RESOLUCIÓN de 1 de diciembre de 2023, relativa a la prórroga de la caducidad de los títulos adquiridos en 2023.

Atès que el Consell d'Administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (en endavant ATM) reunit en data 19 de desembre de 2022, en el seu punt "5 TARIFES 2023, 5a - Gamma de títols i tarifes ATM, va adoptar els següents acords:

 

"Primer.- APROVAR els preus que regiran per l'any 2023 per als diferents títols de transport sota la potestat tarifària de l'ATM, havent conegut l'informe previ emès pel Consell Català de la Mobilitat, en compliment d'allò que preveu l'article 23.3 de la Llei 21/2015, del 29 de juliol, de finançament del sistema de transport públic de Catalunya, i d'acord amb els següents escenaris i els quadres que s'acompanyen en els annexos:

[...]

Escenari B

Manteniment dels mateixos preus que els aprovats pel Consell d'Administració de l'ATM de 26 de juliol de 2022 i que van entrar en vigor l'1 de setembre de 2022, en el cas que es faci efectiva l'aprovació i publicació oficial de la pròrroga de la mesura del manteniment establert en el RDL 11/ 2022, de 25 de juny, i de l'Ordre Ministerial de 15 de juliol de 2022. En aquest supòsit les administracions consorciades hauran d'aportar per una banda, 33,78 milions d'euros per donar compliment a la política tarifaria de manteniment de tarifes, i addicionalment 80'294 milions d'euros (de l'equivalent a l'aportació del 20% corresponent a la rebaixa dels abonaments integrats).

La caducitat dels títols ATM adquirits a l'any 2022 serà el 31 de desembre de 2023.

Els títols sense començar a utilitzar adquirits l'any 2022 no es podran bescanviar per títols de la mateixa classe de l'any en curs, atès que tenen validesa fins al 31 de desembre de 2023.

La caducitat dels títols ATM adquirits a l'any 2023 serà el 15 de gener de 2024.

Quadre de preus de títols i suports Any 2023 (veure Annex 2)

[...]

 

Segon.- FACULTAR al Director general a aplicar l'escenari B si l'AGE aprova un 30% de descompte sobre els abonaments de transport abans de la finalització de l'any 2022.

 

Tercer.- AUTORITZAR al Director general a actualitzar els preus dels bitllets senzills i dels títols monomodals multiviatge, dels operadors integrats en el sistema, per tal d'adequar-los als preus de referència dels títols ATM.

 

Quart.- PUBLICAR al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'estructura de títols i preus a fi que pugui entrar en vigor l'1 de gener de 2023. Aquesta publicació recollirà la informació a l'usuari sobre la caducitat i bescanvi dels títols, les limitacions establertes pel que fa a l'obligació de facilitar canvi en adquirir el bitllet i les condicions d'utilització dels títols ATM."

 

Atès que en data 28 de desembre de 2022 es va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat el Real Decreto-ley 20/2022, de 27 de diciembre, de medidas de respuesta a las consecuencias económicas y sociales de la Guerra de Ucrania y de apoyo a la reconstrucción de la isla de La Palma y a otras situacions de vulnerabilidad, en virtut del qual es prorroga la mesura prevista en el Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny, que va establir una reducció de tarifes del 30% sobre títols multiviatges i abonaments de caràcter recurrent en els sistemes de transport.

Atesa la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat de l'esmentat Reial decret llei 20/2022, de 27 de desembre, i en aplicació dels acords aprovats pel Consell d'Administració de l'ATM de data 19 de desembre de 2022, juntament amb la facultat delegada pel mateix al Director general de l'ATM, en data 30 de desembre de 2022 es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, l'anunci relatiu a les tarifes que han de regir a partir del dia 1 de gener de l'any 2023 en el sistema de transport públic col·lectiu en l'àmbit del sistema tarifari integrat de l'Àrea de Barcelona (DOGC Núm. 8823D).

Atès que de conformitat amb els acords adoptats pel Consell d'Administració de l'ATM de data 19 de desembre de 2022 i tal com s'indica en l'esmentat anunci al DOGC la caducitat dels títols ATM adquirits a l'any 2023 serà el 15 de gener de 2024.

Atès que actualment encara no es disposa dels detalls dels escenaris tarifaris que finalment decideixi impulsar l'AGE sobre el model de gratuïtat anunciat ni sobre els perfils d'edat que els resultarà d'aplicació ni sobre els eventuals descomptes aplicables a la resta d'abonaments en general, la qual cosa impedeix preveure si caldrà alguna adaptació tecnològica del sistema de bitlletatge i de les mesures que caldrà adoptar per a la transició de la situació actual a la nova. 

Atesa la situació exposada i per tal d'evitar situacions d'incertesa i causar dificultats als usuaris del transport públic, es considera necessari prorrogar l'actual data de caducitat dels títols ATM adquirits el 2023, prevista pel dia 15 de gener del 2024, fins al dia 29 de febrer del 2024.

 

Per tot l'anterior,

 

RESOLC

 

Primer.- PRORROGAR la caducitat dels títols ATM adquirits l'any 2023 fins al 29 de febrer de 2024.

 

Segon.- COMUNICAR aquesta resolució a les administracions consorciades i els operadors de transport als efectes oportuns.

 

Tercer.- PUBLICAR aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya als efectes oportuns.

 

Barcelona, 1 de desembre de 2023

 

Pere Torres Grau

Director general

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12723 {"title":"RESOLUCIÓN de 1 de diciembre de 2023, relativa a la prórroga de la caducidad de los títulos adquiridos en 2023.","published_date":"2023-12-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"12723"} catalunya Consorcio de la Autoridad del Transporte Metropolitano,DOGC,DOGC 2023 nº 9056,Otros sujetos emisores https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-12-07/12723-resolucion-1-diciembre-2023-relativa-prorroga-caducidad-titulos-adquiridos-2023 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.