ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de los temarios generales de las materias comunes para su incorporación a las bases reguladoras de los procesos selectivos por el sistema de oposición y concurso-oposición del Ayuntamiento de Sant Cugat del Vallès.

La Junta de Govern Local, en sessió celebrada en data 9 de gener de 2024, adopta l'acord, la part resolutiva del qual, copiada literalment diu:

 

Primer.- DEIXAR SENSE EFECTE l'acord d'aprovació les matèries comunes corresponents als temaris generals de les convocatòries de les places dels grups A1, A2, C1, C2 i AP, de l'Escala d'Administració General i de l'Escala d'Administració Especial, aprovats per la Junta de Govern Local en sessió de 10 de novembre de 2023.

 

Segon.- APROVAR les matèries comunes dels temaris generals corresponents a les places dels grups A1, A2, C1, C2 i AP de l'Escala d'Administració General i de l'Escala d'Administració Especial, per a la seva incorporació a les bases reguladores dels processos selectius pel sistema d'oposició i concurs-oposició de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, que consten a l'annex 1 que s'incorpora al present acord.

 

 

ANNEX I. MATÈRIES COMUNES DELS TEMARIS GENERALS PER A LA SEVA INCORPORACIÓ A LES BASES REGULADORES DELS PROCESSOS SELECTIUS PEL SISTEMA D'OPOSICIÓ I CONCURS-OPOSICIÓ DE L'AJUNTAMENT DE SANT CUGAT DEL VALLÈS.

 

GRUP A SUBGRUP A1: ESCALA ADMINISTRACIÓ GENERAL

 

1. La Constitució Espanyola de 1978: Drets i deures fonamentals.

2. Les fonts del Dret Públic. El poder legislatiu, executiu i judicial: composició organització i atribucions.

3. L'Administració Pública a l'ordenament espanyol. Principis constitucionals d'actuació i Principis Generals.

4. Les Comunitats Autònomes: organització i competències.

5. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: Drets i deures de l'àmbit civil i social.

6. El Parlament de Catalunya i Govern de la Generalitat: composició, funcions i atribucions.

7. El/La Síndic/a de Greuges de Catalunya. La Sindicatura de Comptes de Catalunya.

8. El Municipi: concepte i elements. El principi d'autonomia local: significat contingut i límits.

9. La regulació de les competències a la Llei de Bases del Règim Local.

10. Llei de Bases de Règim Local: L'Organització Municipal.

11. Fases del procediment administratiu: La iniciació del procediment: classes, esmena i millora de sol·licituds. Els registres administratius.

12. Finalització del procediment. L'obligació de resoldre. El contingut de la resolució expressa: principis de congruència i no agreujament de la situació inicial. Terminació convencional.

13. L'incompliment dels terminis per resoldre i els seus efectes. La falta de resolució expressa: el règim del silenci administratiu. El desistiment i la renúncia. La caducitat.

14. L'executorietat dels actes administratius. L'execució forçosa dels actes administratius. La coacció administrativa directa. La via de fet.

15. La invalidesa dels actes administratius. Supòsits de nul·litat de ple dret i anul·labilitat. El principi de conservació de l'acte administratiu.

16. Classes de recursos. Peculiaritats en l'àmbit local. El recurs contenciós administratiu.

17. Els interessats en el procediment i els drets de les persones en les seves relacions amb altres administracions públiques. La Capacitat d'obrar. Concepte d'interessat. Drets dels interessats.

18. L'acte administratiu: Concepte, classes, actes que posen fi a la via administrativa.

19. Registres i arxius. L'expedient administratiu. Impuls. Instrucció i finalització del procediment.

20. La competència administrativa. La titularitat i exercici de la competència. Direcció i supervisió. La delegació de competències. L'avocació. L'encàrrec de gestió. La delegació de signatura. La suplència.

21. Opció de relacionar-se voluntàriament amb l'administració per mitjans electrònics. El regim d'esmena. Comunicacions i notificacions electròniques. L'expedient administratiu electrònic i els documents administratius electrònics.

22. La llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern: Objecte i definicions.

23. Matèries sotmeses a publicitat activa d'acord amb la llei i reglament que la desenvolupa.

24. Les hisendes locals. Classificació dels ingressos. Els tributs: concepte, naturalesa. Els impostos: concepte i principis. Els impostos directes. Els impostos indirectes. Taxes i contribucions especials. Els preus públics.

25. El Pressupost General de les Entitats Locals: concepte i contingut. L'elaboració i aprovació

del pressupost. L'estructura pressupostària.

26. La potestat sancionadora administrativa. Principis generals: legalitat, tipicitat, irretroactivitat. Procediment sancionador: principis.

27. L'Activitat subvencional de les Administracions Públiques: tipus de subvencions. Procediments de concessió i gestió de subvencions.

28. Els contractes del sector públic: Òrgans de contractació i la Mesa de contractació. El responsable del contracte.

29. Procediment contractual: la preparació, l'adjudicació, Modificació i extinció. Les mesures de gestió eficient en la tramitació.

30. El contracte menor.

31. Tipologia de contractes: el contracte d'obra pública, de concessió d'obra pública. Contracte de subministrament, contracte de serveis i concessió de serveis.

32. Els empleats públics: classes i règim jurídic. Els instruments d'organització del personal: plantilles i relacions de llocs de treball, Oferta pública d'ocupació.

33. Les classes de personal al servei de l'Administració pública local.

34. Accés a l'ocupació pública. Sistemes selectius. Adquisició i pèrdua de la relació de servei.

35. La Llei d'igualtat efectiva de dones i homes: objecte i finalitats, principis d'actuació dels poders públics; funcions dels ens locals de Catalunya.

36. Principis i drets del tractament de les dades personals d'acord amb la llei orgànica de protecció de dades.

 

GRUP A SUBGRUP A1 ESCALA ADMINISTRACIÓ ESPECIAL

 

1. La Constitució Espanyola de 1978: Drets i deures fonamentals.

2. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya Drets i deures de l'àmbit civil i social.

3. Llei de Bases de Règim Local: L'Organització Municipal.

4. Fases del procediment administratiu: La iniciació del procediment: classes, esmena i millora de sol·licituds. Els registres administratius.

5. Finalització del procediment. L'obligació de resoldre. El contingut de la resolució expressa: principis de congruència i no agreujament de la situació inicial. Terminació convencional.

6. L'incompliment dels terminis per resoldre i els seus efectes. La falta de resolució expressa: el règim del silenci administratiu. El desistiment i la renúncia. La caducitat.

7. Classes de recursos. Peculiaritats en l'àmbit local. El recurs contenciós administratiu.

8. Els interessats en el procediment i els drets de les persones en les seves relacions amb altres administracions públiques. La Capacitat d'obrar. Concepte d'interessat. Drets dels interessats.

9. L'acte administratiu: Concepte, classes, actes que posen fi a la via administrativa.

10. Registres i arxius. L'expedient administratiu. Impuls. Instrucció i finalització del procediment.

11. La competència administrativa. La titularitat i exercici de la competència. Direcció i supervisió. La delegació de competències. L'avocació. L'encàrrec de gestió. La delegació de signatura. La suplència.

12. Opció de relacionar-se voluntàriament amb l'administració per mitjans electrònics. El regim d'esmena. Comunicacions i notificacions electròniques. L'expedient administratiu electrònic i els documents administratius electrònics.

13. Matèries sotmeses a publicitat activa d'acord amb la llei i reglament que la desenvolupa.

14. El Pressupost General de les Entitats Locals: concepte i contingut. L'elaboració i aprovació del pressupost. L'estructura pressupostària.

15. Tipologia de contractes: el contracte d'obra pública, de concessió d'obra pública. Contracte de subministrament, contracte de serveis i concessió de serveis.

16. Els instruments d'organització del personal: plantilles, relacions de llocs de treball, oferta pública.

17. La Llei d'igualtat efectiva de dones i homes: objecte i finalitats, principis d'actuació dels poders públics; funcions dels ens locals de Catalunya.

18. Principis i drets del tractament de les dades personals d'acord amb la llei orgànica de protecció de dades.

 

GRUP A SUBGRUP A2 ESCALA ADMINISTRACIÓ GENERAL

 

1. La Constitució Espanyola de 1978: Drets i deures fonamentals.

2. Les fonts del Dret Públic. El poder legislatiu, executiu i judicial: composició organització i atribucions.

3. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 2006: Drets i deures de l'àmbit civil i social.

4. El/La Síndic/a de Greuges de Catalunya. La Sindicatura de Comptes de Catalunya.

5. El Municipi: concepte i elements. El principi d'autonomia local: significat contingut i límits.

6. La regulació de les competències a la Llei de Bases del Règim Local.

7. Llei de Bases de Règim Local: L'Organització Municipal.

8. Fases del procediment administratiu: La iniciació del procediment: classes, esmena i millora de sol·licituds. Els registres administratius.

9. Els interessats en el procediment i els drets de les persones en les seves relacions amb altres administracions públiques. La Capacitat d'obrar. Concepte d'interessat. Drets dels interessats.

10. L'acte administratiu: Concepte, classes, actes que posen fi a la via administrativa.

11. Finalització del procediment. L'obligació de resoldre. El contingut de la resolució expressa: principis de congruència i no agreujament de la situació inicial. Terminació convencional.

12. L'incompliment dels terminis per resoldre i els seus efectes. La falta de resolució expressa: el règim del silenci administratiu. El desistiment i la renúncia. La caducitat.

13. Classes de recursos. Peculiaritats en l'àmbit local. El recurs contenciós administratiu.

14. Registres i arxius. L'expedient administratiu. Impuls. Instrucció i finalització del procediment.

15. La competència administrativa. La titularitat i exercici de la competència. Direcció i supervisió. La delegació de competències. L'avocació. L'encàrrec de gestió. La delegació de signatura. La suplència.

16. Opció de relacionar-se voluntàriament amb l'administració per mitjans electrònics. El regim d'esmena. Comunicacions i notificacions electròniques. L'expedient administratiu electrònic i els documents administratius electrònics.

17. Matèries sotmeses a publicitat activa d'acord amb la llei i reglament que la desenvolupa.

18. El Pressupost General de les Entitats Locals: concepte i contingut. L'elaboració i aprovació del pressupost. L'estructura pressupostària.

19. Els contractes del sector públic: Òrgans de contractació i la Mesa de contractació. El responsable del contracte.

20. Tipologia de contractes: el contracte d'obra pública, de concessió d'obra pública. Contracte de subministrament, contracte de serveis i concessió de serveis.

21. El contracte menor.

22. Els instruments d'organització del personal: plantilles, relacions de llocs de treball, oferta pública.

23. La Llei d'igualtat efectiva de dones i homes: objecte i finalitats, principis d'actuació dels poders públics; funcions dels ens locals de Catalunya.

24. Principis i drets del tractament de les dades personals d'acord amb la llei orgànica de protecció de dades.

 

GRUP A SUBGRUP A2 ESCALA ADMINISTRACIÓ ESPECIAL

 

1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i principis generals. Drets i deures fonamentals.

2. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: estructura, drets i deures de l'àmbit civil i social.

3. El Municipi: concepte i elements. El principi d'autonomia local: significat contingut i límits.

4. La Llei de Bases de règim Local: L'Organització municipal.

5. Els interessats en el procediment i els drets de les persones en les seves relacions amb altres administracions públiques. La Capacitat d'obrar. Concepte d'interessat. Drets dels interessats.

6. Fases del procediment administratiu: La iniciació del procediment: classes, esmena i millora de sol·licituds. Els registres administratius.

7. L'acte administratiu: Concepte, classes, actes que posen fi a la via administrativa.

8. La invalidesa dels actes administratius. Supòsits de nul·litat de ple dret i anul·labilitat. El principi de conservació de l'acte administratiu.

9. Opció de relacionar-se voluntàriament amb l'administració per mitjans electrònics. El regim d'esmena. Comunicacions i notificacions electròniques. L'expedient administratiu electrònic i els documents administratius electrònics.

10. El Pressupost General de les Entitats Locals: concepte i contingut. L'elaboració i aprovació del pressupost. L'estructura pressupostària.

11. Els contractes del sector públic: Òrgans de contractació i la Mesa de contractació. El responsable del contracte.

12. Matèries sotmeses a publicitat activa d'acord amb la llei i reglament que la desenvolupa.

 

GRUP C SUBGRUP C1 ESCALA ADMINISTRACIÓ GENERAL

 

1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i principis generals. Drets i deures fonamentals.

2. Les fonts del Dret Públic. El poder legislatiu, executiu i judicial: composició organització i atribucions.

3. L'Administració Pública a l'ordenament espanyol. Principis constitucionals d'actuació i Principis Generals.

4. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: estructura, drets i deures de l'àmbit civil i social.

5. El Municipi: concepte i elements. La regulació de les competències a la Llei de Bases del Règim Local. L'Organització Municipal.

6. Els interessats en el procediment i els drets de les persones en les seves relacions amb altres administracions públiques. La Capacitat d'obrar. Concepte d'interessat. Drets dels interessats.

7. L'acte administratiu: Concepte, classes, actes que posen fi a la via administrativa.

8. Registres i arxius. L'expedient administratiu. Impuls. Instrucció i finalització del procediment.

9. La competència administrativa. La titularitat i exercici de la competència. Direcció i supervisió. La delegació de competències. L'avocació. l'encàrrec de gestió. La delegació de signatura. La suplència.

10. Opció de relacionar-se voluntàriament amb l'administració per mitjans electrònics. El regim d'esmena. Comunicacions i notificacions electròniques. L'expedient administratiu electrònic i els documents administratius electrònics.

11. Els contractes del sector públic: Òrgans de contractació i la Mesa de contractació. El responsable del contracte.

12. El Pressupost General de les Entitats Locals: concepte i contingut. L'elaboració i aprovació del pressupost. L'estructura pressupostària.

13. La potestat sancionadora administrativa. Principis generals: legalitat, tipicitat, irretroactivitat. Procediment sancionador: principis.

14. Els empleats públics: classes i règim jurídic. Els instruments d'organització del personal: plantilles i relacions de llocs de treball i Oferta Pública d'Ocupació.

15. Matèries sotmeses a publicitat activa d'acord amb la llei i reglament que la desenvolupa.

16. Principis i drets del tractament de les dades personals d'acord amb la llei orgànica de protecció de dades.

 

GRUP C SUBGRUP C1 ESCALA ADMINISTRACIÓ ESPECIAL

 

1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i principis generals. Drets i deures fonamentals.

2. Les fonts del Dret Públic. El poder legislatiu, executiu i judicial: composició organització i atribucions.

3. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: estructura, drets i deures de l'àmbit civil i social.

4. El Municipi: concepte i elements. El principi d'autonomia local: significat contingut i límits. La regulació de les competències a la Llei de Bases del Règim Local. L'Organització Municipal.

5. Les persones davant l'activitat de l'administració: drets i obligacions de la ciutadania. La persona interessada: concepte, capacitat d'obrar i representació. La identificació de les persones interessades i els seus drets en el procediment.

6. L'acte administratiu: concepte, classes i elements.

7. El Pressupost General de les Entitats Locals: concepte i contingut. L'elaboració i aprovació del pressupost. L'estructura pressupostària.

8. Matèries sotmeses a publicitat activa d'acord amb la llei i reglament que la desenvolupa.

9. Principis i drets del tractament de les dades personals d'acord amb la llei orgànica de protecció de dades.

 

GRUP C SUBGRUP C2 ESCALA ADMINISTRACIÓ GENERAL

 

1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i principis generals. Drets i deures fonamentals.

2. L'Administració Pública a l'ordenament espanyol. Principis constitucionals d'actuació i Principis Generals.

3. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: estructura, drets i deures de l'àmbit civil i social.

4. El Municipi: concepte i elements. La regulació de les competències a la Llei de Bases del Règim Local. L'Organització Municipal.

5. Els interessats en el procediment i els drets de les persones en les seves relacions amb altres administracions públiques. La Capacitat d'obrar. Concepte d'interessat. Drets dels interessats

6. Fases del procediment administratiu.

7. Opció de relacionar-se voluntàriament amb l'administració per mitjans electrònics. El regim d'esmena. Comunicacions i notificacions electròniques. L'expedient administratiu electrònic i els documents administratius electrònics.

8. Principis i drets del tractament de les dades personals d'acord amb la llei orgànica de protecció de dades.

 

GRUP C SUBGRUP C2 ESCALA ADMINISTRACIÓ ESPECIAL

 

1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i principis generals. Drets i deures fonamentals.

2. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: estructura, drets i deures de l'àmbit civil i social.

3. El Municipi: concepte i elements. La regulació de les competències a la Llei de Bases del Règim Local. L'Organització Municipal.

4. L'acte administratiu: concepte, classes i elements.

5. L'expedient administratiu.

 

GRUP AP ESCALA ADMINISTRACIÓ GENERAL

 

1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i principis generals. Drets i deures fonamentals.

2. L'Administració Pública a l'ordenament espanyol. Principis constitucionals d'actuació i Principis Generals.

3. La Llei d'igualtat efectiva de dones i homes: objecte i finalitats, principis d'actuació dels poders públics; funcions dels ens locals de Catalunya.

4. Principis i drets del tractament de les dades personals d'acord amb la llei orgànica de protecció de dades.

 

GRUP AP ESCALA ADMINISTRACIÓ ESPECIAL

 

1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i principis generals. Drets i deures fonamentals.

2. Principis i drets del tractament de les dades personals d'acord amb la llei orgànica de protecció de dades.

 

Contra aquest acte, que és definitiu en via administrativa, es podrà interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant de l'òrgan que l'ha dictat, en el termini d'un mes a comptar des del dia següent a la recepció de la seva notificació o, si escau, de la seva publicació.

Contra la desestimació expressa del recurs de reposició, en el seu cas, o bé directament contra aquest acte, es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant els Jutjats Contenciosos Administratius de la província de Barcelona o, a elecció de l'interessat, dels que tinguin competència territorial en la localitat de residència del demandant, en el termini de dos mesos, a comptar des del dia següent al de la seva notificació o, si escau, publicació, d'acord amb el que preveu l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

En el cas que la desestimació del recurs de reposició es produís per silenci administratiu -silenci que es produeix pel transcurs d'un mes a comptar des de la data de la seva interposició sense que s'hagi notificat o, si escau, publicat la seva resolució- el termini per a la interposició del recurs contenciós administratiu serà de sis mesos a comptar des de l'endemà del dia en què el referit recurs de reposició s'entengui desestimat.

 


Sant Cugat del Vallès, 14 de febrer de 2024

 

Carles Brugarolas Conde

Tinent d'Alcaldia, Economia, Coneixement i Organització

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
17124 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de los temarios generales de las materias comunes para su incorporación a las bases reguladoras de los procesos selectivos por el sistema de oposición y concurso-oposición del Ayuntamiento de Sant Cugat del Vallès.","published_date":"2024-02-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"17124"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Cugat del Vallès,DOGC,DOGC 2024 nº 9106 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-02-21/17124-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-temarios-generales-materias-comunes-incorporacion-bases-reguladoras-procesos-selectivos-sistema-oposicion-concurso-oposicion-ayuntamiento-sant-cugat-valles https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.