ANUNCIO sobre aprobación de las bases y convocatoria para la selección de personal laboral fijo, mediante concurso-oposición, de tres plazas de técnico/a de Igualdad y constitución de bolsa de trabajo.

Per Resolució de Presidència de data 20 de febrer de 2024 es van aprovar les bases i la convocatòria per a la selecció, en torn lliure, de tres places de tècnic/a d'igualtat de l'àrea de serveis socials i atenció a les persones del Consell Comarcal de la Cerdanya.

El termini de presentació de candidatures és de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà de la darrera publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Tota la documentació estarà exposada a l'apartat de la seu electrònica - tauler d'edictes- de la web del Consell Comarcal de la Cerdanya. (www.cerdanya.cat)

 

Puigcerdà, 19 de febrer de 2024

 

Isidre Chia Trilles

President

 

 

BASES PER A LA SELECCIÓ DE PERSONAL LABORAL FIX MITJANÇANT CONCURS OPOSICIÓ DE TRES PLACES DE TÈCNIC/A D'IGUALTAT DEL CONSELL COMARCAL DE LA CERDANYA I CONSTITUCIÓ DE BORSA DE TREBALL.

 

PRIMERA. Objecte de la convocatòria

L'objecte d'aquesta convocatòria és la selecció, mitjançant concurs oposició lliure de tres places de tècnic/a d'igualtat (A2) del Consell Comarcal de la Cerdanya que es troben vacants a la vigent plantilla de llocs de treball.

Les places tenen assignades les retribucions segons la classificació establerta en la plantilla de personal d'aquest Consell.

Constitució borsa de treball per 2 anys.

 

SEGONA. Característiques

Titulació requerida: Estar en possessió del títol universitari (Diplomatura/Grau) o equivalent en l'àmbit social.

En el cas que el títol universitari sigui expedit per un centre no espanyol, s'haurà d'acreditar la corresponent homologació.

Contracte: Jornada complerta.

S'establirà un període de prova inicial la durada del qual serà el màxim legalment permès per aquest grup de titulació.

Règim: Personal laboral fix.

Retribucions: Segons el conveni col·lectiu del personal laboral del Consell Comarcal de la Cerdanya.

Grup: A2.

Jornada: Completa amb una jornada de treball de 37,5 hores de mitjana en còmput setmanal (100% de la jornada), de dilluns a divendres.

Funcions a realitzar: El lloc de treball de tècnic/a d'igualtat inclou, entre d'altres, les següents funcions:

L'actuació d'aquesta figura professional és desenvolupar les polítiques públiques d'igualtat de gènere posant l'enfoc en garantir els drets en matèria d'estrangeria, dones i les persones LGTBI, i en l'eliminació de les desigualtats i discriminacions de gènere, les violències masclistes i l'LGTBIfòbia.

 

Funcions generals:

- Identificar les necessitats, dissenyar estratègies i impulsar projectes relatius a Polítiques d'igualtat de gènere, estrangeria i LGTBI.

- Implementar, fer el seguiment i avaluació dels diferents plans i/o protocols vigents i/o previstos del seu àmbit d'actuació (plans d'igualtat locals; plans de diversitat sexual, afectiva i de gènere; plans d'igualtat intern, plans d'assetjament sexual i per raó de orientació, expressió o identitat de gènere, protocol d'agressions sexistes en els espais d'oci, pla de ciutadania i immigració...).

- Proposar, planificar, coordinar i avaluar tots els projectes i activitats derivades de la dinamització comunitària en Polítiques d'igualtat en matèria d'estrangeria, gènere i LGTBI.

- Assessorar i orientar l'organització i altres entitats externes en relació als aspectes vinculats al seu àmbit d'actuació.

- Participar en aquells espais en què sigui requerit/da per a compartir i conèixer les iniciatives i experiències vinculades al seu àmbit d'actuació.

- Mantenir les relacions necessàries amb tercers per al desenvolupament de les funcions encomanades.

- Redactar els informes i les memòries de gestió corresponents.

- Cercar finançament i suports tècnics externs per impulsar projectes i actuacions en el seu àmbit d'actuació.

- Gestionar i coordinar els recursos destinats a la realització de les activitats i accions previstes en el seu àmbit d'actuació, fent el seguiment adequat per al seu bon desenvolupament.

- Potenciar i dinamitzar el teixit associatiu en l'àmbit assignat, tot donant-hi suport, i impulsant accions a realitzar per les entitats amb la col·laboració municipal.

- Assistir i participar a reunions diverses relacionades amb programes transversals en l'àmbit de les Polítiques d'igualtat de gènere, LGTBI i estrangeria.

- Difondre les activitats planificades en el seu àmbit d'actuació mantenint els contactes necessaris amb tercers.

- De manera específica, fomentar el coneixement de la ciutadania i específicament de l'àmbit educatiu i de la pròpia administració vers les Polítiques d'igualtat de gènere i LGTBIQ.

- Promoure sinèrgies de participació ciutadana en accions de sensibilització en el seu àmbit d'actuació

- Adoptar en el tractament de dades de caràcter personal les mesures d'índole tècnica i organitzatives establertes per la Corporació i acomplir la normativa vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal, així com mantenir el deure de secret i confidencialitat en relació a les mateixes, que subsistirà fins i tot una vegada acabada la seva relació laboral/funcionarial amb la Corporació.

- I, en general, altres de caràcter similar, dins de la seva categoria, que li siguin atribuïdes.

 

Funcions específiques:

- Informació i assessorament personalitzat sobre recursos i serveis, formació, orientació sociolaboral, itineraris professionals i normativa que afavoreixi, les polítiques de gènere.

- Prevenció i detecció de la violència de gènere, i coordinació amb els serveis especialitzats.

- Participar en els plans de protecció local en coordinació amb la resta de serveis de l'àmbit nacional, autonòmic i local.

- Accions de sensibilització a ajuntaments, entitats i empreses de la comarcal

- Assessorament tècnic en matèria de Plans d'igualtat

- Vetllar per prevenció i l'abordatge de l'assetjament sexual i per raó de sexe i per la no discriminació i bon tracte.

- Informació i assessorament a entitats, escoles i ajuntaments en la inclusió de la diversitat sexual i de gènere

- Accions de sensibilització que ajudin a la inclusió de diversitat afectiva, sexual i de gènere

- Elaboració d'una memòria anual.

- Col·laboració en les memòries tècniques de l'àrea de la dona i igualtat.

- Registre de les intervencions efectuades.

- Coordinació amb la resta de membres de l'equip de l'àrea de SSB, dones i polítiques d'igualtat, per valoració dels casos que s'està atenent.

 

TERCERA. Requisits generals del lloc de treball

3.1 Per formar part d'aquest procés de selecció cal que els aspirants reuneixin els següents requisits:

a) Tenir la nacionalitat espanyola sense perjudici del disposat en l'article 57 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

b) Tenir complerts 16 anys d'edat i no excedir de l'edat de jubilació forçosa.

c) Estar en possessió del títol universitari (Diplomatura / Grau) en l'àmbit social o equivalent o estar en condicions d'obtenir-lo en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

En el cas que el títol sigui expedit per un centre no espanyol, s'haurà d'acreditar la corresponent homologació.

d) No patir cap malaltia o defecte físic que impedeixi exercir normalment les funcions corresponents.

e) No haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol de les administracions públiques ni trobar-se inhabilitat per a l'exercici de funcions públiques.

f) Estar en possessió del títol acreditatiu del Nivell C1 de català o equivalent. (certificat de Nivell C1 de suficiència).

g) Estar en possessió del carnet de conduir categoria B i disposar de vehicle propi per a realitzar els desplaçaments necessaris per motiu del servei.

h) acreditar el certificat negatiu de delictes de naturalesa sexual.

3.2 Coneixement de la llengua catalana

Els aspirants que NO acreditin el coneixement de la llengua catalana mitjançant la possessió del certificat de nivell de suficiència de català (nivell C1), equivalent o superior, hauran de realitzar una prova consistent en la realització d'exercicis de coneixements sintàctics i de comprensió de la llengua catalana i, si escau, en la realització d'una entrevista amb un tècnic lingüístic que permeti valorar-ne els coneixements.

La prova de llengua catalana es qualificarà com a APTE o NO APTE essent, per tant, de caràcter eliminatori i suposarà l'exclusió del procés selectiu.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal comptarà amb l'assessorament d'un tècnic especialitzat del Consorci per a la normalització lingüística de la Generalitat.

 

QUARTA. Termini i forma de presentació de sol·licituds de participació

El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació de la convocatòria al diari oficial de la Generalitat de Catalunya

Les sol·licituds es presentaran mitjançant model normalitzat (annex d'aquestes bases), degudament signada per la persona aspirant, al Registre General del Consell Comarcal, presencialment en suport paper a la plaça del rec, 5 de Puigcerdà codi postal 17520, en horari d'atenció al públic (de dilluns a divendres de 8 a 15h) o bé en suport digital a través de la seu electrònica del Consell Comarcal de la Cerdanya.

Les sol·licituds es podran presentar també mitjançant el procediment que regula l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. En cas que per a la presentació de sol·licituds es faci servir el procediment regulat a l'article 16.4 l'aspirant haurà de remetre correu electrònic (secretaria@cerdanya.org) adjuntant el comprovant de l'administració o oficina de correus corresponent i consignant el nom i la convocatòria com a màxim el mateix dia de la finalització del termini de presentació de sol·licituds per tal de ser admesa. En tot cas, si transcorreguts deu dies de la data de finalització de presentació de sol·licituds sense haver-se rebut la documentació, aquesta no serà admesa.

Les bases també es publicaran al tauler d'anuncis del web del Consell.

 

CINQUENA. Llista de persones admeses i excloses.

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds i fetes les comprovacions oportunes, en el termini màxim d'un mes, per resolució de presidència s'aprovarà la llista de persones aspirants admeses i excloses, concedint un termini de deu dies hàbils per a esmenes i possibles reclamacions.

En cas que es presentin reclamacions, s'hauran de resoldre en el termini màxim dels quinze dies següents a la finalització del termini per a la seva presentació. La notificació d'aquesta resolució determinarà els terminis a efectes de possibles impugnacions i recursos, d'acord amb el que disposa l'article 40 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades.

A la mateixa resolució, es determinarà la composició dels membres del tribunal així com es farà constar la data, l'hora i el lloc de la realització de les proves i les entrevistes personals previstes en aquestes bases.

Tots els anuncis es publicaran en el tauler d'anuncis de la seu electrònica del Consell Comarcal de la Cerdanya (e-tauler). Aquesta publicació substitueix la notificació individual als interessats, d'acord amb l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

SISENA. Justificació dels requisits i mèrits al·legats

La sol·licitud (veure annex 2) anirà acompanyada de la documentació següent:

a) Fotocòpia compulsada del DNI vigent. En el cas de no tenir la nacionalitat espanyola, cal presentar una fotocòpia compulsada acreditativa de la seva nacionalitat i dels permisos de residència i treball necessaris segons la normativa vigent.

b) Currículum vitae.

c) Fotocòpia compulsada del títol acreditatiu del nivell de suficiència de català (nivell C1) o equivalent, si s'escau.

d) Fotocòpia compulsada de la titulació universitària.

e) Fotocòpies compulsades de la documentació acreditativa dels mèrits al·legats als efectes de la seva valoració (formació complementària, contractes de treball, certificat d'empresa). Els mèrits insuficientment acreditats no es valoraran.

f) Informe de la vida laboral emès per la Seguretat Social.

g) Fotocòpia compulsada del carnet de conduir categoria B.

Si alguna de les sol·licituds tingués algun defecte esmenable, es farà constar a la llista provisional d'admesos i exclosos per tal que, en el termini de deu dies, es puguin esmenar de conformitat amb l'article 68 de la Llei 39/2015, de l'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. Amb la formalització i presentació de la sol·licitud corresponent per prendre part en la convocatòria els/les aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que es derivin de la gestió i tramitació del procés selectiu.

 

SETENA. Procediment de selecció

Les persones aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves amb el DNI. La manca de la presentació del document determinarà l'exclusió automàtica en el procés selectiu.

Per cadascuna de les proves es realitzarà una crida única. Les persones que no compareguin en el lloc, data i l'hora assenyalats seran definitivament excloses del procés selectiu, excepte casos de força major degudament acreditats.

Coneixements de llengua catalana:

Per als aspirants que no acreditin tenir els coneixements del nivell de suficiència C1:

Consistirà en la realització d'una prova de coneixements de la llengua catalana. Aquesta prova és de caràcter eliminatori, i es qualificarà com a apte o no apte. La qualificació de no apte comportarà l'eliminació del procés selectiu.

 

a) Fase oposició.

La fase d'oposició es compon del següent exercici:

Exercici 1: Obligatori i eliminatori.

Coneixements teòrics. Consistirà en la realització d'un qüestionari de preguntes curtes amb respostes alternatives (tipus test) plantejades pel tribunal i relacionades amb les funcions de tècnic/a d'igualtat i relatives al temari annex. (temari específic i temari general).

El termini per a la realització de la prova teòrica serà de 60 minuts.

La puntuació màxima d'aquest apartat serà de 10 punts, quedant exclosos els aspirants que no assoleixin una puntuació mínima de 5 punts.

Exercici 2: Obligatori i eliminatori.

Coneixements pràctics. Consistirà en resoldre un o diversos supòsits plantejats pel tribunal i relacionat amb les funcions de tècnic/a d'igualtat i relatiu al temari annex. (temari específic).

El termini per a la realització de la prova pràctica serà de 90 minuts.

La puntuació màxima d'aquest apartat serà de 25 punts, quedant exclosos els aspirants que no assoleixin una puntuació mínima de 12,5 punts.

Amb les proves escrites es pretén que els aspirants puguin acreditar de forma objectiva el coneixement de la matèria d'acord amb el temari annex d'aquestes bases.

El tribunal, si ho considera convenient, podrà sol·licitar la lectura de l'exercici pràctic per part dels aspirants als quals podrà efectuar les preguntes que consideri adients.

La qualificació màxima que es podrà obtenir a la fase d'oposició és de 35 punts.

 

b) Fase concurs. Valoració de mèrits

Es valoraran, per part del Tribunal, els mèrits aportats pels aspirants que han superat la fase d'oposició. Les persones aspirants hauran de completar l'annex II relatiu a la fitxa d'autobaremació de mèrits per tal de sol·licitar que es computin. Els mèrits que no s'hagin inclòs a la fitxa, no es valoraran.

El Tribunal puntuarà els mèrits al·legats i acreditats documentalment pels aspirants, d'acord amb el barem següent:

b.1) Treball desenvolupat:

- Experiència a l'Administració Pública com a tècnic/a d'igualtat (A1/ A2): 0,20 per mes treballat (màxim 12 punts).

- Experiència a l'Administració Pública com a tècnic/a en l'àmbit social (A1/ A2): 0,10 per mes treballat (màxim 12 punts).

L'experiència professional s'ha d'acreditar mitjançant l'aportació de l'informe de vida laboral emès per la Tresoreria de la Seguretat Social, acompanyat de còpia del contracte de treball o certificat d'empresa (sector privat) o certificat de serveis prestats (administració pública) junt amb un certificat acreditatiu de les tasques realitzades al lloc de treball lliurat per l'organisme competent en la forma legalment establerta.

En cas de no aportar el contracte de treball o el certificat d'empresa només es tindran compte els mèrits quan per altres mitjans s'acrediti suficientment la categoria i lloc de treball desenvolupat.

La puntuació màxima assolible per treball desenvolupat serà de 12 punts.

b.2) Formació professional:

Cursos i diplomes amb certificat d'assistència i/o aprofitament relacionats amb l'àmbit dels serveis socials o en l'àmbit del procediment administratiu, impartits per administracions públiques, universitats, organismes públics o col·legis professionals oficials, d'acord amb el següent barem:

- 1,5 punts per màster universitari de l'àmbit social.

- 1 punt per postgrau o especialització de l'àmbit social.

- 2 punts per altra titulació universitària (llicenciatura, diplomatura o grau) relacionada en l'àmbit social.

- 0,80 punts per curs d'una durada igual o superior a 150h.

- 0,50 punts per curs d'una durada entre 81 i 149 h.

- 0,40 punts per curs d'una durada entre 41 i 80 h.

- 0,30 punts per curs d'una durada entre 21 i 40 h.

- 0,20 punts per curs d'una durada entre 10 a 20h.

- Títol acreditatiu del nivell 1-bàsic d'ACTIC: 0,25 punts.

- Títol acreditatiu del nivell 2-intermig d'ACTIC: 0,5 punts.

- Títol acreditatiu nivell C2 català: 0,5 punts.

La puntuació màxima assolible per formació professional serà de 8 punts.

Observacions:

- Els aspirants hauran d'acreditar documentalment l'entitat organitzadora, la durada en hores i la denominació del curs.

- En cas d'acreditar diversos cursos de contingut idèntic o molt similar, només es computarà un únic curs, el de més hores.

- En el cas d'estudis amb titulació progressiva, no es computaran els certificats de cursos o jornades que estiguin inclosos en el programa d'estudis de titulacions superiors si aquestes ja han estat computades.

- En cas d'acreditació per mitjà de crèdits, s'usarà com a unitat d'equivalència hores/crèdits el crèdit europeu ECTS, unitat de mesura dels ensenyaments universitaris per a l'espai europeu d'educació superior amb una equivalència de 25 hores/crèdit.

Només es tindran en compte les activitats formatives d'aquest apartat corresponents als últims 10 anys.

La qualificació màxima que es podrà obtenir a la fase de concurs és de 20 punts.

 

VUITENA. Tribunal qualificador

D'acord amb l'article 60 de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, l'òrgan de selecció serà col·legiat, sense que pugui comptar entre els seus membres personal d'elecció o de designació política, ni personal interí o eventual.

Es farà designació nominal dels membres, que constarà a la llista, així com dels suplents.

El Tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de la meitat dels seus membres, titulars o suplents, i les decisions s'hauran d'adoptar per majoria. Sempre serà necessària la presencia de les figures de presidència i secretària.

El Tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques d'assessors especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del Tribunal, les qüestions que se'ls consultin relatives a les matèries de la seva competència.

Els membres del tribunal s'hauran d'abstenir de participar, i els/les aspirants podran recusar-los, quan concorrin les circumstàncies que preveu l'article 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

L'actuació del Tribunal s'ajustarà estrictament a les bases de la convocatòria. Això no obstant, el Tribunal resoldrà els dubtes que sorgeixin respecte a la seva aplicació i podrà prendre els acords que corresponguin per a aquells supòsits no previstos en les bases.

 

NOVENA. Resultat final i sistema de provisió dels llocs de treball

La puntuació final d'aquesta valoració serà la suma de les puntuacions obtingudes en les fases d'oposició i concurs. És d'obligació la participació a les dues fases per tal de poder participar al procés de selecció. El tribunal elevarà una proposta de contractació a la presidència de la corporació, juntament amb l'acta, la llista de les persones candidates classificat de de major a menor puntuació o la proposta per declarar deserta la convocatòria si considerés que cap dels aspirants assoleix el nivell adient per al desenvolupament de les places convocades

El resultat es farà públic al tauler d'anuncis de la corporació.

Les persones aspirants no proposades per aquesta contractació i que hagin aprovat el procés de selecció, quedaran incloses en una borsa de treball amb una vigència per a dos anys.

El sistema de cobriment de les futures vacants o necessitats temporals de personal que s'hagin de realitzar s'estableix per ordre rigorós de la puntuació obtinguda en el procés selectiu. L'aspirant amb major puntuació que en dues vegades hagi rebutjat l'oportunitat de fer efectiu el cobriment d'una placa, quedarà exclòs de la borsa.

 

DESENA. Recursos

La convocatòria amb les seves bases i quants actes administratius es derivin d'ella, podran ser impugnades per les persones interessades davant la Jurisdicció Social.

Contra la convocatòria i les seves bases, que esgota la via administrativa, podrà formalitzar demanda, en el termini de dos mesos, davant el Jutjat social de Girona o, a la seva elecció, el que correspongui al seu domicili, a la qual acompanyarà còpia de la resolució denegatòria o document acreditatiu de la interposició o resolució del recurs administratiu, segons sigui procedent, unint còpia de tot això per a l'entitat demandada, en virtut del que es disposa en l'article 69.2 de la Llei 36/2011, de 10 d'octubre, reguladora de la Jurisdicció Social.

En el no previst a les bases serà d'aplicació la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de Bases del Règim Local; el Text Refós de les disposicions legals vigents en matèria de Règim Local, aprovat pel Reial decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril; el Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre; i els pactes d'aplicació al Personal Funcionari i Conveni Col·lectiu del Personal de l'Ajuntament, així com les normes aplicables al personal laboral contingudes en el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic aprovat pel Reial decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

Contra els actes del Tribunal les persones interessades poden interposar recurs d'alçada en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació, exposició en el tauler d'anuncis o notificació individual de conformitat amb allò que disposa l'article 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPAC).

 

ONZENA. Protecció de dades

S'informa que amb la formalització i presentació de la sol·licitud l'aspirant dóna el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part a la convocatòria i per a la resta de tramitació del procés selectiu per part del Consell Comarcal de la Cerdanya, d'acord amb la normativa vigent i, especialment, amb la Llei orgànica de protecció de dades. Aquestes dades de caràcter personal seran incorporades en una bases de dades del Consell Comarcal a efectes de poder cobrir futures vacants del lloc o llocs similars d'aquesta convocatòria.

 

 

 

ANNEX I: Temari proves

 

Temari general:

1. El model d'organització territorial de Catalunya. Cooperació municipal. La comarca. El Decret Legislatiu 4/2003, de 4 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'organització comarcal de Catalunya.

2. Llei 39/2015 de procediment administratiu comú. L'acte administratiu: concepte i classes. La motivació i la forma de l'acte administratiu. El silenci administratiu. L'eficàcia de l'acte administratiu: principis generals. L'executivitat de l'acte administratiu. La notificació i publicació de l'acte administratiu. La invalidesa dels actes administratius. La convalidació.

3. Llei 39/2015 de procediment administratiu comú: Dimensió temporal del procediment administratiu: dies i hores hàbils; còmput de terminis. Recepció i registre de documents.

4. Transparència i accés a la informació pública: principis generals. Regulació de la transparència en l'activitat pública. Accés a la informació pública. Sistema de garanties de la transparència.

5. Protecció de dades de caràcter personal. Normativa de protecció de dades. La conservació i l'eliminació de les dades personals a l'administració. El registre d'activitats de tractament.

6. Classes de personal. Ordenació dels cossos i categories professionals. La gestió de recursos humans: ordenació dels llocs de treball, selecció de personal i provisió de llocs de treball. Situacions administratives. Incompatibilitats.

7. Els contractes del sector públic: tipologia, procediment, característiques essencials. Classes d'expedients de contractació.

8. Els contractes del sector públic: el perfil del contractant. La selecció del contractista: procediments, formes i criteris d'adjudicació. Garanties.

9. La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial.

10. Les disposicions generals, els principis d'actuació i el funcionament del sector púbic a la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

11. Llei 40/2015, d'1 d'octubre de Règim Jurídic del sector públic: Els convenis de col·laboració sobre exercici de competències. Tipus de convenis. Les encomanes de gestió.

12. La Llei de bases del règim local. Organització. Competències.

13. Les hisendes locals. Classificació dels ingressos. Els pressupostos locals. Modificacions pressupostàries: crèdits extraordinaris i suplements de crèdits. Transferències. Altres modificacions pressupostàries.

14. La comarca de la Cerdanya. municipis, territori, població, organització. El Consell Comarcal de la Cerdanya: Òrgans de govern, gestió i organització, comissions, consell d'alcaldes i àrees i serveis.

15. Les subvencions. Procediment de concessió. Concessió en règim de concurrència competitiva; concessió directa. Procediment de justificació de la subvenció. Reintegrament de la subvenció.

 

Temari específic:

16. La llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials. El sistema públic de Serveis Socials. Tècniques de treball en l'àmbit social. el pla de treball, l'entrevista, l'informe. Bases conceptuals.

17. La inclusió i l'exclusió social. Definició de conceptes. El paper de l'administració local en aquest àmbit.

18. La immigració: anàlisi de la situació social a Catalunya. Marc competencial estatal en matèria d'estrangeria, règim comunitari i règim extracomunitari. Marc competencial i local en matèria d'immigració. Problemàtiques socials de les persones immigrants. Serveis, programes i recursos.

19. Llei 17/2015, del 21 de juliol, del Departament de la Presidència, d'igualtat efectiva de dones i homes. Objecte, característiques principals i àmbits d'aplicació.

20. Protocol per a l'abordatge de la violència masclista a Catalunya i en l'àmbit local.

21. Pla de ciutadania immigració2017-2020: Eixos estratègics, línies i programes d'actuació. Polítiques d'acollida: marc de referència. Recursos adreçats a l'acollida i integració de les persones estrangeres.

22. La transversalitat de les polítiques públiques de gènere. . Diversitat sexual, afectiva i de gènere. Definició de conceptes. Els rols i estereotips de gènere. Patriarcat, sexe i gènere. Visió històrica del feminisme.

23. El procés migratori, la diversitat sociocultural i l'impacte en el procés d'integració. Models de convivència i interacció

24. Llei 4/2023, de 28 de febrer, per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per la garantia dels drets de les persones LGBTI. El SAI, Servei d'atenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere. Funcions i tipologia atenció.

25. La violència contra les dones: origen, concepte i tipologia. Concepte i causes. El cicle de la violència i les seves conseqüències. L'educació en la no violència.

26. Aplicació de la perspectiva de gènere en relació a les polítiques públiques relacionades amb col·lectius específics: persones nouvingudes, gent gran, persones amb diversitat funcional. Situació actual i estratègies de treball.

27. Protocols per a la prevenció de l'assetjament sexual per raó de sexe, per diversitat sexual i de gènere. Protocols a les empreses. Protocols als ens locals per fer efectiu l'abordatge de l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia a Catalunya: contingut, procediment d'aprovació i implantació als ens locals. Control sobre la seva aplicació.

28. La Llei 17/2020, del 22 de desembre, del dret de les dones a erradicar la violència masclista. Modificacions de la normativa anterior. Objecte i àmbits d'actuació.

29. Llengua i gènere. La llengua com a transmissora de la visió androcèntrica del món. Diferències comunicatives basades en el gènere. Estratègies per a un ús inclusiu i no sexista del llenguatge.

30. Xarxa d'atenció i recuperació integral de les dones que pateixen violència masclista en l'àmbit territorial de Catalunya. Sistemes de protecció a les víctimes de violència masclista a Catalunya. Els Serveis d'intervenció especialitzada (SIE). Funcions i tipologia atenció

31. Els plans d'igualtat a l'administració local. Concepte, disseny, contingut avaluació. Protocols associats a les polítiques d'igualtat de gènere.

32. Serveis d'informació i atenció a les dones (SIAD). Funcions i tipologia atenció. Desplegament territorial de la xarxa de SIAD's. El treball en xarxa i comunitari des d'un servei d'atenció a les dones. Agents i serveis implicats i rols de cadascun en el treball en xarxa.

33. El Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci de la Generalitat de Catalunya.

34. Gènere, treball i família. Les polítiques d'igualtat en el marc de les relacions de treball. De la conciliació a la corresponsabilitat. La responsabilitat social de les empreses.

35. La Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes. Objecte de la llei i finalitats, definicions, principis d'actuació dels poders públics, competències i organització administrativa.

 

 

 

ANNEX II: Model sol·licitud

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

ANNEX III: Fitxa de sol·licitud de mèrits de les persones aspirants per tal de ser valorats pel tribunal. Autoavaluació de mèrits

 

(Vegeu la imatge al final del document)

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
17307 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de las bases y convocatoria para la selección de personal laboral fijo, mediante concurso-oposición, de tres plazas de técnico\/a de Igualdad y constitución de bolsa de trabajo.","published_date":"2024-02-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"17307"} catalunya administración local,Consejo Comarcal de La Cerdanya,DOGC,DOGC 2024 nº 9108 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-02-23/17307-anuncio-aprobacion-bases-convocatoria-seleccion-personal-laboral-fijo-concurso-oposicion-tres-plazas-tecnico-igualdad-constitucion-bolsa-trabajo https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.