ANUNCIO sobre nombramiento de la directora del Área de Urbanismo de Sant Cugat del Vallès (exp. 1804/2024, doc. 68097/2024).

Mitjançant Decret d'alcaldia núm. 223/2024, de data 18 de gener, s'adopta l'acord, la part resolutiva del qual copiada literalment diu com segueix:

 

RESOLC:

 

Primer.- NOMENAR la senyora Elsa Ibar Torras, amb NIF ***4319**, per ocupar el lloc de Directora d'Àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, en règim de dedicació exclusiva i sotmetiment al règim d'incompatibilitats aplicable als càrrecs directius d'aquest Ajuntament i a la regulació de transparència de Catalunya, d'acord amb els articles 13 del TRLEBEP, 306 del TRLMC i en el Reial decret 1382/1985, d'1 d'agost modificat pel Reial decret legislatiu 3/2012, de 10 de febrer, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral, en la seva disposició addicional vuitena, que regula i modifica respectivament la relació laboral de caràcter especial del personal d'alta direcció.

 

Segon.- DISPOSAR que les funcions que la senyora Elsa Ibar Torras, tindrà assignades com a Directora d'Àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, són les que consten en l'Annex 1 del text refós de l'Instrument d'Ordenació del Directiu Públic Professional de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, aprovades per Ple municipal en sessió ordinària de 22 de desembre de 2023 i que s'han transcrit a les bases reguladores del provisió del lloc de treball aprovades pel Decret d'alcaldia 5189/2023, de data 9 de novembre, en els termes següents:

 

"3. Missió, funcions i competències

3.1. La seva missió serà dirigir, planificar i avaluar l'Àrea d'Urbanisme, tot gestionant els recursos amb eficàcia i eficiència, planificant estratègicament l'evolució d'aquesta i definint un model de prestació de serveis que tingui com a objectiu final satisfer les necessitats dels ciutadans, d'acord amb les normatives vigents, amb les directrius polítiques d'Alcaldia i la seva regidoria delegada, i en l'àmbit executiu de l'administració, amb les directrius de la gerència i el consell de direcció.

3.2. Les funcions genèriques del personal director d'àrea van ser aprovades mitjançant acord del Ple municipal en la sessió celebrada el dia 18 de setembre de 2023, i són les que es relacionen tot seguit:

- Dirigir l'àrea d'Urbanisme com a director executiu de la mateixa i de forma relacionada amb les polítiques públiques que corresponguin al seu àmbit d'actuació. Assegurar el correcte alineament/comunicació amb els responsables polítics que tinguin les funcions delegades d'Alcaldia del seu àmbit de responsabilitat executiva.

- Planificar i desenvolupar l'estratègia executiva (operacional o de desplegament del PACTE o Pla d'Actuació Municipal) de forma alineada amb els objectius estratègics que defineixi l'equip de govern i que corresponguin al seu àmbit d'actuació i assegurar la correcta vinculació amb el pressupost.

- Desenvolupar l'estratègia de l'Ajuntament en les àrees d'activitat relacionades amb les competències de la direcció, definint els objectius de gestió a assolir i controlant i avaluant el seu grau d'assoliment.

- Planificar, organitzar i impulsar l'activitat de l'àmbit per a l'assoliment dels objectius de gestió definits.

- Formar part del consell de direcció si així és requerit per la gerència i/o els comitès per projectes que es puguin despendre d'aquest, treballar en equip i de forma transversal amb la resta de direccions professionals i/o membres del consell de direcció.

- Assegurar que l'estructura i organització administrativa actua amb criteris estrictament professionals, d'eficàcia i eficiència, enfocant tota la seva actuació a la millora continuada, al servei a la ciutadania i a la qualitat de la institució i de la funció pública, assegurant un correcte alineament entre la funció política i la funció gestora i administrativa i vetllant perquè els dos rols estiguin clarament diferenciats.

- Fomentar i treballar una cultura de responsabilitat ètica i de "management", orientats a l'impacte i a la transformació de l'administració pública per a assolir la màxima confiança de la ciutadania envers les seves institucions públiques, fent valdre i prestigiant la funció pública i en definitiva la política i la qualitat de la democràcia representativa.

- Vetllar i fomentar una cultura de treball i predicar amb l'exemple, impulsar la innovació interna, implicar els equips i fomentar la seva participació. Conèixer les persones i les seves capacitats, detectar el talent, afavorint la progressió en la carrera professional, detectar les millors pràctiques vers la millora de la institució i fomentar el seu reconeixement intern a través de les polítiques que en aquest aspecte es desenvolupin a través de la gerència i del consell de direcció.

- Vetllar per la sostenibilitat econòmica i financera de l'àmbit d'actuació i pressupost assignat.

- Implantar i fomentar una cultura de responsabilitat i rigor envers els processos interns i administratius. Elaborar i fomentar fluxos de treball orientats a criteris "Lean" de màxima agilitat, eficàcia i eficiència.

- Proposar criteris d'actuació, d'acord amb les línies fixades per l'equip de govern de l'Ajuntament, la gerència municipal i el consell de direcció.

- Dirigir la implantació de l'estratègia organitzativa de l'àrea assignada.

- Impulsar, coordinar i dirigir l'elaboració de plans o programes d'actuació anuals o plurianuals i fer-ne el seguiment.

- Elevar i presentar les propostes a la gerència i al consell de direcció si s'escau, prèviament a la presentació als òrgans de govern.

- Impulsar i vetllar per l'execució dels acords adoptats pels òrgans de govern i la gerència municipal.

- Impulsar, coordinar i dirigir comitès tècnics de l'àmbit de competència i, quan escaigui, participar en els seus treballs.

- Donar suport a les activitats i funcions de les tinències d'alcaldia que ho requereixin, a la gerència i al consell de direcció.

- Dirigir el desenvolupament i definir les estratègies a seguir per tal de dur a terme el Programa d'actuació municipal dins l'àmbit de competència i assolir els impactes esperats.

- Impulsar, dirigir i coordinar l'activitat tècnic-administrativa desenvolupada dins l'àrea de competència de la direcció.

- Supervisar i aprovar les propostes que els diversos departaments del seu àmbit de competència promoguin elevar als Òrgans de govern de la corporació.

- Impulsar i vetllar per l'execució dels acords adoptats pels òrgans de govern de l'Ajuntament.

- Impulsar la realització i funcionament del pla d'igualtat municipal.

- Impulsar la transformació digital de l'Ajuntament, en col·laboració amb les diferents direccions i serveis.

- Desenvolupar les directrius i àrees de prioritat en l'elaboració del pressupost de l'àrea i del pla d'acció anual, col·laborar amb els departaments d'economia per a garantir una correcta confecció i aprovació del pressupost municipal i de forma alineada amb els objectius estratègics establerts per la Junta de Govern i el desplegament operacional desenvolupat a través del consell de direcció.

- Informar a la gerència municipal i als responsables polítics de referència de les incidències en la gestió municipal i dels resultats assolits.

- Supervisar la integració de criteris de gestió de la qualitat total en la prestació de serveis municipals corresponents a la seva àrea de direcció.

- Vetllar per la seguretat i la salut en el seu lloc de treball i per la del personal que en depèn, així com garantir l'aplicació efectiva de les mesures preventives establertes pel Sistema de Gestió Integrat de l'Ajuntament i per la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

- Qualsevol altra que li sigui encomanada per la gerència municipal. (...)"

 

Tercer.- ESTABLIR que la senyora Elsa Ibar Torras percebrà, pel seus serveis, les retribucions d'acord amb el detall següent:

- Denominació del lloc de treball: Direcció d'Àrea d'Urbanisme.

- Centre de treball: seu de l'Ajuntament de Sant Cugat el Vallès.

- Regim jurídic: Personal directiu professional en els termes previstos a l'article 13 del TRLEBEP i 306 de la LMRLC.

- Grup d'accés: Grup A1, nivell 30, o homologat (personal laboral)

- Complement específic: 3.961,76€.

- Retribució : bruta en còmput anual de 88.429,36€

- Règim de dedicació: Dedicació exclusiva i sotmetiment al règim d'incompatibilitats aplicable als càrrecs directius de l 'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i a la regulació de transparència de Catalunya.

 

Quart.- DISPOSAR que aquest nomenament en cap cas dóna dret a integrar-se en la funció pública de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, ni en la plantilla de personal funcionari ni laboral d'aquesta corporació, sense perjudici dels sistemes ordinaris d'accés o de reingrés legalment establerts.

 

Cinquè.- DISPOSAR que la senyora Elsa Ibar Torras, de conformitat amb l'article 306.5 del TRLMC, té dret a la inamobilitat en aquest lloc de treball, sempre que els resultats de l'avaluació de la gestió duta a terme siguin satisfactoris, i a romandre en el càrrec fins que, un cop finit el mandat en què hagi estat contractat, cessi l'alcalde o alcaldessa de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès que l'hagi nomenat. El nou alcalde o alcaldessa podrà, discrecionalment, prorrogar el període d'exercici de les funcions directives per un altre mandat, o bé convocar un nou procediment de selecció i provisió del lloc de treball.

 

Sisè.- ESTABLIR que, de conformitat amb el que disposa l'article 306.3 del TRLMC, la senyora Elsa Ibar Torras, en la seva condició de personal directiu, resta subjecte a les causes d'incapacitat i d'incompatibilitat establertes per als membres de la corporació.

 

Setè.- DISPOSAR que la senyora Elsa Ibar Torras està obligada a presentar la declaració de béns i drets patrimonials i la declaració sobre incompatibilitats i activitats que generin o puguin generar ingressos econòmics, en compliment amb el que disposa l'article 75 i la disposició addicional 15è de la LRBRL.

 

Vuitè.- FIXAR el dia de la notificació d'aquesta resolució a la persona interessada com a data d'efecte d'aquest nomenament.

 

Novè.- DISPOSAR la despesa mensual a càrrec de les següents aplicacions pressupostàries de l'exercici 2024, i aplicar les corresponents actualitzacions d'acord amb la taula retributiva:

 

10001462

10300

92000

1010077

01462

Direcció Urbanisme (Vacant)

10001471

10300

92000

1600077

01471

Direcció Urbanisme_seguretat social (Vacant)

 

 

Desè.- DONAR compte d'aquest Decret de Tinència d'alcaldia al Ple municipal en la primera sessió ordinària que es convoqui a partir d'aquest Decret a l'efecte del seu coneixement.

 

Onzè.- PUBLICAR aquest Decret de Tinència d'alcaldia en el DOGC i a la seu electrònica (oferta pública) de la pàgina web i al Portal de Transparència de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès d'acord amb el que disposa l'article 10 de les Bases de la convocatòria.

 

Dotzè.- NOTIFICAR aquest Decret de Tinència d'alcaldia a la senyora Elsa Ibar Torras.

 

Tretzè.- TRASLLADAR aquest Decret de Tinència d'alcaldia a la Gerència Municipal.

 

Contra aquest acte, que és definitiu en via administrativa, es podrà interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant de l'òrgan que l'ha dictat, en el termini d'un mes a comptar des del dia següent a la recepció de la seva notificació o, si escau, de la seva publicació.

Contra la desestimació expressa del recurs de reposició, en el seu cas, o bé directament contra aquest acte, es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant els Jutjats Contenciosos Administratius de la província de Barcelona o, a elecció de l'interessat, dels que tinguin competència territorial en la localitat de residència del demandant, en el termini de dos mesos, a comptar des del dia següent al de la seva notificació o, si escau, publicació, d'acord amb el que preveu l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

En el cas que la desestimació del recurs de reposició es produís per silenci administratiu -silenci que es produeix pel transcurs d'un mes a comptar des de la data de la seva interposició sense que s'hagi notificat o, si escau, publicat la seva resolució- el termini per a la interposició del recurs contenciós administratiu serà de sis mesos a comptar des de l'endemà del dia en què el referit recurs de reposició s'entengui desestimat.

Tanmateix, podeu interposar qualsevol recurs previst a la legislació vigent que considereu procedent, d'acord amb el que disposa l'article 40.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPAC).

 

Sant Cugat del Vallès, 19 de febrer de 2024

 

Carles Brugarolas Conde

Tinent d'Alcaldia d'Economia, Coneixement i Organització

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
18134 catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Cugat del Vallès,DOGC,DOGC 2024 nº 9117 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-03-07/18134-anuncio-nombramiento-directora-area-urbanismo-sant-cugat-valles-exp-1804-2024-doc-68097-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.