ANUNCIO relativo al Convenio de cooperación educativa de prácticas académicas externas de los estudiantes de la Universidad de Barcelona en entidades colaboradoras.

Anunci pel qual es fa públic, per a general coneixement, que el Consell Directiu de l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (ORGT), en sessió de 22 de febrer de 2024, va aprovar un conveni de cooperació educativa de pràctiques acadèmiques externes dels estudiants de la Universitat de Barcelona en entitats col·laboradores.

El conveni de cooperació entre la Universitat de Barcelona i l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona es va signar el 29 de febrer de 2024 i ha estat inscrit en el Registre de Convenis de Col·laboració i Cooperació de la Generalitat de Catalunya amb el codi d'inscripció 2024/11/0100.

A continuació es transcriu el text íntegre de l'esmentat conveni:

 

 

"CONVENI DE COOPERACIÓ EDUCATIVA DE PRÀCTIQUES ACADÈMIQUES EXTERNES DELS ESTUDIANTS DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA EN ENTITATS COL·LABORADORES

 

PARTS

D'una part, el Sr. / la Sra. Jaume Tarabal Bosch (Per delegació de signatura), com a Vicedegà de Relacions Institucionals i Transferència de la Facultat de Dret de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, amb el NIF Q0818001J, ubicada al Av. Diagonal, 684, de Barcelona, amb el codi postal 08034 i telèfon 934 024 346, i per delegació del rector d'aquesta Universitat;

I de l'altra,

La senyora Pilar Díaz Romero, diputada de la Diputació de Barcelona, presidenta del Consell Directiu i presidenta delegada de l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, segons nomenament efectuat per Decret de la Presidència de la Diputació de Barcelona, núm. 9903, de 26 de juliol de 2023, publicat al BOP de 28 de juliol de 2023, i en ús de les facultats que li atribueix l'art. 14.a dels estatuts de l'ORGT (BOPB de 22 de febrer de 2023).

Igualment, intervé la secretària delegada, la senyora Denia Lázaro Ardila, en virtut de les facultats conferides pel Decret de la Presidència de la Diputació de Barcelona núm. 11019/2023, de 15 de setembre, publicat al BOPB de 19 de setembre de 2023, als efectes de donar fe d'acord amb el que preveu l'article 3.2.i) del Reial decret 128/2018, de 16 de març, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris d'Administració local amb habilitació de caràcter nacional.

El Consell Directiu de l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona ha aprovat la subscripció d'aquest Conveni de col·laboració en sessió de 22 de febrer de 2024.

 

ACORDS

 

1. L'objecte d'aquest conveni és el desenvolupament de pràctiques acadèmiques externes d'estudiants (a partir d'ara, pràctiques d'estudiants)de la Universitat de Barcelona (a partir d'ara, UB), a través d'entitats col·laboradores, com ara empreses, institucions i entitats públiques i privades (a partir d'ara, entitats col·laboradores).

 

2. Aquest conveni està reglamentat pel Reial decret (RD) 592/2014, d'11 de juliol, pel qual es regulen les pràctiques acadèmiques externes dels estudiants universitaris; pel RD 1493/2011, de 24 d'octubre, pel qual es regulen els termes i les condicions d'inclusió en el règim general de la Seguretat Social de les persones que participen en programes de formació; pel Reial decret llei (RDL) 8/2014, de 4 de juliol, d'aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l'eficiència, i per la Normativa de pràctiques acadèmiques externes d' estudiants de la Universitat de Barcelona.

 

3. La col·laboració d'aquest conveni es concreta en un projecte formatiu per a l'estudiant, que ha de constar com a document annex. Es poden dur a terme tants projectes formatius de pràctiques com s'acordin entre la UB i les entitats col·laboradores.

 

4. El projecte formatiu l'han de verificar i signar els responsables de les pràctiques d'estudiants de cada part signatària d'aquest conveni, i l'estudiant. A més, cada part signatària es compromet a nomenar els tutors de l'estudiant, els quals s'han de responsabilitzar de garantir l'activitat educativa objecte d'aquest acord, i també de tenir cura dels drets i deures assenyalats en la Normativa de pràctiques dels estudiants de la UB.

5. El projecte formatiu recull la informació relativa a la protecció de les dades personals de l'estudiant i de les altres persones signatàries, i de l'acord de confidencialitat que es pot formalitzar entre l'entitat col·laboradora i l'estudiant.

 

6. La valoració del resultat de l'estada en pràctiques de l'estudiant l'han de fer conjuntament la UB i les entitats col·laboradores, d'acord amb la Normativa de pràctiques d'estudiants de la UB. Pel que fa a la valoració estrictament acadèmica de les pràctiques dels estudiants implicats en aquest conveni, és competència exclusiva de la UB.

 

7. Dur a terme les pràctiques en cap cas no produeix obligacions pròpies d'un contracte laboral entre els estudiants i les entitats col·laboradores.

 

8. Qualsevol eventualitat d'accident ha de tractar-se sota el règim de l'assegurança escolar obligatòria per a estudiants de menys de 28 anys, tot i que l'assegurança cobreix tot l'any en el qual l'estudiant compleixi aquesta edat, i si són més grans, a través de l'assegurança d' accidents corresponent, que ha de formalitzar l'estudiant. La Universitat de Barcelona té contractada una pòlissa de responsabilitat civil que cobreix qualsevol risc de danys a tercers derivats de les pràctiques de l'estudiant. No s'aplica el règim d'assegurances de les lleis laborals, ja que no hi ha cap contracte laboral, excepte en els casos que els estudiants estiguin donats d'alta al règim de la Seguretat Social per part de l'entitat col·laboradora, segons la clàusula 9 d'aquest conveni.

 

9. Aquest conveni pot preveure l'aportació per part de les empreses i institucions d'una quantitat econòmica o en espècie a l'estudiant en concepte d'ajut o borsa d'estudis. En cas que així s'acordi, s'ha d'especificar la quantitat en el projecte formatiu individual de l'estudiant, annex a aquest conveni. En el cas que l'estudiant rebi una remuneració en concepte d'ajut o borsa d'estudis, l'empresa l'haurà de donar d' alta i baixa a la Seguretat Social, i caldrà liquidar les cotitzacions davant la Tresoreria de la Seguretat Social segons les normes previstes, el RD 1493/2011, de 24 d'octubre, i el RD-llei 8/2014, de 4 de juliol. Amb efectes a partir de l' 1.1.2024 en les pràctiques curriculars i extracurriculars remunerades, el compliment de l'obligació d'alta i baixa que correspon a l'empresa o institució, s'haurà de realitzar de conformitat amb el que preveu la disposició addicional 52a del Text refós de la Llei General de la Seguretat Social. En el cas de les pràctiques curriculars i extracurriculars no remunerades, i en aplicació de l'esmentada norma, la Universitat de Barcelona assumirà el compliment de les obligacions davant de la Seguretat Social.

 

10. Aquest conveni pot preveure que les entitats col·laboradores aportin una quantitat econòmica a la UB, en concepte de gestió i formalització del programa de pràctiques. En cas que així s'acordi, s'ha d'especificar la quantitat en el projecte formatiu individual de l'estudiant, annex a aquest conveni.

 

11. Les dues parts signatàries d'aquest conveni es comprometen a complir el règim de permisos de l'estudiant, en els termes establerts en la Normativa de pràctiques d'estudiants de la UB.

 

12. L'entitat col·laboradora ha d'informar els estudiants en pràctiques de la normativa de seguretat i prevenció de riscos laborals.

 

13. En els termes establerts en la legislació i normativa sobre la matèria, l'estudiant té dret al reconeixement de l'autoria i dels drets de propietat intel·lectual o industrial que li puguin correspondre per les tasques o resultats obtinguts.

 

14. A petició dels tutors de l'entitat col·laboradora, la UB ha de reconèixer les tasques de tutoria dutes a terme d'acord amb la Normativa de pràctiques d'estudiants de la UB.

 

15. En el cas de conflictes eventuals derivats de les pràctiques dels estudiants, els tutors, i en última instància les parts signatàries d'aquest conveni, en el marc de la comissió de seguiment que s'estableix en el paràgraf següent, han d'intervenir-hi per trobar solucions per al bon desenvolupament de les pràctiques. Les parts es comprometen a resoldre amistosament qualsevol diferència que en relació amb aquest conveni pugui sorgir en el marc d'una comissió de seguiment constituïda pel Vicedegà de Relacions Institucionals i Transferència de la Facultat de Dret de la Facultat de Dret per part de la Universitat de Barcelona i per un membre designat per l'entitat DIPUTACIÓ DE BARCELONA - ORGANISME DE GESTIO TRIBUTARIA, per la seva banda. Aquesta comissió serà l'encarregada del seguir, vigilar i controlar l'execució del conveni i dels compromisos adquirits pels signants, així com de resoldre problemes d'interpretació i compliment que es puguin plantejar respecte a aquest conveni. Si l'acord de la comissió no és possible, les parts se sotmetran als jutjats i tribunals de la ciutat de Barcelona, amb renúncia expressa a qualsevol altre fur que els pugui correspondre.

 

16. Aquest conveni té una durada de quatre anys a comptar de la signatura. En qualsevol moment abans de la finalització d'aquest termini, les parts poden acordar de forma expressa prorrogar-lo per un període de fins a quatre anys addicionals.

 

17. Són causes de resolució del conveni les previstes en l'article 8.1.3 de la Normativa de pràctiques d'estudiants de la UB, així com l' incompliment de les obligacions i compromisos assumits. En cas d'incompliment, s'haurà de notificar a la part incomplidora un requeriment perquè es compleixin en un termini determinat les obligacions o els compromisos que es considerin incomplerts. Si transcorregut el termini indicat en el requeriment persistís l'incompliment, la part que ha fet el requeriment ha de notificar a la part incomplidora la concurrència de la causa de resolució i s'entendrà resolt el conveni. La resolució del conveni per aquesta causa pot comportar la indemnització dels perjudicis causats.

 

18. Els projectes formatius annexos a aquest conveni tenen vigència segons el període de les pràctiques acordat, i es poden rescindir anticipadament segons les causes previstes en l'article 8.2.4 de la Normativa de pràctiques d'estudiants de la UB, i la resta de causes establertes legalment.

 

19. Aquest conveni es pot posar a disposició dels ciutadans en el Portal de Transparència corresponent en aplicació del que disposa la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

 

En prova de conformitat, les parts interessades signen aquest conveni en la data de la darrera signatura electrònica

 

 

ANNEX

PROJECTE FORMATIU DE PRÀCTIQUES ACADÈMIQUES EXTERNES DELS ESTUDIANTS DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA EN ENTITATS COL·LABORADORES

 

Projecte formatiu núm. PR-DRET/ / annex al conveni de pràctiques núm. CO-DRET/ / -

 

1. DADES DEL PROJECTE FORMATIU I DEL CONVENI DE PRÀCTIQUES AL QUAL S'ANNEXA (les emplena la UB)

1.1 Número del projecte formatiu: PR-DRET/          /

1.2 Data del projecte formatiu:

1.3 Número del conveni de pràctiques (al qual s'annexa aquest projecte formatiu): CO-DRET/          /201 -

1.4 Data del conveni de pràctiques (al qual s'annexa aquest projecte formatiu):

2. DADES DE LA UNIVERSITAT (les emplena la UB)

2.1 Nom del centre on està matriculat l'estudiant: Facultat de Dret

2.2 Nom del tutor:

2.3 Telèfon de contacte del tutor:

2.4 Correu electrònic de contacte del tutor:

3. DADES DE L'EMPRESA O INSTITUCIÓ (les emplena l'entitat col·laboradora)

3.1 Nom de l'empresa o institució:

3.2 Nom del tutor:

3.3 Telèfon de contacte del tutor:

3.4 Correu electrònic de contacte del tutor:

4. DADES DE L'ESTUDIANT (les emplena la UB)

4.1 Nom i cognoms:

4.2 DNI, NIE, passaport...:

4.3 Telèfon de contacte:

4.4 Correu electrònic de contacte:

5. DADES ACADÈMIQUES DE LES PRÀCTIQUES (les emplena la UB)

5.1 Tipus d'ensenyament (grau, diplomatura, llicenciatura, màster universitari, màster propi, postgrau propi, etc.): Grau

5.2 Nom de l'ensenyament matriculat per l'estudiant:

5.3 Tipus de pràctiques (indiqueu si són curriculars o extracurriculars): Curriculars

5.4 Nom de l'assignatura, només en cas que siguin pràctiques curriculars: Pràctiques Externes

5.5 Nombre de crèdits ECTS, només en cas que siguin pràctiques curriculars:

6. DADES DEL PROJECTE FORMATIU (les emplenen la UB i l'entitat col·laboradora)

6.1 Nombre total d'hores de pràctiques:

6.2 Nombre d'hores per dia:

6.3 Horari:

6.4 Període:

6.5 Adreça postal on l'estudiant farà les pràctiques:

6.6 Nom del departament o àrea funcional de l'empresa o institució on l'estudiant farà les pràctiques:

6.7 Descripció de les tasques que ha de desenvolupar l'estudiant en les pràctiques:

6.8 Descripció de les competències específiques del títol que ha de desenvolupar l'estudiant en les pràctiques:

6.9 Descripció de les competències transversals o generals que ha de desenvolupar l'estudiant en les pràctiques:

6.10 Descripció del perfil professional relacionat amb les tasques i competències que l'estudiant desenvoluparà durant les pràctiques:

7. AJUT I CONTRAPRESTACIÓ DE SERVEIS (les emplena la UB)

7.1 Ajut o borsa a l'estudi de l'estudiant, si escau:

7.2 Contraprestació econòmica a la UB, si escau: 0 €

8. OBSERVACIONS

Aquest projecte formatiu està verificat i signat pels responsables de les pràctiques d'estudiants de cada part signatària del conveni de cooperació educativa. Els responsables de les pràctiques, a més dels continguts d'aquest projecte formatiu, poden afegir-ne d'altres després d'un acord d'ambdues parts. En cas que s'hi incloguin altres continguts, caldrà adjuntar-los en un full a part d'aquest projecte formatiu.

9. INFORMACIÓ SOBRE LA PROTECCIÓ DE DADES DE CARÀCTER PERSONAL DE L'ESTUDIANT

Les dades de caràcter personal que apareixen en aquest conveni són incorporades al fitxer «Feina UB» per a la gestió de les pràctiques acadèmiques dels estudiants. L'òrgan responsable del fitxer és la Secretaria General. S'han de cedir les dades personals necessàries a l'entitat col·laboradora en la qual es durà a terme el projecte formatiu de pràctiques, que es compromet a no fer-ne ús per a una finalitat distinta, a no comunicar-les a tercers sense consentiment dels interessats, i també a complir les mesures de seguretat i altres obligacions derivades de la legislació de protecció de dades de caràcter personal. En qualsevol cas, es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant una comunicació escrita, adjuntant una fotocòpia del DNI o d'un altre document identificatiu, dirigida a la Secretaria General de la UB, Gran Via de les Corts Catalanes, 585, 08007 Barcelona, o mitjançant un correu electrònic a l'adreça següent: secretaria.general@ub.edu

10. ACORD DE CONFIDENCIALITAT

L'entitat col·laboradora pot oferir a l'estudiant la formalització d'un acord de confidencialitat amb la finalitat de protegir tota la informació que, en l'execució d'aquest projecte formatiu, es pugui revelar per escrit, de paraula o per qualsevol altre mitjà o suport, tangible o intangible, actualment conegut o que possibiliti la tecnologia en el futur. En concret i simplement a l'efecte exemplificatiu, es tracta d'informació relativa a la informació tècnica, als mètodes i idees de treball, productes, dibuixos, disseny de processos, models de marques, drets de copyright, protocols, contractes, serveis, mètodes de formació, plans de negoci, costos i altres programes d'ordinador. Amb la signatura d'aquest acord de confidencialitat, l'estudiant es compromet a no revelar, utilitzar, ni publicar aquesta informació de caràcter confidencial.

 

 

El centre de la UB

Dr. Jaume Tarabal Bosch

Vicedegà de Relacions Institucionals i Transferència,per delegació de firma del degà.

(Signatura i segell)

 

L'estudiant en pràctiques

(Nom de l'estudiant i signatura)

 

L'entitat col·laboradora

(Nom de la persona, càrrec, signatura i segell)"

 

El que es fa públic per a general coneixement i als efectes escaients.

 

Barcelona, 11 de març de 2024

 

Cristina Casablanca Juez

Gerenta

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
18728 {"title":"ANUNCIO relativo al Convenio de cooperación educativa de prácticas académicas externas de los estudiantes de la Universidad de Barcelona en entidades colaboradoras.","published_date":"2024-03-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"18728"} catalunya administración local,DOGC,DOGC 2024 nº 9123,Organismo de Gestión Tributaria de la Diputación de Barcelona https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-03-15/18728-anuncio-relativo-convenio-cooperacion-educativa-practicas-academicas-externas-estudiantes-universidad-barcelona-entidades-colaboradoras https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.