EDICTO sobre bases y convocatoria del proceso de selección para el otorgamiento, mediante concurso, de 40 licencias para la ocupación temporal de dominio público en el mercado G (paseo de La Marina), para el período 2024-2027, con paradas desmontables destinadas a la venta de productos de artesanía o manufacturados, dentro de la zona marítimo-terrestre en el paseo de La Marina.

 

Per acord de la Junta de Govern Local de data 14 de desembre de 2023, s'ha aprovat la convocatòria del procés de selecció de 40 llicències per a l'ocupació temporal de domini públic pel període 20242027 amb parades desmuntables destinades a la venda de productes d'artesania o manufacturats, dins la Zona Marítimo Terrestre al Passeig de la Marina. El contingut de les bases és el que es transcriu a continuació:

 

 

BASES REGULADORES PER A L'ATORGAMENT DE 40 LLICÈNCIES D'OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC EN EL MERCAT "G", MITJANÇANT LA INSTAL·LACIÓ DE PARADES DESMUNTABLES PER A LA VENDA DE PRODUCTES D'ARTESANIA O MANUFACTURATS.

 

1. OBJECTE

Constitueix l'objecte d'aquestes bases la regulació del procediment per a l'atorgament de 40 llicències per a l'ocupació temporal de domini públic amb parades desmuntables destinades a la venda de productes d'artesania o manufacturats, dins la Zona Marítimo Terrestre al Passeig de la Marina, i la determinació del contingut d'aquestes llicències.

Les llicències s'atorgaran a artesans i rodaires, que elaborin, fabriquin o produeixin els objectes que seran venuts a les seves parades, en els termes i condicions que determinen aquestes bases.

Les parades podran oferir els diferents tipus de productes establerts en l'annex núm. 3 d'aquestes bases.

Es permetrà una venda de fins un 30% de producció artesana amb altra procedència, sempre i quan les característiques de la mateixa sigui idèntica a la de la tipologia objecte de comercialització, havent de presentar el titular de la parada la justificació documental de l'origen d'aquesta producció (factures, albarans) si l'Ajuntament així ho requereix.

Atès que les parades objecte de llicència s'instal·laran en Zona Marítimo Terrestre (ZMT), aquesta ocupació s'haurà de preveure en el Pla d'Usos i Serveis de Temporada de la Platja.

En el supòsit que en el moment d'atorgament de les llicències no estigui aprovat el "Pla d'Usos i Serveis de Temporada de la Platja" per part de l'organisme oficial corresponent, el lliurament d'aquestes a qui resulti adjudicatari quedarà ajornat fins al moment d'aquesta aprovació. En aquest cas, l'Ajuntament podrà habilitar un altre espai alternatiu, per tal que els titulars de la llicència puguin muntar les seves parades.

Si resolucions d'altres administracions competents en matèria de costes no permetessin l'atorgament de les llicències, qui resulti adjudicatari no tindrà cap dret adquirit ni dret a reclamació o indemnització de cap mena.

Les llicències atorgades permetran als seus titulars instal·lar les parades de venda d'artesania i explotar-les en els emplaçaments previstos, d'acord amb les condicions establertes en aquestes bases i les que es derivin de l'autorització, del Pla d'Usos i Serveis de Temporada de la Platja i la Llei de Costes.

L'eficàcia de la llicència queda condicionada a l'obtenció dels permisos d'altres organismes competents en la matèria.

 

2. NATURALESA JURÍDICA I RÈGIM JURÍDIC

D'acord amb l'establert als articles 56 i 57 del Decret 336/1988, de 17 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament de béns de les entitats locals de Catalunya, amb les presents bases es regula el procediment per a l'atorgament de llicències d'ocupació temporal per a l'ús privatiu del domini públic, atenent als principis d'objectivitat, publicitat i concurrència i d'acord amb la finalitat d'interès públic que es pretén assolir.

L'art. 73 de la Llei de Costes habilita a les Administracions competents per aprovar plecs de condicions generals per l'atorgament de concessions i autoritzacions. L'art. 53 de la Llei de Costes disposa que les autoritzacions l'objecte de les quals sigui l'explotació de serveis de temporada en les platges que només requereixin instal·lacions desmuntables, seran atorgades als Ajuntaments que ho sol·licitin en la forma que es determini reglamentàriament i amb subjecció a les condicions que s'estableixin en les normes generals i específiques corresponents. A aquestes llicències també serà d'aplicació la normativa següent:

- Decret 336/1988, de 17 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament de béns dels ens locals de Catalunya.

- Llei 22/1998, de 28 de juliol, de Costes.

- Llei 18/2018, de l'1 d'agost, de comerç, serveis i fires.

- Decret 252/2000, de 24 de juliol, sobre l'activitat artesanal a Catalunya.

- Ordenances Fiscals vigents en cada exercici, per tramitació d'autoritzacions de reserva d'espais a la via pública i reguladora de la utilització privativa de la via pública amb finalitat lucrativa.

 

3. INSTAL·LACIONS AUTORITZADES

Les parades de venda que s'instal·lin hauran ser similars a les que es detallen a l'annex núm. 4 d'aquestes bases hauran de complir les característiques que es detallen a continuació.

Les parades tindran una superfície màxima de 6 m2, i seran tipus carpa amb una superfície de 3 metres de llarg per 2 de profunditat d'acord amb les característiques que es detallen en aquest apartat.

La distància mínima entre parades serà d'1,5 metres.

Les parades seran totalment desmuntables, prohibint-se qualsevol element d'obra fixa. El titular de la llicència està obligat a desmuntar i retirar tots els elements constitutius de les instal·lacions, deixant les zones ocupades en perfecte estat d'ordre i neteja, un cop finalitzada la jornada.

Característiques tècniques de les parades:

- Dimensions de la parada: carpes de 3x2 metres, amb potes metàl·liques i lona de recobrament de tons clars i cru. No s'admetran altres sistemes de protecció ni para-sols ni paravents.

- Un taulell amb dimensions màximes de 3 m de llarg per 1 m d'ample i 2 cavallets de 80 cm. d'alçada, que en cap cas podrà excedir de l'espai ocupat per la carpa.

- Tot el voltant de la parada (zona d'exposició de les mercaderies al terra) haurà d'estar revestit amb roba a conjunt amb la parada i els productes que s'ofereixen.

- Dues cadires.

- Un faristol o cavallet per l'activitat de pintura.

- El vetllador o carpa no es podrà utilitzar com a penjador de cartells de publicitat ni de mercaderies.

- Cada parada haurà de tenir exposat i en lloc visible la tarja d'identificació que l'Ajuntament li faciliti. En el seu defecte, cada parada haurà de tenir un rètol indicatiu de color blanc amb lletres negres amb el número d'adjudicació, el nom de l'artesà i producte que ofereix.

- Les parades, mentre no es disposi d'un sistema centralitzat de subministrament elèctric, podran disposar d'equips autònoms de generació de corrent elèctric, degudament homologats i certificats. No es permetran grups generadors d'electricitat que funcionin amb combustió. Els paradistes que optin per un grup generador de corrent, aquests hauran de ser silenciosos amb bateria recarregable (sense motor de combustió)

 

4. DURADA

La llicència atorgada mitjançant el procediment previst en aquestes bases, inclou l'autorització d'explotació per a la temporada de 2024 i successives fins a un màxim de 4 temporades (temporada 2027 inclosa), i comprendrà, com a màxim, el període que l'organisme oficial competent determini en la resolució d'aprovació del Pla d'Usos i Serveis de Temporada de la platja. El primer any, 2024, l'autorització tindrà validesa a partir de 22 de març, data en que s'inicia el període de "Setmana Santa", segons s'indica en l'apartat 5 d'aquestes bases.

Renovació per a les temporades segona, tercera i quarta: Els titulars de les adjudicacions hauran de presentar en el Registre General de l'Ajuntament, a través del portal d'administració electrònica o per qualsevol altra mitjà legalment establert, en el període comprés entre l'1 de novembre i el 31 de desembre de l'any anterior, la sol·licitud conforme es vol renovar l'autorització. Junt a la sol·licitud, s'haurà de presentar la següent documentació:

- Pòlissa de responsabilitat civil derivada de l'exercici de l'activitat amb l'últim rebut de pagament amb cobertura mínima de 120.000 euros, o compromís de subscriure aquesta pòlissa en el període de funcionament de l'activitat.

- Certificat d'estar al corrent d'obligacions tributàries i de seguretat social (en cas de no haver presentat l'annex 1 complimentat i signat)

- Alta en l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) (en cas de no haver presentat l'annex 1 complimentat i signat)

L'Ajuntament emetrà, per a cada temporada, decret de renovació de totes les parades que l'hagin sol·licitat i que hagin presentat la documentació exigida.

Aquesta renovació anual, sempre estarà supeditada a l'aprovació del Pla d'Usos i serveis de temporada de platja, per part de l'Administració competent.

En el supòsit que les administracions de l'Estat o Autonòmica realitzin obres o actuacions que impedeixin el desenvolupament de l'activitat comercial autoritzada, l'Ajuntament extingirà la llicència o la suspendrà temporalment, en funció del tipus d'afectació, o buscarà un emplaçament alternatiu als titulars de la llicència. En cap cas indemnitzarà als titulars de les llicències.

 

5. EMPLAÇAMENT I HORARIS DE FUNCIONAMENT

Les parades es situaran al Passeig de la Marina a la zona de la platja de S'Abanell, en la forma que indiqui l'Ajuntament de Blanes, i de conformitat amb el Pla d'Usos i Serveis de Temporada.

L'Ajuntament es reserva la facultat de distribuir i ubicar les parades dins l'espai assignat pel mercat, segons els criteris que consideri més convenients.

El període autoritzat, en caràcter general, serà el comprès entre el cap de setmana anterior a Setmana Santa i el 30 de setembre de cada any.

Períodes d'instal·lació:

- Setmana Santa: Del cap de setmana anterior a Setmana Santa fins dilluns de Pasqua.

- Període "Baixa Ocupació 1": De dimarts, dia del Vilar, fins el 14 de juny.

- Període "Alta Ocupació": De 15 de juny fins el 15 de setembre.

- Període "Baixa Ocupació 2": De 16 de setembre fins el 30 de setembre.

 

Setmana Santa

de 10:00 a 19:00 h.

Tots els dies

Baixa Ocupació - 1

de 11:00 a 19:00 h.

Divendres / Dissabtes / Diumenges / Festius

Alta Ocupació

de 17:00 a 01:00 h.

Tots els dies

Baixa Ocupació - 2

de 16:00 a 24:00 h.

Divendres / Dissabtes / Diumenges / Festius

 

 

L'assistència es considera obligatòria. La no assistència que no hagi estat convenientment justificada es sancionarà segons s'estableix en l'apartat 14 d'aquestes bases.

 

6. TAXES I CÀNON

Les taxes que els titulars de les llicències hauran d'abonar a l'Ajuntament pel període 2024, d'acord amb les Ordenances Fiscals 310.00 i 313.04, seran les següents:

- Ordenança Fiscal 310.00 Tramitació d'autoritzacions o llicències reserves d'espais a la via pública: 83,59 euros

- Ordenança Fiscal 313.04 per l'aprofitament especial de la via pública

Exercici 2024 (a partir del 22 de març)

m2) Fotògrafs, caricaturistes i altres artistes:

- Pel període de Setmana Santa (del cap de setmana anterior a Setmana Santa fins dilluns de Pasqua: 46,17 euros

- Període (15 a 30 de juny) Baixa Ocupació - 1:  79,21 euros

- Alta Ocupació (juliol i agost quota per mes irreductible) 158,42 euros

- Període (1 a l 15 de setembre) Baixa Ocupació - 2:  79,21 euros

- Per dia o fracció 10,56 euros

Exercicis 2025, 2026 i 2027 s'aplicaran les ordenances Fiscals vigents per al període autoritzat.

Les taxes s'hauran d'abonar en un únic pagament, abans del començament del període autoritzat, i el fet de no abonar-les, suposarà la pèrdua automàtica de la llicència de parada.

És obligació del titular de la llicència abonar el cànon que cada any estableixi el Ministeri per a la Transició Ecològica per a l'ocupació del domini públic marítimo-terrestre.

 

7. DESPESES

Aniran a càrrec de l'adjudicatari les despeses que siguin necessàries per exercir l'activitat objecte de la llicència.

 

8. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS I PROCEDIMENT PER A L'ADJUDICACIÓ DE LES LLICÈNCIES

L'anunci d'aprovació d'aquestes bases es publicarà en el DOGC, al tauler d'anuncis i a la pàgina web de l'Ajuntament.

Les sol·licituds per a l'obtenció de llicències s'hauran de presentar en el Registre General de l'Ajuntament (passeig de Dintre núm. 29) o per qualsevol altre mitjà legalment establert, durant els 15 dies hàbils a comptar de la seva publicació en el DOGC.

El procediment de concessió de llicències es tramitarà en règim de concurrència competitiva. La concessió de llicències es farà a partir de la comparació entre les diferents sol·licituds presentades, realitzant-se l'atorgament a favor d'aquelles propostes que obtinguin major puntuació d'acord amb els criteris fixats en el punt 9 d'aquestes bases.

Els sol·licitants no podran demanar més d'una llicència.

Les persones físiques no podran sol·licitar una llicència si una persona jurídica de la qual ells en formin part com a soci o com a administrador, també en sol·liciti una.

La sol·licitud de llicència s'haurà de presentar mitjançant la corresponent instància, i haurà d'anar acompanyada en sobre tancat de la següent documentació:

1.- Índex. Una relació de tots els documents inclosos en aquest sobre.

2.- Documentació mínima:

- Full on es continguin les dades de contacte del sol·licitant. Obligatòriament s'haurà de facilitar l'adreça, telèfon fix i/o telèfon mòbil i adreça d'e-mail, i indicació de tipus de producte que vol comercialitzar dels que consten en l'annex 3.

- Document nacional d'identitat o passaport de la persona sol·licitant de la llicència.

- Permís de residència i feina per compte propi (només els nacionals de països que no siguin membres de la Unió Europea)

- Només els nacionals de països que no siguin membres de la Unió Europea hauran d'aportar el certificat d'idoneïtat expedit pel Cos Nacional de Policia.

- Estatuts de la societat, en cas que el sol·licitant de la llicència sigui una persona jurídica. En aquest cas algun dels membres de la societat, haurà de ser l' encarregat d'atendre la parada. L'objecte social haurà d'estar relacionat amb la producció artesanal o manufacturada o amb la venda minorista d'aquests tipus de productes.

- Certificat d'estar al corrent d'obligacions tributàries i de seguretat social, o autorització expressa a favor de l'Ajuntament per consultar aquestes dades, de conformitat amb l'annex núm. 1.

- Dues fotografies de carnet del sol·licitant de la parada.

- Dues fotografies de carnet de la persona que suplirà al titular de la llicència per regir la parada.

- Document nacional d'identitat, passaport, o permís de residència i feina per compte propi de la persona que suplirà al titular de la llicència per regir la parada.

- Alta en l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE), o autorització expressa a favor de l'Ajuntament per consultar aquestes dades, de conformitat amb l'annex núm. 1.

- Pòlissa de responsabilitat civil derivada de l'exercici de l'activitat amb l'últim rebut de pagament amb cobertura mínima de 120.000 euros, o compromís de subscriure aquesta pòlissa en cas de resultar adjudicatari d'una llicència.

- Declaració de no estar incurs en cap prohibició per contractar d'acord amb allò que disposa l'article 60 del Text Refós de la Llei de Contractes del Sector Públic de conformitat amb l'annex núm. 2.

- Carnet d'artesà expedit pel Departament d'Indústria i Comerç de la Generalitat de Catalunya o per alguna altra comunitat autònoma. També s'admetran títols universitaris de Belles Arts, títols d'escoles professionals (inclosos d'altres països dins i fora de las UE) i similars titulacions. Alternativament a la documentació, també s'admetrà el currículum professional del sol·licitant sempre que acrediti la seva experiència laboral i professional en l'àmbit de l'artesania i de la manufactura.

- Memòria d'elaboració dels seus productes: fotos, descripció i/o vídeo, en qualsevol format de suport paper o digital, on es comprovi la forma de producció dels productes. L'Ajuntament es reserva la facultat de comprovar "in situ" en el taller del fabricant el procés productiu, durant el procediment d'atorgament de les llicències.

La memòria haurà d'incloure informació referent a:

- Materials utilitzats per la producció dels productes oferts.

- En cas que es tracti de producte Km0, acreditació d'aquest fet.

- Cursos de formació artística realitzats  Premis assolits

En cas d'aportar fotocòpies, l'Ajuntament podrà requerir al sol·licitant l'aportació de documentació original per poder comprovar la seva autenticitat.

 

9. CRITERIS DE VALORACIÓ DE LES PROPOSTES PRESENTADES

Atès que l'adjudicació de les llicències es fa mitjançant un procediment de concurrència competitiva, les llicències s'atorgaran a les 40 sol·licituds que obtinguin major puntuació, atenent als criteris següents:

- Elaboració dels productes que s'ofereixin en el propi lloc de venda de forma continuada: fins a un màxim de 15 punts.

- Originalitat, qualitat visual i estètica del producte i de la parada:

fins a un màxim de 5 punts.

- Cursos de formació vinculats al lloc de treball:

5 punt per curs fins a un màxim de 25 punts.

- Premis assolits en concursos, certàmens, exposicions, etc.:

5 punt per premi fins a un màxim de 25 punts.

- Artesans que elaborin peces útils, així com els quals utilitzen material reciclat.

Fins a un màxim de 5 punts

Protecció medi ambient i promoció del producte local Km. 0: Es valorarà de 0 a 10 punts.

Justificació que el producte és propi de Blanes o de la comarca de La Selva i/o Maresme, amb el valor afegit d'incloure en la seva oferta la promoció turística i comercial del territori. Es puntuarà:

Si és d'àmbit local 10 punts

Si és d'àmbit comarcal (Selva / Maresme) 5 punts

 

Totes les sol·licituds presentades seran valorades per una Comissió de Valoració, que estarà integrada pels següents membres:

- President: L'Alcalde o regidor en qui delegui.

- El Secretari de l'Ajuntament o Persona en qui delegui

- L'Interventor Municipal o persona en qui delegui

- El Cap d'Enginyeria/Activitats o persona en qui delegui

- Inspector de Via Pública i Mercats

Actuarà com a secretari de la Comissió el Cap d'Enginyeria/Activitats o persona en qui delegui.

La Comissió de Valoració, comprovarà que a les sol·licituds hi figuri tota la documentació requerida per aquestes bases. En cas que manqui alguna documentació, es requerirà per fax o telèfon o correu electrònic a l'adreça d'e-mail facilitada, per tal que l'aporti, en un termini màxim de 5 dies.

Transcorregut aquest termini, i en cas que no es doni compliment al requeriment efectuat per l'Ajuntament es perdrà el dret a resultar adjudicatari d'una llicència.

Un cop valorades totes les propostes, aquestes seran classificades per ordre decreixent de puntuació, i la Comissió de Valoració realitzarà una proposta d'adjudicació a favor de les 40 sol·licituds que hagin obtingut major puntuació. Posteriorment l'atorgament de les llicències es farà mitjançant decret d'Alcaldia, prèvia presentació de la documentació que es detalla a la base 10.

En cas d'empat entre propostes es resoldrà mitjançant sorteig.

Les sol·licituds que no resultin adjudicatàries d'una llicència, quedaran en llista d'espera, en cas que es produeixin renúncies, o vacants.

En cas que el nombre total de parades ofertes no es cobreixi en aquest procediment, l'Ajuntament posteriorment podrà atorgar les parades vacants als rodaires o artesans que ho sol·licitin, sempre i quan reuneixin els mateixos requisits necessaris per concórrer en aquest procediment, prèvia presentació de tota la documentació preceptiva prevista en aquestes bases. En aquest supòsit, les llicències s'atorgaran atenent a l'ordre de presentació de les sol·licituds en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament, a favor de les que s'hagin presentat primer.

 

10. ATORGAMENT DE LA LLICÈNCIA

Amb caràcter previ a l'atorgament de la llicència, l'Ajuntament requerirà als sol·licitants proposats per la comissió de valoració que aportin la següent documentació:

- Justificant d'haver subscrit la pòlissa d'assegurança i d'estar al corrent del seu pagament.

- Resguard acreditatiu d'haver ingressat les taxes establertes en la clàusula 6a d'aquest plec.

- Resguard acreditatiu d'haver constituït una fiança de 200 euros, que romandrà dipositada a la Tresoreria Municipal durant tot el període de vigència de la llicència.

- Justificant que acrediti estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries amb l'Ajuntament.

El Consell Comarcal de la Selva notificarà als titulars de les llicències l'import i els terminis de pagament de les taxes municipals i del cànon que cada any estableix el Ministeri per a la Transició Ecològica, per a l'ocupació del domini públic marítimo-terrestre.

Presentada aquesta documentació, l'Ajuntament atorgarà la llicència a favor dels sol·licitants, i aquests tindran dret a instal·lar les parades.

 

11. CONDICIONS DE LA LLICÈNCIA.

a) El titular de la llicència està obligat al compliment de les obligacions previstes en aquestes Bases i a atendre les ordres facilitades per l'Ajuntament de Blanes.

b) El titular de la llicència prestarà el servei amb diligència i correcció vers als visitants del mercat.

c) Les taxes fixades s'abonaran sempre prèviament a l'inici de la temporada. El no abonament de les taxes suposarà l'extinció immediata de la llicència. El cànon per a l'ocupació del domini públic marítimo-terrestre, s'abonarà quan ho notifiqui el Consell Comarcal de la Selva.

d) El titular de la llicència quedarà obligat al compliment del què disposi la normativa en matèria de treball, en tots els seus aspectes, inclosos els de previsió de riscos laborals i seguretat social.

e) El titular de la llicència serà responsable de tot el material emprat i de tots els danys que pugui ocasionar amb la realització de la seva activitat, responent dels danys que es causin a l'Ajuntament o a tercers. Cada titular tindrà cura del manteniment del seu material. No es podrà utilitzar altre tipus de material, i haurà de ser retirat de la via pública fora de l'horari autoritzat.

f) El titular de la llicència haurà de donar compliment a les seves obligacions fiscals amb el municipi, amb la comunitat autònoma i amb l'estat.

g) L'autorització municipal s'atorga a risc i ventura de la persona que resulti titular.

h) Les llicències tenen caràcter de personals i intransmissibles. El caràcter d'intransmissible ve determinat perquè en cas d'extinció de la llicència, s'oferirà a les sol·licituds que restin en llista d'espera la possibilitat d'obtenir-ne una.

i) Els llocs de venda hauran de ser ocupats personalment pel titular de la llicència municipal o per la persona expressament autoritzada per l'Ajuntament. A aquests efectes el titular de la llicència podrà designar a una persona per tal que atengui la parada, quan aquest no pugui fer-se càrrec personalment.

j) El titular de la llicència i les persones que regentin les parades, tenen el deure d'utilitzar bones formes i modals, cordialitat, amabilitat, educació i respecte en les seves relacions amb els usuaris del servei.

k) Queda prohibit l'ús de la megafonia i d'elements musicals que puguin molestar els usuaris de les platges o del passeig. No es podrà disposar de cap tipus d'element publicitari.

l) El titular de la llicència haurà d'exhibir en lloc visible la targeta d'autorització de l'Ajuntament, i el preu de venda dels productes. Cada titular disposarà d'un lloc assignat fix, i no podrà canviar-lo ni permutar-lo, sense l'autorització de l'Ajuntament.

m) El titular de la llicència haurà de garantir un bon estat de manteniment i higiene dels elements propis de les seves instal·lacions i serà responsable de mantenir l'espai afectat, les instal·lacions i la serva zona d'influència en bones condicions de neteja, salubritat, seguretat i estètica.

n) El titular de la llicència no podrà introduir cap variació en el servei i haurà de vendre o oferir els productes pels quals va sol·licitar autorització. Resta totalment prohibit vendre qualsevol altre producte diferent a l'autoritzat.

o) El titular de la llicència haurà de desmuntar i retirar les instal·lacions al finalitzar cada jornada, no podent quedar cap element de la seva parada en el passeig marítim.

p) No es poden fer servir elements de fabricació industrial ni pintures tòxiques.

q) Es prohibeix tenir animals a la parada, ni de companyia ni com reclam.

r) Atesa la celebració anual del Concurs de Focs d'Artifici, els titulars de llicència afectats per la zona de seguretat, desplegament dels elements pirotècnics i perímetre de dispar, hauran de desplaçar les seves parades seguint les indicacions facilitades per l'Ajuntament.

 

12. DRETS DE L'ADJUDICATARI

L'adjudicatari tindrà el dret d'utilitzar el domini públic d'acord amb les condicions de la llicència per instal·lar la seva parada i vendre els productes.

 

13. DRETS I DEURES DE L'AJUNTAMENT

a) L'Ajuntament tindrà dret a inspeccionar les parades de venda i a realitzar totes aquelles operacions que siguin necessàries per verificar que el titular de la llicència compleix amb les condicions de la mateixa.

b) Cobrament de les taxes i el cànon.

c) En general, a exercir totes aquelles previstes per la normativa sectorial, en relació a la protecció dels béns de domini públic i totes les que siguin necessàries per garantir l'ordre en la zona on s'instal·laran les parades.

 

14. RÈGIM SANCIONADOR

14.1. INFRACCIONS

Les infraccions es qualifiquen com a faltes lleus, greus i molt greus.

Es consideren faltes lleus:

a) Deixar de parar, sense causa justificada ni haver comunicat a l'Ajuntament l'absència, durant el període de "Alta Ocupació" i "Setmana Santa", més de 4 dies. (L'assistència en període de baixa Ocupació es considerarà voluntària i es liquidarà en funció dels dies que s'assisteixi.

b) La manca d'atenció i respecte envers els usuaris el públic o altres titulars de llicències

c) No retirar la parada un cop finalitzada la jornada.

d) La utilització o circulació de vehicles dins de la fira fora de l'horari establert, o el pas per accessos no autoritzats.

e) No tenir a la parada, a disposició de l'autoritat municipal, la llicència municipal.

f) L'incompliment d'allò que disposen aquestes bases i que no estigui qualificat com a falta greu o molt greu.

Es consideren faltes greus:

a) Cridar o utilitzar elements de megafonia per atreure al públic.

b) Cometre 2 infraccions considerades lleus.

c) L'incompliment del deure de neteja i conservació de la parada i l'espai adjacent, ja sigui durant la fira com a la finalització de la mateixa.

d) La venda practicada sense reunir els requisits establerts per la legislació vigent.

e) Deixar la regència de la parada a càrrec d'una persona no autoritzada expressament per l'Ajuntament.

f) Tota venda practicada tant fora dels perímetres i llocs autoritzats, com dels horaris i dies indicats per l'autoritat municipal, o oferir articles no autoritzats.

g) La venda de productes no autoritzats en la llicència o productes no autoritzats o homologats a l'Estat Espanyol.

h) Causar danys per simple negligència, en les instal·lacions o als usuaris.

i) Realitzar prestacions diferents a les autoritzades.

j) Efectuar qualsevol tipus de publicitat en les instal·lacions infringint la vigent Llei de Costes.

k) Dipositar deixalles en qualsevol lloc que no sigui els contenidors de residus sòlids urbans ordinaris o selectius situats a la via pública.

l) Manca de correcció o de cortesia envers els funcionaris municipals adscrits al serveis d'inspecció, Policia Local, Protecció Civil, o d'altres serveis que depenguin directament o indirectament de l'Ajuntament, per part de l'adjudicatari o del seu personal, i el fet de no atendre les seves instruccions.

m) Incompliment per part de l'adjudicatari de les especificacions tècniques ressenyades al pla d'usos de temporada referents a instal·lacions, límits, mesures de seguretat i d'altres per al correcte funcionament de l'activitat autoritzada pel que fa a seguretat, sanitat, etc.

Es consideren faltes molt greus:

a) No retirar les instal·lacions un cop finalitzada la temporada

b) El perill provocat pel mal estat de les instal·lacions i altres elements.

c) No complir amb les normes o disposicions que pugui dictar la Demarcació de Costes de Catalunya del Ministeri de Medi Ambient en relació al servei, o la Generalitat de Catalunya.

d) Tres faltes greus en una temporada equivaldran a una de molt greu.

e) Causar danys importants al mobiliari urbà i/o la resta de parades.

f) La connexió fraudulenta a xarxes elèctriques privades o municipals, de l'empresa subministradora o d'altres anàlogues.

g) El desacatament reiterat de les instruccions de l'autoritat municipal.

h) El traspàs, cessió o sotsarrendament de la parada.

14.2. PENALITATS I PROCEDIMENT SANCIONADOR

Les sancions que podran imposar-se als infractors seran les següents:

- Per les qualificades de caràcter lleu:

a) Advertiment per escrit la primera vegada que es cometi la infracció.

b) Multa fins a 200 €.

- Per les qualificades de greus:

Multa de 200,01 € fins a 600 €. La tercera infracció greu comportarà la pèrdua del dret per assistir a la fira en les properes edicions.

- Per les qualificades de molt greus:

Multa de 600,01 € fins a 3.000 € i l'extinció de la llicència.

Aquestes penalitzacions s'imposaran prèvia audiència de deu dies hàbils als titulars de la llicència. Els òrgans competents per la imposició de les sancions previstes anteriorment seran els següents:

a) Per les faltes lleus i greus, l'Alcalde o regidor delegat en matèria de llicències d'ocupació de via pública.

b) Per les faltes molt greus, la Junta de Govern Local

 

15. EXTINCIÓ DE L'AUTORITZACIÓ

Serà causa automàtica d'extinció de la llicència:

- La mort o incapacitat física del titular de l'autorització o l'extinció de la personalitat jurídica de la societat.

- La manca de pagament de les taxes o del cànon del Ministeri de Medi Ambient.

- Per sanció, de conformitat al que disposa aquest plec de condicions.

- Per renúncia de l'autoritzat.

- Per haver traspassat l'autorització, arrendat o qualsevol altra forma de cessió a tercers.

- Per haver falsejat les dades acreditades en aquesta licitació.

- La imposició de tres faltes greus o una falta molt greu.

 

16. PRERROGATIVES DE L'ADMINISTRACIÓ

L'Ajuntament de Blanes tindrà la prerrogativa d'interpretar qualsevol incidència relacionada amb les llicències.

 

 

ANNEX NÚM. 1. MODEL D' AUTORITZACIÓ A L'AJUNTAMENT PER SOL·LICITUD DE CERTIFICATS

 

En/Na (...), amb DNI núm. (...) , en nom propi o en representació de la societat (...), amb NIF núm. (...), domiciliada a (...), AUTORITZO L'AJUNTAMENT DE BLANES:

1. A sol·licitar a l'Agència Tributària de l'Administració de l'Estat el certificat conforme està al corrent d'obligacions tributàries.

2. A sol·licitar a l'Agència Tributària de l'Administració de l'Estat el certificat conforme està donada d'alta en el corresponent epígraf de l'Impost d'Activitats Econòmiques.

  3. A sol·licitar a la Tresoreria General de la Seguretat Social el certificat conforme està al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social.

Blanes, (...)

 

 

ANNEX NÚM. 2 - DECLARACIÓ RESPONSABLE DE NO TROBAR-SE COMPRÈS EN CAP DE LES CIRCUMSTÀNCIES QUE IMPEDEIXEN CONTRACTAR AMB L'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA ESTABLERTES EN L'ARTICLE 60 DEL TEXT REFÓS DE LA LLEI DE CONTRACTES DEL SECTOR PÚBLIC

 

En/Na (...), amb DNI núm. (...), en nom propi o en representació de la societat (...), amb NIF núm.

(...), domiciliada a (...),

 

DECLARO SOTA LA MEVA RESPONSABILITAT QUE :

1. Tinc plena capacitat jurídica i d'obrar.

2. No em trobo comprès en cap de les circumstàncies que impedeixen contractar amb l'Administració pública determinades en l'article 60 del Reial decret legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de contractes del sector públic

3. Estic al corrent en el compliment de les meves obligacions tributàries.

4. Estic al corrent en el compliment de les meves obligacions amb la Seguretat Social.

Blanes, (...)

 

 

ANNEX NÚM. 3. TIPOLOGIES DE PRODUCTES QUE PODRAN OFERIR LES PARADES

 

CODI TIPOLOGIA

El nombre total de parades és de 40. Per tal de diversificar l'oferta de productes es fixa un nombre màxim de parades per cada un dels tipus de productes detallats a continuació:

01.- Pintors, caricaturistes i altres: 02 parades

02.- Trenes i pentinats: 08 parades

03.- Tatuatges (pintats amb Jenna natural): 02 parades

04.- Minerals i pedres: 03 parades

05.- Cosmètica natural: 02 parades

06.- Tèxtil, bosses, barrets...: 10 parades

07.- Bijuteria o similar: 10 parades

08.- Cuir: 03 parades

 

Si no es cobreixen la totalitat de les parades, l'Ajuntament, si ho considera convenient, podrà modificar el nombre màxim de parades establert per tipus de producte.

 

 

ANNEX NÚM. 4. TIPOLOGIA DE LA CARPA

 

Imagen del artículo EDICTO sobre bases y convocatoria del proceso de selección para el otorgamiento, mediante concurso, de 40 licencias para la ocupación temporal de dominio público en el mercado G (paseo de La Marina), para el período 2024-2027, con paradas desmontables destinadas a la venta de productos de artesanía o manufacturados, dentro de la zona marítimo-terrestre en el paseo de La Marina.
Imagen del artículo EDICTO sobre bases y convocatoria del proceso de selección para el otorgamiento, mediante concurso, de 40 licencias para la ocupación temporal de dominio público en el mercado G (paseo de La Marina), para el período 2024-2027, con paradas desmontables destinadas a la venta de productos de artesanía o manufacturados, dentro de la zona marítimo-terrestre en el paseo de La Marina.

 

Característiques de la Carpa:

- 3 metres x 2 metres

- Acer lacat blanc

- Loneta blanca

- Preu orientatiu: 250 € - 350 €

- Grau d'ignifugació M2 (estàndard)

- Tractament anticorrosiu (recomanable)

 

Elements de fixació - orientacions:

- La carpa és autoportant en condicions habituals

- Les potes posteriors en contacte amb els parterres de sorra, poden clavar-se al terra.

- Tirafons amb brides de sujecció, clavats al terra dels parterres

- Fixacions (vents) amb els elements propis de la parada (taulells, cavallets, etc.)

- Elements de suport i reforç en cas de vent (que han de ser retirats després)

 

Imagen del artículo EDICTO sobre bases y convocatoria del proceso de selección para el otorgamiento, mediante concurso, de 40 licencias para la ocupación temporal de dominio público en el mercado G (paseo de La Marina), para el período 2024-2027, con paradas desmontables destinadas a la venta de productos de artesanía o manufacturados, dentro de la zona marítimo-terrestre en el paseo de La Marina.

 

 

Blanes, 20 de desembre de 2023

 

 

Jordi Hernández Martínez

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14575 {"title":"EDICTO sobre bases y convocatoria del proceso de selección para el otorgamiento, mediante concurso, de 40 licencias para la ocupación temporal de dominio público en el mercado G (paseo de La Marina), para el período 2024-2027, con paradas desmontables destinadas a la venta de productos de artesanía o manufacturados, dentro de la zona marítimo-terrestre en el paseo de La Marina.","published_date":"2024-01-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14575"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Blanes,DOGC,DOGC 2024 nº 9076 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-01-10/14575-edicto-bases-convocatoria-proceso-seleccion-otorgamiento-concurso-40-licencias-ocupacion-temporal-dominio-publico-mercado-g-paseo-marina-periodo-2024-2027-paradas-desmontables-destinadas-venta-productos-artesania-manufacturados-dentro-zona-maritimo-terrestre-paseo-marina https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.