ANUNCIO sobre aprobación inicial de la modificación de la Ordenanza fiscal núm. 14, reguladora de la tasa para el suministro de agua.

El Ple de l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls en sessió ordinària de data 30 de gener de 2024, ha acordat l'aprovació inicial de l'expedient d'aprovació de la modificació de l'Ordenança fiscal nº 14 , reguladora de la Taxa pel subministrament d'aigua.

Per la qual cosa, es procedeix per termini de 30 dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquest anunci al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, Diari El 3 de Vuit, i al tauler d'anunci de la Seu Electrònica Municipal, a tràmit d'informació pública, a fi que els qui poguessin tenir-se per interessats en aquest expedient, puguin comparèixer i formular quantes al·legacions, suggeriments o reclamacions tinguin per convenient.

 L'acord estarà a la disposició dels interessats a la seu electrònica d'aquest Ajuntament [http://olesadebonesvalls.eadministracio.cat].

En el cas que no es presentin reclamacions o suggeriments contra l'aprovació inicial d'aquest Ordenança en el termini d'informació pública i audiència dels interessats, s'entendrà aprovat definitivament aquest Acord.

El que es fa públic per a general coneixement, en compliment del preceptuat en els articles 178 del Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya aprovat per Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, i 63 del Reglament d'Obres, Activitats i Serveis de les Entitats Locals aprovat per Decret 179/1995, de 13 de juny.

Es transcriu a continuació del text íntegre de l'acord :

 

 

EXP. NÚM.: 63/2024: PROPOSTA D'ACORD D'APROVACIÓ INICIAL DE LA MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA MUNICIPAL NÚM. 14 REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI MUNICIPAL DE SUBMINISTRAMENT D'AIGUA POTABLE.

 

Vist que SGAB, Sociedad General de Aguas de Barcelona, S.A.U., és concessionària del Servei Municipal d'Aigua Potable d'Olesa de Bonesvalls.

Vist que actualment, aquesta matèria es troba regulada mitjançant ordenança municipal reguladora de la taxa per la prestació del servei municipal de subministrament d'aigua potable, i que cal introduir modificacions respecte a les tarifes vigents a la vista de l'estudi tècnic econòmic de tarifes d'aigua per a l'exercici 2024 presentada per SGAB, Sociedad General de Aguas de Barcelona, S.A.U., que ha estat consensuada conjuntament amb l'ajuntament d'Olesa de Bonesvalls i han segut autoritzades per la Comissió de Preus de Catalunya.

Vist que les tarifes vigents van ser aprovades per l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls en sessió de data 17 de novembre de 2014 i autoritzades per la Comissió de Preus de Catalunya (Exp. A-110/14) en sessió de 10 de desembre de 2014. Les tarifes es van aplicar a partir de l'1 de gener de 2015.

Vist que el Municipi, per a la gestió dels seus interessos i en l'àmbit de les seves competències, pot promoure tot tipus d'activitats i prestar quants serveis contribueixin a satisfer les necessitats i les aspiracions de la comunitat veïnal i que com a Administracions Públiques, corresponen als ens locals territorials de Catalunya, en l'àmbit de les seves competències i en els termes establerts per la legislació de règim local, la potestat reglamentària i la d'autoorganització.

La modificació de l'Ordenança municipal haurà de seguir la mateixa tramitació que l'establerta per a la seva aprovació de conformitat amb l'article 178 del Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya aprovat per Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, l'article 49 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, i els articles 60 i següents del Reglament d'Obres, Activitats i Serveis de les Entitats Locals aprovat per Decret 179/1995, de 13 de juny.

En aquest sentit, la Legislació aplicable és la següent:

— Els articles 6, 8, 52, 66, 178 i 237 del Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya aprovat per Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril.

— Els articles 58 i següents del Reglament d'Obres, Activitats i Serveis de les Entitats Locals aprovat per Decret 179/1995, de 13 de juny.

— Els articles 4, 22.2.d), 49 i 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

— L'article 7.c) de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

 

Per tot l'exposat, es proposa a l'òrgan competent, en aquest cas, el ple municipal, l´adopció del següent, ACORD:

 

PRIMER.- Aprovar inicialment la modificació de l'Ordenança Municipal núm.14 reguladora de la taxa per la prestació del servei municipal de subministrament d'aigua potable, en els termes inserits en l'annex de la proposta.

 

SEGON.- Sotmetre a informació pública i audiència dels interessats el present acord, per un termini mínim de trenta dies, mitjançant anunci publicat en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, en un dels mitjans de comunicació escrita diària i en el tauler d'anuncis de la Corporació, perquè aquests puguin examinar l'expedient i formular les reclamacions i els suggeriments que estimin pertinents. De no presentar-se reclamacions o suggeriments en l'esmentat termini, es considerarà aprovat definitivament sense necessitat d'acord exprés pel Ple.

 

TERCER.- Facultar a Alcalde per subscriure i signar tota classe de documents relacionats amb aquest assumpte.

 

 

ANNEX

 

Article únic.- Modificació article 6 i disposició final

 

"Article 6.- Quota tributària

1. La quantia de la taxa es determinarà aplicant les tarifes següents:

 

a) Tarifes de subministrament:

 

Domèstica

 

General

Quota de servei: 10,88 €/uc/mes

Fins a 6 m3/uc/mes: 0,9100 €/m3

De 6 a 10 m3/uc/mes: 2,4800"

Excés de 10 m3/uc/mes: 4,6100"

 

Tarifa social (1)

Quota de servei: 0,00 €/uc/mes

Fins a 6 m3/uc/mes: 0,000 €/m3

De 6 a 10 m3/uc/mes: 0,000 "

Excés de 10 m3/uc/mes: 5,170 "

 

Tarifa per fuites (2)

Excés del consum habitual: 1,900 €/m3

 

No domèstica

Quota de servei: 30,50 €/uc/mes

Fins a 6 m3/uc/mes: 0,760 €/m3

De 6 a 10 m3/uc/mes: 2,060 "

Excés de 10 m3/uc/mes: 4,120 "

 

b) Conservació de comptadors: 2,04 €/ab/mes

 

c) Drets de connexió: 38,97 €/alta

 

(1) Tarifa social

S'aplicarà als abonats que gaudeixen del cànon social de l'ACA.

 

(2) Tarifa de fuites

S'aplicarà al consum que excedeixi de l'habitual segons mitjana del mateix període dels dos anys anteriors en els supòsits en els quals es produeixi una fuita per un fet fortuït, de difícil detecció, no atribuïble a negligència del client, i sempre i quan el client acrediti que l'ha reparat aportant a l'entitat subministradora la documentació acreditativa de la reparació de la fuita. Aquesta bonificació no es podrà aplicar a un mateix client més d'un cop en un període de dos anys."

 

 

"Disposició final

Aquesta Ordenança aprovada pel Ple en sessió celebrada a Olesa de Bonesvalls a 30 de gener de 2024 entrarà en vigor al dia següent de la seva publicació íntegra i definitiva en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i continuarà vigent mentre no s'acordi la modificació o derogació. En cas de modificació parcial, els articles no modificats continuaran vigents."

 

Olesa de Bonesvalls, 4 de març de 2024

 

Jordi Ramos Tardà

Alcalde

 

En dono fe,

Benjamín Vázquez Cerdá

Secretari interventor

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
18226 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación inicial de la modificación de la Ordenanza fiscal núm. 14, reguladora de la tasa para el suministro de agua.","published_date":"2024-03-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"18226"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Olesa de Bonesvalls,DOGC,DOGC 2024 nº 9118 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-03-08/18226-anuncio-aprobacion-inicial-modificacion-ordenanza-fiscal-num-14-reguladora-tasa-suministro-agua https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.