ANUNCIO sobre rectificación de las bases específicas del proceso selectivo para la creación de una bolsa de agentes de la Policía Local (RH-161/2023).

Per Decret d'Alcaldia núm. 2023-608, del dia 15 de desembre de 2023, s'han aprovat els següents acords per la rectificació de les bases específiques del procés de selecció de creació de borsa de treball d'agents de la Policia Local, la qual cosa es fa pública de conformitat amb el que disposa l'article 76 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals:

 

"RESOLC

 

Primer.- Aprovar la modificació de les bases específiques que han de regir el procés de selecció d'una borsa de treball d'agents de la Policia Local, pel sistema de concurs oposició lliure, de conformitat amb les observacions de la Subdirecció General de Suport al Sistema de Seguretat en l'Àmbit Local en els termes exposats a l'antecedent quart d'aquesta resolució.

 

Segon.- Publicar aquest acord i el text íntegre de les bases selectives rectificades al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i al tauler electrònic d'anuncis de la corporació.

 

Tercer.- Disposar que correspon l'obertura d'un nou termini de presentació de sol·licituds des de la publicació de les bases rectificades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), ja que la modificació del text de les bases aprovada a l'acord primer és substancial i afecta els drets d'aspirants no presentats al procés de selecció.

 

Quart.- Traslladar aquesta resolució a la Direcció General d'Administració de Seguretat."

 

Les bases són les que a continuació es relacionen:

 

 

BASES ESPECÍFIQUES REGULADORES DEL PROCÉS DE SELECCIÓ PER LA CONSTITUCIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL D'AGENT DE LA POLICIA LOCAL, EN RÈGIM DE PERSONAL FUNCIONARI INTERÍ, MITJAÇANT EL SISTEMA DE SELECCIÓ DE CONCURS oposició

 

1. OBJECTE DE LES BASES

1.1. És objecte d'aquesta convocatòria la creació d'una borsa de treball, mitjançant el sistema de selecció de concurs oposició lliure, per a cobrir interinament les possibles absències, vacants, etc. del lloc de treball d'agent de la Policia Local, amb un règim de personal funcionari interí de l'Ajuntament d'Artés, o sempre que es requereixi disposar d'aquest personal per atendre necessitats urgents i inajornables de conformitat amb el que estableix la legislació pressupostària o la normativa que en el futur la substitueixi.

1.2. La vigència d'aquesta borsa serà de dos (2) anys, a no ser que en aquest període de temps es dugui a terme una convocatòria del lloc de treball d'agent de la Policia Local de caràcter permanent que prevegi alhora la creació d'una borsa d'interins, o bé s'esgoti la borsa de persones disponibles i calgui dur a terme una nova convocatòria durant aquest termini de dos anys.

 

2. CARACTERÍSTIQUES del LLOC DE TREBALL

Denominació del lloc de treball: Agent de la Policia Local

Naturalesa: Funcionari/ària interí/na

Jornada: Completa (100%), 37,5 hores/setmana, distribuïdes en torns de treball segons quadrant.

Grup de classificació: C1

Complement de destí: 15

Complement específic: 986,36 euros bruts/mensuals

Total retribució bruta: 2.203,16 euros bruts/mensuals l'any 2023

Les funcions bàsiques del lloc de treball d'agent de la Policia Local son les que puguin ser encomanades al personal funcionari interí d'acord amb la Llei 16/1991, de 19 de juliol, de les policies locals, i especialment tenint en compte que el personal interí de les policies locals, sempre que no sigui funcionari o funcionària de carrera en qualsevol altre cos policial, ha d'exercir les funcions que s'assigna a les policies locals en les lletres a), b), d), f), g), h), i), j) i k) de l'article 11 de la Llei 16/1991, llevat de la protecció de les autoritats i l'ordenació i senyalització del trànsit.

 

3. REQUISITS DE PARTICIPACIÓ A LA CONVOCATÒRIA

Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants hauran de reunir els requisits següents el darrer dia de presentació de sol·licituds:

3.1. NACIONALITAT

Per participar en aquesta convocatòria serà necessari tenir la nacionalitat espanyola de conformitat amb la legalitat vigent.

3.2. EDAT

Haver complert 18 anys, com a mínim, abans de l'acabament del termini de presentació de sol·licituds, i no excedir l'edat establerta com a màxima per a la jubilació forçosa.

Per a la determinació de l'edat s'utilitzarà la denominada interpretació biològica, segons la qual es considera que un moment després de la data d'aniversari s'ha deixat de tenir l'edat màxima abans esmentada.

3.3. TITULACIÓ

Estar en possessió o en condicions d'obtenir la titulació acadèmica oficial de Batxillerat o Tècnic/a, o bé una titulació equivalent.

Aquestes titulacions podran ser substituïdes pel document acreditatiu d'haver abonat la taxa per a la seva expedició.

En cas que la titulació hagi estat obtinguda a l'estranger, caldrà que les persones aspirants estiguin en possessió d'algun dels títols reconeguts a Espanya de conformitat amb el que estableix la normativa vigent, o tinguin concedida la corresponent homologació per l'autoritat competent en la matèria.

3.4. CONEIXEMENT DE LLENGUA CATALANA

Les persones aspirants hauran d'acreditar un coneixement de la llengua catalana equivalent al nivell intermedi (B2) de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Les persones que no acreditin documentalment aquest requisit hauran de realitzar la prova de nivell que estableixen aquestes bases específiques.

3.5. CARNET DE CONDUIR

Estar en possessió del carnet de conduir B.

3.6. ALÇADA MÍNIMA

Les persones aspirants hauran de tenir una alçada mínima de 1,55m les dones i 1,65m els homes.

3.7. PAGAMENT DE LA TAXA

Les persones aspirants hauran d'abonar la taxa de drets d'examen per import de 45,00.-€, tal com s'estableix en la base quarta d'aquestes bases específiques.

3.8. CAPACITAT FUNCIONAL

Complir les condicions exigides per exercir les funcions que puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el reglament del cos de la Policia Local.

3.9. HABILITACIÓ

No haver estat condemnat/da per cap delicte. No estar inhabilitat/da per l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

3.10. INCOMPATIBILITAT

No trobar-se afectat/da per cap causa d'incompatibilitat establerta per la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del Personal al Servei de les Administracions Públiques.

 

4. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS DE PARTICIPACIÓ

Tota documentació que es presenti per participar en el procés selectiu haurà d'estar redactada en una de les dues llengües oficials a Catalunya: català o castellà.

La documentació que no estigui redactada una d'aquestes dues llengües s'haurà de presentar traduïda per traducció jurada.

4.1. TERMINI DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Les sol·licituds d'admissió per prendre part en aquest procés selectiu s'hauran de presentar al Registre General de l'Ajuntament d'Artés dins del termini improrrogable de vint (20) dies hàbils, a comptar des del dia següent al de la publicació de la convocatòria del procés selectiu al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

4.2. PUBLICACIONS

Les bases específiques i la convocatòria es publicaran íntegrament al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i al tauler electrònic d'anuncis de l'Ajuntament.

La resta d'actes, notificacions, publicacions i anuncis successius relacionats amb aquesta convocatòria es publicaran exclusivament al tauler d'anuncis municipal.

4.3. CONTINGUT DE LA SOL·LICITUD DE PARTICIPACIÓ

Per participar en aquesta convocatòria, el/la candidat/a haurà de presentar una sol·licitud d'acord amb el model aprovat per l'Ajuntament d'Artés, en la qual es declari sota la seva responsabilitat que compleix amb tots els requisits per participar en el procés i que accepta el contingut de les bases.

La veracitat de les dades que es facin constar en la sol·licitud és responsabilitat de la persona que concorri a les proves selectives.

A les sol·licituds de participació caldrà adjuntar exclusivament la documentació acreditativa del compliment dels requisits de participació en el procés selectiu següent:

- Fotocòpia del DNI o del document acreditatiu de la nacionalitat

- Fotocòpia del títol acadèmic exigit a l'apartat 3.3 d'aquestes bases.

- Fotocòpia de la documentació acreditativa d'estar en possessió del nivell B2 de català.

- Carnet de conduir B2.

- Justificant de pagament de la taxa de drets d'examen.

Les persones aspirants no hauran de presentar documentació ja aportada amb anterioritat a l'Ajuntament d'Artés, sempre i quan es compleixin els següents requisits:

- La documentació ja consti efectivament en expedients del servei de recursos Humans de l'Ajuntament d'Artés, ja sigui en l'expedient personal o en altres processos selectius.

- S'indiqui de forma expressa a la sol·licitud de quina documentació es tracta i en quin expedient específic es pot consultar.

4.4. PAGAMENT DE LA TAXA DE DRETS D'EXAMEN

Al presentar les sol·licituds, els/les aspirants hauran de satisfer els drets d'examen que es fixen en l'import de 45,00.-€. El pagament d'aquesta taxa es farà efectiu mitjançant l'ingrés al compte corrent de l'Ajuntament següent: ES12 0182 6035 4402 0167 5669.

Juntament a la sol·licitud de participació caldrà adjuntar el resguard acreditatiu del pagament de la taxa, ja que en cas contrari es declararà exclòs a l'aspirant.

4.5. FORMA DE PRESENTACIÓ DE la SOL·LICITUD de participació

Les sol·licituds de participació es podran presentar de forma presencial o de forma electrònica.

Per presentar la sol·licitud electrònicament, s'haurà de fer a través de la seu electrònica (https://artes.eadministracio.cat), dins el catàleg de tràmits - Administració General - Recursos Humans, obrint el tràmit anomenat "Procés de selecció d'una borsa de treball d'agent de la Policia Local".

En cas de tramitació presencial, el model d'instància per participar en aquest procés estarà a disposició dels aspirants a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). La sol·licitud s'haurà de presentar al registre general de l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament d'Artés:

Carrer Barquera, 41, baixos

08271 Artés - Barcelona

Tel. 93 830 50 01

Horari:

- Període setembre-maig: Dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 hores, i els dilluns a la tarda de 15:00 a 17:30 hores.

- Període juny-agost: Dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 hores

Les sol·licituds de participació també es podran presentar en altres registres públics habilitats i a les oficines de correus, sempre que es compleixin els requisits que estableixen l'art. 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de las Administracions Públiques i l'art. 31 del Reglament estatal de serveis postals (RD 1829/99). En el cas que s'opti per presentar la sol·licitud en altres registres públics habilitats diferents al propi del de l'Ajuntament o a les oficines de correus, s'haurà d'enviar un correu electrònic (recursoshumans@artes.cat) amb còpia de la sol·licitud degudament registrada o segellada i de la documentació presentada.

4.6. FORMA DE PRESENTACIÓ DELS MÈRITS

La documentació acreditativa dels mèrits a valorar en la fase de concurs no s'ha de presentar per les persones aspirants en el moment de fer la sol·licitud de participació de la convocatòria, ja que una vegada finalitzada la fase d'oposició s'obrirà un termini d'almenys tres (3) dies hàbils per presentar aquesta documentació, només per les persones aspirants que hagin obtingut la qualificació mínima establerta per superar la fase d'oposició.

Aquesta documentació es podrà presentar de forma presencial o electrònica en la forma que es preveu a l'apartat 4.4 anterior, utilitzant el tràmit d'"Instància General".

Als efectes d'acreditar els mèrits, les persones aspirants hauran de presentar la següent documentació:

- Per a l'acreditació de l'experiència professional: pels serveis prestats a una administració pública caldrà aportar la certificació de secretaria o de l'òrgan competent en matèria de personal (certificat de serveis prestats), en el qual hi haurà de constar de forma clara i expressa el lloc de treball, el grup, règim jurídic i període de prestació de serveis.

- Per a l'acreditació de la formació acadèmica reglada: caldrà aportar el títol, certificat o diploma expedit per l'organisme oficial, administració pública, col·legi professional o centre d'ensenyament oficial autoritzat. Per acreditar les titulacions acadèmiques es poden aportar els documents acreditatius d'haver abonat la taxa oficial per a la seva expedició.

- Per a l'acreditació de la formació contínua i resta de mèrits: n'hi haurà prou amb l'aportació de la fotocòpia del document que acrediti haver realitzat la mateixa expedit per l'òrgan competent on consti la durada en hores dels cursos al·legats, o bé la documentació acreditativa del mèrit en qüestió.

 

5. TRACTAMENT DE DADES PERSONALS

La presentació de la sol·licitud suposa el consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en el procés selectiu i per a la resta de la tramitació.

D'acord amb l'art. 28 de la llei 39/2015, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, es presumeix que la consulta o obtenció és autoritzada per les persones interessades, tret que consti en el procediment la seva oposició expressa o la llei especial aplicable requereixi consentiment exprés.

L'Ajuntament d'Artés tracta les dades personals de les persones sol·licitants i de les persones seleccionades en els processos selectius amb la finalitat de gestionar la seva sol·licitud i les actuacions objecte de les corresponents convocatòries, i es sotmet a les obligacions previstes en el Reglament Europeu 2016/679, de 27 d'abril, General de Protecció de Dades (RGPD en endavant), i la resta de normativa complementària.

L'Ajuntament realitzarà les tasques necessàries perquè s'acompleixin els principis i deures establerts en la normativa vigent sobre la matèria, per garantir que no hi ha risc per als drets i llibertats de les persones sol·licitants i de les persones seleccionades.

Per a qualsevol consulta o queixa relacionades amb el tractament de les dades, les persones interessades tenen dret a contactar amb el delegat de protecció de dades a través de la bústia: dpd.ajartes@diba.cat, o a l'adreça de contacte DSTSC-SAMSE, Recinte Mundet-Migjorn, Bloc B (2a planta). Pg. Vall d'Hebron, 171 (08035 Barcelona) i telèfon 93.472.65.00. Si ho consideren oportú, també poden presentar una reclamació davant l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT).

Les dades facilitades per les persones interessades no es cediran ni es transferiran sense en consentiment d'aquestes o una previsió legal, i aquestes persones podran exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació al tractament de dades d'acord amb la legislació vigent.

Les dades referents a domicili, telèfon i adreça que apareixen en la sol·licitud es consideraran úniques vàlides als efectes de notificacions i serà la responsabilitat exclusiva de les persones interessades dels errors en la seva consignació i la comunicació a l'Ajuntament d'Artés de qualsevol canvi.

 

6. ADMISSIÓ DE LES PERSONES CANDIDATES

L'identificador de les persones aspirants als processos selectius serà el seu DNI, que s'encriptarà de conformitat amb les orientacions de l'agència espanyola de protecció de dades, de manera que es publicaran els dígits que ocupen les posicions quarta, cinquena, sisena i setena, de la forma següent: ***XXXX**.

Aquest sistema d'identificació es farà servir en la publicació de les diferents fases del procés selectiu amb l'objectiu de garantir l'anonimat de les persones aspirants, a excepció de la llista de persones admeses i excloses que es publicarà tal i com es recull en els apartats següents.

6.1. LLISTA PROVISIONAL DE PERSONES ADMESES I EXCLOSES

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, en el termini màxim de trenta (30) dies, el President de la corporació, o l'autoritat en qui hagi delegat, dictarà una resolució en la qual es declararà aprovada provisionalment la llista de persones admeses i excloses.

La resolució anterior també contindrà les persones exemptes d'haver de fer la prova de coneixements de llengua catalana, la composició del Tribunal qualificador i les persones assessores i/o observadores amb els seus respectius suplents, i fixarà el lloc, la data i l'hora d'inici de les proves.

Un extracte d'aquesta resolució es publicarà al tauler electrònic de la corporació, fent constar el nom i dos cognoms de tothom qui, d'una manera o una altra, participi en el procés de selecció com a aspirant, tribunal, assessor/a, etc., a fi de facilitar l'exercici dels drets que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic, sobre abstenció i recusació, i de conformitat amb La llei de transparència, accés a la informació i bon govern.

6.2. LLISTA DEFINITIVA DE PERSONES ADMESES I EXCLOSES

Les persones aspirants disposaran d'un termini de deu (10) dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació en el tauler d'anuncis de la resolució indicada a l'apartat anterior, per formular davant el President de la corporació les reclamacions i/o al·legacions que estimin oportunes, amb la intenció d'esmenar els defectes que s'hagin pogut produir, o bé per adjuntar documentació que es requereix a la convocatòria.

Si en aquest termini de deu (10) dies hàbils no s'ha produït cap reclamació o al·legació, la llista passarà a ser definitiva sense necessitat d'una nova publicació ja que es considerarà elevada a definitiva la llisa provisional de persones admeses i excloses.

Pel cas que les persones aspirants presentin al·legacions i/o esmenes en el termini indicat, el President de la corporació disposarà d'un termini de trenta (30) dies per dictar una nova resolució aprovant la llista definitiva de les persones aspirants admeses i excloses i de les exemptes de fer la prova de coneixements de llengües. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entenen desestimades.

Un extracte d'aquesta resolució es publicarà al tauler electrònic de la corporació en la forma prevista a l'apartat anterior.

6.3. MOTIUS D'EXCLUSIÓ

Als efectes d'admissió es tindran en compte les dades i la documentació que les persones aspirants hagin fet constar a la sol·licitud.

Les persones excloses son aquelles que no disposen, o no acrediten, totes les condicions i requisits per participar al procés selectiu, o bé han lliurat la sol·licitud fora del termini reglamentari.

En les resolucions provisionals i definitiva de persones admeses i excloses es farà constar el motiu de l'exclusió dels aspirants.

 

7. COMPOSICIÓ I ACTUACIÓ DE L'ÒRGAN TÈCNICN DE SELECCIÓ

L'òrgan tècnic de selecció, també anomenat tribunal qualificador, serà col·legiat i es regularà per allò establert a la secció tercera de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

El tribunal qualificador estarà constituït per un nombre de cinc membres, un dels quals serà nomenat president i un altre secretari amb veu i vot, i haurà de tendir a la paritat entre homes i dones tal com estableix la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva d'homes i dones, d'acord amb la següent distribució:

President/a: el cap de la Policia Local d'Artés.

Vocalies:

- Un/a representant de la Direcció General d'Administració de Seguretat.

- Un/a representant de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

- Un/a funcionari/ària de carrera de qualsevol administració pública.

Secretari/a: un funcionari/ària de carrera de la corporació.

El tribunal ha d'estar integrat, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars.

La designació nominal del tribunal es farà pública en la resolució del President de la corporació per la qual s'aprovi la llista provisional de persones admeses i excloses a que s'ha fet referència a la base sisena.

El personal d'elecció o de designació política, els funcionaris interins, el personal laboral temporal i el personal eventual no podran formar part dels òrgans de selecció.

La pertinença als òrgans de selecció serà sempre a títol individual i no podrà ser ostentada en representació o per compte d'altres.

7.1. PERSONES ASSESSORES, COL·LABORADORES I OBSERVADORES

El Tribunal podrà acordar, si així ho considera convenient, la incorporació de persones assessores especialistes, amb veu i sense vot, per col·laborar en alguna de les proves o exercicis, d'acord amb les respectives especialitats tècniques.

Els representants dels treballadors tenen dret a rebre informació sobre els processos selectius pel que fa a les bases de les convocatòries, la composició dels tribunals de selecció, la composició de les proves d'accés, la data-hora-lloc dels exercicis i les incidències esdevingudes en el procés selectiu.

A l'efecte del que preveu el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès als processos selectius de personal i provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, a petició de la corporació l'òrgan competent en matèria de política lingüística nomenarà una persona per tal que assessori el tribunal qualificador en relació amb la prova de coneixements de la llengua catalana, amb veu i sense vot.

Les persones assessores, col·laboradores i observadores estan sotmeses a les mateixes responsabilitats que les persones membres dels òrgans tècnics de selecció.

Així mateix podran estar presents, en qualitat d'observadors/es, els representants de dels treballadors/es.

7.2. ABSTENCIÓ I RECUSACIÓ DELS VOCALS I DE LES PERSONES ASSESSORES, COL·LABORADORES I OBSERVADORES

L'abstenció i recusació dels membres de l'òrgan de selecció i de les persones assessores, col·laboradores i observadores s'ajustarà al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic (LRJSP).

Els membres del tribunal que hagin d'abstenir-se perquè es trobin en alguna de les circumstàncies que preveuen els articles anteriors o bé hagin impartit cursos o treballs per a la preparació d'aspirants a proves selectives els dos anys anteriors a la publicació de la convocatòria, caldrà que ho notifiquin al servei de Recursos Humans de l'Ajuntament d'Artés.

Igualment, les persones aspirants podran exercir el seu dret a la recusació quan concorrin les circumstàncies previstes d'acord amb la normativa.

7.3. ACTUACIONS DE L'ÒRGAN DE SELECCIÓ

El tribunal qualificador no pot constituir-se sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, ja siguin titulars o suplents indistintament, ni sense la presencia del la presidència i secretari o secretària, o de les persones que els substitueixin.

El funcionament del tribunal s'ha d'adequar a les normes pròpies dels òrgans col·legiats que preveu la LRJSP. Totes les decisions s'adoptaran per majoria de vots presents i, en cas d'empat, la presidència podrà exercir el seu vot de qualitat.

Els membres del tribunal hauran d'observar l'oportuna confidencialitat i el secret professional en tot el que fa referència a les qüestions tractades en les reunions que es duguin a terme.

L'òrgan de selecció actuarà amb plena autonomia i els seus membres seran plenament responsables de l'objectivitat del procediment, de l'estricte compliment de les bases de la convocatòria i dels terminis establerts per a la realització i qualificació de les proves i publicació dels resultats.

Així mateix, l'òrgan de selecció està facultat per resoldre els dubtes i incidències que es presentin durant el procés selectiu i prendrà els acords necessaris pel correcte desenvolupament del procés en tot allò no previst a les bases que regulin el procés, així com per decidir sobre les peticions d'adaptacions de les proves que efectuïn les persones participats en els processos.

El tribunal qualificador adoptarà les mesures necessàries per garantir que les proves o els exercicis de la fase d'oposició que siguin escrits i no hagin de ser llegits davant d'ell es puguin corregir sense que es conegui la identitat de les persones aspirants que hi participen. Així mateix, no corregiran les proves o els exercicis d'aquells candidats on figuri el nom, signatura, marques o signes que permetin conèixer la seva identitat.

En tot cas, en qualsevol moment del procés el tribunal pot requerir als aspirants l'acreditació de la seva personalitat mitjançant la presentació de qualsevol document oficial d'identificació.

7.4. INDEMNITZACIONS PER ASSISTÈNCIA

Les indemnitzacions per assistència dels membres del tribunal que no formin part de la plantilla de l'Ajuntament d'Artés s'acreditaran d'acord amb el que disposi la normativa vigent en cada moment.

A aquests efectes, la categoria del tribunal serà la que correspongui d'acord amb el grup de la plaça convocada.

 

8. DESENVOLUPAMENT DE LES PROVES DEL PROCÉS SELECTIU

El procediment de selecció serà el de concurs oposició, d'acord amb el que estableix l'article 61 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, i l'article 35.1 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les Policies Locals.

El procés selectiu constarà de tres fases: una fase d'oposició, una altra de valoració de mèrits i una fase final de reconeixement mèdic amb la següent proporció:

- Fase d'oposició. Suposarà el 75% del total de la puntuació màxima a assolir, de caràcter obligatori i eliminatori.

- Fase de concurs. Suposarà el 25% del total de la puntuació màxima a assolir, sense caràcter obligatori ni eliminatori.

- Fase de reconeixement mèdic. Amb resultat apte/no apte, de caràcter obligatori i eliminatori.

8.1. NORMES GENERALS DE L'EXECUCIÓ DE LES PROVES

El tribunal qualificador haurà de vetllar especialment per tal que les proves a superar tinguin connexió amb l'adequació al desenvolupament de les funcions de les places i llocs convocats.

El dia, l'hora i el lloc d'inici de la primera prova es publicarà juntament amb la resolució que aprovi la llista provisional de persones admeses i excloses a què s'ha fet referència a la base setena, i es publicarà al tauler d'anuncis com a mínim, amb deu (10) dies d'antelació a l'inici de les proves.

La data, l'hora i l'inici de les proves successives seran determinats pel tribunal i se'n donarà publicitat juntament amb la publicació de les puntuacions i resultats de la prova anterior al tauler d'anuncis, per facilitar-ne la màxima divulgació. Amb aquesta publicació es considerarà realitzada l'oportuna notificació a les persones interessades.

Les persones aspirants han de comparèixer a les diferents proves amb el DNI o document identificatiu anàleg, ja que si no el presenten no podran dur a terme les proves i seran definitivament excloses del procés selectiu.

Si el tribunal té coneixement en algun moment del procés selectiu que algun dels aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, podrà proposar, amb l'audiència prèvia de la persona interessada, la seva exclusió i, si s'escau, es posaran en coneixements de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

Per a cadascuna de les proves es realitzarà una única crida.

Les persones aspirants que no compareguin en el lloc, data i hora assenyalats seran definitivament excloses del procés selectiu, excepte si l'absència en el moment de realització de la prova és per causes de força major.

Es consideraran causes de força major les següents:

a) Hospitalització per embaràs de risc.

b) Hospitalització per causa de part.

c) Hospitalització o ingrés a urgències com a conseqüència d'una malaltia greu (segons el Reial decret 1148/2011, de 29 de juliol) o accident in itinere

d) Intervenció mèdica urgent per risc per la vida de la persona aspirant.

e) Qualsevol altra causa valorada lliurement per part del tribunal en base a la justificació i/o acreditació realitzada per l'aspirant.

Les persones aspirants disposaran d'un termini de quaranta vuit (48) hores per acreditar davant del tribunal la causa de força major que ha motivat l'absència el dia de la prova.

El Tribunal qualificador realitzarà una nova crida per les persones aspirants que hagin pogut realitzar la prova el dia previst en els casos d'absència per força major anteriorment previstos per dur a terme la mateixa, com a màxim, en el termini de deu (10) dies des de l'alta hospitalària o quan ho consideri oportú en funció de la causa de força major.

8.2. PUBLICITAT DE RESULTATS DE LES PROVES

Els extractes de les actes amb el resultats de cada prova i l'anunci de les dates de les proves subsegüents es faran públiques al tauler electrònic de la corporació. També es poden consultar trucant al serveis de recursos humans de l'Ajuntament d'Artés.

Les resultats de les diferents proves es publicaran amb el DNI encriptat per garantir la confidencialitat dels aspirants. En l'acta final sí que es faran constar els noms i cognoms de les persones seleccionades i de les que conformin les borses de treball.

8.3. FASE D'OPOSICIÓ (30 PUNTS)

La puntuació màxima a obtenir en aquesta fase serà de 30 punts. Aquesta fase constarà de quatre (4) exercicis obligatoris i eliminatoris, que es desenvoluparan de la manera següent:

 

Primer exercici: Prova de coneixements culturals. De caràcter obligatori i eliminatori (30 punts)

Consistirà en contestar, en un període màxim de 30 minuts, un qüestionari tipus test de 30 preguntes amb respostes alternatives, que seran proposades pel tribunal qualificador basades en coneixements de cultura general a un nivell concordant amb el del títol acadèmic requerit a la convocatòria i d'actualitat política, social i cultural per valorar els coneixements generals de les persones aspirants, en la proporció següent: un 50% de preguntes relatives a cultura general i el 50% restant relatives a coneixements sobre l'actualitat social, cultural i política.

L'exercici es valorarà de 0 a 30 punts. Per a la superació de la prova l'aspirant haurà d'obtenir una puntuació mínima de 15 punts.

Per a la puntuació d'aquest exercici s'utilitzarà la fórmula següent:

Puntuació = [ C - (E x 0,25) / P ] x 30

C= respostes correctes

E= respostes errònies

P= total de preguntes

 

Segon exercici: Prova lingüística de coneixement de llengua catalana. De caràcter obligatori i eliminatori (apte/no apte)

Per tal d'acreditar els coneixements de la llengua catalana exigits a la base tercera d'aquestes bases específiques, les persones aspirants hauran de realitzar exercicis gramaticals i de comprensió escrita i oral que acreditin el coneixement d'aquesta llengua adaptat al nivell intermedi (B2), d'acord amb els criteris emprats per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

La qualificació d'aquesta prova és d'apte o no apte. Les persones que obtinguin una qualificació de no apte seran excloses de la convocatòria.

Queden exemptes de realitzar aquesta prova les persones aspirants que acreditin documentalment, com a màxim fins el mateix dia de realització de la prova abans d'iniciar-se la mateixa, posseir el certificat de nivell intermedi de català (B2) emès per la Direcció General de Política Lingüística en base a l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre (DOGC núm. 5511, de 23-11-2009), per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril (DOGC núm. 5610, de 19-04-2010), o bé aportant certificat expedit per l'Institut públic, especificant el nivell d'equivalència. En cap cas, les notes, o el títol de Graduat/da Escolar, l'ESO, Batxillerat o FP, serviran per demostrar l'equivalència del nivell de català.

Poden restar igualment exemptes de realitzar aquesta prova les persones aspirants que, en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de personal funcionari o laboral a llocs de treball a l'administració pública, hagin superat una prova o un exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell o superior al que s'esmenta, sempre i quan aportin la documentació que acrediti aquesta circumstància emesa per l'òrgan competent.

Per a la resta d'aspirants, aquesta prova serà obligatòria i eliminatòria.

Per realitzar aquest aprova el tribunal comptarà amb l'assessorament d'una persona tècnic especialitzada en normalització lingüística.

 

Tercer exercici: Proves d'aptitud física. De caràcter obligatori i eliminatori. (apte/no apte)

Aquesta prova té per objecte comprovar, entre d'altres, les condicions de força, agilitat, rapidesa i resistència de les persones aspirants. Constarà de les subproves que s'especifiquen a l'Annex I d'aquestes bases.

Per dur a terme les proves és obligatori que les persones aspirants portin roba i calçat esportiu.

Per a la realització d'aquesta proves les persones aspirants hauran de lliurar al tribunal en el moment de la prova un certificat mèdic oficial en el que es faci constar que reuneixen les condicions físiques necessàries per a portar-les a terme, de data no superior a 3 mesos anteriors a la realització de la prova efectivament. La no presentació d'aquest certificat comporta l'exclusió automàtica de l'aspirant del procés selectiu.

Així mateix, les persones aspirants assumeixen la responsabilitat de complir les condicions físiques necessàries per desenvolupar els exercicis físics que es descriuen a l'Annex I.

Aquest exercici es qualifica d'apte o no apte. Per a la qualificació d'apte caldrà obtenir 5 o més punts de mitjana aritmètica de les puntuacions obtingudes a les diferents subproves. Una subprova puntuada en 0 punts comporta l'eliminació de l'aspirant del procés selectiu.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal comptarà amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en educació física.

 

Quart exercici: Prova psicotècnica. De caràcter obligatori i eliminatori. (apte/no apte)

Consisteix en una bateria de tests objectius que compleixin els requisits de validesa i fiabilitat i hagin estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança dels resultats obtinguts.

Aquest exercici ha de contenir, com a mínim, proves aptitudinals i proves de personalitat adequades a l'exercici de les funcions policials, que podrà ser complementada amb una entrevista personal a criteri dels tècnics que l'examinin. A les entrevistes hi assistirà com a mínim un membre del tribunal qualificador.

La qualificació d'aquesta prova és d'apte o no apte. Les persones que obtinguin una qualificació de no apte seran excloses de la convocatòria.

Es podran concertar els serveis especialitzats per a la valoració i correcció dels tests amb organismes, empreses o tècnics especialistes Els tècnics faran un dictamen succint del perfil caracterològic de cada persona aspirant i la proposta de qualificació. Aquest dictamen serà vinculant pel tribunal.

La falsedat demostrada en les respostes comportarà l'eliminació de l'aspirant.

 

8.4. FASE DE CONCURS (10 PUNTS)

Superaran la fase d'oposició les persones aspirants que hagin obtingut la qualificació mínima requerida en cadascuna de les proves de la fase d'oposició.

La fase de concurs es valorarà amb un total de 10 punts i no tindrà en cap cas caràcter eliminatori, i la seva valoració es sumarà als resultats obtinguts a la fase d'oposició. La puntuació obtinguda en aquesta fase no pot ser aplicada en cap cas per superar la fase d'oposició.

La fase de concurs consistirà en la valoració dels mèrits al·legats i acreditats documentalment per les persones que hagin superat la fase d'oposició, essent la data límit fins a la qual es valoraran els mèrits el dia en que finalitzi el període de presentació de sol·licituds per participar en el procés selectiu, amb la qual cosa el tribunal qualificador no valorarà cap document de data posterior a la finalització d'aquest termini.

Transcorregut el termini de presentació de mèrits previst a l'apartat 4.6 d'aquestes bases, l'òrgan tècnic de selecció durà a terme una primera valoració dels mèrits, de caràcter provisional, que es publicarà al tauler electrònic d'anuncis de la corporació.

Les persones aspirants disposaran d'un termini de deu (10) dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació de la valoració provisional, per presentar davant del Tribunal les al·legacions juntament amb la documentació acreditativa que considerin oportunes.

Un cop analitzades les al·legacions presentades, el Tribunal qualificador publicarà la valoració definitiva dels mèrits.

 

Resum de la valoració de mèrits:

 

Mèrits

Valoració màxima

Antiguitat

4 punts

Titulacions acadèmiques

2 punts

Formació professional

2 punts

Llengua catalana

1 punt

Recompenses i distincions

1 punts

Total

10 punts

 

 

El barem de valoració de mèrits (10 punts) és el següent:

a) Antiguitat (màxim 4 punts): es valorarà de la forma següent:

- Per haver exercit com a agent de la Policia Local a l'Ajuntament d'Artés, per cada mes complet de treball, 0,15 punts.

- Per haver exercit com a agent de Policia Local en altres ajuntaments, per cada mes complet de treball, 0,10 punts.

- Per haver exercit com a agent en altres cossos policials, a raó de 0,05 punts per mes treballat.

Es considera que un mes de treball comprèn 30 dies.

b) Titulacions acadèmiques (màxim 2 punts):

- Titulació de Grau universitari: 1 punt.

- Titulació de Màster universitari: 2 punts.

En cas de presentar diverses titulacions acadèmiques, es valorarà exclusivament la titulació acadèmica de nivell superior. Per tant, per exemple, si es presenta la titulació de Grau universitari i la titulació de Màster universitari, únicament es valorarà el Màster universitari (2 punts), ja que la titulació de Grau universitari és pressupòsit necessari per accedir als estudis de Màster.

c) Formació professional (màxim 2 punts): per l'assistència a cursos, seminaris i jornades organitzats o reconeguts per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i la Diputació de Barcelona, i sense que pugui comptabilitzar-se el curs específic per l'accés a agent de policia organitzar per l'ISPC, segons l'escala següent:

- Cursos fins a 15h: 0,10 per curs.

- Cursos de 16h a 50h: 0,20 per curs

- Cursos de 51 a 100h: 0,30 per curs.

- Cursos de més de 100h: 0,50 per curs

d) Coneixement de llengua catalana (màxim 1 punt): es valorarà estar en possessió de:

- Certificat de nivell de suficiència de català (nivell C1): 0,5 punts.

- Certificat de nivell superior de català (nivell C2): 1 punt.

e) Recompenses i distincions (màxim 1 punt): es valoraran les recompenses i distincions pròpies dels cossos de la policia local o la resta de forces i cossos de seguretat quan siguin rellevants en relació amb les funcions de la categoria d'agent, fins a un màxim d'1 punt.

8.5. FASE DE RECONEIXEMENT MEDIC. DE CARÀCTER OBLIGATORI I ELIMINATORI (APTE/NO APTE)

Consisteix en un reconeixement mèdic, fet per metges o metgesses col·legiats, per comprovar que no es detecta en les persones aspirants l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l'Annex II d'aquesta convocatòria, així com per comprovar el compliment del requisit d'alçada mínima de la base tercera.

Aquesta prova la realitzaran els aspirants que hagin superat el procés selectiu a mesura que l'Ajuntament necessiti cobrir vacants temporals, de forma que quan es requereixi el nomenament d'un/a funcionari/ària interí/na es cridarà en primer lloc a l'aspirant que hagi obtingut les majors puntuacions, i així successivament en funció del nombre de places a cobrir.

Per a la realització d'aquesta prova, les persones aspirants seran convocades individualment amb expressió de la data, hora i lloc on es portaran a terme.

Aquesta prova és eliminatòria i les persones aspirants seran declarades aptes o no aptes. Els professionals als quals s'encarregui la realització de la prova mèdica lliuraran al Tribunal un informe de la persona aspirant indicant si és apte o no apte, essent declarades excloses les persones que obtingut la qualificació de no apte.

En cas que qualsevol de les persones cridades a la prova mèdica es produís alguna baixa voluntària o per desqualificació, s'avisarà a l'aspirant següent de la llista per ordre de puntuació.

L'òrgan competent per al nomenament com a funcionari interí serà l'encarregat de comprovar la superació d'aquesta prova en el moment previ a procedir al seu nomenament cada vegada que calgui recórrer a aquesta borsa per cobrir una vacant temporal.

 

9. QUALIFICACIÓ GLOBAL I LLISTA DE PERSONES APROVADES

La qualificació global de cada persona aspirant serà la suma de les qualificacions obtingudes en el conjunt de fases d'oposició i concurs, sempre i quan s'hagin superat les successives proves eliminatòries.

En cas d'empat en la puntuació final, l'ordre s'establirà atenent al següents criteris de desempat per ordre de preferència:

1. En primer lloc, es resoldrà l'empat en favor de la persona aspirant que obtingui la major puntuació en la prova de coneixements culturals (primer exercici de la fase d'oposició).

2. Si persisteix l'empat, en segon lloc aquest es resoldrà en favor de la persona aspirant que obtingui la major puntuació en l'apartat a) antiguitat de la valoració de mèrits.

3. Finament, si persisteix l'empat, el tribunal qualificador serà competent per establir un altre criteri objectiu de desempat entre les persones aspirants.

Finalitzada la valoració de mèrits, l'òrgan de selecció publicarà els resultats al tauler electrònic d'anuncis de la corporació, així com una llista ordenada de les persones aspirants en ordre decreixent aplicant, si s'escau, els criteris de desempat previstos anteriorment.

Les puntuacions atorgades en els exercicis de la fase d'oposició i en la valoració de mèrits, així com la valoració final, s'hauran de reflectir a l'acta que estendrà el o la secretari/a del tribunal qualificador.

Contra aquests resultats les persones aspirants poden interposar recurs d'alçada davant del President de la corporació en el termini que s'estableix a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

 

10. BORSA DE TREBALL

10.1. CRITERIRS D'INCLUSIÓ A LA BORSA DE TREBALL

Les persones aspirants que figurin a la llista global de persones aprovades per haver superat el procés selectiu passaran a formar part d'una borsa de treball per l'ordre de la puntuació obtinguda aplicant els criteris de desempat.

La durada de la borsa de treball serà de dos (2) anys des de l'endemà de la publicació de la llista ordenada de persones aspirants que han superat el procés selectiu. No obstant, quedarà sense efecte en el moment en que ja no es disposi de candidats i s'hagi de dur a terme una nova convocatòria de selecció.

El procés selectiu en què hagin participat es considerarà, a tots els efectes, el procediment àgil a que es refereix el TREBEP.

L'Ajuntament podrà utilitzar la borsa de treball per d'altres contractacions temporals i/o interinatges, en el supòsits que no existeixi borsa de la categoria que es necessiti o que l'existent s'hagi exhaurit, i sempre i quan es descarti l'opció d'obrir un nou procés selectiu, per raons de necessitat del servei degudament justificada. Formar part de la borsa de treball no constitueix cap dret ni cap mèrit, més enllà dels propis drets inherents de formar part d'una llista.

10.2. FUNCIONAMENT DE LA BORSA DE TREBALL

Les relacions administratives s'iniciaran tan aviat com es requereixi en funció de les necessitat d'incorporació de nou personal de l'Ajuntament d'Artés.

Les persones que formin part de la borsa seran cridades per ordre de puntuació, i en funció de la seva disponibilitat, de manera que el factor de disponibilitat immediata operarà sempre com a primer criteri selectiu quan les persones de major puntuació no es puguin incorporar amb la immediatesa requerida.

En el moment que sorgeixi una substitució s'oferirà als aspirants sempre per ordre de puntuació dins la borsa, i s'oferirà també als aspirants que en aquell moment estiguin prestant serveis a l'Ajuntament d'Artés si això suposa una millora en les seves condicions.

Es contactarà amb l'aspirant via telefònica i en el cas que no s'obtingui comunicació, dins el mateix dia es tornaran a realitzar dos intents més. També es contactarà via correu electrònic, d'acord amb l'adreça indicada en la instància de participació en el procés. Si en el termini de 24 hores des de la primera comunicació via telefònica no s'obté resposta, es passarà a cridar a la següent persona del llistat per ordre de puntuació i així successivament. Les persones seleccionades seran les responsables de mantenir actualitzades les seves dades de contacte.

Si la persona que ha estat contactada refusa l'oferiment justificant-lo degudament mantindrà el seu lloc dins la borsa.

La persona que hagi conclòs el període de contractació o nomenament es reincorporarà a la llista en el lloc que originàriament li va correspondre en el procés selectiu.

La no superació del període de prova del nomenament o contracte celebrat, així com les possibles faltes disciplinàries o informes negatius, comportarà l'expulsió de l'aspirant de la borsa de treball.

En tot cas la persona interessada podrà renunciar, per escrit en qualsevol moment a formar part de la borsa de manera definitiva o durant període limitat si ho justifica degudament.

Les persones integrants de la borsa de treball únicament seran titulars d'una expectativa de dret a ser nomenats/contractats temporalment, per ordre de puntuació, per a casos de substitucions, reforç o de vacants que ho necessitin i mentre no es dugui a terme un altre procediment selectiu per cobrir l'esmentat lloc de treball, amb les limitacions que l'article 10 del TREBEP i l'article 15 del TRET preveuen per les contractacions/nomenaments temporals.

Per tant, a les persones integrants de la borsa se les podrà tornar a cridar sempre que la nova contractació o nomenament interí que se'n derivi no impliqui la superació del període legal màxim establert per als nomenaments interins o per esdevenir en una relació de personal laboral indefinit no fix. En aquest supòsits, es cridarà al següent aspirant de la borsa, respectant l'ordre de puntuació, sense que això afecti a l'odre de la persona que no ha pogut ser cridada.

 

11. PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS PER A LA INCORPORACIÓ

La persona aspirant contactada de conformitat amb el que preveu la base anterior haurà de presentar al servei de recursos humans de la corporació, en el termini màxim de deu (10) dies els documents acreditatius de les condicions exigides a la base tercera.

S'hauran de presentar els originals de la documentació, advertint als aspirants que si no coincideixen amb les fotocòpies presentades quedaran exclosos del procés selectiu.

Si dins del termini de 10 dies naturals, i tret dels casos de força major, alguna persona no presentés la documentació esmentada o bé no reunís els requisits exigits, no podrà incorporar-se i el seu nomenament o contractació quedaran anul·lats, perdent tots els drets inherents a la convocatòria, i això sense perjudici de la responsabilitat en què hagués pogut incórrer per falsedat en la sol·licitud.

Les persones aspirants que injustificadament no s'incorporin al servei de la corporació perdran tots els drets derivats del procés de selecció.

En cas de les situacions descrites en els apartats anteriors, l'òrgan competent cridarà la següent persona de la llista global de persones aprovades per al seu nomenament o contractació, a fi d'assegurar la cobertura de la vacant, a la qual se li atorgarà novament el termini de deu (10) dies per aportar la documentació.

 

12. RÈGIM D'INCOMPATIBILITATS

En l'exercici de les funcions atribuïdes a la plaça i/o lloc de treball adjudicats s'aplicarà la normativa vigent sobre règim d'incompatibilitats en el sector públic determinat a la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, i la resta de normativa complementària.

 

13. RÈGIM D'IMPUGNACIONS I AL·LEGACIONS

13.1. IMPUGNACIONS I/O AL·LEGACIONS CONTRA AQUESTES BASES

Contra la convocatòria i aquestes bases, les persones interessades poden interposar, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant l'alcaldia, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment administratiu comú de les administracions públiques, l'article 77 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, o bé directament recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona o Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en els termes regulats en aquesta Llei.

En el cas que es formuli recurs potestatiu de reposició, no es podrà interposar demanda davant la jurisdicció social fins que es resolgui expressament o es produeixi la desestimació presumpta del recurs interposat. expressament o es produeixi la desestimació presumpta del recurs interposat.

13.2. IMPUGNACIONS I/O AL·LEGACIONS CONTRA ELS ACTES DE L'ÒRGAN TÈCNIC DE SELECCIÓ

Contra les resolucions i els actes de tràmit qualificats de l'òrgan tècnic de selecció, si aquests últims decideixen directa o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar la convocatòria o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades poden interposar, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant l'Alcaldia, d'acord amb l'article 121 de la Llei 39/2015 esmentada.

Els actes de tràmit del tribunal no podran ser objecte de recurs, sense perjudici que es puguin interposar reclamacions quan es tracti d'esmenar possibles errors materials en la confecció de la llista de persones aprovades, errors mecanografiats en la transcripció de publicacions, errors aritmètics en les qualificacions o errors observables a simple vista. Aquests també podran ser corregits d'ofici pels òrgans de selecció.

13.3. IMPUGNACIONS I/O AL·LEGACIONS CONTRA LES RESOLUCIONS DEFINITIVES DE L'ALCALDIA/PRESIDÈNCIA O DE L'ÒRGAN DE LA CORPORACIÓ EN QUI DELEGUI

Les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició dins el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació, o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

14. DISPOSICIÓ ADDICIONAL

El tribunal qualificador està facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el correcte funcionament del procés selectiu.

Abans i/o un cop finalitzada la constitució del tribunal posteriorment a que aquest hagi efectuat la seva proposta, aquesta facultat correspondrà al president de la corporació o regidor/a en qui delegui.

Per a tot el que no estigui previst expressament en aquestes bases es recorrerà al que disposa el Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, el text refós de la Llei de funció pública de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, al Reglament del personal al servei de les entitats locals aprovat pel Decret 214/1990, de 30 de juliol, i a la resta de normativa aplicable a l'administració pública, concretament i específicament per la selecció de personal de la policia local, el Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, i la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

 

 

ANNEX I: PROVES FÍSIQUES

 

1. COURSE NAVETTE: Consisteix en recórrer, durant el temps màxim possible i a una velocitat progressiva marcada per una cinta magnetofònica, un trajecte d'anada i tornada de 20 metres. La velocitat serà imposada mitjançant una banda sonora que emet sons a intervals regulars. S'ha d'ajustar la velocitat de manera que es coincideixi amb un costat o en l'altre del traçat de 20 metres quan s'emeti el so.

La velocitat és lenta al principi, però augmentarà progressivament cada minut. La dificultat de la prova serà diferent segons la capacitat del subjecte.

L'objectiu de l'aspirant és completar el major nombre possible de rectes, o bé seguir el ritme imposat durant el màxim de temps possible. En aquest moment s'anotarà el nombre de rectes anunciat i aquest serà el resultat.

 

2. LLANÇAMENT DE PILOTA MEDICINAL: la persona aspirant es col·locarà dempeus i amb les campes separades darrera una línia de llançament sense trepitjar-la en cap moment, amb els peus separats en paral·lel a l'amplada de les espatlles.

Des de la posició inicial, al senyal de la persona que avalua, el subjecte elevarà, amb les dues mans, una pilota medicinal de 3 kg per sobre i per darrera i cap i simultàniament podrà estirar el tronc, flexionar els braços i les cames, i haurà de llançar endavant la pilota per sobre el cap, sense aixecar els talons ni les puntes dels peus, tant lluny com sigui possible.

Per realitzar aquesta prova les persones aspirants disposaran de 2 intents consecutius, i es comptabilitzarà la millor marca dels dos intents efectuats. El mesurament de la distància es farà des de la línia de llançament fins a l'empremta més propera deixada al terra per la pilota.

 

3. ABDOMINALS: La persona aspirant es col·locarà estirada a terra amb les cames flexionades a 90 graus, els peus una mica separats i els dits de les mans entrellaçats darrera del clatell. Els peus estaran subjectes per un company/a, que podrà asseure's sobre els peus de la persona que fa la prova.

Després del senyal de la persona que avalua, la persona aspirant haurà de fer el major nombre de vegades el cicle de flexió i extensió de la cintura (abdominal) durant 1 minut. Es farà un sol intent i es registrarà el nombre total de cicles, és a dir, abdominals, efectuats durant el minut de durada d ela prova.

 

4. SALT VERTICAL: Per al marcatge de l'alçada la persona aspirant es col·locarà lateralment a la paret, de manera que tot el dors hi estigui en contacte. Els peus estaran junts, el tronc recte i un dels braços (amb el que es farà la marca) estarà completament estirat.

Per al salt, la persona aspirants es col·locarà lateralment la costat de la paret, a un 20 cm aproximadament. El tronc ha d'estar recte, els braços caiguts al costat del cos i les cames estirades. Els peus, paral·lels a la part, amb una obertura aproximada a l'amplada de les espatlles. La persona aspirants podrà inclinar el tronc, flexionar diversos cops les cames (sense desenganxar els peus del terra) i balancejar els braços per fer un moviment de salt cap amunt. Durant al fase de vol, l'aspirant haurà d'estendre al màxim el tronc i el braç més proper a la paret, i fer una marca amb un guix tant amunt com sigui possible.

Per realitzar aquesta prova les persones aspirants disposaran de 2 intents consecutius, i es comptabilitzarà la millor marca dels dos intents efectuats.

 

5. VELOCITAT: Consisteix córrer al màxim de les possibilitats 50 metres. La sortida es dona em posició dempeus, ambdós peus per darrere de la línia de sortida i sense tocar-la. El cronòmetre es posarà en marxa quan la persona aspirant iniciï la cursa, i es pararà quan travessi la línia d'arribada.

 

Barem d'aptitud física homes

 

Course Navette

Llançament pilota

Abdominals

Salt vertical

Velocitat

Punts

13

12

65

55

6''7

10

12

11

60

53

6''9

9

11

10,5

55

51

7''1

8

10

10

50

49

7''4

7

9

9

45

47

7''8

6

8,5

8

40

45

8''0

5

8

7,5

35

43

8''4

4

7,5

7

30

41

8''8

3

7

6,5

25

39

9''1

2

6,5

6

20

37

9''3

1

 

 

Barem d'aptitud física dones

 

Course Navette

Llançament pilota

Abdominals

Salt vertical

Velocitat

Punts

10

8

55

46

7''6

10

9

7

50

44

8''0

9

8

6,5

45

42

8''4

8

7

6

40

39

9''0

7

6,5

5,8

35

37

9''2

6

6

5,5

30

32

9''5

5

5,5

5

25

30

9''7

4

5

4,5

20

26

10''0

3

4,5

4

15

22

10''2

2

4

3,5

10

20

10''4

1

 

 

Correcció per edat. (Homes i dones) Punts:

- Menors de 29 anys: 0 punts

- De 30 a 36 anys: 0.75 punts

- De 37 a 45 anys: 1 punts

- Més de 46 anys: 1.5 punts

 

 

ANNEX II: QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

I. Antropometria:

1. La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

2. La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5, litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. Malalties, lesions i defectes físics:

 

1. Aparell circulatori

1.1 Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2 Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3 Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4 Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5 Insuficiència coronària.

1.6 Pericarditis activa o residual.

1.7 Insuficiència arterial perifèrica.

1.8 Insuficiència venosa perifèrica.

1.9 Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10 Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

2. Aparell respiratori

2.1 Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2 Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

3. Aparell genitourinari

3.1 Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2 Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3 Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4 Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5, Prolapse genital.

 

4. Aparell digestiu

4.1 Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2 Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3 Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4 Úlcera gastroduodenal.

4.5, Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6 Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7 Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

5. Sistema hematopàtic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

6. Aparell locomotor

6.1 Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2 Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

7. Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1 Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2 Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3 Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4 Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5 Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6 Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7 Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8 Tremolor. Tics o espasmes.

7.9 Trastorns de la son.

 

8. Glàndules endocrines

8.1 Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2 Diabetis mellitus.

 

9. Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

10. Òrgans dels sentits

10.1 Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2 Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3 Queratotomia radial.

10.4 Despreniment de retina.

10.5 Estrabisme manifest i no corregit.

10.6 Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7 Discromatòpsies.

10.8 Glaucoma.

10.9 Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10 Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35 dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11 Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12 Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13 Trastorns en la parla. Quequesa.

 

11. Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1 Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2 Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3 Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4 Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5 Tatuatges que es considerin contraris als principis, valors i competències establerts en el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya, aprovat per Acord de Govern 25/2015, de 24 de febrer, únicament quan siguin visibles amb la uniformitat reglamentària.

11.6 Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

12. Altres

12.1 Processos neoplàsics.

12.2 Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3 Malalties autoimmunes.

12.4 Diàtesi al·lèrgica.

12.5 Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.

 

Artés, 22 de desembre de 2023

 

Enric Forcada i Valiente

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14216 {"title":"ANUNCIO sobre rectificación de las bases específicas del proceso selectivo para la creación de una bolsa de agentes de la Policía Local (RH-161\/2023).","published_date":"2024-01-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14216"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Artés,DOGC,DOGC 2024 nº 9071 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-01-03/14216-anuncio-rectificacion-bases-especificas-proceso-selectivo-creacion-bolsa-agentes-policia-local-rh-161-2023 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.