ANUNCIO sobre aprobación de las bases que deben regir la convocatoria del proceso selectivo para la constitución de una bolsa de operarios de la brigada municipal.

Per Decret d'Alcaldia 2024DECR000110 signat el 21/03/2024 s'han aprovat les Bases reguladores de la convocatòria per a la constitució d'una borsa d'operaris de la Brigada Municipal pel municipi de Portbou, per a posteriors contractacions com a personal laboral temporal, amb la finalitat de cobrir tant vacants com substitucions transitòries dels seus titulars o altres necessitats temporals, mitjançant concurs oposició lliure.

En conseqüència, s'obre el termini de presentació de sol·licituds, que serà de 10 dies hàbils, a comptar des del següent al de la publicació d'aquest anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

D'acord amb allò que preveu la normativa vigent, es publiquen les bases reguladores que han de regir el concurs esmentat.

 

Portbou, 21 de març de 2024

 

Rafael Díaz Ruiz

Primer tinent d'alcalde en substitució de l'alcalde

 

 

"BASES QUE HAN DE REGIR LA Convocatòria PER A LA FORMACIÓ D'UNA BORSA DE OPERARIS DE LA BRIGADA MUNICIPAL, PER A POSTERIORS CONTRACTES LABORALS TEMPORALS, MITJANÇANT CONCURS-OPOSICIÓ LLIURE

 

PRIMERA. Objecte de la convocatòria

És objecte de la convocatòria la provisió, pel procediment de concurs-oposició lliure, de 2 places d'operaris de la brigada en règim de personal laboral temporal, subgrup AP, dotades amb el sou mínim interprofessional que concorri en cada moment, d'acord amb els Pressupostos Generals de l'Estat.

Les funcions a desenvolupar són les que els puguin ser encomanades d'acord amb les característiques de la plaça, així com totes aquelles que es determinin expressament per l'Alcalde o, en el seu cas, el regidor responsable de l'Àrea de Civisme.

 

SEGONA. REQUISITS DELS ASPIRANTS

Per prendre part en el procés selectiu, les persones aspirants hauran de reunir, el darrer dia del termini de presentació de les sol·licituds, els requisits següents:

a) Tenir nacionalitat espanyola, o nacionalitat d'algun dels estats membres de la Unió Europea; d'estats als quals, en virtut de tractats internacionals, subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors o estrangers amb residència legal a Espanya. Tot l'anterior, en les condicions de l'article 57 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós, de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

b) Tenir complerts els 18 anys d'edat, i no excedir de l'edat de la jubilació forçosa.

c) Estar en possessió del graduat d'educació secundària obligatòria.

d) No patir malaltia o defecte físic que impedeixi el normal desenvolupament de les funcions corresponents.

e) No haver estat condemnat per cap delicte. No estar inhabilitat per sentència ferma per a l'exercici de la funció pública ni estar separat del servei mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

f) No concórrer en cap causa d'incompatibilitat, d'acord amb el que estableix la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

g) Estar en possessió del permís de conduir de la classe B.

h) Posseir el certificat de nivell intermedi de català (B2) de la Direcció General de Política Lingüística o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català (modificat pel Decret 3/2014, de 7 de gener de 2014) i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, pel qual es refonen i actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixement de català de la Direcció General de Política Lingüística (modificada parcialment per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril). Així mateix, és d'aplicació el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

En cas que no es pugui acreditar el nivell de català establert, l'aspirant haurà de realitzar la prova de català en els termes establerts en aquestes bases.

 

TERCERA. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS.

Les sol·licituds per prendre part en el procés de selecció s'han de presentar al Registre General de l'Ajuntament, dins el termini improrrogable de 10 dies hàbils, a comptar des del següent al de la publicació de la convocatòria al DOGC, i s'han d'adreçar al president de la Corporació. També poden presentar-se en qualsevol de les altres formes previstes a l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Els aspirants han de manifestar en aquesta sol·licitud que reuneixen tots i cadascun dels requisits exigits en la base segona, referits sempre a la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de les sol·licituds, sens perjudici de la seva posterior acreditació en finalitzar el procés selectiu, i d'acord amb les condicions establertes a la legislació vigent.

La documentació preceptiva a presentar amb la sol·licitud és:

- Fotocòpia del DNI, NIE o, si escau, passaport.

- Acreditació dels coneixements de llengua catalana: fotocòpia de la documentació acreditativa d'estar en possessió de coneixements de llengua catalana del nivell B2 o superior de la Secretaria de Política Lingüística o d'un dels altres títols, diplomes i certificats equivalents per l'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny.

- Permís de conduir de la classe B.

- Currículum vitae de l'aspirant, que haurà de presentar de forma clara i concisa els següents apartats clarament delimitats:

- Les dades d'identificació de l'aspirant (nom, cognoms i DNI).

- Dades relatives a la formació acadèmica.

- Dades relatives a la formació complementària (jornades, cursos i seminaris d'especialització, acreditats mitjançant certificat del centre emissor en el que s'especifiqui la durada en hores o en crèdits, l'assistència i/o aprofitament), que pugui ser acreditada.

- Experiència professional que pugui ser acreditada.

- Documentació acreditativa sobre l'experiència professional, inclòs l'informe de vida laboral. (L'experiència en llocs de treballs similars al convocat s'acreditarà mitjançant un certificat que acrediti fefaentment el temps dels serveis prestats i la naturalesa del mateixos emès per l'administració pública on s'han prestat aquests serveis).

- Documentació acreditativa de la formació complementària que s'hagi realitzat, incloent els certificats emesos per l'entitat corresponent, on s'hauran de detallar, en el seu cas, les hores de formació efectiva realitzades i, almenys, la denominació de la formació.

- La declaració de veracitat de la informació aportada amb la següent fórmula: "El/la sotasignat declara que són certes les dades que figuren en el seu currículum i assumeix en cas contrari, les responsabilitats que puguin derivar-se de les inexactituds que hi consten i es compromet a aportar les proves documentals que li siguin requerides."

El currículum vitae ha de relacionar de manera individualitzada cadascun dels mèrits que s'al·leguen, sense perjudici que per a la seva valoració és requisit indispensable que s'aporti la documentació que els acredita. Les còpies dels documents hauran d'estar degudament compulsades.

Com a norma general, els mèrits insuficientment justificats no seran valorats ni tampoc els que no s'hagin al·legat o presentat degudament compulsats, juntament amb la instància de sol·licitud per prendre part en els proves selectives o durant el període de presentació de les sol·licituds.

Els treballs desenvolupats a l'Administració Pública i/o empresa privada s'han d'acreditar, els primers, mitjançant Certificat o còpia de les Actes de presa possessió i cessament, i els segons mitjançant la vida laboral, acompanyada sempre i en tot cas de còpia registrada dels corresponents contractes de treball, fulls de nòmina o qualsevol altre document que acrediti la classe i naturalesa dels serveis prestats que s'al·leguin per la persona aspirant.

Amb la presentació de la sol·licitud, les persones aspirants:

1. Manifesten tenir vigents els permisos de conduir exigits.

2. Donen el seu consentiment a la recollida i tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en aquesta convocatòria i per la tramitació del procés selectiu d'acord amb la normativa vigent.

3. Manifesten que no tenen antecedents al Registre Central de Penats i Rebels.

El President de la Corporació, d'ofici o a proposta del President del Tribunal qualificador, pot demanar, als efectes procedents, l'acreditació dels requisits necessaris quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer els aspirants.

L'Ajuntament de Portbou tractarà les dades personals de les persones aspirants i de les seleccionades, amb la finalitat de gestionar la seva sol·licitud i les actuacions objecte d'aquesta convocatòria, i es sotmet a les obligacions previstes en el Reglament europeu 2016/679, de 27 d'abril, General de Protecció de Dades (RGPD), i en la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals (LOPDGDD), així com a la resta de normativa vigent en la matèria.

 

QUARTA. LLISTA D'ASPIRANTS

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, la presidència de la corporació, o autoritat delegada, en el termini màxim d'un mes dictarà resolució declarant aprovada la llista provisional d'aspirants admesos i exclosos, que es publicarà al tauler d'anuncis d'aquest Ajuntament i a la seva pàgina web, amb indicació de les causes d'exclusió, així com el termini d'esmena de defectes i presentació de reclamacions que es concedeix als aspirants exclosos, en els termes de l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques -LPACAP- i de l'article 14.3 del Reial decret 203/2021, de 30 de març, pel qual s'aprova el Reglament d'actuació i funcionament del sector públic per mitjans electrònics.

En l'esmentada resolució s'han d'indicar el lloc on es troben exposades al públic les llistes completes certificades d'aspirants admesos i exclosos i s'ha de determinar el lloc, la data i l'hora de començament dels exercicis.

Les errades materials o de fet es podran esmenar, en qualsevol moment, d'ofici o a petició dels interessats. Les al·legacions presentades seran resoltes en el termini màxim de trenta dies, transcorregut el qual, sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades i es considerarà elevada a definitiva la llista d'aspirants admesos i exclosos, fet que es publicarà en els mateixos termes que la declaració provisional d'admesos i exclosos.

De no presentar-se reclamacions la llista provisional s'entendrà elevada automàticament a definitiva, fent-se constar tal circumstància en l'anunci indicat en el paràgraf anterior.

Contra la resolució aprovatòria de la llista definitiva podran els interessats interposar el recurs potestatiu de reposició previst a l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques -LPACAP-, o alternativament recurs contenciós administratiu, en els termes de la vigent Llei 29/1998, de 13 de juliol, Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa.

 

CINQUENA. TRIBUNAL QUALIFICADOR

El tribunal qualificador estarà integrat per un nombre senar de persones designades per la corporació i formades per un president i vocals amb la següent distribució:

a) La meitat ha de ser integrat per membres o persones funcionàries de la mateixa corporació.

b) L'altra meitat ha de ser integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria.

El personal d'elecció o designació política, les persones funcionàries interines, el personal laboral temporal i el personal eventual, no podrà formar part dels òrgans de selecció.

En cas que el secretari no sigui membre del Tribunal, actua amb veu però sense vot. El president, en el seu cas, dirimirà els empats amb un vot de qualitat.

El tribunal ha d'estar integrat, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars.

La designació del tribunal s'ha de fer pública al tauler d'anuncis de l'Ajuntament, juntament amb l'anunci d'aprovació definitiva d'admesos i exclosos.

El tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, a més de la del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que els substitueixin.

El tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

El Tribunal queda facultat per interpretar les Bases i resoldre qualsevol incidència del procés de selecció, sent els seus Acords immediatament executius, sens perjudici de la possibilitat de poder ser impugnats en alçada davant l'Alcaldia.

Els membres del tribunal es poden abstenir i els aspirants poden recusar-los si concorre algun dels motius dels articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

De cada sessió s'estendrà Acta, signada pel secretari, que n'ha de donar fe, amb el vistiplau del president del Tribunal.

En tot cas, el funcionament del Tribunal qualificador, en allò no previst en aquestes Bases, s'adequarà a les normes contingudes al Cap. II del Títol Preliminar de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

Als efectes previstos en el Real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei (BOE 30/05/02), el tribunal qualificador és classifica en la categoria tercera.

 

SISENA. PROCÉS DE SELECCIÓ: Concurs-oposició lliure

La selecció pel sistema de concurs oposició consisteix en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits o nivell d'experiència relacionats amb la tasca a exercir i en la superació de les proves corresponents, inclòs el període de pràctiques. La puntuació obtinguda en la fase de concurs no podrà aplicar-se per superar els exercicis de la fase d'oposició.

El dia, l'hora i el lloc d'inici de la primera prova es publicarà al tauler d'anuncis, com a mínim, amb 10 dies naturals d'antelació.

La data, l'hora i el lloc de realització de la segona prova i següents seran determinats pel tribunal i se'n donarà publicitat juntament amb els resultats de la prova anterior, i per qualsevol altre mitjà, si així ho creu necessari, per tal de facilitar-ne la màxima divulgació. Amb aquesta publicació es considerarà realitzada l'oportuna notificació als interessats.

L'ordre d'actuació dels i de les aspirants per a aquells exercicis que no puguin fer-se conjuntament s'establirà per sorteig, que es realitzarà prèviament.

Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida. Els aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, excepte per causes de força major que seran degudament justificades i valorades pel tribunal qualificador, seran definitivament exclosos del procés selectiu.

En el cas que el dia i l'hora de realització de les proves del procés selectiu, alguna de les dones aspirants estigui hospitalitzada per embaràs de risc, causa de part o pels dies immediatament posteriors a aquest, el Tribunal articularà els mecanismes necessaris per tal de possibilitar-li la realització de la prova o les proves al recinte hospitalari on es trobi, dins el límit territorial de la comarca del Alt Empordà, sempre que sigui factible que aquesta execució es dugui a terme el mateix dia i hora en què ho facin la resta de persones aspirants convocades.

Per tal que el Tribunal habiliti aquest dispositiu, les persones aspirants que prevegin trobar-se el dia o dies de realització de les dites proves en la situació esmentada al paràgraf anterior, hauran d'informar del seu estat el Tribunal mitjançant un correu electrònic enviat a l'adreça portbou@portbou.cat indicant a l'assumpte: "Aspirant en previsió de part". En aquest correu hauran d'especificar les seves dades personals (nom i cognoms, DNI i telèfon de contacte), així com la data i l'hospital previst per al part.

El termini establert per formalitzar aquesta petició és de 5 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació de la data de realització de la prova corresponent.

Si el tribunal té coneixement que algun dels aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de l'interessat, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

 

SETENA. EXERCICIS DE L'OPOSICIÓ.

 

1r. exercici: Prova de llengua catalana i castellana

Consisteix en la realització d'exercicis de coneixements sintàctics i de comprensió de la llengua catalana i/o castellana i, si escau, en la realització d'una entrevista amb una persona experta que permeti valorar-ne els coneixements orals.

Queden exempts de realitzar la prova de llengua castellana els i les aspirants que tinguin la nacionalitat espanyola o els quals la llengua castellana sigui l'oficial en el seu estat nacional, o els que hagin cursat la primària i la secundària a Espanya.

Així mateix, queden exempts de realitzar la prova de coneixements de llengua catalana els aspirants que acreditin documentalment, dins el termini de presentació de les sol·licituds, posseir el certificat de nivell intermedi de català (B2) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o equivalent o superior.

Poden restar igualment exempts de realitzar aquesta prova els i les aspirants que, hagin participat i obtingut plaça en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de funcionari públic, hagin superat una prova o un exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell o superior al que es demana en el termini màxim de 2 anys des de la publicació de la present convocatòria, sempre i quan aportin la documentació que acrediti aquesta circumstància.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en normalització lingüística.

La durada màxima d'aquesta prova serà determinada pel tribunal. El resultat d'aquest exercici serà APTE o NO APTE. El resultat de "no apte" comportarà l'exclusió dels aspirants de la convocatòria.

 

2n. exercici: Prova teòrica

2n.1) Consisteix en contestar, en un termini màxim d'una hora, un qüestionari de 30 preguntes tipus test, que seran proposades pel tribunal i que versaran sobre les següents matèries, en la proporció següent:

50% de preguntes relatives a coneixements de cultura general a un nivell concordant amb les funcions a realitzar, descrites en les presents bases.

50% restant relatives a coneixements sobre l'actualitat política, social i cultural.

La puntuació màxima de la prova serà de 20 punts, i caldrà obtenir una puntuació mínima de 10 punts per superar-la i poder accedir a la següent prova. Els aspirants que no obtinguin una puntuació mínima de 10 punts es consideraran exclosos automàticament del procés selectiu.

En el moment de la celebració d'examen s'indicarà als aspirants els criteris de correcció.

2n.2) Consisteix en contestar, en un termini màxim de dues hores, un seguit de preguntes a desenvolupar o un cas pràctic, a elecció del tribunal, que seran proposats per aquest i que versaran sobre les matèries descrites a l'Annex I de les presents Bases.

La puntuació màxima de la prova serà de 20 punts, i caldrà obtenir una puntuació mínima de 10 punts per superar-la i poder accedir a la següent prova. Els aspirants que no obtinguin una puntuació mínima de 10 punts es consideraran exclosos automàticament del procés selectiu.

 

3r. exercici: Prova psicotècnica

Consisteix en una bateria de tests objectius que compleixin els requisits  de validesa i fiabilitat i hagin estat veremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

Aquest exercici ha de contenir, com a mínim, proves aptitudinals i proves de personalitat adequades al perfil competencial requerit per a l'exercici de les funcions dels vigilants.

La qualificació de la prova serà APTE o NO APTE. i serà necessària la qualificació d'apte/a per superar l'exercici i passar al següent fase del concurs. La falsedat demostrada en les respostes comportarà l'eliminació de l'aspirant.

D'acord amb el previst per la Sentència del Tribunal Suprem núm. 74/2022, de 27 de gener, entre altres aspectes, respecte a quins son els criteris que es tindran present per declarar a una persona apte o no apte, s'informa als aspirants que els criteris de valoració es faran públics abans de la realització de les proves.

Per realitzar aquestes proves, i si escau l'entrevista per competències, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en proves psicotècniques.

 

4t. exercici: Entrevista

A criteri del tribunal, es podrà complementar aquest exercici amb una entrevista per competències a fi d'integrar tots els elements explorats anteriorment. Es valoraran les competències següents: responsabilitat i orientació a la qualitat, autocontrol i resistència a la pressió, autogestió i desenvolupament personal, motivació, habilitats socials o comunicatives.

En aquest cas, a les entrevistes hi ha d'estar present, com a mínim, un membre del tribunal.

En cap cas l'avaluació del resultat de l'entrevista estarà condicionada o vinculada de manera exclusiva als tests de personalitat i aptitudinals, els quals constitueixen un element previ que ja ha estat subjecte de valoració.

L'entrevista personal que, addicionalment, es decideixi dur a terme pel tribunal, no podrà comportar l'exclusió de l'aspirant que ha superat la resta de fases del procés selectiu, i s'atorgarà a la mateixa una puntuació de 0 a 5 punts.

 

VUITENA. QUALIFICACIÓ DELS EXERCICIS.

Tots els exercicis són obligatoris i eliminatoris.

El exercici primer puntuarà com a apte o no apte, restaran eliminats els opositors que no acreditin el nivell de català exigit a la convocatòria.

Les proves teòriques constaran de dos exercicis que es duran a terme successivament, el primer puntuarà entre 0 i 20 punts, i quedaran eliminats els participants que no obtinguin un mínim de 10 punts en el mateix.

El segon puntuarà entre 0 i 20 punts, i quedaran eliminats els participants que no obtinguin un mínim de 10 punts en el mateix.

El tercer exercici puntuarà com a apte o no apte.

L'entrevista personal que en el seu cas es determini pel tribunal puntuarà entre 0 i 5 punts i no determinarà l'exclusió de la convocatòria.

La puntuació total de la fase d'oposició serà la suma de les puntuacions obtingudes en el segon exercici i, si s'escau, de l'entrevista personal.

 

NOVENA. DESENVOLUPAMENT DE LA FASE DE CONCURS.

El tribunal valorarà els mèrits al·legats i acreditats documentalment pels aspirants, mitjançant fotocòpies compulsades, d'acord amb el barem següent :

A) Antiguitat (fins un màxim de 6 punts):

Per l'experiència adquirida en l'exercici de funcions de operari de brigada municipal: per cada mes complet 0,15 punts.

Per l'experiència adquirida en l'exercici de funcions de operari de brigada a nivell privatiu o realitzant funcions anàlogues: per cada mes complet 0,10 punts.

B) Formació professional (fins un màxim de 2 punts):

B.1 Per cursos relacionats amb les funcions a desenvolupar, realitzats amb aprofitament, fins a un màxim de 1,5 punts:

- Per cursos de durada inferior a 25 hores: 0,10 punts par cada curs.

- Per cursos de 25 a 49 hores: 0,20 punts per cada curs.

- Per cursos de 50 a 99 hores: 0,30 punts per cada curs.

- Per cursos de durada igual o superior a 100 hores: 0,50 punts per cada curs.

B.2 Per altres cursos o seminaris relacionats amb la professió, fins a un màxim de 0,5 punts.

- Per cursos de durada inferior a 25 hores: 0,15 punts per cada curs.

- Per cursos de 26 a 50 hores: 0,25 punts per cada curs.

- Per cursos de 51 a 100 hores: 0,40 punts per cada curs.

- Per cursos de durada superior a 100 hores: 0,50 punts per cada curs.

Els aspirants han d'acreditar documentalment la durada, en hores, dels cursos al·legats. Si no ho fan així es computaran com cursos de durada inferior a 25 hores.

Aquests cursos no podran tenir una antiguitat major de deu anys des de la data de finalització de presentació d'instàncies.

C) Per titulacions acadèmiques expedides per organismes oficials (fins un màxim de 4 punts):

C.1 Educació secundària obligatòria: 1 punt.

C.2 Cicle mitjà o equivalent: 2 punts.

C.2 Batxillerat superior o equivalent: 3 punts.

C.3 Diplomatura o llicenciatura universitària: 4 punts.

D) Nivell de coneixement de idiomes:

Es valoraran els certificats aportats de coneixement d'idiomes diferents al català i el castellà aportats per centres oficials (fins a un màxim de 3 punts).

D.1 Francès: 2 punts.

D.1.1) Nivell A1 o A2: 1 punt.

D.1.2) Nivell B1 o B2: 1,50 punts.

D.1.3) Nivell C1 o C2: 2 punts.

D.2 Altres: 1 punt.

D.1.1) Nivell A1 o A2: 0,25 punts.

D.1.2) Nivell B1 o B2: 0,50 punts.

D.1.3) Nivell C1 o C2: 1 punt.

Només es valorarà, per cadascun dels idiomes aportats, la titulació màxima de la qual es disposi. En cas que es presentin certificats que acreditin el coneixement d'altres idiomes diferents al francès, la puntuació obtinguda en cadascun d'ells s'acumularà fins arribar, com a màxim, als 3 punts que s'atorguen al present apartat.

La puntuació total de la fase de concurs no pot ser, en cap cas, superior als 15 punts.

 

DESENA. RELACIÓ D'APROVATS I PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS

Desprès del tercer exercici, el tribunal farà públic un llistat ordenat dels aspirants amb les puntuacions atorgades a cada un d'ells, sumant les puntuacions de la fase de concurs i d'oposició, i si es considera convenient, es cridarà als aspirants per procedir a l'entrevista personal descrita a la Base setena.

Els 2 aspirants amb la major puntuació entre la fase de concurs i d'oposició seran proposats a l'alcaldia per al seu contractació com a personal laboral. El número d'aspirants proposats no podrà ser superior al de places convocades.

La resta de candidats passaran a formar part de la Borsa per cobrir les necessitats temporals que es produeixin.

L'adjudicació de les places convocades s'ha de fer seguint una única llista final de les persones que hagin superat el procés, ordenades segons la puntuació obtinguda, aplicant-hi els criteris de desempat següents:

1. En els casos de concurs-oposició, es desfà l'empat a favor de l'aspirant que hagi obtingut la major puntuació a la fase d'oposició.

2. Si persisteix l'empat, l'òrgan selectiu acordarà la realització d'una prova extraordinària d'aptitud relacionada amb les funcions pròpies de la plaça convocada i s'haurà d'anunciar als aspirants amb una antelació mínima de 48 hores.

Quan es produeixin renúncies de les persones aspirants seleccionades, abans de la seva contractació, l'òrgan convocant podrà requerir del tribunal una relació complementària de persones aspirants que segueixin a les proposades, per a procedir-ne a la seva contractació, per tal d'assegurar la cobertura de vacants.

En el cas que el nombre d'aspirants que hagin superat les proves selectives sigui inferior al nombre de places convocades, el tribunal declararà desertes les places de les quals no pugui efectuar cap contractació.

Dins el termini de vint dies naturals des que es facin públics els resultats del procés selectius, les persones aspirants proposades per a ser contractades han d'aportar davant la corporació local els documents acreditatius de les condicions de capacitat i els requisits exigits a la convocatòria (veure Base Segona i Tercera), mitjançant la presentació d'originals o còpies autèntiques.

Els qui tinguin o hagin tingut durant els últims 3 anys la condició de personal laboral de l'Ajuntament de Portbou estan exempts de justificar documentalment les requisits que no requereixin actualització.

No es podrà efectuar la contractació de la persona aspirant proposada si aquesta, dins el termini indicat, i llevat de casos de força major, no presenta la documentació exigida a la convocatòria, o si del seu examen se'n dedueix que hi manca un o més requisits essencials. Si això esdevé, quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què hagi pogut incórrer la persona aspirant per falsedat en la sol·licitud presentada per prendre part en el procés selectiu.

En aquests casos, si una de les persones aspirants proposades fos declarada exclosa de dit procés, el tribunal formularà una nova proposta, incloent, si escau, la següent o següents persones aspirants que hagin superat les proves selectives amb la puntuació més alta.

 

ONZENA. CONTRACTACIÓ

Exhaurit el termini de presentació de documents, l'Alcalde contractarà en qualitat operari de la brigada municipal l'aspirant(s) proposat pel tribunal.

Si la persona aspirant proposada no presentés o reunís els requisits exigits, no podrà ser contractada i quedarà exclosa del procés selectiu. En aquest cas, s'avisarà al següent de la llista segons ordre de puntuació, i se li conferirà un termini de 10 dies hàbils per a la presentació de la documentació exigida per a participar en el procés selectiu.

La manca de signatura del contracte laboral, llevat casos de força major degudament acreditada, comportarà la pèrdua de tots els drets.

 

DOTZENA. BORSA DE TREBALL

Seguint l'ordre de puntuació que resulti del procés selectiu, les persones aspirants que no hagin estat proposades per a la seva contractació per manca de plaça, passaran a formar part d'una borsa de treball de la plaça objecte de la convocatòria en què haguessin participat, per cobrir mitjançant contractació temporal, i amb caràcter d'interí, les necessitats d'ocupació que es poguessin produir a l'Ajuntament de Portbou, com ara substitucions, vacants sobrevingudes i altres necessitats de personal.

Les persones aspirants integrades en aquesta Borsa seran cridades a mesura que es produeixin les necessitats d'ocupació de l'Ajuntament, d'acord amb l'ordre de puntuació determinat en la llista de resultats. S'efectuarà la crida per qualsevol dels mitjans posats a disposició de la corporació per contactar amb els aspirants, i es realitzarà, per cadascun d'ells, un màxim de 3 intents de crida, en el termini màxim de 5 dies hàbils. Si els aspirants no donen resposta a la crida, passaran a ostentar l'última posició a la borsa, dins els aspirants que hagin superat el procés selectiu.

Aquesta borsa de treball tindrà una vigència de 3 anys i començarà el dia següent en què sigui publicada la llista d'aprovats per ordre de puntuació.

Els aspirants proposats hauran de presentar a la secretaria de la corporació, en el termini màxim de 10 dies, els documents acreditatius de les condicions exigides a la base segona.

Els qui tinguin o hagin tingut durant els últims 3 anys la condició de personal laboral de l'Ajuntament de Portbou estan exempts de justificar documentalment les requisits que no requereixin actualització.

Si dins del termini esmentat, i tret dels casos de força major, els aspirants proposats no presenten la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no podran ser contractats i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

 

TRETZENA. INCIDÈNCIES.

El tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu.

 

CATORZENA. RECURSOS.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit adoptats per l'alcalde, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar, d'acord amb l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant de l'alcalde, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10 de la Llei esmentada.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant de l'alcalde.

Igualment els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

 

Annex I : TEMARI

 

1. El municipi de Portbou: Situació geogràfica, elements característics, etc.

2. El municipi de Portbou: població, festivitats, carrers, comunicacions, etc.

3. L'organització municipal de Portbou: òrgans de Govern, organització administrativa, etc.

4. Els serveis municipals de Portbou: equipaments i espais públics, serveis que es presten, etc.

5. La brigada municipal de Portbou: composició, funcions, sistemes de control, etc.

6. Sistema mètric decimal. Mesuraments. Càlcul de superfícies i volums.

7. Materials de construcció. Tipus, característiques i usos.

8. Condicions generals de seguretat dels llocs de treball: Equips de protecció personal i de senyalització de seguretat. Condicions generals de seguretat en la càrrega i transport de materials.

9. Riscos existents en les obres a la via pública. Senyalització dels treballs provisionals en la via pública.

10. Nocions bàsiques en el muntatge de petits elements de mobiliari urbà.

11. Nocions bàsiques en relació al muntatges de qualsevol tipus d´esdeveniment organitzat a la via pública o en recintes tancats.

12. Instal·lació de bastides i elevadors.

13. Materials i eines més utilitzades pels treballs de d'operari de la brigada municipal.

14. Nocions bàsiques del funcionament de les instal·lacions elèctriques dels equipaments municipals i de l'enllumenat públic municipal.

15. Nocions bàsiques de jardineria. Manteniment, reg, poda, etc.

16. Nocions bàsiques de treballs d'obres i manteniment. Petites obres, pintura, carrers i voreres, senyalització horitzontal, etc.

17. Nocions bàsiques de manteniment bàsic de teulats i cobertes, baixades d'aigües pluvials, xemeneies i xarxa d'escomeses.

18. Construcció de murs, tempanells i parets.

19. Enderrocs. Organització. Precaucions. Estintolaments elementals. Tècniques d'enderrocs. Mitjans i maquinària.

20. Interpretació i control d'esquerdes i fissures. Seguiment de testimonis per comprovar possibles patologies d'elements estructurals."

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
19606 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de las bases que deben regir la convocatoria del proceso selectivo para la constitución de una bolsa de operarios de la brigada municipal.","published_date":"2024-03-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"19606"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Portbou,DOGC,DOGC 2024 nº 9132 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-03-28/19606-anuncio-aprobacion-bases-deben-regir-convocatoria-proceso-selectivo-constitucion-bolsa-operarios-brigada-municipal https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.