ANUNCIO sobre aprobación de las bases generales reguladoras del proceso selectivo por concurso-oposición libre de una plaza de técnico/a superior de adjunto/a a Secretaría del Ayuntamiento (exp. 1331/2022).

Mitjançant el Decret d'Alcaldia número 2024-0194, de data 8 de febrer de 2024, s'han aprovat les bases generals reguladores del procés selectiu per concurs oposició (lliure) d'una plaça de Tècnic/a d'Adjunt/a a Secretaria de l'Ajuntament de Balaguer.

Les instàncies sol·licitant la participació per prendre part en la convocatòria es presentaran, tal i com es determina en aquestes bases, dins el termini de 20 dies hàbils, a comptar des del següent de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de l'Estat.

 

Peu de recurs

Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, les persones interessades en l'expedient que no siguin administracions públiques poden interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant l'òrgan que ha dictat aquesta Resolució, en el termini d'un mes, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé interposar directament recurs contenciós administratiu davant els jutjats de l'ordre contenciós administratiu corresponents, en els termes establerts als articles 8 i 14 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos, d'acord amb l'article 46.1 de la mateixa Llei.

Ambdós terminis es compten des de l'endemà de la notificació de la present Resolució. Les administracions públiques poden formular el requeriment previ al recurs contenciós administratiu davant el mateix òrgan que ha dictat la present resolució, en el termini de dos mesos, d'acord amb l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o bé interposar directament recurs contenciós administratiu davant els jutjats de l'ordre contenciós administratiu corresponents, en el termini de dos mesos. Ambdós terminis es comptaran des de l'endemà de la notificació de la present resolució

 

Balaguer, 13 de febrer de 2024

 

Lorena González Dios

Paera en cap

 

 

ANNEX

 

BASES REGULADORES DEL PROCÉS SELECTIU PER CONCURS OPOSICIÓ (LLIURE) D'UNA PLAÇA D'ADJUNT/A A SECRETARIA A1-25 (EXP. NÚM 1331/2022)

 

1. Objecte de la convocatòria

L'objecte d'aquesta convocatòria és la selecció per a la incorporació de personal funcionari de carrera, en la categoria tècnic superior, adjunt/a a Secretaria, adscrit a l'Àrea de Govern Obert, del Departament de Secretaria de la Paeria de Balaguer.

- Núm. de places convocades: 1

- Règim: Funcionari/ària de carrera

- Denominació: Adjunt/a a Secretaria

- Escala Administració general, subescala Gestió

- Categoria: Tècnic superior

- Grup de titulació: Grup A, subgrup: A1

- Sistema de selecció: Concurs-Oposició (lliure)

La plaça objecte de convocatòria té assignades les retribucions bàsiques corresponents al Subgrup A-1, segons la classificació establerta per l'article 76 de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, Text Refós aprovat pel Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre; i les retribucions complementàries de complement de destí (CD) de nivell 25, i 12.858,02 euros bruts anuals de complement específic, segons la taula següent:

 

Concepte

Import

Grup de qualificació A-1

17.132,96 euros/anuals

Complement de destí, nivell 25

10.123,54 euros/anuals

Complement específic

12.858,02 euros/anuals

Retribució Meritada Anual

40.114,52 euros/anuals

 

 

2. Funcions pròpies del lloc de treball:

Són funcions bàsiques i generals dels llocs de treball de l'Adjunt/a de Secretaria les que es detallen tot seguit, tenint les funcions genèriques d'aquesta plaça són les que es detallen a continuació:

- Facilitar a Secretaria les dades li hagin determinat per al seguiment del seu àmbit.

- Col·laborar amb Secretaria en l'optimització dels circuits administratius/operatius.

- Proposar les mesures correctores respecte d'actuacions a esmenar.

- Realitzar tasques d'estudi i proposta.

- Realitzar activitats tècniques del seu àmbit.

- Signar notificacions del seu àmbit, ja sigui com a tasca pròpia o per delegació.

- Instruir els expedients administratius que li siguin atribuïts, amb tota la tramitació que pugin incloure.

- Redacció de documents, informes i realització d'inspeccions.

- Participar en projectes en els quals se sol·licita la seva col·laboració.

- Col·laborar en les activitats tècnic/administratives del seu àmbit.

- Operacions amb aplicacions informàtiques del seu àmbit, pròpies o externes, per a la realització de tràmits, l'accés a bases de dades i aplicacions, i l'obtenció o remissió de dades als diferents organismes

- Informar i orientar en aspectes tècnics de la seva especialitat professional.

- Assistència a reunions i sessions d'òrgans municipals, quan li sigui sol·licitat (Ple, Junta de Govern Local, etc.).

- Totes aquelles funcions de caràcter similar que li siguin atribuïdes

 

3. Condicions d'admissió de les persones aspirants

Per poder prendre part en el procés de selecció és necessari que les persones aspirants reuneixin el dia de la finalització del termini de presentació de sol·licituds les condicions següents:

a) Tenir la ciutadania espanyola.

b) Haver complert setze anys i no excedir de l'edat de jubilació forçosa fixada per la llei.

c) Estar en possessió o en condicions d'obtenir en el moment que finalitzi el termini de presentació d'instàncies, de la titulació universitària exigida per a l'ingrés en els cossos o escales classificats en el subgrup A1, de conformitat amb el previst en el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, que pot ser el títol de grau universitari o bé el títol de doctor, llicenciat, enginyer o equivalent.

Els/les aspirants amb titulacions obtingudes a l'estranger hauran d'acreditar que estan en possessió de la corresponent convalidació o de la credencial que acrediti, en el seu cas, l'homologació, equivalència que haurà de ser acreditada per l'aspirant.

d) No haver estat separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les Comunitats autònomes, ni estar inhabilitat/da absolutament o especialment per a l'ocupació de càrrecs públics per resolució judicial o per a l'accés al cos o escala funcionarial.

e) No estar afectat per cap dels motius d'incompatibilitat i d'incapacitat previstos a la legislació vigent en la matèria.

f) Posseir la capacitat funcional per a realitzar les tasques.

g) Posseir el certificat de coneixements de nivell de suficiència de llengua catalana orals i escrits (certificat nivell C1) o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 3/2014, de 7 de gener, pel qual es modifica el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català i amb l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística. Així mateix és d'aplicació el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

Els/les candidats/es que no acreditin documentalment els coneixements de llengua catalana hauran de superar una prova específica, d'acord amb el que s'estableix a la base setena.

Aquests coneixements de llengua catalana també es podran acreditar quan les persones aspirants, que haguessin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a la Paeria de Balaguer, resultessin aptes a la prova de català del mateix nivell o superior a l'exigit a la convocatòria.

 

4. Termini i forma de presentació de les sol·licituds de participació

Les persones interessades en prendre part a les proves han de presentar una instància, en la qual hauran de manifestar que coneixen i accepten aquestes bases i reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides per participar en el procés selectiu, sense perjudici de la seva posterior acreditació en finalitzar el procés selectiu. Les instàncies, es dirigiran a la Presidència i es presentaran al Registre General de la Paeria de Balaguer, o en qualsevol altra forma de les que estableix l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques. El termini de presentació de sol·licituds començarà a comptar a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci de les bases i de la convocatòria en el Butlletí Oficial de l'Estat i serà de 20 dies hàbils.

Els/les aspirants que desitgin prendre part en les proves selectives podran presentar la sol·licitud en el model que està disponible a la pàgina web municipal (http://www.balaguer.cat), pels següents mitjans:

a) Telemàticament: al registre electrònic de la Paeria o en el registre electrònic de les Administracions públiques relacionades a l'article 2.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques.

b) Presencialment:

- Al Registre General de la Paeria de Balaguer, situat a la Plaça Mercadal, 1, de Balaguer.

- A les oficines de Correus, en la forma que reglamentàriament s'estableixi.

- A les representacions diplomàtiques o oficines consulars de l'Estat espanyol en altres Estats.

- A les oficines d'assistència en matèria de registres.

Si s'opta per aquesta darrera opció, és a dir, si les sol·licituds es presenten en qualsevol dels registres previstos a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, aliens als de la Paeria de Balaguer, caldrà trametre un correu electrònic a l'adreça recursoshumans@balaguer.cat dins del termini establert de presentació de sol·licitud per formar part del procés selectiu, amb la indicació de les dades de la persona que ha presentat la sol·licitud, la forma, el lloc i la data de presentació i les dades de contacte del lloc on s'hagi presentat la sol·licitud. La no comunicació complementària per aquest mitjà comportarà l'exclusió de l'aspirant per raons organitzatives, ja que la determinació de les persones admeses i excloses en un procés selectiu s'ha de poder tramitar amb agilitat, principi que es podria veure conculcat arran de la presentació per aquests mitjans establerts a la normativa de procediment administratiu que suposés la rebuda de les sol·licituds transcorregut sobradament el termini establert a aquests efectes.

A més, en el cas que s'opti per presentar la sol·licitud en una oficina de Correus, a part d'enviar un correu electrònic al Departament de Recursos Humans comunicant l'enviament de la sol·licitud per correus, s'haurà de fer en sobre obert per tal que la sol·licitud sigui datada i segellada per l'oficina de Correus abans de ser certificada.

Els aspirants hauran d'acreditar documentalment, dins del termini de presentació de sol·licituds, els requisits per participar-hi establerts a la base tercera. Entre aquesta documentació, en tot cas, haurà de constar:

- Fotocòpia del document nacional d'identitat.

- Fotocòpia de la titulació exigida per participar a la convocatòria o certificats acreditatius o resguard d'haver abonat els drets per a la seva expedició.

- Currículum professional en el què s'adjuntaran els justificants acreditatius dels mèrits al·legats. Declaracions de no estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques, ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari de qualsevol administració pública. Els/les aspirants que no tinguin la ciutadania espanyola hauran d'acreditar, mitjançant declaració jurada o promesa, que no estan sotmesos a cap sanció disciplinaria o condemna penal que els impedeixi l'accés a la funció publica en el seu estat d'origen.

- Els/les aspirants que no tinguin la ciutadania espanyola, ni la dels altres Estats membres de la Unió Europea, ni la dels Estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per L'Estat espanyol, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors/es, hauran de presentar la corresponent documentació expedida per les autoritats competents que acrediti el vincle de parentiu amb una persona de ciutadania d'un estat membre de la Unió Europea o d'un dels Estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per l'Estat espanyol, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors/es. També hauran de presentar una declaració jurada o promesa efectuada pel cònjuge en la qual aquest/a manifesti fefaentment que no està separat/da de dret de l'aspirant.

- Declaració de tenir capacitat funcional per a l'exercici de les places convocades

- Declaració de no estar en cap dels supòsits d'incompatibilitat previstos en la legislació vigent o declaració que se sol·licitarà l'autorització de compatibilitat o que s'exercirà l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat.

- Coneixements de la llengua catalana: Les persones candidates han d'acreditar estar en possessió del certificat de català de nivell de suficiència, nivell C1 (abans C), expedit per la Secretaria de Política Lingüística, o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 152/2001, de 29 de maig, i l'Ordre 228/2004, de 21 de juny, sobre títols, diplomes i certificats equivalents, de la Secretaria de Política Lingüística. Així mateix serà d'aplicació el Decret 161/2002, d'11 de juny sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en el processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball en les Administracions Públiques de Catalunya.

Les persones aspirants que no tinguin el certificat de català del nivell de suficiència exigit, seran convocades per tal de realitzar una prova específica de català adequada a aquest nivell, amb caràcter obligatori i eliminatori, la qual es qualificarà d'apte/a o no apte/a.

Per realitzar aquesta prova, el Tribunal comptarà amb l'assessorament de tècnics especialitzats en normalització lingüística.

Estan exemptes de fer la prova de català les persones candidates que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a la mateixa administració, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

L'acreditació documental a l'efecte de l'exempció es pot fer fins abans de l'hora assenyalada per a l'inici de la prova de coneixements de llengua catalana, aportant davant el tribunal l'original i una fotocòpia de la documentació esmentada.

Tota la documentació que es presenti en llengua estrangera ha d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

El compliment de les condicions i els requisits exigits per poder participar en aquest procés selectiu s'han de poder acreditar en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins a la presa de possessió com a funcionari/ària. Aquestes condicions i requisits s'han d'acreditar de la manera i en el termini que preveu les presents bases generals.

- Així mateix, els/les aspirants hauran de presentar, juntament amb la sol·licitud de participació en el procés selectiu, fotocòpia de les certificacions, títols i/o altres documents acreditatius dels mèrits al·legats segons la base setena per participar en la fase de concurs, que s'haurà de fer segons s'indica:

1. Experiència: s'acredita amb la següent documentació:

- Informe de vida laboral emès per la TGSS.

- Serveis prestats a les administracions públiques: certificació de l'òrgan competent amb indicació de la categoria professional, temps contracte, grup professional i funcions.

- Empresa privada: certificació de l'empresa que indiqui els serveis prestats, categoria professional i funcions, període de temps, règim de dedicació, experiència adquirida, i fotocòpia del/s contracte/s de treball.

2. Formació:

- Fotocòpia de la certificació, amb especificació de l'entitat organitzadora, denominació del curs i durada del curs en hores. En el supòsit que no s'especifiqui la duració en hores, quedarà a criteri del tribunal la valoració o no del mèrit. En cas que es valori, es farà per la puntuació mínima prevista.

No es valorarà cap mèrit que no compti amb la deguda acreditació.

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que siguin necessàries per prendre part a la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent i, especialment, la normativa sobre protecció de dades.

 

5. Admissió de les persones aspirants

Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, el President de la Corporació dictarà resolució, en el termini màxim d'un mes, declarant aprovada la llista d'admesos/es i exclosos/es.

Aquesta resolució assenyalarà les llistes certificades dels/de les aspirants admesos/es i exclosos/es, la composició del tribunal, així com el dia, l'hora i el lloc de començament de les proves. La crida per als posteriors exercicis es farà, d'acord amb l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques, mitjançant la publicació en el tauler d'edictes electrònic de la Paeria. Els successius anuncis de les proves es faran públics per l'òrgan de selecció pels mateixos mitjans.

La resolució que declari aprovada la llista de persones admeses i excloses es farà pública al tauler d'anuncis electrònic de la Corporació i concedirà un termini de 10 dies hàbils per a esmenes i possibles reclamacions.

Aquesta publicació substitueix la notificació individual als interessats, d'acord amb l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques.

Les reclamacions presentades s'hauran de resoldre en el termini màxim d'un mes a partir de la finalització del termini per a la presentació de les mateixes. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades.

Les persones aspirants que no esmenin o rectifiquin dins d'aquest termini el defecte o error imputable que hagi motivat la seva exclusió, quedaran definitivament excloses de la convocatòria.

Si no s'hi presentessin esmenes, es considerarà elevada a definitiva la llista de persones aspirants admeses i excloses i no caldrà tornar a publicar-la.

Si s'accepta alguna al·legació, es procedirà a notificar-ho al recurrent en els termes que estableix la Llei 39/2015, s'esmenarà la llista de persones admeses i excloses i es publicarà al tauler d'anuncis electrònic de la Paeria i al Butlletí Oficial de la Província de Lleida.

 

6. Tribunal qualificador

D'acord amb l'establert a l'article 60 del Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat per Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, l'òrgan de selecció serà col·legiat i la seva composició s'ha d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres i es tendirà, així mateix, a la paritat.

El personal d'elecció o de designació política, els funcionaris/àries interins/ines i el personal eventual no podran formar part dels òrgans de selecció.

La pertinença als òrgans de selecció serà sempre a títol individual, i no es podrà ostentar aquesta pertinença en representació o per compte d'altri.

El Tribunal qualificador estarà constituït en la forma següent:

President/a: Funcionari/ària de carrera, designat/da a proposta de la Paeria de Balaguer.

Vocals:

- Funcionari/ària de carrera designat/da per l'Escola d'administració pública de Catalunya.

- Funcionari/ària de carrera designat/da per la Paeria de Balaguer.

Secretari/ària:

- Un/a treballador/a de l'àrea de recursos humans o persona en qui delegui, qui actuarà amb veu i sense vot.

El Tribunal pot disposar la incorporació de persones assessores especialistes per a totes o algunes de les proves. Aquestes persones assessores actuaran amb veu però sense vot, per debatre les qüestions que se'ls sotmeti relatives a les matèries de la seva competència. El seu nomenament es farà constar a l'acta de la reunió en què es disposi. Aquestes persones assessores limitaran la seva actuació a prestar la seva col·laboració en les respectives especialitats tècniques sota la direcció de l'òrgan de selecció. En cas que el tribunal incorpori persones assessores especialistes, es donarà la corresponent publicitat del nomenament a la Seu Electrònica.

El Tribunal actuarà amb plena autonomia funcional, garantint la legalitat del procés i l'objectivitat de la decisió selectiva. Resoldrà els dubtes que puguin sorgir en l'aplicació d'aquestes bases i prendrà els acords necessaris pel manteniment del bon ordre en el desenvolupament del procés selectiu, establint els criteris que s'hagin de seguir en tot allò no previst a les bases.

Les persones membres del Tribunal han d'observar la confidencialitat en tot el que faci referència als temes tractats a les reunions, sense que puguin utilitzar fora d'aquest àmbit la informació que posseeixen en funció de la seva condició. La mateixa reserva s'estén a les persones assessores i al personal auxiliar de l'òrgan de selecció.

Les persones membres del Tribunal hauran d'abstenir-se d'intervenir i les persones aspirants podran recusar-les quan concorrin alguna de les circumstàncies previstes a l'article 23 i concordants de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre de Règim Jurídic del Sector Públic.

El Tribunal en tant que òrgan col·legiat, es regeix pels preceptes bàsics de la Llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic (art. 15 a 18), i pel que s'estableix a la Llei 26/2010, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya (art. 13 a 20).

La composició del tribunal s'ha d'ajustar al principi d'especialitat i tots els seus membres han de tenir una titulació igual o superior a l'exigida per a l'accés a la subescala del lloc que es convoca.

El tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència com a mínim de la meitat dels seus membres, bé siguin titulars, bé suplents, i sempre és necessària la presència del/de la president/a i del/de la secretari/ària. Les decisions s'han d'adoptar per majoria de vots dels presents i, en cas d'empat, ha de resoldre el vot de qui actuï com a president/a. Tots els membres actuen amb veu i vot.

El Tribunal queda facultat per a resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre del desenvolupament del procediment en allò de la seva competència que no estigui previst en aquestes bases.

La participació en el tribunal qualificador dona lloc a la indemnització en concepte d'assistència, d'acord amb el que estableix el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei.

Els membres del Tribunal estan subjectes als supòsits d'abstenció i recusació previstos als articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i de l'article 54.3 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública.

De cada sessió que faci el tribunal qualificador s'ha d'estendre l'acta corresponent, signada pel/per la secretari/ària, que n'ha de donar fe, amb el vistiplau la persona que en tingui la presidència.

En tot cas, el funcionament del Tribunal s'ha d'adequar a les normes pròpies dels òrgans col·legiats contingudes a la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

A l'efecte de comunicacions i altres incidències, l'òrgan de selecció té la seva seu a la Paeria de Balaguer, Plaça Mercadal, 1, de Balaguer, 25600.

 

7. Desenvolupament del procés selectiu

El procediment de selecció és el de concurs oposició. El procés de concurs oposició constarà de dues fases diferenciades: la d'oposició i la de concurs. Únicament accediran a la fase de concurs els/les aspirants que superin l'oposició. El lloc, data i hora del començament de la primera prova de l'oposició de cadascun dels processos selectius convocats seran anunciats al tauler d'edictes electrònic de la Corporació, com la resta de les proves successives, que podran o no coincidir amb la data assenyalada per a la primera prova. Igualment, les puntuacions es faran públiques a través dels mitjans esmentats.

Les persones aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves proveïdes del DNI/NIE/Passaport. La manca de presentació d'aquest document determinarà l'exclusió automàtica de la persona aspirant al procediment selectiu. Només hi ha una convocatòria per a cada exercici. Els/Les aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats per cadascun dels exercicis decauran en els seus drets.

Si en qualsevol moment del procés selectiu arribés a coneixement del tribunal que alguna de les persones aspirants no posseeix la totalitat dels requisits exigits en aquesta convocatòria, amb l'audiència prèvia de la persona interessada, haurà de proposar-ne l'exclusió. El tribunal indicarà les inexactituds o falsedats formulades per la persona aspirant en la sol·licitud d'admissió a aquestes proves selectives, als efectes escaients.

El total de puntuació que podrà assolir-se com a resultat del procés serà de 30 punts.

La puntuació obtinguda en la fase d'oposició significarà el 83% de la puntuació màxima assolible en el conjunt del procés, i l'obtinguda en la fase de concurs significarà el 17% de la puntuació màxima assolible en el conjunt del procés.

Totes les puntuacions s'expressaran amb dues xifres decimals, arrodonint a la xifra superior, si resulta necessari, només en cas que el valor de la tercera sigui superior a cinc.

Les proves selectives es duran a terme, sempre que sigui possible, una a continuació de l'altra, de manera que en un mateix dia es podrà portar a terme més d'una prova.

 

1. Fase d'oposició (màxim 25 punts)

La fase d'oposició es divideix en tres exercicis:

El primer exercici és el coneixement de llengua catalana per aquelles persones que no puguin acreditar tenir els nivells de coneixements que es demana en aquestes bases.

El segon exercici consisteix en la resolució d'una prova teòrica per escrit.

El tercer exercici consisteix en la resolució de tres supòsits pràctics per escrit.

Els/les opositors/es seran cridats/des per a cada exercici en crida única i seran exclosos/es aquells/es que no compareguin, llevat dels casos degudament justificats i apreciats lliurement pel Tribunal.

En qualsevol moment del procés selectiu els/les aspirants podran ser requerits pel tribunal amb la finalitat d'acreditar la seva identitat.

Els exercicis es desenvoluparan de la següent forma:

 

Primer exercici: Prova de coneixements de català (apte/a o no apte/a)

Aquesta prova s'adequarà al Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les Administracions públiques de Catalunya.

Quedaran exemptes d'aquesta prova les persones que presentin un certificat de coneixement del català del nivell corresponent a la plaça convocada expedit per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) o algun dels altres títols, diplomes i certificats considerats equivalents en la Llista de titulacions equivalents als certificats de coneixements de català de la DGPL, elaborada a partir de l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril. És a dir:

a) Els/les aspirants que justifiquin amb els corresponents títols oficials que tenen el nivell exigit de català. Per determinar les equivalències dels títols oficials del Departament d'Ensenyament amb els certificats de la Direcció General de Política Lingüística, a més del títol, i per acreditar que s'ha fet tota l'escolarització a Catalunya sense exempció de l'assignatura de llengua catalana, cal presentar un certificat expedit pel centre docent corresponent, a sol·licitud de la persona interessada.

b) Els/les aspirants que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal en aquesta Paeria, o hagin quedat en la borsa de treball corresponent si la convocatòria preveia la formació d'una borsa de treball, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

 

Segon exercici: Prova teòrica escrita (màxim 10 punts)

Aquesta prova de caràcter eliminatori i obligatori consistirà en una prova tipus test d'un màxim de 50 preguntes relacionades amb els temes que figuren en l'annex I (temari general) d'aquestes bases. Totes les preguntes contestades correctament tindran el mateix valor. Les respostes errònies i les preguntes que no hagin estat contestades no tindran valor. Es disposarà d'un temps màxim de 90 minuts per la realització d'aquesta prova.

Aquest exercici es qualificarà amb una puntuació compresa entre 0 i 10 punts.

Per superar-lo es necessita obtenir una puntuació mínima de 5 punts.

 

Tercer exercici: Resolució de supòsit/s pràctic/s (màxim 15 punts)

Consistirà en la resolució de tres supòsits pràctics plantejats pel tribunal, que estaran basats en el temari específic que s'acompanya com Annex I de la present convocatòria, i relacionat amb el contingut de les funcions a realitzar.

Durant aquesta prova, els aspirants podran fer ús, en tot moment, de calculadora i dels textos legals que duguin. No s'admetrà llibres de casos pràctics, de formularis o apunts personals.

El Tribunal podrà considerar que l'exercici realitzat sigui llegit davant del Tribunal pels aspirants, valorant-se fonamentalment la capacitat d'anàlisi i raonament, la sistemàtica en el plantejament i formulació de conclusions i el coneixement i adequada aplicació dels continguts teòrics. Finalitzada la lectura, el Tribunal podrà dialogar amb l'aspirant sobre qüestions relacionades amb el/s supòsit/s pràctics elaborats, per un període de 15 minuts.

El Tribunal determinarà la durada de la prova.

L'exercici es valorarà de 0 a 15 punts, essent la puntuació de cada cas pràctic, d'un màxim de 5 punts. Per a la superació de la prova, l'aspirant haurà d'obtenir una puntuació mínima de 8 punts. Les persones candidates que no hagin assolit la puntuació mínima, tindran la consideració de no aptes i restaran eliminades del procés.

Per a valorar el/s cas/os pràctic/s es tindrà en compte:

- Fins a un 10 % de la valoració total, la claredat en l'exposició i la utilització d'un llenguatge correcte.

- Fins a un 20 % de la valoració total, el coneixement general de la normativa que afecta la resolució del cas.

- Fins a un 20 % de la valoració total, l'argumentació i justificació de les solucions aportades.

- Fins a un 50 % de la valoració total, la correcció de la resposta.

Per dur a terme aquest exercici, les persones participants poden disposar de material i de documentació en suport paper i calculadora no programable, llevat que el Tribunal acordi el contrari, essent de la seva exclusiva responsabilitat la disponibilitat d'aquest material en el moment de la prova.

Si es fan servir textos legals, aquests només poden contenir normes que com a màxim incloguin notes a peu de pàgina sobre remissions normatives, indicació de normativa complementària, indicació de jurisprudència sobre l'articulat en concret de la disposició, però en cap cas comentaris doctrinals ni jurisprudencials

Les persones que obtinguin una qualificació de no apte, seran eliminades del concurs-oposició.

 

2. Fase de concurs (màxim 5 punts)

Aquesta fase serà aplicable a aquells/es aspirants que superin la fase d'oposició.

La puntuació obtinguda en el concurs de mèrits es sumarà a la puntuació obtinguda en la fase d'oposició, i determinarà la puntuació final de les persones aspirants.

Consisteix en la valoració del currículum, d'acord amb els següent barem i sempre sobre la documentació acreditativa que hauran aportat dins el termini de presentació de sol·licituds. Els mèrits no acreditats degudament de forma documental no seran tinguts en consideració pel Tribunal qualificador.

Aquesta fase està composta amb els següents:

 

A. Experiència professional

1. Per serveis prestats a l'Administració pública en un lloc de treball d'igual o similar categoria i en funcions anàlogues a la plaça a cobrir, es puntuen a raó de:

- 0,20 punts per mes complet treballat.

2. Per serveis prestats a l'empresa privada en un lloc de treball d'igual o similar categoria i en funcions anàlogues a la plaça a cobrir, es puntuen a raó de:

- 0,10 punts per mes complet treballat.

L'experiència professional s'ha d'acreditar d'acord el que preveu la base quarta.

La puntuació establerta en aquest apartat d'experiència s'entendrà referida a jornada completa, en el cas que la jornada de treball sigui inferior s'aplicarà la puntuació proporcional que correspongui, per aquest motiu el còmput del temps treballat es valorarà d'acord amb el que consti a l'informe de vida laboral com a total de dies treballats.

 

B. Expedient acadèmic

Es valorarà estar en possessió d'altres titulacions acadèmiques relacionades a la plaça a cobrir, sempre que no sigui l'exigida com a requisit d'accés a la convocatòria o de nivell inferior, segons s'indica:

- Llicenciatura, Diplomatura o Grau universitari relacionada amb el lloc a cobrir: 2,00 punts

- Màster universitari: 2,00 punts

- Postgrau: 1,00 punts

 

C. Formació complementària i altres mèrits

1. Formació especialitzada, cursos o seminaris, en centres públics o privats directament relacionats amb les tasques pròpies del lloc a cobrir, segons el següent barem:

- Curs amb certificat d'assistència: 0'10 punts per hora

- Curs amb certificat d'aprofitament: 0'20 punts per hora

Només es tindran en compte els cursos dels darrers deu anys. En el supòsit que no s'especifiqui la duració en hores o crèdits, quedarà a criteri del tribunal la valoració o no del mèrit. En cas que es valori, es farà aplicant la puntuació mínima establerta a les bases.

 

8. Proposta

El tribunal realitzarà l'avaluació dels/de les aspirants establint la classificació definitiva que s'obtindrà de la suma de les puntuacions obtingudes en el conjunt de les valoracions, i elevarà al Paer en cap, juntament amb l'Acta, la llista dels/de les aspirants classificats de major a menor puntuació o la proposta per declarar deserta la convocatòria si considerés que cap dels/de les aspirants assoleix el nivell adient per al desenvolupament de la plaça convocada

Un cop finalitzada la qualificació de les persones aspirants, el Tribunal farà pública en el tauler d'edictes de la Corporació i a la pàgina web municipal la relació de persones aprovades per ordre decreixent de puntuació final. Respecte de la llista de persones aprovades es podrà interposar recurs d'alçada davant del/de la president/a de la Corporació en el termini d'un mes a comptar del dia següent al de la publicació en el tauler d'anuncis i a la seu electrònica de la Paeria de Balaguer.

En cas d'empat, l'ordre s'establirà atenent, en primer lloc i en les fases de concurs oposició, a la persona aspirant que hagi obtingut la major puntuació en la fase d'oposició. Si persisteix l'empat, es faculta l'òrgan de selecció per ordenar una prova d'aptitud relacionada amb les funcions pròpies de les places convocades que determinarà l'aspirant amb millor capacitat.

La renúncia de la persona proposada donarà lloc a la proposta de contractació de la persona següent en ordre de puntuació i així successivament.

Els/les aspirants discapacitats/des hauran d'aportar un certificat de l'equip multiprofessional que correspongui que acrediti el tipus i grau de discapacitat que presenta, així com la capacitat funcional de l'aspirant per al desenvolupament de les tasques pròpies de la plaça a proveir.

 

9. Presentació de documents per la persona aspirant proposada per a la seva contractació

L'aspirant proposat/da per al nomenament haurà de presentar a la secretaria de la corporació, en el termini de 10 dies hàbils a comptar del dia següent de la publicació a la seu electrònica els documents acreditatius del compliment dels requisits exigits a la convocatòria.

Així mateix haurà d'aportar:

- Declaració responsable de no estar inhabilitada per sentència ferma per a l'exercici de funcions públiques i no haver estat separada, per resolució disciplinària ferma, del servei de cap administració pública.

- Declaració responsable de no estar afectada per la normativa d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques o, si s'escau, sol·licitar la compatibilitat amb el formulari que li facilitarà la Corporació, o exercir, altrament, l'opció prevista a l'article 10 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, a l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat i a l'article 337 del Reglament del personal al servei de les entitats locals, aprovat pel Decret 214/1990, de 30 de juliol.

Llevat força major impeditiva apreciada per l'òrgan convocant, en cas de no presentar en termini la documentació o resultar d'aquesta que no reuneix qualsevol dels requisits exigits, la persona aspirant proposada decaurà en tots els seus drets al nomenament i derivats de la superació del procés de selecció, sens perjudici de les possibles responsabilitats penals en les quals hagi pogut eventualment incórrer, per a l'esbrinament de les quals l'òrgan convocant deduirà testimoni i donarà trasllat.

 

10. Període de pràctiques

Exhaurit el període de presentació de documents, i en el termini d'un mes, el President de la Corporació nomenarà funcionari/ària en pràctiques l'aspirant proposat pel Tribunal. Aquest nomenament serà notificat a les persones interessades i publicat al Butlletí Oficial de la Província.

Una vegada efectuada aquesta notificació, l'aspirant nomenat/da ha d'incorporar-se al servei de la Corporació en el moment en què sigui requerit/da, i en un termini màxim d'un mes des de la data del nomenament. En aquest moment li serà lliurada una diligència d'inici de prestació de serveis com a funcionari/ària en pràctiques.

L'aspirant que ja hagués prestat serveis a la Corporació en places de les mateixes característiques, nivell i funcions que les convocades podrà ser eximit/da en tot o en part de la realització de les pràctiques. L'òrgan de govern competent podrà adoptar aquesta resolució previ informe del/de la Cap de la Unitat de destinació de la plaça convocada.

L'aspirant que injustificadament no s'incorpori al servei de la Corporació perdrà tots els drets derivats del procés de selecció i del nomenament subsegüent com a funcionari/ària de carrera.

Durant el període de pràctiques la persona funcionària ha d'assistir als cursos de formació que la corporació pugui organitzar. La persona funcionària en pràctiques percebrà les retribucions establertes al RD 456/1986, de 10 de febrer, pel qual es fixen les retribucions dels funcionaris en pràctiques.

El període de pràctiques, de 2 mesos de duració, es realitzarà sota la supervisió de qui ostenti la secretaria de la corporació i del regidor amb competències delegades en aquesta matèria. Si per causes justificades no es pogués completar el període de pràctiques en el termini assenyalat, aquest s'ampliarà en proporció al temps que resti fins completar les pràctiques.

 

11. Nomenament i presa de possessió

Acabat aquest període, el supervisor emetrà un informe sobre la integració i eficiència en el lloc de treball objecte del procés selectiu, valorant si l'aspirant l'ha superat satisfactòriament. Si es supera, serà nomenat/da funcionari/ària de carrera. En cas contrari, serà declarat/da no apte/a per resolució motivada del President de la Corporació, amb tràmit d'audiència previ, i perdrà en conseqüència tots els drets al nomenament com a funcionari/ària de carrera.

El nomenament com a funcionari/ària de carrera serà publicat al Butlletí Oficial de la Província. Caldrà fer el jurament o promesa a què fa referència el Decret 359/1986, de 4 de desembre, abans de prendre possessió com a funcionari/ària de carrera.

Sempre que els òrgans de selecció hagin proposat el nomenament d'igual nombre d'aspirants que el de places convocades, quan es produeixin renúncies dels/de les aspirants seleccionats/des abans del seu nomenament o presa de possessió, l'òrgan convocant podrà requerir l'òrgan de selecció una relació complementària dels/de les aspirants que segueixin als/a les proposats/des per al seu possible nomenament com a funcionaris/àries de carrera. Aquests/es aspirants hauran de justificar documentalment els requisits d'accés tal com s'indica a la base novena.

Les previsions de l'apartat anterior també s'aplicaran quan els/les aspirants que han superat el procés selectiu no acreditin que reuneixen els requisits i condicions exigits en la convocatòria.

La resta d'aspirants presentats/des, que han superat les proves i no han obtingut el lloc de treball, passaran a formar part d'una borsa de treball per cobrir places vacants o substitucions de personal en actiu que es pugin produir a la Paeria de Balaguer en places similars.

 

12. Incompatibilitats

En compliment de la normativa vigent sobre el règim d'incompatibilitats del personal al servei de les Administracions públiques, abans d'incorporar-se al servei de la Corporació, la persona aspirant haurà d'efectuar una declaració d'activitats i, si s'escau, sol·licitar la compatibilitat per a la realització d'una segona activitat, pública o privada, o exercir, en el seu cas, l'opció prevista a l'article 10 de la Llei 53/1984 de 26 de desembre, a l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 novembre i a l'article 337 del Decret 214/1990.

Pel que fa a la determinació i adscripció al lloc de treball, règim d'horari i jornada, la persona objecte de contractació s'atindrà als acords i resolucions que adoptin els òrgans corresponents de la Paeria.

 

13. Informació bàsica de protecció de dades personals

El responsable del tractament de les dades personals és la Paeria de Balaguer. La finalitat del tractament és la gestió del procés de provisió del lloc de treball ofert i de selecció de persones interessades en ocupar el lloc de treball ofert. Les dades es conserven indefinidament, llevat que la persona interessada en sol·liciti la supressió. La legitimació del tractament d'aquestes dades és el consentiment de la persona interessada i la missió realitzada en interès públic d'acord amb el Capítol I del Títol IV del text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic aprovat per Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre. Pel que fa als destinataris, les dades no es comuniquen a terceres persones alienes al procés selectiu. Durant el procés es podran publicar dades identificatives dels participants, d'acord amb la normativa vigent. Les persones interessades poden exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a la Paeria de Balaguer. Correu electrònic de contacte del Delegat de Protecció de Dades: dpd@balaguer.cat.

 

14. Incidències i recursos

El tribunal qualificador queda facultat per resoldre els dubtes i les discrepàncies que es produeixin durant el desenvolupament del procés selectiu.

La convocatòria i les seves bases, així com la llista d'aspirants admesos/es i exclosos/es, poden ser impugnats per les persones interessades, mitjançant la interposició d'un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva notificació o publicació, sens perjudici del recurs potestatiu de reposició que es pot interposar en el termini d'un mes des de la data de notificació o publicació de l'acte, davant la Presidència de la Corporació.

El resultat del concurs que emeti el tribunal qualificador pot ser recorregut en alçada davant la Presidència de la Corporació en el termini d'un mes des de la data en què s'hagi publicat o notificat.

Els actes de tràmit del tribunal qualificador no podran ser objecte de recurs, sens perjudici que s'hi puguin interposar reclamacions quan es tracti d'esmenar possibles errors materials en la confecció de la llista d'aprovats/des, errors en la transcripció de publicacions, errors aritmètics en les qualificacions o errors observables a simple vista. Aquests errors també podran ser corregits d'ofici pels òrgans de selecció.

 

15. Embaràs de risc o part

Si a causa d'una situació degudament acreditada d'embaràs de risc o part, alguna de les aspirants no pot completar el procés selectiu, la seva situació quedarà condicionada a la finalització del procés i a la superació dels exercicis que haguessin quedats ajornats, sense que aquests es puguin demorar de manera que es menyscabi el dret de la resta d'aspirants a una resolució del procés ajustada a temps raonables, el que haurà de ser valorat pel Tribunal. En tot cas, la seva realització tindrà lloc abans de la publicació de la llista d'aspirants que han superat la fase d'oposició del procés selectiu.

 

16. Borsa de reposició d'efectius

Les persones aspirants que hagin superat el procés selectiu, formaran part d'una borsa de treball de forma que podran ser cridades per la Paeria, per cobrir les necessitats de personal relacionades amb el lloc objecte d'aquesta convocatòria, que es puguin produir a la Paeria de Balaguer en places del grup A1, en funcions similars a les objecte de la present convocatòria.

L'oferiment del lloc de treball s'ha de fer, en funció de les necessitats que es vagin produint, d'acord amb el número d'ordre assignat, en funció de la puntuació definitiva obtinguda en el concurs oposició.

És obligació de les persones candidates que formin part de la borsa de facilitar almenys un telèfon de contacte, així com una adreça de correu electrònic o qualsevol altre mitjà de localització, als efectes de comunicació, i mantenir-ho permanentment actualitzat.

Per efectuar l'oferta de treball a la persona aspirant que correspongui, des del Departament de Recursos Humans de la Paeria li serà enviat un correu electrònic amb confirmació de lectura, perquè es posi en contacte amb la persona responsable d'aquest Departament.

Si en el termini de 2 dies hàbils a l'enviament del correu electrònic la persona aspirant no ha contactat amb el Departament de Recursos Humans, es passarà a la crida a la següent persona aspirant per ordre de puntuació.

La persona interessada haurà de manifestar en el termini màxim de 2 dies hàbils a l'enviament del correu electrònic la seva acceptació o renúncia. La manca de manifestació s'entendrà com a rebuig de l'oferta.

Es consideraran en situació de "no disponibles", mantenint-se en la borsa en el mateix ordre, les persones aspirants que en el moment de produir-se la crida rebutgin l'oferta per alguna de les següents causes:

a. IT derivada de malaltia o accident, amb comunicat de baixa o informe mèdic.

b. Embaràs, permís per maternitat o paternitat.

c. Per mort d'un familiar dins del primer grau de consanguinitat o afinitat.

d. Per compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic.

e. Tenir vigent un nomenament interí o contracte temporal amb qualsevol administració pública.

La causa de no disponibilitat s'haurà de justificar documentalment en el termini màxim de dos dies hàbils comptadors a partir d'aquell en el qual es va produir la crida. Es deixarà d'estar en situació de situació de no disponibilitat quan, finalitzada la causa que va donar origen a la mateixa, la persona aspirant posi aquest fet en coneixement del Departament de Recursos Humans.

Mentre una persona integrant de la borsa tingui vigent un contracte temporal amb la Paeria de Balaguer, no se li oferirà cap nova contractació que es pugui generar, encara que aquesta sigui de durada superior.

La primera renúncia a l'oferta de treball sense motiu justificat comportarà la pèrdua de posició en la borsa, i la persona aspirant passarà a ocupar l'últim lloc. La segona renúncia sense motiu justificat comportarà l'exclusió de la borsa.

Quan una persona finalitzi la seva contractació, s'incorporarà novament al lloc de la borsa que li correspon d'acord amb el seu ordre de puntuació.

La durada de la relació laboral per fer front a les necessitats de la Paeria, es concretarà en el decret de nomenament corresponent.

Les persones proposades per formar part de la borsa, en cas que hagin de ser nomenades, hauran de presentar en el termini de 5 dies naturals, a partir de la comunicació de la seva contractació, al Departament de Recursos Humans de la Corporació, la documentació prevista a la base 9 d'aquestes bases.

Seran causes d'exclusió de la borsa de treball:

- Estar sancionat/ada per resolució ferma en via administrativa d'un expedient disciplinari incoat per la comissió d'una falta greu o molt greu.

- Rebutjar, encara que justificadament, dos ofertes de treball, llevat que justifiqui documentalment està en alguna de les situacions de "no disponibilitat" establertes anteriorment.

- Haver-se informat desfavorablement la prestació del servei.

- Renunciar a un contracte de treball vigent o nomenament interí, ja iniciat.

- La voluntat expressa del interessat de ser exclòs de la borsa.

La borsa de treball tindrà una vigència de 4 anys, a comptar de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província de Lleida. Aquest termini podrà ser inferior en els casos següents:

a) Si es fa convocatòria de places corresponents a oferta pública d'ocupació de la mateixa categoria en concepte de funcionaris de carrera. En aquest cas la nova borsa de treball que es generi substituirà a la borsa constituïda en aquesta convocatòria.

b) Si en el cas que, davant d'una crida per cobrir un lloc de treball, cap de les persones que composin la borsa, l'accepti.

La borsa de reposició serà aprovada per Decret de Presidència i publicada en el Butlletí Oficial de la Província de Lleida, amb indicació del nom de les persones que en formen part.

 

17. Legislació aplicable

En allò que no estigui previst en les bases, es procedirà segons el que determini:

- Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

- Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

- Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

- Reial Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors.

- Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública.

- Decret Legislatiu1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic de la Llei de la funció pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

- Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

- Decret 161/2002, de 11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i de l'aranès en els processos de selecció de personal i provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

- Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local.

- Reial Decret 364/1995, de 10 de març, pel qual s'aprova el Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de la provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris/àries de l'Administració de l'Estat.

- Reial Decret 896/1991, de 7 de juny sobre normes bàsiques i programes mínims a que hauran d'ajustar-se el procediment de selecció.

- Reial Decret 462/2002, de 24 de maig, d'indemnitzacions per raó del servei.

- Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les Administracions públiques de Catalunya.

- Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques.

- Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic.

- Resta de normes i disposicions complementàries i concordants d'aplicació.

 

 

Disposició addicional

L'òrgan de selecció queda facultat per resoldre els dubtes que es puguin presentar i adoptar les resolucions, criteris i mesures necessàries pel bon ordre del procés de selecció en tots aquells aspectes no previstos en aquestes bases, procedint-se al respecte segons el que determini el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de personal al servei de les entitats local de Catalunya i la resta de disposicions aplicables.

Els actes de l'òrgan de selecció vinculen directament a l'administració convocant, encara que aquesta podrà procedir a la seva revisió de conformitat amb allò que es preveu a l'article 106 i 107 de la Llei 39/2015, supòsit en el que caldrà practicar de nou les proves o els tràmits afectats per les irregularitats.

 

 

Annex I. Temari

 

Temari general

 

1. La Constitució espanyola de 1978: estructura, contingut i principis. Els drets fonamentals i les llibertats públiques. Els deures.

2. Les Corts Generals. Composició, organització i atribucions del Congrés dels Diputats i del Senat. El Govern: funcions, designació i remoció del Govern i del president. El poder judicial: funcions i principis.

3. L'organització territorial de l'Estat: l'Administració local. Ens que l'integren. La Llei de bases del règim local. La regulació del règim local a Catalunya.

4. El municipi. Els òrgans de representació política i la seva designació. Òrgans necessaris i òrgans complementaris. Línies generals de l'organització i competències municipals.

5. L'Estatut d'autonomia de Catalunya; estructura, contingut essencial i principis fonamentals. Els procediments de reforma.

6. El Parlament de Catalunya: composició, organització i funcions. El President de la Generalitat: elecció, cessament i funcions. El Govern: composició i funcions.

7. L'acte administratiu: concepte, elements i classes. La motivació i la forma. El silenci administratiu.

8. L'eficàcia de l'acte administratiu: principis generals. Executivitat de l'acte administratiu. La notificació i la publicació. Invalidesa dels actes: nul·litat de ple dret, anul·labilitat.

9. El procediment administratiu comú. Drets dels interessats. Iniciació del procediment: iniciació d'ofici i iniciació a instància de l'interessat.

10. L'estructura del procediment administratiu: iniciació, ordenació, instrucció i finalització. Els terminis administratius: regulació. El silenci administratiu.

11. Revisió dels actes en via administrativa. Revisió d'ofici. Revocació dels actes administratius. Els recursos administratius: objecte i classes.

12. El règim jurídic de la funció pública catalana. La funció pública local: selecció i provisió de llocs; adquisició i pèrdua de la condició de funcionari.

13. Drets i deures del personal al servei de l'Administració pública. El sistema retributiu. Situacions administratives. Règim d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració pública.

14. L'accés a l'ocupació local i l'adquisició de la relació de serveis: sistemes de selecció i òrgans de selecció. La Provisió de llocs de treball i la mobilitat dels empleats públics. Règim disciplinari: Responsabilitat disciplinària, exercici de la potestat disciplinària; faltes i sancions. El règim d'incompatibilitats dels empleats públics.

15. Les hisendes locals. Classificació dels ingressos. Els pressupostos locals. Els tributs: concepte, naturalesa. Els impostos: concepte i principis. Taxes i contribucions especials. Els preus públics.

16. El patrimoni de les entitats locals: béns i drets que el conformen. Classes. Béns de domini públic. Béns patrimonials. Prerrogatives i potestats de les entitats locals amb relació amb els seus béns. Els béns comunals. L'inventari.

17. Formes de gestió dels serveis públics a les entitats locals: gestió directa, gestió indirecta.

18. Els contractes del sector públic: Tipus contractuals. Tipus de procediments d'adjudicació. Els contractes menors. La modificació dels contractes.

19. El servei públic local. Formes de prestació de serveis públics. La gestió directa i indirecta. La responsabilitat de l'Administració.

20. La igualtat de gènere a l'administració local.

 

Temari específic

 

21. El Tribunal Constitucional: naturalesa, composició i funcions. Els procediments de declaració d'inconstitucionalitat. El recurs d'empara. Els conflictes constitucionals. El conflicte en defensa de l'autonomia local.

22. Les fonts del dret administratiu. El reglament: concepte i classes. La potestat reglamentària i els seus límits. Procediment d'elaboració. El control de la potestat reglamentària.

23. El dret de la Unió Europea: concepte i característiques. Les fonts del dret de la Unió Europea: tractats originaris, reglaments, directives i decisions. Altres fonts.

24. Relacions del dret comunitari amb el dret intern.

25. Marc normatiu i classes d'entitats del sector públic. Les autoritats administratives independents. Els organismes autònoms. Les entitats públiques empresarials. Les societats mercantils. Els consorcis.

26. Institucions de control i de garantia: El Consell de Garanties Estatutàries. El Síndic de Greuges. L'Autoritat catalana de protecció de Dades i l'Oficina Antifrau de Catalunya.

27. L'administració local: regulació constitucional. Entitats que la integren. Règims especials. La suficiència financera.

28. La garantia constitucional de l'autonomia local: significat, contingut i límits. La Carta Europea d'Autonomia Local.

29. El sistema de fonts del dret local. Regulació bàsica de l'Estat i normativa de les comunitats autònomes en matèria de règim local. La incidència de la legislació sectorial sobre el règim local.

30. La potestat normativa de les entitats locals i principis de bona regulació. Ordenances i reglaments. El reglament orgànic. Procediment d'elaboració i publicitat.

31. L'organització municipal. Els municipis de règim comú. Òrgans necessaris: l'alcalde o alcaldessa, tinents d'alcalde, el ple i la junta de govern local. Els grups polítics.

32. Òrgans complementaris: comissions informatives i altres òrgans. Els municipis de gran població: especialitats del seu règim orgànic i funcional.

33. Les competències municipals: sistema de determinació. Competències pròpies, delegades i distintes de les pròpies. Els serveis mínims obligatoris. La reserva de serveis.

34. Règim de sessions i acords dels òrgans col·legiats de govern local. Actes, certificacions, comunicacions, notificacions i publicació dels acords. L'administració electrònica.

35. El procediment administratiu comú. Les fases del procediment. L'ordenació i la instrucció del procediment. La tramitació simplificada del procediment administratiu comú. La finalització del procediment: formes. El contingut de la resolució. La terminació convencional. El desistiment, la renúncia i la caducitat.

36. L'obligació de resoldre per part de l'administració i el règim del silenci administratiu. L'autotutela de l'administració. L'execució forçosa dels actes administratius: mitjans i principis d'utilització.

37. El procediment administratiu electrònic. Registres electrònics. La notificació dels actes administratius per mitjans electrònics. L'expedient administratiu electrònic.

38. Els convenis: definició dels convenis; distinció amb els protocols generals d'actuació; requisits de validesa i eficàcia; contingut; extinció dels convenis; efectes de la resolució dels convenis i tramesa al Tribunal de Comptes.

39. Procediments especials: aprovació d'Ordenances i Reglaments. Especial referència a les particularitats en l'aprovació del Reglament orgànic i en l'aprovació de les ordenances fiscals.

40. Informació i participació ciutadana. Marc normatiu i potestat d'autoorganització: la iniciativa ciutadana, noves tecnologies, consulta popular, associacions de veïns i dret de petició.

41. Estatut dels membres de les corporacions locals: elecció, honors, prerrogatives i deures. Limitacions a l'exercici d'activitats privades amb posterioritat al cessament.

42. Els grups polítics municipals: constitució i extinció, drets de participació, el funcionament dels grups, mitjans personals i materials.

43. El grup mixt. Especial referència a l'estatut jurídic dels regidors no adscrits.

44. La responsabilitat patrimonial de l'administració pública: evolució i règim actual. Principis i indemnització.

45. Responsabilitat concurrent de les administracions públiques. Responsabilitat de dret privat. Responsabilitat de les autoritats i del personal. La responsabilitat per actes dels contractistes i els concessionaris que causen dany a tercers.

46. Els contractes del sector públic: àmbit objectiu i subjectiu. Delimitació i regulació dels tipus contractuals. Contractes administratius i contractes privats; jurisdicció.

47. La doctrina dels actes separables. El recurs especial en matèria de contractació.

48. Classes d'expedients de contractació, plecs i altra informació. La selecció del contractista i l'adjudicació del contracte: procediments, formes i criteris d'adjudicació. Garanties. Notificació, formalització i publicitat del contracte.

49. El contracte menor: casuística i procediment. Problemàtica en la seva aplicació.

50. Exercici d'activitats econòmiques per les entitats locals i la reserva de serveis. L'activitat de prestació de serveis públics en les entitats locals: concepte, establiment, prestació i supressió.

51. Les formes de gestió dels serveis públics locals. Les formes de gestió directa. Les formes d'activitat administrativa de les entitats locals. L'activitat de foment: especial referència a les subvencions. L'activitat de policia: la intervenció administrativa local en l'activitat privada, en particular principis i mitjans.

52. Gestió indirecta dels serveis públics locals: les concessions, concepte, naturalesa i elements. Potestats de l'administració pública. Drets i obligacions del concessionari. Relacions del concessionari amb els usuaris. Extinció de les concessions. Els consorcis.

53. El patrimoni de les entitats locals: concepte i classificació. Béns de domini públic i béns patrimonials.

54. Alteració de la qualificació jurídica dels béns. Adquisició, alienació i cessió dels béns. Utilització i aprofitament dels béns. Conservació, protecció i defensa dels béns.

55. Obligacions, prerrogatives i potestats de les entitats locals respecte els seus béns.

56. Dret civil: concepte i contingut. Les fonts del dret. Els principis generals del dret: funcions. La jurisprudència: el seu valor i forma d'aplicació. El costum: classes i prova. Efectes essencials de les normes: compliment i error de dret. La nul·litat. El frau a la llei. Eficàcia i vigència de les normes. El principi d'irretroactivitat.

57. Dret civil: capacitat jurídica i capacitat d'obrar . Exercici dels drets subjectius: límits; doctrina de l'abús del dret i de la bona fe. Renúncia dels drets. El poder de disposició i les prohibicions d'alienar. Teoria de l'aixecament del vel de les persones jurídiques.

58. La personalitat jurídica en el dret català. Les fundacions: concepte. La carta fundacional. Funcionament i activitat de les fundacions. Registre de Fundacions. L'extinció de es fundacions. Les fundacions no sotmeses al dret català. Les associacions: concepte. Constitució i inscripció. Organització i funcionament. Les persones associades: drets i deures. Relacions amb l'Administració. La dissolució i liquidació de les associacions. Les associacions de caràcter especial. Les associacions no sotmeses al dret català.

59. El procés civil: judici ordinari i el judici verbal. Mitjans de prova. La sentència. Efectes jurídics: cosa jutjada formal i material. Altres formes d'acabament del procés: renúncia, desistiment, assentiment, transacció, satisfacció extraprocessal i carència sobrevinguda de l'objecte.

60. Els principis informadors del Dret penal: principi d'intervenció mínima, legalitat i culpabilitat. Principi de non bis in ídem. La interpretació en el dret penal. L'analogia.

61. La responsabilitat civil derivada dels delictes i faltes. Persones civilment responsables. Extensió de la responsabilitat civil i la seva aplicació a l'Administració pública. Compatibilitat i incompatibilitat de les sancions penals i administratives. Extinció de la responsabilitat penal. Examen especial de la prescripció del delicte i de la pena.

62. Delictes relatius a l'ordenació del territori. Delictes sobre el patrimoni històric. Delictes contra els recursos naturals i el medi ambient. Delictes de falsedat.

63. Delictes contra l'Administració pública. Prevaricació dels funcionaris públics i altres comportaments injustos. Abandonament de destí i omissió del deure de perseguir delictes. Desobediència i la denegació d'auxili. Infidelitat en la custòdia de documents i la violació de secrets.

64. Suborn. Tràfic d'influències. Malversació de cabals públics. Fraus i exaccions il·legals. Negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics i abusos en l'exercici de la seva funció.

65. Delictes contra l'ordre públic: referència als atemptats contra l'autoritat, els seus agents i els funcionaris públics, i de la resistència i desobediència. Desordres públics.

66. El procediment penal ordinari: fases. El procediment abreujat. El procediment per l'enjudiciament ràpid de determinats delictes. Procediment pel judici de delictes lleus i altres . processos penals especials. Recursos.

67. El pressupost: concepte i naturalesa jurídica. Règim jurídic del pressupost de l'Estat, les comunitats autònomes i les entitats locals. La despesa pública: concepte, classificacions i règim jurídic

68. La legislació urbanística a Catalunya: evolució. La legislació vigent. Les administracions i òrgans administratius amb competències urbanístiques. El Reial decret legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, pel quals s'aprova el text refós de la Llei de sòl i rehabilitació urbana. L'ordenació del territori a Catalunya. La Llei de política territorial.

69. Règim urbanístic del sòl. Classificació del sòl. Règim de la propietat del sòl. Contingut del dret de propietat del sòl: facultats, drets i càrregues. Procediment d'elaboració i aprovació dels plans urbanístics. Efectes de l'aprovació de les figures de planejament.

70. Classes de plans i la seva tramitació. Plans directors urbanístics. El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Normes de planejament. El planejament derivat.

71. Els plans parcials urbanístics. Els plans especials urbanístics. Els plans de millora urbana. Catàlegs i ordenances municipals urbanístiques.

72. La intervenció i el control administratiu de les activitats amb incidència ambiental. La Llei de prevenció i control ambiental. Objecte, finalitat, àmbit d'aplicació, definicions, competències i informació.

73. L'autorització ambiental. La llicència ambiental. La comunicació ambiental.

74. Disposicions comuns: informe urbanístic, modificacions, caducitat, clausura, transferibilitat, revisió, cessament a la llei ambiental.

75. La legislació sobre prevenció de la contaminació acústica. Llei 16/2002 i Decret 176/2009, de 10 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 16/2002, de 28 de juny, de protecció contra la contaminació acústica. Les zones de soroll. Règim d'intervenció administrativa en l'Ordenança reguladora dels sorolls i les vibracions. Com ha d'actuar un ajuntament davant de queixes per soroll.

76. La legislació sobre residus Llei 22/2011 de 28 de juliol, de residus i sols contaminats. Ordenances reguladores de la neteja pública i de la gestió dels residus locals. Decret Legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora dels residus.

77. El procediment contenciós administratiu . El procediment ordinari . El procediment abreujat. Les mesures cautelars en el recurs contenciós.

78. La sentència en el procés contenciós administratiu. Execució provisional i definitiva de les sentències. Suspensió i no execució de les sentències.

79. Recurs d'apel·lació. Recurs de cassació: resolucions contra les qual és procedent, motius del recurs, tramitació i efectes. Recurs de revisió.

80. Marc jurídic i àmbit d'aplicació de la protecció de dades i principis. Legitimació per al tractament de dades. Bases jurídiques, consentiment, categories especials, dades biomètriques, dades relatives a condemnes i infraccions penals i administratives.

81. Protecció de dades, dret d'accés a la informació pública i publicitat activa i reutilització de la informació.

82. La interoperabilitat a les administracions públiques. La interoperabilitat de plataformes i serveis. Les relacions entre administracions públiques. Eines de tramitació interadministrativa. El catàleg de dades i documents electrònics.

83. Identificació i signatura electròniques. El certificat digital. Tipus de certificats digitals a les administracions locals. La representació electrònica de la ciutadania en el procediment administratiu.

84. Òrgans competents en matèria de personal. Estructura organitzativa. Relació de llocs de treball. Mesures i instruments de racionalització

85. Selecció del personal funcionari i laboral. Accés de persones amb discapacitat. Accés de la ciutadania dels estats membres de la Unió Europea. Promoció interna i/o integració.

86. Condicions de treball: jornada i horaris. Mesures de conciliació. Permisos i llicències. La incapacitat temporal.

87. Situacions administratives del personal funcionari i laboral. Responsabilitat disciplinària.

88. Retribucions del personal funcionari i laboral. Indemnitzacions per raó del servei.

89. Personal eventual. Personal directiu. Personal interí i temporal.

90. Drets de representació col·lectiva. Meses de negociació i òrgans de representació. Acords, pactes i convenis. Dret de vaga.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
17008 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de las bases generales reguladoras del proceso selectivo por concurso-oposición libre de una plaza de técnico\/a superior de adjunto\/a a Secretaría del Ayuntamiento (exp. 1331\/2022).","published_date":"2024-02-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"17008"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Balaguer,DOGC,DOGC 2024 nº 9105 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-02-20/17008-anuncio-aprobacion-bases-generales-reguladoras-proceso-selectivo-concurso-oposicion-libre-plaza-tecnico-superior-adjunto-a-secretaria-ayuntamiento-exp-1331-2022 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.