EDICTO sobre modificación de los Estatutos del organismo autónomo Instituto Municipal de Empleo Salvador Seguí.

De conformitat amb el previst en l'article 201 del DECRET 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals (ROAS), es fa públic que l'Ajuntament Ple en la sessió de 24 de novembre de 2023, va acordar aprovar inicialment la modificació dels estatuts de l'organisme autònom Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí, que es transcriu literalment a continuació:

 

"Atès que els Estatuts de l'organisme autònom Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí, preveuen la possibilitat de que formin part com a vocals del seu Consell Rector persones que no siguin regidors de la Corporació, si bé la majoria de membres hauran de ser regidors/es.

Vista la voluntat de que hi hagi una equivalència en relació amb altres ens instrumentals integrats en l'Ajuntament de Lleida, en els que els seus estatuts preveus també la possibilitat de que en els seus òrgans rectors formin part com a vocals persones que no siguin regidors de la Corporació, sense necessitat de que un mínim dels respectius nomenaments hagin de recaure en regidors.

 

Per l'exposat es proposa la modificació de l'article 9.3 dels els Estatuts de l'organisme autònom Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí, de forma que on hi diu:

"3. Correspon al Ple de l'Ajuntament la designació, el cessament o la substitució dels vocals del Consell Rector, a proposta de l'Alcalde, de conformitat amb les propostes prèvies dels grups polítics, organitzacions empresarials i sindicats més representatives, i dels òrgans de representació dels treballadors i treballadores. Podran ser vocals del Consell persones que no siguin regidors de la Corporació, si bé la majoria de membres hauran de ser regidors/es."

Hi digui

"3. Correspon al Ple de l'Ajuntament la designació, el cessament o la substitució dels vocals del Consell Rector, a proposta de l'Alcalde, de conformitat amb les propostes prèvies dels grups polítics, organitzacions empresarials i sindicats més representatives, i dels òrgans de representació dels treballadors i treballadores. Podran ser vocals del Consell persones que no siguin regidors de la Corporació"

 

Fonaments de Dret

L'article 85 bis de la de la Llei 7/1985, de 2 d'abril reguladora de les bases del Regim local (LRBRL), estableix en el seua apartat 1.c) que:

c) En els organismes autònoms locals haurà d'existir un consell rector, la composició del qual es determinarà en els seus estatuts.

Per la seva part, la lletra a) de l'esmentat article 85bis.1 de la LRBRL estableix que:

a).La seva creació, modificació, refosa i supressió correspondrà al Ple de l'entitat local, qui aprovarà els seus estatuts.

L'article 25 dels actuals estatuts de l'organisme autònom Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí estableixen pel que fa a la modificació estatutària que:

La modificació dels Estatuts, haurà d'ajustar-se als mateixos tràmits seguits per a la seva aprovació.

Aquesta remissió normativa obliga a acudir als preceptes legals que regulen el procediment a seguir per l'aprovació dels estatuts dels Organismes Autònoms, que ve recollida a l'article 201 del DECRET 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals (ROAS), en el que s'estableix el següent procediment:

a) Correspon al ple de la corporació l'aprovació inicial.

b) L'acord de constitució i els estatuts s'han de sotmetre a informació pública per un termini mínim de trenta dies per a l'examen i la presentació d'al·legacions i suggeriments.

c) El ple ha de resoldre les al·legacions formulades i, si s'escau, procedir a l'aprovació definitiva en el termini de tres mesos a comptar des de l'acord d'aprovació inicial.

d) El text dels estatuts s'ha de publicar íntegrament en el Butlletí Oficial de la província i inserir una referència d'aquesta publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

De conformitat amb l'article 22 dels Estatuts de l'organisme autònom Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí correspon al Regidor/a al qual estigui adscrit l'IMO:

G) La proposta al Ple, Junta de Govern Local o Alcalde per a l'adopció dels acords que segons el que disposa el present article sigui competència dels mateixos.

De conformitat amb el cartipàs actual, Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí està adscrit a la regidoria de Joventut, Educació i Ocupació.

 

Per l'exposat, per aquesta regidora de Joventut, Educació i Ocupació es proposa al Ple l'adopció dels següents acords:

 

Primer.- Aprovar inicialment la modificació dels Estatuts de l'organisme autònom Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí, de forma que on hi diu:

"3. Correspon al Ple de l'Ajuntament la designació, el cessament o la substitució dels vocals del Consell Rector, a proposta de l'Alcalde, de conformitat amb les propostes prèvies dels grups polítics, organitzacions empresarials i sindicats més representatives, i dels òrgans de representació dels treballadors i treballadores. Podran ser vocals del Consell persones que no siguin regidors de la Corporació, si bé la majoria de membres hauran de ser regidors/es."

Hi digui

"3. Correspon al Ple de l'Ajuntament la designació, el cessament o la substitució dels vocals del Consell Rector, a proposta de l'Alcalde, de conformitat amb les propostes prèvies dels grups polítics, organitzacions empresarials i sindicats més representatives, i dels òrgans de representació dels treballadors i treballadores. Podran ser vocals del Consell persones que no siguin regidors de la Corporació."

 

Segon.- Sotmetre aquest acord de l'aprovació inicial a informació pública, mitjançant la inserció d'un anunci en el Butlletí Oficial de la Província, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i en el tauler d'anuncis per un termini de 30 dies hàbils, per a la formulació d'al·legacions i/o reclamacions. Si no si presenta cap reclamació ni al·legació la modificació estatutària esdevindrà aprovada definitivament.

 

Tercer.- Un cop aprovada definitivament la modificació dels Estatuts de l'organisme autònom Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí comunicar-la al departament competent en matèria d'Administració local, als efectes de la seva inscripció al registre del sector públic local de Catalunya.

 

Quart.- Donar trasllat d'aquest acord a la presidència, a la secretaria i a la intervenció de l'organisme autònom Institut Municipal d'Ocupació Salvador per al seu coneixement i efectes escaients."

 

La qual cosa es fa pública, als efectes abans esmentats.

 

Lleida, 9 de febrer de 2024

 

Fèlix Larrosa Piqué

Paer en cap

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16869 {"title":"EDICTO sobre modificación de los Estatutos del organismo autónomo Instituto Municipal de Empleo Salvador Seguí.","published_date":"2024-02-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"16869"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Lleida,DOGC,DOGC 2024 nº 9103 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-02-16/16869-edicto-modificacion-estatutos-organismo-autonomo-instituto-municipal-empleo-salvador-segui https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.