trastorns del desenvolupament neurològic, trastorns per dèficit d'atenció, trastorns de l'aprenentatge que dificultin el desenvolupament de la tasca policial, de les habilitats motores, de la comunicació o del desenvolupament, demència i altres trastorns cognoscitius.

7.2. Trastorns mentals o del comportament relacionats amb el consum de substàncies i trastorns addictius.

7.3. Trastorns de l'espectre de l'esquizofrènia i altres trastorns psicòtics en totes les seves expressions, inclosos els existents en els antecedents, encara que es trobin asimptomàtics.

7.4. Trastorns bipolar, depressiu, d'ansietat, obsessiu-compulsiu, somatomorfs, ficticis, dissociatius, adaptatius o de personalitat que puguin comportar limitacions en el desenvolupament de la funció policial.

7.5. Trastorns de la personalitat i del comportament. Trets de la personalitat alterats que menystinguin la capacitat per al desenvolupament normal de les funcions policials.

7.6. Trastorns de la conducta alimentària. Trastorns del son que per la seva intensitat o repercussió funcional dificultin o limitin el desenvolupament normal de les funcions policials.

7.7. Antecedent de patologia psiquiàtrica greu o que hagi requerit ingrés hospitalari i que pugui comprometre o dificultar la funció policial.

7.8. Tots aquells trastorns mentals i de la conducta que menystinguin la capacitat per al desenvolupament normal de les funcions policials.

 

8. Trastorns del sistema nerviós.

8.1. Epilèpsia. Convulsions sense filiar.

8.2. Malformacions, patologies o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

8.3. Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

8.4. Tremolors, tics, espasmes.

 

9. Sistema endocrí.

9.1. Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

9.2. Diabetis mellitus tipus I.

9.3. Qualsevol tipus de diabetis no controlada, amb evidència d'alguna complicació o que pugui dificultar el compliment de qualsevol dels requeriments propis de la funció policial, segons el criteri dels facultatius designats pel tribunal qualificador.

 

10. Ulls i visió

10.1. Refracció subjectiva que superi algun dels següents en un o en els dos ulls: miopia de 3 diòptries (-3Dp),hipermetropia de 3 diòptries (+3Dp), astigmatisme de qualsevol signe de 2 diòptries (+/-2Dp).

10.2. Agudesa visual llunyana:

AV monocular millor ull sense correcció <0.6

AV monocular millor ull amb correcció <0.8

AV monocular pitjor ull sense correcció <0.4

AV monocular pitjor ull amb correcció <0.7

AV binocular sense correcció <0.7

AV binocular amb correcció <0.8

10.3. Camp binocular: presència d'escotomes absoluts o relatius significatius en la sensibilitat retiniana en els60 graus centrals. Camp monocular: presència d'escotomes absoluts o relatius significatius en la sensibilitat retiniana en el camp visual central (30 graus).

10.4. Estrabisme, parèsia/paràlisi de nervis oculomotors, nistagmes, endofòria superior a 8 diòptries (Dp) prismàtiques, exofòria superior a 10 diòptries (Dp) prismàtiques o hiperfòria superior a 1 diòptria (Dp) prismàtica.

10.5. Defecte pupil·lar aferent (relatiu o absolut).

10.6. Ptosis, lagoftalmos, ectropi, entropi, epífora.

10.7. Orbitopatia per hipertiroïdisme, proptosis o exoftàlmies de qualsevol causa.

10.8. Conjuntivitis crònica.

10.9. Queratitis, herpes corneal, leucomes, estafilomes, distròfies, èctasis, queratocon o ull sec sever.

10.10. Luxació, subluxació o ectòpies del cristal·lí. Cataracta u opacitats que afectin l'agudesa visual. Afàquies o pseudoafàquies.

10.11. Patologia vitreoretinal degenerativa, inflamatòria, tumoral o traumàtica de la retina/vitri que produeixi un trastorn funcional.

10.12. Neuritis òptica, edema papil·la, neuropatia isquèmica, glaucoma o atrofia òptica.

10.13. Discromatòpsia. Es considerarà causa d'exclusió quan el test de Farnswoth D15 mostri una o més alteracions en la prova de separació de grisos o dos o més creuaments majors en els cercles cromàtics.

10.14. Trasplantament corneal d'espessor total, queratotomia radial, anells intraestromals, lents intraoculars encambra anterior o lents de colàmer implantables (ICL entre l'iris i el cristal·lí).

10.15. Qualsevol cirurgia de glaucoma.

10.16. Qualsevol cirurgia de retina.

10.17. Cirurgia de cristal·lí amb implant de lent intraocular o sense.

10.18. Cirurgia per a la correcció de traumatisme ocular perforant.

 

11. Otorrinolaringologia

11.1. Malformacions o alteracions dels òrgans que intervenen en la fonació o audició (llavis, paladar, boca, faringe, laringe, oïda interna, mitjana o externa, cordes vocals, sistema nerviós i d'altres) que puguin comprometre la funció respiratòria, fonatòria o auditiva.

11.2. Manifestacions vertiginoses de qualsevol etiologia.

11.3. Valors d'audiometria mesurada sense correcció auditiva amb xifres iguals o superiors a 45 dB a la freqüència de 4.000 Hz en una o en les dues oïdes.

11.4. Valors d'audiometria mesurada sense correcció auditiva, amb xifres iguals o superiors a 35 dB a les freqüències compreses entre 500 i 3.000 Hz en una o en les dues oïdes.

11.5. Reducció o alteracions de la sensibilitat olfactiva de qualsevol etiologia. Paròsmia.

11.6. Alteracions anatòmiques i fisiològiques que suposin una síndrome d'apnea obstructiva del son (SAOS o SAHS).

11.7. Quequesa que dificulti la funció policial.

 

12. Pell, fàneres i glàndules exocrines.

12.1. Malformacions, tumoracions, lesions de la pell. Lesions de les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

12.2. Cicatrius que, per la seva extensió, profunditat o característiques, puguin ser incompatibles amb l'ús de l'uniforme, l'equip reglamentari o que puguin comprometre la funció policial.

12.3. Disfuncions de les glàndules exocrines que puguin comprometre la funció policial. Hiperhidrosi.

12.4. Dermatosis generalitzades. Èczemes. Psoriasi que, per la seva extensió o per la seva afectació sistèmica, pugui comportar, previsiblement, limitacions en el desenvolupament de la funció policial o que dificultin l'ús de l'equip reglamentari.

12.5. Altres alteracions dermatològiques que puguin limitar o dificultar l'exercici de la funció policial.

 

13. Sang i òrgans hematopoètics.

13.1. Anèmia. Leucopènia. Trombocitopènia.

13.2. Síndromes mieloproliferatius. Mielodisplàsies. Limfoma. Mieloma.

13.3. Hemoglobinopaties amb repercussió funcional o importància diagnòstica.

13.4. Immunodeficiències. Malalties autoimmunes que puguin comportar limitacions en el desenvolupament de la funció policial.

 

14. Altres

14.1. Neoplàsia activa. Neoplàsia en període de tractament o seguiment en funció de la probabilitat de recaiguda.

14.2. Malalties infeccioses o parasitàries que originin trastorns funcionals, exigeixin un tractament continuat o que, pel seu risc de contagi, siguin incompatibles amb el desenvolupament de les tasques policials. Càrrega viral de VIH detectable. Situació immunitària que comporti un risc d'infecció oportunista, establert pel fet de tenir una xifra de limfòcits CD4 inferior a 350 cèl./μl.

14.3. Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques.

14.4. Diàtesi al·lèrgica.

14.5. Proves analítiques compatibles amb patologia de base.

14.6. Detecció de marcadors biològics de consum de drogues d'abús o de medicaments susceptibles de ser utilitzats amb finalitats no terapèutiques a un nivell considerat d'abús.

14.7. Qualsevol altre procés patològic que es consideri que pugui limitar o dificultar l'exercici de la funció policial.

14.8. Ús de qualsevol tipus de medicació o droga que pugui disminuir la capacitat de reacció de la persona o que funcionalment pugui alterar la capacitat per al desenvolupament de les funcions policials.

14.9. Requerir qualsevol adaptació en els vehicles, en les armes o en altres elements de defensa personal del CME. Malalties, lesions, alteracions anatòmiques o processos congènits o adquirits que dificultin o impedeixin l'ús habitual del calçat, l'equip, l'armament o la uniformitat reglamentària, produeixin trastorns funcionals que incapacitin o limitin les tasques policials.

14.10. Tenir un índex de massa corporal de Quetelet inferior a 18,5 o superior a 30. En cas que s'observi un desenvolupament muscular important amb absència de greix, s'admetrà un marge de tolerància d'un 5%.

14.11. Omissió o falsejament de qualsevol condició psicofísica a què faci referència el qüestionari, malaltia patida o tractament mèdic a què hagi estat sotmès.

 

15. Comprovació de tatuatges

La comprovació de tatuatges es farà de manera independent durant la realització de la comprovació de les causes d'exclusió per manca d'aptitud psicofísica.

Comportarà l'exclusió de la convocatòria el fet de tenir tatuatges amb un contingut contrari als principis, valors i competències establerts en el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya (Acord GOV/25/2015, de 24 de febrer).

La comprovació de tatuatges implica el consentiment de les persones participants perquè se'ls facin fotografies dels tatuatges a fi de posar-les a disposició del tribunal qualificador per a la seva avaluació.

 

 

- BASES ESPECÍFIQUES REGULADORES DEL CONCURS OPOSICIÓ, PER MOBILITAT HORITZONTAL, DE 3 PLACES D'AGENT DE LA POLICIA LOCAL, DE L'ESCALA D'ADMINISTRACIÓ ESPECIAL, SUBESCALA SERVEIS ESPECIALS, CLASSE POLICIA LOCAL.

 

1. NORMES GENERALS. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

1.1 L'objecte d'aquesta convocatòria és la selecció, pel procediment de concurs oposició per mobilitat horitzontal, de 3 places d' AGENT DE LA POLICIA LOCAL funcionari de carrera de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, de l'escala d'administració especial, sots-escala serveis especials, classe policia local, del personal funcionari de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

1.2 Aquestes places pertanyen al grup de classificació C, subgrup C1, a què es refereix l'article 76 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, per la qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic

1.3 Les funcions que corresponen als funcionaris de l'escala d'administració especial, sots-escala serveis especials, classe policia local, categoria bàsica Agent de policia local, són les previstes a l'article 11 i 12 de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals i, en el seu cas, en el Reglament orgànic del servei de la Policia Local de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

1.4 La convocatòria d'aquestes places està motivada per les vacants a la plantilla de personal de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb la corresponent consignació pressupostaria i incloses en l'Oferta Pública d'Ocupació 2024 de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

1.5 Les places convocades són les número: 5802, 5803 i 5804.

1.6 La convocatòria d'aquestes places està vinculada a la provisió del lloc de treball d'Agent de la Policia Local C1-17 amb 244 punts, reservada a personal funcionari, de l'escala d'administració especial, sots-escala serveis especials, classe policia local. L'adscripció a aquest lloc de treball es produirà amb la presa possessió de la plaça, un cop finalitzat i aprovat el curs de formació bàsic a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i superat el període pràctiques, segons l'informe corresponent.

1.7 Les retribucions que corresponen als llocs de treball associats a la plaça convocada són els corresponents al catàleg de llocs de treball de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i són 37.439,83€.

1.8 Fins a la resolució d'aquesta convocatòria, no es poden amortitzar, transformar ni modificar substancialment les places convocades, si no és en compliment de les normes de procediment administratiu.

1.9 Les bases generals que regiran aquest procés selectiu seran les aprovades per la Junta de Govern Local del dia 19 de febrer de 2008, publicades íntegrament al Butlletí oficial de la província de Barcelona.

1.10 Els/les aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent, i especialment, la Llei orgànica de protecció de dades.

1.11 En compliment del que estableix l'article 5.1 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, es publica el text íntegre de les bases aprovades.

 

2. REQUISITS ESPECÍFICS DE PARTICIPACIÓ A LA CONVOCATÒRIA

A més dels requisits generals detallats en les bases generals, els aspirants hauran de reunir els requisits següents:

a) Ser funcionari o funcionària de carrera de cossos de policia local de la resta de municipis de Catalunya. També poden prendre-hi part d'acord amb les condicions establertes en la normativa vigent, els funcionaris i funcionàries de carrera del cos de mossos d'esquadra i de les forces i cossos de seguretat de l'estat destinats a Catalunya.

b) Acreditar més de dos anys d'antiguitat com a funcionari o funcionària de carrera en la mateixa categoria objecte d'aquesta convocatòria o si escau, en una d'equiparada.

c) Tenir superat el curs de Formació Bàsica per a policies que organitza l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

d) Estar en possessió del títol de graduat o graduada en educació secundària, graduat o graduada escolar, tècnic o tècnica corresponent a cicles formatius de grau mitjà, tècnic o tècnica auxiliar corresponent a formació professional de primer grau o un altre d'equivalent o superior.

e) No haver estat condemnat per cap delicte. No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

f) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

g) Estar en possessió dels permisos de conduir de classe B i A2.

h) Llengua catalana: els aspirants hauran d'acreditar el coneixement corresponent al nivell intermedi de català B2 (antic B). En cas de no acreditar-lo hauran de realitzar la prova corresponent.

i) Compromís de portar armes, que es prendrà mitjançant declaració jurada a les persones que siguin proposades pel nomenament com a funcionari/ària de carrera.

j) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de Policia Local.

k) Pagament de la taxa de drets d'examen de 32,25€. Gaudiran d'una bonificació del 50% de la taxa de drets d'examen, els aspirants que acreditin la condició d'aturats degudament inscrits al Servei d'Ocupació.

No poden prendre part en aquest concurs oposició de mobilitat horitzontal el personal funcionari que es trobi en alguna de les situacions següents:

a) Els suspesos, mentre duri la situació de suspensió de funcions.

b) Els traslladats de llocs de treball i els destituïts de càrrecs de comandament com a conseqüència d'un expedient disciplinari, mentre durin els efectes de la sanció.

c) Els qui ocupin un lloc de treball subjecte a un període especial de permanència mínima.

El compliment de les condicions i els requisits exigits per poder participar en el procés selectiu, s'han de produir en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins a la presa de possessió com a funcionari/ària de carrera.

 

3. PRESENTACIÓ I ADMISSIÓ DE SOL·LICITUDS

La presentació de sol·licituds es farà mitjançant el tràmit en línia Presentació a les proves de selecció de personal de l'Ajuntament i/o els seus organismes dependents en un termini de vint dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci de la convocatòria al BOE.

Documentació que caldrà presentar en el tràmit en línia:

- Declaració d'al·legació i càlcul de mèrits. Les persones que resultin seleccionades hauran de presentar els originals que acreditin els mèrits al·legats en el termini de 10 dies, a comptar de l'endemà de la publicació del resultat final del procés de selecció. En el cas que no es presenti la documentació acreditativa dels mèrits en el termini establert o que aquesta sigui incorrecta o incompleta, es considerarà el mèrit no al·legat i es tornarà a calcular el còmput dels mèrits del/la candidat/a amb les conseqüències corresponents, en relació a l'ordre de puntuació i prelació dels candidats en el resultat final del procés de selecció.

- Currículum vitae

- Rebut del pagament dels drets d'examen 32,25€. (Bonificació del 50% de la taxa a les persones que acreditin la condició d'aturats degudament inscrits en el Servei d'Ocupació). El pagament es pot realitzar per transferència bancària al compte següent: ES2821000024990200725822.

Amb la presentació de la sol·licitud les persones aspirants accepten:

- El compromís de portar armes de foc.

- Mantenir vigents els carnets de conduir requerits, d'acord amb les condicions establertes en la legislació vigent.

- Donar el seu consentiment a la recollida i tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en aquesta convocatòria i per a la tramitació del procés selectiu d'acord amb la normativa vigent.

- Atorgar l'autorització expressa per tal que des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es demani, respecte de la persona interessada, els antecedents que en puguin constar al registre Central de Penats i Rebels.

Seran causa d'exclusió i de no admissió l'extemporaneïtat en la presentació de la sol·licitud i l'incompliment dels requisits exigits en la base segona.

 

4. DESIGNACIÓ DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR:

El tribunal qualificador es constituirà de la manera següent:

President/a:

Tècnic/a de Recursos Humans o persona amb qui delegui (titular i suplent).

Vocals:

2 Comandaments del cos de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú (titular i suplent).

Una persona a proposta de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (titular i suplent)

Una persona a proposta de la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals (titular i suplent)

Secretari: recaurà en un dels membres del tribunal qualificador, que es podrà servir del personal administratiu que correspongui.

El tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu.

 

5. PROCÉS DE SELECCIÓ

El procediment de selecció serà el de concurs oposició lliure.

La data, el lloc i hora en què començaran els exercicis, s'anunciarà conjuntament amb la llista d'admesos i exclosos, amb un mínim de quinze dies d'antelació, a la pàgina web https://seuelectronica.vilanova.cat/ofertes_de_treball.

Els aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves proveïts del DNI. La manca de presentació d'aquest document determinarà l'exclusió automàtica de l'aspirant del procediment selectiu.

El tribunal podrà decidir lliurement l'ordre en la realització dels exercicis, podent variar l'ordre que tot seguit s'estableix.

Les proves selectives es duran a terme, sempre que sigui possible, una a continuació de l'altra, de manera que en un mateix dia es podran portar a terme més d'una prova.

 

6. EXERCICIS DE LA FASE D'OPOSICIÓ

Primer exercici : Coneixements generals i específics (obligatori i eliminatori).

Consistirà en respondre un qüestionari amb respostes alternatives, que seran proposades pel tribunal i en la proporció següent: 50% de preguntes relatives a coneixements de cultura general a un nivell concordant amb el títol acadèmic requerit, així com relatives a coneixements sobre l'actualitat política, social, cultural. I el 50% restant relatives al temari establert a l'Annex I de la present convocatòria. En el temps que determini el tribunal. Aquesta prova es qualificarà de 0 a 10 punts el 50% de preguntes de coneixement de cultura general, actualitat política social i cultural i de 0 a 10 punts el 50% de preguntes relatives al temari de l'Annex I. Les respostes incorrectes no restaran, i seran eliminats del procés de selecció els aspirants que no obtinguin una puntuació mínima de 5 punts en cada part (50%).

Segon exercici: Prova Teòrica coneixements específics (obligatori i eliminatori)

Consistirà en desenvolupar per escrit, durant un temps màxim d'una hora, un tema extret a l'atzar d'entre els relacionats en l'annex 1. Es valorarà els coneixements del tema, la correcció i claredat en l'exposició escrita. La qualificació d'aquest exercici és de 0 a 10 punts. La puntuació mínima per superar la prova serà de 5 punts.

Tercer exercici : Aptitud física (obligatori i eliminatori).

Consistirà en la realització de les proves físiques que es relacionen a l'annex 2.

Aquesta prova té per objecte comprovar, entre d'altres, les condicions de força, agilitat, rapidesa i resistència de l'aspirant. Constarà de les subproves que es detallen a l'annex 2. Per la realització d'aquesta prova és obligatori que els aspirants portin roba i calçat esportiu.

Per poder fer aquesta prova, els/les aspirants han de lliurar al tribunal, abans d'iniciar la prova, un certificat mèdic oficial en el qual es faci constar que reuneixen les condicions físiques necessàries per portar-les a terme, lliurat pel facultatiu dins els 90 dies anteriors a la seva presentació. La no presentació d'aquest certificat comporta l'exclusió de l'aspirant del procés selectiu. Aquest certificat es lliurarà en el moment de realitzar les proves físiques.

La qualificació d'aquest exercici és de 0 a 10 punts essent el resultat final, la mitjana de les tres proves.

Cada prova física es valorarà de 0 a 10 punts segons el barem establert a l'annex 2, sempre i quan hagin d'obtingut una puntuació igual o superior a 5 punts en cadascun dels exercicis.

En els casos de dones embarassades o que no hagin complert les 16 setmanes des del naixement del fill/a, el tribunal qualificador valorarà cada cas individualment, per buscar la solució més adequada per garantir el dret a participar en el concurs oposició de tots els aspirants i no paralitzar el desenvolupament del procediment selectiu.

Quart exercici : Prova psicotècnica (obligatori i eliminatori)

Constarà de l'aplicació d'una bateria de tests psicotècnics i d'una entrevista competencial individual, que serveix per complementar els resultats obtinguts en el tests.

Els tests psicotècnics administrats es realitzaran a càrrec de professionals col·legiats dels Col·legi de Psicologia de Catalunya, aquests tenen com a objectiu explorar les àrees següents: aptituds, personalitat, estat psicològic adequat al perfil requerit per a l'exercici de les funcions policials. La bateria de test psicotècnics compliran els requisits de validesa i fiabilitat i hauran d'estar baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de la població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

Les proves psicotècniques seran eliminatòries i es valorarà com a Apte o no Apte.

Els/les aspirants que superin les proves psicotècniques anteriors, realitzaran una entrevista competencial amb un màxim de cinc competències predeterminades en el perfil professional del lloc de treball, que es publicaran amb antelació de dos dies en el web municipal i que contrastarà els resultats obtinguts a les proves psicotècniques.

L'entrevista per competències es valorarà de 0 a 10 punts i per poder continuar amb el procés de selecció caldrà obtenir una puntuació mínima de 5 punts. Es realitzarà a càrrec de professionals col·legiats del Col·legi de Psicologia de Catalunya, amb presència mínima d'un membre del Tribunal. La falsedat demostrada en les respostes comportarà l'eliminació de l'aspirant.

En les proves anteriors es tindrà en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015, de 2 d'octubre, per la qual es dona publicitat per a l'accés, la promoció i la mobilitat de les policies locals de Catalunya.

Cinquè exercici : Coneixement de la llengua catalana

Constarà d'un exercici corresponent al nivell B2 de català. Quedaran exempts d'aquest exercici els aspirants que presentin el certificat de català corresponent al nivell B2 ( antic B), de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat o equivalent. Aquest exercici es qualificarà d'apte o no apte. Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades del Servei de Català Local.

Sisè exercici : Proves Mèdiques (obligatori i eliminatori)

Consisteix en un reconeixement mèdic, realitzat per un Centre Mèdic extern, per comprovar que no es detecta en els o les aspirants l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l'annex 3 d'aquesta convocatòria.

La qualificació serà d'apte o no apte. En cas que algun candidat no obtingui l'aptitud mèdica, el tribunal convocarà al candidat següent, per ordre de puntuació.

 

7. DESENVOLUPAMENT DE LA FASE DE CONCURS

En aquesta fase es valoraran els mèrits que els aspirants hagin al·legat en el document establert a la base 3a, d'acord amb el barem següent:

A) Experiència professional:

A.1 Per haver exercit com Agent de la policia local

Per cada any complet: 0,20 punts

A.2 Per haver exercit en altres cossos policials:

Per cada any complet: 0,10 punts

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 3.5 punts.

B) Titulacions acadèmiques: (sense que es pugui comptabilitzar la titulació exigida per presentar-se a la convocatòria)

B.1 FP2, Cicle Formatiu de grau superior, COU o equivalent: 0,5 punts

B.2 Diplomatura: 0,75 punts.

B.3 Llicenciatura o grau universitari: 0,85 punts

B.4 Llicenciatura o grau universitari més Màster universitari: 1 punt.

En aquest apartat només podrà puntuar una titulació.

C) Formació professional:

C.1 Per cursos organitzats o reconeguts per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, realitzats amb acreditació d'aprofitament en els darrers dos anys i sense que es pugui comptabilitzar el curs específic per a l'accés a Agent:

- Per cursos de durada inferior a 26 hores: 0,20 punts per curs

- Per cursos de 26 a 40 hores: 0,40 punts per curs

- Per cursos de 41 a 100 hores: 0,60 punts per curs

- Per cursos de més de 100 hores: 0,80 punt per curs

C.2 Per altres cursos relacionats amb la professió, realitzats amb acreditació d'aprofitament, amb certificats d'assistència expedits per organismes oficials, administracions públiques, col·legis professionals o per centres d'ensenyament oficials autoritzats, en els darrers dos anys:

- Per cursos de durada inferior a 26 hores: 0,10 punts per curs

- Per cursos de 26 a 40 hores: 0,20 punts per curs

- Per cursos de 41 a 100 hores: 0,30 punts per curs

- Per cursos de més de 100 hores: 0,40 punts per curs

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 3 punts.

D) Nivell de coneixement de la llengua catalana:

Per certificats superiors al nivell intermedi de català (B2) de la Junta Permanent de Català o els reconeguts per aquesta entitat com a equivalents:

- Nivell de suficiència C1 (antic C): 0,25 punts.

- Nivell superior C2 (antic D): 0.50 punt.

Puntuació: fins a un màxim de 0,50 punts. En aquest apartat només podrà puntuar una titulació.

E) Competències en tecnologies de la informació i la comunicació.

Els certificats d'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC) establerts pel Decret 13/2021, de 2 de març, pel qual es regula l'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació, i els certificats declarats equivalents, d'acord amb la normativa que ho estableix, es valoren fins a un màxim d'1,5 punts, d'acord amb el barem següent:

- Certificat bàsic: 0,5 punts.

- Certificat mitjà: 1 punt.

- Certificat avançat: 1,5 punts.

En cas que es disposi de més d'un certificat, es valorarà únicament el de nivell més alt.

F) Coneixement d'idiomes

Per coneixements d'idiomes amb certificació oficial fins a un màxim d' 1 punt. Només valorarà un certificat per idioma.

- B1: 0.25 punts per cada idioma

- B2: 0.50 punts per cada idioma

G) Entrevista personal:

L'entrevista tindrà per objecte comprovar la trajectòria professional i l'actitud personal de les persones aspirants. El tribunal podrà realitzar aquelles preguntes i aclariments que estimi oportuns, referent a la trajectòria professional i acadèmica dels aspirants o qualsevol altre aspecte rellevant pel perfil de la plaça que pugui plantejar el tribunal. Aquest exercici es valorarà de 0 a 2 punts.

La puntuació total de la fase de concurs no pot ser, en cap cas, superior a 12,5 punts.

Els mèrits s'hauran d'al·legar i calcular pels candidats i candidates en el document detallat en la base 3a Declaració al·legació de mèrits per les proves selectives de Policia Local els originals de la documentació s'haurà de presentar segons s'estableix en la base 3a.

 

8. PERÍODE DE PRÀCTIQUES

Un cop superat el procés de selecció, els/les aspirants han de realitzar un període de pràctiques de 6 mesos efectius de treball al municipi.

El període de pràctiques és obligatori i eliminatori, i la qualificació final serà d'apte o no apte. L'aspirant que obtingui la qualificació de no apte quedarà exclòs del procés selectiu i el Tribunal proposarà el nomenament en pràctiques del següent aspirant de la llista que hagi aprovat tots els exercicis, per ordre de puntuació i que hagi superat el curs de formació d'Agent.

Durant aquest període pràctiques el Tribunal qualificador ha de comptar amb l'assessorament de dues persones avaluadores que seran el Cap de la Policia i un sots Cap o persones en qui deleguin, que han de presentar una proposta de valoració dels i de les aspirants/es basades en els següents ítems conductuals: els coneixements del treball, les habilitats socials i de comunicació, el compliment de les ordres i la disciplina, la disposició personal vers el treball, la responsabilitat, l'adaptació a l'organització, la iniciativa, la confiança en si mateix, el judici pràctic i l'autocontrol.

Durant el període de pràctiques, els aspirants seran nomenats Agents en pràctiques i han de percebre les retribucions que per a aquest personal funcionari estableix la normativa vigent.

El procés selectiu restarà obert fins a la finalització del període de pràctiques i nomenament dels 3 Agents.

Quan les persones aspirants no puguin ser avaluades en la fase de pràctiques pel fet de trobar-se en situació d'incapacitat temporal, risc durant l'embaràs, permís de maternitat o paternitat o adopció (permís per naixement per a la mare biològica, permís per adopció, per guarda amb finalitats d'adopció, o acolliment, tant temporal com permanent i permís de l'altre progenitor diferent de la mare biològica per naixement, guarda amb finalitats d'adopció, acolliment o adopció d'un fill o filla) i risc durant la lactància, s'interromprà dita fase, i una vegada finalitzada la situació la/les persones aspirants es reincorporarà/n al període de pràctiques, per tal de completar-lo.

En els casos de persones aspirants que no han pogut ser avaluades en la fase de pràctiques per haver estat suspeses de funcions com a conseqüència del compliment d'una sanció, per l'adopció d'una mesura cautelar en un procediment disciplinari o perquè se li hagin obert diligències prèvies o se li hagi incoat un procediment penal, el Tribunal Qualificador podrà acordar la seva reincorporació al període de pràctiques finalitzada la sanció o quan s'hagi deixat sense efectes la mesura cautelar.

Aquest període es veu temporalment interromput en el casos següents: baixes per incapacitat temporal, permisos de maternitat/paternitat, o altres permisos i llicències autoritzats, superiors a set dies naturals d´absència continuada o quinze dies naturals d´absència acumulada.

El període mínim de treball efectiu s'ha de completar abans que el tribunal emeti la seva qualificació. En cas de gaudir d'una reducció de jornada no es produirà la finalització del període de pràctiques fins a haver acomplert la totalitat d'hores de treball efectiu previstes en jornada ordinària.

 

9. RECURSOS

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'alcalde, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar, d'acord amb l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant de l'alcalde, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10 de la Llei esmentada.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant de l'alcalde.

Igualment els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos."

 

 

ANNEX 1: Temari Coneixements Teòrics

 

1. La Constitució espanyola (I): Títol Preliminar. Títol I, Del drets i deures fonamentals.

2. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya (II): Títol IV, De les competències, Capítol I, Tipologia de les competències, Capítol II, Les matèries de les competències (articles 132, 163 i 164).

3. Acord Gov/25/2015, de 24 de febrer, pel qual s'aprova el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya (I): Preàmbul. I. Principis, valors i competències. II. Una professió al servei de les persones.

4. Coneixement del municipi de Vilanova i la Geltrú (I): Principals aspectes de la seva història i cultura.

5. Coneixement del municipi de Vilanova i la Geltrú (II): Característiques físiques i geogràfiques.

6. Coneixement del municipi de Vilanova i la Geltrú (III): Característiques sociodemogràfiques i econòmiques.

7. Coneixement del municipi de Vilanova i la Geltrú (IV): Principals aspectes urbanístics i serveis: barris, monuments, transport públic, ubicació dels principals equipaments municipals i supramunicipals.

8. Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat: Títol I, De les forces i cossos de seguretat. Títol V, De les policies locals.

9. Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les Policies Locals de Catalunya (I): Títol 1, De les policies locals i llurs funcions.

10. El Reglament Orgànic de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú.

11. Llei 4/2003, de 7 d'abril, d' Ordenació del Sistema de Seguretat Pública de Catalunya: Capítol I, Disposicions generals. Capítol II, Estructura del sistema de seguretat. Capítol V, Relacions amb els ciutadans.

12. Llei orgànica 4/2015, de 30 de març, de Protecció de la Seguretat Ciutadana (I): Capítol I. Disposicions generals. Capítol II. Documentació i identificació personal.

13. Llei orgànica 4/2015, de 30 de març, de Protecció de la Seguretat Ciutadana (II): Capítol III, Actuacions per al manteniment i restabliment de la seguretat ciutadana.

14. La denúncia. Classes. El dret i el deure de denunciar. Efectes de la denúncia.

15. La detenció: concepte i regulació.

16. Pràctica de la detenció. Durada de la detenció. Drets del detingut.

17. La detenció de menors d'edat

18. Codi Penal (I): Persones criminalment responsables

19. Codi Penal (II): Delictes contra les persones: homicidi i les seves formes; les lesions

20. Codi Penal (III): Delictes contra la llibertat

21. Codi Penal (IV): Delictes contra la llibertat sexual

22. Codi Penal (V): Delictes contra la intimitat, el dret a la pròpia imatge i la inviolabilitat del domicili

23. Codi Penal (VI): Delictes contra la salut pública.

24. Codi Penal (VII): Delictes contra el patrimoni: el furt i robatori; l'extorsió; el robatori i el furt d'ús de vehicles; la usurpació; l'estafa i l'apropiació indeguda; els danys.

25. Codi Penal (VIII): Delictes contra la seguretat del trànsit.

26. Codi Penal (IX): Delictes contra l'ordre públic: atemptat, resistència i desobediència. Els desordres públics.

27. Codi penal (X): Delictes comesos pel funcionariat públic contra les garanties constitucionals i contra l'administració pública.

28. Llei orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual. TITOL V: Actuació de les forces i cossos de seguretat.

29. Resolució INT/2344/2019, de 5 de setembre, per la qual s'aprova i es dona publicitat al Protocol per a l'abordatge de les infraccions d'odi i discriminació per a les policies locals de Catalunya

30. Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives.

31. Decret 112/2010, de 31 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives.

32. Ordre INT/358/2011, de 19 de desembre, per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públics, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmeses a la Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i de les activitats recreatives, i el seu reglament.

33. L'Ordenança de Civisme i Convivència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (I): Títol I: Normes de comportament a l'espai públic. Finalitat, àmbit d'aplicació, principis i foment del civisme.

34. L'Ordenança de Civisme i Convivència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (II): Títol II: Normes de conductes que afecten a la convivència i les relacions veïnals.

35. L'Ordenança de Civisme i Convivència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (III): Títol III: Disposicions comuns i altres mesures d'aplicació.

36. El Reglament General de Circulació (I): Títol Preliminar. Títol I, Normes generals de comportament en la circulació.

37. El Reglament General de Circulació (II): Títol II, De la circulació de vehicles.

38. El Reglament General de Circulació (III): Títol III, Altres normes de circulació.

39. El Reglament General de Conductors: Títol I, De les autoritzacions administratives, Capítol 1, Del permís i de la llicència de conducció.

40. Policia de proximitat, intervenció amb els grups de risc social: menors d'edat, toxicomanies, sensellarisme, violència domèstica i de gènere, la gent gran i els trastorns psiquiàtrics.

 

 

ANNEX 2: Proves Físiques

 

1. Cursa llançadora (Course navette)

Objectiu: recórrer de manera continuada trajectes de 20 metres, d'anada i de tornada a una velocitat progressiva marcada per senyals acústics, fins assolir un nombre igual o superior de períodes (o "paliers") als assenyalats per obtenir la puntuació establerta.

Descripció de la prova:

- Posició inicial: l'aspirant se situa dempeus, a la zona assignada, amb els peus al darrera de la línia de sortida.

- Desenvolupament de la prova: l'aspirant corren en un traçat d'anada i tornada de 20 metres, d'acord amb la velocitat que s'imposa a través d'una banda sonora de senyals acústics emesos a intervals regulars, i que augmenta la velocitat progressivament, minut a minut. Cada minut equival a un període (o "palier"). L'instant precís de l'emissió del senyal acústic indica el moment en què l'aspirant s'ha de trobar a un extrem o en l'altre del traçat.

A l'inici de la prova, la banda sonora indicarà el següent: "La sortida s'efectuarà d'aquí a 30 segons, Col·locats sobre la línia de sortida, correu el màxim de temps possible mantenint-vos dins del vostre carrer. En arribar a l'altre extrem de la línia, pivoteu sobre el peu i canvieu de sentit. Els viratges no són permesos. La prova començarà quan sentiu el senyal sonor, es a dir, en 5 segons, 4, 3, 2, 1, "pip", senyal a partir de la qual l'aspirant podrà iniciar el seu desplaçament.

Intents: els aspirant disposaran d'un sol intent per realitzar la prova.

- Avaluació: S'anotarà el darrer període (o "palier"), completat abans que el subjecte abandoni la prova o se li faci abandonar per no poder seguir el ritme imposat pel senyal acústic. En el moment de sonar el senyal acústic, caldrà estar situat amb el cos com a màxim a un metre de la línia de pivotar - dins la "zona de senyal" corresponent, marcada a terra, per tot seguit trepitjar-la.

No és permès l'ús de substàncies que millorin l'agafada del calçat al terra.

El tribunal, assessorat pel personal tècnic, decidirà sobre qualsevol situació que es produeixi durant el desenvolupament de la prova, i no estigui contemplada en aquestes bases.

- Valoració: el mínim de períodes ( o "paliers") necessaris per ser declarat apte està establert en el barem adjunt.

 

2. Velocitat

Objectiu: Valorar la velocitat de l'aspirant en una cursa de 50 metres.

Descripció de la prova: han de recórrer una recta de 50 metres el més ràpid possible. El cronòmetre es posarà en marxa en el moment que l'aspirant iniciï la cursa i pararà en el moment que travessi la línia dels 50 metres.

L'aspirant podrà realitzar dos intents.

Es comptarà el millor dels dos intents permesos. El tribunal decretarà nul si no s'acaba la prova. La nul·litat dels dos intents permesos comportarà la declaració de no apte i la no continuïtat en les proves.

El mínim establert per ser declarat apte i la corresponent puntuació és l'establerta al barem adjunt.

 

3. Pressió sobre banc.

Objectiu: mesurar la força i la resistència de la musculatura del tronc i extremitats superiors de la persona participant.

Descripció de l'exercici:

a) La persona participant inicia l'exercici en posició decúbit supí sobre el banc de pressió amb els peus recolzats a terra.

b) Quan el testador fa el senyal, es posa en marxa el cronòmetre i la persona participant inicia l'exercici, des de la posició de braços estirats.

Ha d'aixecar el pes, de 40 kg per als homes i de 25 kg per a les dones, el nombre més elevat de repeticions possible en un temps màxim de 45 segons.

L'aixecament s'ha de fer amb les dues mans, amb una separació lleugerament més gran que la de les espatlles en una acció de flexió-extensió dels colzes en la seva projecció vertical.

c) L'exercici finalitza un cop transcorregut el temps màxim de 45 segons o bé per voluntat de la persona participant.

Normes de l'exercici:

a) La repetició no és vàlida si no s'estenen els colzes totalment o la barra no toca el pit en la flexió dels colzes.

b) No està permès fer rebots amb la barra.

c) Les repeticions es compten en veu alta, i s'utilitza el mateix número que l'anterior en cas d'una repetició no vàlida.

d) No es poden utilitzar guants, magnèsia ni qualsevol altra substància.

Valoració de l'exercici: se'n fa un sol intent, i es registra el nombre total de repeticions vàlides realitzades durant un temps màxim de 45 segons.

 

Barems proves físiques:

 

HOMES:

 

CURSA LLANÇADORA

 

 

PUNTUACIÓ

EDAT

5

6

7

8

9

10

< 40 ANYS

9

9,5

10,5

11

12

12,5

≥ 40 ANYS

8,5

9

10

10,5

11,5

12

 

 

VELOCITAT 50 METRES

 

 

PUNTUACIÓ

EDAT

5

6

7

8

9

10

< 40 ANYS

7"40

7"25

7"10

6"95

6"80

6"65

≥ 40 ANYS

7"70

7"55

7"40

7"25

7"10

6"95

 

 

PRESSIÓ SOBRE EL BANC

 

 

PUNTUACIÓ

EDAT

5

6

7

8

9

10

< 40 ANYS

31

33

34

36

39

>42

≥ 40 ANYS

30

31

33

34

36

>39

 

 

DONES:

 

CURSA LLANÇADORA

 

 

PUNTUACIÓ

EDAT

5

6

7

8

9

10

< 40 ANYS

6,5

7

7,5

8

9

10

≥ 40 ANYS

6

6,5

7

7,5

8

9

 

 

VELOCITAT 50 METRES

 

 

PUNTUACIÓ

EDAT

5

6

7

8

9

10

< 40 ANYS

8"95

8"70

8"55

8"40

8"25

8"10

≥ 40 ANYS

9"10

8"95

8"70

8"55

8"40

8"25

 

 

PRESSIÓ SOBRE EL BANC

 

 

PUNTUACIÓ

EDAT

5

6

7

8

9

10

< 40 ANYS

20

22

24

27

30

>34

≥ 40 ANYS

18

20

22

24

27

>30

 

 

ANNEX 3 (Causes d'exclusió per manca d'aptitud psicofísica)

 

1.Aparell circulatori.

1.1 Insuficiència cardíaca en totes les possibles manifestacions, independentment de la causa.

1.2 Alteracions congènites o adquirides del cor, mediastí o de grans vasos que alterin o puguin alterar en la seva evolució la normalitat funcional de l'aparell cardiocirculatori.

1.3 Trastorns de la conducció. Trastorns del ritme cardíac d'importància clínica.

1.4 Insuficiència coronària.

1.5 Pericarditis activa o residual.

1.6 Insuficiència arterial perifèrica.

1.7 Insuficiència venosa perifèrica.

1.8 Antecedents de síncope recidivant.

1.9 Portadors de marcapassos, desfibril·ladors/cardioversors implantables (DCI), pròtesis o empelts cardiovasculars.

1.10 Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Limfedema.

1.11 Mesura en repòs de TA sistòlica superior a 150 mmHg. Mesura en repòs de TA diastòlica superior a 90 mmHg. Hipotensió simptomàtica.

 

2.Aparell respiratori.

2.1 Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2 Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima pulmonar, pleures o tòrax.

2.3 Capacitat vital (FVC) inferior al 80% del seu valor teòric. FEV1 inferior al 80% del seu valor teòric o elFEV1/FVC inferior al 70%.

2.4 Antecedent de pneumotòrax repetitiu sense correcció quirúrgica.

 

3.Aparell genitourinari.

3.1 Malformacions, alteracions o lesions del tracte genitourinari.

3.2 Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3 Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4 Absència anatòmica o funcional d'un ronyó.

3.5 Litiasi crònica del tracte urinari.

 

4.Aparell digestiu.

4.1 Malformacions, lesions o alteracions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí o les glàndules salivals.

4.2 Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3 Hèrnies o eventracions no tractades o reincidents.

4.4 Úlcera gastroduodenal.

4.5 Hepatopaties (inclou les alteracions metabòliques).

4.6 Malaltia inflamatòria crònica intestinal. Síndrome de malabsorció.

4.7 Qualsevol alteració colorectal que dificulti o limiti la funció policial.

4.8 Pancreopaties cròniques o reincidents.

4.9 Seqüeles post quirúrgiques que puguin limitar la funció policial. Alteracions de la paret abdominal incompatibles amb l'activitat física.

4.10 Trastorns funcionals digestius incompatibles amb el servei.

 

5.Sistema hematopoètic.

5.1 Hemopaties que puguin limitar o dificultar l'exercici de la funció policial.

5.2 Alteracions analítiques significatives en sang.

 

6.Aparell locomotor.

6.1 Alteracions de l'aparell locomotor que limitin o dificultin la funció policial o que es puguin agreujar amb l'exercici de la funció policial (patologia òssia d'extremitats, retraccions o limitacions funcionals de causa muscular o articular, defectes de columna vertebral i altres processos ossis, musculars, articulars o lligamentosos).

6.2 Malalties, lesions, alteracions anatòmiques o processos congènits o adquirits de l'aparell locomotor que dificultin o impedeixin l'ús habitual del calçat, l'equipament, l'armament o la uniformitat reglamentària o que produeixin trastorns funcionals que incapacitin o limitin la marxa, la bipedestació perllongada o l'exercici físic.

6.3 Absència o pèrdua de la falange distal del primer dit del peu. Pèrdua d'un dit o metatarsià. Pèrdua de dos dits del mateix peu. Pèrdua de la integritat del primer dit del peu.

6.4 Hàl·lux valg, dit de martell o qualsevol altra deformitat dels dits de mans o de peus que pugui alterar la funcionalitat o dificultar l'ús del calçat reglamentari, la bipedestació perllongada, la marxa o la cursa.

6.5 Amputació total de qualsevol dit de les mans. Amputació parcial de qualsevol dit de les mans fora de la falta de la falange distal d'un sol dels dits 3r, 4t o 5è de la mà no dominant. La mà dominant ha de mantenir la integritat anatòmicament i funcionalment.

6.6 Reducció de rangs fisiològics de moviment articular que limitin la funció policial. Inestabilitat articular detectable per exploració física i compatible amb els resultats de proves d'imatge.

6.7 Escoliosi superior a 15º.

6.8 Dismetria de les extremitats inferiors igual o superior a 2 cm. Dismetria de les extremitats inferiors superior a 1,5 cm si s'acompanya d'escoliosi superior a 10º (angle de COBB).

6.9 Cifosi superior a 45º. Qualsevol deformitat de la columna vertebral, sigui quina sigui la seva magnitud, que pugui dificultar l'exercici de la funció policial o que, a criteri del tribunal mèdic, es pugui agreujar amb l'exercici de l'activitat policial.

6.10 Patologia osteoarticular. Imatge radiològica compatible amb patologia osteoarticular de columna. Alteracions morfològiques en cossos vertebrals, discs intervertebrals o apòfisis articulars. Qualsevol tipus de cirurgia estabilitzadora de la columna vertebral.

6.11 Gonartrosi (artrosi de genoll). Desviacions de l'eix de les extremitats inferiors (genoll var, genoll valg). Presència d'alteracions lligamentoses en proves d'imatge.

6.12 Valg o var de membres inferiors superior a 20º o amb repercussió articular.

6.13 Luxació recidivant d'espatlla.

6.14 Fibromiàlgia. Fatiga crònica.

6.15 Processos patològics en fase aguda en el moment del reconeixement mèdic o que impedeixin la correcta exploració o valoració.

6.16 Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que pugui limitar o dificultar l'exercici de la funció policial.

 

7.Trastorns psiquiàtrics.

7.1 Trastorns del desenvolupament neurològic, trastorns per dèficit d'atenció, trastorns de l'aprenentatge que dificultin el desenvolupament de la tasca policial, de les habilitats motores, de la comunicació o del desenvolupament, demència i altres trastorns cognoscitius.

7.2 Trastorns mentals o del comportament relacionats amb el consum de substàncies i trastorns addictius.

7.3 Trastorns de l'espectre de l'esquizofrènia i altres trastorns psicòtics en totes les seves expressions, inclosos els existents en els antecedents, encara que es trobin asimptomàtics.

7.4 Trastorns bipolar, depressiu, d'ansietat, obsessiu-compulsiu, somatomorfs, ficticis, dissociatius, adaptatius o de personalitat que puguin comportar limitacions en el desenvolupament de la funció policial.

7.5 Trastorns de la personalitat i del comportament. Trets de la personalitat alterats que menystinguin la capacitat per al desenvolupament normal de les funcions policials.

7.6 Trastorns de la conducta alimentària. Trastorns del son que per la seva intensitat o repercussió funcional dificultin o limitin el desenvolupament normal de les funcions policials.

7.7 Antecedent de patologia psiquiàtrica greu o que hagi requerit ingrés hospitalari i que pugui comprometre o dificultar la funció policial.

7.8 Tots aquells trastorns mentals i de la conducta que menystinguin la capacitat per al desenvolupament normal de les funcions policials.

 

8.Trastorns del sistema nerviós.

8.1 Epilèpsia. Convulsions sense filiar.

8.2 Malformacions, patologies o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

8.3 Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

8.4 Tremolors, tics, espasmes.

 

9.Sistema endocrí.

9.1 Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

9.2 Diabetis mellitus tipus I.

9.3 Qualsevol tipus de diabetis no controlada, amb evidència d'alguna complicació o que pugui dificultar el compliment de qualsevol dels requeriments propis de la funció policial, segons el criteri dels facultatius designats pel tribunal qualificador.

 

10.Ulls i visió

10.1 Refracció subjectiva que superi algun dels següents en un o en els dos ulls: miopia de 3 diòptries (-3Dp),hipermetropia de 3 diòptries (+3Dp), astigmatisme de qualsevol signe de 2 diòptries (+/-2Dp).

10.2 Agudesa visual llunyana:

AV monocular millor ull sense correcció <0.6

AV monocular millor ull amb correcció <0.8

AV monocular pitjor ull sense correcció <0.4

AV monocular pitjor ull amb correcció <0.7

AV binocular sense correcció <0.7

AV binocular amb correcció <0.8

10.3 Camp binocular: presència d'escotomes absoluts o relatius significatius en la sensibilitat retiniana en els60 graus centrals. Camp monocular: presència d'escotomes absoluts o relatius significatius en la sensibilitat retiniana en el camp visual central (30 graus).

10.4 Estrabisme, parèsia/paràlisi de nervis oculomotors, nistagmes, endofòria superior a 8 diòptries (Dp) prismàtiques, exofòria superior a 10 diòptries (Dp) prismàtiques o hiperfòria superior a 1 diòptria (Dp) prismàtica.

10.5 Defecte pupil·lar aferent (relatiu o absolut).

10.6 Ptosis, lagoftalmos, ectropi, entropi, epífora.

10.7 Orbitopatia per hipertiroïdisme, proptosis o exoftàlmies de qualsevol causa.

10.8 Conjuntivitis crònica.

10.9 Queratitis, herpes corneal, leucomes, estafilomes, distròfies, èctasis, queratocon o ull sec sever.

10.10 Luxació, subluxació o ectòpies del cristal·lí. Cataracta u opacitats que afectin l'agudesa visual. Afàquies o pseudoafàquies.

10.11 Patologia vitreoretinal degenerativa, inflamatòria, tumoral o traumàtica de la retina/vitri que produeixi un trastorn funcional.

10.12 Neuritis òptica, edema papil·la, neuropatia isquèmica, glaucoma o atrofia òptica.

10.13 Discromatòpsia. Es considerarà causa d'exclusió quan el test de Farnswoth D15 mostri una o més alteracions en la prova de separació de grisos o dos o més creuaments majors en els cercles cromàtics.

10.14 Trasplantament corneal d'espessor total, queratotomia radial, anells intraestromals, lents intraoculars encambra anterior o lents de colàmer implantables (ICL entre l'iris i el cristal·lí).

10.15 Qualsevol cirurgia de glaucoma.

10.16 Qualsevol cirurgia de retina.

10.17 Cirurgia de cristal·lí amb implant de lent intraocular o sense.

10.18 Cirurgia per a la correcció de traumatisme ocular perforant.

 

11.Otorrinolaringologia

11.1 Malformacions o alteracions dels òrgans que intervenen en la fonació o audició (llavis, paladar, boca, faringe, laringe, oïda interna, mitjana o externa, cordes vocals, sistema nerviós i d'altres) que puguin comprometre la funció respiratòria, fonatòria o auditiva.

11.2 Manifestacions vertiginoses de qualsevol etiologia.

11.3 Valors d'audiometria mesurada sense correcció auditiva amb xifres iguals o superiors a 45 dB a la freqüència de 4.000 Hz en una o en les dues oïdes.

11.4 Valors d'audiometria mesurada sense correcció auditiva, amb xifres iguals o superiors a 35 dB a les freqüències compreses entre 500 i 3.000 Hz en una o en les dues oïdes.

11.5 Reducció o alteracions de la sensibilitat olfactiva de qualsevol etiologia. Paròsmia.

11.6 Alteracions anatòmiques i fisiològiques que suposin una síndrome d'apnea obstructiva del son (SAOS o SAHS).

11.7 Quequesa que dificulti la funció policial.

 

12.Pell, fàneres i glàndules exocrines.

12.1 Malformacions, tumoracions, lesions de la pell. Lesions de les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

12.2 Cicatrius que, per la seva extensió, profunditat o característiques, puguin ser incompatibles amb l'ús de l'uniforme, l'equip reglamentari o que puguin comprometre la funció policial.

12.3 Disfuncions de les glàndules exocrines que puguin comprometre la funció policial. Hiperhidrosi.

12.4 Dermatosis generalitzades. Èczemes. Psoriasi que, per la seva extensió o per la seva afectació sistèmica, pugui comportar, previsiblement, limitacions en el desenvolupament de la funció policial o que dificultin l'ús de l'equip reglamentari.

12.5 Altres alteracions dermatològiques que puguin limitar o dificultar l'exercici de la funció policial.

 

13.Sang i òrgans hematopoètics.

13.1 Anèmia. Leucopènia. Trombocitopènia.

13.2 Síndromes mieloproliferatius. Mielodisplàsies. Limfoma. Mieloma.

13.3 Hemoglobinopaties amb repercussió funcional o importància diagnòstica.

13.4 Immunodeficiències. Malalties autoimmunes que puguin comportar limitacions en el desenvolupament de la funció policial.

 

14.Altres

14.1 Neoplàsia activa. Neoplàsia en període de tractament o seguiment en funció de la probabilitat de recaiguda.

14.2 Malalties infeccioses o parasitàries que originin trastorns funcionals, exigeixin un tractament continuat o que, pel seu risc de contagi, siguin incompatibles amb el desenvolupament de les tasques policials. Càrrega viral de VIH detectable. Situació immunitària que comporti un risc d'infecció oportunista, establert pel fet de tenir una xifra de limfòcits CD4 inferior a 350 cèl./μl.

14.3 Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques.

14.4 Diàtesi al·lèrgica.

14.5 Proves analítiques compatibles amb patologia de base.

14.6 Detecció de marcadors biològics de consum de drogues d'abús o de medicaments susceptibles de ser utilitzats amb finalitats no terapèutiques a un nivell considerat d'abús.

14.7 Qualsevol altre procés patològic que es consideri que pugui limitar o dificultar l'exercici de la funció policial.

14.8 Ús de qualsevol tipus de medicació o droga que pugui disminuir la capacitat de reacció de la persona o que funcionalment pugui alterar la capacitat per al desenvolupament de les funcions policials.

14.9 Requerir qualsevol adaptació en els vehicles, en les armes o en altres elements de defensa personal del CME. Malalties, lesions, alteracions anatòmiques o processos congènits o adquirits que dificultin o impedeixin l'ús habitual del calçat, l'equip, l'armament o la uniformitat reglamentària, produeixin trastorns funcionals que incapacitin o limitin les tasques policials.

14.10 Tenir un índex de massa corporal de Quetelet inferior a 18,5 o superior a 30. En cas que s'observi un desenvolupament muscular important amb absència de greix, s'admetrà un marge de tolerància d'un 5%.

14.11 Omissió o falsejament de qualsevol condició psicofísica a què faci referència el qüestionari, malaltia patida o tractament mèdic a què hagi estat sotmès.

 

15.Comprovació de tatuatges

La comprovació de tatuatges es farà de manera independent durant la realització de la comprovació de les causes d'exclusió per manca d'aptitud psicofísica.

Comportarà l'exclusió de la convocatòria el fet de tenir tatuatges amb un contingut contrari als principis, valors i competències establerts en el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya (Acord GOV/25/2015, de 24 de febrer).

La comprovació de tatuatges implica el consentiment de les persones participants perquè se'ls facin fotografies dels tatuatges a fi de posar-les a disposició del tribunal qualificador per a la seva avaluació.

 

Vilanova i la Geltrú, 2 d'abril de 2024

 

Isidre Martí Sardà

Secretari general

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
20082 {"title":"ANUNCIO relativo a las bases y la convocatoria de seis plazas de agente de la Policía Local por concurso-oposición libre y tres plazas de agente de la Policía Local por movilidad interadministrativa.","published_date":"2024-04-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"20082"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Vilanova i la Geltrú,DOGC,DOGC 2024 nº 9136 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-05/20082-anuncio-relativo-bases-convocatoria-seis-plazas-agente-policia-local-concurso-oposicion-libre-tres-plazas-agente-policia-local-movilidad-interadministrativa https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.