ANUNCIO sobre modificación de los objetivos de la Dirección General del Ayuntamiento.

L'Alcaldia, en data 17 de gener d'enguany, ha dictat la Resolució 202/2024 i que en la seva part dispositiva literalment diu:

 

Primer. Actualitzar els objectius establerts al Director General per Resolució d'Alcaldia 2237/2023, de 15 de juny de 2023 pel qual es va fer el nomenament i renovació de la relació directiva del mandat 2023/2027, i que resten definits com segueix:

 

Missió: Impulsar, coordinar i dirigir l'activitat conjunta dels diversos àmbits de l'Ajuntament, supervisant la consecució dels objectius establerts i vetllant per la coordinació i coherència de la gestió global, d'acord amb les directrius de l'equip de govern de la Corporació i la normativa vigent.

 

Objectius:

1. A conseqüència de la previsible jubilació del Cap de de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, procedir a gestionar durant el primer trimestre de 2024, una transició organitzativa.

2. Impulsar la licitació del nou servei municipal de recollida selectiva de residus municipals.

3. Analitzar i millorar procediments interns.

4. Fer seguiment i planificació de l'execució del pressupost municipal.

5. Fer seguiment dels contractes municipals amb empreses externes, amb col·laboració amb els responsables dels contractes

6. Cercar fonts de finançament extraordinàries a través de subvencions supramunicipals.

7. Validar les propostes de les diferents regidories i decrets d'alcaldia abans de la seva aprovació.

8. Participar en la redacció de modificacions o noves ordenances municipals.

9. Impulsar l'actualització de la relació de llocs de treball i posterior valoració.

10. Dissenyar la implantació de la gestió per objectius i competències professionals.

11. Millorar el protocol intern de gestió de les subvencions de gestió municipal (aprovades, convocades i atorgades per l'Ajuntament) i la seva execució temporal.

 

Període d'actualització d'objectius: Anual, abans de 31 de desembre de 2024.

 

Segon. Determinar el sistema d'avaluació i control de resultats sobre els objectius fixats:

1. Òrgan de dependència política: President/Presidenta de la Corporació.

2. Òrgan de rendiment de comptes: Comissió Informativa Directorial o la que designi el Ple Municipal.

3. Periodicitat del rendiment de comptes: Trimestral.

4. Forma de rendiment de comptes: Informe prèviament tramès a les sessions de la Comissió Informativa Directorial relatiu a tasques i resultats assolits i presentat davant dels membres de la Comissió Informativa Directorial.

 

Tercer. Fer pública la present resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i portal de transparència de l'Ajuntament de Malgrat de Mar.

 

Quart. Notificar la present resolució a l'interessat.

 

Cinquè. Donar compte al Ple Municipal en la propera sessió.

 

La qual cosa es fa pública pel general coneixement.

 

Malgrat de Mar, 24 de gener de 2024

 

Sònia Viñolas Mollfulleda

Alcaldessa

 

 

Annex I

TEMARI

 

Tema 1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i contingut essencial. Els drets i els deures fonamentals dels espanyols. El poder legislatiu, el poder executiu i el poder judicial.

Tema 2. Organització territorial de l'Estat. Les comunitats autònomes. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya. La Generalitat de Catalunya i els seus òrgans de govern.

Tema 3. El règim local espanyol. El municipi: concepte i elements. Legislació bàsica i legislació autonòmica. Altres ens locals: Diputacions, Comarques. El marc competencial de les Entitats Locals.

Tema 4. L'Administració pública: concepte. El dret administratiu: concepte i continguts. El principi de legalitat en l'Administració. Potestats reglades i discrecionals.

Tema 5. L'administrat versus ciutadà: La capacitat d'obrar dels ciutadans davant l'Administració i les seves causes modificatives. L'estatut del ciutadà: drets subjectius i interessos legítims, diferències entre ambdós conceptes. La relació electrònica de ciutadans i Administració.

Tema 6. Les potestats administratives. El principi de legalitat i les seves manifestacions. L'activitat administrativa discrecional i els seus límits. Control de la discrecionalitat: en especial la desviació de poder.

Tema 7. L'acte administratiu. Concepte. Elements. Classes. Requisits: la motivació i la forma.

Tema 8. L'eficàcia dels actes administratius. La notificació: contingut, condicions generals per a la pràctica. Notificació en paper i a través de mitjans electrònics.

Tema 9. La notificació infructuosa. La publicació. L'aprovació per una altra Administració. La demora i retroactivitat de l'eficàcia.

Tema 10. La invalidesa de l'acte administratiu. Supòsits de nul·litat de ple dret i anul·labilitat. Límits, conversió d'actes viciats, conservació d'actes i arxius, convalidació.

Tema 11. L'òrgan administratiu. Concepte, tipologies i competències. Els òrgans col·legiats. Tècniques d'alteració de les competències orgàniques: avocació, delegació de competència, de signatura i suplència.

Tema 12. Disposicions generals sobre el procediment administratiu. Els mitjans electrònics aplicats al procediment administratiu comú. Els registres electrònics i l'Oficina d'Assistència al ciutadà.

Tema 13. Iniciació del procediment: classes, informació i actuacions prèvies, mesures provisionals. Acumulació. Inici del procediment a sol·licitud de l'interessat: sol·licituds, esmena i millora. Declaració responsable i comunicació.

Tema 14. Ordenació del procediment: expedient, impuls, concentració i compliment de tràmits, qüestions incidentals.

Tema 15. Instrucció del procediment. Actes d'instrucció, al·legacions. Prova: mitjans, període i pràctica de prova. Informes: petició, emissió, dictàmens en procediments responsabilitat patrimonial. Participació dels interessats.

Tema 16. Finalització del procediment. Terminació i tipus. Resolució: actuacions complementàries i contingut. Desistiment i renúncia. Tramitació simplificada.

Tema 17. Execució dels actes administratius. Executorietat. Execució forçosa: definició i mitjans.

Tema 18. Revisió dels actes en via administrativa. Revisió d'ofici. Declaració de lesivitat, suspensió, revocació d'actes i rectificació d'errors. Límits de la revisió. Competència per la revisió.

Tema 19. Recursos administratius: classes, objecte i terminis. Alçada, potestatiu de revisió, extraordinari de revisió.

Tema 20. Funcionament electrònic del sector públic: la seu electrònica, portal d'internet, sistemes d'identificació. L'expedient electrònic i l'arxiu electrònic de documents.

Tema 21. Les relacions interadministratives en l'àmbit local. Els convenis de cooperació interadministrativa a l'àmbit local: naturalesa, regulació i tipologia.

Tema 22. La responsabilitat patrimonial de l'Administració Publica: Caràcters. Els pressupòsits de la responsabilitat. Danys rescabalables. L'acció i el procediment administratiu en matèria de responsabilitat. (l'anterior 22).

Tema 23. La responsabilitat de les autoritats i personal al servei de les Administracions Públiques. Singularitats de la responsabilitat penal de càrrecs i empleats públics.

Tema 24. Potestat sancionadora. Principis de la potestat sancionadora, el procediment sancionador.

Tema 25. Els béns de les entitats locals. Classes. Béns de domini públic, patrimonials i comunals. L'inventari.

Tema 26. Tràfic jurídic dels béns. Adquisició, alienació, cessió i permuta. Utilització dels béns de domini públic. Utilització dels béns patrimonials.

Tema 27. Els contractes del sector públic: Objecte i àmbit d'aplicació de la Llei de Contractes del Sector Públic. Tipus de contractes del sector públic. Contractes administratius i contractes privats.

Tema 28. Conceptes configuradors generals sobre la contractació del sector públic: L'Objecte del contracte. Duració dels contractes. Valor estimat del contracte, Pressupost base de licitació.

Tema 29. Preparació dels contractes de les administracions públiques: expedient de contractació, plec de clàusules administratives particulars i de prescripcions tècniques. Adjudicació dels contractes: procediments d'adjudicació. Els contractes menors.

Tema 30. El municipi: concepte i elements. El terme municipal. La població i l'empadronament. Competències municipals. Serveis mínims. Dispenses. Delegacions.

Tema 31: L'organització municipal. Òrgans necessaris: alcalde, tinents d'alcalde, ple i junta de govern local. Òrgans complementaris: comissions informatives i altres òrgans. Els grups polítics.

Tema 32. Les Hisendes Locals. Principis constitucionals. El règim jurídic de les Hisendes Locals. Incidència estatal i autonòmica en la autonomia financera local. La coordinació de les Hisendes Estatal, Autonòmica i Local.

Tema 33. Principis relatius als ingressos públics: legalitat i reserva de llei, generalitat, capacitat econòmica, igualtat, progressivitat i no confiscatorietat.

Tema 34. El Pressupost General de les entitats locals: concepte i contingut. L'estructura pressupostaria. Les Bases d'execució del Pressupost. Tramitació del Pressupost General. La pròrroga pressupostaria. Les modificacions de crèdit.

Tema 35. Principis relatius a la despesa pública: legalitat i equitat, eficàcia, eficiència i economia en la programació. Fases d'execució de la despesa.

Tema 36. El personal al servei de les Corporacions Locals: Classes i règim jurídic. El contracte de treball. Prevenció de riscos laborals.

Tema 37. La funció publica local i la seva organització. Drets i Deures del personal funcionari i del personal laboral locals. La plantilla i la relació de llocs de treball de les entitats locals. Sistemes de selecció del personal dels ens locals. La provisió de llocs de treball.

Tema 38. La protecció de dades de caràcter personal. Regulació i règim jurídic. Àmbit subjectiu d'aplicació. El delegat de protecció de dades. Diferents modalitats de drets dels ciutadans en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

Tema 39. Les Lleis 19/2013 i 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern Obligacions de publicitat, accés a la informació pública i bon govern. El dret d'accés dels ciutadans a la informació pública.

Tema 40.- L'Ajuntament de Malgrat de Mar. Òrgans de govern, Codi de conducta dels seus membres, Informació publica que hi figura a la web municipal www.ajmalgrat.cat

 

 

Annex 2. Declaració jurada

 

Jo (...) amb DNI no (...)declaro sota la meva responsabilitat que compleixo els requisits establerts a la base segona de les Bases reguladores per a la provisió definitiva de quatre places d'administratiu/va, sistema concurs-oposició i torn lliure:

[ ] No haver tingut condemna per cap delicte. No tenir inhabilitació per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública.

[ ] No tenir cap malaltia ni tenir cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions encomanades.

[ ] La documentació que incorporo aquesta sol·licitud es veraç i, per tant, còpia de l'original.

[ ] Dono el consentiment per a la utilització dels mitjans electrònics (correu electrònic) com a forma ordinària de pràctica de la notificació, d'acord amb l'article 28 de la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics.

[ ] Dono el consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que son necessàries per prendre part en la convocatòria i per la resta de tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

 

I perquè consti als efectes oportuns on corresponguin, firmo la present:

 

Malgrat de Mar, (...) de (...) de (...).

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15740 catalunya administración local,Ayuntamiento de Malgrat de Mar,DOGC,DOGC 2024 nº 9091 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-01-31/15740-anuncio-modificacion-objetivos-direccion-general-ayuntamiento https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.