ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación del Reglamento del fondo social del Ayuntamiento de El Morell.

El Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de 25 de gener de 2024, ha aprovat inicialment el reglament del fons social de l'Ajuntament del Morell.

De conformitat amb el que preveu l'article 178 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya en concordança amb el que disposa l'article 63 del Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals, la referida ordenança resta exposada al públic pel termini de 30 dies, comptats des de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona i en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, prenent com a referència l'última d'aquestes publicacions, perquè els interessats puguin examinar l'expedient i presentar les reclamacions que considerin convenients.

En cas de no presentar-se reclamacions o suggeriments durant l'indicat termini, l'acord inicial esdevindrà definitiu, tal com preveu l'article 178.1.c) de l'esmentat Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya i també amb el que disposa l'article 65.1 del Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals, podent els interessats presentar recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos.

 

Acord comú de les normes reguladores de l'accés als ajuts per a Assistència Sanitària i Fons Social del personal de l'Ajuntament del Morell.

 

DISPOSICIONS GENERALS

 

Objecte

Aquest Acord té per objecte la definició dels ajuts per a Assistència Sanitària i Fons Social del personal de l'Ajuntament del Morell i la regulació de les condicions que estableixen el seu accés.

 

Titulars del dret i beneficiaris

 

Titulars del dret

Hi tenen dret (llevat dels casos en què s'estableixi de manera expressa una altra cosa):

- El personal funcionari i laboral, ja sigui fix o temporal amb un període de relació laboral ininterromput mínim de 12 mesos.

 

Beneficiaris

En són beneficiaris (llevat dels casos en què s'estableixi de manera expressa una altra cosa):

- El/la cònjuge o parella estable del titular. L'acreditació del o de la cònjuge o parella estable es farà mitjançant la presentació del llibre de família (en el cas del cònjuge), la documentació acreditativa de la condició d'unió estable de parella o certificat de convivència amb el titular.

- Els fills i les filles de la unitat familiar fins als 26 anys o independentment de l'edat que tinguin en els casos que acreditin una discapacitat igual o superior al 33 %.

Totes les persones beneficiaries han d'estar vinculades a un titular de dret.

 

Comissió del Fons Social

Aquesta comissió es crea amb una representació de la corporació i la representació sindical del personal de l'ajuntament (tant laboral com funcionari); i es reuneix per tal de resoldre els supòsits especials o de tractament diferenciat així com qualsevol altre assumpte relacionat amb aquests ajuts.

Abans de tramitar la proposta de concessió dels ajuts, la Comissió del Fons Social es reuneix i informa de les peticions registrades durant l'any, i informa quines han estat les peticions desestimades.

 

Presentació de les sol·licituds

Les sol·licituds d'ajuts per fons social s'han de presentar a l'Ajuntament del Morell mitjançant la Seu Electrònica, identificant-se i accedint a l'opció específica d'Empleats i Càrrecs públics que hi ha a la pàgina inicial. Han d'anar acompanyades de la factura i el respectiu justificant de pagament, i ha de contenir les dades següents:

- Nom del titular o persona beneficiaria (en el cas de les factures ha de constar també el DNI).

- Detall de tots els conceptes facturats i els comprovants de pagament que corresponguin.

- Data de la factura i el respectiu justificant de pagament.

Als ajuts d'Assistència Sanitària que requereixin prescripció mèdica, s'haurà d'adjuntar la pertinent prescripció mèdica o document equivalent que ho justifiqui.

Si la sol·licitud no compleix els requisits establerts, es requerirà a la persona interessada per tal que, en un termini de 10 dies, esmeni la falta o acompanyi els documents preceptius. Passat aquest termini sense atendre el requeriment, es declararà el desistiment de la petició, prèvia resolució.

Les despeses a les que corresponen les sol·licituds han de pertànyer a l'any en curs, agafant com a data de referència la del pagament de la despesa. Les sol·licituds de cada any es registren d'entrada com a màxim el 15 de gener de l'any següent (o el següent dia hàbil en el supòsit que aquest no sigui laborable); si no es compleix aquest requisit, es desestima la petició duta a terme.

 

Import dels ajuts

En l'elaboració del pressupost anual de l'Ajuntament del Morell, l'ajuntament destinarà una partida pressupostària específica per als ajuts definits en concepte d'assistència sanitària i fons social. La quantia d'aquesta partida serà revisada i consensuada anualment per la Comissió del Fons Social. En cap cas podrà ser inferior a la quantia designada l'any anterior més el corresponent increment de l'IPC; amb la única excepció de que l'Ajuntament es trobi en una situació econòmica excepcionalment desfavorable emmarcada dins dels límits establerts en la Normativa reguladora d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

- L'evolució de l'índex de preus serà la dels dotze mesos anteriors al mes en què s'actualitza la nòmina atenent a les dades que publica l'Institut Nacional d'Estadística. En cas que, com a resultat d'aquesta evolució, s'obtingui una actualització negativa, l'import serà el mateix que el de l'anualitat anterior.

De la mateixa manera, un cop establerta la quantia disponible per a l'any, es calcularà de forma automàtica la quota que correspondrà a cadascú del personal que compleixi els requisits per ser-ne beneficiari. L'import serà el mateix per tothom i serà cada persona la que decideixi fer-ne ús o no durant l'any en curs; en cap cas la persona acumularà d'un any al següent aquella part de la seva quota que no hagi utilitzat.

Així mateix, aquella part de la partida pressupostària conjunta que no s'hagi utilitzat durant l'any, s'acumularà a la partida pressupostària específica per als ajuts definits en concepte d'assistència sanitària i fons social de l'any següent.

 

Procediment per a la concessió dels ajuts

El pagament dels ajuts per a assistència sanitària i fons social es farà una vegada a l'any, durant el primer semestre de l'any següent al de les peticions d'ajut, sempre que es compleixin els requisits establerts a la normativa.

En cap cas es concedeixen ajuts que estiguin coberts pel sistema de la Seguretat Social o hagin estat ja objecte d'algun altre tipus d'ajut o subvenció.

 

Sancions

Qualsevol persona treballadora que presenti dades falses o actuï amb ànim de defraudar, serà sancionada amb la pèrdua del dret propi i el de les seves persones beneficiaries per un període mínim d'un any i màxim de cinc anys. La Comissió del Fons Social és l'encarregada de determinar el període de sanció.

 

AJUTS PER A ASSISTÈNCIA SANITÀRIA

 

Assegurances mèdiques i mutualitats privades

- Quotes d'assegurança mèdica / mútua privada.

 

Ortopèdia

- Mitges ortopèdiques.

- Faixa ortopèdica.

- Calçat ortopèdic.

- Genolleres ortopèdiques.

- Colzeres ortopèdiques.

- Plantilles.

- Perruca (amb justificació mèdica).

- Caldrà presentar la corresponent prescripció mèdica.

 

Tractaments

- Tractament psicològic

- Tractament psiquiàtric.

- Logopèdia.

- Acupuntura.

- Esclerosi de varius.

- Fitoteràpia

- Osteopatia

- Reflexologia

- Fisioteràpia i tractaments diversos.

 

Oftalmologia

- Muntura d'ulleres.

- Vidres monofocals.

- Vidres reduïts.

- Vidres bifocals.

- Vidres multifocals.

- Lents de contacte.

- Productes de manteniment associats a les lents de contacte.

- S'inclouen els ajuts per a intervencions oftalmològiques.

 

Odontologia

- Tartrectomia.

- Obturació, compostura.

- Implant.

- Cirurgia maxil·lofacial prèvia als implants (regeneració).

- Pròtesi

   - Funda i corona definitiva.

   - Funda i corona provisional.

   - Pròtesi.

   - Monyó.

   - Pont (de dos peces).

   - Esquelètica.

   - Dentadura postissa.

   - Reparació peça pròtesi.

   - Ortodòncia.

   - Periodòncia.

   - Segellat fissures.

   - Fèrula de descàrrega (prescripció mèdica).

   - Reparació fèrula de descàrrega.

- Endodòncia

   - Incisiu i ullal.

   - Premolar.

   - Molar.

- Diagnòstic

   - Radiografia/TAC.

   - Teleradiografia.

   - Ortopantomografia.

 

Aparells

- Audiòfon (amb prescripció mèdica).

- Reparació audiòfon.

- Pila audiòfon.

 

Altres

- Vacunes per a prevenir la varicel·la, el rotavirus i la pneumònia (Varivax, Varilix, Rotateq, Rotavix i Bexsero).

- Taps i filtres oïda (amb prescripció mèdica).

 

AJUTS DE FONS SOCIAL

 

Educació

- Matrícula en centres educatius reglats, acadèmies i escoles oficials:

- Institut.

- Idiomes.

- Música.

- Màsters/Postgraus.

- Preparació d'Oposicions.

 

Oci

- Matrícula i quotes d'activitats esportives.

 

DISPOSICIONS ADDICIONALS

 

Sempre que no s'indiqui una altra cosa, els períodes dels ajuts es fixen en anys naturals.

Els ajuts del fons social es satisfan segons l'import de cada factura, acompanyada del respectiu justificant de pagament, establint-se com a límit màxim, de totes les sol·licituds presentades pel titular, l'import que li correspongui cada any.

Els ajuts previstos en aquestes normes s'abonaran a la nòmina del personal sol·licitant que acrediti documentalment reunir els requisits per ser beneficiari d'aquests.

 

El Morell, 31 de gener de 2024

 

Eloi Calbet Ferran

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16235 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación del Reglamento del fondo social del Ayuntamiento de El Morell.","published_date":"2024-02-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"16235"} catalunya administración local,Ayuntamiento de El Morell,DOGC,DOGC 2024 nº 9096 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-02-07/16235-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-reglamento-fondo-social-ayuntamiento-morell https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.