ANUNCIO por el que se hace pública la Resolución de 26 de marzo de 2024, de aprobación inicial del estudio informativo del desdoblamiento de las vías del tranvía en la Gran Vía de Les Corts Catalanes, entre la calle Badajoz y la rambla de El Poblenou, en el distrito de Sant Martí de Barcelona.

El Pla Director d'Infraestructures 2021-2030 preveu dins l'actuació XT01, articulació de les xarxes tramviàries a Barcelona, la connexió de les dues xarxes de tramvia a través de l'avinguda Diagonal. Dins d'aquesta actuació, actualment en execució de la seva primera fase entre Glòries i Verdaguer, es va identificar en el corresponent estudi informatiu, aprovat definitivament per l'ATM en data 26 de juny de 2019, la necessitat de desdoblar la via única existent a la Gran via de les Corts Catalanes entre els carrers Ciutat de Granada i Rambla del Poblenou.

La Disposició addicional tercera de la Llei 4/2006, de 31 de març, ferroviària, estableix que "La xarxa tramviària del Trambaix i el Trambesòs és de titularitat de la Generalitat. Aquesta xarxa es planifica, s'ordena i es concedeix d'acord amb el que estableixen el Decret 200/1998, del 30 de juliol, pel qual es deleguen competències per a la implantació del sistema de tramvia/metro lleuger al corredor Diagonal-Baix Llobregat i s'encarrega la Gestió de determinades funcions a l'Autoritat del Transport Metropolità, i l'Acord del Govern del 9 d'octubre de 2001, de delegació de competències per a la implantació del sistema de tramvia/metro lleuger al corredor Diagonal (plaça de les Glòries-Besòs) en l'Autoritat del Transport Metropolità".

En data 13 d'abril de 2022, l'Ajuntament de Barcelona, a través de BIMSA, va adjudicar la redacció de l'avantprojecte i el projecte executiu de la urbanització de la cobertura i desdoblament de les vies del tramvia a la Gran Via de les Corts Catalanes entre el carrer de Badajoz i el carrer de Bilbao, al districte de Sant Martí de Barcelona. L'abast d'aquests treballs contemplen completar la urbanització de la superfície alliberada pel soterrament dels túnels de Glòries, el desdoblament de la via tramviària entre el carrer Badajoz i el carrer Bilbao i un canvi del seu traçat.

La Llei 4/2006, de 31 de març, ferroviària de Catalunya estableix en el seu article 10 que per construir una infraestructura ferroviària o modificar-ne una d'existent, s'ha de redactar un estudi informatiu i un projecte constructiu.

En l'exercici de les seves funcions i en compliment de l'esmentat article 10 de la Llei 4/2006, l'Autoritat del Transport Metropolità ha redactat un estudi informatiu per al desdoblament de la via i el canvi de traçat en aquest àmbit.

Els documents tècnics que composen l'estudi informatiu han estat revisats pels serveis tècnics de l'Àrea de mobilitat de l'ATM, determinant que incorporen un estudi d'alternatives, una proposta d'alternativa seleccionada amb la informació gràfica suficient per a totes les alternatives proposades, tal i com prescriu el punt 4 de l'article 10 de la Llei 4/2006.

El punt 2 de l'article 10 de la Llei 4/2006 prescriu que l'estudi informatiu i els projectes bàsics que comportin la modificació rellevant d'un estudi informatiu aprovat s'han de sotmetre al procediment d'avaluació d'impacte ambiental en els casos en què ho determini la legislació ambiental, d'acord amb aquesta.

L'article 7 de la Llei 21/2013, de desembre de 2013, d'avaluació ambiental, estableix que s'han de sotmetre a declaració ambiental simplificada els projectes compresos a l'annex II, entre els quals hi ha els projectes de tramvia.

El present estudi informatiu no inclou un estudi d'impacte ambiental de les alternatives plantejades en considerar que l'actuació és una modificació del projecte de tramvia ja autoritzat i en execució, que no té efectes significatius en el medi ambient, segons les previsions de l'article 7.2.c de la Llei 21/2013.

Així doncs, l'ATM sol·licitarà a l'òrgan ambiental competent la compatibilitat de l'informe d'impacte ambiental de l'estudi informatiu per a la connexió dels sistemes tramviaris del Trambaix i del Trambesòs al terme municipal de Barcelona (ref. OAA20170036), en procés d'execució, ja que el document ambiental que va acompanyar l'estudi informatiu ja inclou l'àmbit en el qual s'ubica la present actuació, fonamentant que aquesta té efectes poc significatius en el medi ambient.

Atès que el Consell d'administració de l'ATM, reunit en sessió de data 21 d'abril de 2023, va acordar delegar en el Director general de l'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona l'aprovació inicial de l'estudi informatiu del desdoblament de les vies del tramvia a la Gran Via de les Corts Catalanes entre el carrer Badajoz i la Rambla del Poblenou.

Atès que el Director general de l'ATM mitjançant resolució de data 26 de març de 2024 va APROVAR inicialment l'estudi informatiu del desdoblament de les vies del tramvia a la Gran Via de les Corts Catalanes, entre el carrer Badajoz i la Rambla del Poblenou, al districte de Sant Martí de Barcelona als efectes que es procedeixi a sotmetre el mateix a informació pública i institucional, en els termes i condicions previstos a l'article 10.5 de la Llei 4/2006 de 31 de març, ferroviària de Catalunya.

D'acord amb el que estableix l'article 10.5 de la Llei 4/2006, de 31 de març, ferroviària de Catalunya procedeix donar a conèixer els documents elaborats mitjançant el tràmit d'audiència als ens locals afectats, un tràmit d'informació institucional als departaments de la Generalitat i les altres administracions les competències de les quals tinguin incidència en l'objecte de l'estudi i un tràmit d'informació pública perquè les persones interessades puguin formular al·legacions sobre l'interès general de la infraestructura, la concepció global del traçat o la compatibilitat mediambiental.

Per aquest motiu i com a compliment del tràmit d'audiència i d'informació pública establert en l'article 10.5 de la Llei 4/2006, de 10 d'abril, ferroviària de Catalunya i en l'article 83 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, l'esmentat estudi informatiu es pot consultar a la seu del Consorci de l'ATM durant el termini de 1 mes des de la publicació del present anunci al DOGC.

Aquest mateix anunci es publicarà a la web (www.atm.cat) i al tauler d'edictes que correspongui.

El dret de consulta i informació es podrà exercir davant del registre del Consorci, carrer Balmes 49, 6a planta de Barcelona, de dilluns a dijous, de 09:00h a 14:00 h i de 15:30 h a 18:00 h, i divendres, de 09:00 h a 14:00 h, així com mitjançant la seva pàgina web.

Les al·legacions i els suggeriments, si s'escau, s'hauran de presentar davant el registre del Consorci de l'ATM, dintre del termini esmentat, per qualsevol dels mitjans que estableix la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

 

Barcelona, 26 de març de 2024

 

Manuel Valdés López

Director general

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
19853 catalunya Consorcio de la Autoridad del Transporte Metropolitano,DOGC,DOGC 2024 nº 9134,Otros sujetos emisores https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-03/19853-anuncio-se-hace-publica-resolucion-26-marzo-2024-aprobacion-inicial-estudio-informativo-desdoblamiento-vias-tranvia-gran-via-corts-catalanes-calle-badajoz-rambla-poblenou-distrito-sant-marti-barcelona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.