ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de la modificación de las bases para la concesión de ayudas directas individuales de desplazamiento para el alumnado matriculado en centros educativos de la comarca de El Baix Ebre.

Anunci pel qual es fa públic que el Ple del Consell Comarcal del Baix Ebre, ha aprovat en data 23 de febrer de 2024, ha aprovat la modificació de les Bases per a la concessió d'ajuts directes individuals de desplaçament per a l'alumnat matriculat en centres educatius de la comarca del Baix Ebre, sostinguts amb fons públics, aprovades en sessió plenària de data 27 de gener de 2023 i publicades al BOPT de data 10 de febrer de 2023.

Es publica el text íntegre de les Bases modificades al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona i en el tauler d'anuncis de la corporació, així com una referència de l'anunci anterior en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, tal com disposa l'article 124 del reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals. Es fa constar que si no es presenten reclamacions ni al·legacions, l'esmentada aprovació esdevindrà definitiva sense necessitat d'acord exprés.

 

 

BASES PER A LA CONCESSIÓ D'AJUTS DIRECTES INDIVIDUALS DE DESPLAÇAMENT PER A L'ALUMNAT MATRICULAT EN CENTRES EDUCATIUS DE LA COMARCA DEL BAIX EBRE, SOSTINGUTS AMB FONS PÚBLICS

 

1. Objecte de l'ajut

L'objecte de la convocatòria és fixar els criteris i el procediment per a la concessió d'Ajuts Individuals de Desplaçament (AID), a les famílies de l'alumnat que cursen segon cicle d'educació infantil (I3, I4 i I5), educació primària, ensenyament secundari obligatori o educació especial, per tal d'assegurar el trasllat dels escolars als centres educatius de la comarca del Baix Ebre, quan no sigui possible l'establiment d'un servei de transport escolar, d'acord amb el conveni signat amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

 

2. Beneficiaris i requisits generals

El/la beneficiari/ària de l'ajut serà aquell/a alumne/a que estigui matriculat/da en un centre educatiu sostingut amb fons públic de Catalunya, en qualsevol dels cursos dels ensenyament de segon cicle d'educació infantil i d'ensenyaments obligatoris, durant el cursos escolars que s'aprovi la respectiva convocatòria d'aquests ajuts.

Pot sol·licitar l'ajut de desplaçament l'alumnat que reuneixi els requisits següents:

a) Els/les alumnes empadronats a la comarca del Baix Ebre que estiguin escolaritzats en centres educatius públics de la comarca, durant el curs.

b) Presentar la sol·licitud degudament signada i emplenada en el termini i la forma establerts en aquesta convocatòria. La sol·licitud de l'ajut pot ser presentada per el/la tutor/a legal o qui tingui la guarda de l'alumne/a.

c) Tenir una distància mínima de 3 km entre el domicili i el centre escolar més proper que ofereix el nivell educatiu de l'alumne, d'acord amb el mapa escolar, o a un altre centre escolar quan així hagi estat proposat per un acord exprés de zonificació o adscripció amb raons d'interès públic.

d) Que tinguin al seu abast un servei de transport escolar col·lectiu, però que la distància entre el seu domicili i la parada més propera de l'esmentat transport sigui mínim de 3 km.

e) No estar en acolliment residencial.

Aquests requisits s'han de complir en el moment de la presentació de la sol·licitud. La modificació d'aquestes circumstàncies pot comportar la revocació de l'ajut.

- L'ajut serà únic per família, independentment del nombre de germans/es o d'alumnes que hi convisquin, dels viatges diaris que es realitzin, del nivell formatiu, i del centre o municipi on cursin estudis.

- No rebre cap altre ajut pel mateix concepte d'altres administracions o ens públics o privats que, units a l'ajut atorgat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, superi el cost del servei de desplaçament.

Per la naturalesa de l'ajut i l'especificitat del col·lectiu, per obtenir la condició de beneficiari no cal acreditar el compliment dels requisits establerts a l'article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

 

3. Sol·licituds i lloc de tramitació

3.1. Sol·licituds

Les sol·licituds es formalitzaran mitjançant el model d'imprès normalitzat que el Consell Comarcal del Baix Ebre facilitarà als centres educatius de la comarca. Aquest imprès també es podrà sol·licitar a la Oficina del Registre del Consell Comarcal o bé es podrà descarregar a l'apartat "Àrees d'actuació" - Ensenyament" de la pàgina web www.baixebre.cat

En el cas d'alumnes amb pares/mares separats i/o divorciats amb règim de custòdia compartida, que ambdós vulguin sol·licitar l'ajut, hauran de presentar dues sol·licituds. En cas que només sol·liciti l'ajut un/a dels/de les progenitors/es li correspondrà pels dies de custòdia que estableixi el conveni regulador.

3.2. Llocs de tramitació

Les persones interessades en presentar l'ajut individual de desplaçament hauran d'emplenar i tramitar la sol·licitud, juntament amb la documentació que s'especificarà a la convocatòria, a través d'una de les següents vies:

Telemàticament:

Per la tramitació telemàtica s'ha de descarregar i/o emplenar la sol·licitud d'ajut individual de desplaçament, signar-la i guardar-la.

La sol·licitud s'ha de tramitar mitjançant el formulari normalitzat de la seu electrònica del Consell Comarcal del Baix Ebre, seguint les següents instruccions, en funció del sistema d'identificació digital del que es disposi:

A) Certificat digital (idCAT, Cl@ve, DNIe o altres)

B) idCAT mòbil

Per accedir-hi i fer el tràmit, cal anar a l'adreça: https://baixebre.eadministracio.cat/ a l'apartat instància genèrica. Una vegada s'hi ha accedit, caldrà identificar-se electrònicament (amb certificat digital o donant-se d'alta a idCAT mòbil), s'ha d'emplenar la instància i adjuntar la sol·licitud d'ajut individual de desplaçament guardada juntament amb la documentació annexa, si s'escau.

Presencialment:

- Oficina del Registre General del Consell Comarcal del Baix Ebre (Carrer Barcelona, 152 - 43500 Tortosa).

- En qualsevol dels llocs a què fa referència l'art. 16 de la Llei 39/2015, de 1 de octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

 

4. Termini de presentació i esmena de sol·licituds

4.1. Termini de presentació

Els terminis per sol·licitar els ajuts es fixaran mitjançant la Resolució de la Presidència del Consell Comarcal del Baix Ebre a través de la qual disposi la convocatòria anual d'aquests ajuts.

4.2. Esmena de sol·licituds

El Consell Comarcal del Baix Ebre revisarà les sol·licituds presentades i la documentació annexa. En el cas que amb la sol·licitud no s'acompanyi la documentació obligatòria establerta a la convocatòria o bé aquesta no estigui complerta o correctament emplenada es procedirà al seu requeriment.

L'esmena de defectes o l'aportació de documentació s'ha de realitzar, previ requeriment i amb l'advertència de desistiment, en el termini màxim de 10 dies des de la seva notificació. El termini d'esmenes i aportació de documentació començarà a comptar des del moment de la notificació efectiva.

Si transcorre el termini fixat i no s'ha esmenat la documentació obligatòria, s'entendrà que la persona interessada ha desistit de la seva sol·licitud, d'acord amb l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes previstos en l'article 21 d'aquesta mateixa llei.

 

5. Criteris de valoració per a l'atorgament dels ajuts

Per a l'atorgament de l'ajut individual de desplaçament es tindrà en compte la valoració general obtinguda en aquest article, atenent el nivell de renda de la unitat familiar.

El llindar de renda es calcularà en funció dels membres computables de la unitat familiar i per l'agregació de les unitats de consum que es detallen a continuació:

 

Membres de la unitat de consum

Llindar

Primer/a adult/a (sustentador/a principal)

11.365,60 €

Segon/a adult/a (sustentador/a principal) i altres adults que integren la unitat familiar

5.682,80 €

Per cada nen/a de la unitat familiar

3.409,70 €

 

 

5.1 Llindar de volum de negoci

Podran optar als ajuts les unitats familiars amb un volum de negoci no superior a 155.000€, calculat sumant els volums de negoci de tots els membres computables de la unitat familiar. Els tipus d'ingressos són:

a) Ingressos procedents d'activitats econòmiques en estimació directa o en estimació objectiva.

b) Ingressos procedents d'una participació del conjunt dels membres computables igual o superior al cinquanta per cent en activitats econòmiques desenvolupades a través d'entitats sense personalitat jurídica o en qualsevol altra classe d'entitat jurídica, un cop aplicats als ingressos totals de les activitats el percentatge de participació d'aquestes.

5.2 Llindar de rendiments patrimonials

Podran optar als ajuts les unitats familiars en què la suma de tots els rendiments nets reduïts del capital mobiliari més el saldo net positiu de tots els guanys i pèrdues patrimonials pertanyents als membres computables de la família, excloent les

subvencions rebudes per a l'adquisició o rehabilitació de la vivenda habitual i, en el seu cas, la renda bàsica d'emancipació, no superi 1.700€.

No es tindran en compte als efectes previstos en aquest apartat els primers 1.500€ dels premis en metàl·lic o en espècie obtinguts per la participació en jocs, concursos, rifes o combinacions aleatòries, ni tampoc aquelles prestacions econòmiques d'urgència social, atorgades per administracions públiques, que tinguin per finalitat atendre situacions de necessitats puntuals, urgents i bàsiques de subsistència.

Els elements indicatius de patrimoni es computaran de conformitat amb el que disposa la normativa de l'impost de la renda de les persones físiques pel seu valor a 31 de desembre de l'exercici anterior a la convocatòria.

5.3 Llindar de valors cadastrals de finques urbanes

Podran optar als ajuts les unitats familiars en què la suma dels valors cadastrals de les finques urbanes dels membres computables que componen la unitat familiar, exclòs l'habitatge habitual, no superi els 42.900€. En el cas d'immobles en què la data efecte de la darrera revisió cadastral estigui compresa entre l'1 de gener de 1990 i el 31 de desembre de 2002, es multipliquen els valors cadastrals per 0,49. En el cas que la data de revisió sigui posterior al 31 de desembre de 2002, els valors cadastrals es multipliquen pels coeficients següents:

Per 0,43 els revisats el 2003.

Per 0,37 els revisats el 2004.

Per 0,30 els revisats el 2005.

Per 0,26 els revisats el 2006.

Per 0,25 els revisats el 2007.

Per 0,25 els revisats el 2008.

Per 0,26 els revisats el 2009.

Per 0,28 els revisats el 2010.

Per 0,30 els revisats el 2011.

Per 0,32 els revisats el 2012.

Per 0,34 els revisats el 2013.

Per 0,36 els revisats entre el 2014 i el 2021, ambdós inclosos.

Per 0,35 els revisats el 2022.

5.4 Llindar de valors cadastrals de finques rústiques

Podran optar als ajuts les unitats familiars en què la suma dels valors cadastrals de les finques rústiques, exclòs l'habitatge habitual, que pertanyin als membres computables de la unitat familiar no superi la quantitat de 13.130€ per cada membre computable.

Als efectes del còmput dels valors dels elements patrimonials i valors cadastrals a què fan referència els apartats anteriors, es deduirà el 50 per cent del valor dels que pertanyin a qualsevol membre computable de la família, exclosos el/la sustentador/a principal.

 

6. Consideració dels membres computables per al càlcul de la renda familiar:

Per al càlcul de la renda familiar als efectes d'aquests ajuts, són membres computables els/les progenitors/es, si escau, el/la tutor/a o persona encarregada de la guarda i protecció del/de la menor, el/la sol·licitant (beneficiari/ària de l'ajut), els/les germans/es solters/es menors de vint-i-cinc anys i que convisquin en el domicili familiar a 31 de desembre de l'exercici anterior a la convocatòria o els/les de més edat, quan es tracti de persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, així com els/les ascendents dels pares o de les mares que justifiquin la seva residència al mateix domicili que els/les anteriors amb el certificat municipal corresponent.

En el cas de divorci o separació legal dels/ de les progenitors/es (excepte custòdia compartida), no es considerarà membre computable aquell/a que no convisqui amb el/la sol·licitant d'ajut. No obstant això, tindrà la consideració de membre computable, si escau, el/la nou/va cònjuge o persona unida per anàloga relació, la renda del/de la qual s'inclourà dins del còmput de la renda familiar.

6.1 Tractament específic de determinades situacions en relació a la unitat familiar:

- En unitats familiars amb situació de custòdia compartida: en aquests casos es consideraran membres de la unitat familiar únicament el/la sol·licitant, els seus progenitors o progenitores, encara que no convisquin, i els/les fills/es comuns/es d'aquests/es. En el cas que només el necessiti un/a dels/de les progenitors/es, es podrà valorar la renda del progenitor/a sol·licitant i només li correspondrà un ajut pels dies de custòdia que estableixi el conveni regulador.

- En unitats familiars amb situació de violència de gènere: en aquests casos caldrà actuar atenent al que s'estableixen en els articles 33, en relació a la identificació de les situacions de violència masclista, i 48, en relació al tractament d'ajuts escolars, de la llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista (DOGC núm. 5123-2.5.2008).

 

7. Càlcul de la renda familiar

El Departament d'Educació o el Consell Comarcal del Baix Ebre calcularà la renda familiar per l'agregació de les rendes corresponents a l'exercici anterior a la convocatòria de cada un dels membres computables de la família que obtingui ingressos de qualsevol naturalesa, segons s'indica en els paràgrafs següents i de conformitat amb la normativa reguladora de l'impost sobre la renda de les persones físiques.

7.1 Per a la determinació de la renda dels membres computables que hagin presentat declaració per l'impost sobre la renda de les persones físiques, es procedirà de la manera següent:

Primer: se sumarà la base imposable general amb la base imposable de l'estalvi, excloent-ne els saldos nets negatius de guanys i pèrdues patrimonials corresponents als tres exercicis anteriors a la convocatòria, i el saldo net negatiu de rendiments de capital mobiliari dels tres exercicis anteriors a la convocatòria a integrar a la base imposable de l'estalvi.

Segon: a aquest resultat es restarà la quota resultant de l'autoliquidació.

7.2 Per a la determinació de la renda dels membres computables que obtinguin ingressos propis i no hagin presentat declaració de l'impost sobre la renda de les persones físiques, se seguirà el procediment descrit en l'apartat 'primer' anterior descrit a l'apartat primer del punt 7.1, i del resultat obtingut es restaran els pagaments efectuats a compte.

7.3 En els casos que algun dels membres de la unitat familiar rebi qualsevol tipus d'ingrés corresponent a rendiments no tributables o exempts, caldrà aportar la documentació corresponent, en funció de la font o fonts d'ingressos de l'exercici anterior a la convocatòria, per a la determinació i càlcul de la renda familiar.

7.4 En la resta de situacions no previstes anteriorment, en nivell de renda s'haurà d'acreditar mitjançant qualsevol altra documentació fefaent que serà valorada per la Comissió d'adjudicació.

7.5. En el cas d'unitats familiars que mitjançant els creuaments no s'hagin tingut recursos serà necessari disposar del corresponent informe de serveis socials en el qual haurà de constar aquells ingressos que puguin tenir aquestes unitats familiars.

L'import dels ajuts serà el resultat de multiplicar els quilòmetres diaris en un sentit, des del domicili fins al centre o la parada, pel nombre de dies previstos per al curs escolar (d'acord amb el calendari establert pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya), per 0,32 €.

Si la valoració de les sol·licituds supera el pressupost destinat a aquesta línia d'ajuts, l'adjudicació es realitzarà per ordre invers, de menor a major, de l'import de la renda familiar anual, fins a esgotar el pressupost fixat per aquest concepte.

7.6 Deduccions de la renda familiar

Calculada la renda familiar a efectes de l'ajut segons estableixen els articles anteriors, s'aplicaran les següents deduccions:

a) El cinquanta per cent dels ingressos aportats per qualsevol dels membres computables de la família diferents dels sustentadors principals.

b) La quantitat de 500,00 € per motius de durada del desplaçament i distància, quan concorrin les situacions següents:

- Que l'alumne/a es desplaci en vehicle un mínim de 3 km o el desplaçament tingui una durada superior a 25 minuts des del seu domicili familiar i on té la seva residència habitual fins al centre on està escolaritzat.

- Que l'alumne/a estigui escolaritzat en el centre determinat pel Departament d'Educació o el més proper al seu domicili familiar. En aquest sentit, en el cas de l'educació primària es consideraran centres proposats pel Departament els inclosos en l'àrea d'influència determinada i pel que fa a l'educació secundària obligatòria, es considerarà com a centre proposat, aquell que li correspon, per la Resolució d'adscripció. En cas que el Departament hagi derivat l'alumne a un centre diferent, per manca d'oferta educativa, també s'entendrà que aquest centre és el proposat pel Departament.

- No tenir el servei de transport escolar amb caràcter preceptiu i, per tant, gratuït.

c) La quantitat de 800,00 € per cada germà o germana, incloent-hi la persona sol·licitant que convisqui en el domicili familiar, quan acrediti la condició de família monoparental.

d) La quantitat de 800,00 € quan acreditin l'existència d'infants en acolliment en la unitat familiar extensa o aliena.

e) La quantitat de 500,00 €, per cada germà o germana, incloent-hi la persona sol·licitant que convisqui en el domicili familiar, quan s'acrediti la condició de família nombrosa.

f) La quantitat de 1.000,00 €, per cada germà o germana, incloent-hi la persona sol·licitant que convisqui en el domicili familiar, quan la persona sol·licitant acrediti la condició de discapacitat d'igual o més d'un 33%.

En cas que no s'obtingui la corresponent autorització per realitzar els creuaments caldrà que tots els membres de la unitat familiar aportin la documentació necessària, expedida pels organismes competents, per tal de determinar la renda familiar, els rendiments patrimonials i el volum de negoci.

 

8. Concessió i resolució dels ajuts

8.1. Procediment de concessió

El procediment de concessió de les subvencions regulades a les presents Bases Reguladores serà el de concurrència no competitiva.

L'extracte de la convocatòria que regirà aquest procediment es publicarà, a través de la Base de Dades Nacional de Subvencions, al Diari Oficial de la Província de Tarragona.

8.2. Dotació pressupostària

L'import màxim destinat als ajuts de desplaçament està condicionat a la signatura anual de les addendes econòmiques corresponents al conveni signat amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

8.3. Adjudicació i resolució dels ajuts

Els ajuts individuals de desplaçament s'adjudicaran durant el curs escolar de la respectiva convocatòria.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre serà l'òrgan competent per dictar resolució sobre l'adjudicació dels ajuts individuals de desplaçament.

En aquesta resolució s'aprovarà l'adjudicació corresponent, atribuint un codi a l'alumne sol·licitant quan aquest estigui denegat, aquest codi correspondrà al motiu de la denegació i són els següents:

Codi 1: Ajut denegat per superar el llindar de volum de negoci establert

Codi 2: Ajut denegat per superar el llindar de rendiments patrimonials establert Codi 3: Ajut denegat per superar el llindar de renda familiar establert

Codi 4: Ajut denegat per superar el llindar de finques urbanes establert Codi 5: Ajut denegat per superar el llindar de finques rústiques establert Codi 6: Ajut denegat per no complir els requisits de la convocatòria

8.4. Notificació de la resolució

El termini per a l'atorgament de les subvencions serà, com a màxim, de tres mesos a comptar des de la data de tancament del període de presentació de sol·licituds.

La resolució de l'adjudicació dels ajuts, que posarà fi a la via administrativa, serà publicada al taulell d'anuncis de la seu electrònica del Consell Comarcal del Baix Ebre (e-Tauler). Aquesta substituirà la notificació individualitzada, de conformitat amb el que disposa l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. Simultàniament, s'enviarà a l'interessat un avís per SMS, al número de telèfon mòbil que consti en la sol·licitud presentada, informant de la publicació de la resolució.

Per tal de consultar la resolució de l'adjudicació s'haurà de disposar del número de registre d'entrada i del número IDALU (identificador de l'alumne).

La manca de resolució dins el termini indicat tindrà efectes desestimatoris.

8.5. Revisió

Es podrà demanar revisió de les sol·licitud que es deneguin:

- Per superar el llindar de renda establert com a màxim, en casos de defunció i/o incapacitat d'un o d'ambdós responsables legals de l'alumne/a, abandonament familiar d'un o d'ambdós responsables legals de l'alumne/a o altres sempre i quan es puguin acreditar que els ingressos han minvat substancialment durant l'any actual respecte de l'exercici anterior que es té en compte en la convocatòria. En aquests casos caldrà aportar la documentació necessària que acrediti la nova situació econòmica i serà valorada amb els mateixos criteris.

- Per superar el llindar de rendiments patrimonials establert com a màxim. En aquests casos caldrà aportar la resolució o certificació de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya on aparegui la quantia de l'ajut total percebut durant l'any anterior que es té en compte en la convocatòria.

8.6. Recurs de reposició

Contra la Resolució de la Presidència del Consell Comarcal del Baix Ebre disposant l'atorgament o denegació dels ajuts sol·licitats, (que és definitiva i posa fi a l'administrativa) es pot interposar recurs contenciós administratiu davant del jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona en el termini de dos mesos comptats a partir del dia següent al de la seva publicació en l'e-tauler d'anuncis del Consell Comarcal.

Potestativament, es pot interposar prèviament recurs de reposició davant de l'Òrgan competent que va resoldre del Consell Comarcal en el termini d'un mes, a comptar del dia següent de la seva publicació en l'e-tauler d'anuncis en el Consell Comarcal.

Si transcorre el termini d'un mes, a comptar a partir del dia següent al de la data d'interposició del recurs de reposició sense que hagi estat dictada i notificada resolució expressa, el recurs de reposició s'entendrà desestimat, en aquest cas, el recurs contenciós administratiu podrà interposar-se en el termini de 6 mesos a comptar a partir del dia següent al de la data en què presumptament s'hagi desestimat el recurs de reposició.

Tot això, sens perjudici que si es considera convenient, es puguin interposar altres recursos que es creguin oportuns.

 

9. Pagaments dels ajuts

El pagament es farà efectiu a la persona beneficiària mitjançant la fórmula de transferència bancària al número de compte adjuntat. A efectes fiscals s'entendrà beneficiari de l'ajut el pare, mare o tutor legal de l'alumne, titular/s del número de compte proporcionat.

L'obtenció d'un ajut no pressuposa l'obtenció d'ajuts educatius en cursos posteriors.

En cas de ser beneficiari/ària de l'ajut, és obligatori declarar-lo com a guany patrimonial per subvenció pública, en l'impost de la renda de l'exercici corresponent.

 

10. Obligacions dels beneficiaris

- Els beneficiaris estan obligats a facilitar tota la informació i la documentació que, si s'escau, els requereixin el Consell Comarcal del Baix Ebre o el Departament d'Educació, la Intervenció General de la Generalitat de Catalunya, la Sindicatura de Comptes i la resta d'òrgans competents.

- El Consell Comarcal podrà verificar la veracitat de les dades de la documentació adjunta a la sol·licitud de l'ajut. L'incompliment dels requeriments establerts en la convocatòria, així com la falsedat de dades, podrà originar la revocació de les quantitats concedides.

- El/la beneficiari/ària de l'ajut esta obligat a permetre que els agents que el Consell Comarcal determini, comprovin, pels mitjans que considerin oportuns, que les quantitats atorgades s'apliquen a la finalitat prevista d'assistència efectiva al centre.

 

11. Compatibilitats

Els ajuts convocats són compatibles amb qualsevol altre ajut que es pugui rebre, per a la mateixa finalitat, d'altres entitats o persones públiques o privades. En cap cas, l'import dels ajuts concurrents no pot superar el cost de la despesa realitzada. En cas de ser així, el Consell podrà obrir un procés per tal de tramitar la devolució a l'administració de l'import cobrat indegudament per part de l'usuari.

Si no es produeix la devolució de l'import indegut, el Consell Comarcal del Baix Ebre considerarà aquesta quantitat com una bestreta de futurs ajuts que s'atorguin al mateix beneficiari en altres convocatòries.

 

12. Protecció de dades

En compliment amb el que estableix la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals i el Reglament (UE) 2016/679, del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril del 2016 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE, el Consell Comarcal del Baix Ebre situat al carrer Barcelona, 152 43500 Tortosa, telèfon 977445308 i e-mail info@baixebre.cat, tractarà les dades personals facilitades per l'interessat, amb la finalitat de gestionar les accions necessàries per tal que pugui optar a l'ajut, sent la base que legitima aquest tractament el compliment d'una obligació legal.

Sense perjudici de la possible comunicació o cessió a tercers estrictament necessaris, o en els casos en els quals aquesta comunicació o cessió siguin necessaris per existir una obligació legal, el Consell conservarà les dades personals durant el termini legal en el qual pogués ser-li exigible algun tipus de responsabilitat.

Les dades tractades són les estrictament necessàries per a la correcta consecució de la finalitat abans informada, de manera que, en cas de no facilitar aquestes dades, el Consell no podrà garantir la correcta gestió de la relació amb l'interessat.

En qualsevol cas, l'Interessat/ada podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació, portabilitat i retirar el seu consentiment prestat mitjançant petició escrita remesa a info@baixebre.cat . Així mateix, l'informem que té dret a presentar una reclamació davant l'Agència Espanyola de protecció de dades.

 

13. Interpretació i modificació de les bases

Qualsevol dubte d'interpretació d'aquestes bases el resoldrà els Serveis Jurídics del Consell Comarcal del Baix Ebre, d'acord amb els criteris per a l'atorgament d'ajuts individuals de desplaçament adreçats a les famílies de l'alumnat que cursen segon cicle d'educació infantil, educació primària, ensenyament secundari obligatori o educació especial de centres sufragats amb fons públics per al cursos on s'aprovi la convocatòria, dictats pel Director General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d'Educació.

Si aquest document no és suficient o adequat per resoldre els dubtes de l'aplicació d'aquestes bases, es podrà atendre a les disposicions de la normativa vigent de procediment administratiu.

En tot allò que no es preveu en aquestes bases, de manera expressa, serà d'aplicació el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la llei general de subvencions.

Aquestes bases se sotmeten a les modificacions que en l'àmbit de la seva competència pugui determinar el Departament d'Educació, de conformitat amb el que disposa el Decret 160/96, de 14 de maig i el conveni de delegació de competències del Departament d'Educació a favor d'aquest Consell Comarcal i a la resta de normativa vigent aplicable a aquesta convocatòria.

Es faculta la Presidència del Consell Comarcal per tal de resoldre la convocatòria anual d'aquests ajuts, d'acord amb les bases aprovades ple plenari, així com per la signatura de tots els documents necessaris per l'efectivitat de l'acord.

 

La qual cosa es fa pública per a coneixement general.

 

Tortosa, 28 de febrer de 2024

 

Antoni Gilabert Rodriguez

President

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
18033 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de la modificación de las bases para la concesión de ayudas directas individuales de desplazamiento para el alumnado matriculado en centros educativos de la comarca de El Baix Ebre.","published_date":"2024-03-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"18033"} catalunya administración local,Consejo Comarcal de El Baix Ebre,DOGC,DOGC 2024 nº 9116 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-03-06/18033-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-modificacion-bases-concesion-ayudas-directas-individuales-desplazamiento-alumnado-matriculado-centros-educativos-comarca-baix-ebre https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.