ANUNCIO sobre aprobación definitiva de la Ordenanza reguladora del servicio público municipal de actividades de ocio y recreo de los casales para niños y jóvenes.

Acord del Ple de data 23/03/2023 de l'Ajuntament de Rosselló pel qual s'aprova definitivament l'ORDENANÇA REGULADORA DEL SERVEI PÚBLIC MUNICIPAL D'ACTIVITATS DE LLEURE I ESBARJO DELS CASALS PER A INFANTS I JOVES

 

 

ORDENANÇA REGULADORA DEL SERVEI PÚBLIC MUNICIPAL D'ACTIVITATS DE LLEURE I ESBARJO DELS CASALS PER A INFANTS I JOVES

 

Article 1.- Objecte del Reglament

És objecte d'aquest Reglament la regulació de la prestació del servei públic municipal d'activitats de lleure i esbarjo per a infants i joves, destinat a activitats educatives de lleure i d'oci en el temps lliure dels menors de 18 anys regulades Decret 267/2016, de 5 de juliol, de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys. Aquests corresponen a les activitats de Casal d'estiu, Casal de Setmana Santa, Casal de Nadal i altres activitats municipals similars.

 

Article 2.- Competència per a l'exercici de l'activitat

Aquestes activitats són assumides per l'Ajuntament de Rosselló com a servei propi segons determina els articles 25.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local i l'article 66.3 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual es regula el Text Refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya. Amb la prestació del servei es pretén satisfer les necessitats públiques i aspiracions de la comunitat veïnal.

 

Article 3.- Règim de prestació del servei

El servei municipal d'activitats de lleure i esbarjo per a nens infants i joves de Rosselló es prestarà per l'Ajuntament en gestió directa per als menors de 2 a 17 anys i per lliure concurrència sota qualsevol de les formes de gestió que determina el Reglament d'Obres i serveis dels ens locals per als majors de i menors de 18 anys..

 

Article 4.- Prestacions de servei

Les prestacions que es donaran a través dels servei esmentat als nens/es inscrits seran activitats d'esbarjo, cultural, esportives, educació i oci alternatiu. Es plantegen com una eina d'educació en el lleure de caire pedagògic, lúdic i cultural i com un recurs de suport a les famílies.

 

Article 5.- Accés al servei municipal

Per tal d'accedir a les prestacions indicades en aquest reglament caldrà complir el requisits següents:

a) Realitzar la inscripció dels nens/es i joves durant les dates que es fixin i en el lloc que es determini amb aquesta finalitat.

b) Aportar els documents que es determinaran anualment per part de l'Ajuntament durant les dates que es fixin i en el lloc que es determini amb aquesta finalitat.

c) Efectuar el pagament de les tarifes establertes com a preu públic per a la utilització dels serveis durant les dates que es fixin i en el lloc que es determini amb aquesta finalitat.

d) Si alguna de les persones que ha efectuat la inscripció no ha fet el pagament i/o no ha portat tota la documentació necessària en el termini establert la seva plaça s'oferirà a la següent persona de la llista d'espera establerta.

e) En cas de produir-se una baixa un cop finalitzat el període d'inscripcions en l'activitat o bé sol·licitar-se la devolució de part de l'import satisfet per l'usuari per la no utilització o aprofitament de part de les activitats, els usuaris hauran d'expressar aquesta circumstància mitjançant la presentació d'una instància dirigida al Servei de Joventut l'Ajuntament de Rosselló, a través del correu joventutrossello@gmail.com o mitjançant una instància general de la seu electrònica de l'Ajuntament de Rosselló.

En el moment de rebre la instància es valorarà la possibilitat d'efectuar la devolució dels diners lliurats pels interessats en concepte de pagament de les tarifes establertes pels preus públics per a la utilització dels serveis, tenint en compte els següents aspectes:

- Es retornarà el 40% de l'import d'inscripció abans de l'inici de les activitats, prèvia justificació raonada de la impossibilitat de la utilització dels serveis.

- Un cop iniciades les activitats, efectuat el pagament del servei, no es retornarà cap import als interessats. No obstant, en cas de malaltia, accident o per motius de força major en el què es vegi implicat un usuari que impossibiliti la seva assistència a les activitats, el departament de joventut de l'Ajuntament, informarà sobre la possibilitat de retornar el pagament efectuat i en quina quantitat, prèvia exposició dels motius i acreditació, per part de l'usuari, de l'origen de la baixa.

f) La inscripció comporta la declaració de coneixement i sotmetiment a la normativa del present Reglament.

 

Article 6.- Instal·lacions

El servei de casal per infants i joves es prestarà indistintament a l'edifici i instal·lacions que determini l'Ajuntament en funció del nombre total d'inscripcions i necessitats evolutives i maduratives del grup de participants. L'activitat principal de lleure i esbarjo per a infants i joves de Rosselló es farà de dilluns a divendres, al matí i entre les dates i horaris que s'estableixin en etapa vocacional. Els espais i horaris podran ser modificats per l'Ajuntament , en funció de les necessitats educatives i de disposicions normatives i la comunicació de l'acord escaient a la pàgina web de l'Ajuntament i a les xarxes socials.

 

Article 7.- Obligacions usuaris

Seran obligacions dels usuaris, entenent-se com a usuaris, tant els majors d'edat que tenen sota la seva potestat o tutela els infants, com els propis joves o nens i nenes que directament utilitzin el servei, les següents:

a) Respectar les normes que s'estableixin en cada un dels serveis esmentats, en especial les que marca aquest Reglament regulador del servei.

b) Respectar les normes de comportament i civisme que garanteixin l'exercici de les activitats amb plena normalitat.

c) Respectar les indicacions rebudes del personal adscrit a les activitats de lleure i esbarjo per a infants i joves, en especial en relació al seu funcionament i al comportament vers la resta d'usuaris i els professionals que atenen el servei, tenint en compte que, per la mateixa naturalesa del servei, els receptors finals de les activitats són els infants menors d'edat.

d) Complir les obligacions establertes en la seva condició d'usuaris.

e) Abonar les tarifes establertes per cadascun dels serveis.

f) Tenir cura de les instal·lacions i del material pedagògic.

g) Mantenir, en tot moment, la higiene adequada dels seus respectius nens i nenes.

h) No portar els menors a l'activitat en cas que pateixin malalties contagioses.

i) Respectar els horaris de funcionament de les activitats atenent les següents indicacions:

- Si el nen/a s'incorpora un cop començada l'activitat, i aquesta no es fa al lloc habitual, s'haurà de traslladar fins al lloc que indiquin els i les responsables del servei.

-Si es recull el nen/a abans de l'hora de finalitzar les activitats, s'haurà de recollir al lloc que indiquin els i les responsables del servei.

- Si per motiu desconegut es produeix un retard a l'hora de recollir el/la nen/a, un dels monitors o monitores vetllarà per la seva seguretat. Passats vint minuts els guardadors del/a nen/a hauran de posar-se en contacte amb l'Ajuntament i els indicaran en quin lloc han d'anar a buscar el nen/a. Si aquesta actitud es repeteix sovint, se citarà la família a una reunió, per a determinar les mesures a emprendre, podent-se aplicar les mesures previstes a l'article 10 del present Reglament.

 

Article 9.- Drets d'usuaris

Són drets dels usuaris, entenent-se com a usuaris, tant els majors d'edat que tenen sota la seva potestat o tutela els infants, com els propis joves o nens que directament utilitzin el servei, els següents:

a) Rebre correctament i contínuament el servei.

b) Comptar amb unes instal·lacions segures i higièniques.

c) Comptar amb l'atenció de professionals preparats per prestar el servei.

d) Tenir la informació necessària sobre el funcionament del servei.

 

Article 10.- Incompliment d'obligacions

En cas d'incompliment reiterat de les obligacions per part d'algun usuari, l'alcalde/ssa o amb qui tingui delegada les competències podrà decidir, a proposta del director/a, i prèvia audiència de la família del nen/a, l'expulsió d'aquell usuari. L'expulsió comportarà l'anul·lació de la inscripció sense que això impliqui el retorn del pagament del preu públic.

 

Article 11.- Personal

Pel que fa al personal dels serveis, hauran de complir tots els requisits que estableix el Decret 267/2016 de 5 de juliol, de regulació de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys o, en el seu cas, la prevista en la normativa vigent en cada cas.

En tot cas:

a) Les activitats de lleure i esbarjo per a infants i joves hauran de disposar d'un projecte educatiu amb els objectius generals i específics per cada edat i un pla d'activitats, que es fonamentin en una visió global, pluralista i integradora, i que parteixi de la realitat concreta cultural i social en la qual s'ha d'ubicar. Serà redactat pel responsable del servei en el Casal gestionat directament per l 'Ajuntament.

b) Cada any s'adaptarà l'organització de les activitats, el personal i els horaris d'acord amb les necessitats del servei.

c) El responsable municipal del Casal o activitats d'aquest tipus ha d'especificar el seu plantejament respecte al tractament dels infants participants i també ha d'indicar, amb la màxima concreció, el model d'atenció als nens/es amb necessitats educatives especials.

d) S'haurà d'acreditar, mitjançant l'aportació d'una certificació negativa del Registre Central de delinqüents sexuals, que tot el personal contractat no han estat condemnats per sentencia ferma per delictes contra la llibertat indemnitat sexual, en els termes que preveuen l'article 13.5 de la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de protecció jurídica del menor, o norma que la substitueixi.

 

Article 12.- Obligacions de prestació

I.- Abans de l'inici de l'activitat, sigui quin sigui el sistema de prestació del servei el contractista del mateix haurà de complir els següents requisits:

a) Complir la normativa continguda en el Decret 267/2016 de 5 de juliol, de regulació de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys, i altra normativa aplicable al servei adjudicat.

b) Incorporació a l'expedient d'organització dels Casals anual corresponet, en els terminis que s'estableixin, de la documentació següent:

1. Proposta del recull de les normes d'ordre, seguretat i higiene que regularan l'activitat.

2. Proposta de programació general i del programa detallat de l'activitat amb indicació dels objectius i dels horaris, així com l'organització general dels espais i del personal, i la seva distribució horària.

3. Proposta de la regulació de l'atenció i informació de família i tutors.

4. Llistat alfabètic, amb les adreces i el telèfons de totes les persones assistents a l'activitat: infants, joves, membres de l'equip de dirigents i personal de suport.

5. Una vegada acabades les activitats de lleure i esbarjo per a infants i joves s'haurà de presentar una memòria valorada de l'activitat duta a terme.

c) Notificar, a la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, la realització de les activitats de lleure i esbarjo per a nens i joves de Rosselló abans de l'inici de l'activitat i comunicar les possibles modificacions que s'hagin produït després de la notificació i abans de l'inici de l'activitat dintre els terminis que preveu el Decret 267/2016 de 5 de juliol, de regulació de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys.

d) Contractar una assegurança d'accidents personals i de responsabilitat civil per cobrir els riscos derivats del desenvolupament de les activitats de lleure i esbarjo per a nens i joves de Rosselló, amb les cobertures que marca el Decret 267/2016 de 5 de juliol, de regulació de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys.

e) Garantir l'execució del programa de l'activitat.

f) Vetllar perquè les activitats es desenvolupin amb les necessàries condicions de seguretat, sanitàries i d'higiene.

g) Procurar que les persones assistents respectin les propietats, les instal·lacions i el medi natural del lloc on es realitzi l'activitat, i establir controls suficients per tal d'evitar qualsevol risc en les persones i en els béns.

h) Garantir el coneixement, per part dels assistents a l'activitat, del pla d'emergència establert a l'efecte.

i) Fer complir les normes vigents de prevenció en matèria de begudes alcohòliques i tabac, i qualsevol altra substància que pugui generar dependència.

II.- Per a la realització de l'activitat, sigui quin sigui el sistema de prestació del servei, haurà de complir els següents requisits:

a) Tenir, durant la realització de l'activitat, la documentació següent:

1. Programa general de l'activitat, amb indicació dels objectius, el calendari, els horaris i la planificació diària o graella de les activitats concretes que s'han de dur a terme..

2. Autorització de participació a l'activitat de totes les persones participants menors d'edat, signada per la persona que en tingui la potestat parental, tutela o que tingui encarregat legalment l'exercici de les funcions tutelars o de guarda.

3. Fitxa de salut de cadascuna de les persones participants menors d'edat, signada pel pare, mare, tutor o representant legal, on constin els possibles impediments físics o psíquics, les malalties cròniques, la medicació o el possible règim alimentari que calgui respectar, amb indicació d'horaris i quantitats, dades actualitzades de l'estat de vacunació, i qualsevol altra qüestió que es consideri necessària.

4. Llista ordenada amb els noms, les adreces i els telèfons de totes les persones assistents a l'activitat: infants, joves, membres de l'equip de dirigents i personal de suport logístic.

5. Targeta magnètica d'identificació sanitària o un altre document acreditatiu del dret a la prestació de la sanitat pública o de l'assegurança mèdica privada, si escau, de cadascuna de les persones assistents a l'activitat.

6. Documentació acreditativa de la contractació de les cobertures d'assegurances demanades a l'article 5 del Decret 267/2016 de 5 de juliol, de les Activitats d'educació en el lleure en els quals participen menors de 18 anys.

7. En les activitats que s'han de notificar d'acord amb l'article 10.1 del Decret 267/2016, de 5 de juliol, de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys, a més de tot el que estableixen els apartats anteriors, la persona responsable ha de disposar dels documents següents:

- Còpia de la notificació de l'activitat.

- Documentació o carnet acreditatiu de la inscripció de la persona responsable de l'activitat i de les persones dirigents als registres que preveuen els articles 4.3 i 4.5 del Decret 267/2016, de 5 de juliol, de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys

 

Article 13.- Dret supletori

En tot el que no estigui previst en aquest Reglament, serà d'aplicació supletòria la normativa estatal, autonòmica i local aplicable al servei corresponent.

 

 

Disposició final.- Aquest Reglament entrarà en vigor a partir del dia següent al de la publicació del seu text íntegre en el Butlletí Oficial de la Província transcorregut el termini que s'indica a l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local.

 

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari inicial de 23 de març de 2023 aprovatori de l'Ordenança municipal reguladora del servei públic municipal d'activitats de lleure i esbarjo dels casals per a infants i joves , el text íntegre del qual es fa públic, per al seu general coneixement i en compliment del previst en l'article 178 del Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya aprovat per Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, i 65 del Reglament d'Obres, Activitats i Serveis de les Entitats Locals aprovat per Decret 179/1995, de 13 de juny.

 

Contra el present Acord, s'interposarà recurs contenciós-administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb seu a Barcelona, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la publicació del present anuncio, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa.

 

Rosselló, 16 de novembre de 2023

 

Joan Andreu Urbano Fernàndez

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12104 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación definitiva de la Ordenanza reguladora del servicio público municipal de actividades de ocio y recreo de los casales para niños y jóvenes.","published_date":"2023-11-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"12104"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Rosselló,DOGC,DOGC 2023 nº 9049 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-11-27/12104-anuncio-aprobacion-definitiva-ordenanza-reguladora-servicio-publico-municipal-actividades-ocio-recreo-casales-ninos-jovenes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.