ANUNCIO relativo a las bases de la convocatoria para cubrir una plaza de quinta trompa, asistente de tercera para la Orquesta Sinfónica de Barcelona y Nacional de Cataluña.

1- Objecte de la convocatòria

És objecte d'aquesta convocatòria la provisió d'una plaça de professor/a d'orquestra per ocupar un lloc de cinquena trompa, assistent de tercera, segons les necessitats de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC, d'ara endavant).

Les característiques de la convocatòria són les següents:

Lloc de treball: Cinquena trompa, assistent de tercera

Grup titulació: A1

Tipus de contracte: laboral indefinit

Sou brut anual: 53.030,77 € bruts anuals. Aquesta retribució es distribuirà en quinze pagues, una de les quals serà en concepte de prima d'assistència i de puntualitat. Aquesta retribució es podrà veure augmentada amb una paga per drets de propietat intel·lectual i imatge fins a un import màxim de 3.114,86 € bruts per any.

 

2- Requisits de participació

Tots els requisits s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se durant el temps que duri la relació laboral amb el Consorci de l'Auditori i l'Orquestra.

- Tenir 16 anys complerts i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

- Tenir la nacionalitat espanyola o la d'altres estats membres de la Unió Europea o la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, sigui aplicable la lliure circulació de treballadors/es.

Igualment, hi poden participar, sigui quina sigui la seva nacionalitat, el/la cònjuge d'espanyol/a o de nacional d'altres estats membres de la Unió Europea, sempre que no estigui separat/da de dret, i els/les seus/seves descendents i els/les descendents del/de la cònjuge, sempre que no estiguin separats/des de dret, siguin menors de 21 anys o més grans d'aquesta edat dependents, d'acord amb el que disposa l'article 57 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

A més, les persones aspirants que accedeixin a la convocatòria pel fet de ser cònjuge, descendents o descendents del cònjuge, tant dels ciutadans espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea, o d'estats als quals sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, hauran d'acreditar el vincle del parentiu amb el nacional en virtut del qual es presenten i, en el cas de descendents majors de 21 anys, el fet de viure al seu càrrec. Igualment aquestes persones aspirants hauran de presentar declaració jurada o promesa feta pel nacional, en la qual manifesti fefaentment que no està separat o separada de dret del seu cònjuge.

Igualment podran ser admeses les persones estrangeres que no siguin nacionals dels Estats membres de la Unió Europea, amb residència legal a l'Estat Espanyol, d'acord amb allò previst a l'article 57.4 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. (E.B.E.P.).

En tots els casos, les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar documentalment la seva nacionalitat.

- No haver estat separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les Administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les CCAA, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a llocs de treball o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionariat o per exercir funcions similars a les que desenvolupaven en el cas de personal laboral, en el que hagués estat separat o inhabilitat. En el cas de ser nacional d'altre Estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes d'accés al servei públic

- Tenir la titulació de Grau Superior de Música, o de Professor/a Superior, en l'especialitat de trompa, d'acord amb les bases d'aquesta convocatòria.

- Acreditar estar en possessió del certificat de coneixements de llengua catalana (certificat B). Les persones aspirants seleccionades que no tinguin un domini suficient de l'idioma català, s'hauran de comprometre a adquirir-lo en el termini màxim de dos anys.

- Les persones aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana, tant en l'expressió oral com escrita, en el grau adequat a l'exercici de les funcions pròpies del lloc de treball. En aquests casos cal que les persones interessades manifestin i acreditin, quan sigui el cas, estar exempt/a de la realització de la prova de castellà. Els/les aspirants seleccionats/des que no tinguin un domini suficient de l'idioma castellà, s'hauran de comprometre a adquirir-lo en el termini màxim de dos anys.

- Les persones aspirants que hagin superat totes les fases del procés, si han presentat documentació en llengua estrangera, hauran de presentar la corresponent traducció jurada per poder formalitzar el contracte.

 

3- Presentació i admissió de sol·licituds

Presentació de sol·licituds

Qui desitgi participar en aquesta convocatòria pot d'inscriure's online al web www.muvac/obc.

Cal que el seu perfil de www.muvac.com compti amb les següents dades i documentació:

a) Fotocòpia del DNI o passaport en vigor que caldrà presentar físicament el dia de la prova.

b) Fotocòpia del títol superior de música.

c) Currículum acadèmic i professional degudament acreditat. Només es valoraran els mèrits acreditats documentalment mitjançant vida laboral, certificats d'empresa o contractes de treball.

d) Enregistrament audiovisual requerit per a la preselecció (veure Annex 2). Aquest enregistrament haurà de ser en una sola seqüència continua i sense talls, no editat i amb qualitat de so òptima. Si us plau, enregistreu els fragments en l'ordre indicat.

També és possible fer la inscripció mitjançant instància presentada en la forma que determina l'art. 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment administratiu comú de les administracions públiques. A més de les dades personals, caldrà facilitar un correu electrònic vigent essent responsabilitat del candidat d'informar en cas de canvi, mitjançant instància, al departament de Gestió de l'OBC. A la instància caldrà fer constar de forma clara l'instrument/s i les especialitats al/s qual/s s'opta. A l'Annex 1 s'adjunta el model d'instància.

Les instàncies hauran d'anar acompanyades de:

- Fotocòpia del DNI o passaport en vigor que caldrà presentar físicament el dia de la prova.

- Fotocòpia del títol superior de música.

- Currículum acadèmic i professional degudament acreditat. Només es valoraran els mèrits acreditats documentalment mitjançant vida laboral, certificats d'empresa o contractes de treball.

- Enregistrament audiovisual requerit per a la preselecció (veure Annex 2). Aquest enregistrament haurà de ser en una sola seqüència continua i sense talls; no editat i amb qualitat de so òptima. Si us plau, enregistreu els fragments en l'ordre indicat.

- Instància (Annex 1) fent constar de forma clara l'instrument i les especialitats a les quals s'opta.

Les persones amb discapacitat podran assenyalar en la sol·licitud el tipus de discapacitat declarada, indicant, si s'escau, l'adaptació o l'adequació de temps i mitjans materials per a la realització de les proves i dels exercicis previstos en la convocatòria, i el motiu o motius d'aquestes. En l'acceptació de les dites adaptacions o adequacions cal atenir-se al que disposa l'article 6 del Decret 66/1999, de 9 de març del Govern de la Generalitat de Catalunya i presentar el corresponent dictamen dels equips multi professionals a que es refereix l'article 4.3. del mateix Decret.

Igualment, les persones que tinguin reconeguda la condició legal de discapacitat però que no ho manifestin inicialment, seran admeses a la realització dels exercicis sense necessitat d'acreditar la seva aptitud abans del seu començament, sens perjudici que superat el procés selectiu hagin d'acreditar la seva capacitat per exercir les funcions per a l'exercici professional de la categoria corresponent. A aquests efectes, els candidats amb discapacitat hauran de presentar el corresponent dictamen dels equips multi professionals a que es refereix l'article 4.3. del Decret 66/1999, de 9 de març de la Generalitat de Catalunya sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multi professional.

Els aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

Manifestar i acreditar, quan sigui el cas, estar exempt/a de la realització de la prova de català, mitjançant el certificat de la Direcció General de Política Lingüística o equivalent.

- Termini de presentació de sol·licituds pel procés selectiu

La documentació s'ha de presentar dins l'improrrogable termini màxim de 20 dies naturals a comptar a partir de l'endemà de la publicació de les bases de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Es podrà consultar a muvac la data de finalització del període d'inscripció. Passats aquests dies es publicarà al web de L'Auditori (https://www.auditori.cat/es/treballa-amb-nosaltres) el calendari del procés.

- Llistes de persones admeses i excloses (provisional i definitiva)

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, el Departament de Recursos Humans de l'Auditori farà pública la llista provisional de persones admeses i excloses a la primera fase del procediment de selecció al web de L'Auditori https://www.auditori.cat/es/treballa-amb-nosaltres

Les persones aspirants podran formular les al·legacions que considerin convenients en el termini de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista provisional de persones admeses i excloses.

En el cas que una persona aspirant no aparegui ni en la llista provisional d'admeses ni en la d'excloses, a l'hora de formular la reclamació corresponent l'haurà d'acompanyar d'una copia de la sol·licitud presentada.

La llista definitiva de persones aspirants admeses i excloses, així com els successius anuncis de la convocatòria, es publicaran al web de L'Auditori (https://www.auditori.cat/es/treballa-amb-nosaltres

 

4- Característiques del procés selectiu

El procés constarà de les següents fases:

1a Fase - Preselecció mitjançant valoració curricular i enregistrament audiovisual.

Experiència professional i formació (fins a 3 punts). Només es valoraran l'experiència i formació acreditades en el document mitjançant títols, vida laboral, contractes de treball i/o certificats d'empresa.

- Fins a 10 setmanes acreditades d'experiència en orquestra simfònica professional: 1 punt.

- Més de 10 setmanes acreditades d'experiència en orquestra simfònica professional: 2 punts.

- Tenir un o més màsters/postgraus en música: 1 punt

Enregistrament audiovisual (fins a 7 punts). Es valorarà el talent com a instrumentista de l' aplicant tenint en compte aspectes com  l'afinació, musicalitat, entonació, dinàmica i qualitat del so.

Aquest enregistrament haurà de ser en una sola seqüència, no editat i amb qualitat de so òptima. L'enregistrament consistirà en tocar els fragments estipulats per aquesta ronda en l'Annex 2 i en l'ordre que s'indica.

A partir de 5 punts, els/les aspirants passaran a la segona fase del procés selectiu (audició presencial).

Els/les professors/es músics de l'OBC amb relació laboral indefinida fixa queden exempts de realitzar la 1a fase (preselecció) i accediran directament a la 2a ronda de l'audició presencial.

Els/les professors/es músics de l'OBC amb contracte d'interinatge queden exempts de realitzar la 1a fase (preselecció) i passen directament a 1a ronda de l'audició presencial.

Els/les aspirants que acreditin tenir un mínim de 90 dies treballats com a membres de les borses de treball de l'instrument que s' audiciona, queden exempts de realitzar la 1a fase (preselecció) i passen directament a 1a ronda de l'audició presencial.

La llista dels i de les candidats/es que hagin passat la primera fase es publicarà al web de L'Auditori https://www.auditori.cat/es/treballa-amb-nosaltres

2a Fase - Audició presencial

L'audició tindrà lloc a L'Auditori de Barcelona (c/ Lepant, 150) el dia 21 de maig de 2024. En cas de resultar necessària una modificació de la data de l'audició, es comunicarà a la web de L'Auditori, a www.muvac.com i als candidats admesos per correu electrònic amb un mínim de 7 dies d'antelació.

Els aspirants tocaran amb l'instrument que utilitzarien si s'incorporessin a l'orquestra. L'afinació de l'orquestra és 442.

En aquesta segona fase, es realitzaran tres rondes. Les dues primeres rondes consistiran a interpretar, darrera d'un paravent per garantir l'anonimat, part del repertori orquestral estipulat en l'Annex 2 d'aquesta convocatòria, escollit el mateix dia de la prova. La tercera ronda es realitzarà ja sense paravent i consistirà igualment en tocar part del repertori estipulat per aquesta ronda en l'Annex 2 d'aquesta convocatòria.

Tots els membres de la Comissió de selecció valoraran cadascuna de les persones candidates públicament al finalitzar cadascuna de les rondes.

1a ronda i 2a ronda: les votacions seran a mà alçada i cada membre de la Comissió de selecció decidirà si el candidat o la candidata és APTE o NO APTE per passar a la següent ronda. El candidat serà APTE si més del 50% dels seus membres així el/la consideren. Ser declarat APTE significa poder passar a la següent ronda.

3ª ronda: cada membre de la Comissió de selecció valorarà les persones candidates de l'1 al 5. La mitjana aritmètica resultant serà la nota de l'aspirant. A partir d'una nota de 3 el candidat es considerarà APTE per formar part de l'orquestra.

Amb caràcter general, i en relació a les proves objecte d'aquesta convocatòria, la Presidència de la Comissió de selecció orientarà als vocals de la Comissió en relació als criteris sobre el nivell mínim que han d'assolir les persones aspirants, d'acord amb les necessitats i objectius de l'Orquestra.

La Comissió de Selecció podrà convocar les persones aspirants per a la realització d'una prova i/o entrevista per valorar les característiques personals d'adequació al lloc de treball. En cas de realitzar-se aquesta convocatòria, tindrà caràcter obligatori i es valorarà fins a un màxim de 10 punts, quedant eliminats les persones que no aconsegueixin un mínim de 5 punts. En cap cas, aquesta puntuació pot variar l'ordre de prelació establert en la darrera ronda d'audicions.

 

5. Resultat del procés selectiu

Acabada la qualificació de les persones candidates, es publicarà al web https://www.auditori.cat/es/treballa-amb-nosaltres una llista amb la relació d'aspirants aptes per ordre de puntuació de major a menor.

En la present convocatòria, el/la candidat/a millor puntuat/da serà nomenat com a músic de l'OBC en la posició de cinquena trompa amb contracte laboral indefinit.

En cas d'empat en la puntuació final, i tenint en compte allò que disposa el Pla d'Igualtat de L'Auditori, el desempat es resoldrà a favor de la persona aspirant el gènere de la qual sigui menys representat en el col·lectiu professional objecte d'aquesta oposició, atenent a les circumstàncies particulars que concorren en les persones candidates empatades apreciades per la Comissió de Selecció. En cas de continuar persistint, s'optarà pel candidat/a de major edat. Si finalment no s'ha pogut dirimir l'empat, el vot de la Presidència serà de qualitat.

L'aspirant que proposi la Comissió de selecció presentaran a les oficines de l'Orquestra (c/ Lepant, 150), dins el termini de 20 dies naturals a partir de la publicació de la llista d'aprovats, els documents acreditatius que se li demanin.

Si dins el termini, i tret dels casos de força major, l'aspirant proposat no presentés la seva documentació o no reunís els requisits exigits, no podrà ser contractat i restaran nul·les totes les seves actuacions, sense perjudici de la responsabilitat en què hagués pogut incórrer per falsedat a la instància on sol·licitava prendre part en les proves.

La incorporació s'efectuarà sempre que s'hagi obtingut, en cas de necessitar-ho, el corresponent permís de treball i residència a Espanya. En aquest cas la incorporació es realitzaria en el moment de l'obtenció d'aquests permisos sense que l'orquestra tingui cap responsabilitat econòmica per aquest fet. En el moment de la seva incorporació a l'orquestra el/la candidat/a haurà de demostrar el coneixement del català i el castellà. En cas que l'aspirant no tingui un domini suficient de l' idioma català i/o castellà, s'haurà de comprometre a adquirir-lo en un termini de dos anys.

Les despeses de desplaçament i l'estada a Barcelona aniran a càrrec dels/les concursants. Així mateix, l'orquestra no es compromet a proporcionar als/les candidats/es cap sala d'estudi amb caràcter previ a les proves.

 

6. Comissió de selecció

La composició nominal de la Comissió de Selecció serà oportunament publicada a la web de L'Auditori amb caràcter previ a l'inici de la fase selectiva, formada per un/a president/a, vocals i un/a secretari/ària designats pel Consorci.

Podran ser vocals igualment un representant de la Generalitat de Catalunya, un representant de l'Ajuntament de Barcelona i/o un director d'orquestra o un músic de l'instrument del qual es convoqui la plaça, tots dos de prestigi internacional.

No serà membre de la Comissió, però estarà present en el procés de selecció, amb veu però sense vot, un representant sindical de L'Auditori designat pel Comitè d'Empresa.

El Comitè d'Empresa designarà un titular i un suplent per aquest procés de selecció.

La Comissió de Selecció podrà determinar la incorporació d'assessors o assessores especialistes. Aquests assessors, amb veu però sense vot, podran participar a totes o algunes de les proves i es limitaran a l'exercici de les especialitats tècniques, en base exclusivament a les quals col·laboraran amb la Comissió.

La Comissió de selecció podrà excloure del procés selectiu qualsevol persona participant que realitzi alguna conducta contrària a la bona fe o orientada a desvirtuar els principis d'equitat i igualtat o altres comportaments que alterin el normal desenvolupament de qualsevol de les fases establertes en la convocatòria.

La Comissió de selecció no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de la majoria simple dels seus membres, siguin titulars o suplents. Les decisions s'hauran d'adoptar per majoria simple de vots.

 

7. Recursos

D'acord amb el que estableix la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, contra els actes de l'autoritat convocant els interessats podran interposar recurs potestatiu de reposició davant la Gerència en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la data de la seva publicació.

Els actes i resolucions de la Comissió de Selecció es poden impugnar per les persones interessades mitjançant recurs d'alçada davant el Gerent de l'Auditori en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la data de la seva notificació o publicació.

Contra aquestes bases es podrà interposar recurs potestatiu de reposició davant la Comissió Executiva en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva publicació o bé recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos des de l'endemà de la seva publicació davant la jurisdicció contenciós administrativa.

 

Barcelona, 12 de desembre de 2023

 

Isabel Balliu Badia

Gerenta

 

 

ANNEX 1

 

MODEL INSTÀNCIA - CINQUENA TROMPA, ASSISTENT DE TERCERA

 

Cognoms

                       

Nom

                       

DNI o passaport

 

Nacionalitat

 

Resident a

 

Carrer

 

Núm.

 

C.P.

 

País

 

Telèfon

 

Correu electrònic

 

 

 

 

 

EXPOSO

 

Que desitjo prendre part en el procés de selecció d' una plaça professor/a d'orquestra de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), en el lloc de cinquena trompa, assistent de tercera, i accepto el contingut de les Bases que regulen la convocatòria.

Que reuneixo els requisits exigits, fent declaració responsable que les dades expressades en el meu currículum vitae acadèmic i professional, amb indicació dels seus títols i mèrits, així com dels treballs realitzats, són certes i disposo de l'acreditació oficial corresponent.

 

D'acord amb l'exposat,

 

SOL·LICITO

 

Sigui admesa la meva proposta.

 

Signat: (...)

 

 

ANNEX 2

REPERTORI ORQUESTRAL

 

1a fase: enregistrament audiovisual per a la preselecció (sense pianista acompanyant)

MOZART: Concert per a trompa núm. 4, KV 495. Exposició i desenvolupament (Fins al 142) i cadència de Dennis Brain.

MENDELSSOHN: Simfonia núm. 3, op. 56 Adagio. Del compàs 73 al 95. Tercer trompa.

BEETHOVEN: Simfonia núm. 6, op.68. Allegro. Del compàs 132 al 161. Primer trompa.

 

2a fase: audició presencial

 

1a ronda (amb cortina)

MOZART: Concert per a trompa núm. 4, KV 495. Exposició i desenvolupament (Fins al 142). Sense cadència.

BRAHMS: Concert per a piano núm. 1, op. 15. Del compàs 191 al 216. Tercer trompa.

BRAHMS: Concert per a piano núm. 2, op. 83. Del compàs 174 al 198. Tercer trompa.

SCHUMANN: Simfonia núm. 3, op. 97, Renana. Del compàs 52 al 47. Tercer trompa

XOSTAKOVITX: Simfonia núm. 5, op. 47. Del 33 d'assaig al 41. Primer trompa.

Del 54 al 57 d'assaig. Primer trompa.

 

2a ronda (amb cortina)

STRAUSS: Vida d'heroi, op. 40. Del començament al 5 d'assaig. Tercer trompa.

STRAUSS: Till Eulenspiegel, op. 28. Des de 8 abans del 28 d'assaig fins a 16 compassos després del 37.Tercer trompa.

WEBER: Freischütz. Obertura. Del compàs 10 al 25. Tercer trompa.

HAYDN: Simfonia núm. 31, Hornsignal. Allegro. Del començament al compàs 17. Adagio. Del compàs 4 al 7. Tercer trompa.

 

3a ronda (sense cortina)

Fragments dels indicats en la primera o la segona ronda, escollits el dia de la prova.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15017 {"title":"ANUNCIO relativo a las bases de la convocatoria para cubrir una plaza de quinta trompa, asistente de tercera para la Orquesta Sinfónica de Barcelona y Nacional de Cataluña.","published_date":"2024-01-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"15017"} catalunya Consorcio del Auditorio y la Orquesta,DOGC,DOGC 2024 nº 9082,Otros sujetos emisores https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-01-18/15017-anuncio-relativo-bases-convocatoria-cubrir-plaza-quinta-trompa-asistente-tercera-orquesta-sinfonica-barcelona-nacional-cataluna https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.