ANUNCIO relativo a la aprobación del Convenio de colaboración entre el Ayuntamiento de Montmeló y la entidad Càritas Parroquial de Montmeló.

Es fa públic per al general coneixement que en data 27 de febrer de 2024 la Junta de Govern Local va adoptar entre d'altres els següents acords:

 

Primer.- Aprovar el Conveni de Col·laboració entre l'Ajuntament de Montmeló i l'entitat Càritas Parroquial de Montmeló.

 

 

"CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE L'AJUNTAMENT DE MONTMELÓ I CARITAS PARROQUIAL MONTMELÓ

 

REUNITS

D'una part, l'Alcalde Pere Rodríguez Rodríguez, que actua en nom i representació de l'Ajuntament de Montmeló, amb NIF P0813400I, i amb domicili social a Plaça de la Vila, 1, 08160 Montmeló.

De l'altra part Mn. Carlos Valenciano de Mendiolaza Llobet, que actua en nom i representació de la Parròquia Santa. Maria de Montmeló, amb NIF R0800137J, i amb domicili al Carrer Santa Maria, 1, 08160 Montmeló.

Assisteix a l'acte, la senyora Rosa March Escué, secretària de l'Ajuntament de Montmeló, com a fedatària, fent ús de les facultats conferides per l'article 92 bis de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

Ambdues parts es reconeixen la capacitat legal necessària per a formalitzar el següent conveni i

 

MANIFESTEN

 

I.- Que d'acord el que disposa la Llei 12/2007 de l'11 d'octubre de Serveis Socials, la finalitat dels serveis socials, és assegurar el dret de les persones a viure dignament durant totes les etapes de la vida mitjançant la cobertura de llurs necessitats personals bàsiques i de les necessitats socials, en el marc de la justícia social i del benestar de les persones.

 

II.- Que la Llei 12/2007, estableix entre d'altres, com a funcions dels serveis socials bàsics, gestionar prestacions d'urgència social i coordinar-se amb les entitats del món associatiu i amb les que actuïn en l'àmbit dels serveis socials.

 

III.- Que és competència dels municipis crear i gestionar els serveis socials necessaris d'acord amb la Cartera de Serveis Socials i el Pla Estratègic corresponent.

 

IV.- Que Càritas Parroquial Montmeló, és una entitat sense ànim de lucre que gestiona la distribució d'aliments a través d'un grup de voluntaris que realitzen les tasques d'acollida i repartiment d'aliments.

Per realitzar aquest servei Càritas Parroquial de Montmeló té una despesa aproximada de manteniment de 2.000€ l'any.

 

V.- Que Càritas Parroquial Montmeló, i l'Ajuntament de Montmeló, tenen interès mutu en coordinar accions conjuntes i de millora per cobrir les necessitats d'alimentació de la població de Montmeló.

 

VI.- Que l'acord de Ple celebrat el dia 30 d'abril de 2020 va aprovar la modificació parcial del Reglament de prestacions econòmiques d'urgència social que té per finalitat atendre situacions de necessitats puntuals, urgents i bàsiques de subsistència com ara l'alimentació.

 

VII.- Que en data 26 de maig de 2015, l'Ajuntament de Montmeló va aprovar a la Junta de Govern Local l'adhesió al Programa Targeta Moneder d'Impacte Social que s'ha renovat i reforçat anualment per ajustar-se a les necessitats de la ciutadania.

 

VIII.- Que al Ple extraordinari celebrat en data 21 de desembre de 2023, es va aprovar inicialment el pressupost general de l'Ajuntament de Montmeló per a l'any 2024, en el que hi consta la partida número 2310 480005 referent al Dret a l'Alimentació i amb un import de 6000,00€.

 

IX.-Que aquest conveni se sotmet a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, publicada en el BOPB de 24 de novembre.

 

En virtut de l'exposat ambdues parts

 

CONVENEN

 

Primer,- Objecte

És objecte del present conveni la regulació de la subvenció nominativa i altres aportacions econòmiques atorgades per l'Ajuntament de Montmeló a l'entitat Càritas Parroquial Montmeló per al proveïment d'aliments a persones i/o col·lectius en situació de vulnerabilitat social derivades pels serveis socials de l'Ajuntament de Montmeló.

 

Segon.- Obligacions de Càritas Parroquial

1- Vetllar per la distribució dels aliments procedents del Banc d'Aliments i d'altres fonts per tal de cobrir necessitats alimentàries d'aquells usuaris derivats per serveis socials. Això comporta que Càritas Parroquial realitzarà la compra, la gestió, l'emmagatzematge i el lliurament dels aliments.

2- Adquirir els productes necessaris amb la finalitat de donar resposta a aquelles necessitats que no puguin ser cobertes amb els aliments procedents del Banc d'Aliments, campanyes de recapte, i/o donacions diverses.

3- Confeccionar els lots i distribuir-los entre els usuaris derivats pels serveis socials de l'Ajuntament de Montmeló.

4- Lliurar una cistella bàsica d'aliments consensuada amb els serveis socials de l'Ajuntament de Montmeló.

5- Mantenir coordinacions amb la tècnica referent de Dret a l'Alimentació de serveis socials, que també serà la responsable del seguiment del conveni.

6- Satisfer de forma eficaç i planificada la demanda d'aliments de manera continuada.

7- Procurar l'obtenció d'aliments mitjançant la recerca de nous proveïdors que col·laborin en el projecte, cercant aliments i d'altres productes a partir de donacions.

8- Garantir la conservació i la durabilitat dels diferents tipus d'aliments.

9- Col·laborar a les campanyes de recollida d'aliments i/o productes de primera necessitat que es puguin valorar

10- Justificar en temps i forma l'aplicació de la subvenció concedida d'acord amb l'establert en el pacte quart del present conveni.

11- Comunicar a l'Ajuntament de Montmeló qualsevol canvi significatiu, que pugui afectar al repartiment d'aliments.

12- Difondre que el servei ha estat subvencionat per l'Ajuntament fent-ho constar en tot el material imprès o altres mitjans de difusió de les accions, utilitzant sempre els logotips corresponents.

13- Contractar una assegurança que cobreixi els possibles danys que es puguin produir a tercers, ja siguin personals o materials, derivats de les activitats organitzades i comprometre´s a adoptar quantes mesures de seguretat siguin necessàries per evitar els esmentats danys.

14- Complir amb tota la normativa que reguli l'activitat objecte de la subvenció, quedant l'Ajuntament exempt de les responsabilitats civil, mercantil, laboral o de qualsevol altra mena.

15- Presentar la documentació sigui requerida per l'Ajuntament de Montmeló i col·laborar en les actuacions de comprovació i informació que faci l'Ajuntament.

16- Complir amb les disposicions vigents en matèria de seguretat i salut en el treball, de protecció de dades de caràcter personal, així com amb la normativa especifica vigent aplicable respecte la manipulació d'aliments i les condicions higièniques i sanitàries necessàries d'acord a l'objecte del present conveni i acreditar-ne l'esmentat compliment a requeriment municipal.

 

Tercer.- Obligacions de l'Ajuntament,

1- L'equip de serveis socials serà l'encarregat d'estudiar i valorar els casos que han de ser derivats per rebre el lot d'aliments.

2- Les dades facilitades pel departament de serveis socials estan subjectes a la legislació vigent de protecció de dades i per aquest motiu les dades de cada usuari seran codificades.

3- L'Ajuntament de Montmeló facilitarà el transport dels aliments al local de Càritas Parroquial i n'assumirà els costos laborals de la persona encarregada. Aquesta aportació és d'un total de 7304,74€ anuals.

4- L'Ajuntament proporcionarà el servei de control de plagues que té un import anual de 395,97€.

5- L'Ajuntament realitzarà una aportació màxima de 6000,00€ anuals destinada a la compra dels aliments d'acord a l'establert en aquest conveni.

 

Quart,- Justificació de les quantitats percebudes.

4,1,- Càritas Parroquial s'obliga a justificar les aportacions econòmiques rebudes per l'Ajuntament en els terminis i forma següents:

4,2,- Forma.

Documentació a presentar anualment.

Per tal de justificar que s'ha destinat l'import de la subvenció a la finalitat acordada, l'entitat haurà de presentar:

- Les factures o els documents de valor probatori i la documentació acreditativa del pagament, per un import mínim al de l'import de la subvenció concedida.

- Relació detallada d'altres ingressos o subvencions que hagin finançat l'activitat subvencionada amb indicació de l'import i la seva procedència.

4.3,- Terminis i forma de pagament

L'Ajuntament de Montmeló farà efectiva la subvenció destinada a la compra d'aliments de la següent manera: 50% de l'import a la signatura del conveni i el 50% restant quan s'hagi justificat la despesa, que s'haurà de dur a terme abans del 30 de novembre de l'any en curs.

La subvenció atorgada és acceptada expressament per Càritas Parroquial mitjançant la formalització d'aquest Conveni.

Càritas Parroquial se subjecta al règim de requisits, obligacions i forma de justificació previst a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i en el seu Reglament, aprovat pel RD 887/2006, de 21 de juliol, en tot allò que resulti d'aplicació.

 

Cinquè.- Comissió de seguiment

Per al seguiment i bona execució del conveni es designa una comissió de seguiment que serà formada per representants de l'Entitat Càritas Parroquial Montmeló i pel personal tècnic del departament de serveis socials de l'Ajuntament de Montmeló. La comissió es convocarà a petició de qualsevol de les parts i es realitzaran un mínim de tres reunions de seguiment anuals.

 

L'Ajuntament,

- Regidora de l'Àrea o persona en qui delegui

- Cap de l'Àrea d'Acció Social o persona en qui delegui

- Tècnica referent de Dret a l'Alimentació de serveis socials

 

Càritas Parroquial Montmeló

- Treballadora social de Càritas o persona en qui delegui.

- Dos voluntaris en qui la entitat delegui.

 

Entre d'altres la comissió acordarà:

- Estudis i propostes i accions a desenvolupar.

- Avaluar les accions realitzades i fer propostes de millora.

- Fer el seguiment quotidià de les accions.

- El disseny i l'organització funcional i l'establiment d'objectius i criteris generals del servei.

- Realitzar el seguiment de les subvencions atorgades.

 

Sisè.-Publicitat i transparència.

6.1,- La subvenció atorgada mitjançant el present conveni serà objecte de publicitat en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions, a través de la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS).

6.2,- També es publicarà la seva gestió a través del Registre de subvencions i ajuts de Catalunya (RAISC), d'acord amb les previsions del Decret 271/2019, de 23 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament del Registre de subvencions i ajuts de Catalunya.

6.3,- Altrament, l'Ajuntament de Montmeló farà pública al seu Portal de transparència la concessió de la present subvenció.

 

Setè.- El present conveni s'extingirà per alguna de les causes següents:

- Per mutu acord de les parts, manifestat per escrit.

- Per incompliment dels acords que s'hi estableixen.

-  Per la denúncia d'una de les parts, feta amb un mínim de tres mesos d'antelació, sense perjudici de finalitzar els encàrrecs iniciats.

- Per les causes generals establertes en la legislació vigent.

 

Vuitè.- Vigència del present conveni.

La vigència del present conveni serà amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2024 fins al 31 de desembre de 2024.

 

I com a proba de conformitat amb el contingut d'aquest conveni signen les parts,"

 

Segon.- Facultar a l'Alcalde per a la signatura del conveni i tots els documents que se'n derivin.

 

Tercer.- Notificar els presents acords a Caritas Parroquial i a Intervenció.

 

Quart.- Condicionar l'executivitat de l'acord a la signatura del conveni pels dos representants de les respectives entitats, en exercici de les potestats suspensives de l'executivitat dels actes prevista en l'article 39.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i en tant que, segons determina l'article 112.1 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, els convenis obliguen des del moment de la signatura si no disposa una altra cosa.

 

Cinquè.- Publicar el present conveni Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

Sisè.- Trametre aquest conveni al Registre de Convenis de Col·laboració i Cooperació de la Generalitat de Catalunya, en compliment del que estableix l'article 110.3 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de Règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya i de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de Transparència, accés a la informació pública i bon govern.

 

Montmeló, 6 de març de 2024

 

Pere Rodríguez Rodríguez

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
18601 {"title":"ANUNCIO relativo a la aprobación del Convenio de colaboración entre el Ayuntamiento de Montmeló y la entidad Càritas Parroquial de Montmeló.","published_date":"2024-03-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"18601"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Montmeló,DOGC,DOGC 2024 nº 9122 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-03-14/18601-anuncio-relativo-aprobacion-convenio-colaboracion-ayuntamiento-montmelo-entidad-caritas-parroquial-montmelo https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.