ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación del convenio de colaboración entre el Ayuntamiento de Pont de Molins y la Asociación de Voluntarios de Protección Civil.

En compliment del disposat a l'article 110.3 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, es fa públic que el Ple, en sessió de data 6 d'abril de 2023, va aprovar el Conveni de col·laboració en matèria de protecció civil entre l'Ajuntament de Pont de Molins i l'Associació de voluntaris de protecció civil de Pont de Molins, el qual transcrit literalment és com segueix:

 

 

"CONVENI DE COL·LABORACIÓ EN MATÈRIA DE PROTECCIÓ CIVIL ENTRE L'AJUNTAMENT DE PONT DE MOLINS I L'ASSOCIACIÓ DE VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL DE PONT DE MOLINS

 

REUNITS

 

D'una banda, l'Il·lm. Sr. Josep Fuentes Jiménez, alcalde president de l'Ajuntament de Pont de Molins, de conformitat amb l'acord plenari de data 15 de juny del 2019.

I d'altre, el Sr. José Luis González Uceda, president de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Pont de Molins, qui actua en nom i representació de dita Associació amb domicili al c. del Pont, núm. 4, 2n pis.

 

EXPOSEN

 

Els Ajuntaments tenen atribuïdes competències en matèria de Protecció Civil de conformitat amb els articles 25 i 26 de la Llei 7/1985 de 2 d'abril de Regim Local i els art. 63 i 64 de la Llei 8/1987 de 15 d'abril Municipal i de Regim Local de Catalunya, entre altres disposicions concordants, en ordre a la realització d'activitats per a la protecció de les persones i bens en actes i iniciatives ciutadanes habituals, i també en situacions d'emergències.

L'exercici d'aquestes competències pot portar-se a terme fonamentalment mitjançant les actuacions dels serveis municipals i altres serveis públics existents. Amb tot, però, es preveu la possibilitat de disposar d'un servei civil de col·laboració dels ciutadans en aquestes tasques.

A fi de regular aquesta col·laboració, el dia 2 de juny de 2016, es va formar l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Pont de Molins de la qual hi formaven part lliurament un grup de persones compromeses en col·laborar en actes i iniciatives ciutadanes i participar i donar suport en situacions de risc o emergència.

Aquesta Associació que orgànicament depèn de l'alcalde, qui exerceix les funcions de protecció civil municipal, es regularà d'acord amb el que disposa el Reglament de les Associacions del Voluntariat de Protecció Civil, aprovat per el Decret 27/2001 de 23 de gener, tot desenvolupant la Llei 4/1997 de Protecció civil.

La Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya, possibilita la participació ciutadana de forma regular en les tasques de protecció civil mitjançant les associacions de voluntaris de protecció civil, que tenen com a finalitat social la col·laboració desinteressada en tasques de protecció civil dins una localitat o comarca determinada.

L'article 55 d'aquesta Llei, preveu que en cada municipi hi hagi únicament una associació de voluntaris i voluntàries de protecció civil i es el propi ajuntament qui ha de reconèixer aquesta associació, que ha d'estar inscrita en el Registre General d'Associacions de Catalunya i també en el registre especial que a tal efecte ha creat el Departament d'Interior.

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Pont de Molins, amb domicili al carrer del Pont, núm. 4, 2n, figura inscrita en el Registre General d'Associacions amb el numero 59298-J/2, del registre de Girona, i fou reconeguda com a única associació en l'àmbit de la protecció civil vinculada al municipi de Pont de Molins per l'acord plenari de data del dia 10 de novembre de 2016.

A fi d'establir un conveni de col·laboració entre l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Pont de Molins i l'Ajuntament es redacta aquest document i en conseqüència:

 

ACORDEN

 

1r.- En el marc de la legislació vigent en matèria de protecció civil, l'Ajuntament de Pont de Molins reconeix a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Pont de Molins, amb el numero de Registre: 59298-J/2, com a única associació en l'àmbit de protecció civil vinculada al municipi de Pont de Molins de conformitat amb l'acord plenari en data del 10 de novembre de 2016.

 

2n.- La participació dels voluntaris integrats en l'associació en les tasques de protecció civil del municipi dependran de l'alcalde en l'àmbit de la protecció civil i, en tot cas, a la unitat responsable dels serveis de protecció civil del municipi.

 

3r.- L'Ajuntament de Pont de Molins farà el nomenament dels voluntaris de protecció civil a proposta de l'associació i sempre que compleixin els requisits que fixa la normativa vigent respecte l'article 15è del Decret 27/2001 i disposicions concordants.

 

4t.- La vinculació dels voluntaris amb l'Ajuntament no te caràcter de relació laboral o administrativa, sinó tan sols de col·laboració voluntària per la prestació de serveis de manera gratuïta i altruista.

 

5è- Sense perjudici del regim econòmic general de l'associació, l'Ajuntament de Pont de Molins col·laborarà amb l'associació en la mesura del possible i d'acord amb el que anyalment es fixi en els pressupostos municipals.

Així mateix, es farà càrrec del cost de l'assegurança de responsabilitat civil i d'accidents dels membres de l'associació i col·laborarà en la formació del voluntariat segons una programació que s'aprovarà i es concretarà anualment.

Tanmateix, l'Ajuntament adscriu el vehicle Nissan X-Trail amb matrícula 4041CLL a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Pont de Molins ja que aquesta ha disposar d'un vehicle per al desenvolupament de les seves tasques.

 

6è.- A més del president de l'associació, aquesta proposarà a l'Ajuntament el nomenament d'entre els seus membres d'un cap operatiu el qual tindrà les funcions d'organitzar la participació del voluntaris en qualsevol actuació o activitat a instàncies del responsable municipal de l'àmbit de protecció civil del municipi i de comú acord amb ell.

En tot cas, s'entén que l'associació, a més de prestar els seus serveis en situacions de risc o emergència, col·laborarà en activitats de caràcter social, esportives, culturals o cíviques del municipi.

 

7è.- En el que no preveu aquest conveni s'estarà al que fixa la normativa vigent al respecte i en especial al Decret Legislatiu 2/2003 de 28 d'abril pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal de regim local de Catalunya i el Decret 27/2001 de 23 de gener pel qual s'aprova el Reglament de les associacions del voluntariat de protecció civil de Catalunya i la normativa i els plans de protecció civil del municipi.

 

8a.- La vigència d'aquest conveni serà de 4 anys a partir de la data de la seva signatura. En qualsevol moment, abans de la finalització del termini previst, els signants del conveni podran acordar unànimement la seva pròrroga expressa per un període de fins a quatre anys addicionals o la seva extinció. Les causes d'extinció del conveni seran les previstes a l'art. 51 de la Llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic.

 

I en senyal de conformitat signen aquest document electrònicament."

 

Pont de Molins, 9 d'octubre de 2023

 

Pere Borràs Pagès

Alcalde president

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13749 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación del convenio de colaboración entre el Ayuntamiento de Pont de Molins y la Asociación de Voluntarios de Protección Civil.","published_date":"2023-12-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"13749"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Pont de Molins,DOGC,DOGC 2023 nº 9067 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-12-27/13749-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-convenio-colaboracion-ayuntamiento-pont-molins-asociacion-voluntarios-proteccion-civil https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.