EDICTO sobre aprobación de la convocatoria P02/2023 de ocho plazas de agente de la Policía Local.

Per la present es publica la part dispositiva de la resolució de la Regidora delegada de Recursos Humans data 27 de desembre de 2023, amb núm. 2023/6385 que es transcriu literalment a continuació:

 

Primer. APROVAR la convocatòria P02/2023 AGENT POLICIA LOCAL, aprovant simultàniament les bases per a la provisió de 8 places de d'Agents de la Policia Local per oposició i torn lliure, a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la pertinent borsa de treball, amb el següent contingut:

 

 

BASES DE L'OPOSICIÓ LLIURE PER COBRIR 8 PLACES D' AGENT DE LA POLICIA LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE CERDANYOLA DEL VALLES.

CODI DE CONVOCATÒRIA: P02/2023

 

PRIMERA. Objecte de la convocatòria

L'objecte d'aquestes bases és la selecció, pel procediment d'oposició en convocatòria lliure de:

- La provisió com a funcionaris de carrera de 8 places d'Agent de Policia Municipal (places incloses en l'Oferta Publica d'Ocupació de 2020 i en l'Oferta Pública d'Ocupació de 2022), enquadrades a l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials, escala bàsica, classe policia local, grup de classificació C, subgrup de titulació C1, complement de destí 14, i altres complements que es derivin del lloc de treball i la normativa vigent.

- I el nombre de places addicionals necessari per cobrir les futures vacants que es produeixin a càrrec de les ofertes públiques d'ocupació de 2024 i 2025, que s'adjudicaran l'any de la seva meritació a les persones aspirants que hagin aprovat el procés selectiu sense obtenir plaça, segons l'ordre de persones aspirants aprovades, de conformitat amb el que preveu la Disposició addicional Trentena del Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública.

- Els aspirants que hagin superat fins a l'exercici sisè de la primera fase de l'oposició del procés de selecció passaran a formar part d´una borsa de treball per ordre de puntuació obtinguda, i per aquest mateix ordre seran cridats quan l´Ajuntament necessiti cobrir substitucions de forma interina derivades de qualsevol incidència o vacant que pugui donar-se a la plantilla de la policia local d´aquest Ajuntament.

El sistema de selecció serà el d'oposició en la que es valoraran els coneixements d'acord amb les especificacions i puntuacions establertes en aquestes bases.

La present convocatòria es regirà pel Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, que s'insereix en el marc normatiu de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya, en concordança amb el text refós de l´Estatut Bàsic de l´Empleat Públic (TREBEP) i per la resta de normativa específica d'aplicació.

De les 8 places convocades, el 25% de les places queden reservades per dones per a complir l'objectiu d'equilibrar la presència de dones i homes en la plantilla i, d'acord amb els objectius municipals i amb el que preveu la disposició addicional vuitena de la Llei 16/1991, de 10 de juliol de les policies locals. En el cas que les places reservades per dones no es cobreixin, seran ocupades per les persones aspirants que obtinguin major puntuació, aplicats els criteris previstos en aquesta disposició i en les bases de la convocatòria. Així mateix serà d'aplicació aquesta normativa per les places reservades addicionals.

Les funcions atribuïdes al lloc de treball d'agent de policia són les derivades de la Llei 16/1991, de 10 de juliol de les policies locals de Catalunya i altres normes de caràcter legal o reglamentari, i serà aplicable la normativa reguladora del règim d'incompatibilitats.

 

SEGONA. REQUISITS DE LES PERSONES ASPIRANTS

Per prendre part en aquesta convocatòria els aspirants han de complir els requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola, d'acord amb la legislació vigent.

b) Haver complert 18 anys i no excedir de l'edat màxima de jubilació forçosa.

c) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determinen la llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de policia local.

d) Estar en possessió del títol de batxillerat, tècnic o d'un altre d'equivalent o superior. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació. Es d'aplicació la disposició transitòria setena de la Llei 16/1991.

e) Tenir el coneixement de la llengua catalana del nivell intermedi (nivell B2) de la Direcció General de Política Lingüística o equivalent. Les persones que no presentin el corresponent certificat, ni acreditin trobar-se exempts, hauran de realitzar una prova de caràcter eliminatori per a l'acreditació del coneixement de la llengua catalana en el nivell que es requereixi. A efectes d'exempció per realitzar la prova de llengua catalana cal aportar la documentació acreditativa que deixi constància d'alguna de les següents situacions:

- Certificat del nivell requerit a la convocatòria o superior de la Secretaria de Política Lingüística, o qualsevol dels títols, diplomes o certificats que estableix l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística.

- Les persones aspirants que hagin superat una prova de català de nivell B2 o superior en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de funcionari/ària públic/a, sempre i quan aportin la documentació que acrediti aquesta circumstància.

Si el certificat no s'ha adjuntat durant el termini de presentació de sol·licituds, s'haurà d'acreditar mitjançant instància genèrica, indicant el codi del procés selectiu, fins a DOS dies naturals abans de la data de realització de la prova de llengua catalana.

f) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impedeixi el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

g) No haver estat condemnat/ada per cap delicte, o en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals. No estar inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/ada mitjançant expedient disciplinari del servei de cap de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

h) Autorització expressa per a que la Policia Local o l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès pugui comprovar els antecedents que puguin constar al Registre Central de Penats i Rebels.

i) Estar en possessió dels permisos de conduir A2 i B en vigor, sense la limitació que comporta el codi 78 per a la conducció exclusiva de vehicles automàtics. Així mateix, les persones aspirants hauran d'estar en possessió del permís de conduir A abans de la finalització del període de pràctiques. En el supòsit de no disposar d'aquest permís, no podran prendre possessió del seu càrrec, i per tant, quedaran exclosos i decauran tots els seus drets en aquest procés selectiu.

j) Declaració jurada o de responsabilitat per la qual es pren el compromís de mantenir vigents els permisos de conduir, mentre es mantingui la relació laboral amb la Policia Local de Cerdanyola del Vallès.

k) Declaració jurada o responsabilitat per la qual es pren el compromís de portar armes de foc, d'acord amb les condicions establertes en la normativa vigent.

l) Haver satisfet la taxa d'inscripció per la categoria corresponent que s'estableix acord amb els imports i les excepcions que es detallen a la base 4.2

Tots els requisits anteriors han de complir-se l'últim dia de presentació de sol·licituds llevat la certificació per poder conduir motocicletes (A) que l'aspirant haurà de posseir i presentar a la finalització del període de pràctiques professionals a que fan referència aquestes bases. En tots els casos, aquests requisits s'han de mantenir fins a la presa de possessió com a funcionaris/àries de carrera de les persones aspirants.

Els apartats h) i k) quedaran acreditats amb l'aportació del formulari, degudament omplert i signat, que està disponible al web municipal.

 

TERCERA. PUBLICITAT DE LA CONVOCATÒRIA

Les convocatòries d'accés, juntament amb les seves bases, es publicaran al DOGC i al BOPB, de conformitat amb el que disposa l'article 5 del Decret 233/2002 de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, i al tauler d'edictes i anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament.

Tots els actes que es derivin de la present convocatòria es faran públics a través del web municipal www.cerdanyola.cat i del tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament. En cas de no coincidència en la data de publicació, prevaldrà la del tauler d'edictes i anuncis.

 

QUARTA. SOL·LICITUDS DE PARTICIPACIÓ

La sol·licitud de participació i la resta de documentació requerida s'ha de presentar preferentment de manera electrònica a través de la seu electrònica de l'Ajuntament accedint a l'adreça https://www.cerdanyola.cat/seu-electronica/oferta-publica mitjançant el formulari habilitat a l'efecte i seguint les instruccions que proporciona la mateixa pàgina web. Les sol·licituds de participació enviades per aquest portal queden registrades automàticament en el Registre general electrònic. El termini és de vint dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquestes bases en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Quan el darrer dia del termini sigui inhàbil, s'entendrà prorrogat al primer dia hàbil següent.

Alternativament, la sol·licitud de participació i la resta de documentació requerida es podrà trametre per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1d'octubre (LPACAP).

La persona aspirant ha de fer constar a la sol·licitud que reuneix tots i cadascun dels requisits que s'exigeixen per prendre part a la convocatòria i haurà de facilitar en la sol·licitud un telèfon mòbil i una adreça electrònica, a l'efecte de la pràctica de les notificacions electròniques, si s'escau.

4.1 Documentació: Les sol·licituds aniran acompanyades de la documentació següent:

- Instància de sol·licitud de participació en la convocatòria.

- Fotocòpia del DNI.

- Fotocòpia del títol acadèmic.

- Fotocòpia dels permisos de conduir exigits a aquestes bases.

- Fotocòpia, si escau, del certificat de coneixements de català nivell intermedi (B2/B) o presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de català per restar exempt de realitzar la prova.

- Justificant de pagament dels drets d'examen, o en el seu cas, l'exempció.

Els requisits al·legats per les persones aspirants s'entendran referits a la data de termini de presentació de sol·licituds. No caldrà tornar a aportar aquella documentació que ja s'hagi aportat amb anterioritat i que estigui en poder de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. En aquest cas caldrà indicar de forma expressa de quina documentació es tracta i en quin procediment es va aportar.

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

En tot allò no previst expressament en aquesta convocatòria, s'estarà a allò que disposen les bases marc esmentades anteriorment i a la normativa aplicable.

4.2 Pagament drets d'examen:

Cal tenir present que cal aportar la taxa de participació abonada a la sol·licitud de participació, per tant com a pas previ, caldrà sol·licitar l' autoliquidació a l' OAC per mitjà de sol·licitud que es troba a l'Ajuntament accedint a l'adreça https://www.cerdanyola.cat/seu-electronica/oferta-publica i procedir al seu abonament quan es rebi l'autoliquidació, i cal adjuntar-la abonada a la petició de participació, dins del termini establert.

En relació amb el pagament dels drets d'examen, caldrà presentar, juntament amb la sol·licitud de participació, el comprovant de pagament d'haver satisfet la taxa corresponent els drets d'examen que per aquesta convocatòria es fixen en 20,56 €. Estan exempts del pagament de la taxa per drets d'examen, les persones que es trobin en situació de desocupació o atur i que no rebin cap prestació econòmica o, en cas de rebre-la, aquesta sigui d'import igual o inferior al Salari Mínim Interprofessional. Per justificar l'exempció cal aportar el certificat emès per l'Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) o de l'INEM que acrediti l'acompliment del requisit. No serà procedent la devolució de la taxa en els supòsits d'exclusió de les proves selectives per una causa imputable a la persona interessada.

 

CINQUENA. LLISTA DE PERSONES ADMESES I EXCLOSES (provisional i definitiva)

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, per resolució de la regidora delegada de Recursos Humans de l'Ajuntament de Cerdanyola de Vallès, en el termini màxim d'un mes, farà pública la llista provisional de persones admeses i excloses, amb indicació dels motius d'exclusió, si és el cas. En l'esmentada resolució s'han d'indicar el lloc on es troben exposades al públic les llistes completes certificades de persones aspirants admeses i excloses.

L'esmentada resolució també concedirà un termini de deu dies hàbils, a comptar de l'endemà de la publicació de la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses al tauler d'edictes electrònic, per formular les al·legacions que considerin pertinents adreçades a esmenar els defectes que s'hagin pogut produir en la llista esmentada o per aportar la documentació requerida per la convocatòria.

En el cas que les persones participants excloses no esmenin dins d'aquest termini els defectes que se'ls imputen o no aportin la documentació preceptiva que n'hagi motivat l'exclusió, es considerarà que desisteixen de la seva sol·licitud de participació.

En el cas que una persona participant no aparegui a la llista provisional de persones participants admeses i excloses, a l'hora de formular la reclamació corresponent ha d'adjuntar una còpia de la sol·licitud de participació registrada. Les errades materials o de fet es podran esmenar, en qualsevol moment, d'ofici o a petició de les persones interessades.

Les al·legacions presentades seran resoltes en el termini màxim de trenta dies hàbils, i es procedirà a la seva resolució mitjançant l'aprovació de la llista definitiva d'admesos i exclosos per part de la regidora delegada de Recursos Humans de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Transcorregut el termini màxim de 30 dies per a resoldre les al·legacions, sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades i es considerarà elevada a definitiva la llista d'aspirants admesos i exclosos i no caldrà tornar a publicar-la.

Tots els actes que es derivin de la present convocatòria i que tinguin caràcter resolutiu es faran públics a través del tauler d'edictes municipal i el web municipal i aquells actes que siguin merament de tràmit es faran públics a través del web municipal.

 

SISENA. TRIBUNAL QUALIFICADOR

Els membres del tribunal qualificador seran designats per resolució de la regidora delegada de recursos humans de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb la següent composició.

President: El/la el/la Cap de la Policia Local, i com a suplent la cap de secció de seguretat ciutadana.

Vocals:

Un/a vocal i suplent representant de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya

Un/a vocal i suplent representant de la Direcció General d'Administració de Seguretat, Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

Un/a tècnic/a en la matèria designat per la corporació.

Un/a Sergent/a de la policia local com a titular, i com a suplent un/a caporal/a de la policia local.

Secretari/ària: Un/una funcionari/ària del servei de Recursos Humans, actuarà amb veu però sense vot.

El tribunal qualificador podrà disposar la incorporació de personal de suport per a tasques logístiques i de control durant els dies de realització de les proves.

Per a la vàlida constitució del tribunal qualificador i per a la seva actuació adequada a efectes de celebració de sessions, deliberacions i presa d'acords, es requerirà la presència de la majoria dels seus membres, siguin titulars o suplents i, en tot cas, del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que les substitueixin.

Per valorar les proves de coneixements de la llengua catalana, l'òrgan de selecció disposarà d'una persona que l'assessorarà, amb veu i sense vot, nomenada per l'òrgan competent en matèria de política lingüística.

 

SETENA. INICI I DESENVOLUPAMENT DE LES PROVES

El procés de selecció s'iniciarà amb la convocatòria aprovada per resolució de la regidora delegada de Recursos Humans de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. La convocatòria serà publicada juntament amb el contingut íntegre d'aquestes bases al Butlletí Oficial de la Província i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

El dia, l'hora i el lloc d'inici del primer i següents exercicis es publicaran al web municipal. Per tal d'establir l'ordre en què hauran d'actuar els/les aspirants en els exercicis que no es puguin realitzar conjuntament, s'estableix que és la lletra "O".

Les persones aspirants seran convocades per cada exercici en una sola crida. La no presentació d'una persona aspirant a qualsevol dels exercicis en el moment de ser cridada determinarà automàticament la pèrdua del seu dret a participar en l'exercici i els successius i en conseqüència quedarà exclòs del procés selectiu.

En qualsevol moment o fase del procés selectiu i amb caràcter previ al nomenament de funcionari/ària de carrera, les persones aspirants podran ser sotmeses a totes les proves mèdiques i/o psicotècniques que siguin necessàries per tal de comprovar-ne l'adequació al quadre d'exclusions mèdiques de l'annex 3. Si de les proves practicades es dedueix l'existència d'alguna causa d'exclusió, l'òrgan competent pot proposar l'exclusió de la persona aspirant del procés selectiu a l'òrgan competent perquè adopti la resolució procedent, que en cap cas pot donar dret a indemnització.

 

VUITENA. PROCEDIMENT DE SELECCIÓ PER OPOSICIÓ

El procediment de selecció serà el d'oposició per torn lliure. L'oposició constarà de dues fases. En la primera d'elles es realitzaran sis proves de caràcter obligatori i eliminatori, consistents en un exercici de coneixements culturals, un exercici de coneixements específics, un exercici de coneixements de la llengua catalana, una prova d'aptitud física, una prova psicotècnica i un exercici pràctic per competències.

En la segona fase només accediran les persones aspirants que, havent superat la primera part, siguin proposades pel tribunal qualificador per ocupar les places objecte de la convocatòria i constarà de tres proves més de caràcter obligatori i eliminatori també, consistents en proves mèdiques per descartar l'existència d'exclusions mèdiques, un curs selectiu per a l'accés a la categoria d'agents i un període de pràctiques de dotze mesos.

El dia i el lloc d'inici de les proves es publicarà al tauler d'edictes i anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament i al web municipal. Amb aquesta publicació es considerarà realitzada l'oportuna notificació a les persones interessades.

L'òrgan tècnic selectiu també podrà determinar la realització de diverses proves en una sola sessió i la seva execució en l'ordre que consideri més adient. En aquest cas, la correcció de cada exercici restarà condicionada a la superació de les proves anteriors d'acord amb l'ordre establert en aquestes bases.

En aquelles proves que ho requereixin, es realitzarà una única crida. Les persones aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats (absència o retard), fins i tot per raons de força major, seran definitivament excloses del procés selectiu.

En el cas que el dia i hora de realització de les proves del procés selectiu (proves cultural i teòrica, de coneixement de la llengua catalana i/o proves de personalitat i competències) alguna de les dones aspirants estigui hospitalitzada per embaràs de risc, causa de part o pels dies immediatament posteriors a aquest, el Tribunal articularà els mecanismes necessaris per tal de possibilitar-li la realització de la prova/es en el recinte hospitalari on es trobi, dins el límit territorial del Vallès Occidental, sempre i quan sigui factible que aquesta execució es dugui a terme el mateix dia i hora en que ho facin la resta de persones aspirants convocades.

Per tal que l'òrgan tècnic selectiu habiliti aquest dispositiu, les aspirants que prevegin trobar-se el dia/dies de realització de les referides proves en la situació esmentada a l'anterior paràgraf, hauran d'informar del seu estat a l'òrgan tècnic selectiu mitjançant correu electrònic enviat a l'adreça rrhh@cerdanyola.cat tot indicant en l'assumpte: "Places agent PL2023: Aspirant en revisió de part". En aquest correu hauran d'especificar les seves dades personals (nom i cognoms, DNI i telèfon de contacte), així com la data i l'hospital previst pel part. El termini establert per formalitzar aquesta petició serà de 5 dies hàbils a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la data de realització de la prova corresponent.

Igualment, en el cas que alguna de les dones aspirants sigui mare lactant i consideri que durant la realització d'alguna de les proves li coincidirà amb la lactància del seu nadó, haurà de comunicar-ho a l'òrgan tècnic selectiu a l'adreça electrònica rrhh@cerdanyola.cat tot indicant en l'assumpte: "Places agent PL2023: Aspirant amb nadó lactant". En aquest correu hauran d'especificar les seves dades personals (nom i cognoms, DNI i telèfon de contacte). El termini establert per formalitzar aquesta petició serà de 5 dies hàbils a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la data de realització de la prova corresponent.

En relació a les proves d'aptitud física, les aspirants que el dia de la prova estiguin embarassades o que no hagin complert les 16 setmanes des del naixement del fill/a:

- Podran realitzar la prova, prèvia presentació el dia de la seva execució d'un certificat mèdic on consti expressament que la realització de les proves d'aptitud física recollides a l'Annex 2 no representa cap perill per al seu estat físic i/o de gestació. Aquest certificat serà obligatori i haurà d'estar emès com a màxim fins a 7 dies hàbils abans de la realització de les proves d'aptitud física.

- Podran sol·licitar l'ajornament de la realització de la prova física fins a la següent convocatòria, mitjançant sol·licitud genèrica mitjançant la Seu Electrònica. En aquests casos, la instancia haurà d'anar obligatòriament acompanyada d'un certificat mèdic, expedit com a màxim 7 dies hàbils anteriors al registre de la instància, que acrediti la condició d'embarassada o en situació de postpart de fins a les 16 setmanes de l'aspirant sol·licitant. El termini màxim per formalitzar aquesta petició serà de fins a 7 dies hàbils abans de la realització de les proves d'aptitud física. La presentació d'aquesta documentació en temps i forma correctes serà obligatòria per tal d'acceptar l'ajornament de la prova.

En cas d'ajornament, les aspirants podran mantenir fins la següent convocatòria la nota de les proves ja realitzades. Aquesta reserva quedarà condicionada a que les proves efectuades mantinguin, al següent procés de selecció, els mateixos barems i condicions que tenen en l'actual. Les aspirants amb reserva de nota hauran de fer, a la propera convocatòria, la resta de proves no realitzades, seguint l'ordre i condicions que recullin les bases de la nova convocatòria.

8.1 PRIMERA FASE DE L'OPOSICIÓ

Constarà dels següents exercicis obligatoris i eliminatoris, que es desenvoluparan de la manera següent:

8.1.1 Prova de coneixements culturals

Consistirà en contestar en un període màxim de seixanta minuts un qüestionari tipus test de com a màxim cinquanta preguntes relatives a coneixements de cultura general i d'actualitat política, social i cultural per valorar els coneixements generals dels opositors.

Serà considerat com a cultura general, als efectes d'aquesta prova, aquelles matèries i continguts impartits al llarg dels cursos que conformen el nivell acadèmic requerit a la convocatòria.

Serà considerat com actualitat política, econòmica, social i cultural als efectes d'aquesta convocatòria aquelles notícies publicades en mitjans de comunicació que succeeixin o hagin succeït en el termini dels 6 mesos anteriors comptats des de la data de publicació de la present convocatòria al DOGC.

L'exercici es valorarà de 0 a 10 punts. Per a la superació de la prova, l'aspirant haurà d'obtenir una puntuació mínima de 5 punts. En cas contrari, comportarà l'eliminació automàtica de la persona candidata i la impossibilitat de continuar el procés.

8.1.2. Prova de coneixements específics

Consistirà en contestar per escrit durant un període màxim de seixanta minuts un qüestionari de com a màxim cinquanta preguntes amb respostes alternatives basades en el contingut del temari relacionat a l'annex 1 d'aquestes bases.

L'exercici es valorarà de 0 a 10 punts. Per a la superació de la prova, l'aspirant haurà d'obtenir una puntuació mínima de 5 punts. En cas contrari, comportarà l'eliminació automàtica de la persona candidata i la impossibilitat de continuar el procés.

Per a la puntuació d'aquestes dues proves, 1) coneixements culturals i 2) coneixements específics, s'utilitzarà la fórmula següent:

Puntuació = [C - (E x 0,25)/P] x 10

C= Respostes correctes

E= Respostes errònies

P= Total de preguntes

8.1.3. Prova de coneixements llengua catalana

Les persones aspirants hauran d'acreditar el coneixement de nivell elemental B2/B de la llengua catalana, segons l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril, (DOGC núm. 5610 de 19/04/2010) de modificació de l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística.

En el cas de que no es compti amb els certificats esmentats, es realitzarà una prova de llengua catalana de caràcter obligatori i eliminatori. Poden restar exempts de realitzar aquesta prova les persones aspirants que en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de funcionari públic, hagin superat una prova o un exercici de coneixement de llengua catalana del mateix nivell o superior al que s'hi esmenta, sempre i quan aportin la documentació que acrediti aquesta circumstància.

D'acord amb el que preveu l'article 4.2 del Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, en el tribunal qualificador s'integrarà un assessor, amb veu i sense vot.

Aquesta prova es qualificarà d'APTE o NO APTE, essent excloses del procés selectiu les persones que no la superin.

8.1.4. Prova d'aptitud física

Consta de les subproves que s'especifiquen en l'annex 2 d'aquestes bases i es valoraran segons el barem que figura en l'esmentat annex. Per a la realització de la prova, les persones aspirants hauran de lliurar, abans de la realització d'aquesta prova, un certificat mèdic oficial expedit com a màxim 3 mesos abans de la data de realització de les proves, i en el qual es faci constar que reuneix les condicions físiques necessàries per realitzar les esmentades proves. La no presentació de l'esmentat certificat comporta l'exclusió automàtica de l'aspirant del procés selectiu.

L'ordre de realització de les diferents subproves físiques vindrà establert per l'organització dels/de les aspirants en els grups que determini l'òrgan seleccionador, i s'hauran de realitzar totes i cadascuna de les subproves físiques.

Es qualificarà sumant el resultat de totes les proves, dividit pel nombre total de proves. Aquest resultat haurà de ser igual o superior a 5 punts per tal que es consideri aprovat i apte. Una de les diferents proves puntuada amb 0 punts, comportarà l'eliminació de la persona aspirant del procés selectiu.

Per a realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en educació física. Per la realització d'aquesta prova es tindrà en compte el sexe que figuri al DNI, a la data de presentació de la instància.

Aquesta prova es qualificarà d'APTE o NO APTE, essent excloses del procés selectiu les persones que no la superin.

8.1.5. Prova psicotècnica

Les persones aspirants que hagin superat les quatre proves anteriors, obligatòries i eliminatòries, seran ordenades de major a menor puntuació a partir de la nota que resulti de la prova 1, de coneixements. Un cop ordenades, només es cridarà les primeres 50 persones aspirants millor classificades. En cas d'empat a la posició 50, passaran a la 5a prova totes aquelles persones empatades en aquesta posició.

Es concertarà els serveis especialitzats per la valoració i correcció dels test amb l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. En el cas que aquest organisme no pogués prestar aquest servei, es concertarà els serveis amb organismes, empreses o tècnics especialistes. Els tècnics que examinin els test psicotècnics faran un dictamen exhaustiu del perfil professional de cada aspirant i la proposta de qualificació. Aquest dictamen serà vinculant per l'òrgan de selecció.

"L'objectiu d'aquest exercici és establir els criteris mínims que les persones candidates han de superar per acreditar les habilitats de lideratge, d'influència en el grup i d'altres factors considerats pertinents per al lloc de treball. Aquests criteris mínims s'estableixen a partir dels resultats obtinguts a les bateries de tests psicotècnics gestionats per personal psicòleg.

En aquest exercici es tindran en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015, per la qual es dona publicitat al protocol pel qual s'estableixen els criteris orientatius d'avaluació psicològica per a l'accés, la promoció i la mobilitat de les policies locals de Catalunya.

Aquest exercici ha de contenir, com a mínim, proves aptitudinals i proves de personalitat adequades al perfil requerit. La bateria de tests a aplicar compleixen els requisits de validesa i fiabilitat i han estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permet garantir la confiança en els resultats obtinguts.

- Prova aptitudinal: consistirà en una bateria de tests psicotècnics que valoraran les aptituds de la persona aspirant. El resultat de la prova aptitudinal serà d'apte o no apte. Les persones declarades no aptes restaran eliminades del procés selectiu.

La prova aptitudinal explora els següents àmbits: raonament verbal, raonament espacial, raonament numèric i raonament abstracte.

Per a la qualificació d'apte cal obtenir una puntuació mínima de 5 punts de mitjana en global (sobre 10), i que cap dels tests/escales aplicats hagi estat puntuat amb menys de 3 punts (sobre 10). En cas contrari, la persona serà declarada no apta. El barem aplicat correspon a la població de referència, que és en aquest cas persones aspirants a cossos de seguretat.

- Prova de personalitat: consistirà en una bateria de tests psicotècnics que valoraran la personalitat i l'estat psicològic de la persona aspirant, juntament amb una entrevista personal per integrar tots els elements explorats anteriorment.

Les puntuacions en aquesta prova van de 0 a 10 en totes les escales. Per considerar superada la prova s'han d'obtenir puntuacions superiors a 2 i puntuacions inferiors a 9 en cadascuna de les escales explorades, i obtenir puntuacions inferiors a 9 en les escales de control de la prova.

La falsedat demostrada en les respostes de les proves psicotècniques comportarà l'eliminació de la persona aspirant.

Una vegada realitzats els qüestionaris, els elements que s'hi exploraran s'integraran i poden completar-se amb una entrevista personal en aquells casos en què ho decideixi el tribunal, per tal d'integrar tots els elements explorats anteriorment i determinar l'adequació de la persona aspirant al perfil competencial exposat en aquestes bases.

En cap cas l'avaluació del resultat de l'entrevista estarà condicionada o vinculada de manera exclusiva als tests de personalitat i aptitudinals, els quals constitueixen un element previ per orientar, si es considera convenient, el contingut de l'entrevista.

A les entrevistes hi ha d'estar present, com a mínim, un membre del tribunal segons l'article 18.3 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

El resultat final de l'exercici es qualifica d'apte o no apte. Per superar-lo és necessària la qualificació d'apte tant en la prova aptitudinal i de personalitat com en l'entrevista personal".

En el cas que no superin aquesta prova un número suficient per cobrir totes les places vacants, el tribunal qualificador es reserva la possibilitat de cridar a les següents persones aspirants, ordenades per ordre de puntuació, per a la realització de la prova de personalitat i així successivament per grups de màxim 10 persones aspirants, fins a obtenir com a mínim tantes persones candidates com a vacants.

8.1.6. Exercici pràctic per competències

Aquest exercici consisteix en la realització d'un exercici oral on es resoldran diverses qüestions o casos pràctics que mesurarà el grau d'adequació al següent perfil competencial (que es troba a l' annex IV) i que es resumeixen en: interès i iniciativa, habilitats socials, responsabilitat, resolució de problemes, flexibilitat i polivalència, transmissió de la informació, autocontrol i resistència a la pressió.

Per a la realització d'aquesta prova es comptarà, com a mínim amb la majoria de membres del Tribunal. La falsedat demostrada en les respostes dels qüestionaris comportarà l'eliminació de l'aspirant.

Aquesta prova té caràcter eliminatori i es qualificarà fins a 10 punts. Quedaran eliminades les persones que no hagin obtingut una puntuació igual o superior a 5 punts. Finalitzades les proves d'aquesta fase, el tribunal qualificador publicarà al tauler electrònic d'edictes de l'Ajuntament la llista de ordenada de persones aspirants amb les puntuacions finals obtingudes i la relació de persones que hauran superat la fase d'oposició i que passen a la següent fase del procés.

8.1.7. Proves mèdiques

Del total de persones aspirants que hagin superat el sisè exercici, realitzaran les proves mèdiques el nombre de persones que l'òrgan tècnic selectiu determini, ordenades de major a menor puntuació a partir de la nota que resulti del sumatori de totes les proves puntuables.

En cas d'empat en la darrera posició, l'ordre de classificació s'establirà a favor de la persona aspirant el gènere del qual sigui menys representat en el col·lectiu professional objecte d'aquesta oposició. Si persisteix l'empat l'ordre s'establirà d'acord amb la puntuació obtinguda en la primera prova de la fase d'oposició. Si continua l'empat, aquest es resoldrà a favor de la persona que hagi obtingut major puntuació en la sisena prova.

Les proves mèdiques es realitzaran en les instal·lacions que determini l'Ajuntament de Cerdanyola a l'efecte, establint dia i hora per a cada persona aspirant. Comportarà realitzar el reconeixement mèdic de les persones aspirants, que inclourà les proves que figuren a l'Annex 3 per comprovar que no es detecta en els aspirants l'existència de cap de les exclusions mèdiques indicades en el mateix annex. La vigència de les proves i els seus resultats obtinguts per les persones aspirants serà de màxim 3 mesos.

També podran ser convocades les persones aspirants amb puntuacions immediatament inferiors, que quedaran en situació de reserva, per si es produís alguna desqualificació o baixa voluntària.

No obstant això serà l'òrgan tècnic selectiu el que establirà el nombre de persones a convocar.

Aquesta prova és obligatòria, tindrà caràcter eliminatori i les persones aspirants seran qualificades com a aptes o no aptes, quedant aquestes últimes excloses del procés selectiu.

Consistirà en un reconeixement mèdic, realitzat per personal mèdic i sanitari col·legiat, per comprovar que no es detecta en les persones aspirants l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes a l'Annex 3 d'aquesta convocatòria.

8.2 Resultat de les proves de la primera fase de l'oposició

Un cop finalitzades les proves de la primera fase, el tribunal qualificador farà pública la llista ordenada de les persones aspirants amb les puntuacions finals obtingudes i la relació de persones que es declaren aprovades per passar a la següent fase d'oposició, la qual no pot contenir un nombre superior al de les places vacants ofertes.

L'òrgan tècnic selectiu proposarà a l'Alcaldia, o òrgan competent per delegació, el nomenament com a funcionaris/àries en pràctiques de les persones aspirants millor classificades, o en el seu cas, el nombre de places convocades, tenint en compte que l'ordre de qualificació estarà determinat per la suma de les puntuacions atorgades en la fase d'oposició.

En aquesta proposta, es tindrà en compte la reserva de places per dones, que es realitzarà d'acord amb el que preveu l'apartat 3b) de la disposició addicional vuitena, de la llei 16/1991, de 10 de juliol de policies locals, que tindran preferència sempre que hagin superat el procés selectiu i no tinguin un diferencial negatiu de puntuació total de més d'un 15% respecte dels candidats homes, d'acord amb l'ordre de puntuació.

En cas d'empat en la darrera posició per passar a la fase de formació, l'ordre de classificació s'establirà:

- Primer, a favor de la persona aspirant el gènere del qual sigui menys representat en el col·lectiu professional objecte d'aquesta oposició.

- Si persisteix l'empat l'ordre s'establirà d'acord amb la puntuació obtinguda en la primera prova de la fase d'oposició.

- Si continua l'empat, aquest es resoldrà a favor de la persona que hagi obtingut major puntuació en la sisena prova.

També podran ser convocades les persones aspirants amb puntuacions immediatament inferiors, que quedaran en situació de reserva o bé si es produeix alguna vacant per cobrir de les places reservades a l'oferta pública 2024 i 2025, respectivament d'acord amb el que preveu la Base desena d'aquestes bases reguladores.

Si aplicant aquest procediment no s'assoleix la reserva de places per a dones establerta a la base primera, caldrà donar preferència a les candidates dones, fins a assolir l'objectiu perseguit, sempre que es compleixin les condicions següents:

a) Hi ha d'haver en tots els casos una equivalència de capacitació, determinada per la superació de les proves i els exercicis de la fase d'oposició del sistema selectiu.

b) Cap de les candidates dones seleccionades en virtut d'aquest criteri de preferència no pot tenir un diferencial negatiu de puntuació en la fase d'oposició de més del 15% respecte als candidats homes.

c) No es pot aplicar aquesta mesura respecte a candidats en què concorrin motius de discriminació positiva legalment determinats altres que el criteri de preferència que regula la present disposició, com la pertinença a altres col·lectius amb especials dificultats d'accés a l'ocupació.

Les persones aspirants proposades hauran de presentar en el Departament de Recursos Humans de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, en el termini màxim de vint dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de la resolució de la fase d'oposició, els documents acreditatius dels requisits exigits de participació establerts a la base 2, juntament amb declaració jurada o promesa de les bases segona.f a segona.j i a excepció feta del permís de conduir A2 que serà lliurat segons s'indica a la base segona punt i.

Si dins del termini esmentat i amb les excepcions assenyalades en l'apartat anterior, les persones aspirants proposades no presenten la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no seran nomenades com a funcionàries en pràctiques i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

8.3 SEGONA FASE DE L'OPOSICIÓ

A aquesta fase només accediran les persones que, havent superat la primera fase, siguin proposades pel tribunal qualificador per ocupar les places objecte de la convocatòria i constarà de les següents proves:

8.3.1 Curs selectiu a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

Les persones aspirants seleccionades hauran de superar un curs selectiu per la categoria d'agent (Bàsic) impartit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya que és obligatori i eliminatori i forma part d'aquest procés selectiu.

Els aspirants restaran sotmesos al regim intern del ISPC i als seus horaris que no seran acumulatius al còmput anual de l' Ajuntament. Tanmateix en períodes de vacances acadèmiques i/o de descans, els agents podran efectuar tasques extraordinàries de reforç voluntari i si fos necessari per necessitats del servei, se'ls podria assignar torns de treball, compatibles amb l'activitat acadèmica.

La qualificació d'aquest curs serà d'APTE o No APTE, essent excloses del procés selectiu les persones que no la superin.

Quedaran exempts aquelles persones que hagin superat anteriorment el curs específic per la categoria d'agent impartit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i així ho hagin acreditat.

Les persones aspirants que renunciïn, abandonin, siguin excloses o no superin els curs selectiu perdran tots el drets a ser nomenades funcionaris de carrera, restant excloses del procés selectiu. En aquest cas es podrà cridar per a realitzar el curs, si fos necessari, la persona següent, seguint l'ordre de puntuació en relació de persones aprovades.

Les despeses de transport i manutenció derivades de l'estada de l'aspirant a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya seran al càrrec de les persones aspirants.

Durant la seva estada a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, l'alumnat resta sotmès al Decret 95/2010, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de règim interior de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, sens perjudici de la normativa que els sigui aplicable pel que fa a la seva vinculació administrativa.

Les persones aspirants que acreditin estar embarassades o prevegin haver de gaudir del període obligatori del permís de maternitat o paternitat o adopció durant la realització del curs selectiu, podran demanar l'ajornament de la realització d'aquesta fase fins a la següent convocatòria mitjançant instància genèrica telemàtica.

En aquests casos, la instància haurà d'anar obligatòriament acompanyada d'un certificat mèdic, expedit com a màxim 7 dies hàbils anteriors al registre de la instància, que acrediti la condició d'embarassada de la persona aspirant o de la parella de la persona aspirant sol·licitant. El termini màxim per formalitzar aquesta petició serà de fins a 7 dies hàbils després de la publicació de la proposta de nomenament de les persones aspirants com a funcionàries en pràctiques, comptadors a partir de l'endemà de l'esmentada publicació.

La presentació d'aquesta documentació en temps i forma correctes serà obligatòria per tal d'acceptar l'ajornament de la fase de formació (curs selectiu).

Durant el curs selectiu, les persones aspirants percebran les retribucions bàsiques corresponents al grup C, subgrup C1, i es trobaran en situació d'alta en el Règim General de la Seguretat Social, de conformitat amb el que preveu la Disposició addicional setena de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les Policies Locals

Aquelles persones aspirants que ja estan prestant serveis a la corporació, passant llavors a destinació J8-1 mentre duri el curs de formació, passant en finalitzar a ser assignats al torn que correspongui.

8.3.2. Període de pràctiques professionals

Un cop superat el curs selectiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya o d'haver acreditat la seva superació amb anterioritat, les persones aspirants hauran de realitzar un període obligatori de pràctiques de 12 mesos de durada en el Cos de la Policia local de Cerdanyola del Vallès.

Durant aquest període de pràctiques, el tribunal qualificador ha de comptar amb l'assessorament de, com a mínim, dues persones avaluadores que han de presentar una proposta de valoració de les competències de les persones aspirants, sota els ítems predeterminats que figuren a l'annex II, la no superació de dos items o més serà causa de no superació. L'informe serà vàlid quant com a mínim s'hagi pogut avaluar un mínim del 85% del temps previst.

La qualificació del període de pràctiques serà d'APTE o NO APTE, essent excloses del procés selectiu les persones que no la superin.

Durant el període de pràctiques, les persones aspirants seran nomenades funcionàries en pràctiques i hauran de percebre les retribucions que per a aquests personal funcionari estableix la normativa vigent.

Les pràctiques es realitzaran pels diferents torns de treball per poder avaluar plenament al aspirant, d'aquesta forma serà assignat en tots els torns de treball durant el període de pràctiques.

La no superació del període de pràctiques comportarà el cessament com a personal funcionari en pràctiques, amb la pèrdua de tots els drets inherents al seu nomenament com a personal funcionari de carrera.

8.3.3 Interrupció del període de pràctiques

El còmput del període de pràctiques només queda interromput quan es produeixen les següents casuístiques i es reprèn en acabar aquestes:

- permís de maternitat/paternitat, adopció o acolliment

- guarda amb la finalitat d'adopció

- permís de lactància en cas que s'opti per compactar-la

- risc durant l'embaràs

- risc durant la lactància

Així mateix, el tribunal podrà acordar la suspensió del període de pràctiques en cas de baixa per incapacitat temporal superior a 30 dies.

Acreditada la superació del curs selectiu i el període de pràctiques, les persones aspirants seran proposades perquè l'òrgan municipal competent acordi el seu nomenament com a funcionàries de carrera, a fi de poder prendre possessió de les places objecte de les presents bases.

 

NOVENA. NOMENAMENT I PRESA DE POSSESSIÓ

Presentada tota la documentació escaient, l'òrgan convocant nomenarà agents en pràctiques del Cos de Policial Local de Cerdanyola del Vallès les persones aspirants proposades pel tribunal qualificador.

Superat el curs selectiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i el període pràctiques posterior, els/les funcionaries/es en pràctiques seran nomenats/des funcionaris/es de carrera per part de l'òrgan convocant.

 

DESENA. PERSONES ASPIRANTS APROVADES SENSE PLAÇA

Les futures vacants que es produeixin a càrrec de les ofertes públiques d'ocupació de 2024 i 2025, s'adjudicaran l'any de la seva meritació a les persones aspirants que hagin aprovat el procés selectiu sense obtenir plaça, segons l'ordre de persones aspirants aprovades, de conformitat amb el que preveu la Disposició addicional Trentena del Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública.

Prèviament a les inscripcions del curs de formació de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i d'acord amb les vacants que es vagin produint a compte de l'oferta pública 2024 i 2025, el Tribunal convocarà, en número igual al de places vacants a cobrir, les persones aspirants d'acord amb l'ordre de puntuació obtingut, a la realització de les proves mèdiques, previstes a la base vuitena d'aquestes bases.

Les persones aspirants que siguin declarades APTES seran proposades, pel Tribunal, per ocupar alguna de vacants produïdes, prèvia acreditació dels documents acreditatius dels requisits exigits de participació establerts a la base segona, juntament la declaració jurada o promesa de les bases segona f, g, h, j, i k, tal com determina la base vuitena, i a excepció feta del permís de conduir A2 que serà lliurat segons s'indica a la base segona.

Si dins del termini habilitat a l'efecte i amb les excepcions assenyalades, les persones aspirants proposades no presenten la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no seran nomenades com a funcionàries en pràctiques i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

Així mateix a les persones aspirants proposades els serà d'aplicació el que preveuen les bases vuitena, novena, desena i onzena d'aquesta convocatòria. No es podran convocar més persones aspirants de les places vacants que es puguin produir i que estan reservades a l'oferta pública corresponent.

La relació de persones aspirants aprovades sense plaça quedarà automàticament sense efecte un cop transcorreguts tres anys a comptar de la data de resolució de la convocatòria del procés selectiu corresponent o quan l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès resolgui una posterior convocatòria d'un altre procés selectiu de la mateixa categoria, escala, subescala que les places convocades en aquestes bases.

 

ONZENA. RÈGIM DE SERVEI

Pel que fa a la determinació i adscripció a llocs de treball, comeses, règim horari i de jornada, la persona nomenada s'atindrà als acords i les resolucions que adopti l'entitat. El personal funcionari de nou ingrés podrà ser adscrit a un torn de treball concret, sempre que les necessitats del servei ho aconsellin, amb les conseqüències retributives que se'n derivin.

 

DOTZENA. FORMACIÓ DE UNA BORSA DE TREBALL

Els aspirants que hagin superat fins a l'exercici sisè de la primera fase de l'oposició del procés de selecció passaran a formar part d´una borsa de treball per ordre de puntuació obtinguda, i per aquest mateix ordre seran cridats quan l´Ajuntament necessiti cobrir substitucions de forma interina derivades de qualsevol incidència o vacant que no es pugui cobrir de manera definitiva per la base desena, i que pugui donar-se a la plantilla de la policia local d´aquest Ajuntament.

De forma prèvia l'aspirant proposat seguint l'ordre del llistat hauran de lliurar un certificat mèdic oficial expedit com a màxim 3 mesos abans de la data d' incorporació, i en el qual es faci constar que reuneix les condicions físiques necessàries conforme l'annex 3. En el cas que no presentar el reconeixement mèdic, restarà exclòs/a de la borsa i es procedirà a la crida del següent aspirant i així successivament.

El Servei de Recursos Humans de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès contactarà amb la persona interessada, telefònicament i mitjançant la tramesa d'un correu electrònic. Correspon a les persones seleccionades l'obligació de facilitar i actualitzar en tot moment l'adreça de correu electrònic i els números de contacte telefònic adequats.

La conformitat a l'oferta de treball s'haurà de realitzar mitjançant el correu electrònic que facilitarà el Servei de Recursos Humans. Si en el termini màxim de 24 hores no s'ha donat una resposta, s'entendrà rebutjada i es contactarà amb la persona següent de la llista.

Les persones integrants de la borsa de treball únicament seran titulars d'una expectativa de dret a ser nomenats/contractats temporalment, per ordre de puntuació, per a casos de substitucions, reforç o de vacants que ho necessitin i mentre no es dugui a terme un altre procés selectiu per cobrir l'esmentat lloc de treball, d'acord amb les limitacions per a nomenaments temporals que es preveuen a l'article 10 del TREBEP.

La vigència de la borsa de treball serà com a màxim de tres anys i restarà sense efecte amb la resolució de la convocatòria d'un nou procés de selecció.

 

TRETZENA. INCIDÈNCIES

El tribunal qualificador queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per adoptar els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu, sempre que no corresponguin a un altre òrgan municipal.

 

CATORZENA. INCOMPATIBILITATS

Serà aplicable a les persones proposades el règim d'incompatibilitats al sector públic, en compliment del qual en el moment del nomenament, haurà d'aportar una declaració d 'activitats que realitza, sol·licitant la compatibilitat, si s' escau, o exercir l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 53 / 1984, de 26 de novembre.

 

QUINZENA. PROTECCIÓ DE DADES DE CARÀCTER PERSONAL

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, les persones aspirants donen el consentiment exprés a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, com a Responsable de Tractament, per al tractament de les dades personals que són necessàries per prendre part en la convocatòria d'oferta pública de treball i per a la resta de tramitació del procés selectiu i de la relació laboral que se'n pugui derivar.

El tractament de dades personals dels candidats i de les persones seleccionades es realitzarà d'acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, sense perjudici que puguin oposar-se en qualsevol moment i revocar el consentiment prestat, garantint la confidencialitat i privacitat de les persones durant el procediment de selecció.

S'informa que les dades de nom, cognoms i darrers 4 dígits del número de DNI dels candidats seran publicades al web de l'Ajuntament i els mitjans definits per la legislació, en tot allò que estigui relacionat amb la convocatòria de referència (llistes d'admesos i exclosos) en compliment de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Les persones aspirants que hi hagin participat i no hagin estat seleccionades tindran un termini de tres mesos per tal de retirar la documentació aportada una vegada sigui ferma la resolució de la convocatòria i el nomenament de personal. Passat aquest termini, es procedirà a destruir la documentació no retirada, conservant la informació i dades relatives al procediment administratiu el temps definit per la legislació.

La base jurídica del tractament és el consentiment dels aspirants i una obligació legal tal com estableix l'article 55 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'Empleat Públic. Les dades podran ser comunicades, complint amb la normativa legal, a altres administracions públiques.

Per a obtenir més informació del tractament de dades o qualsevol consulta, els/les participants del procés de selecció poden consultar la política de privacitat a www.cerdanyola.cat o bé contactar amb el Servei Recursos Humans de l'Ajuntament.

Així mateix s'informa de la possibilitat d'exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació de les dades mitjançant la remissió d'un escrit indicant quin dret vol exercir (Accés, Rectificació, Supressió, Limitació, Oposició, o Portabilitat de les dades) adjuntant una còpia del seu DNI dirigit presencialment o per correu, adjuntant un còpia del DNI, a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Plaça Francesc Layret, s/n, 08290 Cerdanyola del Vallès (Barcelona), o bé mitjançant instància genèrica a la Seu Electrònica.

 

SETZENA. RECURSOS

Contra la convocatòria i les seves bases, les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició davant l'Alcalde/essa en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la seva publicació al BOPB, d'acord amb el que estableix l'article 123 i següents de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques; o bé interposar directament recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la seva publicació al BOP, davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en els termes regulats a la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciós Administrativa.

En el cas que es formuli recurs potestatiu de reposició, no es podrà interposar el recurs contenciós administratiu fins que sigui resolt expressament o es produeixi la desestimació presumpta del recurs interposat.

Així mateix, les persones interessades podran interposar recurs d'alçada davant l'Alcalde/essa, contra les resolucions de l'òrgan de selecció, així com contra aquells actes administratius que se'n derivin, en el termini d'un mes, a comptar de l'endemà de la data de la seva notificació o inserció al tauler d'anuncis de l'Ajuntament, segons correspongui, d'acord amb el que s'estableix als art. 121 i 122 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

 

 

ANNEX I

TEMARI PROVA DE CONEIXEMENTS

 

Temari general

1. La Constitució espanyola de 1978. principis generals i drets fonamentals dels espanyols.

2. Organització política de l'estat: La Corona. El poder legislatiu. El poder executiu. El poder judicial.

3. Les comunitats autònomes. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Òrgans legislatius, executius i judicials a Catalunya.

4. L'acte administratiu: concepte i classes.

5. El municipi: organització, territori i població. Competències municipals.

6. Els òrgans de govern municipals: l'alcalde/essa, el Ple de l'Ajuntament i la comissió de govern. Les comissions informatives.

7. El personal al servei de les corporacions locals. Drets i deures. Règim disciplinari.

8. L'administrat: drets i deures. Col·laboració i participació de la ciutadania en les funcions administratives.

 

Temari específic

9. El marc legal de la seguretat a l'Estat: Forces i cossos de seguretat. Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat

10. La policia de Catalunya: competències de la Generalitat en matèria de seguretat pública.

11. Les policies locals a Catalunya: concepte i funcions. Dependències orgàniques i funcionals. Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals i el seu desplegament reglamentari. Drets i deures. Règim disciplinari.

12. ACORD GOV/25/2015, de 24 de febrer, pel qual s'aprova el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya.

13. Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.

14. Llei orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i l'adolescència enfront de la violència.

15. Real Decret de 14 de setembre de 1882 pel que s'aprova la Llei d'enjudiciament criminal

16. La policia administrativa, la policia local com a policia judicial i la policia assistencial.

17. La funció policial en matèria de seguretat ciutadana, seguretat viària i trànsit.

18. Reial decret legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària.

19. Accidents de circulació: actuacions en matèria d'accidents. Diligències.

20. La protecció civil: autoritats competents.

21. Actuacions en matèria de protecció civil.

22. La ciutat de Cerdanyola del Vallès: Introducció històrica. Nuclis rurals. Nuclis urbans. Característiques socials i culturals.

23. Característiques i situació de les urbanitzacions, carrerer. Serveis. Comunicacions. Monuments. Edificis i zones d'interès.

24. Les ordenances municipals. Tipus i àmbit competencial de la policia local.

25. Ordenança de circulació de Cerdanyola del Vallès,

26. Ordenança municipal sobre la circulació de bicicletes, vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes de Cerdanyola del Vallès,

27. Ordenança municipal de via pública, medi ambient i convivència ciutadana de Cerdanyola del Vallès.

28. La protecció de dades de caràcter personal: règim jurídic i els seus àmbits subjectiu, objectiu i formal d'aplicació.

29. Vies de protecció de la privadesa: principis, exigències, drets dels afectats i règim sancionador.

30. Llei orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana.

31. Llei orgànica 1/2015, de 30 de març, per la qual es modifica la Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi penal.

32. Policia assistencial: Objectius bàsics de la funció de policia assistencial, tècniques i àmbits d'actuació.

33. Policia comunitària: concepte, funcions i organització.

34. El treball en equip: Coordinació i valoració del rendiment.

35. Els ciutadans com a receptors dels serveis policials.

36. Delictes d'odi i discriminació.

37. LLEI 10/1999, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos.

38. Real Decret 818/2009, de 8 de maig, pel que s'aprova el Reglament General de Conductors.

39. Real Decret 2822/1998, de 23 de desembre, pel que s'aprova el Reglament General de Vehicles.

40. Reial decret 1428/2003, de 21 de novembre, por el que s'aprova el Reglament General de Circulació per a l'aplicació i desenvolupament del text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària, aprovada por el Reial decret legislatiu 339/1990, de 2 de març.

 

 

ANNEX II

PROVES FÍSIQUES

 

1. Course Navette:

Consisteix a recórrer, durant el màxim temps possible i a una velocitat progressiva marcada per una cinta magnetofònica, un trajecte d'anada i tornada de 20 metres.

 

2. Salt vertical.

Dempeus davant d'una paret i amb el braç estès. Flexió profunda de cames i extensió fins tocar amb la mà el punt més alt de la paret (2 intents).

 

3. Velocitat.

Córrer al màxim de les possibilitats 50 metres.

Barem d'aptitud física homes:

 

Punts

Course Navette

Salt vertical

Velocitat

10

13

50

6"7

9

12

48

6"9

8

11

46

7"1

7

10

44

7"4

6

9

42

7"8

5

8.5

40

8"4

4

8

38

8"8

3

7.5

36

9"1

2

7

34

9"3

1

6.5

32

9"6

 

 

Barem d'aptitud física dones:

 

Punts

Course Navette

Salt vertical

Velocitat

10

10

44

8"

9

9

42

8"4

8

8

40

9"

7

7

37

9"2

6

6.5

35

9"5

5

6

30

9"7

4

5.5

28

9"9

3

5

24

10"1

2

4.5

20

10"3

1

4

18

10"6

 

 

A les persones aspirants que superin els trenta anys d'edat, se'ls aplicarà les següents bonificacions a les puntuacions establertes en els quadres anteriors:

DONES i HOMES

De 35 a 40 anys, es sumarà el 4% de la puntuació obtinguda a cada prova

De 41 a 45 anys, es sumarà el 6% de la puntuació obtinguda a cada prova

De 46 anys en endavant, es sumarà el 9% de la puntuació obtinguda a cada prova

Per a la realització d'aquestes proves, l'òrgan de selecció comptarà amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en educació física.

 

 

ANNEX III

QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

Serà exclosa qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial relacionat amb les següents:

 

I. ANTROPOMETRIA:

—1 La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

—2 La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5, litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

 

1. Aparell circulatori

1.1. Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2. Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3. Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4. Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5. Insuficiència coronària.

1.6. Pericarditis activa o residual.

1.7. Insuficiència arterial perifèrica.

1.8. Insuficiència venosa perifèrica.

1.9. Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10. Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

2. Aparell respiratori

2.1. Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2. Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

3. Aparell genitourinari

3.1. Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2. Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3. Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

 

4. Aparell digestiu

4.1 Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2 Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.3 Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.4 Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.5Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

5. Sistema hematopàtic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

6. Aparell locomotor

6.1. Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2. Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

7. Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1. Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2. Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

(detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.3. Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.4. Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.5. Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.6. Tremolor. Tics o espasmes.

7.7. Trastorns de la son.

 

8. Glàndules endocrines

8.1. Diabetis mellitus.

 

9. Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

10. Òrgans dels sentits

10.1 Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2 Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3 Queratotomia radial.

10.4 Despreniment de retina.

10.5 Estrabisme manifest i no corregit.

10.6 Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7 Discromatòpsies.

10.8 Glaucoma.

10.9 Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10 Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35 dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11 Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12 Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13 Trastorns en la parla. Quequesa.

 

11. Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1 Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2 Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3 Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4 Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5 Tatuatges que siguin visibles amb la uniformitat reglamentària, amb una contingut contrari als principis, valors i competències establerts en el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya (acord GOV/25//2015, de 24 de febrer).

11.6 Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

12. Altres

12.1 Processos neoplàsics.

12.2 Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques.

12.3 Malalties autoimmunes.

12.4 Diàtesi al·lèrgica.

12.5 Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.

 

 

ANNEX IV

ITEMS COMPETENCIALS DEFINICIÓ

 

1. MOTIVACIÓ I IDENTIFICACIÓ AMB L'ORGANITZACIÓ: JERARQUIA I DISCIPLINA

Orienta els propis interessos i comportaments cap els valors i objectius de l'organització. Es mostra íntegre i ètic en el desenvolupament de la feina, amb subjecció als principis i subordinació del cos. Manté interès i voluntat per treballar com a servidor/a públic/a formant part d'un cos policial.

 

2. RESPONSABILITAT I ORIENTACIÓ A LA QUALITAT

Desenvolupa les tasques pròpies de la funció policial, mostrant dedicació i compromís i cercant la màxima qualitat, entesa aquesta com la consecució dels objectius amb la perspectiva de satisfer a la ciutadania.

 

3. RESOLUCIÓ DE PROBLEMES

Identifica i analitza de forma lògica i sistemàtica situacions i problemes, cercar les diferents alternatives i arribar una solució eficaç, fent seguiment dels processos i avaluant els resultats.

 

4. AUTONOMIA I INICIATIVA

Emprèn accions, crea oportunitats i millora resultats sense necessitat d'un control extern, i demostrant seguretat i confiança en l'acompliment d'aquests resultats.

 

5. ADAPTABILITAT I FLEXIBILITAT

Respon amb eficàcia, versatilitat i agilitat a situacions, persones, necessitats o tasques canviants, modificant prioritats d'actuació i mantenint una conducta oberta.

 

6. AUTOCONTROL I RESISTÈNCIA A LA PRESSIÓ

Regula les pròpies emocions, per evitar reaccions inadequades davant de les provocacions, l'oposició o l'hostilitat per part d'altres persones quan es treballa en situacions d'estrès.

 

7. AUTOGESTIÓ I DESENVOLUPAMENT PERSONAL

Afronta les situacions quotidianes amb seguretat, confiança i estabilitat emocional. Autoconeixement i autocrítica per reconèixer les pròpies necessitats d'aprenentatge i involucrar-se en el desenvolupament i la seva millora.

 

8. HABILITATS SOCIALS I COMUNICATIVES

Es comunica de manera clara i entenedora sabent adaptar-se a diferents situacions i interlocutor/es. Facilita el diàleg i convenç a través d'idees i arguments adequats a l'interlocutor/a i al context.

 

9. ORIENTACIÓ DE SERVEI A LES PERSONES

Atén les demandes i els problemes de les persones, amb eficàcia i tracte adequat, i generar satisfacció i confiança a la ciutadania. Predisposició i obertura amb relació als altres, tant internament, amb atenció i consideració a les seves necessitats.

 

10. COOPERACIÓ I TREBALL EN EQUIP

Desenvolupa i manté relacions laborals positives i una actitud facilitadora de les dinàmiques de grup. Contribueix amb el propi treball a la cohesió de l'equip, al seu bon desenvolupament i a la consecució de les fites comunes.

 

FULL D'INTEGRACIÓ / INFORME FINAL DELS REGISTRES D'OBSERVACIÓ DE LES PRÀCTIQUES POLICIALS AL MUNICIPI DE CERDANYOLA DEL VALLÈS

 

AVALUACIÓ DE COMPETÈNCIES

Agent en pràctiques avaluat/ ada:

 

Període de les pràctiques avaluades de (...) a (...)

 

Avaluador/a assignat pel tribunal:

 

Competència 1. Motivació i identificació amb l'organització: jerarquia i disciplina

[ ] Assoleix la competència [ ] No Assoleix la competència [ ] Assoleix amb dificultats la competència

 

Competència 2. Responsabilitat social i orientació a la qualitat

[ ] Assoleix la competència [ ] No Assoleix la competència [ ] Assoleix amb dificultats la competència

 

Competència 3. Resolució de problemes

[ ] Assoleix la competència [ ] No Assoleix la competència [ ] Assoleix amb dificultats la competència

 

Competència 4. Autonomia i iniciativa

[ ] Assoleix la competència [ ] No Assoleix la competència [ ] Assoleix amb dificultats la competència

 

Competència 5. Adaptabilitat i flexibilitat

[ ] Assoleix la competència [ ] No Assoleix la competència [ ] Assoleix amb dificultats la competència

 

Competència 6. Autocontrol i resistència a la pressió

[ ] Assoleix la competència [ ] No Assoleix la competència [ ] Assoleix amb dificultats la competència

 

Competència 7. Autogestió i desenvolupament personal

[ ] Assoleix la competència [ ] No Assoleix la competència [ ] Assoleix amb dificultats la competència

 

Competència 8. Habilitats socials i comunicatives

[ ] Assoleix la competència [ ] No Assoleix la competència [ ] Assoleix amb dificultats la competència

 

Competència 9. Orientació de servei a les persones

[ ] Assoleix la competència [ ] No Assoleix la competència [ ] Assoleix amb dificultats la competència

 

Competència 10. Cooperació i treball en equip

[ ] Assoleix la competència [ ] No Assoleix la competència [ ] Assoleix amb dificultats la competència

 

OBSERVACIONS:

 

Data i signatura de l'avaluador/a

 

 

Segon. APROVAR els documents comptables A 920230017516 i 920230017518 corresponents a la retenció de la despesa pels imports que figuren al full de costos adjunt a càrrec de les partides del pressupost 2071-13200-12003-99101, 2071-13200-12100-99101, 2071-13200-12101-99101, 2071-13200-12103-99101 i 2071-13200-16000-99101.

 

Tercer. PUBLICAR les bases d'aquesta convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, al tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament i a la pàgina web de l' Ajuntament de Cerdanyola.

 

Quart. COMUNICAR aquesta resolució a la Junta de Personal.

 

Cerdanyola del Vallès, 27 de desembre de 2023

 

Inmaculada Viera Hernández

Secretària accidental

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15144 {"title":"EDICTO sobre aprobación de la convocatoria P02\/2023 de ocho plazas de agente de la Policía Local.","published_date":"2024-01-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"15144"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Cerdanyola del Vallès,DOGC,DOGC 2024 nº 9084 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-01-22/15144-edicto-aprobacion-convocatoria-p02-2023-ocho-plazas-agente-policia-local https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.