ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de las bases y la convocatoria de selección, por el procedimiento de concurso-oposición, de una plaza de personal funcionario de carrera de vigilante municipal (grupo C2), para la provisión del puesto de trabajo de vigilante municipal (exp. 612/2023).

La Junta de Govern Local de data 07/02/2024 va aprovar les bases i la convocatòria de selecció pel procediment de concurs-oposició d'una plaça de personal funcionari de carrera, Vigilant (Grup C2), per a la provisió del lloc de treball de Vigilant municipal a jornada complerta, s'obre el termini de presentació de sol·licituds, que serà de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà a la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona.

S'adjunten les bases reguladores que regiran la convocatòria:

 

 

BASES REGULADORES DEL PROCÉS SELECTIU PER A L'ACCÉS A UNA PLAÇA DE VIGILANT MUNICIPAL COM A PERSONAL FUNCIONARI DE CARRERA

 

PRIMERA. Objecte de la Convocatòria

1.1. L'objecte d'aquestes bases és regular la convocatòria de selecció pel procediment de concurs-oposició d'una plaça de personal funcionari de carrera, Vigilant (Grup C2), per a la provisió del lloc de treball de Vigilant municipal a jornada complerta, d'acord amb l'Oferta Pública d'Ocupació de 2022

1.2. El nombre total de places és: UNA PLAÇA (1).

1.3. Aquest procés selectiu s'ajusta a allò que estableixen el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic; el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública; la Llei 1/1998, de 7 de gener, de Política Lingüística; el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya; el Decret 66/1999, de 9 de març sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional; als principis i disposicions generals aplicables sobre l'accés a la funció pública, i específicament a aquestes bases

1.4. Atès que es tracta d'una convocatòria afectada pel procés d'estabilització de l'article 2 de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, el sistema selectiu emprat és el concurs-oposició, amb reserva del seixanta per cent de la puntuació a l'apartat de mèrits i sense que li resulti d'aplicació allò que es preveu als articles 8 i 9 del Reial Decret 896/91, de 7 de juny, pel qual s'aproven les regles bàsiques i els programes mínims a què ha d'ajustar-se el procediment de selecció dels funcionaris i funcionàries de l'Administració local.

1.5. En aquesta convocatòria també es crearà una borsa de treball per cobrir les possibles vacants i substitucions, en règim de personal interí, que puguin produir-se d'acord amb que s'estableix a l'art. 94.2 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, així com les disposicions contingudes al Reial Decret Llei 14/2021, de 6 de juliol, i la Llei 20/2021, de 28 de desembre, que li siguin d'aplicació.

 

SEGONA. Condicions del lloc de treball i retribucions

El lloc de treball està definit el la Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament de Vallgorguina, en la fitxa descriptiva F-132/-1/2/3, comporta torns rotatius en horari de matí i tarda, segons el quadrant aprovat anualment. Les seves funcions, d'acord amb el reglament de vigilants municipals aprovat pel Ple de l'Ajuntament en data 03/05/2023, són les següents:

a) Custodiar i vigilar béns, serveis, instal·lacions i dependències municipals.

- Controlar i vigilar les entrades i sortides dels edificis o dependències municipals per tal de mantenir l'ordre.

- Encarregar-se de l'obertura i tancament de les instal·lacions i dependències.

- Controlar, supervisar i fer complir la normativa en relació al correcte manteniment de les instal·lacions i espais municipals i formulant la corresponent denúncia en el seu cas.

- Realitzar tasques d'informació al públic i suport logístic a les dependències municipals.

- Controlar i verificar el bon funcionament del mobiliari, instal·lacions, materials, etc., de les dependències, i instal·lacions municipals avisant de les averies o desperfectes.

- Fer arribar al responsable del servei de vigilància corresponent i amb tota celeritat qualsevol incidència que es produeixi a la via pública que hagi de ser resolta (senyals en mal estat, vandalisme, llums que no funcionen, averies a la xarxa d'aigües, etc.). Comprovació periòdica de les incidències.

- Fer arribar al responsable del servei de vigilància informació sobre espais bruts, i en mal estat, amb excés de vegetació, i incidències en parcs i jardins.

- Altres similars.

b) Vetllar pel compliment dels reglaments, de les ordenances, dels bans, de les resolucions i de les altres disposicions i actes municipals, practicant totes aquelles notificacions, comunicacions i tràmits precisos pel bon funcionament del serveis municipals.

- Vetllar pel compliment de les ordenances i disposicions municipals a l'espai públic. Complimentar els documents administratius necessaris per al desenvolupament de les funcions atribuïdes (denúncies, demandes, sol·licituds...).

c) Participar en les tasques d'auxili a la ciutadania i de protecció civil, d'acord amb el que disposin les lleis.

- Donar suport a tots els cossos i serveis implicats en els plans de protecció civil de la corporació.

- Col·laborar per garantir la seguretat i bona convivència de la ciutadania del municipi.

- A petició de l'Ajuntament, contactar amb el moviment associatiu i tota mena d'actes públics per donar el seu suport logístic en els actes que s'organitzin i millorar-ne la protecció i el bon funcionament de les activitats que es realitzen.

- Tenir presència a les activitats públiques i col·lectives que es realitzen a la població de cara a donar suport en tot el que sigui necessari des de les seves funcions. Aquesta presència serà prioritària si no hi cap emergència en la que es reclami la seva presència.

- Contactar durant el torn corresponent amb els organitzadors d'activitats socials, culturals, esportives, lúdiques o similars a fi i efecte de coordinar el suport dels vigilants en el camp de la seguretat, trànsit o bon funcionament de les activitats.

- Tenir presència en els punts del municipi on desenvolupin activitats per vetllar pel bon funcionament d'activitats i serveis.

- Emetre informes, informar i fer seguiment dels incidents i afers relacionats amb els serveis municipals.

- Altres similars.

d) Facilitar informació, orientar i ajudar als ciutadans en aquells casos en que els sigui requerit.

- Atendre al ciutadà/na quan sol·licita informació relacionada amb la seguretat, procediments, normativa, etc, segons els principis d'actuació del personal al servei de les Administracions Públiques que fixa l'art. 50 de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP).

- Formular denúncies per incompliment dels reglaments, ordenances, bans, resolucions i d'altres disposicions i normes municipals.

e) Ordenar i regular el trànsit dins el nucli urbà, d'acord amb les normes de circulació.

- Controlar, regular i senyalitzar el trànsit en hores punta, llocs d'interès i altres zones que necessitin un recolzament exprés. Controla el bon funcionament de les zones d'aparcament i el compliment dels horaris.

- Ordenar i senyalitzar presencialment possibles desviacions o modificacions del trànsit derivades de mesures de millora de la mobilitat per diferents motius (obres, accidents, autocars en les escoles...).

- Organitzar la mobilitat durant les festes populars i actes públics i en les sortides i entrades de les escoles.

- Vigilar i denunciar les infraccions del trànsit produïdes a les vies urbanes. - Controlar i gestionar la retirada de la via pública dels vehicles abandonats.

- Estudiar i proposar millores de mobilitat dels vianants i del trànsit rodat

- Informar de la senyalització deteriorada, confosa o insuficient.

- Fer-se càrrec de les variacions de trànsit i l'organització de mobilitat que es produeixin en festes i tota mena d'activitats lúdiques que es realitzen.

- Col·locar tots els elements de senyalització necessaris pel bon funcionament de l'activitat des del punt de vista de la mobilitat.

- Actuar com a organitzador de la mobilitat en totes les situacions en que es requereixi de forma accidental (càrrega i descàrrega, camions de gran tonatge, etc.) i situacions permanents (escoles...).

- Altres similars.

f) Conduir i tenir cura del manteniment i posta a punt del vehicle.

- Control ITV , neumàtics, canvi d'oli i demès necessitats del vehicle.

- Neteja vehicle.

g) Portar i recollir documentació diversa (expedients, notificacions, permisos, etc) i encàrrecs a altres administracions o entitats, així com repartir notificacions diverses.

h) Donar suport a l'àmbit d'Urbanisme en el control de les obres que es fan al municipi, així com dels diversos locals que sol·liciten llicència d'obertura i de l'ocupació de via pública.

- Comprovar permisos i comunicacions prèvies d'obres i comunicar tota obra que es realitzi a nivell privat als serveis tècnics a fi que es pugui verificar si es té el corresponent permís i/o comunicació prèvia.

- Col·laborar activament en les tasques encomanades per serveis tècnics i/o administratius per tal de millorar la gestió municipal, afegint les tasques realitzades en els parts de l'ordre del dia.

i) Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament maquinària, eines o substàncies relacionades amb la seva activitat, així com els mitjans i equips de protecció posats a la seva disposició, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de risocs laborals.

j) Adoptar en el tractament de dades de caràcter personal les mesures d'índole tècnica i organitzativa establertes per la Corporació i acomplir la normativa vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal, així com mantenir el deure de secret i confidencialitat en relació a les mateixes, que substituirà fins i tot una vegada acabada la seva relació laboral/funcionarial amb la Corporació.

k) Les que els puguin ser encomanades d'entre les previstes a l'article 13 de la Llei 16/1991, de 19 de juliol, de les policies locals i altra normativa d'aplicació, i, en general, totes aquelles funcions que l'Ajuntament consideri necessàries d'acord amb la legislació vigent.

 

TERCERA. Requisits de participació a la convocatòria

Les persones aspirants hauran d'acreditar que compleixen, abans de finalitzar el termini de presentació d'instàncies, els següents requisits:

3.1) Requisits generals:

a) Nacionalitat: Tenir nacionalitat espanyola d'acord amb l'establert en l'annex del RD 543/2001, de 18 de maig, sobre l'accés a la funció pública de l'Administració General de l'Estat.

b) Edat: Tenir complerts els 18 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa legal per l'accés a l'ocupació pública, abans del termini de presentació de sol·licituds.

c) Habilitació: No trobar-se inhabilitades per sentència ferma per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, o per a exercir funcions similars a les que desenvolupaven, ni haver estat sancionades ni separades, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol administració pública o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes. Aquests requisits s'hauran de complir el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds i s'hauran de continuar complint durant el nomenament.

d) Incompatibilitats: no estar afectat per cap dels motius d'incompatibilitat continguts en la Llei 53/1984 de 26 de desembre, d'incompatibilitat del personal al servei de les administracions públiques.

3.2) Requisits específics:

A més dels requisits generals detallats en aquestes bases, els aspirants hauran de reunir els requisits següents, abans de finalitzar el termini de presentació d'instàncies:

a) Titulació: Estar en possessió del títol de Formació Professional de primer grau, cicle formatiu de grau mitjà, graduat/ada en educació secundària, graduat/ada escolar, tècnic/a corresponent a cicles formatius de grau mitjà, tècnic/a auxiliar corresponent a formació professional de primer grau o un altre d'equivalent o superior. En cas que la titulació esmentada hagi estat obtinguda a l'estranger, caldrà que prèviament hagi estat concedida la corresponent homologació, o el reconeixement de la titulació per exercir la professió objecte de la convocatòria i s'haurà d'aportar el títol acadèmic traduït per intèrpret jurat i el document d'equivalència o homologació expedit pel Ministeri d'Educació i Ciència (www.mecd.gob.es).

b) Llengua catalana: Coneixement de la llengua catalana amb un nivell mínim equivalent al certificat B2 de la Direcció General de Política Lingüística, segons el Decret 3/2014, de modificació del Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català i el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR). Els/les aspirants que no acreditin certificat de nivell B2 o superior o equivalent seran convocats mitjançant la llista provisional d'admesos i exclosos per tal de realitzar una prova específica de català adequada a aquest nivell i es qualificarà com a apte/a o no apte/a. Les persones aspirants que no la superin restaran exclosos del procés selectiu. Estaran exemptes de la realització de la prova de català, les persones aspirants que acreditin documentalment haver superat una prova de català del mateix nivell al requerit en altres processos de selecció de personal de les administracions públiques.

c) Permís de conduir: disposar del permís de conduir de classe B

d) Condicions físiques: Tenir la capacitat funcional per al desenvolupament de les funcions del lloc de treball.

 

QUARTA. Presentació de sol·licituds

Les persones que desitgin prendre part en la present convocatòria hauran d'adreçar una sol·licitud al Sra. Alcaldessa de l'Ajuntament de Vallgorguina, a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Vallgorguina mitjançant instància, en el qual les aspirants hauran de manifestar que accepten aquestes bases i que reuneixen tots i cadascun dels requisits exigits en les mateixes i d'acord amb les condicions establertes en la legislació vigent.

Les instàncies també es podran presentar en qualsevol de les altres formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Si d'acord amb el previst a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, la instància no es presentés al Registre d'Entrada de l'Ajuntament, l'aspirant haurà de comunicar la remissió de la còpia de la instància el mateix dia o com a màxim l'últim dia de presentació de sol·licituds, mitjançant correu electrònic (vallgorguina@vallgorguina.cat) adjuntant el comprovant que ho acrediti.

No obstant això, transcorreguts 3 dies naturals des de l'últim dia per presentar la instància sense haver-se rebut a l'Ajuntament, aquesta no serà admesa en cap cas.

Haurà de facilitar en la sol·licitud un telèfon mòbil i una adreça electrònica per tal que l'Ajuntament s'hi pugui posar en contacte, si procedeix.

La veracitat de les dades que es fan constar a la sol·licitud és responsabilitat de qui ho signa.

En el moment de la presentació de la sol·licitud s'haurà d'acreditar estar en possessió de la titulació necessària per participar, el nivell de coneixement de la llengua catalana i, si s'escau, també el nivell de llengua castellana corresponent i tota la informació relativa a la justificació dels mèrits de la fase de concurs, especificats en aquestes bases.

El compliment de les condicions i els requisits exigits per poder participar en aquest procés selectiu s'ha de produir en la data d'acabament de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins a la formalització del corresponent nomenament.

A la sol·licitud caldrà acompanyar els següents documents:

- Fotocòpia del DNI o del document oficial acreditatiu de la identitat.

- Currículum vitae de l'aspirant.

- Fotocòpia de la titulació exigida o certificat acreditatiu.

- Informe de vida laboral i certificat de serveis prestats de les administracions on s'hagi treballat.

- Acreditació dels coneixements de llengua catalana: Fotocòpia del certificat de nivell B2, equivalent o superior, emès per Direcció General de Política Lingüística, o bé acreditació a través de les corresponents titulacions (ORDRE VCP/491/2009, de 12 de novembre (DOGC núm. 5511, de 23.11.09), per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril (DOGC núm. 5610, de 19.04.2010) i d'acord amb el Decret 3/2014, de modificació del Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català i del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR).

- Graella Excel de la documentació aportada com a mèrits, segons el model.

- Documentació acreditativa dels mèrits que s'al·leguin en la fase de concurs.

- Certificat mèdic acreditatiu de disposar de la capacitat funcional per desenvolupar les funcions del lloc de treball

- Document justificatiu de l'abonament de la taxa de drets d'examen, si s'escau.

Les sol·licituds, amb la documentació preceptiva, hauran de presentar-se al Registre d'entrada de la corporació en el termini de vint (20) dies naturals comptats a partir del dia següent de la publicació de l'anunci de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província.

Amb la presentació de la sol·licitud, les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal, que són necessàries per a prendre part en la convocatòria i per a la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent..

Es garanteix total confidencialitat de la participació dels/de les aspirants en els processos de selecció, així com de qualsevol de les seves dades personals i professionals, assegurant que la participació dels/es aspirants no seleccionats/des queda en l'estricte àmbit del tribunal qualificador.

 

CINQUENA. Taxa de drets d'examen

Els drets del procediment es fixaran en 25,00 EUR, d'acord amb el que determinen les ordenances fiscals vigents, i han de ser satisfets prèviament pels aspirants, que han d'adjuntar el corresponent resguard acreditatiu del pagament en el moment de la presentació de la sol·licitud. El pagament s'haurà de fer mitjançant transferència bancària al compte corrent següent:

ES59-0182-6035-4302-0006-5254

Cal fer constar en el resguard per a quina convocatòria es fa aquest pagament i el número d'expedient que consta en el model normalitzat de sol·licitud de l'Annex 1.

Si s'acredita documentalment que l'aspirant es troba en situació d'atur, la taxa serà de 0 €.

 

SISENA. Llistat d'admesos i exclosos

Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies, l'Alcaldia, en el termini màxim d'un mes, dictarà resolució aprovant la llista provisional de les persones aspirants admeses i excloses (amb indicació, si s'escau, dels motius d'exclusió), així com la llista provisional de les persones aspirants exemptes de realitzar l'exercici de coneixements de la llengua catalana i la designació dels membres del tribunal de selecció.

Aquesta resolució es publicarà al taulell d'edictes de la seu electrònica (vallgorguina.eadministracio.cat), a efectes d'esmena d'errors, recursos o recusació dels membres del tribunal. Es concedirà un termini de deu (10) dies hàbils a comptar del dia següent a la publicació d'aquesta resolució per a formular possibles reclamacions. El mateix òrgan acceptarà o refusarà les reclamacions formulades en un termini màxim de 30 dies i publicarà la llista definitiva d'admesos i exclosos, així com la composició del Tribunal i la previsió de dates per la realització de les proves. Transcorregut aquest termini sense que s'hagués dictat resolució alguna, les al·legacions s'entendran desestimades.

Les errades materials o de fet es podran esmenar, en qualsevol moment, d'ofici o a petició de les persones interessades per Decret d'Alcaldia publicat en la seu electrònica.

La relació definitiva de persones admeses contindrà els DNI i el núm. d'ordre. La relació de persones excloses figurarà a continuació de l'anterior amb les mateixes característiques.

 

SETENA. Tribunal Qualificador

Els òrgans de selecció seran col·legiats i la seva composició haurà d'ajustar-se als principis d'imparcialitat i professionalitat de les persones que els integrin, tendint-se, així mateix, a la paritat entre dona i home.

Els membres dels òrgans de selecció han de pertànyer a un cos, escala o grup professional per a l'ingrés en el qual es requereixi una titulació de nivell igual o superior a l'exigit per participar en el procés selectiu.

El Tribunal qualificador, De conformitat amb l'article 54 del Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, en relació amb els articles 72 a 74 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, estarà integrat pels membres següents:

- President/a: La secretària de la Corporació,

- Vocals:

- Vocal 1: Un/a representant nomenat de la Direcció General de Seguretat Ciutadana.

- Vocal 2: Un/a representant de l'Escola de Policia de Catalunya

- Vocal 3: un/a funcionari/a de la pròpia administració de la mateixa categoria professional.

- Vocal 4: una funcionària d'una altra administració de la mateixa categoria professional

- Secretari/ària: una funcionària de la Corporació, amb veu però sense vot.

- Representant dels treballadors, amb veu però sense vot.

Es designaran tantes persones suplents com titulars hi hagi i actuaran unes o altres indistintament. En cas d'empat el resultat serà dirimit per la Presidenta amb el seu vot de qualitat.

La designació de les persones membres del tribunal, així com les que es puguin designar com a suplents, es farà pública simultàniament amb la resolució a què es refereix la base sisena, a la seu electrònica de l'Ajuntament de Vallgorguina.

Per a la vàlida constitució del tribunal i per a la seva actuació adequada a efectes de celebració de sessions, deliberacions i presa d'acords, es requerirà la presència de la majoria dels seus membres, siguin titulars o suplents i, en tot cas, del president/a i del secretari/a o de les persones que les substitueixin.

Les persones aspirants podran recusar els membres del Tribunal quan concorrin les circumstàncies previstes als articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, de 1 de octubre de règim jurídic del sector públic.

El tribunal estarà facultat per resoldre els dubtes o discrepàncies que es puguin desenvolupar durant el procés de selecció i podrà prendre els corresponents acords en aquells casos no previstos en les pròpies Bases.

A tots els efectes la seu del Tribunal serà la de la Corporació, Plaça de la Vila núm.4 de Vallgorguina.

 

VUITENA. Procediment de selecció

El procediment de selecció de la present convocatòria és el de concurs-oposició lliure, i constarà de dues fases: fase d'oposició i fase de concurs.

La selecció inclourà la valoració de determinades condicions de formació, mèrits o nivell d'experiència relacionats amb la tasca a exercir i en la superació de les proves corresponents.

S'efectuarà una crida única mitjançant anunci publicat a la seu electrònica, com a mínim amb 3 dies d'antelació, i seran excloses definitivament del procés de selecció aquelles persones que no compareguin i que no quedi acreditat la impossibilitat per raons de salut de la seva incompareixença, que valorarà el tribunal en cada cas.

El procés selectiu comptarà amb les següents fases i proves:

 

A) FASE D'OPOSICIÓ (50 punts)

1. Proves de coneixement de la llengua catalana: consistents en la realització d'exercicis de coneixements sintàctics i de comprensió de la llengua catalana i, si escau, en la realització d'una entrevista amb una persona experta que permeti valorar els coneixements orals.

2. Proves d'aptitud física: De caràcter obligatori i eliminatori per a tots/totes els/les aspirants.

La qualificació serà d'APTE/A o NO APTE/A.

Per a la realització d'aquesta prova els/les aspirants hauran de lliurar al tribunal un certificat mèdic oficial vigent, que s'hagi expedit com a màxim tres mesos abans, en el qual es faci constar que reuneixen les condicions físiques necessàries per a portar-les a terme. La no presentació del certificat comporta l'exclusió automàtica de l'aspirant del procés selectiu

Per al seu desenvolupament és obligatori que l'aspirant porti roba i calçat esportiu.

Per ser considerat apte/a caldrà superar els quatre exercicis indicats a continuació:

- Capacitat: recórrer una longitud de 1.000 metres llisos en el  temps màxim de 4' 30" els homes i de 4' 50" les dones.

- Velocitat: córrer 50 metres llisos en un temps no superior a 9,50 segons els homes i no superior a de 10,15 segons les dones.

- Força: Fons de braços al terra (Només pit tocant a terra, mans a l'alçada del pit i amb una mínima separació respecte al cos. Pujar fins arribar a la màxima extensió dels colzes) Realitzar un mínim de 15 moviments complerts en 30¨ els homes i 8 repeticions complertes en 40¨ les dones (1 repetició= comença al terra i acaba al terra)

- Agilitat: Circuit d'agilitat tipus (oposicions cossos de seguretat). Més informació sobre aquesta prova a l'Annex II

https://mossos.gencat.cat/ca/els_mossos_desquadra/acces_al_cos/Mosso_a/mosso_a_4619_gener/Prova-fisica/index.html#cursa-de-llancadora

4. Proves psicotècniques: proves d'aptituds i proves de personalitat adequades al perfil requerit per a l'exercici de les funcions de vigilància.

La qualificació serà d'APTE/A o NO APTE/A.

5. Prova teòrica (de caràcter obligatòria i eliminatòria): Consistirà en el desenvolupament d'una prova escrita de tipus test, amb un total de 25 preguntes, sobre el temari que s'adjunta com Annex I, amb una sola resposta vàlida per a cada pregunta, d'una durada màxima de 60 minuts.

Es podran preveure 3 preguntes addicionals de reserva que seran valorades en el cas que s'anul·li alguna de les 25 preguntes inicials. En cas que s'acordés l'anul·lació d'alguna pregunta per incorrecció en el seu plantejament o incorrecció de totes les respostes plantejades s'inclourà, als efectes del càlcul de la qualificació resultant, la primera de les preguntes de reserva i així successivament.

L'exercici tindrà caràcter eliminatori. Es valorarà amb un màxim de 25 punts, sent necessari obtenir un mínim de 12,5 punts per accedir a la següent fase.

Cada pregunta encertada tindrà una puntuació de 1 punt i cada resposta errònia descomptarà 0,25 punts. Les preguntes no contestades, tindran una puntuació de 0 punts. En cas de no superar la puntuació mínima, el/la candidat/a obtindrà la qualificació de no apte/a i quedarà fora del procés selectiu.

6. Prova pràctica: Tindrà per objecte valorar l'aplicació pràctica dels coneixements teòrics de les persones aspirants mitjançant el desenvolupament d'un o varies matèries o casos pràctics proposats pel tribunal, vinculats a les funcions pròpies de la plaça a proveir, relacionats amb les matèries que figuren al temari que s'adjunta en l'Annex I.

El temps d'aquesta prova, que no podrà ser superior a dos hores, el determinarà el Tribunal d'acord amb els supòsits proposats i la seva complexitat.

Es valorarà amb un màxim de 25 punts, essent necessari obtenir com a mínim 12,5 punts per a superar-la.

Per la correcció d'aquest exercici el tribunal podrà cridar a lectura per part dels aspirants, així com formular preguntes per tal d'acabar de valorar les respostes donades.

 

B) FASE DE CONCURS (50 punts)

La fase concurs consistirà en la valoració per part del Tribunal dels mèrits al·legats, justificats documentalment per les persones aspirants dins del termini de presentació de la sol·licitud (o bé, si s'escau, en el període d'esmena), segons el barem que consta a continuació.

Aquesta fase no tindrà caràcter eliminatori. La puntuació de la fase de concurs es farà pública només quan hagi acabat la fase d'oposició.

S'aplicarà el següent Barem:

a) Experiència professional (total màxim 20 punts):

- Per serveis prestats a l'Administració Pública en el desenvolupament de llocs de treball en la categoria professional C2 a l'Ajuntament convocant d'aquesta oposició, directament relacionats amb el lloc que es convoca, 1 punt per cada mes treballat, fins a un màxim de 20 punts.

- Per serveis prestats a l'Administració Pública en el desenvolupament de llocs de treball en la categoria professional C2, directament relacionats amb el lloc que es convoca, 0.5 punts per cada mes treballat, fins a un màxim de 20 punts.

- Per serveis prestats en l'àmbit privat en el desenvolupament de llocs de treball similars, 0.5 punts per cada any treballat, amb un màxim de 10 punts.

Per l'acreditació de l'experiència professional s'haurà de presentar el corresponent certificat de serveis prestats i l'informe de la vida laboral.

b) Per disposar d'estudis superiors (màxim 5 punts):

i. Mestratge, 5 punts.

ii. Postgrau: 3 punt

c) Per cursos i formacions (20 punts):

- Per cada curs o seminari de formació relacionats amb les funcions de la plaça convocada i realitzats en els últims 10 anys:

- 3 punts per curs amb una durada igual o superior a 100 hores directament relacionats amb les funcions a realitzar.

- 2 punts per curs amb una durada igual o superior a 20 hores directament relacionats amb les funcions a realitzar.

- 1 punts per curs amb una durada inferior a 20, directament relacionat amb les funcions a realitzar.

- 0,50 punts per curs sense durada especificada directament relacionats amb les funcions a realitzar.

- Per certificat ACTIC:

- Nivell bàsic: 1 punt

- Nivell mitjà: 2 punts

- Nivell avançat: 3 punts

d) Per disposar d'un certificat de català superior a l'exigit al procediment (C2), 2,5 punts

e) Mencions i/o condecoracions: per disposar de mencions, condecoracions, felicitacions o agraïments de cossos de seguretat oficials o entitats públiques, 1 punt per unitat, amb un màxim de 5 punts.

f) Entrevista personal: Aquesta prova avaluarà l'adequació de les competències professionals de les persones aspirants mitjançant la realització d'una entrevista professional. L'objectiu de la mateixa serà comprovar els mèrits al·legats i les condicions específiques exigides per a l'exercici del lloc de treball d'acord amb l'establert a l'article 67 del Decret 214/1990 de 30 de juliol, pel qual s'aprova el reglament del personal al servei de les entitats locals, i es tindran en compte aspectes com el compromís professional, treball en equip o l'orientació al servei públic. No serà eliminatòria i serà optativa a decisió del tribunal.

La puntuació total del procés selectiu serà el resultat de sumar les puntuacions obtingudes en les dues fases de concurs i oposició. En cas d'empat, s'atendrà a la puntuació obtinguda en la fase d'oposició i en cas, de persistir l'empat, prevaldrà la puntuació de la persona que hagi acreditat major puntuació per raó de la seva experiència professional relacionada amb el lloc de treball objecte de la convocatòria.

 

C) CURS D'INGRÉS

Després de la realització de les proves de la primera fase, que té caràcter eliminatori, els aspirants hauran de superar un curs selectiu en l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, del qual queden exempts els aspirants que en la fase d'admissió aportin un diploma acreditatiu d'haver superat el curs bàsic de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

 

NOVENA. Relació d'aprovats, nomenament i constitució de borsa de treball

Un cop finalitzat el procés selectiu, el Tribunal ha de fer públic en el tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament, la llista de les persones que l'han superat, per ordre de puntuació final i efectuarà la proposta d'aprovació de la borsa de treball.

 

NOMENAMENT

La persona aspirant amb la millor puntuació final serà proposada per ser nomenada provisionalment com a funcionària de l'Ajuntament de Vallgorguina, amb un període de prova que durarà 6 mesos.

La superació del període de prova es produirà per:

- Superar el curs de l'ISPC

- Presentar una memòria amb una antelació mínima de 15 dies abans que acabin els 6 mesos, en la que exposi les funcions realitzades, resultats obtinguts i propostes de millora del servei,

L'aspirant estarà exempt de realitzar el període de prova en cas que ja hagi prestat servei actiu a l'Ajuntament de Vallgorguina durant un període superior al temps de la mateixa. En tot cas, sempre serà necessari haver superat el curs de l'ISPC, que s'haurà de superar en el termini màxim d'un any, sempre que les places disponibles del curs i les dates de celebració ho permetin.

La memòria estarà dirigida a RR.HH, Secretaria i Intervenció, els quals podran demanar les referències necessàries per poder valorar-la i determinar la superació del període de prova, si s'escau.

Un cop s'hagi superat el període de prova, es realitzarà el nomenament definitiu com a funcionària de carrera.

 

FUNCIONAMENT DE LA BORSA

La resta de persones aspirants que hagin superat les proves formaran part de la borsa, i seran cridades per ordre de puntuació correlativament, per tal de fer front les necessitats de nomenaments temporals durant un període de quatre anys comptats a partir de la data de finalització del procés de selecció que es considerà finalitzat amb l'acte administratiu de nomenament provisional de l'aspirant amb la millor puntuació.

Un cop constituïda la borsa per ordre de puntuació, es publicarà a la seu electrònica, podent ser cridats els seus membres telefònicament quan sorgeixi una necessitat a cobrir.

Es faran un mínim de tres trucades al telèfon facilitat pels aspirants en tres dies i hores diferents. En cas de no atendre les trucades o de no ser possible la seva incorporació es farà una diligència per la Secretària i es procedirà a realitzar el mateix procediment amb el següent candidat de la llista. El fet de renunciar expressament a ocupar el lloc que ofereix l'ajuntament exclourà a aquest aspirant de la llista.

No obstant, si després de les tres trucades, o si l'aspirant justifica la no acceptació del lloc de treball per motius objectius, es cridarà al següent de la llista, però mantindrà la prelació d'ordre de la llista. Es consideraran motius objectius suficients el disposar d'un treball temporal a un altre lloc o trobar-se en situació de baixa (malaltia).

En el moment de la crida, l'aspirant haurà de presentar, abans de tres dies, l'acceptació del lloc de treball. En cas que dins del termini fixat, excepte casos de força major, no presenti documentació, o de l'examen de la qual es comprovi que no compleix algun dels requisits assenyalats a la base tercera, no podrà ser contractat i s'anul·laran les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què hagi incorregut.

En aquest cas, com també en el supòsit de renúncia de l'aspirant proposat/da, l'Alcaldessa de l'Ajuntament formularà proposta de nomenament com a funcionària interina a favor de la persona aspirant aprovada que hagi obtingut la següent puntuació més alta, la qual haurà d'aportar la documentació abans esmentada.

 

DESENA. Curs Selectiu

L'accés a la condició de vigilants requerirà que l'aspirant realitzi i superi prèviament un curs de formació programat per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Durant aquest període l'aspirant percebrà les retribucions que li corresponguin d'acord amb la legislació vigent. El nomenament com a funcionari de carrera s'efectuarà únicament després de la superació del curs i el període de pràctiques, d'acord amb el que s'estableixi en la corresponent convocatòria.

 

ONZENA. Incidències

El Tribunal qualificador, mentre estigui constituït, estarà facultat per resoldre els dubtes que sorgeixen en l'aplicació d'aquestes Bases i estarà facultat per adoptar els acords que corresponguin en tots aquells supòsits no previstos en les mateixes, per tal vetllar per al correcte desenvolupament del procés selectiu.

En qualsevol moment del procés selectiu, si el tribunal tingués coneixement que no es compleix un o varis dels requisits exigits a la convocatòria, prèvia audiència de la persona interessada, haurà de proposar la seva exclusió a l'Alcaldia, comunicant-li, així mateix, les inexactituds o falsedats formulades en la sol·licitud d'admissió al procés selectiu, als efectes procedents. Contra la resolució de l'Alcaldia, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar els recursos de la base següent.

 

DOTZENA. Recursos

Contra l'acord d'aprovació d'aquestes Bases, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a partir de l'endemà de la data de la seva publicació íntegra al Butlletí Oficial de la Província davant la sala d'aquesta jurisdicció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de conformitat amb l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Amb caràcter potestatiu, es podrà interposar recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar des del dia següent a la seva publicació, davant l'òrgan que ha pres l'acord, segons el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, tot plegat sens sense perjudici d'exercitar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Contra les resolucions definitives de l'Alcaldia o del òrgan competent, les persones interessades podran interposar recurs potestatiu de reposició dins el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació, o directament, recurs contenciós administratiu davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació.

Contra els actes de tràmit del Tribunal qualificador que decideixin directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinin l'impossibilitat de continuar en el procés selectiu, produeixin indefensió o perjudici irreparable a drets o interessos legítims, les persones interessades podran interposar recurs d'alçada davant l'Alcaldia, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al taulell d'anuncis de l'Ajuntament de Vallgorguina.

Contra la resta d'actes de tràmit del tribunal, les persones aspirants, al llarg del procés selectiu, podran formular les al·legacions que estimin pertinents per a la seva consideració en el moment de fer-se pública la puntuació final del procés selectiu.

Per la mera concurrència als processos selectius s'entén que les persones aspirants accepten íntegrament aquestes Bases, tret que, prèviament, hagi exercir el seu dret a impugnar-les.

 

Vallgorguina, 14 de febrer de 2024

 

Mercè Llistosella Caballé

Alcaldessa

 

Macarena Lupón Lorente

Secretària

 

 

ANNEX I. Temari

 

TEMARI GENERAL

Tema 1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura, contingut i principis bàsics. Reforma de la Constitució. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Tema 2. Organització Política de l'Estat Espanyol. Classe i forma d'Estat. Organització territorial de l'Estat. La Corona: funcions constitucionals del Rei. Successió i Regència. La ratificació.

Tema 3. Les Corts Generals: les Càmeres. Composició, atribucions i funcionament. La funció legislativa. El poder executiu: El Govern. Relacions entre el Govern i les Corts Generals. El poder judicial. Estructura, organització i funcionament dels Tribunals en el sistema espanyol.

Tema 4. L'organització territorial espanyola. Les Comunitats Autònomes. Els Estatuts d'Autonomia, òrgans i competències. Les Administracions Públiques: Estatal, Autonòmica i Local.

Tema 5. Drets i deures fonamentals de la persona en la Constitució: la seva defensa i la garantia. El Tribunal Constitucional i el Defensor del Poble. La suspensió dels drets i llibertats.

Tema 6. L'Administració Pública. La Hisenda Pública i l'Administració tributària. El ciutadà i l'Administració.

Tema 7. El Dret administratiu. Fonts. Normes no parlamentàries amb rang de Llei. El Reglament.

Tema 8. El procediment administratiu. Marc jurídic. Fases del procediment. L'audiència de l'interessat. Notificacions. El procediment sancionador administratiu. La revisió administrativa de l'acte administratiu. Procediments i límits de la revisió. Recursos administratius. El recurs contenciós-administratiu.

Tema 9. El Municipi: òrgans unipersonals de govern. L'Alcalde. Els Tinents d'Alcalde. Els Regidors. Òrgans col·legiats de govern. L'Ajuntament Ple. La Comissió de Govern. Òrgans consultius i participatius: les Comissions informatives. Les Juntes de Districte.

Tema 10. La Funció Pública en general i els funcionaris de les Entitats Locals. Organització de la funció pública local. El personal al servei de les Administracions Locals: concepte i classes. Drets i deures de les Policies Locals. Adquisició i pèrdua de la condició de funcionari.

Tema 11. Els drets constitucionals dels empleats públics. Polítiques d'igualtat i contra la violència de gènere en les Administracions públiques. Polítiques dirigides a l'atenció a persones amb discapacitat i/o dependents Responsabilitat dels funcionaris públics. Reglament de Règim Disciplinari. Incoació i tramitació d'expedients.

Tema 12. Obligacions i competències dels Ajuntaments. Les Ordenances municipals: concepte i classes. Infraccions. Potestat sancionadora. Els Bàndols d'Alcaldia.

Tema 13. El pressupost municipal. Ingressos i despeses. Taxes i preus públics.

 

TEMARI ESPECÍFIC

Tema 14. La seguretat ciutadana. Autoritats competents. Funcions de la Policia Local segons la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat. Actuacions de la Policia Local en col·laboració amb la resta de les Forces i Cossos. Policia Governativa i Judicial.

Tema 15. La Policia Local. Ordenament legislatiu de la Policia Local. Missions i objectius. Disposicions estatutàries comunes. Estructura orgànica i funcional. El binomi Policia Local-ciutadà. Principis bàsics i normes d'actuació. Suports ètics. Règim disciplinari dels funcionaris de Policia Local.

Tema 16. La Legislació sobre Policies Locals de Catalunya. La coordinació de les Policies Locals. Estructura i organització de les Policies Locals. Règim estatutari. L'Escola de Protecció Ciutadana. Regulació legal. Finalitats i funcions. La formació de les Policies Locals. El Registre de Policies Locals. Sistema retributiu de les Policies Locals. Premis i distincions.

Tema 17: El vigilant municipal: objectius i funcions bàsiques. L'actuació del vigilant. Funcions preventiva i repressiva. Funció social.

Tema 18: La Llei 16/1991 de les Policies Locals de Catalunya. Els diferents cossos policials. L'ordenació de la seguretat en la legislació de Catalunya.

Tema 19: La funció dels vigilants en matèria de custòdia i vigilància de béns, serveis, instal·lacions i dependències municipals.

Tema 20: La funció dels vigilants en matèria d'ordenació i regulació del tràfic en el nucli urbà, d'acord amb les normes de circulació.

Tema 21: La funció dels vigilants en matèria de participació en les tasques d'auxili als ciutadans i de protecció civil, d'acord amb el que disposen les lleis.

Tema 22: La llei orgànica de seguretat ciutadana. Concepte de seguretat ciutadana. Competències de les diferents administracions, especial consideració dels ajuntaments. Règim sancionador.

Tema 23: Accidents de trànsit. Actuacions que corresponen al vigilant municipal. La prevenció dels accidents. La senyalització. Els primers auxilis.

Tema 24: Coneixement del Municipi: El municipi de Vallgorguina: terme municipal, nuclis urbans i rurals, serveis i comunicacions, carrers i places, pistes i camins, urbanitzacions i masies, entitats del municipi, llocs d'interès turístic.

Tema 25: Les ordenances municipals. Les ordenances en matèria de civisme i convivència ciutadana i especial referència a l'ordenança de l'Ajuntament de Vallgorguina.

Tema 26: La Protecció de dades i la seva aplicació.

Tema 27: L'atenció al públic: acollida i informació al ciutadà. Atenció de persones amb discapacitat. Igualtat de gènere i violència masclista

 

 

ANNEX II: Prova d'agilitat

 

Objectiu:

Valorar l'agilitat de la persona participant.

Descripció de l'exercici:

a. La persona participant inicia l'exercici asseguda a terra amb recolzament de peus, mans i glutis darrere la línia de sortida.

b. Quan el testador fa el senyal, es posa en marxa el cronòmetre i la persona participant inicia l'exercici. Surt corrent fins a situar-se entre dos cons col·locats davant d'un matalàs i fa una tombarella amb recolzament de les dues mans sobre el matalàs. A continuació es dirigeix cap a la primera tanca, la deixa al costat esquerre fins a ultrapassar-la i passa per sota d'ella. Corre després cap al plint d'1 metre d'alçada, que ha de sobrepassar per la part central amb tot el cos (amb recolzament o sense) i entre dues barres verticals situades als extrems del plint. Tot seguit es dirigeix cap a la segona tanca, que passa directament per darrere, gira cap a la dreta i passa per sota. Va frontalment cap a la primera tanca, que ha de sobrepassar amb els dos peus en una fase aèria prolongada (dones 80 centímetres, homes 90 centímetres). Seguidament, ha d'agafar amb les dues mans i transportar sobre les espatlles (per les nanses o els extrems) un sac d'uns 15 quilograms (dones) i d'uns 20 quilograms (homes), corrent cap endavant des del lloc on hi havia el sac fins a un con situat a 10 metres, ha de girar 180º al seu voltant per l'esquerra i sense tocar-lo, i tornar en sentit oposat també corrent 10 metres més cap endavant fins a la línia d'arribada.

c. S'atura el cronòmetre en el moment en què la persona participant traspassi amb els dos peus la línia d'arribada, portant el sac agafat correctament, i es registra el temps emprat en segons.

Normes de l'exercici:

a) No es pot trepitjar la línia de sortida, no es pot sortir abans del senyal del testador i s'ha d'estar correctament col·locat abans de començar l'exercici.

b) La tombarella s'ha de fer sobre l'eix transversal del tronc (no és correcta la tombarella tipus judo) i sortint del matalàs després de traspassar el con que marca la sortida.

c) El sac ha d'estar ben col·locat, recolzat sobre les espatlles i agafat amb les dues mans, abans de traspassar la línia marcada a terra i poder iniciar la cursa de 10 metres cap al con.

d) En el transcurs de l'exercici no es pot tombar o desplaçar (horitzontal o verticalment) cap obstacle.

e) No és permès canviar el sentit del desplaçament del circuit o no realitzar tot el recorregut tal com està descrit.

Si s'incompleix alguna de les normes de l'exercici, l'intent es considerà nul.

Valoració de l'exercici

Se'n fan dos intents, no consecutius, i el resultat vàlid serà el millor temps (en segons i dècimes).

 

Imagen del artículo ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de las bases y la convocatoria de selección, por el procedimiento de concurso-oposición, de una plaza de personal funcionario de carrera de vigilante municipal (grupo C2), para la provisión del puesto de trabajo de vigilante municipal (exp. 612/2023).

Temps mínim per ser considerat APTE:

- Homes: 18,9 segons

- Dones: 22,7 segons

 

Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en el termini de dos mesos a comptar des del dia hàbil següent al de la seva notificació o publicació.

Alternativament i de forma potestativa, es pot interposar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictat, en el termini d'un mes a comptar des del dia hàbil següent al de la seva notificació o publicació.

 

Vallgorguina, 14 de febrer de 2024

 

Mercè Llistosella Caballé

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
17136 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de las bases y la convocatoria de selección, por el procedimiento de concurso-oposición, de una plaza de personal funcionario de carrera de vigilante municipal (grupo C2), para la provisión del puesto de trabajo de vigilante municipal (exp. 612\/2023).","published_date":"2024-02-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"17136"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Vallgorguina,DOGC,DOGC 2024 nº 9106 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-02-21/17136-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-bases-convocatoria-seleccion-procedimiento-concurso-oposicion-plaza-personal-funcionario-carrera-vigilante-municipal-grupo-c2-provision-puesto-trabajo-vigilante-municipal-exp-612-2023 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.