EDICTO sobre aprobación de las bases específicas y la convocatoria para la cobertura de doce plazas de agente de la Guardia Urbana en el Ayuntamiento de Cornellà de Llobregat por el sistema de oposición libre.

La Junta de Govern Local de data 9 de febrer de 2024 va aprovar les Bases Específiques i la convocatòria per a la cobertura de 12 places d'agent de la guàrdia urbana a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat pel sistema d'oposició lliure, que tot seguit s'indica,

 

 

BASES ESPECÍFIQUES REGULADORES DEL PROCÉS SELECTIU DE 12 PLACES D'AGENT DE LA GUÀRDIA URBANA A L'AJUNTAMENT DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT PEL SISTEMA D'OPOSICIÓ LLIURE I CREACIÓ D'UNA BORSA DE REPOSICIÓ

 

1. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA:

L'objecte d'aquesta convocatòria és la selecció pel procediment d'oposició de les places d'Agent de la Guàrdia Urbana següents:

a) 12 places d'Agent de la Guàrdia Urbana (9 places incloses en l'Oferta Pública d'Ocupació 2022 i 3 places incloses en l'Oferta Pública d'Ocupació 2023).

b) en segon terme també es cobriran el nombre de places addicionals necessari per cobrir les futures vacants que es produeixin a càrrec de les ofertes públiques d'ocupació de 2024 que s'adjudicaran l'any de la seva meritació a les persones aspirants que hagin aprovat el procés selectiu sense obtenir plaça, segons l'ordre de persones aspirants aprovades, de conformitat amb el que preveu la Disposició addicional Trentena del Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública (en endavant, DL 1/97), així com el nombre de places que restin vacants de les ofertes públiques d'ocupació 2021 i 2022. Sens perjudici, que en el cas que no s'aprovin les ofertes públiques de 2024, aquestes persones no tindran aquests drets respecte a posteriors convocatòries.

Les característiques de la convocatòria són les següents:

Nom de la plaça: Agent de la Guàrdia Urbana

Nombre de places: 12

Escala: Administració Especial

Sots-Escala: Serveis especials -Guàrdia Urbana

Subgrup: C1

Modalitat d'accés: Oposició lliure

Relació Laboral un cop superat el procés selectiu i (12 mesos) de pràctiques: Funcionari/ària de carrera

De les 12 places convocades, 3 places quedaran reservades per dones per a complir l'objectiu d'equilibrar la presència de dones i homes en la plantilla de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, d'acord amb els objectius municipals i amb el que preveu la disposició addicional vuitena de la Llei 16/1991, de 10 de juliol de les policies locals.

El nombre de places convocades podrà ampliar-se en el mateix nombre de places vacants dotades pressupostàriament a la data d'inici de les proves selectives de la fase d'oposició. L'Ajuntament podrà augmentar el nombre de places convocades d'acord amb l'article 70 del Text Refós de l'Estatut Bàsic de l'empleat Públic (TREBEP).

Les retribucions anyals de les places seran les següents:

- Salari Base: Les establertes per la legislació vigent i que constin en el catàleg de Llocs de Treball.

- Complement de Destí: Nivell 16.

- Complement específic: Les que constin en el Catàleg de Llocs de Treball en funció del lloc que se li assigni.

- Complement de productivitat: Les que anyalment s'estableixi en el programa.

1.1. Funcions del lloc de treball

Les funcions atribuïdes al lloc de treball són les que estableixen els articles 11 i 12 de la Llei 16/1991 de 10 de juliol de les policies locals de Catalunya i altres normes de caràcter legal o reglamentari que s'exercitaran en règim d'incompatibilitat.

 

2. NORMATIVA APLICABLE

La convocatòria es regirà per aquestes bases específiques i en el marc de les Bases Generals de l'Ajuntament de Cornellà del Llobregat, en concordança amb el Text Refós de l'Estatut Bàsic de l'empleat Públic (TREBEP), i pel Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, que s'insereix en el marc normatiu de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya i altres normes de caràcter legal o reglamentari.

 

3. REQUISITS QUE HAURAN DE REUNIR ELS ASPIRANTS

Per a prendre part en el procés selectiu seran necessaris els següents requisits:

a) Tenir nacionalitat espanyola, d'acord amb la legislació vigent.

b) Haver complert 18 anys i no haver complert l'edat de jubilació forçosa, abans que finalitzi el termini de presentació de sol·licituds.

c) Títol de batxillerat, tècnic/a superior corresponent a cicles formatius de grau superior, tècnic/a especialista corresponent a formació profesional de segon grau o un altre equivalent o superior. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació corresponent de l'òrgan competent.

d) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determina la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

e) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria. A tal efecte es realitzaran les corresponents valoracions mèdica i psicològica. L'aptitud psicològica es valorarà de conformitat amb una bateria de tests confeccionats i avaluats per assessors tècnics especialistes.

f) Tenir una alçada mínima de 1,55 m les dones i de 1,65 m els homes. Aquest requisit serà comprovat en el reconeixement mèdic per metges col·legiats establert a la base setena.

g) No haver estat condemnat per cap delicte, o en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals. No estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques, ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública, ni estar en situació de suspensió de funcions, ni haver estat destituït de comandament com a conseqüència d'expedient disciplinari mentre durin els efectes de la sanció. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

h) Posseir el permís de conduir vehicles de la classe B.

i) Posseir el permís de conduir vehicles de la classe A2. La prestació d'aquest permís podrà ajornar-se improrrogablement fins el darrer dia del curs selectiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), d'acord amb l'article 13.2 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

j) Declaració jurada o promesa per la qual es pren compromís de mantenir vigent els permisos de conduir, mentre es mantingui la relació laboral amb la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat.

k) Compromís de portar armes que es prendrà mitjançant declaració jurada per escrit, junt amb la instancia de sol·licitud de formar part de les proves. En cas de que l'aspirant sigui funcionari en actiu en altra Corporació, certificació de no haver estat inhabilitat per portar arma de foc en virtut de les proves d'actitud establertes al Decret 219/1996, de 12 de Juny, pel qual s'aprova el Reglament d'armament de les Policies Locals.

l) Estar capacitat/da i posseir un grau de coneixement de la llengua catalana, tant en l'expressió oral com en l'escrita, que el/la faci apte/a per desenvolupar les seves funcions, equivalents al nivell B2 d'acord amb l'article 16 del Decret 233/2002.

m) Haver satisfet la taxa d'inscripció.

Tots aquest requisits s'hauran de complir i acreditar abans de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds llevat dels requisits especificats a l'apartat i). En tots els casos, aquests requisits s'han de mantenir fins a la presa de possessió com a funcionaris/àries de carrera de les persones aspirants.

 

4. DRETS D'EXAMEN

Les persones que vulguin participar en el procés selectiu hauran d'abonar els drets d'examen que s'estableixen a l'Ordenança Fiscal número 6 i es pot fer el pagament mitjançant el següent enllaç:

Ajuntament de Cornellà de Llobregat - Catàleg de Tràmits - Fitxa (cornella.cat)

Les persones que acreditin estar a l'atur tindran una reducció del 100% d'aquesta taxa.

 

5. PUBLICITAT DE LES BASES I LA CONVOCATÒRIA

Les bases i la convocatòria es publicaran íntegrament a la seu electrònica de la Corporació: Oferta pública - Ajuntament de Cornellà (cornella.cat), al Butlletí Oficial de Província (BOP) i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Les proves es faran públiques mitjançant anunci a la seu electrònica.

 

6. SOL·LICITUDS

Juntament amb la sol·licitud, que haurà contenir el codi de convocatòria corresponent i la declaració responsable conforme l'aspirant compleix totes les condicions exigides, caldrà presentar la següent:

6.1 .- Documentació:

a. Sol·licitud de participació al procés, segons formulari de sol·licitud per participar en procesos selectius que consta a l'Annex III.

b. Justificant del pagament dels drets d'examen, tal i com s'indica a la base 4.

c. Currículum vitae actualitzat

d. Còpia del DNI o passaport.

e. Còpia de la titulació que acredita el requisit de titulació establert a la base 3.c.

f. Fotocòpia dels carnets de conduir A i B

El requisit de possessió del permís de conduir de la classe A2 haurà d'acreditar-se documentalment mitjançant certificat original o còpia compulsada del títol corresponent com a màxim el darrer dia del curs selectiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), d'acord amb l'article 13.2 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

g. Còpia de la documentació acreditativa d'estar en possessió de coneixements del nivell B2 de català de la Secretaria de Política Lingüística o d'un dels altres títols, diplomes i certificats equivalents, per tal de quedar exempt de la realització de l'exercici de coneixements de llengua catalana.

Les persones aspirants podran presentar juntament amb la sol·licitud de participació el document o certificat acreditatiu que els permetin quedar exempts de realitzar la primera prova de la fase d'oposició de coneixements de català. Als efectes d'aquesta exempció les persones aspirants hauran de presentar durant el termini de presentació de sol·licituds o abans de la data de la realització de la prova de nivell de català un dels documents següents:

- Certificat de nivell B2 de català o superior de la Direcció General de Política lingüística o de qualsevol dels títols, diplomes o certificats que estableix l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística.

- Documentació que acrediti que la persona aspirant ha participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció o provisió de persona per accedir a l'Administració local o l'administració de la Generalitat de Catalunya, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior a l'exigit en aquesta convocatòria, o que hagi superat la prova esmentada en altres processos de selecció de la mateixa oferta pública d'ocupació.

h. En el cas d'instàncies defectuoses, es requerirà la persona interessada per tal que esmeni els errors, amb l'advertiment que, si no ho fa abans de 10 dies hàbils, quedarà exclosa de la llista d'aspirants.

i. No serà necessari compulsar la documentació presentada mitjançant fotocòpia. Aquesta documentació es compulsarà juntament amb la resta de la documentació que s'ha de presentar per tramitar el nomenament com a funcionari/a en pràctiques o, si escau, com a funcionari/a de carrera. En el supòsit de que la documentació presentada no coincideixi amb l'original, la persona aspirant quedarà exclosa del procés selectiu.

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent. Les dades personals seran tractades d'acord amb el Reglament europeu 2016/679, del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016 (RGPD) i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. A aquests efectes i d'acord amb els article 16 al 21 del RGPD, les dades de caràcter personal s'inclouran en el fitxer de Personal, el responsable del qual és l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

6.2.- Termini de presentació de sol·licituds:

Per presentar la sol·licitud, les persones aspirants disposaran del termini de 20 dies hàbils a comptar de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

 

7.- ADMISSIÓ DE LES PERSONES CANDIDATES

Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies i fetes les comprovacions oportunes, es publicarà a la pàgina web de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat http://www.cornella.cat/ca/index.asp, la llista provisional de persones admeses i excloses.

Les persones aspirants podran formular les al·legacions que considerin convenients en el termini de 10 dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista provisional de les persones admeses i excloses.

D'acord amb el que estableix l'article 6.2 de les Bases Generals, finalitzat el termini d'al·legacions i resoltes les possibles incidències, es farà pública la llista definitiva de persones admeses i excloses.

Si no s'hi presenten al·legacions o aquestes es desestimen, es considerarà elevada a definitiva la llista provisional de persones admeses i excloses i no caldrà tornar-la a publicar. Si s'accepta alguna al·legació, es procedirà a aprovar la llista definitiva de persones admeses i excloses amb les esmenes corresponents i es farà pública al web municipal. El contingut d'aquesta resolució ha de complir amb allò previst a l'aprovació de la llista provisional.

 

8. TRIBUNAL QUALIFICADOR

El tribunal qualificador del procés selectiu estarà format per membres titulars, amb els seus respectius/ives suplents i es constituirà com a òrgan col·legiat, i la seva configuració i nomenament s'ajustarà al que preveu a l'article 8 del Decret 233/2002, de data 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, l'article 72 del Decret 214/90, en allò que correspongui en aplicació del que preveu l'article 60 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

En la seva composició es vetllarà pel compliment del principi d'imparcialitat i de professionalitat dels seus membres, per tal que la meitat més un d'aquests/es tingui la titulació adequada als coneixements que s'exigeixen, i perquè tots els/les vocals tinguin una titulació acadèmica igual o superior a l'exigida a les persones aspirants.

8.1. El Tribunal Qualificador estarà constituït en la forma establerta a l'article 8 del Decret 233/2002, de data 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, amb la següent distribució:

a) Un terç ha d'estar integrat per membres o persones funcionàries de la mateixa corporació i aquests han de posseir un nivell de titulació igual o superior a l'exigit a les places objecte d'aquesta convocatòria o en cas que pertanyin a cossos policials han de tenir una categoria igual o superior.

b) Un altre terç ha de ser integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria

c) El terç restant ha de ser proposat pel Departament d'Interior, entre els quals hi haurà com a mínim, una persona proposada per l'Institut de Seguretat Pública (ISPC) i una altra per la Direcció General de Coordinació de Policies Locals.

La secretaria del Tribunal, que no té la condició de membre d'aquest, recau en el Secretari/a General de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat o funcionari/a en qui delegui, el/la qual tindrà veu però no vot.

La designació nominal de membres del tribunal i de suplents es farà mitjançant la resolució que aprovi la llista d'admesos/es i exclosos/es, i tindrà els mateixos mecanismes de publicitat.

El personal d'elecció o assignació política, el personal interí i el personal eventual no podran formar part del tribunal.

El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense la presència d'un mínim de la meitat més un dels seus membres, siguin titulars o suplents.

Les decisions del tribunal es prendran per majoria simple dels membres presents i en cas d'empat, el vot de qualitat del president/a decidirà.

8.2 Principis d'actuació

Els membres del tribunal observaran i vetllaran pel compliment dels principis d'imparcialitat i professionalitat.

Els membres del tribunal, en la mesura que sigui possible, procuraran anticipar qualsevol situació que pugui ser objecte del marc definit d'abstenció i/o recusació en la seva actuació, s'hauran de sotmetre als articles 23 i 24 de la Llei 40/2015.

Els membres del Tribunal hauran d'abstenir-se d'intervenir, notificant-ho al departament de Recursos Humans, quan concorrin circumstàncies que preveu l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

Igualment, les persones participants podran recusar els membres del Tribunal quan concorrin les circumstàncies previstes per l'article 24 de la mateixa llei.

Per l'execució de proves que s'hagin de realitzar per professionals especialistes, caldrà només la presència d'un membre del Tribunal per assegurar-ne la correcta realització.

El Tribunal podrà disposar de la incorporació a les seves tasques de personal tècnic especialista per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del Tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

El Tribunal qualificador podrà excloure del procés selectiu qualsevol participant que realitzi alguna conducta contrària a la bona fe o orientada a desvirtuar els principis d'equitat i igualtat o altres comportaments que alterin el normal desenvolupament de qualsevol de les fases establertes en la convocatòria.

 

9. PROCÉS DE SELECCIÓ

La selecció pel sistema d'oposició lliure constarà de les tres fases següents:

1. Fase d'oposició consistent en l'acreditació de capacitats mitjançant la superació de proves obligatòries i eliminatòries,

2. Superació del curs selectiu per la categoria d'agent de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i,

3. Superació d'un període de pràctiques de 12 mesos.

El Tribunal podrà determinar la realització de dos o més exercicis en una sola sessió.

L'ordre d'actuació de les persones aspirants per a aquells exercicis que no puguin fer-se conjuntament s'iniciarà per la primera persona aspirant el primer cognom de la qual comenci per la lletra establerta de conformitat amb el darrer sorteig públic que a aquest efecte s'hagi realitzat. La lletra escollida es mantindrà durant tot el procés.

Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida. Els aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, fins i tot per raons de força major, seran definitivament exclosos del procés selectiu.

Si el tribunal té coneixement que algun dels aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de l'interessat, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

El dia, hora i lloc de realització de cadascuna de les proves, així com els resultats de les mateixes es publicaran al web de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat https://www.cornella.cat/ca/tramits/oferta-publica.

El lloc, la data i l'hora del començament de la primera prova es faran públics a la resolució que aprova la llista provisional de persones admeses i excloses a la convocatòria.

Les persones aspirants seran convocades per a cadascun dels exercicis o proves en crida única.

Si una persona no es presentés a alguna de les proves, quedarà eliminada del procés selectiu, excepte si l'absència en el moment de realització de la prova és per les causes de força major següents:

a) Hospitalització per embaràs de risc

b) Hospitalització per causa de part

c) Hospitalització o ingrés a urgències com a conseqüencia d'una malaltia greu (segons el Reial decret 1148/2011, de 29 de julio o accident in itinere

d) Intervenció mèdica urgent per risc de vida de la persona aspirant

En aquests casos s'haurà de justificar la causa de força major en el termini màxim de 48 hores a comptar des de l'hora d'inici de la prova, mitjançant correu electrònic a l'adreça seleccio@aj-cornella.cat

En qualsevol dels supòsits anteriors l'òrgan de selecció convocarà la persona aspirant a la realització de la prova en un termini màxim de 15 dies des de l'alta hospitalària i el temps màxim per ser cridada a la realització de la prova serà la data de finalització de la fase d'oposició de la convocatòria, pel que si la causa de força major que va generar l'absència no ha desaparegut abans d'aquest moment la persona afectada restarà eliminada del procés.

L'òrgan de selecció podrà demanar l'acreditació dels aspectes necessaris en qualsevol moment del procés selectiu quan cregui que hi ha indicis suficients per valorar l'exclusió d'una persona candidata.

 

10. FASE D'OPOSICIÓ

Primera prova: Cultural i teòrica.

Aquesta prova té per objecte mesurar tant els coneixements de cultura general a un nivell concordant amb el títol acadèmic requerit per a aquesta convocatòria com els coneixements teòrics sobre el temari relacionat amb les matèries que es detallen a l'annex I d'aquestes bases.

La prova consistirà en un qüestionari tipus test de caràcter eliminatori. El 50% de les preguntes seran relatives a coneixements de cultura general, i podran incloure preguntes de coneixements de l'actualitat política, econòmica, social i cultural de nivell internacional, nacional i local. La resta de preguntes seran del temari que es detalla a l'ANNEX I d'aquestes bases.

Cada pregunta tindrà quatre alternatives de resposta de les quals només una serà correcta. Totes les respostes correctes tindran el mateix valor, les preguntes no contestades no restaran i les respostes errònies descomptaran un 0,25 del valor d'una resposta correcta.

Aquest exercici serà qualificat de 0 a 20 punts. Quedaran eliminades les persones que no tinguin una puntuació igual o superior a 10 punts.

Segona prova: coneixements de llengua catalana.

Consisteix en la realització d'exercicis de coneixements sintàctics i de comprensió de la llengua catalana del nivell B2 i, si escau, en la realització d'una entrevista amb una persona experta que permeti valorar-ne els coneixements orals.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal comptarà amb l'assessorament de personal tècnic de normalització lingüística.

Aquesta prova tindrà caràcter eliminatori i es qualificarà com a APTE/A o NO APTE/A. Restaran excloses del procés selectiu les persones que no la superin.

Queden exempts de realitzar aquesta prova els/les aspirants que acreditin documentalment en el termini i forma correcte, acomplir alguna de les condicions establertes en la base 3a d'aquesta convocatòria.

Tercera prova: Aptitud física.

Aquesta prova és de caràcter eliminatori i té per objecte comprovar, entre d'altres, les condicions de força, agilitat, rapidesa i resistència de l'aspirant. Consta de les subproves que s'especifiquen en l'ANNEX II d'aquestes bases.

Per a la realització d'aquesta prova, el mateix dia de la seva execució, les persones aspirants hauran de lliurar al Tribunal un certificat mèdic original, expedit com a màxim tres mesos abans de la realització de les mateixes. En aquest certificat ha de constar explícitament: "que es reuneixen les condicions físiques necessàries per realitzar la prova d'aptitud física".

La no presentació de l'esmentat certificat comportarà l'exclusió automàtica de la persona aspirant del procés selectiu.

No es podrà provar cap element o material abans de la realització de les proves físiques.

L'ordre de realització dels diferents exercicis vindrà determinat per l'organització de les persones aspirants en els grups que determini el tribunal.

És obligatori portar roba i calçat esportiu.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal comptarà amb l'assessorament de tècnics especialitzats en educació física.

Les persones aspirants que superin el mínim exigit a cada una de les quatres proves (puntuació 5) segons s'indica als barems establerts a l'annex d'aquestes bases, que distingeixen entre sexes i també per franges d'edat, d'acord amb el que preveu l'article 17.1 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, obtindran un resultat de APTE/A. Si no superen el mínim o no realitzen correctament alguna de les proves després dels intents marcats, tindran un resultat de NO APTE/A i quedaran exclosos del procés selectiu.

Quarta prova: Tests aptitudinals, avaluació psicològica de competències i personalitat.

Consisteix en dues proves

La primera consistirà en la realització de tests adreçats a la valoració de les capacitats intel·lectuals i els processos de raonament de les persones aspirants.

Aquesta prova tindrà caràcter eliminatori i serà qualificada de APTE / NO APTE.

La segona part consistirà en la realització de qüestionaris que mesurin els trets de personalitat bàsics, els trets clínics i les competències laborals, així com la seva adaptació personal i social a l'entorn. Aquests qüestionaris determinaran l'adequació de la persona al perfil requerit per a la funció policial.

Aquesta prova és obligatòria i tindrà caràcter eliminatori, les persones aspirants seran qualificades com a APTE/A o NO APTE/A, quedant aquestes últimes excloses del procés selectiu.

Aquestes proves seran realitzades per persones tècniques habilitades especialitzades en proves psicotècniques amb assistència de un mínim de 1 membre del tribunal.

Les persones aspirants que hagin resultat aptes en aquesta prova, seran ordenades de major a menor puntuació en funció del sumatori de les qualificacions obtingudes de les proves puntuables.

Les persones aspirants tindran un termini de dos dies hàbils, comptadors des del dia següent a la data de publicació dels resultats de la prova, per tal de formular les al·legacions que considerin oportunes.

Les al·legacions s'hauran de realitzar per escrit mitjançant instancia presentada al registre general de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Cinquena prova: entrevista personal.

Les persones aspirants que hagin superat les proves, seran ordenes de major a menor puntuació a partir de la nota que resulti del sumatori de les proves puntuables.

Es convocarà a l'entrevista a les persones aspirants següents:

- En una primera crida, es convocaran les 60 persones millor classificades i, en cas d'empat, a la posició 60, totes aquelles persones empatades en aquesta posició.

- El Tribunal, per tal de garantir la cobertura de les places convocades, podrà ampliar el nombre de persones aspirants convocades a entrevista durant la primera crida, en cas de no arribar al mínim de persones que hagin superat aquesta prova, i s'aniran convocant les 20 persones següents millor classificades, fins arribar a cobrir les places convocades.

Aquesta prova consistirà en una entrevista per competències que mesurarà el grau d'adequació al següent perfil competencial: interès i iniciativa, habilitats socials, responsabilitat, resolució de problemes, flexibilitat i polivalència, transmissió de la informació, autocontrol i resistència a la pressió.

Aquestes proves seran realitzades per persones tècniques habilitades especialitzades en proves psicotècniques amb assistència de un mínim de 1 membre del tribunal. La falsedat demostrada en les respostes dels qüestionaris comportarà l'eliminació de l'aspirant.

Aquesta prova tindrà caràcter eliminatori i es qualificarà fins a 10 punts. Quedaran eliminades amb una qualificació de NO APTE/A les persones que no obtinguin una puntuació igual o superior a 5 punts.

Les persones aspirants que hagin resultat aptes en aquesta prova, seran ordenades de major a menor puntuació en funció del sumatori de les qualificacions obtingudes de les proves puntuables. El tribunal farà pública una llista dels aspirants ordenada amb les puntuacions finals atorgades a cada un d'ells.

Les persones aspirants tindran un termini de dos dies hàbils, comptant des del dia següent a la data de publicació dels resultats de la prova, per tal de formular les al·legacions que considerin oportunes.

Les al·legacions s'hauran de realitzar per escrit mitjançant instancia presentada al registre general de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

 

11.- RESOLUCIÓ D'EMPATS I DETERMINACIÓ DE PLACES PER A DONES.

En aplicació del previst a la Disposició addicional vuitena de la llei 16/1991, de 10 de Juliol, de les policies locals, pel que fa referència a la determinació del nombre de places que han d'ésser proveïdes per dones per a complir l'objectiu d'equilibrar la presència de dones i homes en la plantilla de la Guàrdia Urbana, s'estableix un 25% de reserva de places per a dones.

Reserva de places per a dones: Totes les persones que hagin resultat APTES seran ordenades per ordre de millor puntuació, determinat per la suma de les puntuacions en la fase d'oposició i, en cas de no acomplir-se el 25% de presència de candidates dones en posició d'adjudicació de plaça, s'aplicarà la preferència a favor d'aspirants dones segons les condicions establertes a la Disposició addicional vuitena de la llei 16/1991, de 10 de Juliol, de les policies locals.

Si es produís l'empat entre diverses dones en el conjunt de la fase oposició, el criteri es dirimirà a favor de la persona amb millor puntuació a la sisena prova -entrevista personal-. Els mateixos criteris serviran per resoldre empats en cas que es produeixi entre aspirants homes.

El Tribunal Qualificador publicarà la relació final d'aprovats per ordre de millor puntuació.

 

12.- RECONEIXEMENT MÈDIC

Del total de persones aspirants declarades com a aptes a la sisena prova, realitzaran les proves mèdiques el nombre de persones que el tribunal determini, classificades segons l'ordre de puntuació o el que finalment quedi establert en cas d'aplicar la base setena.

També podran ser convocades a realitzar les proves mèdiques les persones aspirants amb puntuacions immediatament inferiors, que quedaran en situació de reserva de plaça, per si es produís alguna desqualificació o baixa voluntària. No obstant això serà el Tribunal el que establirà el nombre de persones a convocar per al reconeixement mèdic.

Aquesta prova és obligatòria, tindrà caràcter eliminatori i les persones aspirants seran qualificades com a APTE/S o NO APTE/S, quedant aquestes últimes excloses del procés selectiu.

Consisteix en un reconeixement mèdic, realitzat per metges o metgesses col·legiats, que no es detecta en els o les aspirants l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l'annex d'aquesta convocatòria.

Els professionals als quals s'encarregui la realització de la prova mèdica, entregaran un informe sobre cada un dels aspirants declarant si son aptes o no aptes en aplicació dels criteris de l'annex III.

 

13.- QUALIFICACIONS DELS ASPIRANTS I PROPOSTA DE NOMENAMENT

El Tribunal proposarà a la Presidència de la Corporació el nomenament com a funcionari/ària interí/na els candidats amb la puntuació més elevada o fins el màxim del número de places vacants que s'hagin produït fins al moment que es trobin dotades pressupostàriament.

En cas que algun dels candidats hagués acreditat haver superat el curs de formació bàsic per a policies de l'ISPC, seran proposats pel tribunal per ser nomenats funcionaris en pràctiques restant obligades a superar el període de pràctiques establert a la base onzena.

 

14.- CURS SELECTIU ESPECÍFIC

Consisteix en la superació del Curs de Formació Bàsica que organitza l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). Queden exempts de fer-lo els i les aspirants que aportin la certificació d'haver-lo superat amb anterioritat. En el seu cas, aquest document acreditatiu s'haurà d'entregar en el termini màxim dels vint dies naturals a que fa referència l'anterior base 9.

Durant la seva estada a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya l'alumnat resta sotmès al Decret 292/1995, de 7 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de règim interior de l'ISPC, sens perjudici de la normativa que els sigui aplicable pel que fa a la seva vinculació administrativa. Tanmateix les persones alumnes poden ser sotmeses a les proves mèdiques que s'estimin oportunes, entre les quals es durà a terme una analítica de sang i/o orina, per comprovar que cap d'elles no es troba inclosa en alguna de les causes d'exclusió mèdica.

En cas d'infracció del Reglament Interior de l'ISPC, la Direcció del centre proposarà al Tribunal les sancions corresponents. Si el Tribunal acorda la interrupció definitiva del curs, es perdrà el dret a seguir en l'oposició, així com la pèrdua de la condició de funcionari/ària en pràctiques.

En els casos en què s'hagin obert diligències prèvies o s'hagi incoat un procediment penal contra una persona aspirant, es procedirà a la suspensió de la realització del curs selectiu o de les pràctiques, o al seu ajornament si encara no s'han iniciat, fins a conèixer els resultats de les diligències o del procediment penal. Amb posterioritat i atenent a aquest resultat, el Tribunal resoldrà en conseqüència.

La qualificació del Curs de Formació Bàsica serà d'apte o no apte. Els o les aspirants declarats no aptes queden exclosos del procés selectiu.

Els les aspirants que el superin seran proposats pel Tribunal pel seu nomenament com agent de la Guàrdia Urbana en pràctiques.

 

15.- FASE DE PRÀCTIQUES

Les persones aspirants que hagin aprovat el curs de l'ISPC hauran de superar un període de pràctiques professionals de 12 mesos de durada a qualsevol dels llocs de treball existents a la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat.

Per poder iniciar aquesta fase, les persones aspirants hauran de presentar al Departament de Recursos Humans, el permís de conduir A2 en els terminis assenyalats a la base 2. i) amb el compromís de tenir-lo vigent mentre mantingui la relació laboral amb la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat. La no presentació d'aquest permís comportarà l'exclusió de la persona aspirant del procés selectiu.

Al llarg d'aquest temps, l'avaluació es podrà desenvolupar en tres períodes diferents i les persones aspirants disposaran d'un tutor/a per a cada període, per tal d'avaluar el seu procés de pràctiques.

Les persones aspirants seran avaluades al final de cada període per un tutor/a mitjançant un informe d'avaluació que recollirà el nivell de coneixements assolits per la persona aspirant en el seu lloc de treball, així com les característiques personals d'adaptació a l'organització i a la tasca policial; en aquest sentit es valorarà les competències següents: Motivació i identificació amb l'organització: jerarquia i disciplina; Responsabilitat i orientació a la qualitat; Resolució de problemes; Autonomia i iniciativa; Adaptabilitat i flexibilitat; Autocontrol i resistència a la pressió; Autogestió i desenvolupament personal; Habilitats socials i comunicatives; Orientació de servei a les persones; Cooperació i treball en equip.

Per avaluar cada període de pràctiques s'elaborarà un model d'acta individual, aprovat pel tribunal qualificador, que avaluï un seguit de factors conductuals que abastin camps d'observació en els quals es descriguin coneixements del treball, flexibilitat, habilitats socials i comunicació, compliment d'ordres i disciplina, disposició personal vers el treball, autonomia, judici pràctic i autocontrol, així com principis, valors i competències establerts en el Codi d'ètica de la policia de Catalunya (Acord GOV/25/2015, de 24 de febrer). La valoració de cada període de pràctiques se sotmetrà a la decisió del tribunal qualificador, que establirà la qualificació d'apte/a o no apte/a.

El tribunal qualificador, de conformitat amb els criteris d'avaluació prèviament aprovats i publicats, acordarà que les persones aspirants en pràctiques que obtinguin la qualificació de no apte/a en dos períodes seran declarades no aptes en la fase de pràctiques.

Així mateix, el comandament responsable de la valoració de Serveis elevarà al tribunal qualificador informes individualitzats dels aspirants en pràctiques sobre fets rellevants dels quals es tingui coneixement, relacionats amb els factors conductuals, principis, valors i actituds descrits anteriorment, a l'efecte que siguin valorats pel tribunal qualificador.

En els casos de persones aspirants en pràctiques que no hagin pogut ser avaluades en els períodes de pràctiques per trobar-se en situació d'incapacitat temporal, risc durant l'embaràs, maternitat, adopció, guarda amb fins l'adopció, acolliment, risc durant la lactància i paternitat, el Tribunal qualificador acordarà interrompre dita fase, i una vegada finalitzada la situació corresponent acordarà la seva reincorporació al període de pràctiques, per tal de completar-lo.

En els casos de les persones aspirants que no hagin pogut ser avaluades en la fase de pràctiques per haver estat suspeses de funcions com a conseqüència del compliment d'una sanció, per l'adopció d'una mesura cautelar en un procediment disciplinari o perquè se li hagin obert diligències prèvies o se li hagi incoat un procediment penal, el Tribunal qualificador podrà acordar la seva reincorporació al període de pràctiques finalitzada la sanció o quan s'hagi deixat sense efectes la mesura cautelar. En qualsevol cas, i atenent a la transcendència del fet sancionat, el Tribunal podrà proposar la seva exclusió del procés de selecció.

Durant aquesta fase de pràctiques o a la seva finalització, les persones aspirants poden ser sotmeses a totes les proves mèdiques que siguin necessàries per comprovar la seva adequació al quadre d'exclusions mèdiques de l'annex III de la convocatòria.

Si de les proves practicades es dedueix l'existència d'alguna causa d'exclusió, el Tribunal ha de proposar, d'acord amb la gravetat de la malaltia o el defecte físic, l'exclusió de la persona aspirant del procés selectiu i, en aquest cas, correspon a l'òrgan competent per efectuar els nomenaments adoptar la resolució procedent, que en cap cas no donarà dret a indemnització.

Qualificació: la qualificació de la fase de pràctiques és d'apte/a o no apte/a. Per superar-la s'ha d'obtenir la qualificació d'apte/a, d'acord amb els criteris d'avaluació proposats per la Divisió Tècnica i aprovats i publicats pel tribunal qualificador.

 

16.- NOMENAMENT DEFINITIU

Les persones funcionàries en pràctiques que hagin superat la fase de pràctiques seran ordenades de major a menor puntuació d'acord amb el sumatori de puntuacions de les fases del procés selectiu d'oposició i la formació a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). Respectant aquesta classificació, el nombre que finalment hagués estat convocat seran proposades pel Tribunal pel seu nomenament com a personal funcionari de carrera.

 

17.- BORSA DE REPOSICIÓ

Les persones aspirants que hagin superat les fases d'oposició i que excedeixin el nombre de places de la convocatòria, constituiran una borsa de reposició per si es produeix alguna baixa voluntària o desqualificació en les següents fases del procés selectiu.

La finalitat d'aquesta borsa de reposició és assegurar-se la cobertura del nombre de places convocades quan es produeixin renúncies o desqualificacions de les persones aspirants seleccionades, abans del seu nomenament o presa de possessió, o vacants que es puguin produir per causa de jubilació o excedència. En el cas que es produeixin renúncies o desqualificacions de les persones aspirants, l'Òrgan convocant pot requerir el Tribunal Qualificador una relació complementària que segueixen a les persones proposades inicialment per al possible nomenament com a funcionàries de carrera.

L'ordre de crida de la borsa de reposició serà per ordre numèric correlatiu de la puntuació obtinguda.

La durada de la borsa de reposició s'estableix fins el moment de la data de finalització de la fase de pràctiques i sempre abans del nomenament o presa de possessió de les persones proposades com a funcionàries de carrera.

 

18.- INCIDÈNCIES

El tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu, en base al que preveuen aquestes Bases específiques, les Bases generals, el Reglament del Personal al Servei de les Entitats Locals, el Reglament d'Accés, Promoció i Mobilitat de les Policies Locals i la Llei de les Policies Locals de Catalunya.

 

 

ANNEX I - TEMARI

 

1.- La Constitució Espanyola de 1978: Estructura i principis generals.

2. L'estructura territorial de l'estat: "Principis generals i l'Administració Local". Drets i deures fonamentals.

3. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 2006: Drets i deures de l'àmbit civil i social, drets en l'àmbit polític i de l'Administració.

4. El govern local a l'Estatut.

5.- El Municipi: Concepte i elements.

6. Les potestats municipals. Competències municipals a la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local.

7. L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat: Organització municipal. L'organització política (Alcalde, Tinents d'Alcalde, Regidors).

8. Competències de l'Ajuntament en matèria de seguretat ciutadana i mobilitat.

9. .- La ciutat de Cornellà de Llobregat: Coneixement de la ciutat des de l'1-1- 2020: dades demogràfiques, patrimoni, sociologia i economia.

10. .- El procediment administratiu comú: regulació, contingut, àmbit d'aplicació i principis.

11..- El marc legal de la Seguretat Pública i els cossos de seguretat: La llei de forces i cossos de seguretat de l'Estat.

12. La llei de policies locals de Catalunya.

13. La llei d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.

14 Codi Penal: Delictes contra les persones, el patrimoni i l'ordre públic.

15. .- Les ordenances municipals de Cornellà de Llobregat: L'ordenança de convivència ciutadana. L'ordenança de neteja. L'ordenança reguladora de l'ocupació de terrenys, mitjançant taules, marquesines, tendals i altres elements similars al servei d'establiments de restauració.

16. La ordenança municipal de circulació. Les assegurances. Les denúncies i el procediment sancionador en matèria de trànsit.

17. . Drets i deures dels funcionaris a l'Estatut bàsic de l'empleat públic

18. Principis d'actuació i deures dels funcionaris de policia local. La infidelitat en la custòdia de documents i de la violació de secrets en el Codi Penal

19. Règim d'incompatibilitat del personal al servei de l'Administració.

20. Ètica i deontologia professional. Declaració universal dels drets humans de l'ONU. Carta dels drets fonamentals de la UE.

21. Codi europeu d'ètica de la Policia. Codi ètic de la policia de Catalunya.

22. Règim disciplinari de les policies locals de Catalunya.

23. Les lleis d'igualtat de gènere i de garantia de drets LGBTI.

24. Principis bàsics i fases del procés penal.

25. La denúncia

26. Policia Judicial a les Policies Locals: Àmbit i funcions

27. L'atestat policial: Concepte, naturalesa, formes d'iniciació, requisits formals, valor processal, diligències que l'integren, les actes, inspecció ocular i recollida de proves.

28. Procediments especials per delictes. L'enjudiciament ràpid de determinats delictes i delictes lleus

29. La detenció: Límits legals, supòsits i garanties

30. Procediment d'Habeas Corpus

31. El domicili: Concepte i casuística. Domicili de persones jurídiques. L'entrada i registre.

32. ..Actuacions relacionades amb la seguretat ciutadana: La llei orgànica 4/2015, de protecció de la seguretat ciutadana. Especial referència als principis rectors en relació a la seguretat ciutadana i les potestats generals de policia de seguretat.

33. Actuacions relacionades amb les funcions de policia judicial. Especial referència a les garanties i drets de les persones detingudes, procediment de detenció i d'habeas corpus.

34. Actuacions relacionades amb la seguretat viària: La Llei de seguretat viària. Reglament general de circulació. Reglament general de conductors.

35. Reglament general de circulació. Reglament general de conductors. Reglament general de vehicles

36. Els accidents de trànsit: normes d'actuació. Les imprudències en l'àmbit dels accidents

37. Actes multitudinaris: concentracions i manifestacions

38. Intervenció amb menors: protecció i reforma

39. Obres i actuació policial

40. Autoprotecció en l'actuació policial

 

 

ANNEX II DESCRIPCIÓ I NORMES PER A LA REALITZACIÓ DE LES PROVES FÍSIQUES

 

L'objecte d'aquestes proves és, principalment, determinar els diferents nivells de facultats físiques dels aspirants, i d'aquesta forma eliminar aquelles persones que no reuneixen els mínims exigits. Es valorarà la potència del tren superior, la potència del tren inferior, l'agilitat i la resistència.

Totes les proves tenen una puntuació mínima per ser aptes. S'ha de ser apte en totes les proves.

Les proves són quatre, tant per als homes com per a les dones.

 

Proves:

 

PROVA 1.- Abdominals

a) Elevació successiva del tronc durant 1 minut amb les cames flexionades, els braços al clatell i els peus subjectats.

b) Es realitzarà en un sol intent i es registrarà el nombre de flexions que l'aspirant sigui capaç de fer durant 1 minut.

c) Nombre d'intents: 1.

d) Marca mínima exigida: segons taula annexada.

 

PROVA 2.- Salt de longitud sense carrera

a) Posició de sortida:

- Dret darrera la línia marcada.

- Els peus es podran col·locar junts o separats a la distància que el participant consideri oportuna però sempre han d'estar els dos peus a la mateixa distància de la línia marcada i ambdós en contacte amb el terra.

b) Execució:

- Saltar cap endavant impulsant-se amb el dos peus alhora amb la finalitat d'aconseguir la major distància possible respecte a la línia marcada de inici.

- Tota la planta del peu ha d'estar en contacte permanent amb el terra.

- La línia de sortida no pot ser trepitjada.

- L'impuls ha de ser amb les dues cames simultàniament.

- No es permeten balancejos repetitius previs a l'acció del salt, només es permet el balanceig de l'acció del salt.

- No es permet cap tipus de carrera prèvia.

c) Valoració:

- Es marcarà la distància major en cm. entre la part posterior de la ratlla de inici i la darrera part del cos que toca al terra.

d) Nombre d'intents: 2

e) Marca mínima exigida per ser apte: segons taula annexada.

 

PROVA 3. Potència tren superior: Llançament pilota medicinal.

Explicació de l'exercici:

a) L'aspirant es col·locarà davant la línia marcada al terra sense trepitjar-la.

- Des de la posició inicial, dempeus i amb les cames separades, s'agafarà la pilota medicinal, de 2kg per a les dones i de 3kg per als homes, amb les dues mans i es posarà pel darrera del cap.

- Els peus es podran col·locar junts o separats a la distància que el participant consideri oportuna però sempre han d'estar els dos peus a la mateixa distància de la línia marcada i ambdós en contacte amb el terra.

- Després del llançament no es pot perdre l'equilibri i els dos peus s'han de mantenir sempre en contacte amb el terra.

- El llançament s'ha de realitzar per sobre del cap.

- Cap part del cos pot tocar la línia marcada o tocar el terra per davant de la línia marcada en cap fase del llançament ni un cop finalitzat.

- No es permeten balancejos repetitius durant la fase prèvia a la del llançament, només durant l'acció de llançament.

- No es permet cap tipus de carrera prèvia.

b) Nombre d'intents: 2 consecutius.

c) Marca mínima exigida per ser apte: segons taula annexada.

d) Valoració:

- Es marcarà la distància mínima exigida per participant valorant la distància major en cm. entre la part posterior de la ratlla de inici i el primer lloc de contacte al terra de la pilota.

e) Marca exigida: segons taula annexada.

 

PROVA 4. Resistència: Cursa Llançadora / Course navette.

a) Posició de sortida:

- Dret darrera la línia marcada. Els peus es podran col·locar junts o separats a la distància que el participant consideri oportuna.

b) Execució:

- Quan senti la senyal de la prova, l'aspirant ha de córrer de la línia de sortida cap a l'altra línia (situada de forma paral·lela a la línia de inici a una distancia de 20 metres), fins a trepitjar-la i esperar a tornar a sentit un altre senyal acústic per iniciar la tornada.

- Cada senyal acústic indicarà que s'ha de iniciar el desplaçament cap a la línia contraria, intentant seguir el ritme que s'indica, que augmentarà de forma progressiva.

- Es repetirà constantment aquest cicle d'anada i tornada fins que no es sigui capaç de trepitjar la línia abans del senyal acústic, moment en el qual s'anul·larà el intent.

c) Valoració:

- S'haurà de trepitjar les línies abans de sentir el senyal sonor i sortir després d'aquest senyal.

- En el canvi de sentit no es poden fer girs circulars, s'ha de pivotar damunt de la línia.

- Es registrarà el número de paliers realitzats fins arribar a la marca mínima exigida

- Es donarà un avís en el moment que no es trepitgi la línia i en el segon avís el intent quedarà anul·lat.

d) Nombre d'intents: 1

e) Marca mínima exigida: segons taula annexada.

 

 

TAULA MARQUES MÍNIMES EXERCICIS:

 

PROVA 1: ABDOMINALS

 

de 18 a 35 anys

homes

56

52

48

44

40

36

32

28

24

20

dones

48

44

40

36

32

28

24

20

16

12

 

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

 

de 36 a 44 anys

homes

52

48

44

40

36

32

28

24

20

16

dones

44

40

36

32

28

24

20

16

12

8

 

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

 

de 45 o més

homes

48

44

40

36

32

28

24

20

16

12

dones

40

36

32

28

24

20

16

12

8

4

 

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

 

 


 

PROVA 2: POTÈNCIA DE CAMES

 

de 18 a 35 anys

homes

2,5

2,4

2,3

2,2,

2,1

2,0

1,9

1,8

1,7

1,6

dones

2,1

2,0

1,9

1,8

1,7

1,6

1,5

1,4

1,3

1,2

 

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

 

de 36 a 44 anys

homes

2,4

2,3

2,2,

2,1

2,0

1,9

1,8

1,7

1,6

1,5

dones

2,0

1,9

1,8

1,7

1,6

1,5

1,4

1,3

1,2

1,1

 

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

 

de 45 o més

homes

2,3

2,2

2,1

2,0

1,9

1,8

1,7

1,6

1,5

1,4

dones

1,9

1,8

1,7

1,6

1,5

1,4

1,3

1,2

1,1

1,0

 

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

 

 


 

PROVA 3: PILOTA MEDICINAL

 

de 18 a 35 anys

homes

10,0

9,5

9,0

8,5

8,0

7,5

7,0

6,5

6,0

5,5

dones

10

9

8,5

8

7,25

6,6

5,95

5,30

4,65

4,0

 

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

 

de 36 a 44 anys

homes

9,5

9,0

8,5

8,0

7,5

7,0

6,5

6,0

5,5

5

dones

9,5

8,5

8

7,5

7

6,5

6

5,5

5

4,5

 

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

 

de 45 o més

homes

9

8,5

8,0

7,5

7,0

6,5

6,0

5,5

5

4,5

dones

9

8

7,5

7

6,5

6

5,5

5

4,5

4,0

 

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

 

 

 

PROVA 4: Course navette (PALIERS)

 

de 18 a 35 anys

homes

10,0

9,5

9,0

8,5

8,0

7,5

7,0

6,5

6,0

5,5

dones

8,5

8,0

7,5

7,0

6,5

6,0

5,5

5

4,5

4

 

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

 

de 36 a 44 anys

homes

9,0

8,5

8,0

7,5

7,0

6,5

6,0

5,5

5

4,5

dones

7,5

7,0

6,5

6,0

5,5

5

4,5

4

3,5

3

 

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

 

de 45 o més

homes

8,0

7,5

7,0

6,5

6,0

5,5

5

4,5

4

3,5

dones

6,5

6,0

5,5

5

4,5

4

3,5

3

2,5

2

 

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

 

 

ANNEX III

QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

I. ANTROPOMETRIA:

1. Talla: Alçada inferior a 1,55 m les dones i de 1,65 m els homes

2. La dinamometria, amb l'estelòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

3. La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5 litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

 

1. Aparell circulatori

1.1. Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2. Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3. Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4. Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5. Insuficiència coronària.

1.6. Pericarditis activa o residual.

1.7. Insuficiència arterial perifèrica.

1.8. Insuficiència venosa perifèrica.

1.9. Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10. Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

2. Aparell respiratori

2.1. Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2. Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

  

3. Aparell genitourinari

3.1. Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2. Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3. Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4. Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5. Prolapse genital.

  

4. Aparell digestiu

4.1. Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2. Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3. Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4. Úlcera gastroduodenal.

4.5. Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6. Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7. Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

5. Sistema hematopàtic:

5.1. hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

6. Aparell locomotor

6.1. Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2. Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

7. Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1. Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2. Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3. Trastorns mentals, dèficits neurològics i del comportament causats per alcoholisme o toxicomanies.

7.4. Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5. Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6. Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7. Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8. Tremolor. Tics o espasmes.

7.9. Trastorns de la son.

 

8. Glàndules endocrines

8.1. Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2. Diabetis mellitus.

 

9. Infeccions

9.1. Qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

10. Òrgans dels sentits

10.1. Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2. Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3. Queratotomia radial.

10.4. Despreniment de retina.

10.5. Estrabisme manifest i no corregit.

10.6. Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7. Discromatòpsies.

10.8. Glaucoma.

10.9. Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10. Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35 dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11. Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12. Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13. Trastorns en la parla. Quequesa.

 

11. Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1. Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2. Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3. Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4. Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5. Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

12. Comprovació de tatuatges:

La comprovació de tatuatges es farà de manera independent durant la realització de la comprovació de les causes d'exclusió per manca d'aptitud psicofísica.

Comportarà l'exclusió de la convocatòria el fet de tenir tatuatges amb un contingut contrari als principis, valors i competències establerts en el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya (Acord GOV/25/2015, de 24 de febrer).

Tanmateix, seran exclosos del procés de selecció aquells aspirants que presentin tatuatges visibles en coll, cara i mans (externa i interna).

La comprovació de tatuatges implica el consentiment de les persones participants perquè se'ls facin fotografies dels tatuatges a fi de posar-les a disposició del tribunal qualificador per a la seva avaluació.

 

13. Altres

13.1. Processos neoplàsics.

13.2. Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

13.3. Malalties autoimmunes.

13.4. Diàtesi al·lèrgica.

13.5. Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.

 

Cornellà de Llobregat, 12 de febrer de 2024

 

L'alcalde

 

Per delegació de firma segons Decret núm. 3121/2023 de 22 de juny de 2023

Sonia Jiménez López

Cap de l'Àrea de Gestió de Recursos Humans Adjunta

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16777 {"title":"EDICTO sobre aprobación de las bases específicas y la convocatoria para la cobertura de doce plazas de agente de la Guardia Urbana en el Ayuntamiento de Cornellà de Llobregat por el sistema de oposición libre.","published_date":"2024-02-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"16777"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Cornellà de Llobregat,DOGC,DOGC 2024 nº 9102 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-02-15/16777-edicto-aprobacion-bases-especificas-convocatoria-cobertura-doce-plazas-agente-guardia-urbana-ayuntamiento-cornella-llobregat-sistema-oposicion-libre https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.