ANUNCIO relativo a la aprobación de las bases del proceso selectivo, por el sistema de concurso-oposición, para el acceso, mediante promoción interna, a una plaza de cabo de la Policía Local.

 

Anunci pel qual es fa públic que la Junta de Govern Local de 27 de febrer de 2024 ha aprovat les següents Bases del procés selectiu pel sistema de concurs oposició per a l'accés mitjançant promoció interna d'una plaça de caporal de la Policia local, classificada a la plantilla de personal a l'escala d'administració especial, subescala serveis especials, classe Policia local, grup de titulació C1, més les vacants que puguin produir-se fins a la data d'inici de les proves.

La convocatòria s'inicia l'endemà de la publicació del present anunci al DOGC.

 

 

BASES DEL PROCÉS SELECTIU PEL SISTEMA DE CONCURS OPOSICIÓ PER A L'ACCÉS MITJANÇANT PROMOCIÓ INTERNA D'UNA PLAÇA DE CAPORAL DE LA POLICIA LOCAL

 

PRIMERA.- OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

L'objecte d'aquestes bases és l'accés per promoció interna, mitjançant el sistema de concurs oposició, a una plaça de caporal de la Policia Local de Montmeló, classificada a la plantilla de personal a l'escala d'administració especial, subescala serveis especials, classe Policia local, grup de titulació C1, més les vacants que puguin produir-se fins a la data d'inici de les proves.

D'acord amb la disposició addicional vuitena de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, introduïda per la Llei 5/2020, de 29 d'abril, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, aquestes bases contemplen, pel que fa referència a la igualtat entre dones i homes, allò que disposa l'esmentada Llei quant a la presència equilibrada de dones i homes en els diferents col·lectius professionals municipals.

El nombre de places reservat per a dones ha d'ésser proporcional als objectius perseguits, i no pot ésser superior al 40% de les places convocades ni inferior al 25% de les places convocades, sempre que se'n convoquin més de tres.

 

SEGONA.- CONDICIONS DELS ASPIRANTS

Per prendre part en aquesta convocatòria, els aspirants han de reunir els requisits següents:

a) Tenir ciutadania espanyola, de conformitat amb les lleis vigents.

b) Tenir una antiguitat mínima de dos anys com a funcionari o funcionària de carrera en la categoria d'agent del cos de la Policia Local de Montmeló.

c) Estar en alguna de les situacions administratives següents: servei actiu, serveis especials o servei en comunitats autònomes o serveis en altres administracions.

d) Haver complert 18 anys i i no superar l'edat màxima establerta per a la jubilació forçosa.

e) Estar en possessió del títol de batxillerat, tècnic o una altra d'equivalent o superior.1

f) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

g) No haver estat condemnat per cap delicte. No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

h) Estar en possessió des permisos de conduir de les classes A2 i B.

i) Haver satisfet la taxa per drets de presentació a proves selectives de 36,41€ d'acord amb els imports que s'aproven i es detallen a la vigent Ordenança Fiscal núm. 7. El pagament de la taxa es podrà fer efectiu directament a la OAC (Oficina d'Atenció Ciutadana) situada als baixos de l'Ajuntament, o per transferència bancària en el compte número IBAN: ES46-0182-6035-4702-0155-8898; BIC: BBVAESMM; SWIFT: BBVAESMMXXX, del Banc Bilbao Vizcaya Argentaria, indicant el concepte de drets d'examen, el nom i cognoms de la persona interessada i CAPORAL.

En cap cas, el pagament de la taxa suposarà la substitució del tràmit de presentació, en temps i forma, de la instància per participar en la convocatòria.

S'Eximeix de pagament de taxa per a presentació a proves selectives en els següents supòsits:

1. Les persones que acreditin estar en situació d'atur.

2. Les persones que acreditin una discapacitat igual o superior al 33%.

j) Compromís de portar armes, que es prendrà mitjançant declaració jurada.

Tots els requisits s'han de complir el darrer dia de presentació de sol·licituds.

 

TERCERA.- SOL·LICITUDS

Les sol·licituds de participació s'hauran de presentar en el termini comú i únic de 20 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació de la convocatòria/bases al Diari oficial de la Generalitat. A la sol·licitud s'haurà d'especificar amb absoluta concreció el nom de la plaça o places a la que la persona aspirant es vol presentar.

La presentació de la sol·licitud fora de l'esmentat termini comporta l'exclusió de la persona aspirant.

La resta de notificacions i comunicacions relacionades amb aquest procés només es faran al Tauler d'Anuncis de la Corporació i pàgina web de l'Ajuntament : https://montmelo.convoca.online/

La sol·licitud de participació i la resta de documentació requerida s'ha de presentar preferentment de manera electrònica mitjançant el web de l'Ajuntament de Montmeló : https://montmelo.convoca.online/

Alternativament, la sol·licitud de participació i la resta de documentació requerida es podrà trametre per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1d'octubre (LPACAP).

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, els/les aspirants donen el seu consentiment al tractament de dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent, així com perquè l'òrgan convocant i el Tribunal Qualificador facin les comprovacions i les acreditacions d'ofici, sens perjudici de la possibilitat o, si escau, de la necessitat de presentació de documentació.

 

QUARTA.- LLISTA D'ASPIRANTS

Finalitzat el termini de presentació d'instàncies, l'alcalde o autoritat en qui hagi delegat, dictarà resolució en el termini màxim d'un mes declarant aprovada la relació provisional de persones admeses i excloses, amb indicació, en el seu cas del motiu d'exclusió.

L'esmentada resolució es publicarà en el Tauler d'Anuncis de la Corporació, i a la pàgina web de l'Ajuntament: https://montmelo.convoca.online/, a l'efecte de possibles recusacions o abstencions, juntament amb la relació completa de les persones que hagin estat admeses i excloses.

L'esmentada resolució també concedirà un termini de deu dies hàbils per a esmenes o possibles reclamacions. Aquells que, dins del termini assenyalat, no esmenin la causa d'exclusió, seran definitivament exclosos de la participació en el procés selectiu.

Les errades materials de fet es podran esmenar, en qualsevol moment, d'ofici o a petició dels interessats. Les al·legacions presentades seran resoltes en el termini màxim de trenta dies, transcorregut el qual, sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades i es considerarà elevada a definitiva la llista de persones d'aspirants admeses i excloses i no caldrà tornar a publicar-la.

 

CINQUENA.- TRIBUNAL QUALIFICADOR

El tribunal qualificador es constituirà de conformitat amb el que disposa el Decret 233/2002, de 25 de setembre, amb el qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, estarà integrat per un nombre senar de persones designades per la corporació i formades per un president i vocals amb la següent distribució:

- Un terç ha de ser integrat per membres o persones funcionàries de la mateixa corporació.

- Un altre terç ha de ser integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria.

- El terç restant ha de ser proposat pel Departament d'Interior, entre els quals hi haurà com a mínim, una persona proposada per l'Institut de Seguretat Pública i una altra per la Direcció General d'Administració de Seguretat.

En cas que el secretari no sigui membre del Tribunal, actua amb veu però sense vot.

El tribunal ha d'estar integrat, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars.

La designació del tribunal s'ha de fer pública al tauler d'anuncis de l'ajuntament, com a mínim 15 dies abans de les proves.

El tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, a més de la del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que els substitueixin.

El tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

El Tribunal queda facultat per interpretar les Bases i resoldre qualsevol incidència del procés de selecció, sent els seus Acords immediatament executius, sens perjudici de la possibilitat de poder ser impugnats en alçada davant l'Alcaldia.

També podrà convocar personalment les persones participants per tal d'aclarir punts dubtosos de les capacitats o altres aspectes de la documentació que hagin aportat, quan ho consideri convenient. I exigir a les persones participants la seva identificació en qualsevol moment del procés selectiu.

Si té coneixement que una de les persones participants no posseeix la totalitat dels requisits exigits per aquesta convocatòria o ha pogut incórrer en inexactituds o falsedats, proposarà a l'Alcaldia l'exclusió de la persona participant de la convocatòria. Les inexactituds o falsedats comprovades es posaran en coneixement de les autoritats competents a l'efecte pertinent.

El Tribunal podrà esmenar en qualsevol moment de la convocatòria els errors materials, de fet i aritmètics.

El Tribunal exclourà automàticament de la convocatòria les persones participants que durant el transcurs de la convocatòria realitzin conductes contràries a la bona fe orientades a desvirtuar els principis d'equitat i igualtat o altres comportaments que alterin el desenvolupament normal de la convocatòria.

Els membres del tribunal es poden abstenir i els aspirants poden recusar-los si concorre algun dels motius dels articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

De cada Sessió s'estendrà Acta, signada pel secretari, que n'ha de donar fer, amb el vistiplau del president.

En tot cas, el funcionament del Tribunal qualificador, en allò no previst en aquestes Bases, s'adequarà a les normes contingudes al Cap. II del Títol Preliminar de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

Als efectes previstos en el Real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei (BOE 30/05/02), el tribunal qualificador és classifica en la categoria tercera.

 

SISENA.- PROCÉS DE SELECCIÓ

6.1 La selecció consisteix en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits o nivell d'experiència relacionats amb la tasca policial a exercir i en la superació de les proves corresponents, inclosos el curs selectiu i el període de pràctiques. La puntuació obtinguda en la fase de concurs no podrà aplicar-se per superar els exercicis de la fase d'oposició.

6.2 El dia, l'hora i el lloc d'inici de les proves es publicarà conjuntament amb la llista de membres del tribunal.

6.3 L'ordre d'actuació dels i de les aspirants, per a aquells exercicis que no puguin fer-se conjuntament s'establirà per sorteig, i es publicarà al tauler d'anuncis de l'ajuntament com a mínim amb 15 dies d'antelació.

6.4 Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida. Els aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, fins hi tot per raons de força major, seran definitivament exclosos del procés selectiu.

6.5 Si el tribunal té coneixement que algun dels aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de l'interessat, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

6.6 Atès que aquestes bases contemplen, pel que fa referència a la igualtat entre dones i homes, allò que disposa la Llei 5/2020,de 29 d'abril, quant a la presència equilibrada de dones i homes en els diferents col·lectius professionals municipals

L'adjudicació de les places convocades s'ha de fer seguint una única llista final de les persones que hagin superat el procés, ordenades segons la puntuació obtinguda, aplicant-hi els criteris de desempat establerts legalment, llevat que per aquest procediment no s'assoleixi el percentatge determinat per la Llei 5/2020, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en ell medi ambient i, en el qual cas caldrà donar preferència a les candidates dones, fins a assolir l'objectiu perseguit, sempre que es compleixin les condicions següents:

Equivalència de capacitació, determinada per la superació de les proves i els exercicis de la fase d'oposició del sistema selectiu.

Les candidates dones seleccionades en virtut d'aquest criteri de preferència no pot tenir un diferencial negatiu de puntuació, en la fase d'oposició i, si escau, en la fase de concurs, de més del 15% respecte als candidats homes preterits.

El criteri de preferència no és aplicable si en el cos, l'escala i la categoria objecte de la convocatòria hi ha una presència de funcionàries dones igual o superior al 33%.

 

SETENA.- EXERCICIS DE L'OPOSICIÓ

1r. Exercici. Teòric

Les persones aspirants han d'exposar per escrit, en el temps màxim de 90 minuts, un o dos temes escollits pel tribunal i relacionats amb les matèries de l'annex 1. El tribunal pot disposar que cada aspirant llegeixi el seu exercici i li pot demanar els aclariments que consideri oportuns. La puntuació serà de 0 a 10 punts. Les persones que no assoleixin una puntuació de 5 punts en el total de l'exercici quedaran eliminades.

2n. Exercici. Pràctic

El tribunal proposarà a les persones aspirants un o més casos pràctics que hauran de resoldre per escrit en el temps màxim de 90 minuts. El tribunal pot disposar que cada aspirant llegeixi el seu exercici i li pot demanar els aclariments que consideri oportuns. La puntuació serà de 0 a 15 punts. Les persones que no assoleixin una puntuació de 7,5 punts en el total de l'exercici quedaran eliminades.

3è. Exercici. Coneixement de la llengua catalana.

Consisteix en la realització d'exercicis de coneixements sintàctics i de comprensió de la llengua catalana i, si escau, en la realització d'una entrevista amb una persona experta que permeti valorar-ne els coneixements orals. La qualificació serà d'apte o no apte. Les persones que obtinguin la qualificació de no apte seran eliminades del procés.

Queden exempts de realitzar aquesta els i les aspirants que acreditin documentalment, dins el termini de presentació de les sol·licituds, posseir el certificat de nivell intermedi de català (B2) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o equivalent o superior.

Poden restar igualment exempts de realitzar aquesta prova els i les aspirants que, hagin participat i obtingut plaça en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de funcionari públic, hagin superat una prova o un exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell o superior al que es demana, sempre i quan aportin la documentació que acrediti aquesta circumstància.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en normalització lingüística.

4t. Exercici. Psicotècnic

Consisteix en una bateria de tests objectius que compleixin els requisits  de validesa i fiabilitat i hagin estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

Aquest exercici ha de contenir, com a mínim, proves aptitudinals i proves de personalitat adequades al perfil requerit per a l'exercici de les funcions policials.

Aquest procés d'avaluació consta de l'aplicació d'una bateria de tests psicotècnics i d'una entrevista competencial individual, que serveix per completar els resultats obtinguts, a fi d'integrar tots els elements explorats anteriorment. En aquest cas, a les entrevistes hi ha d'estar present, com a mínim, un membre del tribunal juntament amb una persona professional habilitada per a l'avaluació de les següents competències :

- MOTIVACIO E IDENTIFICACIO AMB L'ORGANITZACIO

- HABILITATS SOCIALS

- RESOLUCIO DE PROBLEMES E INICIATIVA

- AUTOCONTROL I AJUST EMOCIONAL

- RESPONSABILITAT I AUTOCONEIXEMENT

- ADAPTABILITAT I TREBALL EN EQUIP

En la prova psicotècnica, es tindran en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015.

Per la falsedat demostrada en les respostes comportarà l'eliminació de l'aspirant.

Les proves i l'entrevista per competències puntuarà fins a un màxim de 5 punts.

Els aspirants que no superin la puntuació de 3 punts, restaran eliminats (NO APTES) per continuar amb el procés de selecció, es qualificarà d'apte o no apte.

5è. Exercici. Prova mèdica.

Consisteix en un reconeixement mèdic, realitzat per metges o metgesses col·legiats, per comprovar que no es detecta en els o les aspirants l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l'annex 3 d'aquesta convocatòria.

6è Exercici. Curs selectiu

Consisteix en la superació del curs de formació per a l'accés a la categoria de caporal que organitza l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Queden exempts de fer-lo els i les aspirants que aportin la certificació d'haver-lo superat amb anterioritat.

Durant la seva estada a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya l'alumnat resta sotmès al Decret 292/1995, de 7 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de règim interior de l'Escola de Policia de Catalunya, sens perjudici de la normativa que els sigui aplicable pel que fa a la seva vinculació administrativa.

La qualificació del curs selectiu serà d'apte o no apte. Els o les aspirants declarats no aptes queden exclosos del procés selectiu.

7è Exercici. Període de pràctiques

Un cop superat el curs de formació, els i les aspirants han de realitzar un període de pràctiques de tres mesos al municipi.

El període de pràctiques és obligatori i eliminatori, i la qualificació final serà d'apte o no apte. Els i les aspirants que obtinguin la qualificació de no apte quedaran exclosos del procés selectiu. Per a la qualificació dels o les aspirants el tribunal comptarà amb l'assessorament de, com a mínim, dues persones avaluadores que presentaran una proposta de valoració basada en ítems conductuals predeterminats, bàsicament: els coneixements del treball, les habilitats socials i de comunicació, el compliment de les ordres i la disciplina, la disposició personal vers el treball, la responsabilitat, l'adaptació a l'organització, la iniciativa, la confiança en si mateix, el judici pràctic i l'autocontrol.

Durant la realització del curs selectiu a l'Escola de Policia de Catalunya o el període de pràctiques al municipi, o en acabar aquest període, els i les aspirants poden ser sotmesos a totes les proves mèdiques que siguin necessàries per comprovar la seva adequació al quadre d'exclusions mèdiques establert en l'annex III de la convocatòria. Si de les proves practicades es dedueix l'existència d'alguna causa d'exclusió, l'òrgan responsable ha de proposar, d'acord amb la gravetat de la malaltia o el defecte físic, l'exclusió del o la aspirant del procés selectiu i, en aquest cas, correspon a l'òrgan competent per efectuar els nomenaments d'adoptar la resolució procedent, que en cap cas no donarà dret a indemnització.

Durant el curs selectiu i el període de pràctiques, els i les aspirants són nomenats funcionaris en pràctiques i han de percebre les retribucions que per a aquest personal funcionari estableix la normativa vigent.

Els aspirants que hagin superat el període de pràctiques seran proposats a l'alcaldia per a ser nomenats funcionaris de carrera.

 

VUITENA.- DESENVOLUPAMENT DE LA FASE DE CONCURS

Aquesta fase s'iniciarà un cop finalitzat l'exercici 4 de la fase d'oposició.

En aquesta fase es valoraran els mèrits que els aspirants hagin al·legat i acreditat documentalment, mitjançant fotocòpies compulsades, d'acord amb el barem següent:

A) Experiència professional: màxim 3 punts

A.1 Per haver exercit com agent de la policia local per cada any complet: 0,50 punts.

No es comptarà com a mèrit el requisit de la base segona.b

A.2 Antiguitat altres cossos policials, per cada any complet: 0,40 punts.

A.3 Per tasques de responsabilitat exercides en serveis policials: 1,5 punts com a màxim.

B) Titulacions acadèmiques: màxim 3 punts

Per estar en possessió de titulacions superiors a l'exigida, per a l'accés al grup C1, i que guardin relació amb la plaça a cobrir.

B.1 Per Grau/llicenciatura universitària o equivalent: 1,5 punts.

B:2 Diplomatura universitària o equivalent: 1 punt

En aquest apartat només podrà puntuar una titulació.

B.3 Postgrau/Master universitari: 0,25 punts

B.4 Doctorat universitari: 0,5 punts

C) Formació professional: màxim 3 punts

(Segons l'article 23.2.c) del Decret 233/2002: En la fase de concurs s'han de valorar els mèrits i capacitats següents, d'acord amb els criteris següents: c) Els cursos de formació i perfeccionament solament es valoraran si versen sobre matèries relacionades amb les funcions pròpies de les categories objecte de convocatòria. El barem corresponent podrà diferenciar la qualificació tenint en compte les hores lectives, el centre que organitzi els cursos i el tipus de certificat).

C.1 Per cursos organitzats o reconeguts per l'Escola de Policia de Catalunya, realitzats amb aprofitament (En cap cas no s'han de valorar els respectius cursos selectius que s'han superat o s'hagin de superar dins de l'oposició per a l'ingrés o promoció interna de cada categoria):

- Per cursos de durada fins a 25 hores: 0,20 punts per curs.

- Per cursos de 26 a 40 hores: 0,40 punts per curs.

- Per cursos de 41 a 100 hores: 0,60 punts per curs.

- Per cursos de més de 100 hores: 0,80 punt per curs.

C.2 Per altres cursos relacionats amb la professió, realitzats amb aprofitament:

- Per cursos de durada fins a 25 hores: 0,10 punts per curs..

- Per cursos de 26 a 40 hores: 0,20 punts per curs.

- Per cursos de 41 a 100 hores: 0,30 punts per curs.

- Per cursos de més de 100 hores: 0,40 punts per curs.

Els aspirants han d'acreditar documentalment la durada en hores dels cursos realitzats.

Si no ho fan així és computaran com cursos de durada fins a 25 hores.

D) Experiència en tasques de docència:

D.1 Per haver impartit cursos a membres de cossos policials:

0'1 punt per cada 20 hores fins un màxim de 0'60

D.2 Per haver impartit cursos en qualsevol institució pública o privada:

0'05 punts per cada 20 hores fins un màxim de 0'40

E) Nivell de coneixement de la llengua catalana: màxim 1 punt

Es valoraran els certificats superiors al nivell intermedi de català (B2) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o altres equivalents.

F) ACTIC: màxim 1 punt

Per acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (màxim1 punt) segons la distribució següent

- Actic bàsic: 0'33 punts

- Actic mitjà: 0,66 punts

- Actic avançat: 1 punt

En cas de presentar vàries acreditacions es valorarà la de major nivell.

G) Recompenses i distincions: màxim 1 punt

Es valoraran les recompenses i distincions pròpies dels cossos de policia local o de la resta de forces i cossos de seguretat quan siguin rellevants en relació amb les funcions de la categoria de caporal.

La puntuació total de la fase de concurs no pot ser, en cap cas, superior a 13 punts.

 

NOVENA.- QUALIFICACIONS DELS I LES ASPIRANTS I PROPOSTA DE NOMENAMENT

9.1 No es podrà declarar superat en el procés selectiu un nombre d'aspirants superior al de les places convocades.

9.2 Tots els exercicis són obligatoris i eliminatoris.

9.3 La qualificació final de cada aspirant s'obté sumant, a les qualificacions obtingudes a la fase d'oposició, les obtingudes a la fase de concurs.

9.4 Prèviament a la realització del cinquè exercici, el tribunal farà públic un llistat ordenat dels aspirants amb les puntuacions finals atorgades a cada un d'ells, i cridarà els primers del llistat, en nombre igual al de places a cobrir, per tal que facin la prova mèdica.

9.5 Els professionals als quals s'encarregui la realització de la prova mèdica, entregaran al tribunal un informe de cada un dels aspirants.

9.6 En cas que algun aspirant no superi el cinquè exercici, el tribunal cridarà el següent de la llista que hagi superat les proves anteriors per tal que el faci.

9.7 Els aspirants que siguin considerats aptes en la prova mèdica seran proposats a l'alcaldia per al seu nomenament com a funcionaris en pràctiques. El nombre d'aspirants proposats no podrà ser superior al de places convocades.

Els aspirants proposats hauran de presentar a la secretaria de la corporació, en el termini màxim de vint dies, els documents acreditatius de les condicions exigides a la base segona.

Els qui tinguin la condició de funcionaris públics estan exemptes de justificar documentalment els requisits que no requereixin actualització. Únicament hauran de presentar un certificat de l'organisme que custodiï el seu expedient personal i acreditar la seva condició i les altres circumstàncies de les quals no hi hagi constància.

Si dins del termini esmentat, i tret dels casos de força major, els aspirants proposats no presenten la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no podran ser nomenats funcionaris en pràctiques i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

 

DESENA.- INCIDÈNCIES

El tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu.

 

ONZENA.- RECURSOS

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'alcalde, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar, d'acord amb l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant de l'alcalde, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10 de la Llei esmentada.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant de l'alcalde.

Igualment els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

 

ANNEX I

 

1. La Constitució Espanyola: Drets fonamentals i llibertats públiques. La funció policial en el marc constitucional.

2. Deontologia policial: Normes bàsiques d'actuació i codis de conducta.

3. Els diferents cossos policials a l'Estat Espanyol: Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat. Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.

4. Coordinació i col·laboració entre cossos policials: Normes bàsiques de coordinació i col·laboració. Competències específiques i competències compartides. Les juntes locals de seguretat. Els convenis de col·laboració.

5. Competències municipals en matèria de seguretat i de protecció civil: La policia local com a servei públic.

6. Estructura, organització i funcions de les policies locals: Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

7. La policia local com a cos armat: Reial decret 137/1993, de 29 de gener, que aprova el Reglament de Armes. Decret 219/1996, de 12 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'armament de les policies locals.

8. Drets i deures dels membres de les policies locals: El règim disciplinari aplicable.

9. La delinqüència: Realitat i causes. El paper de les administracions locals en la prevenció i el control.

10. El Codi penal: Els delictes i les penes.

11. La jurisdicció penal: Òrgans i competències.

12. La denúncia: Concepte i classes. El dret i el deure de denunciar. Efectes de la denúncia.

13. L'atestat policial: Estructura. Valor dels atestats policials.

14. La detenció: Concepte. Supòsits legals en què és procedent la detenció. Els drets del detingut.

14. La detenció de menors.

15. La protecció del medi ambient. El delicte ecològic.

16. Estrangeria: Drets i llibertats dels estrangers, situacions d'irregularitat, actuacions policials.

17. L'entrada i registre: Requisits, formalitats i supòsits excepcionals.

18. Protecció de la seguretat ciutadana: Llei orgànica 4/2015, de 30 de març.

19. Delictes en què poden incórrer els policies en l'exercici del seu càrrec.

20 Delictes contra la seguretat viària

21. Control de drogues i estupefaents: Regulació, actuacions policials.

22 Policia administrativa: Principals infraccions a les ordenances municipals, estructura de les denúncies i règim sancionador.

23. Ordenança de civisme

24. Ordenança animals

25. Espectacles públics i activitats recreatives: Competències, regulació i règim sancionador.

26. Dret d'admissió i fulls de reclamació

27. La venda ambulant: regulació i règim sancionador.

28. Impacte ambiental dels fums i els sorolls: Regulació i control.

29. Seguretat viària: normativa sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària.

30. La prevenció dels accidents de trànsit: Plans d'actuació.

31. El procediment sancionador en matèria de trànsit.

32. La retirada de vehicles de la via pública: Supòsits i regulació.

33. Regulació en matèria de transports i procediments sancionadors: Especial referència als transports de mercaderies perilloses i als escolars.

34. Regulació jurídica i procediments d'actuació policial sobre conducció de vehicles sota els efectes de begudes alcohòliques, drogues o estupefaents.

35. Paper de la policia local en la protecció civil: Els plans bàsics d'emergències.

36. Policia assistencial: Objectius bàsics de la funció de policia assistencial, tècniques i àmbits d'actuació.

37. Policia comunitària: Concepte, funcions i organització.

38. Els ciutadans com a receptors dels serveis policials.

39. El treball d'equip: Coordinació i valoració del rendiment.

40. Procediments normalitzats de treball de la policia local de Montmeló.

 

 

ANNEX 2

QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

I. ANTROPOMETRIA:

 

—1  La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

—2  La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5,  litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

 

—1  Aparell circulatori

1.1  Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2  Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3  Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4  Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5  Insuficiència coronària.

1.6  Pericarditis activa o residual.

1.7  Insuficiència arterial perifèrica.

1.8  Insuficiència venosa perifèrica.

1.9  Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10  Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

—2  Aparell respiratori

2.1  Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2  Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

—3  Aparell genitourinari

3.1  Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2  Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3  Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4  Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5,  Prolapse genital

 

—4  Aparell digestiu

4.1  Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2  Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3  Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4  Úlcera gastroduodenal.

4.5,  Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6  Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7  Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

—5  Sistema hematopoètic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

—6  Aparell locomotor

6.1  Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2  Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

—7  Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1  Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2  Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3  Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4  Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5  Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6  Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7  Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8  Tremolor. Tics o espasmes.

7.9  Trastorns de la son.

 

—8  Glàndules endocrines

8.1  Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2  Diabetis mellitus.

 

—9  Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

—10  Òrgans dels sentits

10.1  Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2  Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3  Queratotomia radial.

10.4  Despreniment de retina.

10.5  Estrabisme manifest i no corregit.

10.6  Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7  Discromatòpsies.

10.8  Glaucoma.

10.9  Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10  Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35  dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11  Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12  Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13  Trastorns en la parla. Quequesa.

 

—11  Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1  Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2  Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3  Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4  Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5  Tatuatges que siguin visibles amb la uniformitat reglamentària.

11.6  Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

—12  Altres

12.1  Processos neoplàsics.

12.2  Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3  Malalties autoimmunes.

12.4  Diàtesi al·lèrgica.

12.5  Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.

 

 

Montmeló, 1 de març de 2024

 

Pere Rogríguez Rodríguez

Alcalde

 

1 De conformitat amb la disposició transitòria setena, a la Llei 16/1991 els funcionaris de la policia local amb categoria d'agent que en la data de l'entrada en vigor de la llei 3/2023 del 16 de març, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2023 (18/03/2023) no tinguin la titulació requerida o la titulació acadèmica equivalent de tècnic segons la normativa vigent, poden participar durant els tres anys següents en les convocatòries per a accedir a la categoria de caporal de l'escala bàsica i són eximits de tenir la titulació acadèmica requerida.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
18519 {"title":"ANUNCIO relativo a la aprobación de las bases del proceso selectivo, por el sistema de concurso-oposición, para el acceso, mediante promoción interna, a una plaza de cabo de la Policía Local.","published_date":"2024-03-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"18519"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Montmeló,DOGC,DOGC 2024 nº 9121 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-03-13/18519-anuncio-relativo-aprobacion-bases-proceso-selectivo-sistema-concurso-oposicion-acceso-promocion-interna-plaza-cabo-policia-local https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.