ANUNCIO sobre aprobación de las bases para la selección definitiva, mediante el sistema de concurso-oposición libre, de dos plazas de agente de la Policía Local, de la oferta pública de empleo del año 2022, el número de plazas adicionales para cubrir las futuras vacantes que se produzcan con cargo a las ofertas públicas de 2024 y 2025 y la creación de una bolsa de reposición para cubrir interinamente las posibles ausencias y sustituciones temporales (exp.- 02_2024/e-470).

Per Junta de Govern de data 7 de març de 2024, es van aprovar les bases reguladores del procés selectiu de Concurs-Oposició lliure de 2 places d'agent Policia Local, 2 més corresponents a la previsió de les OPO 2024 i 2025 i establiment de borsa, i per Decret de l'Alcaldia núm. 404, data 12 de març de 2024 s'ha aprovat la seva convocatòria.

 

 

" Bases per la selecció definitiva mitjançant el sistema de concurs-oposició lliure de dues places d'agent de la policia local, de Santa Coloma de Cervelló de l'oferta pública d'ocupació de l'any 2022, el nombre de places addicionals per cobrir les futures vacants que es produeixin a càrrec de les ofertes públiques de 2024 i 2025 i la creació d'una borsa de reposició per cobrir interinament les possibles absències i substitucions temporals.

 

1. OBJECTE DE LA CONVOCATORIA.

1. La present convocatòria es regirà per aquestes bases i pel Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de els policies locals, que s'inserix en el marc normatiu de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya (LPL), en concordança amb el Text Refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (TREBEP)

2. L'objecte d'aquestes bases és la selecció, pel procediment de concurs-oposició en convocatòria lliure de:

- 2 places d'agent de Policia Local, incloses en l'oferta d'ocupació pública de 2022, enquadrades a l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials, escala bàsica, classe policia local, grup de classificació C, subgrup de titulació C1, complement de destí 18, i altres complements que es derivin del lloc de treball i la normativa vigent.

- 2 places addicionals necessàries per cobrir les futures vacants que es produeixin a càrrec de les ofertes públiques d'ocupació de 2024 i 2025, que s'adjudicaran l'any de la seva meritació a les persones aspirants que hagin aprovat el procés selectiu sense obtenir plaça, segons l'ordre de persones aspirant aprovades, de conformitat amb el que preveu la Disposició addicional Trentena del Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Tet únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública.

Parlem de subgrup de titulació C1, si bé a l'empara del que estableix la disposició Transitòria Setena de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies local, en el cas de polies locals interins de l'ajuntament de Santa Coloma de Cervelló el grup de titulació exigible serà el C2.

De les dues places convocades i de les dues addicionals previstes a càrrec de les ofertes públiques d'ocupació de 2024 i 2025, 1 plaça (25% del total) quedarà reservada per dones per a complir l'objectiu d'equilibrar la presència de dones i homes en la plantilla de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, d'acord amb els objectius municipals i amb el que preveu la disposició addicional vuitena de la Llei 16/1991, de 10 de juliol de les Policia local.

L'ajuntament podrà augmentar el nombre de places convocades d'acord amb l'article 70 del TREBEP

- La creació d'una borsa de reposició per a cobrir interinament les possibles absències i substitucions temporals del lloc de treball d'agent de la Policia Local, amb un règim de funcionari interí de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, o sempre que es requereixi disposar d'aquest personal per atendre necessitats urgents i inajornables, tal com estableix la legislació pressupostaria o la normativa que en l futur la substitueixi. Els opositors que formin part de l'esmentada borsa, hauran de disposar de la titulació necessària per ocupar el lloc de treball, es a dir títol de batxillerat, tècnic o d'un altre d'equivalent o superior.

- La vigència d'aquesta borsa de treball serà de tres anys, a no ser que en aquest període es dugui a terme una convocatòria d'un lloc de treball d'agents de policia local de caràcter permanent que prevegi alhora la creació d'una borsa d'interins o bé que s'esgoti la borsa de persones disponibles i calgui dura a terme una nova convocatòria durant aquest termini de tres anys.

- El procediment de selecció definitiva es regirà per convocatòria pública, i atenent els principis d'igualtat, mèrit i capacitat, i s'ajustarà a allò disposat a les present bases reguladores en compliment del principi de publicitat.

 

2. FUNCIONS GENERALS.

Les funcions a desenvolupar són les que els puguin ser encomanades d'acord amb la Llei 16/1991, de 19 de juliol, de les policies locals, la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat i altres normes de caràcter legal i reglamentari, entre les que hi ha el Reglament Intern del Cos de la Policia Local de Santa Coloma de Cervelló , aprovat definitivament pel Ple de l'Ajuntament de data 30 de juliol de 2009 (publicat íntegrament en el BOP de Barcelona núm. 189 de data 8 d'agost de 2009, pàg. 66 i sgs.), en els torns i horaris que disposi l'Ajuntament pel millor funcionament del servei.

 

3. CONDICIONS DELS ASPIRANTS.

Per poder prendre part d'aquesta convocatòria, les persones aspirants cal que reuneixin, en la data de termini de presentació de sol·licituds, els requisits següents:

3.1. Tenir ciutadania espanyola, d'acord amb la legislació vigent.

3.2. Haver complert 18 anys i no excedir de l'edat màxima de jubilació forçosa.

3.3. Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin esser encomanades, d'acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de policia local.

3.4. Estar en possessió del títol de batxillerat, tècnic o d'un altre d'equivalent o superior. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació. A l'empara de la Disposició Transitòria Setena, les places corresponents a l'oferta pública d'ocupació 2022, podran presentar-se amb la titulació de graduat/da en ESO (LOE i LOGSE), graduat escolar EBG (LGE), batxiller elemental, formació professional de primer grau (LGE), tècnic/a de formació professional (LOE i LOGSE) o altres títols professionalment equivalents al primer dels esmentats.

3.5. Posseir la capacitat funcional i condicions exigides per al desenvolupament de les funcions pròpies de la plaça, i específicament amb caràcter previ reunir les condicions físiques necessàries per poder participar en la prova física, per la qual cosa caldrà signar la declaració responsable corresponent.

3.6. Tenir una alçada mínima d'1,55 m. les dones i d'1,65 m. els homes. Aquest requisit es comprovarà durant la realització de les proves físiques.

3.7. No haver estat condemnat/da per cap delicte, o en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals. No estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de cap Administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

3.8. No trobar-se en cap de les causes d'incompatibilitat establertes per la Llei 53/1984, de 26 de desembre, sobre incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

3.9. No estar afectat, per a l'exercici de les funcions del lloc, per cap dels motius d'incompatibilitat o d'incapacitat previstos en la legislació vigent.

3.10. Estar en possessió del permís de conduir vehicles de la classe B. Presentació en el moment de la presentació d'instàncies.

3.11. Estar en possessió del permís de conduir vehicles de la classe A2. La presentació d'aquest permís podrà ajornar-se improrrogablement fins a la finalització del curs selectiu a l'Escola de Policia de Catalunya (EPC) de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), d'acord amb l'article 13.2 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de els policies locals.

3.12. Signar una declaració jurada o promesa per la qual es pren el compromís de:

- Portar armes, d'acord amb les condicions establertes per la normativa vigent.

- Mantenir vigents els permisos de conduir mentre es mantingui la relació funcionarial amb la Policia Local de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

- Donar compliment íntegrament a l'establert en el Reglament intern del cos de la Policia Local de Santa Coloma de Cervelló, publicat en el BOP Barcelona núm. 189 (pàg. 66 a 74) de data 8 d'agost de 2009.

3.13. Acreditar coneixements de nivell de suficiència intermedi de català B2 (antic B) o superior de la Direcció General de Política Lingüística. Les persones aspirants han d'acreditar el nivell de català mitjançant un dels documents següents:

- Fotocòpia de la documentació acreditativa d'estar en possessió del certificat de coneixements de llengua catalana del nivell exigit de la secretaria de Política Lingüística.

- Fotocòpia de la documentació que acrediti estar en possessió d'algun dels títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la secretaria de Política Lingüística de conformitat amb el que preveu l'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny, (DOGC 4168, de 6 de juliol), modificada per l'Ordre VCP/13/2007, de 24 de gener (DOGC 4811, de 31 de gener) i per l'Ordre VCP/17/2008, de 14 de gener (DOGC 5057, de 28 de gener).

- Fotocòpia de la documentació acreditativa d'haver participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a l'Administració local o a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en que hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

- Les persones aspirants que no acreditin els coneixements exigits hauran de superar la prova de llengua catalana prevista en les pròpies bases.

 

4. SOL·LICITUDS.

4.1.- El termini de presentació d'instàncies és de 20 dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la darrera publicació de la present convocatòria en el BOP de Barcelona o al DOGC.

D'acord amb l'establert a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, articles 12 i 14, entre d'altres; i l'article 56 del Text refós de la llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, que determina l'exigència de que els empleats públics reuneixin les habilitats necessàries per a la seva dedicació professional, que inclou, entre d'altres, la tramitació electrònica d'expedients, i per tant, per poder participar en aquesta convocatòria és obligatori la inscripció electrònica

Les persones aspirants al present procés de selecció han de relacionar-se obligatòriament a través de mitjans electrònics i en els termes que tot seguit es detallen pel que fa en als tràmits d'emplenament i presentació de sol·licituds, aportació de documentació i pagament de taxes.

El mitjà electrònic habilitat per a la presentació de les sol·licituds de participació en el present procés es l'aplicació web https://santacolomadecervello.convoca.online/

En el cas d'incidència tècnica que impossibiliti el funcionament ordinari de l' aplicació i fins que aquella es solucioni es procedirà a una ampliació dels terminis no vençuts. Tant la incidència tècnica esdevinguda com l'ampliació concreta del termini no vençut es publicarà a l'E-tauler de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló i a la web https://santacolomadecervello.convoca.online/

Els sistemes d'identificació i de signatura admesos son: idCAT Mòbil, Cetificat digital i Cl@ve

Si algun dels interessats/ades presentés la seva sol·licitud presencialment, se'l requerirà perquè l'esmeni mitjançant la presentació electrònica de la sol·licitud d'inscripció en el present procés selectiu, en els termes de l'article 68 de la Llei 39/2015 , d'1 d'octubre.

Caldrà que els candidats acreditin documentalment, dins del termini de presentació de sol·licituds, els requisits per participar-hi establerts a la base 3.

En concret, hauran d'adjuntar la següent documentació:

- Fotocòpia del document nacional d'identitat o de la nacionalitat que es tingui.

- Fotocòpia de la titulació exigida per participar a la convocatòria

- Acreditació del nivell B2 de llengua catalana. En cas que no es puguin acreditar els coneixements de llengua, es podrà realitzar la prova de coneixements prevista a la base vuitena

- Currículum vitae

- Certificat mèdic en el qual es faci constar que reuneixen les condicions físiques necessàries per dur-la a terme les proves físiques. NO ES PODRÀ PRESENTAR EL MATEIX DIA DE LA PROVA.

Només s'acceptaran certificats mèdics que no tinguin una antiguitat superior a dos mesos des de la data de la seva expedició. La no presentació del certificat comporta l'exclusió automàtica de l'aspirant al procés selectiu.

- Declaracions jurades, segons model facilitat a l'efecte (base 3.12)

- Document acreditatiu del pagament de la taxa de drets d'examen, (excepte en el supòsit en què l'aspirant compleixi els requisits per a la seva exempció degudament acreditats), de forma que constitueix un requisit per a poder prendre part en el procés selectiu.

- Autobaremació

- La sol·licitud es presentarà en règim d'autobaremació, de manera que haurà d'anar acompanyada de la documentació acreditativa dels mèrit que el/la candidat/ata aporta per tal que siguin valorats en la fase de concurs, en la forma prevista en la base 6.b.

- La puntuació presentada en autobaremació per l'aspirant tindrà caràcter vinculant de màxim possible, no podent-se establir durant el procés de selecció una puntuació superior a la indicada per l'interessat per cada un dels mèrits. La persona candidata respon de les dades, mèrits i valoracions al·legades.

- El mateix mèrit no podrà valorar-se dues vegades.

- S'atendrà al principi d'especialització del barem, de manera que un mèrit únicament podrà ser inclòs i baremat en l'apartat que el descrigui.

- En cap cas serà objecte de valoració com a mèrit aquells utilitzar per complir algun dels requisits d'accés a la categoria a la que s'aspira.

4.2. La presentació de la sol·licitud requerirà el pagament previ de la taxa per drets d'examen (excepte en el supòsit en què l'aspirant compleixi els requisits per a la seva exempció degudament acreditats), de forma que constitueix un requisit per a poder prendre part en el procés selectiu.

D'acord amb el que preveu l'Ordenança fiscal de taxes per serveis generals de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló per inscriure's a la convocatòria corresponent l'aspirant ha de satisfer la taxa corresponent per drets d'examen, la qual tindrà l'import corresponent al grup que s'assimila el lloc de treball en qüestió (C1) i serà d'import 30,00 € a ingressar en el número de compte de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló número ES21 0081 0446 65 0001001604.

En el cas que l'aspirant hagi estat declarat/da provisionalment exclòs/sa per no haver efectuat el pagament de la taxa per drets d'examen, durant el termini de 10 dies que s'atorga per a esmena de deficiències, només es podrà esmenar el fet de no haver aportat amb la sol·licitud presentada a l'Ajuntament la justificació del pagament de la taxa efectuat dins del termini de presentació de sol·licituds, però en cap cas es considerarà que s'obre un nou termini per poder efectuar el pagament més enllà del termini fixat de 20 dies per a la presentació de sol·licituds per ser admès en aquestes proves selectives.

D'acord amb el que estableix l'article 12 de la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de taxes i preus públics, procedirà la devolució de les taxes que s'haguessin exigit quan no es realitzi el seu fet imposable per causes no imputables al subjecte passiu. Per tant, no procedirà la devolució del pagament de la taxa pels drets d'examen en els supòsits d'exclusió de les proves selectives per causa imputable a l'interessat. Per tant, el supòsit tradicional de desistiment o d'exclusió per no complir els requisits o no aportar els documents exigits en la convocatòria no donarà lloc a la devolució dels drets d'examen.

Les dades personals que les persones interessades proporcionin mitjançant les sol·licituds i les obtingudes durant el procés de selecció seran tractades per l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló (en endavant l'Ajuntament) com a Responsable del Tractament. La finalitat del tractament serà gestionar la selecció de persones interessades en ocupar el lloc de treball ofert, avaluació dels candidats i informació sobre la convocatòria i resultats. La legitimació del tractament serà el consentiment de la persona interessada i el compliment de missió d'interès públic d'acord amb el Capítol I del Títol IV del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, que aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. Les dades no es comunicaran a terceres persones. No obstant, durant el procés de selecció es podrà publicar el DNI dels participants.

Les dades identificatives, acadèmiques i laborals dels participants, i els resultats de les proves, es conservaran un cop finalitzat el procés de selecció, a fi i efecte de constituir una borsa de treball. No obstant, les persones participants poden demanar en qualsevol moment la supressió de les seves dades.

Les persones participants podran exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació adreçant-se a la Secretaria de l'Ajuntament. Amb la formalització i presentació de la sol·licituds els/les aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

4.3 Consulta i comprovació de dades i documents. La presentació de la sol·licitud de participació en aquesta convocatòria comporta l'autorització perquè l'òrgan convocant, mitjançant la Plataforma EACAT consulti les dades del Registre Central de Penats.

No obstant això, la persona participant pot fer constar, a l'apartat corresponent de la sol·licitud de participació, l'oposició expressa a la consulta i comprovació de les dades i dels documents esmentats anteriorment.

 

5. ADMISSIÓ D'ASPIRANTS.

Aquesta resolució es publicarà al BOP de Barcelona i al tauler electrònic de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló (E-TAULER), i al web municipal www.santacolomadecervello.cat. Es concedirà un període de deu dies hàbils per presentar esmenes i possibles reclamacions. Les al·legacions presentades es resoldran en el termini dels 30 dies següents a la finalització del termini per a la presentació. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades.

Si no s'hi presenten esmenes o reclamacions, la llista provisional es considerarà automàticament elevada a definitiva, sense necessitat de nova publicació.

Els errors materials, de fet i aritmètics en la publicació de les resolucions i anuncis es poden esmenar en qualsevol moment del procés.

L'admissió o exclusió dels/de les aspirants es farà tenint en compte allò que estableix l'art. 77, apartats 2 i 3 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals de Catalunya.

 

6. TRIBUNAL QUALIFICADOR.

El tribunal qualificador estarà integrat per un nombre senar de persones designades per la Corporació, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars, el tribunal estarà format per un/a president/a i els/les vocals corresponents d'acord amb la següent distribució:

a) President: Cap de la Policia Local o persona en qui delegi

b) Vocals:

- Un terç ha de ser integrat per membre o persones funcionàries de la mateixa corporació.

- Un altre terç ha de ser integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria.

- El terç restant ha de ser proposat pel Departament d'Interior, entre els quals hi haurà com a mínim, una personal proposada per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i una altre per la Direcció General de Coordinació de la Policia Local

c) Secretari/a: La tècnica de RRHH o persona en qui delegui ( amb veu i sense vot)

El tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques de tècnics/ques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

Per a la constitució valida dels tribunals qualificadors i per la seva actuació adequada a efectes de celebració de sessions, deliberacions i presa d'acords, es requerirà la presència de la majoria dels seus membres, siguin titulars o suplents i, en tot cas, del president/a i del secretari/ària o de les persones que les substitueixen.

En cap cas el Tribunal no pot estar constituït majoritàriament per membres en actiu que pertanyin al cos de la policia local de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, així com, no poden formar part dels tribunals qualificadors els funcionaris/àries que han impartit cursos o treballs a la preparació d'aspirants a proves selectives els dos anys anteriors a la publicació de les convocatòries corresponents.

L'abstenció i recusació dels membres del Tribunal serà de conformitat amb els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

Els membres del tribunal (i el personal tècnic i de suport, si escau) meritaran les indemnitzacions i assistències que mereixin per raó del servei, d'acord amb el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó de servei.

No podran formar part del tribunal el personal d'elecció o de designació política, els funcionaris interins ni el personal eventual. La pertinença als òrgans selectius serà sempre a títol individual, sense que es pugui ostentar en representació o per compte de ningú.

 

7. INICI I DESENVOLUPAMENT DEL PROCEDIMENT DE SELECCIÓ.

El procediment de selecció serà el de concurs-oposició, el qual consistirà en la superació del concurs-oposició, un curs específic i un període de pràctiques.

Les proves corresponents a la fase d'oposició es podran acumular en una sola sessió o en diverses, d'acord amb els criteris d'eficàcia i eficiència. En aquests casos la correcció de l'exercici posterior quedarà condicionada a la superació de l'anterior quan aquests siguin eliminatoris.

Les persones candidates seran convocades en una sola crida, llevat dels casos de força major, degudament acreditats i valorats discrecionalment pel tribunal. La no presentació de l'aspirant donarà lloc a la pèrdua del seu dret a participar en aquell exercici.

Les persones candidates han de comparèixer a les diferents proves amb el seu DNI o altre document acreditatiu. La manca de presentació d'aquest document en determinarà l'exclusió automàtica.

Si el tribunal té coneixement que alguna de les persones aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de la persona interessada, la seva exclusió i, si s'escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

 

FASE D'OPOSICIÓ:

Caldrà superar tots i cadascun dels exercicis que s'indiquen a continuació, que seran de caràcter obligatori i eliminatori:

 

Exercici 1: Consistirà en contestar per escrit un qüestionari de 60 preguntes amb respostes alternatives que versarà sobre els coneixements de cultura general a un nivell concordant amb el títol acadèmic requerit, sobre coneixements de l'actualitat social,

cultural i política, i sobre el temari que s'indica a l'Annex I, en la proporció següent:

- 25% preguntes relatives a coneixements de cultura general.

- 25% preguntes relatives a coneixements de l'actualitat social, cultural i política.

- 50% preguntes relatives a temari que s'indica a l'Annex I.

Es disposarà d'un temps màxim per a la seva realització de 90 minuts, sense perjudici d'un temps inferior que determini l'òrgan de selecció.

La qualificació d'aquesta prova serà de 0 a 21 punts.

Les respostes incorrectes descomptaran a raó de 0,10 punts*nombre respostes incorrectes, sobre el total de la puntuació obtinguda.

Les persones aspirants que no obtinguin la puntuació igual o superior a 10,5 punts, en quedaran eliminades del procés de selecció.

En el supòsit que hi hagi més de 60 persones aspirants amb una puntuació igual o superior a 10,5 punts, la puntuació mínima per aprovar l'exercici serà l'obtinguda per la persona aspirant situada per ordre de puntuació en el número 60. En cas d'empat en la puntuació mínima fixada per aquest procediment, el nombre de persones aspirants aprovades d'aquest exercici podrà ser superior a 100, atès que s'inclouran com a aprovades totes aquelles que hagin obtingut la puntuació final fixada com a nota de tall.

 

Exercici 2.- Prova aptitud física.

Aquesta prova consistirà en la superació de diferents subproves i té per objecte comprovar, l'aptitud física de les persones aspirants.

Per a la realització d'aquesta prova les persones aspirants han de lliurar a l'òrgan de selecció, el mateix dia de la prova, un certificat mèdic expedit com a màxim tres mesos abans de la realització de la prova, en el qual es faci constar explícitament que: "es reuneixen les condicions físiques necessàries per realitzar els exercicis que integren la prova d'aptitud física de la convocatòria d'agents de policia de l' Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, corresponent a l'oferta pública d'ocupació 2021.

La no presentació d'aquest certificat el dia de la realització de la prova física, comportarà l'exclusió automàtica de les persones aspirants del procés selectiu.

Participants embarassades: les persones participants convocades a la realització de la prova d'aptitud física que acreditin que estan embarassades o que no hagin complert les setze setmanes des del naixement del fill/a poden sol·licitar l'ajornament de la prova d'aptitud física, que hauran de realitzar a la següent convocatòria d'accés a la categoria d'agent de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

La sol·licitud d'ajornament s'ha d'adreçar al tribunal qualificador i s'ha de presentar al Registre d'Entrada, abans de la data de realització de la prova física, i s'acompanyarà d'un certificat mèdic expedit pel metge de família que acrediti els motius que donen dret a demanar l'ajornament.

Concedit pel tribunal qualificador l'ajornament de la prova física, les participants mantindran la reserva de la puntuació obtinguda a les proves fins al moment realitzades i no realitzaran la resta de proves de la convocatòria.

A la següent convocatòria que s'aprovi per l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló per a la cobertura de places d'agent de policia, les persones participants hauran de presentar sol·licitud de participació, complir els requisits i les condicions que s'hi estableixin i fer la prova física i la resta de proves no realitzades a la present convocatòria amb les condicions i barems que es fixin.

Per realitzar aquestes proves, l'òrgan de selecció comptarà amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades.

L'Òrgan de Selecció podrà realitzar un control antidòping.

Iniciada les provés no s'autoritzarà la sortida la zona esportiva.

L'ordre de realització dels diferents exercicis vindrà determinat per l'organització de les persones aspirants en els grups que determini el tribunal.

És obligatori que les persones aspirants portin roba i calçat esportiu i altres mesures sanitàries que es puguin anunciar en el moment de la convocatòria.

El tribunal determinarà si es poden provar els elements o materials abans de la realització d'una prova física.

La prova es qualificarà amb el resultat d'apta/e o no apta/e. Per obtenir la qualificació d'apte serà necessari superar totes i cadascuna de les subproves.

 

Subprova 1: Course navette o cursa llançadora

L'objectiu d'aquesta prova és valorar la potència aeròbica màxima i la capacitat d'adaptació a l'esforç de les persones aspirants:

Descripció:

La persona aspirant es situarà darrera d'una de les dues línies paral·leles pintades a terra i distants entre sí 20 metres.

Quan senti el senyal d'inici de la prova, la persona aspirant haurà de córrer cap a l'altra línia, fins a trepitjar-la i esperar a sentir un altre senyal que emetrà el magnetòfon.

Cada senyal sonor indicarà que s'ha d'iniciar el desplaçament cap a la línia contrària, intentant seguir el ritme del magnetòfon, moment en el qual acabarà la prova.

Només es podrà realitzar un únic intent.

 

Normes:

La persona aspirant haurà de trepitjar les línies cada 20 m.

La persona aspirant trepitjarà la línia abans de sentir el senyal sonor i sortir després del mateix.

En el canvi de sentit, no es podran fer girs circulars.

No es podrà utilitzar calçat amb coles o resines a la sola.

No seguir aquestes normes implicarà que la subprova sigui considera nul.la.

 

Valoració:

Es registrarà el número de l'últim palier anunciat.

La puntuació per superar aquesta subprova haurà de ser igual o superior als resultats indicats a la taula següent considerant l'edat i el sexe de les persones aspirants:

 

HOMES

 

Fins 24 anys

De 25 a 30 anys

De 31 a 35 anys

De 36 a 41 anys

De 41 fins 55 anys

9 paliers

8,5 paliers

8 paliers

7 paliers

6.5 paliers

 

 

DONES

 

Fins 24 anys

De 25 a 30 anys

De 31 a 35 anys

De 36 a 40 anys

De 41 fins 55 anys

6,5 paliers

6 paliers

5,5 paliers

5 paliers

4,5 paliers

 

 

Subprova 2. Llançament de pilota medicinal

L'objectiu d'aquesta prova és valorar la força de braços i tronc de les persones

aspirants.

Descripció:

Consisteix en el llançament d'una pilota medicinal de 3 kg pels homes i de 2 kg per les dones.

Normes:

Dempeus i amb les cames separades, s'agafa la pilota medicinal amb les dues mans i, de darrera el clatell, es llança cap endavant per sobre el cap.

No es podran aixecar les puntes dels peus. Aixecar les puntes dels peus serà considerat nul i la puntuació de la subprova serà 0 punts.

No es podrà traspassar la línia. Superar la línia de límit durant l'exercici serà considerat nul i la puntuació de la subprova serà 0 punts.

Valoració:

La persona aspirant disposarà de dos intents consecutius i serà vàlid el millor resultat obtingut entre ambdós.

En cas que els dos intents siguin nuls, el resultat de la prova física serà considerat no apte/a.

La puntuació per superar aquesta subprova haurà de ser igual o superior als resultats indicats a la taula següent considerant l'edat i el sexe de les persones aspirants:

 

HOMES

 

Fins 24 anys

De 25 a 30 anys

De 31 a 35 anys

De 36 a 40 anys

De 41 fins 55 anys

8,5 m

8 m

7,5 m

7 m

6,5 m

 

 

DONES

 

Fins 24 anys

De 25 a 30 anys

De 31 a 35 anys

De 36 a 40 anys

De 41 fins 55 anys

6 m

5,5 m

5 m

4,5 m

4 m

 

 


Subprova 3. Abdominats

Descripció:

Posició de sortida: ajagut d'esquenes a terra, les cames flexionades, els peus lleugerament separats i els dits entrellaçats darrera del clatell. Un ajudant li subjecta els peus i els fixa a terra.

Normes:

Ha d'intentar realitzar el màxim de número de cops el cicle de flexió i extensió del maluc; tocant amb els colzes els genolls en la flexió i amb l'esquena completament a terra en l'extensió. Es comptarà el número de repeticions en veu alta, durant un període de 60 segons.

Valoració:

Es realitza un sol intent. La puntuació per superar aquesta subprova haurà de ser igual o inferior als resultats indicats a la taula següent considerant l'edat i el sexe de les persones aspirants:

La puntuació per superar aquesta subprova haurà de ser igual o inferior als resultats indicats a la taula següent considerant l'edat i el sexe de les persones aspirants:

 

HOMES

 

Fins 24 anys

De 25 a 30 anys

De 31 a 35 anys

De 36 a 40 anys

De 41 fins 55 anys

44

40

38

32

30

 

 

DONES

 

Fins 24 anys

De 25 a 30 anys

De 31 a 35 anys

De 36 a 40 anys

De 41 fins 55 anys

36

32

30

28

26

 

 

Exercici 3.- Prova pràctica

De caràcter obligatori i eliminatori per a totes les persones aspirants.

Consistirà en la resolució d'un cas pràctic sobre el temari que consta com ANNEX I. Aquest exercici estarà composat per 5 preguntes amb una puntuació total de 10 punts (2 per pregunta).

Caldrà arribar a una puntuació mínima de 5 punts per continuar en el procés de selecció.

 

Exercici 4.- Prova de coneixements de la llengua catalana:

Serà de caràcter obligatori i eliminatori per a totes les persones aspirants.

Restaran exemptes de la realització d'aquest exercici els aspirants que:

A) Presentin juntament amb la instància el certificat del nivell B2 de català expedit per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, o títol equivalent o superior segons Ordre de 21/-06-2004 (DOGC núm. 4/68, de 06-07-04), en relació al Decret 161/2002 d'11 de juny (DOGC 3660 de 19/06/2002). Per acreditar l'equivalència dels títols de

l'ensenyament reglat no universitari, cal aportar un certificat expedit, a sol·licitud de la persona interessada, per qualsevol institut d'educació secundària de la manera que determina la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa.

B) Haver superat una prova o un exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell o superior al nivell B2, en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de funcionari públic.

Les persones aspirants han acreditar documentalment que resten exemptes juntament amb la presentació de la sol·licitud a la convocatòria.

Les persones aspirants seran qualificades com a aptes o no aptes, quedant aquestes últimes excloses del procés selectiu.

 

Exercici 5: Avaluació psicotècnica i entrevista.

Avaluació psicotècnica.

Les persones aspirants que hagin superat les proves anteriors, seran ordenades de major a menor puntuació a partir de la nota que resulti del sumatori de les proves puntuables.

Un cop ordenades, només passaran a la realització de les proves psicotècniques les 20 persones aspirants millor classificades. En cas d'empat a la posició 20, passaran a la prova totes aquelles persones empatades en aquesta posició.

La prova psicotècnica consistirà en tres exercicis que es realitzaran en una mateixa sessió:

Primer exercici: Avaluació aptitudinal.

Els resultats de les diferents aptituds avaluades hauran d'assegurar l'assoliment de nivells situats dintre de la normalitat en tots els casos, d'acord amb el barem d'aplicació corresponent a la població estadística més propera a la tipologia de la plaça a cobrir, propi de cada prova.

Per tant, en quedaran eliminades les candidatures que no assoleixin aquests nivells en cadascuna de les aptituds avaluades.

El resultat de l'avaluació aptitudinal tindrà com a qualificació: apte o no apte. Les persones que obtinguin la qualificació de no apte, restaran excloses del procés de selecció.

Segon exercici: Avaluació de la personalitat.

S'avaluarà la personalitat de les persones aspirants en relació al perfil requerit per a l'exercici de les funcions policials en la categoria d'agent. La prova consistirà en una o més proves psicotècniques. La valoració de la prova podrà ser contrastada a l'entrevista, fet que es determinarà prèviament per l'òrgan de selecció.

En el cas que l'òrgan de selecció acordi contrastar el resultat de la prova, el resultat es publicarà juntament amb el resultats de l'entrevista.

El resultat serà d'apte/a o no apte/a. Restaran eliminades del procés de selecció les persones aspirants que obtinguin la qualificació de no apte.

Tercer exercici: Avaluació de competències.

L'avaluació de les competències consistirà en realitzar un/s tests i es complementarà amb l'entrevista. Es valoraran les competències professionals següents: motivació i identificació amb l'organització, resolució de conflictes, adaptabilitat i flexibilitat, autocontrol i resistència a la pressió, habilitats socials i comunicatives, orientació de servei a les persones, cooperació i treball en equip.

Es qualificarà una vegada complementada amb l'entrevista amb una puntuació de 0 a 10 punts. Les persones aspirants que tinguin una puntuació de 0 punts en alguna competència o no arribin als 5 punts en el total de l'entrevista seran declarades no aptes resultant excloses del procés de selecció.

La falsedat demostrada en les respostes comportarà l'eliminació de la persona aspirant.

Entrevista.

Avaluada la prova aptitudinal, les persones que havent resultat aptes a la mateixa, seran convocades per realitzar una entrevista que contrastarà el resultat de la prova d'avaluació competencial i si s'escau de la prova de personalitat.

Finalitzada l'entrevista es qualificarà la prova de personalitat i la prova competencial.

Es realitzarà a càrrec de persones tècniques especialitzades. Les persones aspirants que tinguin una puntuació de 0 punts en alguna competència o no arribin als 5 punts en el total de l'entrevista per competències seran declarades no aptes resultant excloses del procés de selecció.

La falsedat demostrada en les respostes comportarà l'eliminació de l'aspirant.

En les entrevistes assistirà com a mínim un membre del tribunal qualificador, tal com ja estableix l'article 18.3 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

Es valoraran les competències que s'indiquen a la prova d'avaluació de competències i si s'escau els resultats obtinguts a la prova de personalitat.

 

Exercici 6: Prova mèdica.

Es realitzarà amb posterioritat a la valoració de la fase de concurs. Es convocarà a les dues persones aspirants millors classificades una vegada qualificades les proves anteriors i la fase de concurs.

Aquesta prova serà qualificada com a apte/a o no apte/a. Restant eliminada de la convocatòria en el cas d'obtenir la qualificació de no apte/a. En aquest cas es convocarà a la persona aspirant classificada en la següent millor posició.

 

FASE DE CONCURS:

La puntuació total de la fase de concurs no pot ser, en cap cas, superior als 12 punts.

Es valorarà els mèrits d'acord amb el barem següent:

A) Experiència professional:

Pel temps treballat a l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló en llocs de treball amb les mateixes

funcions i categoria objecte de la convocatòria: a raó de 0,5 punts per mes acreditat amb un màxim de 2 punts.

Pel temps treballat a altres administracions públiques en llocs de treball amb les mateixes funcions i categoria objecte de la convocatòria: a raó de 0,2 punts per mes

acreditat amb un màxim de 2 punts.

B) Felicitacions i distincions:

Es valoraran les felicitacions i distincions individuals emeses per autoritats competents i per caps de policia local, quan siguin rellevants en relació amb les funcions de la categoria d'agent. Fins a un màxim d'1 punt i d'acord amb el barem següent:

Autoritats competents (alcalde/a i/o regidor delegat):

Felicitacions: 0,1 per felicitació

Distincions: 0,5 per distinció

Cap de policia local :

Felicitacions: 0,05 per felicitació

Distincions: 0,25 per distinció

C) Titulacions acadèmiques oficials superiors a les requerides a la convocatòria:

Diplomatura universitària o equivalent: 1 punt.

Grau o Llicenciatura universitària: 1.5 punt.

En aquest apartat només podrà puntuar una titulació. Es valoraran quan siguin rellevants per al lloc de treball objecte de la present convocatòria.

D) Formació professional:

Es valoraran els cursos de formació i perfeccionament relacionats amb les funcions pròpies de la categoria, realitzats per promotors de l'Acord de formació per a l'Ocupació de les Administracions Públiques, Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), així com cursos reconeguts per l'ISPC d'acord amb l'Ordre INT/56/2013, de 27 de març, o òrgans de formació policial similar, Escola d'Administració Pública de Catalunya o similar, i centres universitaris, realitzats amb aprofitament, i les activitats formatives de l'àmbit policial reconegudes per l'ISPC sense que puguin comptabilitzar-se els cursos d'accés a la categoria objecte de la convocatòria.

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 3 punts i es valorarà d'acord amb el barem següent:

 

DURADA

PUNTUACIÓ

Fins a 9 hores

0,01

De 10 hores a 19 hores

0,05

De 20 hores a 40 hores

0,10

De 41 hores a 60 hores

0,20

De 61 hores a 80 hores

0,30

De 81 hores a 100 hores

0,5

De 101 hores a 120 hores

0,75

De mes de 120 hores0.1

1

 

 

Les persones aspirants han d'acreditar documentalment la durada, en hores, dels cursos al·legats.

En cas contrari es valoraran com a cursos de durada fins a 9 hores.

E) Nivell de coneixement de la llengua catalana:

Es valoraran els certificats de coneixement de la llengua catalana superiors al nivell intermedi de català (B2) i fins a un màxim d'1 punt, d'acord amb el barem següent:

- Nivell de suficiència de català (C1): 0,5 punts.

- Nivell superior de català (C2): 1 punt.

F) Experiència en treballs similars:

Per l'experiència adquirida en l'exercici de funcions de vigilant, segons l'article 1.2 i 13 de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals: per cada any complet 0,5 punts, fins a un màxim d'1,5 punts.

 

VUITENA.- Qualificacions i proposta de nomenament com a funcionaris en pràctiques.

Tots els exercicis de la fase d'oposició són obligatoris i eliminatoris. Es qualificaran d'acord amb les puntuacions fixades a cadascun d'ells.

La puntuació total del procés de selecció serà el resultat de sumar les puntuacions obtingudes a la fase d'oposició i la fase de concurs.

L'òrgan de selecció farà pública la llista definitiva amb la puntuació final de les persones que hagin superat el procés de selecció. En cas d'empat en les puntuacions, l'ordre s'establirà a favor de les persones aspirants que hagin obtingut la puntuació més alta a la fase d'oposició.

 

NOVENA.- Superació del curs selectiu de Formació Bàsica i període de pràctiques al municipi.

Les persones proposades seran nomenades funcionàries en pràctiques durant la seva estada a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya on realitzaran el curs de formació bàsica. Quedaran exemptes de la realització d´aquest curs, les persones aspirants que acreditin haver-lo superat amb anterioritat i ho hagin acreditat amb l'aportació del Diploma acreditatiu.

La qualificació d'aquest curs serà d'apte/a o no apte/a. Si la persona seleccionada és declarada no apte/a quedarà exclosa del procés selectiu.

Durant el curs selectiu les persones aspirants han de percebre les retribucions que per aquest personal funcionari estableix la normativa vigent a l'article 104 bis del Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública.

Durant la seva estada a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya l'alumnat resta sotmès al Decret 292/1995, de 7 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de règim interior de l´Institut de Seguretat Pública de Catalunya, sens perjudici de la normativa que els sigui aplicable pel que fa a la seva vinculació administrativa.

Finalitzat el curs de Formació Bàsica, presentaran al departament de Recursos Humans i Organització, el títol acreditatiu.

Abans de realitzar el curs de formació del ISPC, les persones aspirants podran ser cridades per a ser nomenades interinament per a cobrir les places que es trobin vacants a la plantilla del cos de la policial local, període que no serà computable com a període de pràctiques al municipi que s'indica seguidament.

Durant el període de formació a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, les persones aspirants, podran ser cridats excepcionalment per prestar servei en cap de setmana i/o festius.

Finalitzat el curs de formació bàsica, les persones aspirants hauran de superar, un període de pràctiques al municipi de dotze mesos d'acord amb el que es disposa al Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

Les pràctiques són obligatòries i eliminatòries i es valoraran basant-se en dos informes independents de diferents comandaments de la Policia Local d'acord amb la funció d'assessorament del tribunal qualificador prevista a l'article 29.4 del que preveu el decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

L'òrgan de selecció emetrà la qualificació final que serà d'apte/a o no apte/a. Si la persona seleccionada és declarada no apte/a quedarà exclosa del procés selectiu.

Els informes dels comandaments a què fa referència l'apartat anterior han de considerar diversos factors conductuals de cada persona aspirant, bàsicament: els coneixements del treball, les habilitats socials i de comunicació, el compliment de les ordres i la disciplina, la disposició personal envers la feina, la responsabilitat, l'adaptació a l'organització, la iniciativa, la confiança en si mateix, el judici pràctic i l'autocontrol.

Durant els períodes de pràctiques quan es realitzen tasques assignades al lloc de treball, es percebran la totalitat de les retribucions assignades com funcionari/a .

La superació del curs selectiu i del període de pràctiques són condicions indispensables per poder ser nomenat/da funcionari/ària de carrera.

Finalitzat el període de pràctiques al municipi, les persones aspirants que l'hagin superat seran proposades a l'Alcaldia per ser nomenades funcionaris/àries de carrera, amb la categoria d'Agent del cos de la Policia Local.

 

DESENA.- Borsa de treball.

Les persones aspirants convocades a entrevista, i havent-la superat, no hagin resultat seleccionades en el procés selectiu, passaran a formar part, per ordre de puntuació obtinguda, de la borsa de treball, pendent de realització i resultats de la prova mèdica.

Aquesta borsa serà complementària a la borsa aprovada per decret 746/2022, de 3 de juny i s'utilitzarà quan no quedi ningú disponible en la borsa original o aquesta deixi d'estar vigent per haver transcorregut 2 anys des de la seva formalització.

Si en el moment de ser cridades, ha transcorregut un temps superior a 6 mesos des de la realització de la prova psicotècnica, serà necessària realitzar-la novament, d'acord amb els criteris indicats per l'esmentada prova i obtenir el resultat d'apta.

La vigència de la borsa serà de dos anys, si abans no se n'ha aprovat una altre.

 

ONZENA.- Incompatibilitats i règim de servei.

En l'exercici de la funció pública atribuïda a la plaça objecte de la convocatòria a la persona contractada li serà aplicable la normativa vigent sobre règim d'incompatibilitats en el sector públic.

En compliment d'aquesta la persona aspirant, abans d'incorporar-se al servei de la Corporació, haurà d'efectuar una declaració d'activitats i, si s'escau, sol·licitar la compatibilitat o exercir, altrament, l'opció prevista a l'article 10 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre.

Pel que fa a la determinació i adscripció al lloc de treball, comeses i règim horari i de jornada, la persona contractada s'atindrà als acords i les resolucions, que respectivament, adopti el Ple de la corporació o el seu president, o per delegació expressa, els membres de la corporació.

 

DOTZENA.- Incidències.

L'òrgan de selecció queda facultat per a resoldre qualsevol dubte que es presenti durant aquesta convocatòria i per a prendre els acords necessaris per al bon ordre del procés de selecció.

La convocatòria de les proves selectives, l'aprovació d'aquestes bases i tots els actes administratius que se'n derivin podran ser impugnats pe les persones interessades en els casos i forma establerts per la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de Procediment Administratiu de les Administracions Públiques.

Per a tot allò que no sigui previst en aquestes bases, es procedirà en virtut de la normativa aplicable a la funció pública local de Catalunya i, amb caràcter supletori, per la normativa pròpia de la Generalitat i de l'Estat.

 

Contra l'aprovació de les bases, les persones interessades, podeu interposar, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent al de la recepció d'aquesta notificació, recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de la província de Barcelona, o bé, alternativament, si el vostre domicili és en una altra província, davant els jutjats contenciosos administratius amb la competència territorial a la província de la localitat on residiu.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenció administratiu, davant l'òrgan que ha pres l'acord en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

En allò que no estigui previst en les bases, es procedirà segons el que determini el Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, el Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel que s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, i la resta de disposicions aplicables.

 

 

ANNEX I TEMARI:

 

TEMA 1. La Constitució Espanyola: Principis generals. Drets i deures dels espanyols. Les llibertats públiques. La garantia de les llibertats i dels drets dels ciutadans.

TEMA 2. Organització política de l'Estat: La Corona. El Poder Legislatiu. El poder Executiu. El Poder Judicial. El Tribunal Constitucional.

TEMA 3. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: Disposicions Generals. La Generalitat. El Parlament .El Consell Executiu. La Presidència.

TEMA 4. Paper de la policia en la protecció civil: Plans bàsics d'emergència.

TEMA 5. Llei orgànica 2/1986 de forces i cossos de seguretat de l'estat

TEMA 6. Llei 16/1991 del 10 de Juliol de les Policies Locals de Catalunya

TEMA 7. Decret 179/2015, de 4 d'agost, reglament del procediment del regim disciplinari aplicable al cossos policia local de Catalunya.

TEMA 8. Codi d'ètica de la Policia de Catalunya. Codi europeu d'ètica de la Policia

TEMA 9. Administració de Justícia: Òrgans jurisdiccionals. Classificació competències: per raó de matèria, la persona, funcional i territorial.

TEMA 10. Decret 219/1996, Reglament d'armament de les Policies Locals de Catalunya

TEMA 11. Llei 4/2003, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.

TEMA 12. Llei orgànica 3/2018 sobre protecció de dades personals i garantia dels drets digitals

TEMA 13. El delicte. Concepte de delicte . Classes.

TEMA 14. Llei 17/2015, de 21 de Juliol, d'igualtat efectiva entre dones i homes. Principis d'actuació dels poders públics. Funcions ens locals a Catalunya

TEMA 15. Llei orgànica 6/1984 de 24 maig del procediment habeas corpus.

TEMA 16. Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives. Reglament d'espectacles 112/2010 de 31 d'agost

TEMA 17. La circulació urbana: Normes generals de circulació. Senyalització. Permisos i llicències de conduir. Condicions dels vehicles per poder circular.

TEMA 18 . Ordenança municipal de circulació de l'ajuntament de Santa Coloma de Cervelló

TEMA 19 . Ordenança del municipi sobre tinença d'animals de companyia, de l'ajuntament de Santa Coloma de Cervelló

TEMA 20. Ordenança de convivència ciutadana, de l'ajuntament de Santa Coloma de Cervelló

TEMA 21. Ordenança municipal de circulació de bicicletes, vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes, de l'ajuntament de Santa Coloma de Cervelló

TEMA 22. La prevenció dels accidents de trànsit: Plans d'actuació.

TEMA 23. El procediment sancionador en matèria de trànsit.

TEMA 24. La retirada de vehicles de la via pública: Supòsits i regulació.

TEMA 25. Regulació en matèria de transports i procediments sancionadors: Especial referència als transports de mercaderies perilloses i als escolars.

TEMA 26. Delictes en què poden incórrer els policies en l'exercici del seu càrrec.

TEMA 27. Control de drogues i estupefaents: Regulació, actuacions policials.

TEMA 28. Regulació jurídica i procediments d'actuació policial sobre conducció de vehicles sota els efectes de begudes alcohòliques, drogues o estupefaents.

TEMA 29. LO 1/2015 del Codi Penal.

TEMA 30. LO de Seguretat Ciutadana 4/2015 de 30 de març

TEMA 31. LO 4/2000 d'Estrangeria

TEMA 32. LO 5/2000 Reguladora de la responsabilitat dels menors

TEMA 33. L'atestat policial: Estructura. Valor dels atestats policials.

TEMA 34. La detenció: Concepte. Supòsits legals en què és procedent la detenció. Els drets del detingut

TEMA 35. Llei Orgànica 4/2023, de 27 d'abril, modificació de la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, envers els delictes contra la Llibertat Sexual.

TEMA 36. L'entrada i registre: Requisits, formalitats i supòsits excepcionals.

TEMA 37. Delictes en què poden incórrer els policies en l'exercici del seu càrrec.

TEMA 38. Policia assistencial: Objectius bàsics de la funció de policia assistencial, tècniques i àmbits d'actuació.

TEMA 39. Policia comunitària: Concepte, funcions i organització.

TEMA 40. Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar animal

 

 

ANNEX II

QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

ANTROPOMETRIA:

-1 La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

-2 La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5, litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

 

Aparell circulatori

Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

Malformacions de cor o de grans vasos.

Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

Insuficiència coronària.

Pericarditis activa o residual.

Insuficiència arterial perifèrica.

Insuficiència venosa perifèrica.

Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

Aparell respiratori

Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

Aparell genitourinari

Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

Disfuncions urogenitals cròniques.

Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

Litiasi del tracte urinari crònica.

Prolapse genital.

 

Aparell digestiu

Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

Úlcera gastroduodenal.

Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

Sistema hematopàtic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial

 

Aparell locomotor

Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

Tremolor. Tics o espasmes.

Trastorns de la son.

 

Glàndules endocrines

Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

Diabetis mellitus.

 

Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa(vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

Òrgans dels sentits

Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

Queratotomia radial.

Despreniment de retina.

Estrabisme manifest i no corregit.

Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

Discromatòpsies.

Glaucoma.

Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35 dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

Trastorns en la parla. Quequesa.

 

Pell, fàneres i glàndules exocrines

Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial

Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

Tatuatges que siguin visibles amb la uniformitat reglamentària, en el cas que siguin contraris als principis, valors i competències establerts en el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya, aprovat per Acord de Govern 25/2015m de 24 de febrer

Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

Altres

Processos neoplàsics.

Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

Malalties autoimmunes.

Diàtesi al·lèrgica.

Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.

 

Santa Coloma de Cervelló, 15 de març de 2024

 

Joan Sàbat i Olivé

Secretari accidental

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
19139 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de las bases para la selección definitiva, mediante el sistema de concurso-oposición libre, de dos plazas de agente de la Policía Local, de la oferta pública de empleo del año 2022, el número de plazas adicionales para cubrir las futuras vacantes que se produzcan con cargo a las ofertas públicas de 2024 y 2025 y la creación de una bolsa de reposición para cubrir interinamente las posibles ausencias y sustituciones temporales (exp.- 02_2024\/e-470).","published_date":"2024-03-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"19139"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Santa Coloma de Cervelló,DOGC,DOGC 2024 nº 9127 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-03-21/19139-anuncio-aprobacion-bases-seleccion-definitiva-sistema-concurso-oposicion-libre-dos-plazas-agente-policia-local-oferta-publica-empleo-ano-2022-numero-plazas-adicionales-cubrir-futuras-vacantes-se-produzcan-cargo-ofertas-publicas-2024-2025-creacion-bolsa-reposicion-cubrir-interinamente-posibles-ausencias-sustituciones-temporales-exp-02-2024-e-470 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.