EDICTO sobre aprobación de las bases reguladoras y la convocatoria para la cobertura definitiva de una plaza de técnico/a medio/a de servicios personales (A2), con carácter de personal laboral, en el Ayuntamiento de Tordera y constitución de una bolsa de trabajo.

D'acord amb el que estableixen els articles 70.2 del Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i el 57.2 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del Personal al servei de les Entitats Locals, es fa públic que per Decret de l'Alcaldia-presidència núm. 2024/24, de 9 de gener, s'han aprovat les bases i convocatòria per a la cobertura definitiva d'una (1) plaça de tècnic/a mig de serveis personals (A2), amb caràcter de personal laboral a l'ajuntament de Tordera i constitució d'una borsa de treball.

El que es publica per a general coneixement

 

Tordera, 9 de gener de 2024

 

Així ho disposa i signa

Elisabet Megias Pinós

Alcaldessa presidenta

 

Davant meu

Marta Portella Nogué

Secretària

 

 

BASES REGULADORES DEL PROCÉS SELECTIU PER A LA COBERTURA DEFINITIVA D'UNA (1) PLAÇA DE TÈCNIC/A DE SERVEIS PERSONAS (A2), AMB CARÀCTER DE PERSONAL LABORAL DE L'AJUNTAMENT DE TORDERA, PEL SISTEMA DE CONCURS-OPOSICIÓ LLIURE I CREACIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL.

 

1. OBJECTE

Constitueix l'objecte d'aquestes bases reguladores del procés selecció per a la cobertura definitiva d'una (1) plaça de tècnic/a de serveis personals (A2) amb caràcter de personal laboral, vacant a la plantilla de personal de l'Ajuntament de Tordera, d'acord amb l'Oferta Pública d'Ocupació per a l'any 2023, i creació d'una borsa de treball.

Sistema de provisió: concurs-oposició en torn lliure.

 

2.- CONVOCATÒRIA

El procediment de selecció es regirà per convocatòria pública i pel que disposen aquestes bases reguladores, en compliment del principi de publicitat. Aquesta convocatòria respectarà, així mateix, els principis de mèrit, igualtat i capacitat establerts a l'article 55 del Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (TREBEP), i el de no discriminació, amb interdicció de la discrecionalitat en la selecció (articles 23 i 103 de la Constitució).

 

3.- CONDICIONS I FUNCIONS DEL LLOC DE TREBALL

Les condicions del lloc de treball són les següents:

- Plaça: Tècnic/a de serveis personals (A2)

- Retribució: grup A2, complement de destinació nivell 22 i complement específic 821,01€/mensuals

- Naturalesa de la plaça: Laboral

- Jornada: jornada ordinària de 35 hores o la requerida en el moment de la contractació.

- Especificacions de jornada: Jornada adaptada a les activitats i la programació, el que pot suposar treballar en caps de setmana i/o festius

- Horari: l'ordinari de la corporació, si bé s'adaptarà a les necessitats que el compliment de tasques o funcions requereixin, d'acord amb l'organització del departament de destinació.

Les funcions del lloc de treball són:

- Dissenyar, planificar, implementar i fer seguiment i avaluació dels projectes i les activitats que es portin a terme vinculats als àmbits inclosos al departament de Serveis Personals, com cultura, joventut, esports, festes...

- Coordinar i gestionar el funcionament de les instal·lacions municipals dins dels seus àmbits competencials

- Programar, organitzar, impulsar i participar en les activitats i actes del Departament al que s'adscriu

- Atendre i assessorar als usuaris en matèries de la seva competència

- Elaborar estadístiques, redactar informes i memòries i altra documentació que se li requereixi

- Supervisar les activitats del seu àmbit que desenvolupen actors externs

- Contactar amb empreses en el marc de la programació d'activitats i esdeveniments

- Elaborar, implementar i actualitzar el catàleg de serveis educatius del municipi.

- Participar en els consells escolars i centres municipals.

- Col·laborar en el procés de matriculacions als centres escolars realitzant la assignació dels alumnes als centres, atenent les necessitats educatives d'alumnes amb necessitats especials, etc

- Cercar finançament per a les accions municipals en aquest àmbit

- Coordinar les activitats extraescolars i els programes de prevenció a les escoles.

- Elaborar informes tècnics i plecs de clàusules relacionats amb la matèria pròpia de la seva competència.

- Planificar i programar les activitats educatives que es realitzen al municipi d'acord amb les directrius de la/les regidoria/es corresponents.

- Crear i mantenir bases de dades necessàries per a l'aplicació de programes

- Planificar, pressupostar i fer les peticions de subvencions, així com elaborar les memòries i la documentació necessària per a la seva justificació.

- Preparar informes, propostes de decrets i acords dels òrgans de govern en relació al seu àmbit de treball.

- Controlar i fer el seguiment dels projectes i/o expedients que Ii siguin encomanats.

- Elaborar els informes tècnics necessaris sobre actuacions realitzades i aspectes relatius a les competències assignades.

- Així com aquelles altres tasques de caràcter similar que li siguin assignades pels seus superiors.

 

4. REQUISITS

Per prendre part en aquestes proves selectives, les persones aspirants hauran de reunir els requisits generals que es descriuen a continuació a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds, en el seu cas:

A) Nacionalitat: Tenir la ciutadania espanyola o tenir la nacionalitat d'algun dels estats membres de la Unió Europea o tenir la nacionalitat de qualsevol dels altres estats en els quals, en virtut dels tractats internacionals signats per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui d'aplicació la lliure circulació de treballadors en els termes en què s'hagi definit en el tractat constitutiu de la Unió Europea, sempre i quan el lloc objecte de la convocatòria no estableixi específicament que implica una participació directa o indirecta en l'exercici del poder públic o bé es tracti de funcions que tenen per objecte la protecció dels interessos de les Administracions públiques. Les persones estrangeres no incloses en l'apartat anterior també podran accedir a les places reservades al personal laboral, d'acord amb el que estableix l'article 10 de la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener. Els estrangers que no siguin ciutadans de la Unió Europea ni de l'Associació Europea de Lliure Comerç (EFTA), hauran d'acreditar permís vigent per treballar a Espanya. En qualsevol cas, l'aspirant que no tingui la nacionalitat espanyola ha d'acreditar documentalment la seva nacionalitat amb un document vigent.

També seran admesos el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge, tant dels espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, sempre que els cònjuges no estigui separats de dret i els descendents siguin menors de 21 anys o majors d'aquesta edat, però visquin a càrrec dels seus progenitors.

B) Edat: haver complert 16 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

C) Habilitació: no haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per exercir funcions similars a les que desenvolupaven en el cas del personal laboral, en el que hagués estat separat o inhabilitat. En el cas de ser nacional d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, al seu Estat, en els mateixos termes, l'accés a l'ocupació pública.

D) Titulació: Estar en possessió de titulació universitària de llicenciatura, grau o titulació equivalent. El diploma acreditatiu de la titulació acadèmica exigible pot ser substituït pel document acreditatiu d'haver abonat la taxa per a la seva expedició. En cas que la titulació esmentada hagi estat obtinguda a l'estranger, caldrà acompanyar-la amb l'ordre ministerial de reconeixement del títol expedit, de conformitat amb la normativa reguladora de l'homologació i la consolidació de títols i estudis estrangers.

E) Carnet de conduir: Estar en possessió del permís de conduir vehicles de classe B.

F) Capacitat funcional: no patir cap malaltia ni estar afectat per cap limitació física o psíquica que impedeixi l'exercici normal de les funcions pròpies del lloc de treball o disminueixi les aptituds per desenvolupar-lo de forma permanent o transitòria. Les persones amb discapacitat seran admeses a la realització de les proves sense necessitat d'acreditar les seves condicions psíquiques, físiques i sensorials abans del seu començament, sens perjudici que, superat el procés selectiu, en presentar la documentació hagin d'acreditar, igual que la resta de persones aspirants, la seva capacitat per desenvolupar les funcions i tasques dels llocs que es convoquen i prestar el servei públic corresponent. No obstant això, d'acord amb el Decret 66/1999, de 9 de març, sobre accés a la funció pública de persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional, les persones aspirants amb discapacitat igual o superior al 33% que tinguin reconeguda la condició legal de disminuït i vulguin acollir-se a les places reservades per a aquest col·lectiu a les respectives bases específiques de la convocatòria, hauran de presentar al tribunal qualificador un dictamen vinculant expedit per l'equip multiprofessional competent, que haurà de ser emès amb anterioritat al començament de les proves selectives i que determinarà, si es dona el cas, l'adaptació del lloc o llocs de treball.

G) Llengua catalana: Tenir coneixement de la llengua catalana en el nivell C1, acreditat mitjançant certificat expedit per la Junta Permanent de Català o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català i l'Ordre 228/2004, de 21 de juny, sobre els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística. Així mateix, és d'aplicació el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

Cas que les persones aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió del nivell de català exigit, el procés de selecció ha de contenir una prova o l'exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell al requerit a la convocatòria, que han de superar aquestes persones aspirants.

La prova s'ha de qualificar d'apte/a - no apte/a, essent necessari obtenir la valoració d'apte/a per a poder continuar amb la resta de proves de la fase d'oposició o per a passar a la fase de concurs.

El requisit dels coneixements de català es pot complir i s'ha d'acreditar, com a màxim, fins al moment d'inici de la prova esmentada en el paràgraf anterior.

D'acord amb l'establert en l'art. 5 del Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, han de restar exempts/es de realitzar la prova de coneixements de la llengua catalana:

- Les persones aspirants que hagin superat la prova en convocatòries anteriors de selecció de personal funcionari/laboral a l'Ajuntament de Tordera en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior a l'exigit a la convocatòria.

- Les persones aspirants que hagin superat la prova esmentada en altres processos de selecció realitzats per l'Ajuntament dins la mateixa oferta pública d'ocupació.

H) Llengua castellana: Les persones aspirants estrangeres hauran d'acreditar un coneixement adequat de la llengua castellana. S'exceptuen aquelles persones originàries de països en què el castellà és llengua oficial. Aquest coneixement s'acreditarà mitjançant la presentació d'un dels documents que s'indiquen a continuació:

- Certificat conforme han cursat la primària, la secundària o el batxillerat a l'Estat espanyol. - Diploma d'espanyol, en el nivell que escaigui, que estableix el RD 1137/2002, de 31 d'octubre, o equivalent, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a l'obtenció d'aquest.

- Certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

Cas que les persones aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió del nivell de castellà exigit, el procés de selecció ha de contenir una prova o l'exercici de coneixements de llengua castellana del mateix nivell al requerit a la convocatòria, que han de superar les persones aspirants. El requisit dels coneixements de castellà es pot complir i s'ha d'acreditar, com a màxim, fins al moment d'inici de la prova esmentada en el paràgraf anterior.

La prova s'ha de qualificar d'apte/a - no apte/a, essent necessari obtenir la valoració d'apte/a per a poder continuar amb la resta de proves de la fase d'oposició o per a passar a la fase de concurs.

Restaran exempts de realitzar la prova de coneixements de llengua castellana:

- Les persones aspirants que hagin superat la prova en convocatòries anteriors de selecció de personal funcionari/laboral a l'Ajuntament de Tordera en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior a l'exigit a la convocatòria.

- Les persones aspirants que hagin superat la prova esmentada en altres processos de selecció realitzats per l'Ajuntament dins la mateixa oferta pública d'ocupació.

Seran excloses totes aquelles persones que no compleixin els requisits anteriors i aquelles en relació a les quals es comprovi que han falsejat les dades que declaren o la documentació aportada. A fi que pugui ser valorada, qualsevol documentació que es presenti en llengua estrangera haurà d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

I) Certificat de delictes de naturalesa sexual: Certificat emès en els últims 3 mesos, o autorització expressa a l'Ajuntament de Tordera per a la consulta d'inexistència d'antecedents per delictes de naturalesa sexual per al present procés de selecció de personal.

 

5. SOL·LICITUDS I DOCUMENTACIÓ

Amb la concurrència al procés selectiu els aspirants accepten de forma íntegra aquestes bases, llevat del cas que, amb caràcter previ, hagin exercit el seu dret a impugnar-les, i autoritzen a l'Ajuntament de Tordera per comprovar la conformitat de les dades i documents que es contenen o declaren a les sol·licituds.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), d'acord amb la DA4 de la Llei 20/2021, de 28 de desembre

Les sol·licituds també poden presentar-se a per qualsevol mitjà previst a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

L'enviament de la documentació per correu electrònic no està considerada com a forma oficial de presentació de sol·licituds.

A la sol·licitud caldrà adjuntar la documentació següent:

- DNI o NIE amb permís de treball.

- Currículum Vitae acompanyat d'informe de vida laboral emès per la Seguretat Social en el termini màxim d'un més anterior a la finalització de la presentació de sol·licituds, així com còpia dels contractes de treball, nomenaments o certificats de serveis prestats per tal d'acreditar l'experiència professional.

- Documentació acreditativa de la titulació exigida.

- Documentació acreditativa d'estar en possessió del nivell C1 català de la Junta Permanent equivalent.

- Documentació justificativa dels mèrits que s'al·leguin, de conformitat amb el barem recollit a les presents Bases.

- Relació detallada i ordenada dels mèrits d'acord amb el model normalitzat (Annex 1)

- Resguard de pagament conforme s'ha satisfet la taxa corresponent per prendre part al procés selectiu, que s'estableix en la quantitat de 21,10 euros. El pagament es podrà fer mitjançant transferència bancària al compte municipal IBAN ES24 2100 0143 2402 0000 6595 de l'entitat CAIXABANK, fent constar el nom i el procés selectiu. També es podrà fer el pagament amb targeta de crèdit a les oficines de l'OAC. No obstant, estaran exempts d'aquesta taxa de drets d'examen les persones en situació d'atur, prèvia acreditació d'aquest fet.

- Certificat de delictes sexuals (emès dins els últims 3 mesos), o autorització de consulta.

- Documentació acreditativa d'estar en possessió del Carnet de conduir B.

Els mèrits no acreditats documentalment en el moment de presentar la sol·licitud no seran tinguts en compte pel Tribunal, i, per tant, no es valoraran.

Les persones aspirants no hauran d'aportar la documentació que estigui disponible per a la seva consulta electrònica per part de l'Ens.

Aquesta documentació és la següent: còpia simple del DNI o NIE; còpia simple de la documentació justificativa d'estar en situació d'alta com a demandant d'ocupació als efectes d'exempció de taxa; certificat de delictes de naturalesa sexual.

En relació amb les titulacions acadèmiques, les persones aspirant no hauran d'aportar còpia simple de la titulació exigida sempre i quan aquesta es trobi disponible al Registre Nacional de títols universitaris, o títols no universitaris del Ministeri d'Educació i de Formació Professional.

Tanmateix, cal fer menció expressa de la documentació que l'Ens hagi de consultar electrònicament.

El model normalitzat d'instància i les Bases de la convocatòria es poden obtenir a l'OAC o a la web municipal (www.tordera.cat).

** És recomanable que a l'hora de presentar la documentació per formar part del procés selectiu, tots els documents estiguin integrats en una carpeta ZIP.

A continuació es detallen els passos a seguir per comprimir una carpeta:

1- Incloure tota la documentació en una carpeta que sigui anomenada de la següent manera: COGNOM1COGNOM2NOM EXEMPLE: LOPEZLOPEZCARLA

2- Un cop tinguem la carpeta amb la documentació adient, haurem de posar-nos a sobre de l carpeta i amb el boto dret fer un clic i clicar on posa comprimir en arxiu ZIP.

3- En cas de dubtes, us adjuntem un enllaç on podreu visualitzar la manera de fer-ho: https://www.youtube.com/watch?v=LOSnV4stFLQ **

 

6. LLISTAT DE PERSONES ADMESES I EXCLOSES DEL PROCÉS DE SELECCIÓ

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'Alcaldessa-Presidenta de l'Ajuntament de Tordera dictarà una resolució, en el termini màxim de quinze dies, declarant aprovada la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses. En la mateixa resolució s'assenyalarà la data, l'hora i el lloc de començament de les proves, així com s'efectuarà la designació nominal dels membres del tribunal qualificador.

Aquesta Resolució es publicarà al tauler d'anuncis de l'Ajuntament i a la pàgina web de l'Ajuntament, i es concedirà un termini de 5 dies hàbils d'esmenes i possibles reclamacions. Aquesta publicació substitueix la notificació individual a les persones interessades.

La llista provisional de persones aspirants admeses i excloses es considerarà automàticament elevada a definitiva si no es presenten al·legacions.

Les al·legacions que es puguin presentar es resoldran en el termini dels 15 dies següents a comptar des de la finalització del termini de presentació de les mateixes. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades, sens perjudici de l'obligació de l'Ajuntament de resoldre expressament.

Si hi haguessin al·legacions, les mateixes seran estimades o desestimades, si s'escau, en una nova Resolució, per mitjà de la qual s'aprovarà la llista definitiva, la qual es farà pública al Tauler d'Anuncis de l'Ajuntament i a la pàgina web de l'Ajuntament.

 

7. TRIBUNAL QUALIFICADOR

El Tribunal qualificador estarà format per les següents persones:

President/a: Un/a membre/a de la corporació amb la condició de funcionari/ària de carrera o personal laboral fix i titulació igual o superior a l'exigida per l'accés a aquesta convocatòria.

Vocal: Un/a membre/a de la corporació amb la condició de funcionari/ària de carrera o personal laboral fix i titulació igual o superior a l'exigida per l'accés a aquesta convocatòria.

Vocal: Un/a tècnic/a designat per l'Escola d'Administració de Catalunya, amb la condició de funcionari/ària de carrera o personal laboral fix i titulació igual o superior a l'exigida per l'accés a aquesta convocatòria.

Secretari/ària: Un/a membre del departament de RRHH, que actuarà amb veu però sense vot.

El Tribunal Qualificador estarà integrat, a més, pels membres suplents que seran designats conjuntament amb els titulars.

En el cas que s'hagi de realitzar la prova de coneixements de la llengua catalana o de la llengua castellana, s'incorporarà una persona representant del Centre de Normalització Lingüística o de l'entitat corresponent.

El tribunal qualificador podrà disposar la incorporació a les seves tasques de persones assessores especialistes, per a totes o algunes de les proves, limitant-se la seva actuació a prestar la seva col·laboració en les respectives especialitats tècniques, sense vot.

L'abstenció i la recusació dels membres del tribunal qualificador s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

El Tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, siguin titulars o suplents, havent d'assistir, en tot cas, les persones que actuïn com a president/a i secretària, i les decisions hauran de ser adoptades per majoria. En cas d'empat, resoldrà el vot de la persona que actuï com a President/a.

De cada sessió que efectuï el tribunal qualificador se n'estendrà la corresponent acta, que se signaran per la persona que actuï com a Secretària (amb veu, però sense vot), que en donarà fe, amb el vistiplau de la persona que actuï com a Presidenta, així com per la resta de membres.

El tribunal actuarà amb plena autonomia funcional, garantint la legalitat del procés i l'objectivitat de la decisió selectiva. Resoldrà els dubtes que puguin sorgir en l'aplicació d'aquestes Bases i prendrà els acords necessaris pel manteniment del bon ordre en el desenvolupament del procés selectiu, establint els criteris que s'hagin de seguir en tot allò no previst a les bases. Els membres del tribunal hauran d'observar la confidencialitat en tot el que faci referència als temes tractats a les reunions, sense que puguin utilitzar fora d'aquest àmbit la informació que posseeixen en funció de la seva condició. La mateixa reserva s'estén als/les assessors/es i al personal auxiliar de l'òrgan de selecció.

 

8. DESENVOLUPAMENT DE LA CONVOCATÒRIA

El procés de selecció és el de concurs-oposició i tindrà dos fases: oposició i concurs.

La puntuació total de les proves serà com a màxim de 100 punts, essent un màxim de 60 punts per la fase d'oposició i de 40 punts per la fase de concurs.

 

9. FASE D'OPOSICIÓ (màxim 60 punts)

Primer exercici: Prova de coneixement de les llengües oficials

- Coneixements de la llengua catalana. Consistirà en la realització d'exercicis de coneixements de la llengua catalana (nivell C1). Quedaran exemptes les persones que acreditin documentalment el nivell C1 de català, o superior, emès per la Junta Permanent de Català o els reconeguts per aquesta com a equivalents. Aquesta prova serà realitzada per la Tècnica de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Tordera. La durada màxima d'aquesta prova serà d'una hora i 30 minuts. La valoració d'aquesta prova serà d'apte/a o no apte/a. Les persones aspirants que siguin declarades no aptes quedaran eliminades del procediment selectiu.

- Coneixements de la llengua castellana. Consistirà en la realització d'exercicis de coneixements de la llengua castellana. Aquesta prova serà obligatòria per a les persones aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola, sempre que no acreditin documentalment estar en possessió dels coneixements de la llengua castellana. La durada màxima d'aquesta prova serà d'una hora i 30 minuts. La valoració d'aquesta prova serà d'apte o no apte. Les persones aspirants que siguin declarades no aptes quedaran eliminades del procediment selectiu.

La prova serà eliminatòria i qualificada amb el resultat d'apte/a o no apte/a.

La presentació de la documentació acreditativa d'estar en possessió del nivell C1 de català de la Junta Permanent o equivalent, eximirà la realització del primer exercici.

Segon exercici: Prova teòrica: De caràcter obligatori i eliminatori. (20 punts)

Consistirà en l'avaluació dels coneixements del temari de l'annex, mitjançant un qüestionari tipus test format per 40 preguntes amb 4 respostes alternatives, de les quals només una resposta serà correcta.

La resposta correcta puntuarà 0,5 punts, les respostes en blanc no es puntuaran, i les respostes errònies descomptaran 0,15 punts.

El temps per a la realització d'aquesta prova serà de 90 minuts. La qualificació màxima d'aquesta prova serà de 20 punts. Per superar aquesta prova serà necessari obtenir una qualificació mínima de 10 punts.

Tercer exercici: Prova pràctica. De caràcter obligatori i eliminatori. (40 punts)

Consistirà en la resolució de diversos casos pràctics relacionats amb el lloc de treball i amb el temari de l'annex. El temps màxim per a la realització de la prova serà de 120 minuts.

La valoració màxima de la prova serà de 40 punts. La puntuació de cada exercici es detallarà a l'enunciat. Per superar la prova serà necessari obtenir una qualificació mínima de 20 punts.

El tribunal podrà decidir realitzar la prova mitjançant l'ús d'ordinadors amb consulta de normativa. Aquest fet s'haurà de fer constar a la llista d'admesos i exclosos, d'acord amb la designació del tribunal qualificador.

 

10. FASE DE CONCURS (màxim de 40 punts)

Un cop finalitzada la fase d'oposició s'iniciarà la fase de concurs, en la qual el tribunal valorarà els mèrits al·legats i degudament justificats pels/per les opositors/es.

La fase de concurs tindrà una puntuació màxima de 40 punts.

Únicament es valoraran mèrits a les persones aspirants que hagin superat la fase d'oposició.

1.Valoració de l'experiència professional (fins a 20 punts).

 

Per serveis prestats a l'Administració Local o altre Administració Pública, en llocs de treball de la mateixa categoria (A2), desenvolupant tasques iguals o similars a les de la plaça convocada

0,60 punts per mes treballat.

Experiència professional en el sector privat en llocs de treball desenvolupant tasques iguals o similars a les de la plaça convocada

0,30 punts per mes treballat.

Per serveis prestats a l'Administració Local o altre Administració Pública, en llocs de treball de diferent categoria, desenvolupant tasques iguals o similars a les de la plaça convocada

0,10 punts per mes treballat

 

 

Per a la justificació de l'experiència, es presentarà el contracte de treball així com la vida laboral o els certificats corresponents on es detallin les funcions realitzades o el departament d'adscripció.

2. Valoració de la formació (fins un màxim de 10 punts)

a) Altres títols acadèmics

Per titulacions relacionades amb les funcions del lloc de treball, diferents de la presentada com a requisit d'admissió (fins a un màxim de 10 punts):

- Titulació universitària: 5 punts

- Màster o postgrau: 3 punts

- Nivell de català superior al requerit: 2 punts

b) Assistència a cursos: per l'assistència a cursos relacionats amb les funcions assignades al lloc de treball, fins a un màxim de 5 punts, d'acord amb l'escala següent:

- Per cursos, jornades o sessions de menys de 25 hores de durada, 0,25 punts per a cada un

- Per cursos, jornades o sessions d'entre 25 i 75 hores de durada, 0,50 punts per a cada un

- Per cursos, jornades o sessions de 76 o més hores de durada, 0,75 punts per cada un

- Cursos en els que no s'indiquin el nombre d'hores: 0,10 punts

c) Certificació ACTIC (fins a un màxim de 2 punts):

Per l'acreditació del certificat d'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació ACTIC:

- ACTIC nivell bàsic: 1 punt

- ACTIC nivell mitjà: 1,5 punts

- ACTIC nivell avançat: 2 punts

*En el supòsit de disposar de més d'un certificat, únicament es valorarà el certificat de major nivell.

3. Entrevista per competències (fins a 10 punts)

Consistirà en mantenir una entrevista personal amb les persones aspirants que hagin superat la prova teòrica i la prova pràctica, per constatar els següents aspectes:

- Motivació per l'oferta (2 punts)

- Competències: (8 punts)

- Autonomia (1 punt)

- Formació contínua (1 punt)

- Responsabilitat (1 punt)

- Resolució de conflictes (1 punt)

- Coneixements especialitzats (1 punt)

- Organització (1 punt)

L'entrevista, de caràcter obligatori i no eliminatori, serà per competències o d'incidents crítics. Es tracta d'una metodologia que té per objectiu obtenir evidències de comportament professional en la trajectòria passada dels candidats que permetin valorar la presència de les competències esmentades que l'Ajuntament ha determinat com a claus per al desenvolupament del lloc objecte d'aquesta convocatòria. L'entrevista tindrà una durada d'entre 15 i 30 minuts.

 

12. PROPOSTA DE CONTRACTACIÓ I PROPOSTA DE CREACIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL

Un cop finalitzades les fases de selecció, el Tribunal Qualificador publicarà a l' E-Tauler de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Tordera la llista de persones candidates amb la puntuació obtinguda, resultant de la suma de les puntuacions de la fase d'oposició i concurs.

Un cop finalitzades les fases de selecció, el Tribunal Qualificador publicarà a l' E-Tauler de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Tordera, les llistes d'aprovats per ordre de puntuació i elevarà a l'alcaldessa de la corporació les propostes següents:

- La proposta de la contractació laboral indefinida de les persones aspirants que hagin obtingut major puntuació, en nombre igual al de places a cobrir, tenint en compte que no podrà proposar un nombre d'aspirants superior al de llocs de treball objecte de la convocatòria.

- La proposta de creació d'una borsa de treball formada per les persones aspirants que hagin superat el concurs-oposició, però pel nombre de places convocades no siguin proposats per a la seva contractació.

Les persones candidates passaran a formar part d'una Borsa de Treball, segons l'ordre de puntuació obtingut, per cobrir eventuals contractacions temporals derivades de substitucions o vacants que puguin produir-se a la plantilla de l' Ajuntament (ja sigui per a cobrir possibles suplències derivades de baixes per incapacitat temporal, maternitat, suspensions de contractes o altres situacions que posin de manifest la necessitat de substituir personal de la plantilla).

La duració d'aquesta Borsa serà de dos anys. En el supòsit de necessitat de contractació, s'intentarà la comunicació amb la persona que correspongui, segons l'ordre de puntuació, fins a un màxim de tres vegades en diferents moments del dia al telèfon facilitat. La renúncia a ocupar la plaça habilita a efectuar la crida de la següent persona candidata segons l'ordre de puntuació obtingut.

El funcionament de la Borsa serà dinàmic, d'acord amb les següents normes:

- Si una persona rebutja una oferta, aquesta es proposarà a la següent persona segons l'ordre de puntuació obtingut, i així successivament. El rebuig d'una primera proposta comportarà que la persona quedi en situació d'inactiu i no se la tornarà a avisar.

- Quan una persona que es trobava a la Borsa finalitzi una contractació, tornarà a ocupar el lloc que va obtenir en el moment del concurs.

- Si una persona ja està treballant i surt una oferta de nova contractació, la persona treballadora tindrà prioritat sobre la llista.

 

13. PERÍODE DE PRÀCTIQUES

De conformitat amb el que preveu l'article 67 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, s'estableix, dins del procés de selecció, un període de pràctiques que serà de sis mesos, per tal de garantir la idoneïtat dels candidats a les places convocades.

Aquest període no s'aplicarà si la persona candidata ha desenvolupat de forma satisfactòria a l'Ajuntament de Tordera un lloc de treball igual al de la convocatòria durant per un temps igual o superior a 6 mesos.

L'avaluació del període de pràctiques s'efectuarà de forma motivada per la persona responsable de l'àrea. Si la persona aspirant no supera el període de pràctiques, es procedirà a la contractació del/de la següent aspirant per ordre de puntuació, sempre que hagi superat totes les proves.

El període de pràctiques forma part del procés selectiu i en cas que el candidat no el superi, aquest perdrà tots els drets derivats de la convocatòria i es produirà la finalització de la seva relació contractual.

El període de pràctiques també l'hauran de superar els aspirants que siguin cridats des de la borsa de treball per cobrir alguna suplència temporal que es produeixi i serà de 6 mesos.

 

14. INCIDÈNCIES I RÈGIM D'IMPUGNACIONS

El Tribunal Qualificador resoldrà aquelles incidències o dubtes que es plantegin en el desenvolupament de la selecció, adoptant els acords necessaris per al correcte desenvolupament del procés selectiu i resoldrà també tot allò que no estigui previst en aquestes Bases.

Contra l'acord d'aprovació d'aquestes Bases, que posa fi a la via administrativa, i la seva convocatòria, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant els Jutjats del contenciós Administratiu de Barcelona, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la seva publicació. Alternativament, i de forma potestativa, es pot interposar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictat, en el termini d'un mes a comptar des del dia següent de la seva publicació.

Contra els actes definitius i les resolucions de l'òrgan de selecció i contra els actes de tràmit que decideixin directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinin la impossibilitat de continuar en el procés selectiu o produeixin indefensió o perjudici irreparable a drets o interessos legítims, les persones interessades poden interposar recurs d'alçada davant del President de la Corporació o l'òrgan en qui hagi delegat, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva publicació o notificació.

Els aspirants poden interposar reclamacions contra els actes de tràmit de l'òrgan de selecció quan es tracti d'esmenar possibles errors materials en la confecció de la llista d'aprovats, errors mecanografiats en la transcripció de publicacions, errors aritmètics en les qualificacions, errors observables a simple vista, etc. Aquests errors també poden ser apreciats d'ofici pels òrgans de selecció i es resoldran durant el procés.

 

15. PROTECCIÓ DE DADES DE CARÀCTER PERSONAL

De conformitat amb la normativa en matèria de protecció de dades, s'informa que, amb la formalització i presentació de sol·licituds, les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part i per gestionar el procés selectiu. Així mateix, s'informa que tindran la possibilitat d'exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

Amb la presentació de les sol·licituds, els aspirants donaran el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal necessàries per prendre part en la convocatòria i per tramitar el procés selectiu.

 

16. LEGISLACIÓ APLICABLE

Per a tot allò que no s'ha previst en aquestes Bases, es procedirà segons el que determini la legislació aplicable al personal de les entitats locals de Catalunya: el TREBEP, el Decret 214/1990, de 30 de juliol, sobre el Reglament de personal al servei de les entitats locals, la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la Funció Pública, el Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel que s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, el Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, així com altres disposicions que hi siguin d'aplicació.

 

 

ANNEX: TEMARI

 

Temari general:

Tema 1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i principis generals. Drets i deures fonamentals dels espanyols.

Tema 2. Organització territorial de l'Estat: l'Administració central, autonòmica i local.

Tema 3. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: estructura, contingut essencial i principis fonamentals.

Tema 4. El Municipi (I). Concepte i elements. El terme municipal. La població municipal. El Padró d'habitants. L'estatut dels veïns.

Tema 5. El Municipi (II). L'organització municipal. Òrgans necessaris i òrgans complementaris.

Tema 6. El Municipi (III). Les competències municipals. Competències pròpies, impròpies i delegades. Els serveis de prestació obligatòria.

Tema 7. L'Administració Pública. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Disposicions generals, principis d'actuació i funcionament del sector públic.

Tema 8. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. L'administració electrònica.

Tema 9. L'acte administratiu: concepte, elements i classes. Requisits: motivació i forma. Eficàcia dels actes administratius.

Tema 10. La revisió dels actes en via administrativa. Els recursos administratius: concepte i classes.

Tema 11. El procediment administratiu: fases. Còmput de terminis.

Tema 12. La hisenda local. Classificació dels ingressos. Els tributs: concepte i naturalesa. Els impostos. Taxes. Contribucions especials. Els preus públics.

 

Temari específic:

Tema 13. La Llei d'Educació de Catalunya. Principis generals i situació actual.

Tema 14. Competències i actuacions dels Ens Locals en matèria d'Educació a Catalunya.

Tema 15. El Pla Educatiu de Tordera.

Tema 16. La Diagnosi socioeducativa de Tordera.

Tema 17. Processos d'admissió d'alumnes als centres educatius amb fons públics. La planificació, l'equitat educativa i la igualtat d'oportunitats en l'educació.

Tema 18. Els centres educatius de Tordera en el marc de l'ensenyament reglat. Característiques generals. Nombre i distribució en el territori.

Tema 19. El Consell Escolar Municipal i els Consells Escolars de Centre. Objectius i funcions.

Tema 20. Mesures de foment per impedir l'abandonament escolar prematur i per mantenir als joves en el sistema educatiu i de formació.

Tema 21. Educació 360. Educació a temps complet.

Tema 22. Activitats culturals i festives que es desenvolupen al municipi del Tordera.

Tema 23. Els equipaments municipals de Tordera.

Tema 24. Planificació, organització i desenvolupament d'actes populars i culturals.

Tema 25. La cultura com a imatge del municipi.

Tema 26. Programació de les activitats esportives de Tordera. Esdeveniments esportius del municipi. Associacions esportives.

Tema 27. La seguretat en els actes. Plans d'actuació municipal, plans d'autoprotecció municipal i plans especials municipals.

Tema 28. Els plans educatius d'entorn i les seves oportunitats als municipis.

Tema 29. La Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació (LOMLOE)

Tema 30. Drets i deures dels infants i adolescents.

Tema 31. Els serveis municipals en polítiques d'educació sociocomunitària.

Tema 32. Formes de gestió dels serveis i equipaments públics en matèries de l'àrea d'atenció a les persones.

Tema 33. La planificació estratègica aplicada als projectes d'educació sociocomunitària. Disseny, gestió i direcció de projectes.

Tema 34. Les eines digitals i les xarxes socials aplicables a l'educació.

Tema 35. Els espais d'intervenció educativa. Infraestructures i serveis. Tipologies d'equipaments. Els equipaments polivalents.

Tema 36. Estratègies de col·laboració entre el sector públic i el sector privat en polítiques educatives i socials.

Tema 37. La dinamització infantil i juvenil com a eina de participació. Objectius, característiques, programes (planificació, programació i avaluació).

Tema 38. Legislació per activitats de lleure d'infants i joves.

Tema 39. Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació. Sistema educatiu.

Tema 40. Activitats culturals i festives que es desenvolupen al municipi del Tordera. Els equipaments municipals de Tordera.

Tema 41.Decret d'autonomia dels centres educatius.

Tema 42. Planificació, organització i desenvolupament d'actes populars i culturals.

Tema 43. El paper de les famílies en els processos educatius.

Tema 44. Pla educatiu a l'entorn de Tordera. Definició i objectius.

Tema 45. Absentisme escolar. Què considerem absentisme? Com combatre l'absentisme? Desafecció escolar.

Tema 46. Legislació bàsica de l'esport a Catalunya. Antecedents. Decret Legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text únic de la Llei de l'esport. Principis generals i rectors. Estructura bàsica. Modificacions i innovacions del text únic. El sector esportiu a Catalunya

Tema 47. La cooperació i les relacions entre l'Ajuntament, Diputació i Generalitat en matèria de polítiques educatives i d'infància i joventut.

Tema 48. Coordinació de l'àrea d'educació amb altres agents educatius al municipi en relació als programes i serveis. Els projectes i serveis educatius des d'una visió global i transversal.

Tema 49. Coordinació i col·laboració entre els departaments municipals d'educació, cultura, infància i joventut en relació als programes i serveis educatius i sociocomunitaris.

Tema 50. Coordinació i col·laboració entre els departaments municipals d'educació, sanitat i serveis socials en relació als programes i serveis educatius.

Tema 51. Projecte Riu.

Tema 52. Gestió i tramitació de subvencions. Concepte. Principis generals. Elements objectius i subjectius. Bases reguladores i convocatòria.

Tema 53. Marc normatiu i competències de les diverses administracions locals en matèria de joventut a Catalunya. Relació amb altres administracions.

Tema 54. Els Serveis d'informació Juvenil. Xarxa Catalana d'Informació Juvenil.

Tema 55. Educació en el lleure. Legislació i normativa.

Tema 56. Projectes àmbit de salut Tordera

Tema 57. Competències de l'Ajuntament de Tordera en matèria d'ensenyament, joventut, esports i igualtat.

Tema 58. Les entitats i els equipaments culturals a Tordera. Cessió i usos.

Tema 59. Formes de col·laboració per a la realització d'actes culturals i difusió de la cultura. Suport municipal a l'associacionisme.

Tema 60. Les subvencions i els convenis amb entitats ciutadanes. Bases de les subvencions a activitats de cultura i festes.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15597 {"title":"EDICTO sobre aprobación de las bases reguladoras y la convocatoria para la cobertura definitiva de una plaza de técnico\/a medio\/a de servicios personales (A2), con carácter de personal laboral, en el Ayuntamiento de Tordera y constitución de una bolsa de trabajo.","published_date":"2024-01-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"15597"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Tordera,DOGC,DOGC 2024 nº 9089 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-01-29/15597-edicto-aprobacion-bases-reguladoras-convocatoria-cobertura-definitiva-plaza-tecnico-medio-servicios-personales-a2-caracter-personal-laboral-ayuntamiento-tordera-constitucion-bolsa-trabajo https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.