ANUNCIO sobre aprobación de la convocatoria y las bases específicas del proceso selectivo de una plaza de técnico/a superior de administración general (RH-1/2024).

Per Decret d'Alcaldia núm. 2024-15 del dia 10 de gener de 2024 s'ha aprovat la convocatòria del procés selectiu d'una plaça de tècnic/a superior, de l'escala d'administració general, subescala tècnica, classe tècnica superior, del subgrup A1 de la plantilla de personal funcionari de l'Ajuntament d'Artés, la qual cosa es fa pública de conformitat amb el que disposa l'article 76 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, en els termes següents:

 

"Primer.- Aprovar les bases selectives que han de regir el procés de selecció per cobrir una plaça de tècnic/a superior, de l'escala d'administració general, subescala tècnica, classe tècnica superior, del subgrup de classificació A1 de la plantilla de personal funcionari de l'Ajuntament d'Artés, inclosa a l'Oferta Pública d'Ocupació ordinària de l'any 2022, vinculada al lloc de treball de tècnic/a superior de recursos humans, organització i assessorament jurídic, i alhora crear una borsa d'aquest lloc de treball.

La vigència de la borsa de treball serà de dos anys, a no ser que en aquest període es dugui a terme una convocatòria del lloc de treball de tècnic/a superior de recursos humans, organització i assessorament jurídic que en prevegi alhora la creació d'una borsa nova, o bé s'esgoti la borsa de persones disponibles i calgui dur a terme una nova convocatòria durant aquest termini de dos anys.

 

Segon.- Convocar el procés selectiu per cobrir la següent plaça vacant a la plantilla de personal funcionari de l'Ajuntament d'Artés inclosa a l'Oferta Pública d'Ocupació de l'any 2022 amb subjecció a les bases esmentades, les quals seran d'obligatori compliment per a l'Ajuntament, per a l'òrgan de selecció i per als aspirants que hi participin:

Denominació de la plaça: Tècnic/a superior

Classificació: Escala d'administració general, subescala tècnica, classe tècnica superior

Grup: A1

Nombre de vacants: 1

Sistema selectiu: Concurs oposició

Torn: Lliure

 

Tercer.- Publicar la convocatòria i les bases selectives íntegrament al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i al tauler electrònic d'anuncis de la corporació, així com un extracte de la convocatòria i les bases en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

 

Quart.- Disposar que el termini de presentació de sol·licituds de participació en el procés selectiu és de vint (20) dies hàbils següents a la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

 

Cinquè. Disposar que els successius anuncis es publicaran exclusivament en el tauler electrònic d'anuncis de l'Ajuntament d'Artés.

 

Les bases específiques són les que a continuació es relacionen:

 

 

BASES ESPECÍFIQUES REGULADORES DEL PROCÉS DE SELECCIÓ PER A LA COBERTURA D'UNA PLAÇA de TÈCNIC/A SUPERIOR D'ADMINISTRACIÓ GENERAL, EN RÈGIM DE PERSONAL FUNCIONARI DE CARRERA, MITJAÇANT EL SISTEMA DE CONCURS oposició LLIURE, I CREACIÓ DE BORSA DE TREBALL

 

1. OBJECTE DE LES BASES

1.1. És objecte d'aquesta convocatòria la selecció, mitjançant el sistema de concurs oposició lliure, d'una plaça de tècnic/a superior de l'escala d'administració general, subescala tècnica, classe tècnica superior, del grup de classificació A, subgrup A1, a què es refereix l'article 76 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (TREBEP), de la plantilla de personal funcionari de l'Ajuntament d'Artés, inclosa a l'Oferta Publica d'Ocupació de l'any 2022.

Fins a la resolució d'aquesta convocatòria no es pot amortitzar, transformar ni modificar substancialment la plaça convocada, si no és en compliment de les normes de procediment administratiu.

1.2. Les funcions que corresponen al personal funcionari de l'escala d'administració general, subescala tècnica, son les previstes a l'article 38.a) del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals (RPSEL): activitats administratives de nivell superior, direcció administrativa, gestió, estudi i proposta, preparació de normativa, elaboració d'informes, inspecció, execució i control.

1.3. La convocatòria d'aquesta plaça està vinculada a la provisió per adscripció inicial del lloc de treball de tècnic/a superior de recursos humans, organització i assessorament jurídic, adscrit al servei de recursos humans de l'Àrea de secretaria i serveis generals, reservat a personal funcionari, de l'escala d'administració general, subescala tècnica. Les funcions que corresponen específicament a aquest lloc de treball es detallen a l'Annex I d'aquestes bases.

La dedicació que correspon al lloc de treball de tècnic/a superior de recursos humans, organització i assessorament jurídic és completa (100% de jornada), i les retribucions son les establertes per al subgrup A1, complement de destí 22 i complement específic de 16.527,98 euros bruts anuals, el que representa un salari brut anual de 41.993,04 euros per a l'any 2023.

1.4. Les persones que superin el procés selectiu i no siguin proposades per ocupar la plaça de tècnic/a superior d'administració general convocada, s'incorporaran a una borsa de treball que l'Ajuntament d'Artés utilitzarà per cobrir les vacants temporals que es produeixin en aquesta categoria per necessitats urgents i conjunturals.

Aquesta borsa tindrà una vigència de dos anys, a no ser que en aquest període de temps es digui a terme una nova convocatòria d'una plaça de tècnic/a superior d'administració general que prevegi alhora la creació d'una borsa d'interins, o bé s'esgoti la borsa de persones disponibles i calgui dur a terme una nova convocatòria durant aquest termini de dos anys.

 

2. REQUISITS DE PARTICIPACIÓ A LA CONVOCATÒRIA

Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants hauran de reunir els requisits següents el darrer dia de presentació de sol·licituds:

2.1. NACIONALITAT

Per participar en aquesta convocatòria serà necessari tenir la nacionalitat espanyola o la nacionalitat d'algun dels estats membres de la Unió Europea, o tenir la nacionalitat de qualsevol dels altres Estats en els quals, en virtut dels Tractats Internacionals signats per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors en els termes en què s'hagi definit en el tractat constitutiu de la Unió Europea.

També podran participar el cònjuge, així com els descendents d'ambdós i els descendents del cònjuge, tant dels espanyols i com dels nacionals d'altres Estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats de dret, siguin menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat que visquin al seu càrrec.

En qualsevol cas, l'aspirant que no tingui la nacionalitat espanyola ha d'acreditar documentalment la seva nacionalitat amb un document vigent.

2.2. EDAT

Haver complert setze anys, com a mínim, abans de l'acabament del termini de presentació de sol·licituds, i no excedir l'edat establerta com a màxima per a la jubilació forçosa.

2.3. TITULACIÓ

Estar en possessió de la titulació acadèmica oficial de llicenciatura o grau en Dret, Ciències Polítiques i de l'Administració, Administració i Direcció d'Empreses, Economia, Ciències Empresarials, Ciències Actuarials i Financeres, o una titulació acadèmica equivalent, de conformitat amb el que disposa l'article 169.2.a) del Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de Règim Local, o estar en condicions d'obtenir-la en la data en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds.

Aquesta titulació podrà ser substituïda pel document acreditatiu d'haver abonat la taxa per a la seva expedició.

En cas que la titulació hagi estat obtinguda a l'estranger, caldrà que les persones aspirants estiguin en possessió d'algun dels títols reconeguts a Espanya de conformitat amb el que estableix la normativa vigent, o tinguin concedida la corresponent homologació per l'autoritat competent en la matèria.

2.4. CONEIXEMENT DE LLENGUA CATALANA

Les persones aspirants hauran d'acreditar un coneixement de la llengua catalana equivalent al nivell de suficiència (C1) de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Les persones que no acreditin documentalment aquest requisit hauran de realitzar la prova de nivell que estableixen aquestes bases específiques.

2.5. CONEIXEMENT DE LLENGUA CASTELLANA

Les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar un coneixement de la llengua castellana equivalent al nivell avançat (C1).

Les persones que no acreditin documentalment aquest requisit hauran de realitzar la prova de nivell que estableixen aquestes bases específiques.

2.6. CAPACITAT FUNCIONAL

No patir cap malaltia ni estar afectat/da per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria o del lloc de treball, ni disminueixi les aptituds per desenvolupar-lo de forma permanent o transitòria.

Les persones amb discapacitat seran admeses a la realització de les proves sense necessitat d'acreditar les seves condicions psíquiques, físiques o sensorials abans de començar la prova, sense perjudici que, superat el procés selectiu, en presentar la documentació per al nomenament hagin d'acreditar, igual que la resta d'aspirants, la seva capacitat per desenvolupar les funcions i tasques de les places i llocs que es convoquen i prestar el servei públic corresponent.

2.7. HABILITACIÓ

No estar separat/da del servei mitjançant expedient disciplinari en qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per accedir al cos o escala de funcionari, o per exercir funcions similars a les que desenvolupaven en el cas del personal laboral, del qual hagi estat separat o inhabilitat. En el cas de ser nacional d'un altre Estat no ha de trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinaria o equivalent que impedeixi en el seu Estat, en els mateixos termes, accedir a l'ocupació pública.

2.8. INCOMPATIBILITAT

No trobar-se afectat/da per cap causa d'incompatibilitat establerta per la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del Personal al Servei de les Administracions Públiques.

 

3. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS DE PARTICIPACIÓ

Tota documentació que es presenti per participar en el procés selectiu haurà d'estar redactada en una de les llengües oficials a Catalunya: català i/o castellà.

La documentació que no estigui redactada en una d'aquestes dues llengües s'haurà de presentar traduïda per traducció jurada.

3.1. TERMINI DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Les sol·licituds d'admissió per prendre part en aquest procés selectiu s'hauran de presentar al Registre General de l'Ajuntament d'Artés dins del termini improrrogable de vint (20) dies hàbils, a comptar des del dia següent al de la publicació de la convocatòria del procés selectiu al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

3.2. PUBLICACIONS

Les bases específiques i la convocatòria es publicaran íntegrament al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i al tauler electrònic d'anuncis de l'Ajuntament, i en extracte al Butlletí Oficial de l'Estat, on constaran el número i la data d'aquestes publicacions en les que apareixen íntegrament les bases de la convocatòria.

La resta d'actes, notificacions, publicacions i anuncis successius relacionats amb aquesta convocatòria es publicaran exclusivament al tauler d'anuncis municipal.

3.3. CONTINGUT DE LA SOL·LICITUD DE PARTICIPACIÓ

Per participar en aquesta convocatòria, el/la candidat/a haurà de presentar una sol·licitud d'acord amb el model aprovat per l'Ajuntament d'Artés, en la qual es declari sota la seva responsabilitat que compleix amb tots els requisits per participar en el procés i que accepta el contingut de les bases.

La veracitat de les dades que es facin constar en la sol·licitud és responsabilitat de la persona que concorri a les proves selectives.

A les sol·licituds de participació caldrà adjuntar exclusivament la documentació acreditativa del compliment dels requisits de participació en el procés selectiu següent:

- Fotocòpia del DNI o del document acreditatiu de la nacionalitat

- Fotocòpia del títol acadèmic exigit a l'apartat 2.3 d'aquestes bases

- Fotocòpia de la documentació acreditativa d'estar en possessió del nivell C1 de català.

- Únicament per aquelles persones que no posseeixin la nacionalitat espanyola: fotocòpia de la documentació acreditativa d'estar en possessió del nivell C1 de castellà.

Les persones aspirants no hauran de presentar documentació ja aportada amb anterioritat a l'Ajuntament d'Artés, sempre i quan es compleixin els següents requisits:

- La documentació ja consti efectivament en expedients del servei de recursos Humans de l'Ajuntament d'Artés, ja sigui en l'expedient personal o en altres processos selectius.

- S'indiqui de forma expressa a la sol·licitud de quina documentació es tracta i en quin expedient específic es pot consultar.

3.4. FORMA DE PRESENTACIÓ DE LA SOL·LICITUD DE PARTICIPACIÓ

Les sol·licituds de participació es podran presentar de forma presencial o de forma electrònica.

Per presentar la sol·licitud electrònicament, s'haurà de fer a través de la seu electrònica (https://artes.eadministracio.cat), dins el catàleg de tràmits - Administració General - Recursos Humans, obrint el tràmit anomenat "Procés selectiu d'una plaça de tècnic/a superior d'administració general i creació de borsa de treball".

En cas de tramitació presencial, el model d'instància per participar en aquest procés estarà a disposició dels aspirants a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). La sol·licitud s'haurà de presentar al registre general de l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament d'Artés:

Carrer Barquera, 41, baixos

08271 Artés - Barcelona

Tel. 93 830 50 01

Horari:

- Període hivern: Dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 hores, i els dilluns a la tarda de 15:00 a 17:30 hores.

- Període estiu: Dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 hores

Les sol·licituds de participació també es podran presentar en altres registres públics habilitats i a les oficines de correus, sempre que es compleixin els requisits que estableixen l'art. 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de las Administracions Públiques i l'art. 31 del Reglament estatal de serveis postals (RD 1829/99). En el cas que s'opti per presentar la sol·licitud en altres registres públics habilitats diferents al propi del de l'Ajuntament o a les oficines de correus, s'haurà d'enviar un correu electrònic (recursoshumans@artes.cat) amb còpia de la sol·licitud degudament registrada o segellada i de la documentació presentada.

3.5. FORMA DE PRESENTACIÓ DELS MÈRITS

La documentació acreditativa dels mèrits a valorar en la fase de concurs no s'ha de presentar per les persones aspirants en el moment de fer la sol·licitud de participació de la convocatòria, ja que una vegada finalitzada la fase d'oposició s'obrirà un termini d'almenys tres (3) dies hàbils per presentar aquesta documentació, només per les persones aspirants que hagin obtingut la qualificació mínima establerta per superar la fase d'oposició.

Aquesta documentació es podrà presentar de forma presencial o electrònica en la forma que es preveu a l'apartat 3.4 anterior. En cas que es presenti de forma electrònica, caldrà utilitzar el tràmit d' "Instància general" disponible a la seu electrònica de l'Ajuntament.

Als efectes d'acreditar els mèrits, les persones aspirants hauran de presentar la següent documentació:

- Per a l'acreditació de l'experiència professional: pels serveis prestats a una administració pública caldrà aportar la certificació de secretaria o de l'òrgan competent en matèria de personal (certificat de serveis prestats), en el qual hi haurà de constar de forma clara i expressa el lloc de treball, el grup, règim jurídic i període de prestació de serveis.

Pels serveis prestats en l'àmbit privat en virtut d'un contracte de naturalesa laboral, caldrà aportar còpia dels contractes de treball i de l'informe de vida laboral emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social.

- Per a l'acreditació de la formació acadèmica reglada: caldrà aportar el títol, certificat o diploma expedit per l'organisme oficial, administració pública, col·legi professional o centre d'ensenyament oficial autoritzat. Per acreditar les titulacions acadèmiques es poden aportar els documents acreditatius d'haver abonat la taxa oficial per a la seva expedició.

- Per a l'acreditació de la formació contínua i resta de mèrits: n'hi haurà prou amb l'aportació de la fotocòpia del document que acrediti haver realitzat la mateixa expedit per l'òrgan competent on consti la durada en hores dels cursos al·legats, o bé la documentació acreditativa del mèrit en qüestió.

 

4. TRACTAMENT DE DADES PERSONALS

La presentació de la sol·licitud suposa el consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en el procés selectiu i per a la resta de la tramitació.

D'acord amb l'art. 28 de la llei 39/2015, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, es presumeix que la consulta o obtenció és autoritzada per les persones interessades, tret que consti en el procediment la seva oposició expressa o la llei especial aplicable requereixi consentiment exprés.

L'Ajuntament d'Artés tracta les dades personals de les persones sol·licitants i de les persones seleccionades en els processos selectius amb la finalitat de gestionar la seva sol·licitud i les actuacions objecte de les corresponents convocatòries, i es sotmet a les obligacions previstes en el Reglament Europeu 2016/679, de 27 d'abril, General de Protecció de Dades (RGPD en endavant), i la resta de normativa complementària.

L'Ajuntament realitzarà les tasques necessàries perquè s'acompleixin els principis i deures establerts en la normativa vigent sobre la matèria, per garantir que no hi ha risc per als drets i llibertats de les persones sol·licitants i de les persones seleccionades.

Per a qualsevol consulta o queixa relacionades amb el tractament de les dades, les persones interessades tenen dret a contactar amb el delegat de protecció de dades a través de la bústia: dpd.ajartes@diba.cat, o a l'adreça de contacte DSTSC-SAMSE, Recinte Mundet-Migjorn, Bloc B (2a planta). Pg. Vall d'Hebron, 171 (08035 Barcelona) i telèfon 93.472.65.00. Si ho consideren oportú, també poden presentar una reclamació davant l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT).

Les dades facilitades per les persones interessades no es cediran ni es transferiran sense en consentiment d'aquestes o una previsió legal, i aquestes persones podran exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació al tractament de dades d'acord amb la legislació vigent.

Les dades referents a domicili, telèfon i adreça que apareixen en la sol·licitud es consideraran úniques vàlides als efectes de notificacions i serà la responsabilitat exclusiva de les persones interessades dels errors en la seva consignació i la comunicació a l'Ajuntament d'Artés de qualsevol canvi.

 

5. ADMISSIÓ DE LES PERSONES CANDIDATES

L'identificador de les persones aspirants als processos selectius serà el seu DNI o NIE, que s'encriptarà de conformitat amb les orientacions de l'agència espanyola de protecció de dades, de manera que es publicaran els dígits que ocupen les posicions quarta, cinquena, sisena i setena, de la forma següent: ***XXXX**.

Aquest sistema d'identificació es farà servir en la publicació de les diferents fases del procés selectiu amb l'objectiu de garantir l'anonimat de les persones aspirants, a excepció de la llista de persones admeses i excloses que es publicarà tal i com es recull en els apartats següents.

5.1. LLISTA PROVISIONAL DE PERSONES ADMESES I EXCLOSES

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, en el termini màxim de trenta (30) dies, el President de la corporació, o l'autoritat en qui hagi delegat, dictarà una resolució en la qual es declararà aprovada provisionalment la llista de persones admeses i excloses.

La resolució anterior també contindrà les persones exemptes d'haver de fer la prova de coneixements de llengües, la composició del Tribunal qualificador i les persones assessores i/o observadores amb els seus respectius suplents, i fixarà el lloc, la data i l'hora d'inici de les proves.

Un extracte d'aquesta resolució es publicarà al tauler electrònic de la corporació, fent constar el nom i dos cognoms de tothom qui, d'una manera o una altra, participi en el procés de selecció com a aspirant, tribunal, assessor/a, etc., a fi de facilitar l'exercici dels drets que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic, sobre abstenció i recusació, i de conformitat amb La llei de transparència, accés a la informació i bon govern.

5.2. LLISTA DEFINITIVA DE PERSONES ADMESES I EXCLOSES

Les persones aspirants disposaran d'un termini de deu (10) dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació en el tauler d'anuncis de la resolució indicada a l'apartat anterior, per formular davant el President de la corporació les reclamacions i/o al·legacions que estimin oportunes, amb la intenció d'esmenar els defectes que s'hagin pogut produir, o bé per adjuntar documentació que es requereix a la convocatòria.

Si en aquest termini de deu (10) dies hàbils no s'ha produït cap reclamació o al·legació, la llista passarà a ser definitiva sense necessitat d'una nova publicació ja que es considerarà elevada a definitiva la llisa provisional de persones admeses i excloses.

Pel cas que les persones aspirants presentin al·legacions i/o esmenes en el termini indicat, el President de la corporació disposarà d'un termini de trenta (30) dies per dictar una nova resolució aprovant la llista definitiva de les persones aspirants admeses i excloses i de les exemptes de fer la prova de coneixements de llengües. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entenen desestimades.

Un extracte d'aquesta resolució es publicarà al tauler electrònic de la corporació en la forma prevista a l'apartat anterior.

5.3. MOTIUS D'EXCLUSIÓ

Als efectes d'admissió es tindran en compte les dades i la documentació que les persones aspirants hagin fet constar a la sol·licitud.

Les persones excloses son aquelles que no disposen, o no acrediten, totes les condicions i requisits per participar al procés selectiu, o bé han lliurat la sol·licitud fora del termini reglamentari.

En les resolucions provisionals i definitiva de persones admeses i excloses es farà constar el motiu de l'exclusió dels aspirants.

 

6. COMPOSICIÓ I ACTUACIÓ DE L'ÒRGAN TÈCNIC DE SELECCIÓ

L'òrgan tècnic de selecció, també anomenat tribunal qualificador, serà col·legiat i es regularà per allò establert a la secció tercera de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

El tribunal qualificador estarà constituït per un nombre de cinc membres, un dels quals serà nomenat president i un altre secretari amb veu i vot, i haurà de tendir a la paritat entre homes i dones tal com estableix la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva d'homes i dones, d'acord amb la següent distribució:

President/a: Un/a funcionari/ària de carrera de la corporació.

Vocalies:

- Un/a funcionari/ària o personal laboral fix designat a proposta de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

- Dos funcionaris/àries de carrera o personal laboral fix de la corporació o de qualsevol administració pública.

Secretari/a: Un funcionari/ària de carrera o personal laboral fix de la corporació o de qualsevol administració pública.

El tribunal ha d'estar integrat, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars.

La designació nominal del tribunal es farà pública en la resolució del President de la corporació per la qual s'aprovi la llista provisional de persones admeses i excloses a que s'ha fet referència a la base sisena.

El personal d'elecció o de designació política, els funcionaris interins, el personal laboral temporal i el personal eventual no podran formar part dels òrgans de selecció.

La pertinença als òrgans de selecció serà sempre a títol individual i no podrà ser ostentada en representació o per compte d'altres.

6.1. PERSONES ASSESSORES, COL·LABORADORES I OBSERVADORES

El Tribunal podrà acordar, si així ho considera convenient, la incorporació de persones assessores especialistes, amb veu i sense vot, per col·laborar en alguna de les proves o exercicis, d'acord amb les respectives especialitats tècniques.

Els representants dels treballadors tenen dret a rebre informació sobre els processos selectius pel que fa a les bases de les convocatòries, la composició dels tribunals de selecció, la composició de les proves d'accés, la data-hora-lloc dels exercicis i les incidències esdevingudes en el procés selectiu.

A l'efecte del que preveu el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès als processos selectius de personal i provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, a petició de la corporació l'òrgan competent en matèria de política lingüística nomenarà una persona per tal que assessori el tribunal qualificador en relació amb la prova de coneixements de la llengua catalana, amb veu i sense vot.

Les persones assessores, col·laboradores i observadores estan sotmeses a les mateixes responsabilitats que les persones membres dels òrgans tècnics de selecció.

Així mateix podran estar presents, en qualitat d'observadors/es, els representants de dels treballadors/es.

6.2. ABSTENCIÓ I RECUSACIÓ DELS VOCALS I DE LES PERSONES ASSESSORES, COL·LABORADORES I OBSERVADORES

L'abstenció i recusació dels membres de l'òrgan de selecció i de les persones assessores, col·laboradores i observadores s'ajustarà al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic (LRJSP).

Els membres del tribunal que hagin d'abstenir-se perquè es trobin en alguna de les circumstàncies que preveuen els articles anteriors o bé hagin impartit cursos o treballs per a la preparació d'aspirants a proves selectives els dos anys anteriors a la publicació de la convocatòria, caldrà que ho notifiquin al servei de Recursos Humans de l'Ajuntament d'Artés,

Igualment, les persones aspirants podran exercir el seu dret a la recusació quan concorrin les circumstàncies previstes d'acord amb la normativa.

6.3. ACTUACIONS DE L'ÒRGAN DE SELECCIÓ

El tribunal qualificador no pot constituir-se sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, ja siguin titulars o suplents indistintament, ni sense la presencia del la presidència i secretari o secretària, o de les persones que els substitueixin.

El funcionament del tribunal s'ha d'adequar a les normes pròpies dels òrgans col·legiats que preveu la LRJSP. Totes les decisions s'adoptaran per majoria de vots presents i, en cas d'empat, la presidència podrà exercir el seu vot de qualitat.

Els membres del tribunal hauran d'observar l'oportuna confidencialitat i el secret professional en tot el que fa referència a les qüestions tractades en les reunions que es duguin a terme.

L'òrgan de selecció actuarà amb plena autonomia i els seus membres seran plenament responsables de l'objectivitat del procediment, de l'estricte compliment de les bases de la convocatòria i dels terminis establerts per a la realització i qualificació de les proves i publicació dels resultats.

Així mateix, l'òrgan de selecció està facultat per resoldre els dubtes i incidències que es presentin durant el procés selectiu i prendrà els acords necessaris pel correcte desenvolupament del procés en tot allò no previst a les bases que regulin el procés, així com per decidir sobre les peticions d'adaptacions de les proves que efectuïn les persones participats en els processos.

El tribunal qualificador adoptarà les mesures necessàries per garantir que les proves o els exercicis de la fase d'oposició que siguin escrits i no hagin de ser llegits davant d'ell es puguin corregir sense que es conegui la identitat de les persones aspirants que hi participen. Així mateix, no corregiran les proves o els exercicis d'aquells candidats on figuri el nom, signatura, marques o signes que permetin conèixer la seva identitat.

En tot cas, en qualsevol moment del procés el tribunal pot requerir als aspirants l'acreditació de la seva personalitat mitjançant la presentació de qualsevol document oficial d'identificació.

6.4. INDEMNITZACIONS PER ASSISTÈNCIA

Les indemnitzacions per assistència dels membres del tribunal que no formin part de la plantilla de l'Ajuntament d'Artés s'acreditaran d'acord amb el que disposi la normativa vigent en cada moment.

A aquests efectes, la categoria del tribunal serà la que correspongui d'acord amb el grup de la plaça convocada.

 

7. DESENVOLUPAMENT DE LES PROVES DEL PROCÉS SELECTIU

El procediment de selecció serà el de concurs oposició, d'acord amb el que estableix l'article 61 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

El procés selectiu constarà de dues fases: una fase d'oposició i una altra de valoració de mèrits, amb la següent proporció:

- Fase d'oposició. Suposarà el 80% del total de la puntuació màxima a assolir.

- Fase de concurs. Suposarà el 20% del total de la puntuació màxima a assolir.

7.1. NORMES GENERALS DE L'EXECUCIÓ DE LES PROVES

El tribunal qualificador haurà de vetllar especialment per tal que les proves a superar tinguin connexió amb l'adequació i desenvolupament de les funcions de la plaça i lloc de treball convocat.

El dia, l'hora i el lloc d'inici de la primera prova es publicarà juntament amb la resolució que aprovi la llista provisional de persones admeses i excloses a què s'ha fet referència a la base setena, i es publicarà al tauler d'anuncis com a mínim, amb deu (10) dies d'antelació a l'inici de les proves.

La data, l'hora i l'inici de les proves successives seran determinats pel tribunal i se'n donarà publicitat juntament amb la publicació de les puntuacions i resultats de la prova anterior al tauler d'anuncis, per facilitar-ne la màxima divulgació. Amb aquesta publicació es considerarà realitzada l'oportuna notificació a les persones interessades.

Les persones aspirants han de comparèixer a les diferents proves amb el DNI o document identificatiu anàleg, ja que si no el presenten no podran dur a terme les proves i seran definitivament excloses del procés selectiu.

Si el tribunal té coneixement en algun moment del procés selectiu que algun dels aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, podrà proposar, amb l'audiència prèvia de la persona interessada, la seva exclusió i, si s'escau, es posaran en coneixements de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

Per a cadascuna de les proves es realitzarà una única crida.

Les persones aspirants que no compareguin en el lloc, data i hora assenyalats seran definitivament excloses del procés selectiu, excepte si l'absència en el moment de realització de la prova és per causes de força major.

Es consideraran causes de força major les següents:

a) Hospitalització per embaràs de risc.

b) Hospitalització per causa de part.

c) Hospitalització o ingrés a urgències com a conseqüència d'una malaltia greu (segons el Reial decret 1148/2011, de 29 de juliol) o accident in itinere.

d) Intervenció mèdica urgent per risc per la vida de la persona aspirant.

e) Qualsevol altra causa valorada lliurement per part del tribunal en base a la justificació i/o acreditació realitzada per l'aspirant.

Les persones aspirants disposaran d'un termini de quaranta vuit (48) hores per acreditar davant del tribunal la causa de força major que ha motivat l'absència el dia de la prova.

El Tribunal qualificador realitzarà una nova crida per les persones aspirants que hagin pogut realitzar la prova el dia previst en els casos d'absència per força major anteriorment previstos per dur a terme la mateixa, com a màxim, en el termini de deu (10) dies des de l'alta hospitalària o quan ho consideri oportú en funció de la causa de força major.

7.2. PUBLICITAT DEL RESULTAT DE LES PROVES

Els extractes de les actes amb el resultats de cada prova i l'anunci de les dates de les proves subsegüents es faran públiques al tauler electrònic de la corporació. També es poden consultar trucant al serveis de recursos humans de l'Ajuntament d'Artés.

Les resultats de les diferents proves es publicaran amb el DNI encriptat per garantir la confidencialitat dels aspirants. En l'acta final sí que es faran constar els noms i cognoms de les persones seleccionades i de les que conformin les borses de treball.

7.3. FASE D'OPOSICIÓ (60 PUNTS)

La puntuació màxima a obtenir en aquesta fase serà de 60 punts. Aquesta fase constarà de quatre (4) exercicis obligatoris i eliminatoris, que es desenvoluparan de la manera següent:

Primer exercici: Prova escrita teòrica. De caràcter obligatori i eliminatori (30 punts)

Aquesta prova consistirà en el desenvolupament per escrit, en el termini màxim de 90 minuts, de dos temes escollits a l'atzar pel tribunal qualificador del programa de temaris que consta a l'Annex II de les bases d'aquesta convocatòria.

El dia de la prova el tribunal escollirà a l'atzar un total de sis temes, dos dels quals s'escolliran de l'apartat de temari general i els quatre restants de l'apartat de temari específic del programa que figura a l'Annex II.

Els aspirants hauran de desenvolupar per escrit dos temes, triats lliurement entre els sis escollits pel tribunal a l'atzar, dels quals com a mínim un dels dos temes desenvolupats haurà de ser de la part específica del programa de temaris que consta a l'Annex II.

El Tribunal podrà disposar que cada persona aspirant o alguna d'elles llegeixin el seu exercici i li pot demanar els aclariments que considerin oportuns.

Per a la correcció de l'exercici es valoraran favorablement, entre altres aspectes a considerar pel Tribunal, la correcció de les respostes, el nivell de formació general i la forma de redacció dels aspirants.

Aquest exercici es puntuarà fins a un màxim de 30 punts. La correcció de cada tema es valorarà de forma separada fins a un màxim de 15 punts, havent d'obtenir un mínim de 7,5 punts per superar cada tema. Els aspirants que no obtinguin la qualificació mínima de 7,5 punts en algun dels temes desenvolupats seran qualificats com a no aptes, quedant exclosos/es automàticament del procés selectiu.

Segon exercici: Prova escrita pràctica. De caràcter obligatori i eliminatori (30 punts)

Aquest aprova consistirà en la resolució per escrit, en el termini màxim de 90 minuts, d'un o més supòsits pràctics, relacionats amb les funcions del lloc de treball a cobrir, a fi de valorar el nivell de coneixements i habilitats requerides per desenvolupar aquestes funcions.

En cas que el tribunal considerés necessària la consulta de normativa, textos legals, jurisprudència, etc. per la resolució dels supòsits pràctics, es farà entrega de la documentació pertinent juntament amb l'enunciat en el moment de realitzar la prova.

El Tribunal podrà disposar que cada persona aspirant o alguna d'elles llegeixin el seu exercici i li pot demanar els aclariments que considerin oportuns.

Per a la correcció de l'exercici es valoraran favorablement, entre altres aspectes a considerar pel tribunal, la capacitat de raciocini, la sistemàtica en el plantejament, claredat i ordre d'idees, la formulació de conclusions i la solució proposada, així com el coneixement i adequada aplicació dels continguts teòrics i la capacitat de redacció de la persona aspirant.

Aquest exercici es puntuarà fins a un màxim de 30 punts, i no superaran aquest exercici els/les aspirants que no aconsegueixin un mínim de 15 punts, quedant exclosos/es automàticament del procés selectiu.

Tercer exercici: Prova psicotècnica. De caràcter obligatori i eliminatori (apte/no apte)

Consistirà en la realització d'un test psicotècnic i entrevista a fi de valorar l'adequació del perfil caracterològic de l'aspirant a les competències adequades requerides per desenvolupar les funcions del lloc de treball següents:

a) Capacitat analítica: capacitat d'explicar tècnicament, identificant i predint les conseqüències, un problema o una situació determinada en l'àmbit de la seva especialitat

b) Organització del treball: capacitat de planificar, prioritzar i distribuir les activitats i els recursos per tal d'assegurar la consecució d'una manera eficient.

c) Presa de decisions: la capacitat per escollir entre diferents alternatives, aquelles que són mes viables per la consecució dels objectius.

d) Innovació: capacitat per aportar idees que permetin millorar l'administració.

e) Responsabilitat: assumir responsabilitats pel propi rendiment i de les decisions que s'han pres i, en cas d'error, no intentar culpar als altres.

f) Resolució de conflictes/Negociació: capacitat per negociar amb eficàcia per arribar a acords interessants per a ambdues parts, intentant fer coincidir criteris diferents en una situació determinada per arribar al pacte i buscar el millor benefici. Habilitat per promoure el consens.

Per realitzar aquesta prova el Tribunal comptarà amb un/a tècnic/a especialista llicenciat/da en psicologia i inscrit al col·legi professional, que es designarà conjuntament amb el tribunal en la resolució a què s'ha fet referència a la base cinquena.

La qualificació d'aquesta prova és d'apte o no apte. Les persones que obtinguin una qualificació de no apte seran excloses de la convocatòria.

Quart exercici: Prova de coneixements de llengües. De caràcter obligatori i eliminatori (apte/no apte)

Aquest exercici constarà, alhora de dues sub-proves:

a) Prova de coneixements de llengua catalana. Per tal d'acreditar els coneixements de la llengua catalana exigits a la base tercera d'aquestes bases específiques, les persones aspirants hauran de realitzar exercicis gramaticals i de comprensió escrita i oral que acreditin el coneixement d'aquesta llengua adaptat al nivell de suficiència (C1), d'acord amb els criteris emprats per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

La qualificació d'aquesta prova és d'apte o no apte. Les persones que obtinguin una qualificació de no apte seran excloses de la convocatòria.

Queden exemptes de realitzar aquesta prova les persones aspirants que acreditin documentalment, com a màxim fins el mateix dia de realització de la prova abans d'iniciar-se la mateixa, posseir el certificat de nivell de suficiència de català (C1) emès per la Direcció General de Política Lingüística en base a l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre (DOGC núm. 5511, de 23-11-2009), per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril (DOGC núm. 5610, de 19-04-2010), o bé aportant certificat expedit per l'Institut públic, especificant el nivell d'equivalència. En cap cas, les notes, o el títol de Graduat/da Escolar, l'ESO, Batxillerat o FP, serviran per demostrar l'equivalència del nivell de català

Poden restar igualment exemptes de realitzar aquesta prova les persones aspirants que, en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de personal funcionari o laboral a llocs de treball a l'administració pública, hagin superat una prova o un exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell o superior al que s'esmenta, sempre i quan aportin la documentació que acrediti aquesta circumstància emesa per l'òrgan competent.

Per a la resta d'aspirants, aquesta prova serà obligatòria i eliminatòria.

Per realitzar aquest aprova el tribunal comptarà amb l'assessorament d'una persona tècnic especialitzada en normalització lingüística.

b) Prova de coneixements de llengua castellana. Per tal d'acreditar els coneixements de la llengua castellana exigits a la base tercera d'aquestes bases específiques, les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran de realitzar un exercici, que constarà en una redacció de 250 paraules en el termini màxim de 45 minuts, i en mantenir una conversa amb els membres del Tribunal durant el termini de 15 minuts, i, si s'escau, amb els assessors especialistes que aquest designi. Aquest exercici serà avaluat pel Tribunal qualificador.

La qualificació d'aquesta prova és d'apte o no apte. Les persones que obtinguin una qualificació de no apte seran excloses de la convocatòria.

Les persones aspirants que acreditin documentalment davant del tribunal, com a màxim fins el mateix dia de realització de la prova abans d'iniciar-se la mateixa, que estan en possessió d'un certificat conforme han cursat la primària a l'Estat espanyol, del diploma d'espanyol que estableix el Reial Decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o d'una certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a l'obtenció d'aquest, o del certificat d'aptitud d'espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes, restaran exemptes de realitzar aquest exercici i la seva qualificació serà d'apte.

Poden restar igualment exemptes de realitzar aquesta prova les persones aspirants que, en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de personal funcionari o laboral a llocs de treball a l'administració pública, hagin superat una prova o un exercici de coneixements de llengua castellana del mateix nivell o superior al que s'esmenta, sempre i quan aportin la documentació que acrediti aquesta circumstància emesa per l'òrgan competent.

Per a la resta d'aspirants, aquesta prova serà obligatòria i eliminatòria.

7.4. FASE DE CONCURS (15 PUNTS)

Superaran la fase d'oposició les persones aspirants que hagin obtingut la qualificació mínima requerida en cadascuna de les proves de la fase d'oposició.

La fase de concurs es valorarà amb un total de 15 punts i no tindrà en cap cas caràcter eliminatori, i la seva valoració es sumarà als resultats obtinguts a la fase d'oposició. La puntuació obtinguda en aquesta fase no pot ser aplicada en cap cas per superar la fase d'oposició.

La fase de concurs consistirà en la valoració dels mèrits al·legats i acreditats documentalment per les persones que hagin superat la fase d'oposició, essent la data límit fins a la qual es valoraran els mèrits el dia en que finalitzi el període de presentació de sol·licituds per participar en el procés selectiu, amb la qual cosa el tribunal qualificador no valorarà cap document de data posterior a la finalització d'aquest termini.

Transcorregut el termini de presentació de mèrits previst a l'apartat 3.5 d'aquestes bases, l'òrgan tècnic de selecció durà a terme una primera valoració dels mèrits, de caràcter provisional, que es publicarà al tauler electrònic d'anuncis de la corporació.

Les persones aspirants disposaran d'un termini de deu (10) dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació de la valoració provisional, per presentar davant del Tribunal les al·legacions juntament amb la documentació acreditativa que considerin oportunes.

Un cop analitzades les al·legacions presentades, el Tribunal qualificador publicarà la valoració definitiva dels mèrits.

El barem de valoració de mèrits (15 punts) és el següent:

a) Experiència professional (màxim 8 punts): es valorarà de la forma següent:

- Experiència professional a l'administració pública, realitzant funcions en places de tècnic/a superior de recursos humans del grup A1, a raó de 0,2 punts per mes treballat.

- Experiència professional en l'empresa privada, realitzant funcions tècniques superiors vinculades a la gestió dels recursos humans: a raó de 0,05 punts per mes treballat.

Es considera que un mes de treball comprèn 30 dies.

b) Formació acadèmica reglada (màxim 2 punts): es valorarà estar en possessió de la titulació de Postgrau universitari en ocupació pública o gestió de recursos humans amb 2 punts.

c) Formació contínua (màxim 4 punts): es tindran en compte els certificats i/o títols per l'assistència a cursos, seminaris, jornades, congressos, i/o estudis relacionats amb el les funcions assignades al lloc de treball de tècnic/a superior de recursos humans, organització i assessorament jurídic, fins a un màxim de 4 punts, segons l'escala següent:

- Cursos fins a 5h: 0,10 per curs.

- Cursos de 6h a 10h: 0,20 per curs

- Cursos de 11 a 25h: 0,40 per curs.

- Cursos de més de 26h: 0,60 per curs

En cas que en algun certificat, títol i/o diploma no s'acrediti el nombre d'hores lectives, s'entendrà que la seva durada serà equivalent a 5 hores.

d) Certificat acreditatiu de la competència digital ACTIC (màxim 1 punt): es valorarà estar en possessió del certificat d'acreditació de competències en tecnologies de la informació i comunicació establert pel Decret 89/2009, de 9 de juny, pel qual es regula l'acreditació de competències en tecnologies de la informació i comunicació, i l'Ordre PRE/18/2016, de 8 de febrer, per la qual es revisen i actualitzen els continguts de les competències digitals detallats en l'annex 2 de l'esmentat Decret i els certificats equivalents a aquest nivell.

Si es presenten diversos certificats, només es tindrà en compte el del nivell superior, d'acord amb el següent barem i fins a un màxim d'1 punt:

- Nivell bàsic: 0,5 punts

- Nivell mitjà: 1 punt

 

8. QUALIFICACIÓ DEFINITIVA I LLISTA DE PERSONES APROVADES

La qualificació definitiva de cada persona aspirant serà la suma de les qualificacions obtingudes en el conjunt de fases d'oposició i concurs, sempre i quan s'hagin superat les successives proves eliminatòries.

En cas d'empat en la puntuació final, l'ordre s'establirà atenent al següents criteris de desempat per ordre de preferència:

1. En primer lloc, es resoldrà l'empat en favor de la persona aspirant que obtingui la major puntuació en el conjunt de la fase d'oposició.

2. En cas que persisteixi l'empat, en segon lloc aquest es resoldrà en favor de la persona aspirant que obtingui la major puntuació en la prova pràctica (segon exercici de la fase d'oposició).

3. En cas que persisteixi l'empat, en tercer lloc aquest es resoldrà en favor de la persona aspirant que obtingui la major puntuació en la prova teòrica (primer exercici de la fase d'oposició).

4. Si persisteix l'empat, en quart lloc aquest es resoldrà en favor de la persona aspirant que obtingui la major puntuació en l'apartat a) experiència professional de la valoració de mèrits.

5. Finament, si persisteix l'empat, el tribunal qualificador serà competent per establir un altre criteri objectiu de desempat entre les persones aspirants.

Finalitzat el procés selectiu, l'òrgan de selecció publicarà els resultats al tauler electrònic d'anuncis de la corporació, així com una llista ordenada de les persones aspirants en ordre decreixent aplicant, si s'escau, els criteris de desempat previstos anteriorment.

Les puntuacions atorgades en els exercicis de la fase d'oposició i en la valoració de mèrits, així com la valoració final, s'hauran de reflectir a l'acta que estendrà el o la secretari/a del tribunal qualificador.

El tribunal no pot proposar el nomenament d'un nombre superior de persones al nombre de places objecte de la convocatòria, de forma que en cap cas la seva proposta no pot contenir més d'un/a aspirant per la plaça a cobrir.

Si el nombre de persones aspirants que superen la fase d'oposició és inferior al nombre de places a cobrir, el tribunal declararà deserta la convocatòria.

Contra aquests resultats les persones aspirants poden interposar recurs d'alçada davant del President de la corporació en el termini que s'estableix a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

La persona aspirant que hagi obtingut les majors puntuacions serà la persona proposada pel Tribunal per ser nomenada funcionària de carrera per cobrir la plaça vacant de tècnic/a superior de l'escala d'administració general.

Quan es produeixi la renúncia de la persona proposada pel Tribunal, abans del seu nomenament, l'òrgan convocant podrà requerir del Tribunal que proposi la següent persona de la llista global de persones aprovades per al seu nomenament, a fi d'assegurar la cobertura de la vacant.

 

9. PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS PER A LA INCORPORACIÓ

La persona aspirant proposada pel Tribunal haurà de presentar al servei de recursos humans de la corporació, en el termini màxim de vint (20) dies des de la publicació definitiva dels resultats del procés selectiu i la proposta de nomenament, els documents acreditatius de les condicions exigides a la base segona.

S'hauran de presentar els originals de la documentació, advertint als aspirants que si no coincideixen amb les fotocòpies presentades quedaran exclosos del procés selectiu.

Si dins del termini de 20 dies naturals, i tret dels casos de força major, alguna persona no presentés la documentació esmentada o bé no reunís els requisits exigits, no podrà incorporar-se i el seu nomenament quedarà anul·lat, perdent tots els drets inherents a la convocatòria, i això sense perjudici de la responsabilitat en què hagués pogut incórrer per falsedat en la sol·licitud.

Les persones aspirants que injustificadament no s'incorporin al servei de la corporació perdran tots els drets derivats del procés de selecció.

En cas de les situacions descrites en els apartats anteriors, l'òrgan competent cridarà la següent persona de la llista global de persones aprovades per al seu nomenament o contractació, a fi d'assegurar la cobertura de la vacant, a la qual se li atorgarà novament el termini de vint (20) dies per aportar la documentació.

 

10. RECONEIXEMENT MÈDIC

La persona seleccionada o cridada posteriorment hauran de passar obligatòriament un reconeixement mèdic per comprovar que no pateixen cap malaltia ni estan afectat/da per cap impediment físic (lesió o disfunció) o psíquic que segons criteri facultatiu pugui comprometre el desenvolupament normal de totes i cadascuna de les funcions del lloc de treball.

La declaració de no apte per part dels serveis mèdics comportarà la pèrdua del dret a la contractació o nomenament i l'exclusió de la borsa de treball.

Aquest reconeixement mèdic es podrà substituir per l'aportació del certificat mèdic oficial per part de l'aspirant, a criteri de la corporació en cada cas sempre que es requereixi una nova incorporació immediata per necessitats urgents.

 

11. NOMENAMENT EN PRÀCTIQUES I PERÍODE DE PROVA

11.1. NOMENAMENT EN PRÀCTIQUES

Exhaurit el període de presentació de documents, i en el termini màxim d'un mes, el president de la corporació nomenarà el/la funcionari/à en pràctiques segons la proposta del Tribunal per la realització del període de prova, excepte en el cas que aquest període es convalidi en el supòsit que s'exposarà més endavant.

Un cop finalitzat aquest període, pel cas que es consideri que l'ha superat, es proposarà el seu nomenament com a personal funcionari de carrera.

En el cas que no es dugui a terme el període de prova, es resoldrà directament el nomenament com a funcionari/ària de carrera de l'aspirant proposat.

11.2. PERÍODE DE PROVA

La persona aspirant nomenada en pràctiques tindrà un període de prova de sis (6) mesos d'acord amb el que estableix l'Acord de condicions del personal funcionari de l'Ajuntament d'Artés per a l'accés en places del subgrup A1.

El període o fase de prova es realitzarà a la mateixa corporació, sota la tutoria d'una persona designada per l'Alcaldia o Regidoria delegada.

Durant aquest període, la persona sota la dependència immediata de la qual està la persona nomenada haurà de tenir cura que adquireixi la formació pràctica que requereix el lloc de treball i que assumeixi progressivament les funcions que li han de correspondre.

Convalidació i interrupció del període de prova

El període de prova quedarà convalidat si la persona ja ha cobert un lloc de treball de la mateixa categoria professional i funcions a l'Ajuntament d'Artés en situació d'interinitat o en qualsevol modalitat de contractació temporal, durant un període mínim igual a l'establert per al seu grup de titulació.

Si el període d'interinitat o contracte temporal hagués estat inferior al període de prova, aquest últim es realitzarà només per la diferència de temps fins a completar-lo.

El temps del període de prova quedarà interromput en les situacions d'incapacitat temporal, maternitat, adopció o acolliment i vacances que afectin el personal que l'està complint.

Avaluació del rendiment durant el període de prova

El/la tutor/a nomenat/da tindrà la responsabilitat de fer l'avaluació durant el període o fase de prova.

A l'inici del període, el/la tutor/a s'haurà de reunir amb l'aspirant amb l'objectiu de:

- Comunicar-li amb claredat les seves funcions i allò que l'organització n'espera.

- Posar-li al seu abast el recursos necessaris per facilitar-li l'evolució, integració en l'equip i l'adquisició de les competències del lloc de treball.

- Donar-li recolzament i assessorament adequat, mantenint un canal de de comunicació obert i continu.

Durant el període o fase de prova, el/la tutor/a i l'aspirant hauran de realitzar, com a mínim, dues sessions de seguiment: una quan hagi transcorregut el 50% del període, i una altra quinze (15) dies abans de la finalització del període de prova o pràctiques.

Finalitzada de la segona sessió i, com a mínim, deu (10) dies abans de la finalització del període de prova, el/la tutor/a n'emetrà informe, en el qual haurà de fer constar expressament si la persona aspirant ha superat o no el període de prova, en el que haurà de fer constar la informació següent:

- Lloc de treball i funcions

- Nom de la persona avaluada

- Breu resum de les sessions de seguiment.

- Competències detectades i no detectades

- Motivació de la superació o no del període de prova en base a les observacions i evidències detectades durant el període

En cas que l'informe conclogui que l'aspirant és no apte/a i per tant es proposi la no superació del període de prova, se li donarà a conèixer a la persona interessada perquè hi pugui fer les al·legacions que consideri oportunes, en el termini màxim de deu (10) dies.

Transcorregut aquest termini, se'n donarà trasllat al tribunal qualificador o al servei de recursos humans segons correspongui, qui hauran de proposar l'aptitud o no aptitud de la persona avaluada a l'alcaldia o regidoria delegada perquè resolgui, de forma motivada i en base a l'informe del/de la tutor/a i les al·legacions presentades per l'aspirant, si supera o no aquest període.

En cas que la resolució final sigui de no apte/a, aquesta donarà lloc a la revocació del nomenament com a funcionari/ària interí/na i a la pèrdua de qualsevol dret que li pugui correspondre en virtut del procés selectiu.

Òrgan competent

Per a la cobertura de places amb nomenament de funcionari/ària de carrera o contractacions indefinides-fixes derivades de l'Oferta d'Ocupació Pública, el període de prova o pràctiques forma part del procés selectiu. Per tant, l'òrgan competent que proposa l'aptitud o no aptitud de la persona és el tribunal qualificador.

En contractacions temporals i nomenaments interins, derivats de la creació de llistes d'espera, qui proposa és la direcció de Recursos Humans. En ambdós casos, qui té la competència per resoldre és l'alcalde o la persona en qui hagi delegat.

 

12. NOMENAMENT COM A FUNCIONARI/ÀRIA DE CARRERA I PRESA DE POSSESSIÓ

Una vegada transcorregut el període de prova, o bé després de la presentació de la documentació per part de l'aspirant en el cas que aquest període es convalidi, l'alcaldia o regidoria delegada resoldrà el nomenament com a funcionari/ària de carrera.

El nomenament del personal funcionari de carrera es publicarà al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).

L'aspirant nomenat/da funcionari/ària de carrera disposarà d'un (1) mes des de la publicació del seu nomenament al BOPB per fer el jurament o promesa establert en el Decret 359/1986, de 4 de desembre, i prendre possessió de la plaça davant del secretari de la corporació.

La manca de jurament o promesa o de la presa de possessió, llevat dels casos de força major que seran degudament comprovats per la corporació, comportarà la pèrdua de tots els drets derivats del procés selectiu.

 

13. ADJUDICACIÓ DEL LLOC DE TREBALL

En la resolució de nomenament s'efectuarà directament l'assignació del lloc de treball descrit a les bases específiques.

La destinació inicial assignada per aquest procediment tindrà caràcter d'adscripció definitiva.

 

14. BORSA DE TREBALL

14.1. CRITERIS D'INCLUSIÓ A LA BORSA DE TREBALL

Les persones aspirants que figurin a la llista global de persones aprovades per haver superat el procés de selecció i no hagin estat proposades per al seu nomenament, passaran a formar part d'una borsa de treball per l'ordre de la puntuació obtinguda aplicant els criteris de desempat.

La durada de la borsa de treball serà de dos anys des de l'endemà de la publicació de la llista ordenada de persones aspirants que han superat el procés selectiu. No obstant, quedarà sense efecte en el moment en que ja no es disposi de candidats i s'hagi de dur a terme una nova convocatòria de selecció.

El procés selectiu en què hagin participat es considerarà, a tots els efectes, el procediment àgil a que es refereix el TREBEP.

L'Ajuntament podrà utilitzar la borsa de treball per d'altres contractacions temporals i/o interinatges, en el supòsits que no existeixi borsa de la categoria que es necessiti o que l'existent s'hagi exhaurit, i sempre i quan es descarti l'opció d'obrir un nou procés selectiu, per raons de necessitat del servei degudament justificada. Formar part de la borsa de treball no constitueix cap dret ni cap mèrit, més enllà dels propis drets inherents de formar part d'una llista.

14.2. FUNCIONAMENT DE LA BORSA DE TREBALL

Les relacions administratives o laborals s'iniciaran tan aviat com es requereixi en funció de les necessitat d'incorporació de nou personal de l'Ajuntament d'Artés.

Les persones que formin part de la borsa seran cridades per ordre de puntuació, i en funció de la seva disponibilitat, de manera que el factor de disponibilitat immediata operarà sempre com a primer criteri selectiu quan les persones de major puntuació no es puguin incorporar amb la immediatesa requerida.

En el moment que sorgeixi una substitució s'oferirà als aspirants sempre per ordre de puntuació dins la borsa, i s'oferirà també als aspirants que en aquell moment estiguin prestant serveis a l'Ajuntament d'Artés si això suposa una millora en les seves condicions.

Es contactarà amb l'aspirant via telefònica i en el cas que no s'obtingui comunicació, dins el mateix dia es tornaran a realitzar dos intents més. També es contactarà via correu electrònic, d'acord amb l'adreça indicada en la instància de participació en el procés. Si en el termini de 24 hores des de la primera comunicació via telefònica no s'obté resposta, es passarà a cridar a la següent persona del llistat per ordre de puntuació i així successivament. Les persones seleccionades seran les responsables de mantenir actualitzades les seves dades de contacte.

Si la persona que ha estat contactada refusa l'oferiment justificant-lo degudament mantindrà el seu lloc dins la borsa.

La persona que hagi conclòs el període de contractació o nomenament es reincorporarà a la llista en el lloc que originàriament li va correspondre en el procés selectiu.

La no superació del període de prova del nomenament o contracte celebrat, així com les possibles faltes disciplinàries o informes negatius, comportarà l'expulsió de l'aspirant de la borsa de treball.

En tot cas la persona interessada podrà renunciar, per escrit en qualsevol moment a formar part de la borsa de manera definitiva o durant període limitat si ho justifica degudament.

Les persones integrants de la borsa de treball únicament seran titulars d'una expectativa de dret a ser nomenats/contractats temporalment, per ordre de puntuació, per a casos de substitucions, reforç o de vacants que ho necessitin i mentre no es dugui a terme un altre procediment selectiu per cobrir l'esmentat lloc de treball, amb les limitacions que l'article 10 del TREBEP i l'article 15 del TRET preveuen per les contractacions/nomenaments temporals.

Per tant, a les persones integrants de la borsa se les podrà tornar a cridar sempre que la nova contractació o nomenament interí que se'n derivi no impliqui la superació del període legal màxim establert per als nomenaments interins o per esdevenir en una relació de personal laboral indefinit no fix. En aquest supòsits, es cridarà al següent aspirant de la borsa, respectant l'ordre de puntuació, sense que això afecti a l'odre de la persona que no ha pogut ser cridada.

 

15. RÈGIM D'INCOMPATIBILITATS

En l'exercici de les funcions atribuïdes a la plaça i/o lloc de treball adjudicats s'aplicarà la normativa vigent sobre règim d'incompatibilitats en el sector públic determinat a la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, i la resta de normativa complementària.

 

16. RÈGIM D'IMPUGNACIONS I AL·LEGACIONS

16.1. IMPUGNACIONS I/O AL·LEGACIONS CONTRA AQUESTES BASES

Contra la convocatòria i aquestes bases, les persones interessades poden interposar, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant l'alcaldia, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment administratiu comú de les administracions públiques, l'article 77 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

La convocatòria i les bases es podran impugnar directament mitjançant la interposició de recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona o Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en els termes regulats en aquesta Llei.

En el cas que es formuli recurs potestatiu de reposició, no es podrà interposar el recurs contenciós administratiu fins que es resolgui expressament o es produeixi la desestimació presumpta del recurs interposat.

16.2. IMPUGNACIONS I/O AL·LEGACIONS CONTRA ELS ACTES DE L'ÒRGAN TÈCNIC DE SELECCIÓ

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit qualificats de l'òrgan tècnic de selecció, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar la convocatòria o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades poden interposar, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant l'Alcaldia, d'acord amb l'article 121 de la Llei 39/2015 esmentada.

Els actes de tràmit del tribunal no podran ser objecte de recurs, sense perjudici que es puguin interposar reclamacions quan es tracti d'esmenar possibles errors materials en la confecció de la llista de persones aprovades, errors mecanografiats en la transcripció de publicacions, errors aritmètics en les qualificacions o errors observables a simple vista. Aquests també podran ser corregits d'ofici pels òrgans de selecció.

16.3. IMPUGNACIONS I/O AL·LEGACIONS CONTRA LES RESOLUCIONS DEFINITIVES DE L'ALCALDIA/PRESIDÈNCIA O DE L'ÒRGAN DE LA CORPORACIÓ EN QUI DELEGUI

Les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició dins el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació, o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

17. DISPOSICIÓ ADDICIONAL

El tribunal qualificador està facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el correcte funcionament del procés selectiu.

Abans i/o un cop finalitzada la constitució del tribunal posteriorment a que aquest hagi efectuat la seva proposta, aquesta facultat correspondrà al president de la corporació o regidor/a en qui delegui.

Per a tot el que no estigui previst expressament en aquestes bases es recorrerà al que disposa el Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, el text refós de la Llei de funció pública de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, al Reglament del personal al servei de les entitats locals aprovat pel Decret 214/1990, de 30 de juliol, i a la resta de normativa aplicable a l'administració pública.

 

 

ANNEX I: FUNCIONS LLOC DE TREBALL

 

Les funcions del lloc de treball de tècnic/a superior de recursos humans, organització i assessorament jurídic son les següents:

 

Objectiu fonamental del lloc o missió

Assessorar en general a l'Ajuntament en el disseny de les estratègies, planificació, polítiques i procediments en matèria de la gestió dels recursos humans de la corporeació.

 

Funcions

Recursos humans i organització:

- Gestionar els recursos humans de la corporació i revisar el funcionament general per tal d'incloure millores en els circuits, procediments i tràmits associats.

- Proposar la creació, modificció i racionalització de les estructures orgàniques i funcionals de la corporació.

- Informar i/o anticipar al superior jeràrquic sobre desviacions en la prestació del servei o execució de les activitats previstes.

- Assistir a l'Alcaldia i la Intervenció municipals en la preparació de les previsions del capítol 1 del pressupost municipal (situacions del personal, estudis de salaris i beneficis, enquestes salarials, etc.)

- Gestionar i tramitar els instruments de planificacio de recursos humans: plantilla, relació de llocs de treball i oferta públcia d'ocupació.

- Controlar la gestió i situació del personal, altes i baixes del personal, indicències i fer els informes en els expedients que es generin.

- Controlar els tràmits d'altres, baixes, partes de confirmació d'IT, etc. amb els programaris generals i de l'ajuntament que s'estableixin en cada moment.

- Controlar la jornada dels empleats públics municipals i les incidències que se'n derivin del sistema de control de presència, i elaborar els informes de seguiment.

- Controlar la gestió de la nòmina del personal i coordinar i supervisar l'elaboració de les nòmines, controlar les assegurances socials i els impostos.

- Controlar la gestió de les retencions d'IRPF, hores extraordinàries, ajudes socials, etc.

- Validar les factures vinculades a l'àmbit.

- Gestionar i assistir a les reunions de la Mesa general de negociació, la mesa paritària, la resta de meses sectorials, el Comitè de Seguretat i Salut Laboral i altres comissions que es puguin crear vinculades a la gestió de recursos humans.

- Coordinar els processos de selecció del personal i la tramitació dels expedients de selecció.

- Proposar les mesures necessaries per a la protecció dels riscos professionals dels/de les empleats/des públics/ques de la corporació i realitzar el seguiment de l'activitat preventiva per part del Servei de Prevenció Aliè.

- Proprosar i desenovlupar altres tasques i fucnions relacionades amb la gestió dels recurso shumans que prevegi la normativa vigent.

Assessorament jurídic:

- Donar suport en la definició dels objectius a assolir per part de l'àmbit i controlar i avaluar el seu grau d'assoliment.

- Donar suport al procedimentar i estandarditzar els processos de gestió de l'àrea.

- Desenvolupar tasques de gestió administrativa de nivell superior.

- Cercar doctrina, jurisprudència, legislació i modificacions legals que afectin a competències de l'àrea de Secretaria i serveis interns i, si s'escau, a altres àmbits de l'Ajuntament d'acord al que estableixi el/la seu/va cap.

- Assessorar a l'Ajuntament en general i als comandaments en particular pel que fa a les matèries competència de la unitat a la qual pertany i al seu àmbit de coneixement.

- Realitzar tasques diverses de contingut jurídico-administratiu que li siguin delegades pel seu superior, especialment en recursos humans.

- Elaborar informes tècnics o de caràcter jurídico-administratiu.

- Actuar com a Secretari/ària Accidental en cas d'absència o vacances del/de la titular.

- Realitzar tasques de control de la gestió que li siguin delegades pel seu superior.

- Col·laborar en l'elaboració de la memoria anual de l'àmbit.

- Elaborar propostes d'acords i convenis en relació a les matèries incloses al seu àmbit funcional.

- Elaborar estudis i altra documentació especialitzada relativa a les matèries competència de la unitat i al seu àmbit de coneixement i formular propostes de millora dels serveis.

- Coordinar i/o participar en projectes transversals de l'Ajuntament i/o en projectes externs d'acord amb el seu àmbit de coneixement.

- Col·laborar amb la secretaria, intervenció i tresoreria facilitant informació per al desenvolupament de les seves funcions.

- Participar en els instruments de coordinació interna de la seva unitat organitzativa, i proposar millores en la prestació del servei.

- Coordinar-se amb altres tècnics de l'Àrea o de la resta de l'Ajuntament, quan sigui necessari, per al desenvolupament d'actuacions, i la seva publicació i difusió.

I, en general:

- Utilitzar el paquet integral de programes informàtics dissenyats pel treball d'oficina.

- Adoptar en el tractament de dades de caràcter personal les mesures d'índole tècnica i organitzativa establertes per la Corporació i complir la normativa vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal, així com mantenir el deure de secret i confidencialitat en relació a les mateixes, que subsistirà fins i tot una vegada acabada la seva relació laboral / funcionarial amb la Corporació.

- Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

- Qualsevol altra funció de naturalesa similar que li sigui atribuïda.

 

 

ANNEX II: TEMARI PROVA ESCRITA TEÒRICA

 

El programa de temaris s'ha confeccionat de conformitat amb el que disposa l'article 8 del Reial Decret 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les regles bàsiques i els programes mínims a que s'han d'ajustar els processos selectius dels funcionaris de l'Administració Local.

 

PART GENERAL DE MATÈRIES COMUNES

Tema 1. La transició espanyola a la democràcia. El consens constitucional de 1978. Estat social i democràtic de dret. La consolidació del sistema democràtic.

Tema 2. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i contingut essencial. La reforma constitucional.

Tema 3. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Estructura i contingut essencial. Procés estatutari. Competències de la Generalitat de Catalunya: tipologia.

Tema 4. Els drets i deures fonamentals i les llibertats públiques. La protecció i la suspensió dels drets fonamentals. Protecció jurisdiccional dels drets fonamentals de la persona.

Tema 5. El poder legislatiu. Les Corts Generals: composició i funcions. Regulació i funcionament de les cambres: els reglaments parlamentaris.

Tema 6. El poder legislatiu a Catalunya. El Parlament de Catalunya. Composició, elecció i dissolució. Atribucions. Regulació i funcionament.

Tema 7. El poder executiu. El Govern en el sistema constitucional espanyol. El president del Govern. El control parlamentari del Govern. Les relacions entre el poder legislatiu i l'executiu.

Tema 8. El poder executiu a Catalunya. El Govern de la Generalitat de Catalunya. El President de la Generalitat: designació, remoció i funcions. El Govern: composició i funcions.

Tema 9. El poder judicial. Regulació actual i principis. L'organització de l'administració de justícia a l'estat espanyol.

Tema 10. El poder judicial a Catalunya. Regulació actual. El Consell de Justícia de Catalunya. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el Fiscal superior de Catalunya.

Tema 11. Les formes d'organització territorial de l'Estat. Les comunitats autònomes. Organització política i administrativa. Distribució de competències. Les relacions entre l'Estat i les comunitats autònomes.

Tema 12. El model d'organització territorial de Catalunya. La vegueria. La comarca. Cooperació municipal. Altres entitats locals d'àmbit inferior al municipi, mancomunitats de municipis i àrees metropolitanes.

Tema 13. La Unió Europea. Origen i evolució. Institucions comunitàries. La Carta Europea de l'Autonomia Local: contingut, posició i significació en l'ordenament jurídic espanyol.

Tema 14. El dret administratiu. Concepte. Fonts del dret administratiu. Principis d'actuació de l'administració pública. Submissió de l'Administració a la Llei i al Dret.

Tema 15. L'Administració local: entitats que la integren. Evolució de la normativa bàsica de règim local. El marc competencial de les entitats locals.

Tema 16. Les fonts del dret local (I). Regulació bàsica de l'Estat i normativa de les comunitats autònomes en matèria de règim local. La incidència de la legislació sectorial sobre el règim local.

Tema 17. Les fonts del dret local (II). La potestat reglamentària de les entitats locals: reglaments i ordenances. Procediment d'elaboració. El reglament orgànic. Els bans.

Tema 18. El municipi: concepte i elements. El terme municipal: el problema de la planta municipal. Alteracions dels termes municipals.

Tema 19. La població municipal. El padró d'habitants. L'estatut dels veïns. Els drets dels estrangers.

Tema 20. L'organització municipal (I). Els municipis de règim comú. Òrgans necessaris: l'alcalde, els tinents d'alcalde, el Ple i la Junta de Govern Local.

Tema 21. L'organització municipal (II). Òrgans complementaris: comissions informatives i altres òrgans. Els grups polítics. La participació veïnal en la gestió municipal. El consell cobert. Altres règims especials.

Tema 22. L'organització municipal (III). Règim de sessions i acords dels òrgans de govern local. Actes, certificacions, comunicacions, notificacions i publicació dels acords.

Tema 23. Les competències municipals: sistema de determinació. Competències pròpies, delegades i competències diferents de les pròpies. La sostenibilitat financera de la hisenda local com a pressupost de l'exercici de les competències.

Tema 24. El patrimoni de les entitats locals. Béns de domini públic. Béns patrimonials. Règim d'aprofitament i ús. L'inventari municipal. Prerrogatives i potestats de les entitats locals en relació amb els seus béns.

Tema 25. La jurisdicció contenciosa administrativa. Naturalesa, extensió i límits. Òrgans de la jurisdicció i les seves competències. Les parts: legitimació.

Tema 26. El procediment contenciós administratiu. Els recursos contra les decisions dels òrgans de la jurisdicció contenciosa administrativa. L'execució de la sentència.

Tema 27. La potestat sancionadora (I). Concepte i significat. Principis de l'exercici de la potestat sancionadora.

Tema 28. La potestat sancionadora (II). El procediment sancionador i les seves garanties. Mesures sancionadores administratives. Especial referència a la potestat sancionadora local.

Tema 29. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic: àmbit d'aplicació i principis generals. El funcionament dels òrgans col·legiats.

Tema 30. Activitat subvencional de les administracions públiques. Procediments de concessió i gestió de les subvencions. Reintegrament de subvencions. Control financer. Infraccions i sancions administratives en matèria de subvencions.

Tema 31. L'administració electrònica: pilars i principis. El model d'administració electrònica de Catalunya. Drets dels ciutadans a relacionar-se amb les administracions públiques per mitjans electrònics. Cooperació entre administracions per a l'impuls de l'administració electrònica.

Tema 32. La protecció de dades a l'àmbit local. La societat del coneixement. Rellevància de la protecció de dades personals. Requeriments de la protecció de dades per a entitats locals.

Tema 33. El pressupost general de les entitats locals. Estructura pressupostària. Elaboració i aprovació: especial referència a les bases d'execució del pressupost. La pròrroga del pressupost.

Tema 34. El control intern de l'activitat economico-financera de les Entitats Locals i els seus ens dependents. La funció interventora.

Tema 35. La responsabilitat de l'administració pública: característiques. Els pressupòsits de la responsabilitat. Danys rescabalables. L'acció i el procediment administratiu en matèria de responsabilitat.

Tema 36. La igualtat efectiva de dones i homes: normativa de referència. Funcions dels ens locals de Catalunya en matèria d'igualtat. Els Plans d'Igualtat

 

PART ESPECÍFICA

Tema 37. L'acte administratiu (I). Concepte i elements. Requisits: la motivació i la forma. L'eficàcia dels actes administratius: el principi d'autotutela declarativa. La notificació i la publicació dels actes administratius.

Tema 38. L'acte administratiu (II). La invalidesa de l'acte administratiu. Supòsits de nul·litat de ple dret i d'anul·labilitat. El principi de conservació de l'acte administratiu. La revisió d'actes i disposicions per la pròpia administració: supòsits.

Tema 39. El procediment administratiu (I). Concepte, principis generals i importància. El procediment administratiu comú: normativa. La iniciació del procediment: classes, esmena i millora de sol·licituds.

Tema 40. El procediment administratiu (II). Ordenació i instrucció: intervenció dels interessats, prova i informes. Terminis: còmput, ampliació i tramitació d'urgència.

Tema 41. El procediment administratiu (III). Finalització del procediment. L'obligació de resoldre. Contingut de la resolució expressa: principis de congruència i de no agreujament de la situació inicial. La terminació convencional. La falta de resolució expressa: el règim del silenci administratiu. El desistiment i la renúncia. La caducitat.

Tema 42. Recursos administratius. Principis generals. Actes susceptibles de recurs administratiu. Regles generals de tramitació dels recursos administratius. Classes de recursos.

Tema 43. Règim jurídic de la funció pública. Sistema de fonts de l'ocupació pública local. Classes i estructura del personal al servei de les entitats locals.

Tema 44. Planificació dels recursos humans. La plantilla de personal: definició i naturalesa jurídica. Funcions principals de la plantilla. L'ordenació de les places incloses a la plantilla. Procediment d'aprovació i/o modificació de la plantilla.

Tema 45. La relació de llocs de treball: definició i naturalesa jurídica. Continguts, funcions i finalitats de la relació de llocs de treball. El lloc de treball. Tipologia de llocs de treball. La diferència entre plaça i lloc de treball.

Tema 46. Anàlisi i descripció dels llocs de treball. L'organigrama i el manual de funcions.

Tema 47. La valoració de llocs de treball. Mètodes. El grup o comissió de valoració. L'acta de valoració.

Tema 48. Procediment d'aprovació i/o modificació de la relació de llocs de treball: informes preceptius i altres informes. La negociació col·lectiva en el procés d'aprovació de la relació de llocs de treball i la plantilla.

Tema 49. L'oferta pública d'ocupació. concepte i naturalesa jurídica. Finalitat, contingut i procediment d'aprovació. La taxa de reposició d'efectius.

Tema 50. Accés a la funció pública i selecció de personal: principis bàsics. Sistemes selectius. Requisits d'accés. La problemàtica del requisit de titulació en les professions regulades.

Tema 51. Bases de processos selectius: tipus, contingut i procediment d'aprovació. Tramitació del procés selectiu.

Tema 52. Processos extraordinaris d'ingrés: funcionarització, consolidació i estabilització de l'ocupació temporal.

Tema 53. Òrgans selectius: característiques i composició. Funcionament i règim de sessions. Discrecionalitat i control jurisdiccional.

Tema 54. Adquisició i pèrdua de la condició de funcionari. Rehabilitació de la condició de funcionari.

Tema 55. Carrera administrativa i promoció professional. La promoció interna. Provisió de llocs de treball: marc normatiu i principis.

Tema 56. Sistemes ordinaris de provisió del personal funcionari. Tramitació del procediment.

Tema 57. Sistemes extraordinaris de provisió del personal funcionari. Altres procediments de mobilitat.

Tema 58. Sistemes de provisió del personal laboral.

Tema 59. Ordenació del temps de treball: marc normatiu del personal funcionari i laboral. La jornada i l'horari. Causes d'interrupció en la prestació de serveis: conceptes generals.

Tema 60. Vacances, permisos, llicències i reduccions de jornada del personal funcionari.

Tema 61. Vacances, permisos, llicències i reduccions de jornada del personal laboral.

Tema 62. La flexibilitat horària. El teletreball. Acreditació de les situacions que donen lloc a permisos, llicències i reduccions de jornada. Òrgans competents i procediment de concessió.

Tema 63. Situacions administratives del personal funcionari i laboral. Tipologia i regulació.

Tema 64. Retribucions dels empleats públics (I). Retribucions del personal funcionari.

Tema 65. Retribucions dels empleats públics (II). Retribucions del personal eventual, laboral i electe.

Tema 66. Retribucions dels empleats públics (III). Bestretes i retencions judicials. Cotització. Tributació. El rebut salarial: estructura i contingut.

Tema 67. Modalitats de contractes de treball continguts al Reial Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors.

Tema 68. Extinció del contracte de treball laboral. Causes, procediment i efectes.

Tema 69. Personal funcionari d'administració local amb habilitació de caràcter nacional. Regulació. Normativa. Funcions reservades. Sistemes de selecció i provisió de llocs de treball dels habilitats nacionals.

Tema 70. Drets i deures del personal al servei de les entitats locals. El Codi de Conducta.

Tema 71. El règim d'incompatibiltiats del personal al servei de l'Administració Local.

Tema 72. El règim disciplinari del personal al servei de l'Administració Local (I). Principis del règim disciplinari. El procediment disciplinari.

Tema 73. El règim disciplinari del personal al servei de l'Administració Local (II). Tipus de Faltes. Sancions. Prescripció de les faltes i sancions.

Tema 74. Responsabilitat patrimonial de les autoritats i del personal al servei de les administracions locals.

Tema 75. Prevenció de riscos laborals (I). Normativa reguladora de la prevenció de riscos laborals. Conceptes bàsics sobre seguretat i salut en el treball. Drets i obligacions. Danys derivats del treball. L'acció preventiva.

Tema 76. Prevenció de riscos laborals (II). Els delegats de prevenció. El comitè de seguretat i salut. Investigació d'accidents de treball.

Tema 77. Pla de formació i perfeccionament del personal. Objectius i continguts dels programes de formació. La gestió de la formació a l'Administració Local.

Tema 78. Negociació col·lectiva (I). L'estructura de la negociació col·lectiva dels funcionaris públics i del personal laboral. Meses de negociació: concepte i règim jurídic. Tipologia de meses de negociació.

Tema 79. Negociació col·lectiva (II). L'àmbit objectiu de la negociació col·lectiva. Matèries excloses de negociació. Matèries objecte de negociació.

Tema 80. Negociació col·lectiva (III). El procediment de negociació col·lectiva: naturalesa jurídica i règim jurídic aplicable. Fases del procediment de negociació.

Tema 81. Negociació col·lectiva (IV). Pactes i Acords. Mecanismes impugnatoris contra els pactes i acords.

Tema 82. Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals (I). Objecte i àmbit d'aplicació. El procediment selectiu i sistemes de selecció del personal funcionari de carrera de la policia local.

Tema 83. Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals (II). Personal interí de les policies locals: supòsits de nomenament. Procés de selecció del personal interí de la policia local.

Tema 84. La comunicació interpersonal. Elements bàsics de la comunicació. Barreres comunicatives i la teoria del rumor. La comunicació assertiva. L'escolta activa. La persuasió. La negociació. La comunicació dins de l'organització. Planificació de la comunicació dins l'organització.

Tema 85. Anàlisi i gestió de conflictes (I). Definició i característiques del conflicte. Estructura i elements del conflicte. Tipologia de conflictes i especialitats en l'entorn professional.

Tema 86. Anàlisi i gestió de conflictes (II). Identificació i anàlisi del conflicte. Habilitats personals per la gestió i resolució del conflicte.

Tema 87. Transparència, accés a la informació pública i bon govern (I). Marc legal a Catalunya. La publicitat activa. Blocs d'informació a publicar als portals de transparència.

Tema 88. Transparència, accés a la informació pública i bon govern (II). El dret d'accés a la informació pública. Contingut. Límits. Procediment.

Tema 89. Contractes del sector públic (I). Normativa. Concepte de contracte. Principis de la contractació pública. Tipus de contractes del sector públic.

Tema 90. Contractes del sector públic (II). Les parts en el contracte. La solvència dels licitadors. El Registre de licitadors. L'expedient de contractació.

 

Artés, 12 de gener de 2024

 

Enric Forcada i Valiente

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15052 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de la convocatoria y las bases específicas del proceso selectivo de una plaza de técnico\/a superior de administración general (RH-1\/2024).","published_date":"2024-01-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"15052"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Artés,DOGC,DOGC 2024 nº 9083 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-01-19/15052-anuncio-aprobacion-convocatoria-bases-especificas-proceso-selectivo-plaza-tecnico-superior-administracion-general-rh-1-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.