EDICTO sobre aprobación provisional de las bases generales que deben regir la convocatoria de otorgamiento de ayudas individuales de comedor y ayudas de desplazamiento para el curso escolar 2024-2025.

 

El Consell de la Presidència del Consell Comarcal de la Garrotxa, en la sessió duta a terme el dia 20 de març de 2024, va aprovar l'aprovació de les bases generals que han de regir la convocatòria d'atorgament d'ajuts individuals de menjadors i ajuts de desplaçaments per al curs escolar 2024 - 2025.

De conformitat amb el que disposa l'article 124.2 del Decret 179/95, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'Obres, Activitats i Serveis dels ens Locals , aquestes bases es sotmeten a informació pública durant un termini de 20 dies hàbils mitjançant anuncis al BOP, DOGC i al taulell d'anuncis de la Corporació, a fi i efecte que es puguin presentar al·legacions. En cas que no es produeixin al·legacions, reclamacions, ni suggeriments s'entendran definitivament aprovades.

Una vegada les bases siguin aprovades amb caràcter definitiu, es trametran juntament amb la convocatòria dels ajuts, a la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS).

Això és el que es fa públic als efectes oportuns.

 

 

Olot, 21 de març de 2024

 

Santi Reixach i Garriga

President

 

 

 

BASES QUE HAN DE REGIR LA CONVOCATÒRIA D'ATORGAMENT D'AJUTS INDIVIDUALS DE MENJADORS ESCOLARS I AJUTS DE DESPLAÇAMENT

 

I. MARC JURÍDIC

L'article 6 de la Llei 12/2009, de 10 de juliol d'Educació, disposa que les administracions públiques, a fi de facilitar l'accés en condicions d'equitat als serveis escolars de menjador i transport durant els ensenyaments obligatoris i en els ensenyaments declarats gratuïts, han d'oferir ajuts als alumnes que visquin en poblacions sense escola, en nuclis de població allunyats o en zones rurals, als alumnes amb discapacitats i als alumnes amb necessitats educatives específiques reconegudes. Els ajuts poden cobrir totalment o parcialment la despesa, atenent la naturalesa del desplaçament i el nivell de renda de les famílies.

L'article 25 del Decret Legislatiu 4/2003 de 4 de novembre pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre l'organització comarcal de Catalunya disposa que la comarca podrà exercir les competències que li delegui o li assigni l'Administració de la Generalitat d'acord amb el que estableix la legislació de règim local. D'altra banda tant l'article 57 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local, com el Decret Legislatiu 2/2003 de 28 d'abril pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, estableixen el principi de cooperació entre administracions de diferent àmbit territorial.

El Decret 219/1989, d'1 d'agost, estableix la delegació de determinades competències de la Generalitat de Catalunya en matèria d'ensenyament.

El Decret 160/1996, de 14 de maig, regula el servei escolar de menjador i fa referència a les disposicions addicionals 1ª i 2ª a la possibilitat que els consells comarcals gestionin el servei escolar de menjador i els ajuts de menjador.

El Consell Comarcal de la Garrotxa i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya tenen vigent un conveni per a la delegació de competències en relació a la gestió dels servei de transport escolar i per a la gestió del servei de menjador i altres prestacions en matèria d'ensenyament.

En virtut de la legislació descrita i del Conveni de delegació de competències, resulta facultat el Consell Comarcal per aprovar les bases que han de regular els ajuts individuals de menjador que tot seguit es descriuen.

 

II. CLASSES D'AJUTS

En cas de presentació simultània de diverses sol·licituds d'ajuts de les regulades en aquestes bases, s'atorgarà aquell ajut l'import del qual sigui el més elevat. L'ajut de desplaçament pot ser compatible amb qualsevol altre tipus d'ajut de menjador.

Els ajuts convocats són compatibles amb qualsevol altre que es pugui rebre, per a la mateixa finalitat, d'altres entitats o persones públiques o privades. En cap cas, l' import dels ajuts concurrents no pot superar el cost de la despesa realitzada.

 

III. SOL·LICITUDS I TERMINIS

Les persones interessades en aquesta convocatòria hauran de presentar les sol·licituds juntament amb tota la documentació especificada segons els impresos normalitzats que facilitarà el Consell Comarcal de la Garrotxa.

El període de presentació de sol·licituds finalitzarà el 31 de maig.

Només en casos excepcionals el termini de presentació de la sol·licitud podrà prorrogar-se durant el període de curs escolar. Aquests són:

a) Nova matrícula.

b) Situació sobrevinguda que comporti canvis substancials en la situació socioeconòmica de la unitat familiar.

c) Unitats familiars que la seva situació econòmica s'hagi vist greument afectada per causa de força major i degudament justificada.

En el cas d'unitats familiars en què no constin ingressos o en què cap dels membres disposi de DNI/NIE/NIF, els serveis socials del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa han de presentar un informe que exposi la situació familiar.

 

I. AJUTS INDIVIDUALS DE MENJADOR PER NECESSITATS SOCIOECONÒMIQUES

 

1. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és l'atorgament d'ajuts individuals de menjador per a necessitats socioeconòmiques i geogràfiques, d'acord amb la disposició pressupostària, per als alumnes que cursin segon cicle d'educació infantil, primària i secundària en centres docents públics de titularitat del Departament d'Educació o concertats de la comarca de la Garrotxa.

 

 2. Beneficiaris

Podran optar a aquests ajuts els alumnes que reuneixin els requisits següents:

- Estar matriculat en un centre educatiu sostingut amb fons públics de Catalunya, en els cursos de segon i tercer dels ensenyaments de primer cicle d'infantil, en aquelles escoles de titularitat de la Generalitat on s'hagi implantat, i qualsevol dels cursos del ensenyaments de segon cicle d'educació infantil i d'ensenyaments obligatoris, durant el curs corresponent a la convocatòria.

- No tenir el servei de menjador amb caràcter preceptiu i, per tant, gratuït.

- Fer ús del servei de menjador escolar.

-No estar en acolliment residencial.

-Excepcionalment, l'alumnat amb escolarització compartida, podrà obtenir dos ajuts, els quals en conjunt mai podran superar el nombre de dies lectius totals del curs escolar.

Per la naturalesa de l'ajut i l'especificat del col·lectiu, per obtenir la condició de beneficiari no cal acreditar el compliment dels requisits establerts a l'article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

 

3. Sol·licitud i documentació

Les sol·licituds es formalitzaran mitjançant els impresos normalitzats (annex I) que estarà a l'abast de les persones interessades al centres educatius, al Consell Comarcal i a la web: www.garrotxa.cat. Cada família presentarà una sol·licitud única pel nombre de germans escolaritzats, independentment del centre educatiu. És necessari indicar el número de telèfon mòbil i/o correu electrònic a efectes de rebre per mitjans electrònics notificacions i/o comunicacions relatives a aquesta convocatòria.

3.1 Documentació obligatòria

A la sol·licitud caldrà adjuntar-hi, en qualsevol cas, la documentació següent:

- Volant de convivència de l'alumne sol·licitant amb la resta de membres de la unitat familiar actual.

- NIF/NIE o en el cas de no disposar-ne: certificat de naixement o llibre de família.(1)

- En el cas del sol·licitant, s'haurà d'informar de l'IDALU o identificador de l'alumne.

- Relació dels membres de la unitat familiar que conviuen en el mateix domicili, indicant nom, cognoms i NIF/NIE, si s'escau, de cadascun d'ells.

(1)Pels que van presentar el NIF/NIE al sol·licitar ajut de menjador el curs 23-24, no caldrà presentar-lo sempre i quan aquests documents siguin vigents i no s'hagin modificat. És responsabilitat del representant legal del sol·licitant assegurar la vigència d'aquests documents.

3.2 Documentació complementària

3.2.1 Per acreditar situacions específiques de la unitat familiar :

a) Infants en acolliment: s'acreditarà mitjançant la resolució d'acolliment de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència.

b) Document acreditatiu de prestacions econòmiques d'urgència social, atorgades per administracions públiques, que tinguin per finalitat atendre situacions de necessitats puntuals2 urgents i bàsiques, de subsistència, com per exemple alimentació, el vestit i l'allotjament.

c) Conveni regulador o sentència de separació/divorci/ l'acta final de mediació del Departament de Justícia, o autorització notarial de sortida del país i si s'escau conveni regulador (adjuntant en idioma original i la traducció jurada al català o castellà) (2)

(2) Si s'escau, en cas d'impagament, cal acreditar amb la demanada executiva de compliment dels acords o per sentència del divorci o separació. I en els casos d'actes finals de mediació, caldrà presentar la demanda de regulació de mesures civils en relació als menors en comú.

3.2.2 Valoració per part dels serveis socials per situació social de risc:

Les famílies ateses pel Consorci d'Acció Social de la Garrotxa hauran de declarar aquesta situació a la sol·licitud.

Caldrà aportar un informe social que especificarà si es tracta d'una situació de risc social o risc social greu.

El Consell Comarcal podrà requerir qualsevol altra documentació amb la finalitat de complementar la valoració de la sol·licitud.

3.2.3 Autoritzacions:

La presentació de la sol·licitud implica l'autorització per tal que el Consell Comarcal pugui traslladar la documentació necessària a altres Consells receptors, en el cas que hi hagi un trasllat de l'alumne.

D'acord amb l'article 142 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, la presentació de la sol·licitud implica l'autorització al Consell Comarcal o al Departament d'Educació a obtenir d'altres administracions públiques la informació que resulti necessària per a la determinació, coneixement i comprovació de totes les dades d'identificació (DNI...), situacions personals, de residència (volant de convivència...), acadèmiques i familiars, altres beques i ajuts obtinguts per la mateixa finalitat així com la renda, renda garantida de ciutadania i patrimoni familiar necessaris per a la resolució de la sol·licitud de beca.

 

4. Consideracions dels membres computables de la unitat familiar.

Per al càlcul de la renda familiar als efectes d'aquests ajuts, són membres computables els progenitors, si escau, el/la tutor/a o persona encarregada de la guarda i protecció del menor, el sol·licitant, els germans solters menors de vint-i-cinc anys i que convisquin en el domicili familiar a 31 de desembre de l'any utilitzat en el càlcul de la renda familiar o els de més edat, quan es tracti de persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, així com els ascendents dels pares que justifiquin la seva residència al mateix domicili amb el certificat municipal corresponent.

En el cas de divorci o separació legal dels pares, no es considerarà membre computable aquell que no convisqui amb el sol·licitant de l'ajut. No obstant això, tindrà la consideració de membre computable, si escau, el nou cònjuge o persona unida per anàloga relació, la renda de la qual s'inclourà dins del còmput de la renda familiar.

A) Tractament específic de determinades situacions en relació a la unitat familiar.

a.1) Unitats familiar amb situació de custòdia compartida: es consideren membres de la unitat familiar únicament: el sol·licitant, els seus progenitors, encara que no convisquin, i els fills comuns d'aquests. En el cas que només el necessiti un dels progenitors/es, es podrà valorar la renda del progenitor/a sol·licitant i només li correspondrà un ajut pels dies de custòdia que estableixi el conveni regulador.

En el cas que posteriorment a la tramitació de l'ajut amb un sol progenitor l'altre progenitor també el vulgui sol·licitar, es farà una nova valoració atenint-nos al criteri inicial, d'acord amb el que s'estableix en el paràgraf anterior. Aquesta revisió pot comportar canviar el resultat de l'ajut que s'havia obtingut amb la valoració d'un únic progenitor.

a.2) Unitats familiars amb situació de violència de gènere: en aquests casos caldrà actuar atenent al que s'estableixen en els articles 33, en relació a la identificació de les situacions de violència masclista, i 48, en relació al tractament d'ajuts escolars, de la Llei 5/2008, del 24 d'abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista (DOGC Núm.5123 - 2.5.2008).

 

5. Càlcul de la renda familiar

El Departament d'Educació o el Consell Comarcal calcularà la renda familiar per l'agregació de les rendes corresponents a l'exercici 2023 de cada un dels membres computables de la família que obtingui ingressos de qualsevol naturalesa, segons s'indica en els paràgrafs següents i de conformitat amb la normativa reguladora de l'impost sobre la renda de les persones físiques.

a.1) Per la determinació de la renda dels membres computable que hagin presentat declaració per l'impost sobre la renda de les persones físiques, es procedirà de la manera següent:

Primer: se sumarà la base imposable general amb la base imposable de l'estalvi, excloent-ne els saldos nets negatius de guanys i pèrdues patrimonials corresponents de 2019 a 2022, i el saldo net negatiu de rendiments de capital mobiliari del 2019 al 2022 a integrar a la base imposable de l'estalvi.

Segon: a aquest resultat es restarà la quota resultant de l'autoliquidació.

Per a la determinació de la renda dels membres computables que obtinguin ingressos propis i no hagin presentat declaració per l'impost sobre la renda de les persones físiques, se seguirà el procediment descrit en l'apartat primer descrit a la lletra a.1), i del resultat obtingut es restaran els pagaments efectuats a compte.

Als rendiments obtinguts per les altres dues vies, se'ls hi sumaran tots aquells altres que obtinguts o facilitat corresponents a rendiment no tributables o exempts

a.1.1) En els casos que algun dels membres de la unitat familiar rebi qualsevol tipus d'ingrés corresponent a rendiments no tributables o exempts contributius, caldrà aportar la següent documentació, en funció de la font o fonts d'ingressos:

- Original i fotocòpia de l'informe de vida laboral actualitzat, emès per la Seguretat Social.

- Les persones que percebin prestacions econòmiques per ajuts de lloguer de l'habitatge: resolució o certificació de l'Agència Catalana de l'Habitatge.

- Les persones que estiguin donades d'alta al sistema especial de treballadors de la llar de la Seguretat Social, caldrà aportar el certificat de cotitzacions corresponent a l'any 2023.

En la resta de situacions no previstes anteriorment el nivell de renda s'haurà d'acreditar mitjançant qualsevol altra documentació fefaent que serà valorada per la Comissió d'adjudicació.

a.2) Deduccions de la renda familiar

A l'efecte de la determinació de la renda a què es refereixen els paràgrafs anteriors, un cop calculada la renda familiar a efectes de l'ajut, s'aplicaran les següents deduccions::

d) El cinquanta per cent dels ingressos aportats per qualsevol dels membres computables de la família diferents dels sustentadors principals

e) La quantitat de 500,00€ per motius de durada del desplaçament i distància, quan concorrin les situacions següents:

Que l'alumne es desplaci en vehicle un mínim de 3 km o el desplaçament tingui una durada superior a 25 minuts des del seu domicili familiar i on té la seva residència habitual fins al centre on està escolaritzat

Que l'alumne estigui escolaritzat en el centre determinat pel Departament d'Educació o el més proper al seu domicili familiar. En aquest sentit, en el cas de l'educació primària es consideraran centres proposats pel Departament els inclosos en l'àrea d'influència determinada i pel que fa a l'Educació Secundària Obligatòria, es considerarà com a centre proposat, aquell que li correspon, per la Resolució d'adscripció. En cas que el Departament hagi derivat l'alumne en un centre diferent, per manca d'oferta educativa, també s'entendrà que aquest és el proposat pel Departament.

No tenir el servei de transport escolar de caràcter preceptiu i, per tant, gratuït.

f) La quantitat de 1.200,00€ per cada germà o germana, incloent-hi la persona sol·licitant que convisqui en el domicili familiar, quan acrediti la condició de família monoparental.

g) La quantitat de 800,00€ quan acreditin l'existència d'infants en acolliment en la unitat familiar extensa o aliena.

h) La quantitat de 500,00€ per cada germà o germana, incloent-hi la persona sol·licitant que convisqui en el domicili familiar, quan s'acrediti la condició de família nombrosa

i) La quantitat de 3.000,00€ per cada germà o germana, incloent-hi la persona sol·licitant que convisqui en el domicili familiar, quan la persona sol·licitant acrediti la condició de discapacitat d'igual o més d'un 33%

a.3) En cas que no s'obtingui la corresponent autorització per realitzar els creuaments caldrà que tots els membres de la unitat familiar aportin la documentació necessària, expedida pels organismes competents, per tal de determinar la renda familiar, els rendiments patrimonials i el volum de negoci.

a.4) En el cas d'unitats familiars que mitjançant els creuament no s'hagi obtingut ingressos o que cap dels membres tenen un identificador, serà necessari disposar del corresponent informe de serveis socials en el qual haurà de fer constar la valoració socioeconòmica de la unitat familiar.

 

6. Valoració dels ajuts

La valoració d'aquests ajuts es farà segons l'annex II.

 

7. Atorgament dels ajuts

L'atorgament o la denegació dels ajuts es farà mitjançant un Decret de la Presidència, prèvia valoració efectuada per una comissió de valoració del servei d'educació, que presentarà una proposta de concessió dels ajuts, d'acord amb les puntuacions i barems que s'esmenten en aquestes bases i en funció de la disponibilitat pressupostària que en resulta de l'addenda econòmica pel curs vigent del Conveni signat entre el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de la Garrotxa

La resolució de l'atorgament o denegació de l'ajut, que posarà fi a la via administrativa, serà publicada al taulell d'anuncis del Consell Comarcal, i aquesta substituirà la notificació individualitzada, de conformitat amb el que disposa l'article 45.1 (b) de la Llei 39/2015, de l'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sens perjudici de la comunicació que es realitzarà als sol·licitants a través d'SMS o correu electrònic i als centres docents.

 

8. Motius de denegació

1. Superar llindar de renda.

2. Superar el llindar de volum de negoci.

3. Superar el llindar de capital mobiliari de patrimoni.

4. Superar el llindar de finques urbanes.

5. Superar el llindar de finques rústiques.

6. Tenir atorgada una gratuïtat de menjador escolar.

7. No fer ús del servei de menjador escolar autoritzat.

8. La sol·licitud no s'ajusta a les bases de la convocatòria.

9. Documentació insuficient per a valorar el cas.

 

9. Compactació/compatibilitat

Els beneficiaris d'ajut de menjador inferior al 100% podran compactar l'ajut de menjador.

Per poder gaudir d'aquesta compactació, la família o tutors legals de la persona beneficiària de l'ajut, hauran d'acceptar les condicions següents:

a) Hauran de sol·licitar explícitament la voluntat de compactar l'ajut a través de l'imprès normalitzat per a aquesta finalitat i que figura a l'ANNEX 5 de les bases.

b) El nombre total de dies a compactar es repartirà de forma equitativa durant tots els mesos del curs escolar.

c) Si el cost del nombre de dies compactats sobrepassa l'import mensual de l'ajut, la família haurà d'abonar la quantitat que falta.

 

10. Forma de justificació

El gestor del servei de menjador del centre escolar presentarà, d'acord amb les instruccions i format que indiqui el Consell Comarcal, la justificació mensual de l'ús efectiu dels ajuts de menjador.

 

11. Pagament dels ajuts

A partir de la justificació emesa pel gestor del servei de menjador, el Consell Comarcal calcularà els ajuts.

El pagament d'aquests ajuts es realitzarà en el compte corrent que hagi fet constar el gestor del servei de menjador, especificant qui n'és el titular. La persona responsable de la liquidació i cobrament dels imports deguts pel servei de menjador, descomptaran l'import subvencionat a cada beneficiari, de la liquidació de la quota total del servei de menjador que correspongui pagar al beneficiari.

 

12. Baixes, renúncies i trasllats

Quan un alumne beneficiari de l'ajut de menjador escolar causi baixa per canvi de residència en una altra comarca, el centre docent ho comunicaran al Consell Comarcal. Els alumnes que provinguin d'un centre escolar d'una altra comarca i tingui concedit un ajut de menjador, tindran el mateix ajut concedit pel mateix concepte en l'altra comarca. Caldrà presentar una sol·licitud de trasllat de l'ajut, serà imprescindible que l'ens concedent comuniqui al Consell Comarcal les dades necessàries .

 

II. REGULARITZACIÓ I TRAMITACIÓ DELS AJUTS INDIVIDUALS DE MENJADOR DELS CENTRES CONCERTATS

 

1. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és atorgar ajuts per a menjadors de centres privats concertats i desplaçament, sempre d'acord amb la disponibilitat pressupostària.

 

2. Beneficiaris

Aquells alumnes de primària i ensenyament secundari obligatori (ESO) de la comarca de la Garrotxa, que s'hagin de desplaçar fora del seu municipi i que, d'acord amb el mapa escolar, optin per matricular-se en un centre privat concertat.

 

3. Sol·licitud i documentació

La sol·licitud es formalitzarà mitjançant l'imprès normalitzat (annex III) que estarà a l'abast de les persones interessades al centres educatius, al Consell Comarcal i a la web: www.garrotxa.cat. Cada família presentarà única pel nombre de germans escolaritzats . És necessari indicar el número de telèfon mòbil i/o correu electrònic a efectes de rebre per mitjans electrònics notificacions i/o comunicacions relatives a aquesta convocatòria

 

4. Valoració i atorgament dels ajuts

L'atorgament o la denegació dels ajuts es farà mitjançant un Decret de la Presidència, prèvia valoració efectuada per una comissió de valoració del servei d'educació, que presentarà una proposta de concessió dels ajuts, d'acord amb les puntuacions i barems que s'esmenten en aquestes bases i en funció de la disponibilitat pressupostària que en resulta de l'addenda econòmica pel curs vigent del Conveni signat entre el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de la Garrotxa

La resolució de l'atorgament o denegació de l'ajut, que posarà fi a la via administrativa, serà publicada al taulell d'anuncis del Consell Comarcal, i aquesta substituirà la notificació individualitzada, de conformitat amb el que disposa l'article 45.1 (a) de la Llei 29/2015, de l'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sens perjudici de la comunicació que es realitzarà als sol·licitants a través d'SMS o correu electrònic i als centres docents.

 

5. Motius de denegació

1. No fer ús del servei de menjador escolar autoritzat.

2. La sol·licitud no s'ajusta a les bases de la convocatòria.

3. Documentació insuficient per a valorar el cas.

 

6. Forma de justificació

La direcció del centre presentarà, d'acord amb les instruccions i format que indiqui el Consell Comarcal, la justificació mensual de l'ús efectiu dels ajuts de menjador.

 

7. Pagament dels ajuts

A partir de la justificació emesa pel centre, el Consell Comarcal calcularà els ajuts.

El pagament d'aquests ajuts es farà directament al beneficiari de la sol·licitud.

 

III. AJUTS INDIVIDUALS DE MENJADOR PER A UNA DISTRIBUCIÓ EQUILIBRADA D'ALUMNES AMB NECESSITATS EDUCATIVES ESPECIALS

 

1. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és atorgar ajuts per a menjador als alumnes amb necessitats educatives especials que a partir de l'estudi de població escolar l'administració recomani l'escolarització en un centre concertat o en un centre d'una zona que no sigui el que li pertoca segons mapa escolar.

 

2. Beneficiaris

Els alumnes amb necessitats educatives especials que es desplacin a un centre concertat o en un centre molt allunyant. S'hauran de complir les condicions següents:

a) Al centre sol·licitat hi haurà d'haver vacants però el nombre de places per a NEE hauran d'estar cobertes

b) La distància entre el domicili i el centre serà superior a 1,5 km en el cas de primària i 2km en el cas de secundària.

 

3. Sol·licitud i documentació

Les sol·licituds es formalitzaran mitjançant els impresos normalitzats (annex I) que estarà a l'abast de les persones interessades al centres educatius, al Consell Comarcal i a la web: www.garrotxa.cat. Cada família presentarà una sol·licitud única pel nombre de germans escolaritzats al mateix centre escolar. És necessari indicar el número de telèfon mòbil i/o correu electrònic a efectes de rebre per mitjans electrònics notificacions i/o comunicacions relatives a aquesta convocatòria.

3.1 Documentació obligatòria

A la sol·licitud caldrà adjuntar-hi, en qualsevol cas, la documentació següent:

- Original del volant de convivència de l'alumne sol·licitant amb la resta de membres de la unitat familiar.

- NIF/NIE o en el cas de no disposar-ne: certificat de naixement o llibre de família.(1)

- En el cas del sol·licitant, s'haurà d'informar de l'IDALU o identificador de l'alumne.

- Relació dels membres de la unitat familiar que conviuen en el mateix domicili, indicant nom, cognoms i NIF/NIE, si s'escau, de cadascun d'ells.

(1)Pels que van presentar el NIF/NIE al sol·licitar ajut de menjador el curs 2022-2023, no caldrà presentar-lo sempre i quan aquests documents siguin vigents i no s'hagin modificat. És responsabilitat del representant legal del sol·licitant assegurar la vigència d'aquests documents.

 

4. Valoració dels ajuts.

Pel que fa a l'ajut de menjador la quantitat atorgada serà el preu del menjador segons el centre que estiguin matriculats i fins el màxim que fixi del Departament d'Educació. D'acord amb les disponibilitats pressupostàries i en funció de les sol·licituds presentades

 

5. Atorgament dels ajuts

L'atorgament o la denegació dels ajuts es farà mitjançant un Decret de la Presidència, prèvia valoració efectuada per una comissió de valoració del servei d'educació, que presentarà una proposta de concessió dels ajuts, d'acord amb les puntuacions i barems que s'esmenten en aquestes bases i en funció de la disponibilitat pressupostària que en resulta de l'addenda econòmica pel curs vigent del Conveni signat entre el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de la Garrotxa

La resolució de l'atorgament o denegació de l'ajut, que posarà fi a la via administrativa, serà publicada al taulell d'anuncis del Consell Comarcal, i aquesta substituirà la notificació individualitzada, de conformitat amb el que disposa l'article 45.1 (a) de la Llei 29/2015, de l'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sens perjudici de la comunicació que es realitzarà als sol·licitants a través d'SMS o correu electrònic i als centres docents.

 

6. Motius de denegació

1. No fer ús del servei de menjador escolar autoritzat.

2. La sol·licitud no s'ajusta a les bases de la convocatòria.

3. Documentació insuficient per a valorar el cas.

 

7. Forma de justificació

El gestor del servei de menjador del centre escolar presentarà, d'acord amb les instruccions i format que indiqui el Consell Comarcal, la justificació mensual de l'ús efectiu dels ajuts de menjador.

 

8. Pagament dels ajuts

A partir de la justificació emesa pel gestor del servei de menjador, el Consell Comarcal calcularà els ajuts.

El pagament d'aquests ajuts es realitzarà en el compte corrent que hagi fet constar el gestor del servei de menjador, especificant qui n'és el titular. La persona responsable de la liquidació i cobrament dels imports deguts pel servei de menjador, descomptaran l'import subvencionat a cada beneficiari, de la liquidació de la quota total del servei de menjador que correspongui pagar al beneficiari.

 

IV. GRATUÏTAT DE MENJADOR

 

1. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és atorgar la gratuïtat de menjador als alumnes de primària i ensenyament secundari obligatori (ESO) de la comarca de la Garrotxa, sempre d'acord amb la disponibilitat pressupostària.

 

2. Beneficiaris

Podran optar a aquests ajuts els alumnes d'ensenyaments obligatoris o que cursin segon cicle d'educació infantil en centres docents públics de titularitat del Departament d'Educació que estiguin obligats a desplaçar-se fora del seu municipi de residència, per inexistència en aquest d'oferta del nivell educatiu corresponent.

 

3. Sol·licitud i documentació

Les sol·licituds es formalitzaran mitjançant els impresos normalitzats (annex I) que estarà a l'abast de les persones interessades al centres educatius, al Consell Comarcal i a la web: www.garrotxa.cat. Cada família presentarà una sol·licitud única pel nombre de germans escolaritzats al mateix centre escolar. És necessari indicar el número de telèfon mòbil i/o correu electrònic a efectes de rebre per mitjans electrònics notificacions i/o comunicacions relatives a aquesta convocatòria.

 

4. Valoració i atorgament dels ajuts

L'atorgament o la denegació dels ajuts es farà mitjançant un Decret de la Presidència, prèvia valoració efectuada per una comissió de valoració del servei d'educació, que presentarà una proposta de concessió dels ajuts, d'acord amb les puntuacions i barems que s'esmenten en aquestes bases i en funció de la disponibilitat pressupostària que en resulta de l'addenda econòmica pel curs vigent del Conveni signat entre el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de la Garrotxa

La resolució de l'atorgament o denegació de l'ajut, que posarà fi a la via administrativa, serà publicada al taulell d'anuncis del Consell Comarcal, i aquesta substituirà la notificació individualitzada, de conformitat amb el que disposa l'article 45.1 (a) de la Llei 29/2015, de l'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sens perjudici de la comunicació que es realitzarà als sol·licitants a través d'SMS o correu electrònic i als centres docents.

 

5. Motius de denegació

1. No fer ús del servei de menjador escolar autoritzat.

2. La sol·licitud no s'ajusta a les bases de la convocatòria.

3. Documentació insuficient per a valorar el cas.

 

6. Forma de justificació

El gestor del servei de menjador del centre escolar presentarà, d'acord amb les instruccions i format que indiqui el Consell Comarcal, la justificació mensual de l'ús efectiu dels ajuts de menjador.

 

7. Pagament dels ajuts

A partir de la justificació emesa pel gestor del servei de menjador, el Consell Comarcal calcularà els ajuts.

El pagament d'aquests ajuts es realitzarà en el compte corrent que hagi fet constar el gestor del servei de menjador, especificant qui n'és el titular. La persona responsable de la liquidació i cobrament dels imports deguts pel servei de menjador, descomptaran l'import subvencionat a cada beneficiari, de la liquidació de la quota total del servei de menjador que correspongui pagar al beneficiari.

 

V. AJUTS INDIVIDUALS DE DESPLAÇAMENT PER A L'ALUMNAT ESCOLARITZAT A LA COMARCA DE LA GARROTXA

 

1. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria es l'atorgament d'ajuts individuals de desplaçament als alumnes escolaritzats en centres escolars públics d'ensenyament primari i secundari obligatori (ESO) de la comarca de la Garrotxa, segons el mapa escolar i d'educació especial, d'acord amb el que disposa el Decret 161/1996, de 14 de maig, pel qual es regula el servei escolar de transport per tal de facilitar el desplaçament de l'alumnat en l'educació obligatòria, en especial el seu article 8è.

 

2. Beneficiaris

Podran sol·licitar l'ajut els alumnes que compleixin algun dels supòsits següents:

1. Els alumnes escolaritzats en centres escolars públics d'ensenyament primari i secundari (ESO) de la comarca que s'hagin de desplaçar des del seu domicili habitual al centre escolar que els correspon per mapa escolar i que la distància sigui superior a 3 km

2. Els alumnes escolaritzats en centres escolars públics d'ensenyament primari i secundari (ESO) de la comarca que s'hagin de desplaçar des del seu domicili habitual fins a la parada de transport escolar col·lectiu més propera, sempre i quan la distància sigui superior a 3 km.

3. Els alumnes escolaritzats en centres escolars públics d'ensenyament primari i secundari (ESO) de la comarca que s'hagin de desplaçar des del seu domicili habitual fins a la parada de transport regular, sempre i quan la distància sigui superior a 3 km.

4. Els alumnes d'educació especial escolaritzats a centres escolars públics de la comarca que no puguin ser atesos per cap servei de transport escolar col·lectiu.

5. Els alumnes escolaritzats en centres escolars públics d'ensenyament primari i secundari (ESO) de la comarca que sigui aconsellable un canvi de recurs educatiu sempre que es disposi de la resolució del director dels Serveis Territorials del Departament d'Educació.

En tots els casos, l'alumne sol·licitant d'aquest ajut ha d'estar escolaritzat en el centre escolar que els correspon per mapa escolar o en funció dels casos suficientment justificats al més proper al seu domicili habitual

 

3. Classificació dels ajuts

Es considera ajut de desplaçament obligatori aquell que compleix qualsevol dels supòsits del punt anterior i el trajecte implica un canvi de municipi.

Es considera ajut de desplaçament no obligatori aquell que compleix qualsevol dels supòsits del punt anterior i el trajecte no implica un canvi de municipi.

 

4. Sol·licitud i documentació

Les sol·licituds es formalitzaran mitjançant els impresos normalitzats (annex IV) que estarà a l'abast de les persones interessades al centres educatius, al Consell Comarcal i a la web: www.garrotxa.cat. Cada família presentarà una sol·licitud única pel nombre de germans escolaritzats al mateix centre escolar. És necessari indicar el número de telèfon mòbil i/o correu electrònic a efectes de rebre per mitjans electrònics notificacions i/o comunicacions relatives a aquesta convocatòria

 

5. Valoració de les sol·licituds

D'acord amb les disponibilitats pressupostàries i en funció de les sol·licituds presentades.

Les sol·licituds que s'acullin al supòsit 1 es valoraran calculant la distància en kms. des del domicili fins al centre d'ensenyament multiplicat per l'import del quilòmetre que s'establirà a la convocatòria anual d'ajuts. Es comptabilitzarà un màxim de 2 viatges (matí i tarda)

Les sol·licituds que s'acullin al supòsit 2 es valoraran calculant la distància en kms des del domicili fins a la parada de transport escolar col·lectiu més propera multiplicat per l'import del quilòmetre que s'establirà a la convocatòria anual d'ajuts. Es comptabilitzarà un màxim de 2 viatges (matí i tarda)

Les sol·licituds que s'acullin al supòsit 3 es valoraran calculant la distància en kms des del domicili fins a la parada de transport regular més propera multiplicat per l'import del quilòmetre que s'establirà a la convocatòria anual d'ajuts. Es comptabilitzarà un màxim de 2 viatges (matí i tarda).En aquest cas també s'abonarà el preu del tiquet del transport regular

En el cas que un alumne es pugui acollir a més d'un supòsit s'optarà pel supòsit més econòmic.

En el cas de germans escolaritzats al mateix centres es valorarà un viatge d'anada i un viatge de tornada si la diferència entre les hores d'acabament dels horaris de tarda és igual o inferior a 1 hora. Si és superior a 1 hora es valorarà més d'un viatge de tornada.

En el cas de germans escolaritzats en diferents centres escolars es valorarà el viatge d'anada més llarg i el viatge de tornada més llarg si la distància entre les hores d'acabament dels horaris de tarda és igual o inferior a 1 hora. Si és superior a 1 hora es valorarà més d'un viatge de tornada.

Per l'atorgament dels ajuts de desplaçament no obligatoris es tindrà en compte la situació econòmica de la unitat familiar la qual haurà de complir els mateixos criteris establerts pels ajuts individuals de menjador que garanteixen un ajut del 70% (veure annex II apartat a.1)

 

6. Atorgament dels ajuts

L'atorgament o la denegació dels ajuts es farà mitjançant un Decret de la Presidència, prèvia valoració efectuada per una comissió de valoració del servei d'educació, que presentarà una proposta de concessió dels ajuts, d'acord amb les puntuacions i barems que s'esmenten en aquestes bases i en funció de la disponibilitat pressupostària que en resulta de l'addenda econòmica pel curs vigent del Conveni signat entre el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de la Garrotxa

La resolució de l'atorgament o denegació de l'ajut, que posarà fi a la via administrativa, serà publicada al taulell d'anuncis del Consell Comarcal, i aquesta substituirà la notificació individualitzada, de conformitat amb el que disposa l'article 45.1 (a) de la Llei 29/2015, de l'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sens perjudici de la comunicació que es realitzarà als sol·licitants a través d'SMS o correu electrònic i als centres docents.

 

7. Motius de denegació

1. Superar llindar de renda.

2. La sol·licitud no s'ajusta a les bases de la convocatòria.

3. Documentació insuficient per a valorar el cas.

 

8. Forma de justificació

La direcció del centre escolar presentarà, d'acord amb les instruccions i format que indiqui el Consell Comarcal, la justificació trimestral de l'assistència a l'escola.

 

9. Pagament dels ajuts

A partir de la justificació emesa pel centre, el Consell Comarcal calcularà els ajuts.

El pagament d'aquests ajuts es farà directament al beneficiari de la sol·licitud.

Quant el desplaçament es faci mitjançant el servei de transport públic, caldrà la presentació dels justificants originals del tiquet adquirit, pel sistema més econòmic que tingui establert l'empresa de transports amb qui es faci el desplaçament.

 

VI. REVISIÓ I REVOCACIÓ DELS AJUTS

El Consell Comarcal podrà demanar informació sobre aquestes ajudes per qualsevol dels procediments que estimi oportú els efectes de comprovar que les dades facilitades són les correctes.

El Consell Comarcal de la Garrotxa es reserva el dret de demanar qualsevol documentació als usuaris del servei a fi de garantir-ne una correcta utilització, i la justificació de les ajudes. Així mateix, i amb la mateixa finalitat, el Consell Comarcal podrà sol·licitar a qualsevol altre administració, qualsevol altre dada o documentació que consideri d'especial rellevància per acreditar la correcta gestió dels ajuts.

En el supòsit que es comprovi que el beneficiari de l'ajuda incompleix qualsevol de les condicions establertes en aquestes bases o no utilitza l'ajuda per als fins sol·licitats, el Consell Comarcal pot revocar o suspendre l'ajuda.

 

VII. PROTECCIÓ DE DADES

Les dades que facilita el sol·licitant seran incloses en un tractament de dades responsabilitat del Consell Comarcal de la Garrotxa per a la gestió i atorgament d'ajuts de menjadors escolars i desplaçament. La base de legitimació del tractament és el compliment d'una obligació legal aplicable al responsable del tractament i el compliment d'una missió realitzada en interès públic o en l'exercici de poders públics conferits. Per a l'atorgament de la subvenció serà necessari el tractament de dades de salut, com el grau de discapacitat de la persona afectada, o, si escau, del seu representant legal, així com també de les persones de la unitat de convivència, pel compliment d'un interès públic essencial (Art. 20 del Decret 160/1996, de 14 de maig, pel qual es regula el servei escolar de menjador als centres docents públics de titularitat del Departament d'Ensenyament).

L'informem que el Consell Comarcal de la Garrotxa podrà obtenir dades o categories de dades d'altres Administracions Públiques en virtut de l'article 28 de la Llei 39/2015, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. Aquestes dades podran ser seves, del seu representant o dels membres de la unitat familiar que es sol·licitin a través d'aquest formulari, i podran ser dades relatives a la salut o categories especials de dades.

Les dades seran comunicades a la direcció del centre escolar corresponent, a les AFA -si escau-, al Departament d'Educació, a la Base de Dades Nacional de Subvencions, a l'Agència Tributària, a d'altres Consells Comarcals en cas de trasllat, als ajuntaments de la comarca i al Consorci d'Acció Social de la Garrotxa. També es comunicaran únicament les dades necessàries a les entitats o empreses prestadores del servei de menjador amb la finalitat de gestionar el servei i, si escau, pagament dels ajuts. Vostè podrà exercitar els drets d'accés, rectificació, supressió, limitació o, si escau, oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada del Consell Comarcal de la Garrotxa, Avinguda Onze de Setembre, 22, baixos, 17800 Olot.

A l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita que sigui satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar la fotocòpia del DNI o document identificatiu equivalent. En cas que actués mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acrediti la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant el davant Delegat de Protecció de Dades dpd@garrotxa.cat o, si escau, davant l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades https://apdcat.gencat.cat.

El Consell Comarcal de la Garrotxa entén que les dades obtingudes guarden relació amb el dret a la intimitat personal i familiar. Per aquest motiu, en la comunicació de les dades a la Base de Dades Nacional de Subvencions, el Consell Comarcal de la Garrotxa indicarà que, a fi i efecte de preservar aquest dret i d'acord amb l'article 20.8.b de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, les dades dels beneficiaris no han de ser objecte de publicació.

 

VIII. ACCEPTACIÓ

La presentació de la sol·licitud a la convocatòria d'ajuts suposa l'acceptació íntegra d'aquestes bases.

 

IX. FINANÇAMENT

El Departament d'Educació garanteix la dotació econòmica necessària per atendre totes aquelles sol·licituds que reuneixin els criteris corresponents establerts en aquestes bases.

 

X. BASE ADDICIONAL

Excepcionalment, el Consell Comarcal de la Garrotxa podrà atorgar un ajut de menjador escolar davant de situacions d'alt risc social degudament acreditades pels equips d'atenció social primària tot i superar els llindars de renda i/o la puntuació establerta a les Bases, o ajuts complementaris de menjador per situacions extremes documentades.

 

Olot, 21 de març de 2024

 

 

ANNEX I AJUT DE MENJADOR ESCOLAR I/O AJUT DE DESPLAÇAMENT CURS 2024/2025

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

ANNEX II CRITERIS I BAREMS PER A L'ATORGAMENT DELS AJUTS

 

S'atorgaran ajuts del 70% o de fins al 100% del cost del menjador als alumnes que compleixin els requisits establerts, cost que no podrà superar en cap cas el preu màxim establert pel Departament. Per a l'atorgament dels ajuts individuals de menjador es tindrà, en compte la situació socioeconòmica de la unitat familiar i, quan s'escaigui, les situacions específiques que pugui acreditar la família i la valoració específica dels serveis socials, d'acord amb el següent:

a) Valoració econòmica de la unitat familiar.

Llindars de renda, volum de negoci i capital mobiliari de patrimoni

 

1)Llindar de renda , tram garantit d'ajut del 70%

El Llindar es calcularà en funció dels membres computables de la unitat familiar i per l'agregació de les unitats de consum que es detallen a continuació:

a) Primer adult (sustentadors principals): 11.840,60€

b) Segon adult (sustentadors principals) i altres adults que integren la unitat familiar : 5.920,30€

c) Per cada nen/a de la unitat familiar: 3.552,20€

Si la renda familiar anual, calculada d'acord amb el que estableixen les bases, no supera aquest llindar, es concedirà un ajut fins a un 70% del cost del servei de menjador, que no podrà superar en cap cas el preu màxim establert pel Departament, en funció de la durada de l'espai de migdia. Cal fixar aquest llindar com a requisit d'accés a la convocatòria. Aquelles sol·licituds que estiguin per sobre d'aquest llindar, constaran com a denegades.

 

2) Llindar de renda, tram garantit d'ajut del 100%

El llindar de renda és el 60% de l'establert per a l'obtenció d'un ajut del tram garantit del 70% i acreditar una puntuació superior o igual a 15 punts entre els àmbits b i c.

Si la renda familiar anual, calculada d'acord amb el que estableixen les bases, no supera aquest llindar i s'assoleix la puntuació mínima establerta en els àmbits socials (b i c), s'atorgarà un ajut del 100% del cost del servei de menjador, que no podrà superar en cap cas el preu màxim establert pel Departament d'Educació, en funció de la durada de l'espai de migdia.

 

3) Llindar de renda, tram garantit d'ajut del 100% per a l'alumnat que no té la puntuació social mínima:

El llindar de renda és el 50% de l'establert per a l'obtenció d'un ajut de tram garantit del 70%. Si la renda familiar anual, calculada d'acord amb el que estableixen les bases no supera aquests llindar, s'atorgarà un ajut del 100% del cost del servei de menjador, que no podrà superar en cap el preu màxim establert pel Departament d'Educació, en funció de la durada de l'espai de migdia.

 

4) Llindar de renda, tram garantit d'ajut del 100% per a l'alumnat amb una discapacitat acreditada superior o igual al 33%:

El llindar de renda és de 2,5 vegades a l'establert per a l'obtenció d'un ajut del tram garantit del 70% i acreditar una discapacitat superior o igual al 33%. Si la renda familiar anual, calculada d'acord amb el que estableixen les bases no supera aquest llindar, s'atorgarà un ajut del 100% del cost del servei de menjador, que no podrà superar en cap cas el preu màxim establert pel Departament d'Educació, en funció de la durada de l'espai de migdia. Aquesta discapacitat haurà de ser acreditada mitjançant la corresponent certificació de l'òrgan competent.

 

4) Llindar de volum de negoci

Podran optar als ajuts les unitats familiars amb uns ingressos dels tipus que s'indiquen a continuació obtinguts pels membres computables de la unitat familiar que no superin la quantia de 155.000€.

a) Ingressos procedents d'activitats econòmiques en estimació directa o en estimació objectiva

b) Ingressos procedents d'una participació del conjunt dels membres computables igual o superior al cinquanta per cent en activitats econòmiques desenvolupades a través d'entitats sense personalitat jurídica o en qualsevol altra classe d'entitat jurídica, un cop aplicats als ingressos totals de les activitats el percentatge de participació d'aquestes.

 

5) Llindars de rendiments patrimonials:

Podran optar als ajuts les unitats familiars en què la suma de tots els rendiments nets reduïts del capital mobiliari més el saldo net positiu de tots els guanys i pèrdues patrimonials pertanyents als membres computables de la família, excloent les subvencions rebudes per a l'adquisició o rehabilitació de l'habitatge habitual i, en el seu cas la renda bàsica de emancipació i el bo cultural jove, no superi la quantitat de 1.700,00€.

No es tindran en compte als efectes previstos en aquest apartat els primers 1.500,00€ dels premis en metàl·lic o en espècie obtinguts per la participació en jocs, concursos, rifes o combinacions aleatòries.

Així mateix, tampoc es tindran en compte aquelles prestacions econòmiques d'urgència social, atorgades per administracions públiques, que tinguin per finalitat atendre situacions de necessitats puntuals, urgents i bàsiques, de subsistència, com per exemple l'alimentació, el vestit i l'allotjament i que hagin estat degudament acreditades.

Els elements indicatius de patrimoni es computaran de conformitat amb el que disposa la normativa de l'impost de la renda de les persones físiques pel seu valor a 31 de desembre de 2023.

 

6) La suma dels valors cadastrals de les finques urbanes

Podran optar als ajuts les unitats familiars en què la suma dels valors cadastrals de les finques urbanes i de les construccions ubicades en finques rústiques dels membres computables que componen la unitat familiar, exclòs l'habitatge habitual, no pot superar els 42.900,00euros. En el cas d'immobles en què la data efecte de la darrera revisió cadastral estigui compresa entre l'1 de gener de 1990 i el 31 de desembre de 2002, es multipliquen els valors cadastrals per 0.49.En el cas que la data de revisió sigui posterior al 31 de desembre de 2002, els valors cadastrals es multipliquen pels coeficients següents:

 

Per 0,43 els revisats el 2003

Per 0,28 els revisats el 2010

Per 0,37 els revisats el 2004

Per 0,30 els revisats el 2011

Per 0,30 els revisats el 2005

Per 0,32 els revisats el 2012

Per 0,26 els revisats el 2006

Per 0,34 els revisats el 2013

Per 0,25 els revisats el 2007

Per 0,36 els revisats entre 2014 i el 2021, ambdós inclosos

Per 0,25 els revisats el 2008

Per 0,35 els revisats el 2022

Per 0,26 els revisats el 2009

Per 0,35 els revisats el 2023

 

 

7) La suma dels valors cadastrals de les finques rústiques

Podran optar als ajuts les unitats familiars en què la suma dels valors cadastrals de les finques rústiques, exclòs l'habitatge habitual, que pertanyin als membres computables de la unitat familiar no pot superar la quantitat de 13.130,00euros per cada membre computable.

Als efectes del còmput del valor dels elements patrimonials i valors cadastrals a què fan referència els apartats anteriors es determinarà de conformitat amb el que disposa en la normativa aplicable de l'Import sobre la Renda de les Persones Físiques pel seu valor a 31 de desembre de 2023 i es deduirà el 50% del valor dels que pertanyin a qualsevol membre computable de la família, exclosos els sustentadors principals.

b) Valoració de situacions específiques de la unitat familiar.

Per aquest concepte, s'estableix un barem màxim de fins a 15 punts, que es calcularà per l'agregació dels punts obtinguts, de tots els membres de la unitat familiar, pels diferents conceptes que es relacionen a continuació, els quals s'hauran d'acreditar fefaentment, mitjançant certificació de l'organisme competent.

- Qualificació de família nombrosa general, li correspon 1,5 punts.

- Qualificació de família nombrosa especial, li correspon 3 punts.

- Condició de monoparental general, li correspon 1,5 punts

- Condició de monoparental especial, li correspon 3 punts.

- Existència d'infants en acolliment en la unitat familiar extensa o aliena, li correspon 3 punts.

- Condició de discapacitat de fins a un 33%, li correspon 1,5 punts.

- Condició de discapacitat de més d'un 33%, li correspon 3 punts.

- Redistribució equilibrada d'alumnat amb necessitats educatives específiques, li correspon fins a 3 punts.

La puntuació que s'indica per a cada concepte és la màxima per aquell concepte, per tant, a efectes d'obtenir la puntuació és indiferent que la compleixin diversos membres de la unitat familiar.

c) Valoració per part dels serveis socials per necessitat social

Per aquest concepte s'estableix un barem màxim de fins a 15 punts. En aquest cas serà preceptiu que l'alumne estigui en seguiment, per part dels serveis socials, mitjançant el qual s'acreditarà l'existència de risc social o risc social greu d'aquesta família. És necessari que l'alumne estigui inclòs en un pla d'intervenció o de treball per risc d'exclusió social.

- Situació de risc social, 10 punts

- Situació de risc social greu, 15 punts

 

 

 

ANNEX III SOL·LICITUD D'AJUT INDIVIDUAL DE MENJADOR I DESPLAÇAMENT EN CENTRES CONCERTATS CURS 2024/2025

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

 

ANNEX IV SOL·LICITUD DE TRANSPORT ESCOLAR CURS 2024/2025

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

 

ANNEX V COMPACTACIÓ DE L'AJUT DE MENJADOR ESCOLARCURS 2024-2025

 

(Vegeu la imatge al final del document)

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
19754 {"title":"EDICTO sobre aprobación provisional de las bases generales que deben regir la convocatoria de otorgamiento de ayudas individuales de comedor y ayudas de desplazamiento para el curso escolar 2024-2025.","published_date":"2024-04-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"19754"} catalunya administración local,Consejo Comarcal de La Garrotxa,DOGC,DOGC 2024 nº 9133 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-02/19754-edicto-aprobacion-provisional-bases-generales-deben-regir-convocatoria-otorgamiento-ayudas-individuales-comedor-ayudas-desplazamiento-curso-escolar-2024-2025 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.