ANUNCIO sobre aprobación inicial de la modificación del Reglamento del Consejo de Deportes de Palau-solità i Plegamans.

El Ple de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, en sessió de data 30 de novembre de 2023, va adoptar l'acord d'aprovar inicialment la modificació del Reglament del Consell d'Esports de Palau-solità i Plegamans, alhora que acordava la submissió del Reglament a un tràmit d'informació pública durant trenta dies hàbils.

En compliment dels acords plenaris esmentats anteriorment, l'expedient de referència -que inclou el text del Reglament-, podrà ser examinat i consultat per qualsevol interessat a les oficines municipals tots els dies feiners, entre les 9 i les 13 hores, durant un termini que finalitzarà trenta dies hàbils desprès d'haver estat publicat el present anunci en el Butlletí Oficial de la Província.

Durant el mateix termini d'informació pública qualsevol interessat podrà presentar per escrit, davant l'Ajuntament, les reclamacions, al·legacions o suggeriments que hom consideri pertinents en relació al Reglament esmentat més amunt. Els escrits es podran adreçar a la Corporació municipal emprant qualsevol dels mitjans a què fa referència l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Si no s'hi presenta cap reclamació, al·legació o suggeriment en temps i forma, el Reglament esdevindrà aprovat definitivament de forma automàtica, sense cap tràmit ulterior, sens perjudici de la seva publicació oficial, tal com disposen l'article 178.1.c) del Decret Legislatiu 2/2003, Text Refós de la llei municipal i de règim local de Catalunya; l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local; i l'article 66 del reglament d'obres, activitats i serveis de les entitats, locals.

 

Palau-solità i Plegamans, 13 de desembre de 2023

 

Oriol Lozano Rocabruna

Alcalde

 

 

Annex

PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DELS ESTATUTS DEL CONSELL MUNICIPAL D'ESPORTS

 

ESTATUTS REGULADORS DEL CONSELL MUNICIPAL D'ESPORTS

 

Preàmbul

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, en la línia de garantir i millorar els processos participatius dels ciutadans en les qüestions publiques ha establert un projecte polític de participació ciutadana. Aquest compromís amb la ciutadania contempla el foment dels instruments adients per a l'efectiva participació dels ciutadans i les ciutadanes en els assumptes de la vida publica local.

Per fomentar la participació ciutadana en totes aquelles qüestions d'interès en l'àmbit del mon de l'esport, es necessari la creació d'un consell sectorial de l'esport, consell que ha de donar cabuda a la pluralitat d'inquietuds i condicionants que actualment conformen la realitat esportiva local i amb l'objectiu de fomentar el diàleg entre els diferents agents locals implicats en la vida esportiva local.

Cal establir polítiques que recullin la realitat i diversitat del sistema esportiu local a fi de garantir una oferta amplia que promogui i permeti el desenvolupament de totes les expressions esportives i que acosti als ciutadans i les ciutadanes la practica de l'activitat física.

Per tots aquests motius, l'Ajuntament es vol dotar d'un consell sectorial on es puguin expressar i estar representades les diverses opinions i models d'expressió de la practica esportiva.

Un òrgan que ha de ser una eina clau en el debat i la definició del sistema esportiu local, on s'integrin i es puguin escoltar totes les veus implicades amb l'objectiu d'estudiar, avaluar i proposar actuacions i projectes.

 

 

DISPOSICIONS GENERALS

 

Art. 1. NATURALESA, OBJECTE I ÀMBIT

1.El Consell Municipal d'Esports, és un òrgan municipal de participació sectorial, integrat pels diferents agents socials locals, implicats en el món de l'esport.

2. L'objecte és estimular i canalitzar la participació de la ciutadania i de les seves associacions en la gestió dels afers relatius a l'àmbit de l'esport, oferint un espai més d'influència ciutadana i d'interrelació d'informació.

3. L'àmbit territorial serà el corresponent al municipi de Palau-solità i Plegamans.

 

Art. 2 DEFINICIÓ

El Consell Municipal d'Esports és un òrgan fonamentalment consultiu, informatiu i assessor de les accions i polítiques esportives municipals, on els seus membres poden estudiar, proposar o impulsar accions i projectes, així com avaluar i conèixer les memòries i valoracions de les actuacions realitzades.

Com a òrgan consultiu que és, els acords, informes o propostes del Consell no tindran caràcter vinculant i el Consell no podrà, en cap cas, substituir ni assumir competències pròpies dels òrgans de govern municipals. El Consell, en cap cas, substituirà o obstaculitzarà l'exercici de les competències que les lleis atribueixen als òrgans municipals de decisió i serà compatible amb altres existents que puguin ser creats en els diferents àrees dins l'àmbit municipal.

 

Art. 3 SEU

La seu del Consell Municipal d'Esport serà la Casa Consistorial, si bé res obsta perquè les sessions del consell es puguin fer en un lloc diferent i habilitat a l'efecte, en funció de les necessitats d'espai que es puguin plantejar a l'Ajuntament per la coincidència de celebració de sessions amb d'altres òrgans col·legiats municipals.

 

Art. 4 OBJECTIUS GENERALS

Els objectius del Consell en l'àmbit de l'esport local son el següents:

1. Promoure la participació dels agents locals en l'estudi i debat dels projectes, activitats i problemàtiques de l'esport local.

2. Fomentar la millora i l'impuls de les col·laboracions entre els diferents col·lectius: entitats, empreses i associacions.

3. Vetllar per integrar en el consell tots els sectors implicats en l'esport i per recollir totes les sensibilitats i tendències del sistema esportiu local.

4. Promoure la participació de les entitats locals i els ciutadans en les accions i programes esportius municipals.

5. Informar dels assumptes relatius a l'esport local que promogui o proposi la Regidoria d'Esports, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans o els ens que depenguin d'aquest.

6. Promoure, dinamitzar, fomentar i coordinar les activitats esportives des de totes les vessants: lleure i salut, competició i formativa.

7. Sensibilitzar als ciutadans i ciutadanes dels valors positius i de la funció social de l'activitat física que contribueix al desenvolupament complert, harmònic i saludable de l'ésser humà, i a la seva formació integral.

8. Aportar elements de debat per a la fixació de prioritats i l'assessorament en la política esportiva municipal, vetllant perquè s'afavoreixi que aquesta política sigui la que mes s'adeqüi als interessos i voluntats dels ciutadans.

 

Art. 5 FUNCIONS

Les funcions del Consell son:

1. Actuar com òrgan consultiu, d'informació i assessorament de l'Ajuntament en els assumptes de la seva competència.

2. Proposar la creació de comissions de treball especifiques i/o taules de treball, les quals aprovaran el seu propi regim de convocatòries i de sessions.

3. Ser informats/des de les decisions que l'Ajuntament adopti en l'àmbit esportiu.

4. Proposar iniciatives a l'Ajuntament o traslladar-li les derivades de les comissions de treball, així com aquelles rebudes d'entitats, col·lectius, empreses o particulars, per tal de ser discutides pels òrgans competents.

5. Promocionar l'esport del municipi a l'exterior.

 

Art. 6 COMPOSICIÓ

1. En el Consell Municipal d'Esports hi han de ser presents els agents locals representants de tots els sectors socials vinculats amb l'esport. Els òrgans que composen el consell son:

a) President/a: l'Alcalde/essa o el regidor en qui delegui.

b) Vicepresident/a: la vicepresidència la nomenarà el Ple del Consell a proposta de la Presidència.

c) El Plenari

d) La Secretaria

e) Les Comissions de Treball (voluntari) 

f) Les taules sectorials ( voluntari) 

2. Composició del Plenari:

a) President/a: l'Alcalde/essa o el regidor en qui delegui.

b) Vicepresident/a: la vicepresidència la nomenarà el Ple del Consell a proposta de la Presidència.

c) Els vocals del Consell seran els següents

- Representants dels grups municipals segons el següent detall:

 

Barem (nbre. de regidors/res)

Representants al Consell

1-2

1

3-4

2

5-6

3

7-8

4

9-10

5

11-12

6

13-14

7

14-15

8

16-17

9

 

 

- Un/a representant de cada entitat esportiva sense ànim de lucre legalment inscrita al Registre Municipal d'Entitats i Associacions Ciutadanes

- Un/a representant de cada una de les associacions o entitats vinculades amb el col·lectiu de Gent Gran legalment inscrita al Registre Municipal d'Entitats i Associacions Ciutadanes

- Un/a representant de cada una de les associacions o entitats vinculades amb el col·lectiu de discapacitats físics, psíquics o sensorials legalment inscrita al Registre Municipal d'Entitats i Associacions Ciutadanes

- Un/a representant de les entitats juvenils legalment inscrita al Registre Municipal d'Entitats i Associacions Ciutadanes

- Fins a tres vocals com a màxim designats entre aquelles persones que sent veïnes del municipi hagin acreditat una clara i evident dedicació a la promoció de l'esport, a la seva pràctica o bé a la direcció de federacions esportives o clubs havent obtingut un acreditat reconeixement social per la seva pràctica. La seva designació es farà per decret d'Alcaldia a proposta de la Regidoria d'Esports.

- Podran ser membres del Consell, amb veu i vot, veïns i veïnes del municipi que ho sol·licitin prèviament i quan els membres del Consell donin el consentiment pel mecanisme previst en l'article 9 d'aquest Reglament, i sempre que no superin en un terç la composició total dels seus membres. 

d)Secretari/a: La persona secretària, amb veu i sense vot, serà una tècnica de l'àrea nomenada per resolució d'Alcaldia a proposta de la presidència del Consell

e)Assistiran com a tècnics assessors el/s/la/les tècnics/ques d'esports, i ho faran amb veu però sense vot.

3. Les entitats i associacions que formin part del Consell hauran de complir amb els següents requisits: tenir seu social a Palau-solità i Plegamans, estar legalment constituïda i registrada (al registre d'entitats esportives i al registre municipal d'entitats i associacions ciutadanes), i amb activitat esportiva o que els seus estatuts contemplin, dins el seus objectius, la promoció de l'esport i tinguin previst desenvolupar un projecte esportiu a iniciar en un termini no superior a l'any.

4. Els/les representants de les entitats, associacions i empreses hauran de formar part de les entitats esportives i/o consells de direcció.

5. Els/les vocals podran designar suplent perquè els substitueixi en cas d'absència.

 

Art. 7 NOMENAMENT REPRESENTANTS

Els membres del Consell Municipal d'Esports seran nomenats per decret d'Alcaldia, prèvia proposta de les entitats, associacions, empreses i grups municipals de l'Ajuntament, que designaran un representant d'entre els seus membres integrants de les juntes directives o òrgans de govern de les entitats, associacions, empreses i els que corresponguin a cada grup municipal.

La designació com a membre del Consell Municipal de d'Esports és per a un període de quatre anys, renovant-se en la seva totalitat quan es renovi el consistori municipal.  

La constitució del nou Consell, una vegada efectuades unes eleccions municipals, haurà de fer-se dins dels primers sis mesos següents a la data de la constitució del nou consistori.  

 

Art. 8 PÈRDUA DE LA CONDICIÓ DE MEMBRE DEL CONSELL

1. Els membres del Consell perdran la condició de tal en els casos següents:

a. Per esgotament del període de quatre anys pel qual van ser nomenats com a vocals, el qual es produirà en el mateix moment en què acabi el període de manament del consistori una vegada convocades i efectuades eleccions locals.

b. Per cessar en la representació que ostenti, ja sigui del grup municipal, entitat esportiva, centres educatius, associacions, i entitats, per la qual fou nomenat com a vocal.

c. Renuncia expressa de l'interessat/da manifestada per escrit.

d. Per mort, declaració judicial de mort o incapacitació declarada per sentencia judicial ferma.

e. Incompliment reiterat d'aquest Reglament, dels acords presos i/o la pertorbació greu del funcionament dels consells sectorials.

f. Per dur a terme activitats, mantenir conductes o fer declaracions contràries als principis i objectius dels consells sectorials.

2. El primer supòsit es produirà de manera automàtica pel transcurs del temps i haver esgotat el període de mandat. En els altres supòsits caldrà la comunicació per escrit a l'Ajuntament per part de:

a. l'interessat/da, en cas de renúncia;

b. dels seus hereus o dels qui el representin, en cas de mort, declaració judicial de mort o incapacitació;

c. del grup municipal, entitat esportiva, AMPA, centres educatius, associacions, empreses i entitats, en cas de cessar en la representació que tingui o bé cessar en el grup, entitat, AMPA, centre educatiu, associació, empresa o entitat.

3. El cessament ha de ser acordat pel Plenari, a proposta de la Presidència, un cop fet el tràmit d'audiència a l'entitat i/o persona implicada.

4. La comunicació per escrit serà elevada al Ple de l'Ajuntament perquè ho prengui en consideració i, si s'escau, nomeni a la persona que l'hagi de substituir en el cas dels representants dels grups municipals. En el cas de la resta de membres el nomenament es farà per decret d'alcaldia.

 

Art. 9 PROCEDIMENT PER SOL·LICITAR FORMAR PART DEL CONSELL

Les entitats que vulguin formar part d'un consell hauran de sol·licitar-ho de forma telemàtica a l'Ajuntament, explicant les persones designades per l'entitat i les seves suplents. L'entitat ha d'estar correctament inscrita en el Registre Municipal d'Entitats i Associacions Ciutadanes.  

Els veïns/es que a títol individual o un col·lectiu no constituït jurídicament vulgui formar part del Consell ha de sol·licitar-ho per instància genèrica a l'Ajuntament, amb una breu descripció de les motivacions i interessos per participar en el Consell. Quan un veí/veïna o un col·lectiu no constituït jurídicament sol·liciti formar part com a membre amb veu i vot del consell d'esports a la presidència del consell, aquesta l'ha d'introduir a la convocatòria com a segon punt. Si el consell no hi té inconvenient, la incorporació serà definitiva, en cas que algun membre del consell no s'hi mostri favorable s'haurà de decidir per majoria del consell la incorporació o no acceptació. 

 

Art. 10 ORGANITZACIÓ

El consell estarà assistit per un/a secretari/a. Les seves funcions son:

a) Elaborar les actes de les reunions i custodiar la documentació del Consell.

b) Certificar els acords amb el vistiplau del president .

c) Vetllar per que les trameses de documentació arribin oportunament.

d) Convocar el Consell per ordre del/la president/a.

Podrà ser assistit/da pel personal administratiu de l'àrea si es considera oportú.

Per l'elaboració de l'acta les intervencions de les persones assistents es podran enregistrar amb mitjans informàtics per tal de facilitar la seva millor constatació i elaboració de les actes, que recolliran un resum de les intervencions i no seran una transcripció literal de les gravacions. De forma prioritària es farà servir les videoactes, amb l'eina que tingui l'Ajuntament.  

 

Art. 11 ATRIBUCIONS DEL/LA PRESIDENT/A

1. L'Alcalde/essa, mitjançant decret, podrà nomenar o separar lliurement el regidor/a en qui pugui delegar la presidència del consell.

2. El/la president/a tindrà les següents atribucions:

a. Convocar, presidir, suspendre i aixecar les sessions, moderar els debats i dirimir els empats amb vot de qualitat.

b. Actuar com a portaveu del Consell.

c. Fixar l'ordre del dia.

d. Vetllar per l'execució dels acords que s'hagin pres.

e. Autoritzar l'assistència al plenari i al les comissions de treball de persones vinculades a l'àmbit esportiu local o amb coneixements específics, quan el tractament d'un tema concret ho faci aconsellable. Aquestes persones tindran veu però no vot.

f. Transmetre els informes i les propostes del Consell a la resta d'òrgans municipals.

g. Decidir la creació, els objectius i les finalitats de les comissions de treball d'acord amb el plenari.

h. Vehicular els acords adoptats pel Plenari. 

i. Adoptar/proposar les resolucions oportunes per al bon funcionament del consell. 

j. Totes les altres funcions inherents al càrrec de President/a, i les que li siguin expressament delegades pel Consell en sessió plenària.  

 

Art. 12 ATRIBUCIONS DEL/LA VICEPRESIDENT/A

Seran funcions del/la vicepresident/a substituir al President/a, amb tots els seus drets i deures.

 

Art. 13 ATRIBUCIONS DEL PLENARI

1. El Consell Municipal d'Esports tindrà com a únic òrgan decisori el plenari del Consell.

2. Integraran el Plenari la totalitat dels seus membres sota la presidència de l'Alcalde/essa o regidor/a en qui delegui.

3. El plenari te les següents atribucions:

a) Ser consultat i debatre sobre l'actuació municipal en l'àrea de la política esportiva.

b) Ser informat de les activitats esportives portades a terme per l'Ajuntament i rebre la memòria anual del Servei d'Esports.

c) Demanar informació i documentació sobre qualsevol matèria o intervenció que afecti el camp d'actuació del consell.

d) Elevar propostes a l'Ajuntament de la vila sobre qüestions relacionades amb les seves competències.

e) Fixar les línies generals d'actuació del consell sectorial i formular la proposta d'activitat anual. 

 

Art. 14 SESSIONS DEL PLE DEL CONSELL

1. Les sessions del Consell podran ser ordinàries i extraordinàries.

2. El Consell celebrarà sessió ordinària com a mínim tres cops a l'any i extraordinària, que pot ser urgent, quan així ho decideixi el/la president/a o a proposta d'una tercera part dels membres del Consell.

3. En la primera reunió del Consell s'elaborarà el Calendari de sessions ordinàries.

Les sessions del consell tindran caràcter públic. 

A més d'assistir a les reunions, els ciutadans i ciutadanes, les entitats i els col·lectius de la vila tenen dret a intervenir als consells municipals i a rebre la informació detallada en relació amb assumptes específics del consell

 

Art. 15 ORDRE DEL DIA

L'ordre del dia l'ha de confeccionar la Presidència del Consell d' Esports. 

Tots els membres del consell sectorial poden sol·licitar per escrit a la presidència o al departament o àrea municipal corresponent, amb un termini de trenta dies naturals abans de la data de celebració de la sessió del consell sectorial, la inclusió dels punts a tractar en l'ordre del dia. El president/a ha de justificar en la sessió corresponent la no inclusió en l'ordre del dia d'un tema proposat. Tots els òrgans de l'Ajuntament i membres de la corporació poden proposar a la presidència del consell la inclusió d'un tema en l'ordre del dia, així com fer-los arribar suggeriments, informes, dictàmens i altres documents similars, comunicant-ho a la presidència del consell sectorial amb una antelació mínima de trenta dies.  

Caldrà tenir en compte si hi ha nous membres a formar part del consell sectorial, posant com a segon punt en l'ordre del dia aquesta incorporació, per tal que passi a definitiva o bé quedi anul·lada. 

 

Art. 16 CONVOCATÒRIA

1. Mínim amb set dies naturals d'antelació, es notificarà als membres del Consell, la data de celebració de la reunió corresponent, amb la relació dels assumptes a tractar i l'acta de la reunió anterior.

2. El Consell, el poden convocar de manera extraordinària i urgent el/la Presidents/a, o quan ho demani un terç dels membres del Consell proposant els temes a tractar. S'han de convocar amb un màxim de tres dies hàbils després que el president o la presidenta hagin rebut l'escrit de sol·licitud avalat per un terç mínim de components i s'han de celebrar en un termini màxim de set dies naturals des de la data de convocatòria. En el supòsit de que el President fos un/a Regidor/a de l'Ajuntament, per delegació de l'alcaldia, i aquell retardés la convocatòria, qualsevol dels signants de la petició podrà denunciar la demora a l'Alcalde/essa i aquest podrà ordenar a la Presidència del Consell que compleixi la petició en els terminis establerts.

3. Els membres del Consell podran demanar la inclusió de punts a l'ordre del dia de les sessions ordinàries sempre i quan ho demanin a la presidència dins del termini del mes natural anterior al de la celebració de la sessió ordinària.

4. Els terminis es comptaran sempre en dies feiners de dilluns a divendres, exclòs el dissabte i els dies festius intersetmanals i diumenge.

5. La representació de cadascuna de les entitats i institucions designades per formar part del Consell Municipal d'Esports podran delegar les seves funcions en una altra persona de la mateixa entitat o institució, en cas de no poder assistir a les convocatòries que es facin, a tal efecte de designar-la al moment de proposar la representació titular.  

6. S'ha de fer difusió de la convocatòria al conjunt de la ciutadania de Palau-solità i Plegamans pels mitjans d'informació municipal. 

 

Art. 17 CONSTITUCIÓ

El Consell es constituirà vàlidament quan estiguin presents una tercera part dels membres del consell, inclosos president/a i secretari/a. El Consell no es podrà reunir sense l'assistència de la  Presidència i de la Secretaria o dels qui reglamentàriament els substitueixin.  

 

Art. 18 RÈGIM

1. Totes les sessions estaran presidides pel president/a assistit/da del/la secretari/a, o regidor/a en qui delegui.

2. El/la president/a és qui obre i tanca la sessió, i atorga i retira el torn de paraula.

3. L'ordre del dia de les sessions ordinàries s'iniciarà amb la lectura i aprovació de l'acta de la sessió anterior.

4. Llegida o explicada la proposta pel vocal que n'hagi demanat la seva inclusió a l'ordre del dia, el/la president/a obrirà el torn de paraules, els membres del Consell que desitgin fer-ne us, promovent el seu debat. Les intervencions seran ordenades pel president/a d'acord amb les regles següents:

a) Solament es podrà fer us de la paraula, prèvia petició, quan així hagi estat autoritzat per el/la president/a.

b) Intervindran, en aquests primer torn de paraules, els membres del Consell que ho desitgin, a excepció de qui hagi presentat la proposta.

c) Un cop efectuat aquests primer torn de paraules, el/la president/a donarà la paraula al/la proposant perquè contesti les intervencions anteriors.

d) Si es sol·licités, el/la president/a , obriria un segon torn de paraules, en el que intervindrien aquells membres del Consell que haguessin demanat fer us de la paraula.

e) Tancarà aquests segon torn de paraules el/la proposant.

f) Finalitzant aquests segon torn de paraules, el/la president podrà realitzar la seva intervenció, i acabada aquesta, declarar finalitzat el debat, i solament per al·lusions, el membre del Consell que es consideri al·ludit per una intervenció, podrà sol·licitar del/la president/a la paraula. Si li es autoritzada podrà fer-ne us de manera breu i concisa.

g) La durada de cada una de les intervencions del primer torn de paraules no podrà excedir dels cinc minuts, i les del segon, de tres minuts, igual que les intervencions per al·lusions.

h) No obstant això el/la president/a podrà ampliar o reduir la durada de les intervencions, al doble o a la meitat del previst en el paràgraf anterior, en funció de la importància i/o transcendència dels assumptes que es debaten.

5. El/la secretari/a aixecarà l'acta de cada sessió, que es redactarà de conformitat amb allò que, al respecte, es disposa en els articles 109 i 110 del ROF. En la mateixa figuraran els acords i conclusions adoptades, així com les incidències que siguin procedents per reflectir fidelment la sessió, tal com les intervencions que facin que es modifiquin les propostes presentades. Una copia de la mateixa serà tramesa a l'Ajuntament, així com a cada membre del Consell. Les actes son documents públics.

 

Art. 19 PRECS I PREGUNTES. INTERVENCIONS AL PLENARI PER PART DE CIUTADANS 

Les sessions de Ple del Consell són públiques. 

Les persones assistents que no siguin membres del consell  disposen de l'ús de la paraula, però no de vot, en el torn de precs i preguntes i l'haurà d'utilitzar de manera respectuosa i garantint la fluïdesa de la sessió. Igualment, caldrà que respecti tots els acords i normes de funcionament dels consells. 

Les sessions que tractin temes reservats i/o dades sensibles, reservades i de protecció,  podran exceptuar la seva publicitat sempre que així es justifiqui prèviament i es ratifiqui pel ple del consell. 

Per poder intervenir en el Ple s'han de complir els requisits següents:  

a) Veïns i veïnes majors de setze anys.  

b) Entitats: han d'estar inscrites en el Registre Municipal d'Entitats i Associacions Ciutadanes. 

c) Persones jurídiques no compreses en el punt anterior: han d'estar inscrites en el Registre de Grups d'Interès de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i el seu sector públic. 

d) Col·lectius de la vila, entenent per aquests a l'efecte del present Reglament les plataformes, les xarxes o altres formes d'activitat col·lectiva que no disposin de personalitat jurídica i que estiguin inscrites en el Registre Municipal de Participació Ciutadana. 

El temps màxim d'intervenció serà de 3 minuts i no hi haurà dret de rèplica. 

 

Art. 20 VOTACIONS

1 Quan el/la president/a consideri prou debatut un assumpte, i després de declarar finalitzat el debat, ordenarà que es sotmeti a votació dels membres del Consell presents.

2. La norma general serà la d'adopció d'acords per consens. Cas de no arribar-s'hi es procedirà a la votació.

3. Les votacions seran ordinàries, nominals o bé secretes.

4. Les votacions ordinàries s'efectuaran a mà alçada. Les nominals es faran llegint per part del/de la secretari/a, un a un, la relació de persones que composen el consell, que hauran d'expressar si voten Si, No o s'abstenen. Les secretes s'efectuaran mitjançant papereta que serà dipositada dins d'una urna, i caldrà que prèviament s'hagi demanat per almenys una quarta part del consell.

5. El vot dels membres del Consell és personal i intransferible i es pot emetre en sentit positiu o negatiu, sense perjudici de la possibilitat d'abstenir-se de votar.

6. Els assumptes es consideren aprovats , per majoria simple, quan obtenen mes vots afirmatius que negatius.

7. Es consideren aprovats per assentiment i unanimitat, si un cop presentats, no generen debat ni oposició.

8. En cas de votacions amb resultat d'empat, s'efectuarà una segona votació i si persistís l'empat, decidirà el vot de qualitat de la presidència.

9. Atès el caràcter participatiu del Consell es potenciarà el diàleg i el debat i es mirarà d'arribar a decisions consensuades. No obstant això, en cas de desacord, junt amb la decisió majoritària es faran constar també aquelles altres que discrepin de la primera, indicant en tot cas qui dona suport a cadascuna d'elles, de cara a que els òrgans decisoris de l'Ajuntament puguin tenir el màxim nombre d'opinions, i la participació dels diversos corrents ciutadans sigui plena. En aquests sentit, les opinions, els treballs, les propostes o els estudis elaborats pel Consell que facin referència directa a punts sobre els que s'hagin de pronunciar els òrgans de govern de l'Ajuntament seran inclosos en l'expedient corresponent. En cas d'haver-hi divisió d'opinions, aquestes quedaran reflectides en l'acta, i la presidència explicarà, quan calgui, les diferents posicions, i manifestarà el suport que hagi obtingut cadascuna d'elles.

 

Art. 21 COMISSIONS DE TREBALL i TAULES ESPECIFIQUES

1. Per a l'estudi de temes puntuals i concrets relacionats amb els objectius del Consell, es podran constituir comissions i/o taules de treball especifiques.

2. La creació d'aquestes comissions correspon al Plenari del Consell i es constituiran a proposta del/de la President/a o del plenari.

3. En formaran part membres del Consell i/o persones alienes al Consell que tinguin competència en els objectius propis de la comissió. Els/les components de la comissió seran elegits pel plenari.

4. Un cop creada, la Comissió designarà la persona de la comissió que farà les funcions de coordinació i portaveu i comptarà, com a mínim, amb la presencia d'un/a tècnic/a del departament d'esports, designat/da per la Presidència.

5. Actuarà com a secretari/a de la comissió el/la secretari/a del consell o persona en qui es delegui.

6. Les comissions de treball elevaran els seus informes i les seves propostes al Consell, qui decidirà.

 

Art. 22 DRETS I DEURES DELS MEMBRES DEL CONSELL  

Les persones membres del Consell tenen dret a:  

1. Assistir a les sessions plenàries amb veu per expressar lliurement les seves idees, postures i propostes dins el marc funcional i operatiu del Consell.  

2. Rebre les convocatòries i tenir accés a les actes.  

3. Poden proposar temes a l'ordre del dia de les sessions del Consell.  

4. Ser informades sobre els temes relacionats amb els objectius i funcions atribuïdes.  

Les persones membres del Consell tenen el deure de:  

1. Respectar les opinions, postures i propostes de la resta de membres.  

2. Ajustar-se a la normativa del present Reglament, així com a la resta de normativa vigent aplicable.  

3. Assistir a les sessions que es convoquen o justificar-ne l'absència.  

4. Col·laborar i participar per assolir els objectius i desenvolupar les funcions atribuïdes.  

 

Art. 23 ÚS DE LA INFORMACIÓ

Les persones membres del Consell hauran de guardar el deure de confidencialitat respecte dels assumptes tractats i complir les obligacions derivades de la legislació sobre protecció de dades aplicable. 

 

Art. 24  MODIFICACIÓ DELS ESTATUTS

La modificació dels estatuts es realitzarà amb els mateixos tràmits i requisits exigits per a la seva aprovació i de conformitat amb la normativa vigent.  

 

Art. 25 DURACIÓ DEL CONSELL

El Consell Municipal d'Esports es crea per temps indefinit i en funció dels seus objectius.  

El Consell Municipal d'Esports es renova quan es renova la corporació municipal, sense perjudici que cada associació o entitat designi o revoqui, en qualsevol moment, la persona que el representa, i que al llarg del mandat puguin incorporar noves entitats i ciutadania. 

 

Art. 26 DISSOLUCIÓ DEL CONSELL  

El Consell s'extingirà per acord de Ple de l'Ajuntament, adoptat per majoria simple, de conformitat amb el que disposa l'article 62 del Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local. 

 

Art. 27 NORMATIVA SUPLETÒRIA  

En tot allò no previst per aquest Reglament serà d'aplicació la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de Bases de Règim Local, la normativa autonòmica i el RD 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, així com els reglaments municipals que siguin d'aplicació, i en especial el vigent Reglament Municipal de Participació Ciutadana. 

 

 

DISPOSICIÓ FINAL 

El present Reglament entrarà en vigor transcorreguts quinze dies hàbils des de la seva publicació integra en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona. Aquest acord aprova una disposició administrativa general, posa fi a la via administrativa i pot ser impugnat per mitjà de recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar des de la publicació en el corresponent butlletí oficial. Tanmateix, els legitimats activament poden interposar qualsevol altre recurs ajustat a dret.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13636 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación inicial de la modificación del Reglamento del Consejo de Deportes de Palau-solità i Plegamans.","published_date":"2023-12-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"13636"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Palau-solità i Plegamans,DOGC,DOGC 2023 nº 9066 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-12-22/13636-anuncio-aprobacion-inicial-modificacion-reglamento-consejo-deportes-palau-solita-plegamans https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.