ANUNCIO relativo a las bases reguladoras del proceso selectivo para la provisión, mediante promoción interna, de dos plazas de sargento de la Policía Local de Cardedeu.

De conformitat amb l'article 63 del Reglament de personal dels Ens Locals aprovat per Decret 214/1990, de 30 de juliol, es fa públic que per acord de la Junta de Govern Local, de data 1 de febrer de 2024, s'ha aprovat la convocatòria i les bases reguladores que regiran el procés de selecció per al nomenament com a personal funcionari de carrera de dos Sergents de Policia (Grup C1), promoció interna, mitjançant el procediment de concurs oposició, bases que a continuació es publiquen íntegrament:

 

 

BASES QUE HAN DE REGIR EL PROCÉS SELECTIU PER A LA PROVISIÓ, MITJANÇANT PROMOCIÓ INTERNA, DE DUES PLACES DE SERGENTS DE LA POLICIA LOCAL DE CARDEDEU. (Grup C1)

 

1.- OBJECTE DE LES BASES.

L'objecte de les presents bases és regular la convocatòria per a la provisió per promoció interna, mitjançant el sistema de concurs oposició, de dues places de sergent de la Policia Local de Cardedeu, més les vacants que puguin produir-se fins a la data d'inici de les proves, enquadrades dins el grup d'administració especial, subgrup de serveis especials, classe policia local, dotades amb el sou corresponent al grup C1.

D'acord amb la Llei 5/2020, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, es modifica l'article 7 de la Llei 16/1991, del 10 de juliol, de les policies locals, a on s'estableix que els policies locals gaudeixen a tots els efectes, en l'exercici de llurs funcions, de la condició d'agents de l'autoritat.

Aquestes bases, pel que fa referència a la igualtat entre dones i homes, allò que disposa l'esmentada Llei 16/1991, de 10 de juliol, en la seva Disposició Addicional vuitena, quant a la presència equilibrada de dones i homes en els diferents col·lectius professionals municipals, no compten amb places de reserva per a dones atès que només s'ofereixen dues places de Sergent.

Les dades bàsiques dels llocs de treball a proveir són les següents:

- Denominació: SERGENT DE POLICIA (2)

- Règim jurídic: Funcionari/ària de carrera

- Sistema selectiu: concurs-oposició

- Grups de classificació: C1 CD22

- Complement específic: 1.656,03€ mensuals

La convocatòria es fonamenta en allò que disposa el Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals; el RDL 5/2015, de 30 d'octubre regulador del Text Refós de de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic; la Llei 16/1991, de 10 de juliol de les policies locals; en els article 17 Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública; l'article 282 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya; els articles 63.1c) i 105 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

En aquesta convocatòria també es crearà una borsa de treball per a cobrir les possibles vacants i substitucions, en règim de personal temporal, que puguin produir-se d'acord amb que s'estableix a l'art. 94.2 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, així com l'art. 31 i següents del Decret 233/2002, de 25 de setembre.

 

2.- CONVOCATÒRIA.

Les bases de la convocatòria es publicaran al tauler d'anuncis de l'Ajuntament de Cardedeu, a la web municipal (www.cardedeu.cat), es publicaran en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). L'anunci de la convocatòria sense el text íntegre de les bases es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

 

3.- FUNCIONS.

Les funcions atribuïdes al lloc de treball són les derivades de la Llei 16/1991, de 10 de juliol de les policies locals i altres normes de caràcter legal o reglamentari i s'exercitaran en règim d'incompatibilitat.

 

4.- CONDICIONS/REQUISITS DELS ASPIRANTS.

Les persones interessades a participar en aquest procés selectiu han de complir els següents requisits:

a) Tenir ciutadania espanyola, de conformitat en la legislació vigent.

b) Tenir una antiguitat mínima de dos anys com a funcionari o funcionària de carrera en la categoria de caporal del cos de la Policia Local de Cardedeu.

c) Estar en alguna de les situacions administratives previstes a l'article 12.1.b) del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

d) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades d'acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de policia local.

e) Haver complert 18 anys, i no haver complert l'edat de jubilació forçosa, abans que finalitzi el termini de presentació de sol·licituds.

f) Estar en possessió del títol de batxillerat, tècnic o tècnica superior corresponent a cicles formatius de grau superior, tècnic o tècnica especialista corresponent a formació professional de segon grau o un altre d'equivalent o superior. Correspon als aspirants justificar documentalment i formalment l'equivalència de les titulacions aportades.

g) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

h) No haver estat condemnat per cap delicte. No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

i) Acreditar coneixement oral i escrit de la llengua catalana, equivalent al nivell intermedi de Català B2 de la Junta Permanent de Català, mitjançant la presentació del certificat de la Junta o de qualsevol altre certificat equivalent (Decret 3/2014, de 7 de gener, de modificació del Decret 152/2001). En cas contrari, es realitzarà una prova del mateix grau de dificultat a valorar pel tribunal.

j) Estar en possessió dels permisos de conduir de les classes A i B.

k) Compromís de portar armes, que es prendrà mitjançant declaració jurada.

Tots els requisits s'han de complir el darrer dia de presentació de les sol·licituds.

 

5.- PROCÉS SELECTIU.

El procediment de selecció serà pel sistema d'accés de concurs-oposició.

La relació amb l'Ajuntament serà personal funcionari de carrera.

 

6.- PRESENTACIÓ D'INSTÀNCIES I DRETS D'EXÀMEN.

Les persones que desitgin prendre part en el procés selectiu podran presentar la sol·licitud, en model oficial que està disponible a la pàgina web municipal www.cardedeu.cat, pels següents mitjans:

En el registre electrònic de l'Ajuntament o en el registre electrònic de les administracions públiques relacionades a l'article 2.1 de la Llei 39/2015, d'1 de octubre, del Procediment Administratiu Comú de las Administracions Públiques.

a) De manera presencial, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Cardedeu, carrer Dr. Klein, 28 de Cardedeu.

b) A les oficines de Correus, en la forma que reglamentàriament s'estableixi.

c) A les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya a l'estranger.

d) A les oficines d'assistència en matèria de registres.

El compliment de les condicions i els requisits exigits per poder participar en aquest procés selectiu s'ha de produir en la data d'acabament de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins a la formalització del corresponent nomenament.

No obstant això, si durant el procés selectiu el tribunal considera que hi ha raons suficients, podrà demanar a qualsevol dels/de les aspirants que acreditin el compliment de totes o alguna de les condicions i els requisits exigits per prendre part en el procés selectiu de què es tracti.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils següents a la data de publicació del corresponent anunci al DOGC.

L'horari de presentació d'instàncies al Registre General de l'Ajuntament és de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 hores i els dijous de 09.00 a 19.00 hores (és necessari demanar cita prèvia).

La persona aspirant ha de fer constar a la sol·licitud que reuneix totes les condicions i tots i cadascun dels requisits que s'exigeixen per prendre part a la convocatòria i haurà de facilitar en la sol·licitud un telèfon mòbil i una adreça electrònica per tal que l'Ajuntament s'hi pugui posar en contacte, si procedeix. La veracitat de les dades que es fan constar a la sol·licitud és responsabilitat de qui ho signa.

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, la persona aspirant dona el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

A la sol·licitud s'hi haurà d'acompanyar la documentació que acrediti el compliment de les condicions previstes a la base quarta i en concret, la documentació següent:

1/ Instància específica.

2/ Currículum de la persona aspirant.

3/ Fotocòpia del document nacional d'identitat, o del passaport, vigent.

4/ Fotocòpia de la titulació o rebut que acrediti el pagament dels drets d'expedició del títol. En el supòsit d'un títol equivalent, l'homologació de la seva equivalència.

5/ Fotocòpia del certificat que acrediti el coneixement del nivell B2 de llengua catalana de conformitat amb el que preveu el Decret 3/2014, de 7 de gener.

6/ Fotocòpia del carnet de conduir.

7/ Declaració jurada de no patir cap de les dolències incloses en l'ANNEX 2. QUA DRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES de la convocatòria.

8/ Declaració de no estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari de qualsevol administració pública.

9/ Document Excel amb la relació dels mèrits que la persona aspirant desitgi fer constar per ser valorats pel tribunal qualificador de conformitat amb el que preveu la base novena.

10/ Fotocopia o digitalització en suport informàtic dels documents que acrediten els mèrits que la persona aspirant desitgi fer constar per ser valorats pel tribunal qualificador de conformitat amb el que preveu la base novena.

Serà requisit indispensable que els mèrits estiguin degudament relacionats en el full de càlcul específic a tal efecte, que estarà disponible dins del tràmit electrònic i a la web municipal, que s'haurà d'adjuntar a la sol·licitud.

La documentació caldrà presentar-la com a màxim fins al moment de finalització del termini de presentació d'instàncies amb l'excepció del català, que podrà acreditar-se fins al dia de la prova.

Juntament amb la sol·licitud, els/les aspirants hauran de manifestar que compleixen tots i cadascun dels requisits d'accés.

Només podran ser valorats aquells mèrits assolits per les persones aspirants fins el moment en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds.

El Tribunal es reserva el dret de sol·licitar documentació complementària que clarifiqui la naturalesa o la durada de l'activitat desenvolupada per la persona aspirant.

Tota la documentació que es presenti en llengua estrangera haurà d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

La documentació acreditativa dels mèrits a valorar a la fase de concurs s'haurà de fer segons s'indica:

1. Experiència: s'acredita amb la següent documentació:

- Informe de vida laboral emès per la TGSS, obligatori.

Haurà d'anar acompanyat de:

- Serveis prestats a les administracions públiques: certificació de l'òrgan competent amb indicació de la categoria professional, temps del contracte/nomenament, grup professional.

- Empresa privada: fotocòpia del/s contracte/s de treball i/o certificació de l'empresa que indiqui els serveis prestats, categoria professional i funcions, període de temps, règim de dedicació, experiència adquirida.

En tot cas haurà de quedar acreditat fefaentment la data d'inici i finalització així com la professió desenvolupada.

2. Formació: s'acredita amb:

- Fotocòpia de la certificació, amb especificació de l'entitat organitzadora, denominació del curs i durada del curs en hores.

Els mèrits que no s'acreditin documentalment dins del termini fixat no seran tinguts en compte pel tribunal i, per tant, no es valoraran.

Per la mera concurrència als processos selectius s'entén que l'aspirant accepta íntegrament aquestes bases, tret que, prèviament, hagi exercit el seu dret a impugnar-les.

 

7. ADMISSIÓ DE LES PERSONES ASPIRANTS.

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, dins el termini establert a l'article 2 de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, es revisaran els requisits d'accés i la documentació aportada i es dictarà una resolució en la qual declararà aprovada la llista de persones admeses i excloses.

En aquesta mateixa resolució, que es publicarà a la web municipal i al tauler d'anuncis de l'Ajuntament, s'inclourà la llista completa dels aspirants admesos i exclosos a la convocatòria i la llista provisional d'exempts de realitzar l'exercici de coneixements de llengua catalana.

Es concedirà a les persones interessades un termini de 10 dies hàbils, a comptar de l'endemà de la publicació del corresponent anunci, per tal que puguin formular les reclamacions oportunes i esmenar els defectes que s'hagin produït, exclusivament respecte a la sol·licitud, en cap cas respecte de mèrits al·legats. Se'ls adverteix que, en cas que no esmenin dins d'aquest termini el defecte a ells imputable que hagi motivat la seva exclusió, es considera que desisteixen de la seva petició.

Les al·legacions presentades es resoldran en el termini dels 30 dies següents a la finalització del termini per a la presentació. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades.

Si no s'hi presenten esmenes, es considerarà elevada a definitiva la llista d'aspirants admesos/es i exclosos/es i no caldrà tornar-la a publicar. Si s'accepta alguna reclamació, s'esmenarà la llista de persones admeses i excloses i l'esmena es publicarà al tauler d'anuncis de l'Ajuntament i a la web municipal (www.cardedeu.cat)

L'admissió o exclusió dels/de les aspirants es farà tenint en compte allò que estableix l'art. 77, apartats 2 i 3 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals de Catalunya.

Als efectes d'admissió es tindran en compte les dades que les persones aspirants hagin fet constar a la sol·licitud.  

Aquesta resolució determinarà també el lloc, data i hora de la celebració del primer exercici del procés selectiu -si s'escau- i donarà a conèixer els noms dels membres titulars i suplents del tribunal qualificador.

 

8. TRIBUNAL QUALIFICADOR.

D'acord amb l'article 60 del Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, l'òrgan de selecció serà col·legiat, sense que pugui comptar entre els seus membres personal d'elecció o de designació política, ni personal interí o eventual. La pertinença als òrgans selectius serà sempre a títol individual, sense que es pugui ostentar en representació o per compte de ningú.

Igualment es tindrà en compte allò establert a l'article 8.2 del Decret 233/2022, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals en la composició del Tribunal, en consonància amb la Llei 16/1991, de policies locals, que estarà integrat per un nombre senar de persones no inferior a cinc, amb els respectius suplents, designades per la corporació i formades per un/a president/a i vocals, un/a dels quals podrà actuar com a Secretari/ària del tribunal, i amb la següent distribució:

a) un terç membres o persones funcionàries de la mateixa corporació

b) un terç personal tècnic especialitzat en aquesta matèria

c) un terç integrat per representants del Departament d'Interior, entre els quals hi haurà com a mínim una persona proposada per l'Institut de Seguretat Pública i una per la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals

En la composició del Tribunal es vetllarà pel compliment del principi d'imparcialitat i de professionalitat dels seus membres, per a què tinguin la titulació adequada als diversos coneixements que s'exigeixen a les proves i perquè tots els vocals tinguin una titulació acadèmica igual o superior a l'exigida als aspirants.

Es farà designació nominal dels membres, que constarà a la llista, així com dels suplents.

El Tribunal no es podrà constituir ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, ja siguin titulars o suplents, i sense la presència de la Presidència i la Secretaria o persona que els/les substitueixi.

El Tribunal podrà disposar la incorporació a les seves tasques d'assessors/es especialistes que l'assessorin, però aquests han de limitar la seva intervenció a l'assessorament tècnic, i no poden participar en la qualificació de les proves. L'informe que emetin no pot tenir caràcter vinculant, però ha de ser tingut en compte a l'hora de determinar la puntuació.

A l'efecte del que preveu el Decret 3/2014, de 7 de gener, sobre avaluació i certificació de coneixements de català, el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, a petició de l'ajuntament de Cardedeu, nomenarà una persona per tal que assessori el tribunal qualificador amb relació a la prova de coneixements de la llengua catalana, si s'escau.

L'abstenció i/o recusació dels membres del Tribunal s'ha d'ajustar a allò que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

El tribunal haurà d'observar l'oportuna confidencialitat i el secret professional en tot el que fa referència a les qüestions tractades en les reunions que es duguin a terme.

La participació dels membres del tribunal qualificador donarà lloc a la indemnització reglamentària, en concepte d'assistència, d'acord amb el que estableix el Reial Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei. Els membres del Tribunal pertanyents a la corporació municipal no meritaran les indemnitzacions i assistències que mereixin per raó del servei, excepte en aquells casos en que les assistències tinguin lloc fora del horari laboral.

De cada sessió s'estendrà acta, signada pel secretari o secretària del tribunal, que n'ha de donar fe, amb el vistiplau del president o presidenta, i per tots els membres.

El tribunal resoldrà tots els dubtes que puguin sorgir en l'aplicació de les bases, així com el que calgui fer en els casos no previstos. En tot cas, el funcionament del Tribunal qualificador, en allò no previst en aquestes Bases, s'adequarà a les normes contingudes a la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

 

9. INICI I DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS SELECTIU.

La selecció consisteix en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits o nivell d'experiència relacionats amb la tasca policial a exercir i en la superació de les proves corresponents, inclòs el curs selectiu de l'Escola de Policia de Catalunya. La puntuació obtinguda en la fase de concurs no podrà aplicar-se per superar els exercicis de la fase d'oposició.

Totes les proves són obligatòries i eliminatòries.

En tots els exercicis que es desenvolupin per escrit, el Tribunal podrà acordar que el mateix aspirant els llegeixi. En aquest cas, el Tribunal podrà sol·licitar de l'opositor/a tots aquells aclariments que es consideri adients.

Els/Les aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves proveïts del DNI/NIE o passaport. Només hi ha una convocatòria per a cada exercici.

Els/Les aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats per cadascun dels exercicis decauran en els seus drets.

Si el tribunal té coneixement que alguna de les persones aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de la persona interessada, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

L'adjudicació de les places convocades s'ha de fer seguint una única llista final de les persones que hagin superat el procés, ordenades segons la puntuació obtinguda, aplicant-hi els criteris de desempat establerts legalment.

 

Fase primera. Oposició.

Tots els exercicis de l'oposició previstos en la present base novena són obligatoris i eliminatoris. El tribunal queda facultat per poder alterar l'ordre de les proves o exercicis següents per a un millor desenvolupament de les mateixes.

La puntuació màxima d'aquesta fase serà de la suma de la puntuació de les diferents proves amb relació de les proves que només seran aptes o no aptes, amb una puntuació màxima de 20 punts.

Primera prova: Exercici Teòric

Consisteix en contestar, en un període màxim d'una hora, un qüestionari tipus test elaborat pel tribunal i relacionat amb els temes que figuren a l'annex 1.

Aquest exercici serà qualificat fins a un màxim de 10 punts, essent eliminades les persones aspirants que no hagin obtingut un mínim de 5 punts.

Previ l'inici de l'exercici el tribunal indicarà als aspirants/es el sistema de puntuació, si les respostes no realitzades o incorrectes penalitzen i en quina proporció si ho fan.

Segona prova: Exercici Pràctic

El tribunal proposa als opositors un o més casos pràctics que han de resoldre per escrit en el temps màxim de 90 minuts, relacionats amb els temes que figuren a l'annex 1.

Aquest exercici serà qualificat fins a un màxim de 10 punts, essent eliminades les persones aspirants que no hagin obtingut un mínim de 5 punts.

El tribunal pot disposar que cada aspirant llegeixi el seu exercici i li pot demanar els aclariments que consideri oportuns.

Tercera prova: Coneixements de la llengua catalana.

Exercici obligatori i eliminatori per a totes les persones aspirants, que consisteix en la realització d'exercicis de coneixements gramaticals i de comprensió escrita i oral que acreditin el coneixement de la llengua catalana amb el nivell exigit a la base quarta, d'acord amb els criteris emprats per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. La qualificació dels/de les aspirants en aquest exercici és la d'apte/a o no apte/a.

Estan exemptes de realitzar aquest exercici les persones que acreditin el coneixement adequat, oral i escrit, de la llengua catalana, i en concret, amb el nivell intermedi B2 de català d'acord amb el que estableix el Decret 3/2014, de 7 de gener, de modificació del Decret 152/2001, sobre avaluació i certificació de coneixements de català o certificar haver superat una prova de nivell igual o superior al requerit en un procés de selecció convocat per l'Ajuntament de Cardedeu dins del mateix any o haver participat i obtingut plaça en processos anteriors en què hi hagi establerta una prova de català de nivell igual o superior al requerit.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en normalització lingüística.

Quarta prova: Exercici psicotècnic i competencial.

L'objectiu d'aquest exercici és establir els criteris mínims que les persones candidates han de superar per acreditar les habilitats de lideratge, d'influència en el grup i d'altres factors considerats pertinents per al lloc de treball. Aquests criteris mínims s'estableixen a partir dels resultats obtinguts a les bateries de tests psicotècnics gestionats per personal psicòleg.

En aquest exercici es tindran en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015, per la qual es dona publicitat al protocol pel qual s'estableixen els criteris orientatius d'avaluació psicològica per a l'accés, la promoció i la mobilitat de les policies locals de Catalunya.

Aquest exercici ha de contenir, com a mínim, proves aptitudinals i proves de personalitat adequades al perfil requerit. La bateria de tests a aplicar compleixen els requisits de validesa i fiabilitat i han estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permet garantir la confiança en els resultats obtinguts.

-Prova aptitudinal: consistirà en una bateria de tests psicotècnics que valoraran les aptituds de la persona aspirant. El resultat de la prova aptitudinal serà d'apte o no apte.

Les persones declarades no aptes restaran eliminades del procés selectiu.

La prova aptitudinal explora els següents àmbits:  raonament verbal, raonament espacial, raonament numèric i raonament abstracte.

Per a la qualificació d'apte cal obtenir una puntuació mínima de 5 punts de mitjana en global (sobre 10), i que cap dels tests/escales aplicats hagi estat puntuat amb menys de 3 punts (sobre 10).

En cas contrari, la persona serà declarada no apta. El barem aplicat correspon a la població de referència, que és en aquest cas persones aspirants a cossos de seguretat.

-Prova de personalitat: consistirà en una bateria de tests psicotècnics que valoraran la personalitat i l'estat psicològic de la persona aspirant, juntament amb una entrevista personal per integrar tots els elements explorats anteriorment.

Les puntuacions en aquesta prova van de 0 a 10 en totes les escales. Per considerar superada la prova s'han d'obtenir puntuacions superiors a 2 i puntuacions inferiors a 9 en cadascuna de les escales explorades, i obtenir puntuacions inferiors a 9 en les escales de control de la prova. 

En cap cas l'avaluació del resultat de l'entrevista estarà condicionada o vinculada de manera exclusiva als tests de personalitat i aptitudinals, els quals constitueixen un element previ per orientar, si es considera convenient, el contingut de l'entrevista.

El resultat final de l'exercici es qualifica d'apte o no apte. Per superar-lo és necessària la qualificació d'apte tant en la prova aptitudinal i de personalitat com en l'entrevista persona

La falsedat demostrada en les respostes comporta l'eliminació de l'aspirant.

Aquestes proves, i si escau l'entrevista, són realitzades per persones tècniques especialitzades en proves psicotècniques i es portaran a terme d'acord als criteris determinats per la STS núm. 74/2022, de 27 de gener. A les entrevistes hi ha d'estar present, com a mínim, un membre del tribunal segons l'article 18.3 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

Prèviament al desenvolupament d'aquesta prova, els/les aspirants que les portin a terme seran informats del sistema de baremació i correcció emprats.

Cinquena prova: Reconeixement mèdic.

S'haurà de passar un reconeixement mèdic, per comprovar que no es detecta en els o les aspirants cap de les causes d'exclusió mèdica establertes a l'Annex 2 d'aquestes bases. El dictamen el valorarà el facultatiu com a APTE/A o NO APTE/A per al lloc de treball.

 

Fase segona. Concurs.

En aquesta fase es valoraran els mèrits que els aspirants hagin al·legat i acreditat documentalment, d'acord amb el barem següent:

A) Experiència professional: (superiors als dos anys requisit de presentació a la plaça)

A.1. Per serveis prestats com a agent:

Per cada any complet: 0'20 punts, fins un màxim d'1.

A.2. Per serveis prestats com a caporal:

Per cada any complet: 0,40 punts fins un màxim de 2.

A.3. Per tasques de responsabilitat exercides en serveis policials (tasques puntuals de comandament del cos)

0,10 punts per cada setmana fins a un màxim de 2.

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior als 3 punts.

B) Formació professional :

B.1.Per cursos, jornades o seminaris organitzats o reconeguts per l'Escola de Policia de Catalunya, sense que pugui comptabilitzar-se el curs específic per a l'accés a caporal ni el bàsic d'agent:

- Per cursos de durada fins a 25 hores: 0,20 punts per curs.

- Per cursos de 26 a 40 hores: 0,40 punts per curs.

- Per cursos de 41 a 100 hores: 0,60 punts per curs.

- Per cursos de més de 100 hores. 0,80 punts per curs.

B.2. Per altres cursos, jornades o seminaris de caràcter presencial i telemàtics organitzats per ens o organismes oficials relacionats amb la professió:

- Per cursos de durada fins a 25 hores: 0,10 punts per curs.

- Per cursos de 26 a 40 hores: 0,20 punts per curs.

- Per cursos de 41 a 100 hores: 0,30 punts per curs.

- Per cursos de més de 100 hores: 0,40 punts per curs.

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 3 punts.

Les persones aspirants han d'acreditar documentalment la durada en hores dels cursos realitzats.

Si no ho fan així és computaran com cursos de durada fins a 25 hores.

C) Titulacions acadèmiques:

C.1. Diplomatura universitària o equivalent: 1 punt.

C.2. Llicenciatura universitària/Grau universitari: 1,5 punts.

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 2,5 punts.

D) Certificat ACTIC o titulació equivalent (ex. Competic):

Es valoren com a mèrit els certificats d'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC) establerts pel Decret 13/2021, de 2 de març, pel qual es regula l'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació, i els certificats declarats equivalents, fins a un màxim d'1,5 punts, d'acord amb el barem següent:

- Certificat bàsic: 0,5 punts.

- Certificat mitjà: 1 punt.

- Certificat avançat: 1,5 punts.

En cas que es disposi de més d'un certificat, es valorarà únicament el de nivell més alt.

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 1,5 punts.

E) Experiència en tasques de docència:

E.1. Per haver impartit cursos a membres de cossos policial a raó de 0'1 punts per cada 20 hores fins un màxim de 0'75.

E.2. Per haver impartit cursos de matèries relacionades amb el lloc de treball objecte de la selecció, en qualsevol institució pública o privada a raó de 0'05 punts per cada 20 hores fins un màxim de 0'40.

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 1 punt.

F) Nivell de coneixement de la llengua catalana:

Es valoraran els certificats superiors al nivell intermedi de català (B2) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o altres equivalents, amb 1 punt.

G) Recompenses i distincions

Es valoraran les recompenses i distincions pròpies dels cossos de policia local o de la resta de forces i cossos de seguretat a raó de 0,1 per cada una i fins a un màxim de 1 punt.

La puntuació màxima de la fase de concurs serà de 13 punts. La fase de concurs no tindrà caràcter eliminatori. Es valoraran només els mèrits dels aspirants que hagin superat les proves primera, segona i tercera de la fase d'oposició.

En aquesta fase només es valoraran els mèrits al·legats i acreditats pels aspirants de conformitat amb la base sisena, i s'efectuarà d'acord amb el barem següent:

El Tribunal no podrà valorar els mèrits dels quals no s'hagi presentat acreditació documental en el termini de presentació establert.

Per tal de poder valorar aquells mèrits contrets pels aspirants que no estiguin en català o castellà, llengües oficials a Catalunya, caldrà que estiguin acompanyats per una traducció feta mitjançant titulat habilitat a l'efecte.

 

Fase Tercera. Fase de Formació.

Consisteix en la superació del curs específic per a l'accés a la categoria de sergent que organitza l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Queden exempts de fer-lo els i les aspirants que aportin la certificació d'haver-lo superat.

Durant la seva estada a l'Institut de Seguretat Pública l'alumnat resta sotmès al Decret 292/1995, de 7 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de règim interior de l'Escola de Policia de Catalunya, sens perjudici de la normativa que els sigui aplicable pel que fa a la seva vinculació administrativa.

La qualificació del curs selectiu és d'apte o no apte. Els o les aspirants declarats no aptes queden exclosos del procés selectiu.

Durant el curs selectiu i, si escau, el període de pràctiques els i les aspirants són nomenats funcionaris i funcionàries en pràctiques i han de percebre les retribucions que per aquest personal funcionari estableix la normativa vigent.

 

Fase Quarta. Fase de Pràctiques.

Una vegada superat el curs de formació específica per a l'accés a la categoria de sergent que organitza l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya han de realitzar un període de pràctiques de 3 mesos al municipi.

El període de pràctiques és obligatori i eliminatori, i la qualificació serà d'apte/a o no apte/a.

Els i les aspirants que obtinguin la qualificació de no apte/a queden exclosos del procés selectius.

Els períodes de baixa per incapacitat temporal, risc durant l'embaràs, permís de maternitat o paternitat, o adopció (permís per naixement per a la mare biològica, permís per adopció, per guarda amb finalitats d'adopció, o acolliment, tant temporal com permanent i permís de l'altre progenitor/a diferent de la mare biològica per naixement, guarda amb finalitats d'adopció, acolliment o adopció d'un/a fill/a) i risc durant la lactància suspendran el còmput del període de pràctiques. Una vegada finalitzada la situació la persona aspirant es reincorporarà al període de pràctiques per tal de completar-lo.

En els casos de persones aspirants que no hagin pogut ser avaluades en la fase de pràctiques per haver estat suspesos de funcions com a conseqüència del compliment d'una sanció, per l'adopció d'una mesura cautelar en un procediment disciplinari o perquè se li hagin obert diligències prèvies o se li hagi incoat un procediment penal, el Tribunal qualificador podrà acordar la seva reincorporació al període de pràctiques finalitzada la sanció o quan s'hagi deixat sense efectes la mesura cautelar.

Durant el període de pràctiques el tribunal qualificador comptarà amb l'assessorament d'almenys dues persones avaluadores, que presentaran una proposta d'avaluació basada en uns ítems conductuals predeterminats, tals com: coneixement del treball, habilitats socials de comunicació, compliment d'ordres i disciplina, disposició personal vers el treball, responsabilitat, adaptació a l'organització, iniciativa, confiança, judici pràctic i auto-control.

Durant el curs selectiu i el període en pràctiques, els/les aspirants són nomenats funcionaris en pràctiques. Els/les aspirants que superin el període de pràctiques seran nomenats funcionaris de carrera.

Durant la realització del Curs de curs de formació específica per a l'accés a la categoria de sergent o el període de pràctiques al municipi, o en acabar aquest període, els i les aspirants poden ser sotmesos a totes les proves mèdiques que siguin necessàries per comprovar la seva adequació al quadre d'exclusions mèdiques establert en l'annex III de la convocatòria. Si de les proves practicades es dedueix l'existència d'alguna causa d'exclusió, l'òrgan responsable ha de proposar, d'acord amb la gravetat de la malaltia o el defecte físic, l'exclusió del o la aspirant del procés selectiu i, en aquest cas, correspon a l'òrgan competent per efectuar els nomenaments d'adoptar la resolució procedent, que en cap cas no donarà dret a indemnització.

 

10. LLISTA DE PERSONES APROVADES, NOMENAMENT I CONDICIONS DE TREBALL.

El compliment de les condicions i requisits exigits per poder participar en aquests processos selectius s'entendrà que s'ha de produir en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se en el moment de procedir a formalitzar el nomenament.

Els/les aspirants que hagin superat el curs selectiu i el període de pràctiques seran pro- posats a l'alcaldia per a ser nomenats funcionaris de carrera

El nombre de persones seleccionades no pot superar el de les places convocades.

Els i les aspirants proposats hauran de presentar a l'Ajuntament de Cardedeu la documentació original en el termini màxim de vint dies naturals, sense necessitat de requeriment previ.

Si dins del termini esmentat, i tret dels casos de força major, els/les aspirants proposats no presenten la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no podran ser nomenats funcionaris en pràctiques i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

En el supòsit de renúncia de la persona aspirant proposada, el/la president/a del tribunal formularà proposta a favor de la persona aspirant aprovada que hagi obtingut la puntuació més alta i tingui cabuda en les places convocades com a conseqüència de l'esmentada anul·lació.

La relació contractual amb l'Ajuntament serà la de personal funcionari de carrera.

El nomenament com a funcionari/ària de carrera serà publicat al Butlletí Oficial de la Província. Caldrà fer el jurament o promesa a què fa referència el Decret 359/1986, de 4 de desembre, abans de prendre possessió com a funcionari/ària de carrera. 

 

11. INCIDÈNCIES.

El Tribunal queda facultat per resoldre qualsevol dubte que es presenti durant el procés de selecció, i per a prendre els acords necessaris per bon ordre del mateix.

 

12. BORSA DE TREBALL INTERÍ.

Els/les aspirants del procés del sistema de selecció de concurs-oposició, promoció interna, que, havent pres part en el procés selectiu, superin les proves establertes a aquests efectes, sense haver superat el procés selectiu, entraran a formar part d'una borsa de treball interí per cobrir possibles nomenaments temporals que es produeixin en el lloc de treball de sergent de la policia local de Cardedeu al què han optat, per un període de vint-i-quatre mesos.

Una vegada superat els primers dotze mesos de borsa, el personal d'aquesta borsa de treball que sigui cridat a ocupar lloc d'interí haurà de repetir i/o acreditar novament la superació de les proves psicotècniques i mèdiques corresponents.

Els/les integrants d'aquesta borsa de treball podran ser cridats d'acord amb l'ordre de puntuació establert, i podran ser nomenats amb caràcter no permanent segons les necessitats del servei i els requisits del lloc de treball.

En els supòsits de nomenament temporal, aquesta tindrà caràcter de treball de durada determinada de conformitat amb la legislació vigent que hi sigui aplicable, inclòs el període de pràctiques.

Aquesta borsa de treball tindrà vigència mentre no es realitzi una borsa que la derogui.

 

13. FUNCIONAMENT BORSA DE TREBALL.

En el moment que hi hagi la necessitat temporal de disposar de personal de la categoria de Sergent de la Policia local, es procedirà de la forma següent:

- Davant la necessitat de nomenament, l'ajuntament contactarà amb la primera persona de la llista i/o mitjançant la tramesa d'un correu electrònic.

- Correspon als aspirants l'obligació de facilitar i actualitzar en tot moment l'adreça de correu electrònic i els números de contacte telefònic adequats.

- En el cas de no poder contactar, el/la candidat/a mantindrà la seva posició a la borsa per posteriors necessitats i es contractarà amb la persona següent de la llista.

- Si la persona aspirant contactada no acceptés la proposta de contracte o nomenament podrà ser contractada o nomenada la persona que ocupi el lloc immediatament següent de la llista, i així successivament.

- La persona que no accepti la proposta de contracte o nomenament mantindrà la seva posició a la borsa per ulteriors necessitats, sempre i quan ho justifiqui d'acord amb les situacions següents:

- Trobar-se en situació laboral activa de durada superior a la que s'ofereix.

- Trobar-se en situació de permís de maternitat o paternitat, adopció o acolliment.

- Intervenció quirúrgica o hospitalització.

En qualsevol altre supòsit igualment passarà a ocupar el darrer lloc de la llista, a no ser que hi renunciï expressament.

- Els integrants de la borsa que no superessin el període de pràctiques o tinguin informes negatius en relació a relacions laborals obtingudes quedaran exclosos de la borsa automàticament.

 

14. PROTECCIÓ DE DADES.

Les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent, la Llei 39/2015 i especialment el Reglament General de Protecció de Dades.

 

15. RÈGIM D'IMPUGNACIONS.

En tot allò que no s'hagi previst en les presents bases s'estarà al que estableixin les disposicions reguladores d'ingrés de personal en les Administracions Públiques i demés disposicions d'aplicació.

Aquestes bases, la convocatòria i la resolució poden ser impugnades pels qui es considerin interessats legítims mitjançant la interposició d'un recurs contenciós administratiu, davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos comptats a partir del dia de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). Potestativament es pot interposar recurs de reposició davant el tribunal qualificador.

 

 

Disposició addicional

En allò que no estigui previst en les bases, es procedirà segons el que determina el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el reglament del personal al servei de les entitats locals, el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals i el Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el reglament d'accés, promoció oi mobilitat de les policies locals i altres disposicions aplicables. 

 

 

ANNEX 1. Temari

 

1. La Constitució Espanyola: Drets fonamentals i llibertats públiques. La funció policial en el marc constitucional.

2. Deontologia policial: Normes bàsiques d'actuació i codis de conducta.

3. L'Estatut d'autonomia de Catalunya: Competències de la Generalitat en matèria de seguretat pública i policia judicial. Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.

4. Els diferents cossos policials a l'Estat Espanyol: Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat.

5. Coordinació i col·laboració entre cossos policials: Normes bàsiques de coordinació i col·laboració. Competències específiques i competències compartides. Les juntes locals de seguretat. Els convenis de col·laboració.

6. Competències municipals en matèria de seguretat i de protecció civil: La policia local com a servei públic.

7. Estructura, organització i funcions de les policies locals: Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

8. La policia local com a cos armat: Reial decret 137/1993, de 29 de gener, que aprova el Reglament de Armes. Decret 219/1996, de 12 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'armament de les policies locals.

9. Drets i deures dels membres de les policies locals: El règim disciplinari aplicable.

10. Informes, actes i atestats. Els fitxers automatitzats de caràcter policial

11. La delinqüència: Realitat i causes. El paper de les administracions locals en la prevenció i el control.

12. La jurisdicció penal: òrgans i competències.

13. La denúncia: Concepte i classes. El dret i el deure de denunciar. Efectes de la denúncia.

14. La detenció: Concepte. Supòsits legals en què és procedent la detenció. Els drets del detingut.

15. La detenció de menors.

16. La protecció del medi ambient. El delicte ecològic.

17. Estrangeria: Drets i llibertats dels estrangers, situacions d'irregularitat, actuacions policials.

18. L'entrada i registre: Requisits, formalitats i supòsits excepcionals.

19. Protecció de la seguretat ciutadana: Llei orgànica 4/2015, de 30 de març.

20, Delictes en què poden incórrer els policies en l'exercici del seu càrrec.

21. Control de drogues i estupefaents: Regulació, actuacions policials.

22. Espectacles públics i activitats recreatives: Competències, regulació i règim sancionador.

23. La venda ambulant: regulació i règim sancionador. El mercat setmanal de Cardedeu.

24. Impacte ambiental dels fums i els sorolls: Regulació i control.

25. Seguretat viària: normativa sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària.

26. La prevenció dels accidents de trànsit: Plans d'actuació.

27. El procediment sancionador en matèria de trànsit.

28. La retirada de vehicles de la via pública: Supòsits i regulació.

29. Regulació en matèria de transports i procediments sancionadors: Especial referència als transports de mercaderies perilloses i als escolars.

30. Regulació jurídica i procediments d'actuació policial sobre conducció de vehicles sota els efectes de begudes alcohòliques, drogues o estupefaents.

31. Paper de la policia local en la protecció civil: Els plans bàsics d'emergències.

32. Seguretat i convivència. Policia de Proximitat. Policia assistencial. Coordinació dels serveis de seguretat amb els serveis d'atenció a les persones. Seguretat i qualitat de vida.

33. Els ciutadans com a receptors dels serveis policials. Complexitat de la societat actual. Multiculturalitat. Societat diversa. Models familiars. Igualtat d'oportunitats entre gèneres.

24. Comandaments I: El treball d'equip. Direcció del personal. Presa de decisions i re solució de conflictes.

35. Comandaments II: Gestió de recursos i control de pressupost a la policia local.

36. Comandaments III: La planificació dels serveis.

37. El municipi de Cardedeu. Dades generals i socials, geografia, història i societat.

38. La Policia Local de Cardedeu. Dades generals. Memòria d'activitat.

39. Llei 16/1991, de 10 de Juliol, sobre policies locals

40. Decret 233/2002, de 25 de setembre, reglament accés, promoció i mobilitat de les policies locals

 

 

ANNEX 2

 

Proves mèdiques comunes a totes les convocatòries de sergent de policia (d'acord amb els paràmetres exigits per als cossos i forces de seguretat):

1. Antropometria

2. Generals

3. Aparell locomotor

4. Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

5. Aparell circulatori

6. Aparell respiratori

7. Aparell genito-urinari

8. Aparell digestiu

9. Glàndules endocrines

10. Sistema hematopoètic

11. Infeccions

12. Sentit de la vista

13. Sentit de l'oïda

14. Pell, fàneres i glàndules exocrines

15. Altres

 

Quadre mèdic d'exclusions

 

1. Antropometria

La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5, litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

2. Generals

Defectes físics, congènits o adquirits de qualsevol tipus o localització i malalties agudes o cròniques de tot aparell o sistema que redueixin o dificultin les tasques específiques de la funció policial.

 

3. Aparell locomotor

- Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

- Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

4. Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

- Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

- Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

- Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

- Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

- Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

- Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

- Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

- Tremolor. Tics o espasmes.

- Trastorns de la son.

 

5. Aparell circulatori

- Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independent- ment de la seva causa.

- Malformacions de cor o de grans vasos.

- Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

- Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

- Insuficiència coronària.

- Pericarditis activa o residual.

- Insuficiència arterial perifèrica.

- Insuficiència venosa perifèrica.

- Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

- Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

6. Aparell respiratori

- Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional greu en la funció respiratòria.

- Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

7. Aparell genito-urinari

- Malformacions o lesions greus del tracte genitourinari.

- Disfuncions urogenitals cròniques.

- Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

- Litiasi del tracte urinari crònica.

- Prolapse genital.

 

8. Aparell digestiu

- Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

- Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

- Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

- Úlcera gastroduodenal.

- Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

- Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

- Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

9. Glàndules endocrines

- Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

- Diabetis mellitus.

 

10 . Sistema hematopoètic:

hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

11. Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o pa- rasitària).

 

12. Sentit de la vista

- Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

- Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

- Queratotomia radial.

- Despreniment de retina.

- Estrabisme manifest i no corregit.

- Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

- Discromatòpsies.

- Glaucoma.

- Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

 

13. Sentit de l'oïda

- Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35 dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

- Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

- Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

- Trastorns en la parla. Quequesa.

 

14.- Pell, fàneres i glàndules exocrines

- Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin compro- metre la funció policial.

- Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

- Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

- Dermatosis generalitzades greus. Èczemes o psoriasis.

- Tatuatges que siguin visibles amb la uniformitat reglamentària. Aquesta exclusió es produirà en el cas que siguin contraris al principis, valors i competències establerts en el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya, aprovat per Acord de Govern 25/2015, de 24 de febrer.

- Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

15.- Altres

- Processos neoplàsics.

- Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

- Malalties autoimmunes.

- Diàtesi al·lèrgica.

- Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui compro- metre la funció policial."

 

La comprovació i valoració de les diferents exploracions a que fa referència aquest quadre es farà únicament i exclusivament en el centre mèdic designat pel tribunal qualificador i els seus resultats sempre han de referir-se al moment de l'exploració.

 

Cardedeu, 2 de febrer de 2024

 

Xavier Orozco Delclòs

Regidor

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16406 {"title":"ANUNCIO relativo a las bases reguladoras del proceso selectivo para la provisión, mediante promoción interna, de dos plazas de sargento de la Policía Local de Cardedeu.","published_date":"2024-02-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"16406"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Cardedeu,DOGC,DOGC 2024 nº 9098 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-02-09/16406-anuncio-relativo-bases-reguladoras-proceso-selectivo-provision-promocion-interna-dos-plazas-sargento-policia-local-cardedeu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.