EDICTO sobre aprobación de las bases específicas y la convocatoria para la cobertura de tres plazas de agente de la Guardia Urbana en el Ayuntamiento de Cornellà de Llobregat por el sistema de movilidad interadministrativa.

La Junta de Govern Local de data 9 de febrer de 2024 va aprovar. les Bases Específiques i la convocatòria per a la cobertura de 3 places d'agent de la guàrdia urbana a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat pel sistema de mobilitat interadministrativa, que tot seguit s'indica,

 

 

BASES ESPECÍFIQUES REGULADORES DEL PROCÉS SELECTIU DE 3 PLACES D'AGENT DE LA GUÀRDIA URBANA A L'AJUNTAMENT DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT PEL SISTEMA DE CONCURS OPOSICIÓ, ESPECÍFIC DE MOBILITAT INTERADMINISTRATIVA

 

1.- OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

L'objecte d'aquesta convocatòria és la cobertura definitiva de les següents places vacants en aquesta Corporació municipal:

Nom de la plaça: Agent de la Guàrdia Urbana

Nombre de places: 3

Escala: Administració Especial

Sots-Escala: Serveis especials -Guàrdia Urbana

Subgrup: C1

Modalitat d'accés: Concurs oposició específic de mobilitat interadministrativa

Relació Laboral un cop superat el procés selectiu: Funcionari/ària de carrera

Les retribucions anyals de les places seran les següents:

- Salari Base: Les establertes per la legislació vigent i que constin en el catàleg de Llocs de Treball.

- Complement de Destí: Nivell 16.

- Complement específic: Les que constin en el Catàleg de Llocs de Treball en funció del lloc que se li assigni.

- Complement de productivitat: Les que anyalment s'estableixi en el programa

1.1 Funcions del lloc de treball

Les funcions atribuïdes al lloc de treball són les que estableixen els articles 11 i 12 de la Llei 16/1991 de 10 de juliol de les policies locals de Catalunya i altres normes de caràcter legal o reglamentari que s'exercitaran en règim d'incompatibilitat.

 

2. NORMATIVA APLICABLE

La convocatòria es regirà per aquestes bases específiques i en el marc de les Bases Generals de l'Ajuntament de Cornellà del Llobregat, en concordança amb el Text Refós de l'Estatut Bàsic de l'empleat Públic (TREBEP), i pel Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, que s'insereix en el marc normatiu de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya i altres normes de caràcter legal o reglamentari.

 

3. REQUISITS QUE HAURAN DE REUNIR ELS ASPIRANTS

Per a prendre part en el procés selectiu seran necessaris els següents requisits:

a) Tenir nacionalitat espanyola, d'acord amb la legislació vigent.

b) Haver complert 18 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

c) Ser funcionari/ària de carrera de cossos de policia local de Catalunya o funcionaris/àries del Cos de Mossos d'Esquadra o d'altres forces i cossos de seguretat de l'Estat Espanyol amb un mínim d'antiguitat de dos anys en el respectiu cos policial i estar en situació d'actiu en els cossos de referència.

d) Títol de batxillerat, tècnic o una altra d'equivalent o superior, d'acord amb la disposició transitòria setena de la Llei 16/1991. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació de l'òrgan competent.

e) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determina la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

f) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

g) Tenir una alçada mínima de 1,55 m les dones i de 1,65 m els homes. Aquest requisit serà comprovat en el reconeixement mèdic per metges col·legiats establert a la base setena.

h) No haver estat condemnat per cap delicte, o en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals. No estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques, ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública, ni estar en situació de suspensió de funcions, ni haver estat destituït de comandament com a conseqüència d'expedient disciplinari mentre durin els efectes de la sanció. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

i) Posseir el permís de conduir vehicles de la classe B i A2.

j) Declaració jurada o promesa per la qual es pren compromís de mantenir vigent els permisos de conduir, mentre es mantingui la relació laboral amb la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat.

k) Compromís de portar armes que es prendrà mitjançant declaració jurada per escrit, junt amb la instancia de sol·licitud de formar part de les proves. En cas de que l'aspirant sigui funcionari en actiu en altra Corporació, certificació de no haver estat inhabilitat per portar arma de foc en virtut de les proves d'actitud establertes al Decret 219/1996, de 12 de Juny, pel qual s'aprova el Reglament d'armament de les Policies Locals.

l) Tenir superat el curs de formació per accedir a l'escala bàsica en el cos policial a què pertanyi l'aspirant.

m) Estar capacitat/da i posseir un grau de coneixement de la llengua catalana, tant en l'expressió oral com en l'escrita, que el/la faci apte/a per desenvolupar les seves funcions, equivalents al nivell B2 d'acord amb l'article 16 del Decret 233/2002.

n) Haver satisfet la taxa d'inscripció.

Tots aquest requisits anteriors s'han de complir i acreditar el darrer dia de presentació de sol·licituds. En tots els casos, aquests requisits s'han de mantenir fins a la presa de possessió com a funcionaris/àries de carrera de les persones aspirants.

Si el tribunal té coneixement que algun dels aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de l'interessat, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

 

4. DRETS D'EXAMEN

Les persones que vulguin participar en el procés selectiu hauran d'abonar els drets d'examen que s'estableixen a l'Ordenança Fiscal número 6 i es pot fer el pagament mitjançant el següent enllaç:

Ajuntament de Cornellà de Llobregat - Catàleg de Tràmits - Fitxa (cornella.cat)

Les persones que acreditin estar a l'atur tindran una reducció del 100% d'aquesta taxa.

 

5. PUBLICITAT DE LES BASES I LA CONVOCATÒRIA

Les bases i la convocatòria es publicaran íntegrament a la seu electrònica de la Corporació: Oferta pública - Ajuntament de Cornellà (cornella.cat), al Butlletí Oficial de Província (BOP) i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Les proves es faran públiques mitjançant anunci a la seu electrònica.

 

6. SOL·LICITUDS

Juntament amb la sol·licitud, que haurà contenir el codi de convocatòria corresponent i la declaració responsable conforme l'aspirant compleix totes les condicions exigides, caldrà presentar la següent:

6.1 .- Documentació:

a. Sol·licitud de participació al procés, segons formulari de sol·licitud per participar en procesos selectius

b. Justificant del pagament dels drets d'examen, tal i com s'indica a la base 4.

c. Currículum vitae actualitzat

d. Còpia del DNI o passaport.

e. Còpia de la titulació que acredita el requisit de titulació establert a la base 3.d.

f. Fotocòpia dels carnets de conduir A i B

g. En el cas d'instàncies defectuoses, es requerirà la persona interessada per tal que esmeni els errors, amb l'advertiment que, si no ho fa abans de 10 dies hàbils, quedarà exclosa de la llista d'aspirants.

h. No serà necessari compulsar la documentació presentada mitjançant fotocòpia. Aquesta documentació es compulsarà juntament amb la resta de la documentació que s'ha de presentar per tramitar el nomenament com a funcionari/a en pràctiques o, si escau, com a funcionari/a de carrera. En el supòsit de que la documentació presentada no coincideixi amb l'original, la persona aspirant quedarà exclosa del procés selectiu.

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent. Les dades personals seran tractades d'acord amb el Reglament europeu 2016/679, del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016 (RGPD) i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. A aquests efectes i d'acord amb els article 16 al 21 del RGPD, les dades de caràcter personal s'inclouran en el fitxer de Personal, el responsable del qual és l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

6.2.- Termini de presentació de sol·licituds:

Per presentar la sol·licitud, les persones aspirants disposaran del termini de 20 dies hàbils a comptar de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

 

7.- ADMISSIÓ DE LES PERSONES CANDIDATES

Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies i fetes les comprovacions oportunes, es publicarà a la pàgina web de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat http://www.cornella.cat/ca/index.asp, la llista provisional de persones admeses i excloses.

Les persones aspirants podran formular les al·legacions que considerin convenients en el termini de 10 dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista provisional de les persones admeses i excloses.

D'acord amb el que estableix l'article 6.2 de les Bases Generals, finalitzat el termini d'al·legacions i resoltes les possibles incidències, es farà pública la llista definitiva de persones admeses i excloses.

Si no s'hi presenten al·legacions o aquestes es desestimen, es considerarà elevada a definitiva la llista provisional de persones admeses i excloses i no caldrà tornar-la a publicar. Si s'accepta alguna al·legació, es procedirà a aprovar la llista definitiva de persones admeses i excloses amb les esmenes corresponents i es farà pública al web municipal. El contingut d'aquesta resolució ha de complir amb allò previst a l'aprovació de la llista provisional.

 

8. COMISSIÓ DE VALORACIÓ

La Comissió de valoració estarà constituïda en la forma establerta a l'article 45 i següents del Decret 233/2002, de data 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, amb la següent composició:

a) Ha de garantir la imparcialitat i idoneïtat dels seus membres.

b) Estaran integrades per un nombre senar de persones designades per la corporació amb els mateixos requisits i proporció de representants establertes en aquest reglament per a la composició dels tribunals qualificadors.

c) Un terç ha d'estar integrat per membres o persones funcionàries de la mateixa corporació

d) Un altre terç ha de ser integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria

e) El terç restant ha de ser proposat pel Departament d'Interior, entre els quals hi haurà com a mínim, una persona proposada per l'Institut de Seguretat Pública (ISPC) i una altra per la Direcció General de Coordinació de Policies Locals.

El tribunal ha d'estar integrat, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars.

La secretaria del Tribunal, que no té la condició de membre d'aquest, recau en el Secretari/a General de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat o funcionari/a en qui delegui, el/la qual tindrà veu però no vot.

La designació nominal de membres del tribunal i de suplents es farà mitjançant la resolució que aprovi la llista d'admesos/es i exclosos/es, i tindrà els mateixos mecanismes de publicitat.

El personal d'elecció o assignació política, el personal interí i el personal eventual no podran formar part del tribunal.

El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense la presència d'un mínim de la meitat més un dels seus membres, siguin titulars o suplents.

Les decisions del tribunal es prendran per majoria simple dels membres presents i en cas d'empat, el vot de qualitat del president/a decidirà.

 

9.- PROCÉS DE SELECCIÓ

La selecció per concurs específic de mobilitat interadministrativa constarà de les dues fases següents:

1. Fase d'oposició consistent en l'acreditació de capacitats mitjançant la superació de proves obligatòries i eliminatòries,

2. Fase de valoració de mèrits.

El Tribunal podrà determinar la realització de dos o més exercicis en una sola sessió.

Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida. Els aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, fins i tot per raons de força major, seran definitivament exclosos del procés selectiu.

El dia, hora i lloc de realització de cadascuna de les proves, així com els resultats de les mateixes es publicaran al web de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat https://www.cornella.cat/ca/tramits/oferta-publica .

El lloc, la data i l'hora del començament de la primera prova es faran públics a la resolució que aprova la llista provisional de persones admeses i excloses a la convocatòria.

Les persones aspirants seran convocades per a cadascun dels exercicis o proves en crida única.

Si una persona no es presentés a alguna de les proves, quedarà eliminada del procés selectiu, excepte si l'absència en el moment de realització de la prova és per les causes de força major següents:

a) Hospitalització per embaràs de risc

b) Hospitalització per causa de part

c) Hospitalització o ingrés a urgències com a conseqüencia d'una malaltia greu (segons el Reial decret 1148/2011, de 29 de julio o accident in itinere

d) Intervenció mèdica urgent per risc de vida de la persona aspirant

En aquests casos s'haurà de justificar la causa de força major en el termini màxim de 48 hores a comptar des de l'hora d'inici de la prova, mitjançant correu electrònic a l'adreça seleccio@aj-cornella.cat

En qualsevol dels supòsits anteriors l'òrgan de selecció convocarà la persona aspirant a la realització de la prova en un termini màxim de 15 dies des de l'alta hospitalària i el temps màxim per ser cridada a la realització de la prova serà la data de finalització de la fase d'oposició de la convocatòria, pel que si la causa de força major que va generar l'absència no ha desaparegut abans d'aquest moment la persona afectada restarà eliminada del procés.

L'òrgan de selecció podrà demanar l'acreditació dels aspectes necessaris en qualsevol moment del procés selectiu quan cregui que hi ha indicis suficients per valorar l'exclusió d'una persona candidata.

 

10.- PROVES DE LA FASE D'OPOSICIÓ

La puntuació màxima de la fase oposició serà de 60 punts

Primera prova: coneixements de llengua catalana

Consisteix en la realització d'exercicis de coneixements sintàctics i de comprensió de la llengua catalana del nivell B2 i, si escau, en la realització d'una entrevista amb una persona experta que permeti valorar-ne els coneixements orals.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal comptarà amb l'assessorament de personal tècnic de normalització lingüística.

Aquesta prova tindrà caràcter eliminatori i es qualificarà com a APTE/A o NO APTE/A. Restaran excloses del procés selectiu les persones que no la superin.

Queden exempts de realitzar aquesta els i les aspirants que acreditin documentalment en el termini i forma correcte, acomplir alguna de les condicions establertes en la base 3a d'aquesta convocatòria.

Segona prova: Coneixements teòrics i operatius

Consistirà en la resolució per escrit de dos supòsits pràctics plantejats pel Tribunal relacionats amb les funcions pròpies de la categoria d'agent de la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat.

Per a la resolució de l'exercici les persones aspirants disposaran d'un màxim de 60 minuts per a cada un dels supòsits pràctics. La durada total de la prova no podrà excedir els 120 minuts.

El Tribunal podrà demanar que cada candidat faci la defensa oral dels supòsits pràctics i en podrà demanar concrecions o esclariments.

Es valorarà la correcció del raonament, la solució proposada, la capacitat de redacció de l'aspirant i l'aplicació dels coneixements relacionats al temari de l'Annex I.

La puntuació de cada supòsit pràctic serà de fins a 25 punts, sent la puntuació mínima per considerar apte al opositor 12,5 punts per a cada supòsit.

La puntuació final d'aquesta prova serà el sumatori de les puntuacions obtingudes a cada un dels supòsits pràctics que no podrà ser superior a 50 punts.

Per superar aquesta prova l'aspirant haurà de superar la puntuació mínima establerta a cada un dels supòsits pràctics.

Les persones aspirants que hagin resultat aptes en aquesta prova, seran ordenades de major a menor puntuació en funció del sumatori dels dos casos pràctics. Un cop ordenades, només passaran a la 3a prova -psicotècnics- les 50 persones aspirants millor classificades. En cas d'empat, passaran a la 3a prova totes aquelles persones empatades amb aquesta puntuació.

Les persones aspirants tindran un termini de dos dies hàbils comptadors des del dia següent a la data de publicació dels resultats de la prova, per tal de formular les al·legacions que considerin oportunes.

Les al·legacions s'hauran de realitzar per escrit mitjançant instancia presentada al registre general de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Tercera prova: Tests aptitudinals, avaluació psicològica i personalitat.

Consisteix en dues proves:

La primera consistirà en la realització de tests adreçats a la valoració de les capacitats intel·lectuals i els processos de raonament de les persones aspirants.

Aquesta prova és obligatòria i tindrà caràcter eliminatori, les persones aspirants seran qualificades com a APTE/A o NO APTE/A, quedant aquestes últimes excloses del procés selectiu.

La segona part consistirà en la realització de qüestionaris que mesurin els trets de personalitat bàsics, els trets clínics i les competències laborals, així com la seva adaptació personal i social a l'entorn. Aquests qüestionaris determinaran l'adequació de la persona al perfil requerit per a la funció policial.

Aquesta prova és obligatòria i tindrà caràcter eliminatori, les persones aspirants seran qualificades com a APTE/A o NO APTE/A, quedant aquestes últimes excloses del procés selectiu.

Aquestes proves seran realitzades per persones tècniques habilitades especialitzades en proves psicotècniques amb assistència de un mínim de 1 membre del tribunal.

Les persones aspirants que hagin resultat aptes en aquesta prova, seran ordenades de major a menor puntuació en funció del sumatori de les qualificacions obtingudes de les proves puntuables.

Les persones aspirants tindran un termini de dos dies hàbils, comptadors des del dia següent a la data de publicació dels resultats de la prova, per tal de formular les al·legacions que considerin oportunes.

Les al·legacions s'hauran de realitzar per escrit mitjançant instancia presentada al registre general de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Quarta prova: entrevista personal

Les persones aspirants que hagin superat les proves, seran ordenes de major a menor puntuació a partir de la nota que resulti del sumatori de les proves puntuables.

Es convocarà a l'entrevista a les persones aspirants següents:

- En una primera crida, es convocaran les 30 persones millor classificades i, en cas d'empat, totes aquelles persones empatades en aquesta posició.

El Tribunal, per tal de garantir la cobertura de les places convocades, podrà ampliar el nombre de persones aspirants convocades a entrevista durant la primera crida, en cas de no arribar al mínim de persones que hagin superat aquesta prova, i s'aniran convocant les 20 persones següents millor classificades, fins arribar a cobrir les places convocades.

Aquesta prova consistirà en una entrevista per competències que mesurarà el grau d'adequació al següent perfil competencial: interès i iniciativa, habilitats socials, responsabilitat, resolució de problemes, flexibilitat i polivalència, transmissió de la informació, autocontrol i resistència a la pressió.

Aquestes proves seran realitzades per persones tècniques habilitades especialitzades en proves psicotècniques amb assistència de un mínim de 2 membre del tribunal. La falsedat demostrada en les respostes dels qüestionaris comportarà l'eliminació de l'aspirant.

Aquesta prova tindrà caràcter eliminatori i es qualificarà fins a 10 punts. Quedaran eliminades amb una qualificació de NO APTE/A les persones que no obtinguin una puntuació igual o superior a 5 punts.

 

11.- FASE DE CONCURS. VALORACIÓ DE MÈRITS

En aquesta fase es valoraran els mèrits aportats pels aspirants i que hagin al·legat i acreditat documentalment, mitjançant fotocòpies compulsades, d'acord amb el barem establert en l'annex I d'aquestes bases.

El Tribunal qualificador farà publica la llista provisional de puntuacions que resulti de l'aplicació del barem de mèrits de l'Annex II i III d'aquestes bases.

Les persones aspirants tindran un termini de dos dies hàbils, comptadors des del dia següent a la data de publicació de les puntuacions, per tal de formular les al·legacions que considerin oportunes.

Les al·legacions s'hauran de realitzar per escrit mitjançant instancia presentada al registre general de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Finalitzat el termini esmentat i resoltes les al·legacions es farà pública la llista definitiva i ordenada del sumatori de puntuacions de la fase d'oposició i concurs.

 

12.- RESOLUCIÓ D'EMPATS

Si es produís l'empat entre els aspirants en el conjunt de la fase oposició, el criteri es dirimirà a favor de la persona amb millor puntuació a la sisena prova -entrevista personal.

El Tribunal Qualificador publicarà la relació final d'aprovats per ordre de millor puntuació.

 

13.- RECONEIXEMENT MÈDIC

Del total de persones aspirants declarades com a aptes, realitzaran les proves mèdiques el nombre de persones que el tribunal determini segons l'ordre de classificació definitiu establert a la base 7a i, si escau, l'aplicació de la 8a.

També podran ser convocades a realitzar-les les persones aspirants amb puntuacions immediatament inferiors, que quedaran en situació de reserva de plaça, per si es produís alguna desqualificació o baixa voluntària. No obstant això serà el Tribunal el que establirà el nombre de persones a convocar per al reconeixement mèdic.

Aquesta prova és obligatòria, tindrà caràcter eliminatori i les persones aspirants seran qualificades com a APTES o NO APTES, quedant aquestes últimes excloses del procés selectiu.

Consisteix en un reconeixement mèdic, realitzat per metges o metgesses col·legiats, per comprovar que no es detecta en els o les aspirants l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l'annex d'aquesta convocatòria.

Els professionals als quals s'encarregui la realització de la prova mèdica, entregaran un informe sobre cada un dels aspirants declarant si son aptes o no aptes en aplicació dels criteris de l'annex III.

 

14.- QUALIFICACIONS DELS ASPIRANTS I PROPOSTA DE NOMENAMENT DEFINITIU

El Tribunal Qualificador publicarà la relació d'aprovats per ordre de millor puntuació determinat per la suma de les puntuacions en la fase d'oposició i concurs de valoració de mèrits. Respectant aquesta classificació, el nombre que finalment hagués estat convocat seran proposades pel Tribunal pel seu nomenament com a agents de la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat.

En cas que les places no quedessin cobertes per cap aspirant, les vacants passaran a augmentar la provisió de places d'agent de la Guàrdia Urbana, corresponents al procés selectiu pel sistema d'oposició lliure que no hagués finalitzat.

 

15.- INCORPORACIÓ

Les persones aspirants nomenades hauran d'incorporar-se al servei de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat en el moment que siguin requerides i en el termini màxim d'un mes des de la data de nomenament. Aquelles persones que no s'incorporin al servei de manera injustificada perdran tots els drets derivats del procés de selecció i del nomenament com a funcionaris/àries.

 

16.- PROPOSTA DE NOMENAMENT DEFINITIU

Transcorregut el període de pràctiques, seran proposades pel Tribunal pel seu nomenament com a personal funcionari de carrera.

En cas que les places no quedessin cobertes per cap aspirant, les vacants passaran a augmentar la provisió de places d'agent de la Guàrdia Urbana, corresponents al procés selectiu pel sistema d'oposició lliure que no hagués finalitzat.

 

17.- INCIDÈNCIES

El tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu, en base al que preveuen les Bases Generals, el Reglament del Personal al Servei de les Entitats Locals, el Reglament d'Accés, Promoció i Mobilitat de les Policies Locals i la Llei de les Policies Locals de Catalunya.

 

 

ANNEX I -TEMARI MARC DE LA PROVA DE CONEIXEMENTS TEÒRICS I OPERATIUS

 

CODI PENAL

1. Delictes i delictes lleus. Persones responsables. Circumstàncies modificadores de la responsabilitat criminal

2. Les penes, classes i efectes. La suspensió i la substitució de la pena privativa de llibertat.

3. Delictes i delictes lleus contra les persones: Homicidi i lesions

4. Delictes de violència de gènere

5. Delictes i delictes lleus contra el patrimoni. Furts. Robatoris. Robatoris i furts d'ús de vehicles.

6. La usurpació

7. Delictes i delictes lleus de danys i desordres públics

8. Delictes contra la seguretat vial

9. Delictes comesos per funcionaris públics en l'exercici del càrrec

10. Delictes contra la salut pública

11. Delictes contra el medi ambient

12. Delictes contra l'Administració Pública.

 

ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT MUNICIPAL. PROCEDIMENT ADMINISTRATIU

1. L'Organització municipal. Estructura Política i l'Administració executiva.

2. El procediment sancionador en matèria de circulació de vehicles

3. Text Refós de l'Estatut Bàsic de l'empleat Públic (TREBEP): Definició, concepte i classes d'empleats públics. Els conceptes retributius. Els drets i deures dels empleats públics i el codi de conducta.

4. L'Acord de condicions de treball dels empleats públics de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat per al període de 2017-2020 i l'Annex específic relatiu a les condicions de la Guàrdia Urbana.

 

PROCESSAL PENAL

1. Principis bàsics del procés penal.Fases del procés penal

2. La denúncia

3. Policia Judicial a les Policies Locals: Àmbit i funcions

4. L'atestat policial: Concepte, naturalesa, formes d'iniciació, requisits formals, valor processal, diligències que l'integren, les actes, inspecció ocular i recollida de proves.

5. Procediments especials per delictes. L'enjudiciament ràpid de determinats delictes i delictes lleus

6. La detenció: Límits legals, supòsits i garanties

7. Procediment d'Habeas Corpus

8. El domicili: Concepte i casuística. Domicili de persones jurídiques. L'entrada i registre.

 

MARC NORMATIU I PROCEDIMENTS POLICIALS

1. La llei de trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat vial

2. Reglament general de circulació

3. Reglament general de conductors

4. Reglament general de vehicles

5. Ordenança de circulació, vehicles i de vianants

6. Ordenança municipal de convivència.

7. Ordenança sobre tinença d'animals

8. Els accidents de trànsit: normes d'actuació. Les imprudències en l'àmbit dels accidents

9. Actes multitudinaris: concentracions i manifestacions

10. Intervenció amb menors: protecció i reforma

11. Obres i actuació policial

12. Autoprotecció en l'actuació policial

 

LEGISLACIÓ POLICIAL

1. Llei orgànica 2/1986, de forces i cossos de seguretat

2. Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.

3. Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals: funcions, coordinació i col·laboració entre les policies locals i el règim disciplinari

4. Llei orgànica 4/2015, de protecció de la seguretat ciutadana.

5. Reglament d'armes de les policies locals: utilització de l'arma de foc

6. Legislació sobre protecció de dades

7. Regulació europea i espanyola sobre ètica i deontologia policial

 

SISTEMES D'INFORMACIÓ I GESTIÓ DE LA INFORMACIÓ

1. El NIP/SIP

2. APP de Seguretat ciutadana

3. TASER (DCE)

4. Càmeres personals de gravació (DPG)

5. Funcionament del sistema de comunicacions RESCAT

 

DESENVOLUPAMENT HABILITATS

1. La implicació personal.

2. La comunicació. Comunicació i informació. Comunicació eficaç i escolta activa.

3. Mitjans i canals de transmissió de la informació.

 

 

ANNEX II. BAREM DE VALORACIÓ DE LA FASE DE CONCURS

 

La puntuació màxima de la fase concurs serà de 40 punts

A) Experiència professional (màxim 16 punts):

A.1 Per serveis prestats en un cos de policia com a funcionari de carrera:

Per cada mes complet en actiu: 0,15 punts

A.2 Per serveis prestats a la Guàrdia Urbana de Cornellà en la categoria d'agent:

Per cada mes complet en actiu: 0,30 punts

Per al càlcul dels anys i els mesos es prendrà com a referència la data de la presa de possessió de la plaça de referència de la persona aspirant. Perquè es pugui valorar aquest apartat l'aspirant haurà d'aportar document o certificació oficial de serveis prestats.

B) Titulacions acadèmiques (màxim 10 punt):

B.1 Postgrau universitari: 2 punts

B.2 Diplomatura universitària o titulació equivalent: 3 punts

B.3 Grau / Llicenciatura o titulació equivalent: 3,5punts

B.4. Màster: 4 punts

C) Formació i perfeccionament (màxim 10 punts):

C.1 Per cursos o tallers organitzats o reconeguts per l'Escola de Policia de Catalunya o l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, realitzats amb aprofitament, sense que es pugui comptabilitzar el curs bàsic per l'accés a agent/a de policia ni el curs específic per a l'accés a la categoria de caporal/a:

- De 20 a 50 hores: 1 punts

- De 51 a 100 hores: 2 punts

- De més de 100 hores: 3,36 punts

C.2 Per cursos relacionats amb la professió amb superació de prova d'aprofitament:

- Per cursos de 20 a 50 hores: 0,48 punts

- Per cursos de 51 a 100 hores: 0,96 punts

- Per cursos de més de 100 hores: 1,44 punts

C.3 Per altres cursos, seminaris o tallers relacionats amb la professió amb certificat d'aprofitament:

- Per cursos, seminaris o tallers de durada inferior a 10 hores: 0,05 punts

- Per cursos, seminaris o tallers de 10 a 20 hores: 0,10 punts

- Per cursos, seminaris o tallers de 21 a 40 hores: 0,15 punts

Els aspirants han d'acreditar documentalment tant la durada en hores dels cursos realitzats. Només es valoraran cursos amb aprofitament.

No es puntuaran certificats d'assistència a jornades o congressos.

D) Idiomes (màxim 2 punts):

Català: Per certificats acreditatius de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística o Secretaria de Política Lingüística de nivell superior a l'exigit:

- Nivell C1: 1 punt

- Nivell D o C2: 2 punts

E) Recompenses i distincions (màxim 2 punt):

Es valoraran les recompenses i distincions pròpies dels cossos de policia local o la resta de forces i cossos de seguretat així com aquelles que emanin de les seves Autoritats:

- Per cada felicitació o reconeixement col·lectiu: 0,10 punts

- Per cada felicitació o reconeixement personal: 0,25 punts

- Per cada medalla o equivalent: 0,50 punts

Els aspirants han d'acreditar documentalment les distincions. No es valoraran aquelles recompenses o distincions col·lectives que facin referència únicament al cos de pertinença de la persona aspirant.

 

 

ANNEX III

QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

I. ANTROPOMETRIA:

—1  Talla: Alçada inferior a 1,55 m les dones i de 1,65 m els homes.

—2  La dinamometria, amb l'estelòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

—  La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5  litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

 

1  Aparell circulatori

1.1  Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2  Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3  Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4  Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5  Insuficiència coronària.

1.6  Pericarditis activa o residual.

1.7  Insuficiència arterial perifèrica.

1.8  Insuficiència venosa perifèrica.

1.9  Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10  Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

2  Aparell respiratori

2.1  Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2  Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

3  Aparell genitourinari

3.1  Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2  Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3  Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4  Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5  Prolapse genital.

 

4  Aparell digestiu

4.1  Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2  Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3  Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4  Úlcera gastroduodenal.

4.5  Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6  Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7  Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

5  Sistema hematopàtic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

6  Aparell locomotor

6.1  Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2  Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

7  Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1  Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2  Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3  Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4  Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5  Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6  Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7  Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8  Tremolor. Tics o espasmes.

7.9  Trastorns de la son.

 

8  Glàndules endocrines

8.1  Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2  Diabetis mellitus.

 

9  Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

10  Òrgans dels sentits

10.1  Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2  Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3  Queratotomia radial.

10.4  Despreniment de retina.

10.5  Estrabisme manifest i no corregit.

10.6  Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7  Discromatòpsies.

10.8  Glaucoma.

10.9  Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10  Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35  dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11  Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12  Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13  Trastorns en la parla. Quequesa.

 

11  Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1  Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2  Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3  Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4  Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5  Tatuatges que siguin visibles amb la uniformitat reglamentària.

11.6  Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

12  Altres

12.1  Processos neoplàsics.

12.2  Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3  Malalties autoimmunes.

12.4  Diàtesi al·lèrgica.

12.5  Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.

 

Cornellà de Llobregat, 12 de febrer de 2024

 

L'alcalde

 

Per delegació de firma segons Decret núm. 3121/2023 de 22 de juny de 2023

Sonia Jiménez López

Cap de l'Àrea de Gestió de Recursos Humans Adjunta

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16778 catalunya administración local,Ayuntamiento de Cornellà de Llobregat,DOGC,DOGC 2024 nº 9102 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-02-15/16778-edicto-aprobacion-bases-especificas-convocatoria-cobertura-tres-plazas-agente-guardia-urbana-ayuntamiento-cornella-llobregat-sistema-movilidad-interadministrativa https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.