Consejo Comarcal de La Cerdanya - Administración local (DOGC nº 2023-9042)

ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de las bases y la convocatoria para la selección de personal para la constitución de una bolsa de trabajo de técnico/a de enseñanza.

Per Resolució de Presidència de data 13 de novembre de 2023 es van aprovar les bases i la convocatòria per a la constitució d'una borsa de treball de personal temporal per la cobertura de vacants, substitucions, execució de programes o projectes de caràcter temporal, per excés o per acumulació de tasques o qualsevol altre tipus de contingència temporal corresponent al lloc de treball de tècnic/a d'ensenyament del Consell Comarcal de la Cerdanya.

El termini de presentació de candidatures és de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Tota la documentació estarà exposada a l'apartat de la seu electrònica - tauler d'edictes- de la web del Consell Comarcal de la Cerdanya. (www.cerdanya.cat)

 

Puigcerdà, 13 de novembre de 2023

 

Isidre Chia Trilles

President

 

 

BASES PER A LA CONSITUCIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL DE PERSONAL LABORAL TEMPORAL PER LA COBERTURA DE VACANTS, SUBSTITUCIONS, EXECUCIÓ DE PROGRAMES O PROJECTES DE CARÀCTER TEMPORAL, PER EXCÉS O PER ACUMULACIÓ DE TASQUES O QUALSEVOL ALTRE TIPUS DE CONTINGÈNCIA TEMPORAL CORRESPONENT AL LLOC DE TREBALL DE TÈCNIC/A D'ENSENYAMENT.

 

PRIMERA. Objecte de la convocatòria

L'objecte d'aquesta convocatòria és la constitució d'una borsa de treball de personal temporal per la cobertura de vacants, substitucions, execució de programes o projectes de caràcter temporal, per excés o per acumulació de tasques o qualsevol altre tipus de contingència temporal corresponent al lloc de treball de tècnic/a d'ensenyament del Consell Comarcal de la Cerdanya.

Constitució borsa de treball per 2 anys.

 

SEGONA. Característiques

Nombre de places: borsa de treball

Titulació requerida: Estar en possessió de qualsevol títol universitari (Diplomatura/Grau/llicenciatura) o en condicions d'obtenir-la en la data en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds.

En el cas que el títol universitari sigui expedit per un centre no espanyol, s'haurà d'acreditar la corresponent homologació.

Contracte: personal laboral temporal. Jornada complerta.

S'establirà un període de prova inicial la durada del qual serà el màxim legalment permès per aquest grup de titulació.

Règim: personal laboral

Retribucions: Retribució anual bruta segons conveni: 24.975,58 euros (14 pagues).

Grup: A2

Horari: de dilluns a divendres. Horari de 8 a 15 hores, amb possibilitat d'adaptar els horaris de treball de manera puntual a les necessitats del treball.

Jornada: completa amb una jornada de treball de 37 hores i 30 minuts de mitjana en còmput setmanal (100% de la jornada), de dilluns a divendres.

Funcions a realitzar: les funcions pròpies del lloc de treball, a nivell enunciatiu i no limitatiu, són les següents:

El lloc de treball de tècnic/a d'ensenyament, entre d'altres, ha de desenvolupar les següents funcions:

1. Organitzar i coordinar tots els serveis que, en l'àmbit de l'educació, té creats o creï la comarca, per ell mateix o bé per raó de traspassos d'altres administracions.

2. Gestionar les bases i convocatòries, així com tot el procés d'adjudicació, per a l'atorgament d'ajuts de menjador escolar adreçats a l'alumnat de la comarca.

3. Gestionar les bases i convocatòries, així com tot el procés d'adjudicació, per a l'atorgament d'ajuts de transport escolar adreçats a l'alumnat d de la comarca.

4. Control dels pagaments dels/de les alumnes de transport d'ensenyaments no obligatoris amb coordinació amb les empreses de transport.

5. Gestió i confecció de llistes dels/de les alumnes segons diferents classificacions.

6. Seguiment dels contractes del Consell Comarcal en l'àmbit dels menjadors escolars i transport escolar.

7. Gestionar i col·laborar en l'elaboració de plecs de clàusules per tramitar diferents licitacions en l'àmbit escolar.

8. Supervisar i controlar el correcte funcionament dels centres educatius.

9. Supervisar i controlar l'execució pressupostària de l'àrea d'ensenyament del Consell Comarcal de la Cerdanya.

10. Gestionar, organitzar i vetllar per l'escolarització de caràcter obligatori.

11. Cooperar amb l'Administració de la Generalitat en el manteniment dels centres educatius públics.

12. Participar en les funcions que corresponen a l'Administració de la Generalitat de Catalunya en els diferents aspectes del sistema educatiu a nivell comarcal.

13. Participar transversalment amb altres serveis i projectes comarcals, en especial amb les àrees de Joventut i Serveis Socials.

14. Gestió i seguiment dels contractes externs per a la prestació de serveis educatius.

15. Gestionar el circuit de queixes i suggeriments.

16. Seguiment dels acords i convenis entre el Consell Comarcal i els Ajuntaments de la comarca en l'àmbit de l'ensenyament.

17. I, en general, totes aquelles de caràcter similar que li siguin atribuïdes.

 

TERCERA. Principis rectors

El Consell Comarcal de la Cerdanya garanteix que tots els processos de selecció es regiran pels principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, així com els de:

a) Publicitat i convocatòria de les bases.

b) Transparència.

c) Imparcialitat i professionalitat dels membres del tribunal.

d) Independència i discrecionalitat tècnica en l'actuació del tribunal.

e) Adequació entre el contingut dels processos selectius i les funcions o tasques a desenvolupar.

f) Agilitat, sense perjudici de l'objectivitat, en els processos de selecció.

 

QUARTA. Requisits dels aspirants

4.1 Per formar part d'aquest procés de selecció cal:

a) Tenir la nacionalitat espanyola sense perjudici del disposat en l'article 57 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

b) Tenir complerts 16 anys d'edat i no excedir de l'edat de jubilació forçosa.

c) Tenir la capacitat funcional per al desenvolupament de les funcions corresponents.

d) Estar en possessió d'una titulació universitària (Diplomatura/Grau/llicenciatura) o en condicions d'obtenir-la en la data en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds

En cas de presentació d'altres títols equivalents, l'aspirant haurà d'aportar un certificat oficial de l'equivalència de les titulacions presentades i si el títol universitari ha estat expedit per un centre no espanyol, s'haurà d'acreditar la corresponent homologació.

e) No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de les Administracions Públiques o òrgans constitucionals o estatutaris de les Comunitats Autònomes, ni trobar-se en situació d'inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial o per exercir funcions similars a les que es desenvolupaven.

f) No patir cap malaltia ni limitació física o psíquica que impedeixi el desenvolupament normal de les funcions corresponents a la plaça convocada.

g) Estar en possessió del títol acreditatiu del Nivell C1 de català o equivalent. (certificat de Nivell C1 de suficiència).

h) Estar en possessió del carnet de conduir B tipus .

Els requisits anteriors hauran de complir-se i acreditar-se.

4.2 Coneixement de la llengua catalana

Els aspirants que en el moment de presentar la sol·licitud NO acreditin el coneixement de la llengua catalana mitjançant la possessió del certificat de nivell de suficiència de català (nivell C1), equivalent o superior, hauran de realitzar una prova consistent en la realització d'exercicis de coneixements sintàctics i de comprensió de la llengua catalana i, si escau, en la realització d'una entrevista amb un tècnic lingüístic que permeti valorar-ne els coneixements.

La prova de llengua catalana es qualificarà com a APTE o NO APTE essent, per tant, de caràcter eliminatori i suposarà l'exclusió del procés selectiu.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal comptarà amb l'assessorament d'un tècnic especialitzat del Consorci per a la normalització lingüística de la Generalitat.

 

CINQUENA. Termini i forma de presentació de sol·licituds de participació

El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. El Consell Comarcal de la Cerdanya no acceptarà instàncies presentades abans de la data d'inici ni després de la data final.

Les sol·licituds es presentaran mitjançant model normalitzat (annex d'aquestes bases), degudament signada per la persona aspirant, al Registre General del Consell Comarcal, en suport digital a través de la seu electrònica del Consell Comarcal de la Cerdanya, o bé presencialment en suport paper a la plaça del rec, 5 de Puigcerdà codi postal 17520, en horari d'atenció al públic (de dilluns a divendres de 8 a 15h).

Les sol·licituds es podran presentar també mitjançant el procediment que regula l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. En cas que per a la presentació de sol·licituds es faci servir el procediment regulat a l'article 16.4 l'aspirant haurà de remetre correu electrònic (secretaria@cerdanya.org) adjuntant el comprovant de l'administració o oficina de correus corresponent i consignant el nom i la convocatòria com a màxim el mateix dia de la finalització del termini de presentació de sol·licituds per tal de ser admesa. En tot cas, si transcorreguts deu dies de la data de finalització de presentació de sol·licituds sense haver-se rebut la documentació, aquesta no serà admesa.

Les bases també es publicaran al tauler d'anuncis del web del Consell i als butlletins oficials de les províncies de Lleida i de Girona.

 

SISENA. Llista de persones admeses i excloses.

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds i fetes les comprovacions oportunes, en el termini màxim d'un mes, per resolució de gerència s'aprovarà la llista de persones aspirants admeses i excloses, concedint un termini de deu dies hàbils per a esmenes i possibles reclamacions.

En cas que es presentin reclamacions, s'hauran de resoldre en el termini màxim dels quinze dies següents a la finalització del termini per a la seva presentació. La notificació d'aquesta resolució determinarà els terminis a efectes de possibles impugnacions i recursos, d'acord amb el que disposa l'article 40 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades.

A la mateixa resolució, sempre que sigui possible es determinarà la composició dels membres del tribunal així com es farà constar la data, l'hora i el lloc de la realització de les proves previstes en aquestes bases.

Tots els anuncis es publicaran en el tauler d'anuncis de la seu electrònica del Consell Comarcal de la Cerdanya (e-tauler). Aquesta publicació substitueix la notificació individual als interessats, d'acord amb l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

SETENA. Justificació dels requisits i mèrits al·legats

La sol·licitud (veure ANNEX) anirà acompanyada de la documentació següent:

a) Fotocòpia compulsada del Document Nacional d'Identitat (DNI) vigent. En el cas de no tenir la nacionalitat espanyola, cal presentar una fotocòpia compulsada acreditativa de la seva nacionalitat i dels permisos de residència i treball necessaris segons la normativa vigent.

b) Currículum vitae, en el qual s'incloguin les dades personals i de contacte.

c) Fotocòpia compulsada del títol acreditatiu del nivell de suficiència de català (nivell C1) o equivalent.

En el cas de no estar en possessió del nivell requerit, el tribunal acordarà la realització d'una prova específica de caràcter obligatori i eliminatori, i que es qualificarà com a Apte/a o No Apte/a.

d) Fotocòpia compulsada de la titulació universitària.

e) Fotocòpies compulsades de la documentació acreditativa dels mèrits al·legats als efectes de la seva valoració (formació complementària, contractes de treball). Els mèrits insuficientment acreditats no es valoraran.

f) Llistat ordenat de mèrits a tenir en compte a la fase de concurs, així com altres mèrits i circumstàncies al·legades que hagin de ser valorades.

Els aspirants, en el moment de la presentació de la instància per participar en el procés selectiu, hauran de presentar en format digital, la fitxa d'autoavaluació amb els mèrits aportats així com la documentació acreditativa corresponent. Només s'han de fer constar els mèrits obtinguts fins a l'últim dia del període de presentació d'instàncies.

g) Informe de la vida laboral emès per la Seguretat Social.

h) Document del model de sol·licitud (Annex 1) correctament omplert.

i) Fotocòpia compulsada del carnet de conduir tipus B.

En el concurs només es valoraran els mèrits acreditats mitjançant la documentació corresponent, que s'haurà d'haver presentat dins el termini de presentació de sol·licituds.

Si alguna de les sol·licituds tingués algun defecte esmenable, es farà constar a la llista provisional d'admesos i exclosos per tal que, en el termini de deu dies, es puguin esmenar de conformitat amb l'article 68 de la Llei 39/2015, de l'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. Amb la formalització i presentació de la sol·licitud corresponent per prendre part en la convocatòria els/les aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que es derivin de la gestió i tramitació del procés selectiu.

 

VUITENA. Procediment de selecció.

Els aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves amb el Document Nacional d'Identitat (DNI). La manca de la presentació del document determinarà l'exclusió automàtica de l'aspirant en el procés selectiu.

Per cadascuna de les proves es realitzarà una crida única. Els aspirants que no compareguin en el lloc, data i l'hora assenyalats seran definitivament exclosos del procés selectiu, excepte casos de força major degudament acreditats.

Coneixements de llengua catalana:

Per als aspirants que no acreditin tenir els coneixements del nivell de suficiència C1:

Consistirà en la realització d'una prova de coneixements de la llengua catalana. Aquesta prova és de caràcter eliminatori, i es qualificarà com a apte o no apte. La qualificació de no apte comportarà l'eliminació del procés selectiu.

A) Exercici escrit (fase oposició)

La fase d'oposició es compon dels següents exercicis:

Exercici 1: Obligatori i eliminatori.

Coneixements teòrics. Consistirà en la realització d'un qüestionari de preguntes curtes amb respostes alternatives (tipus test) plantejades pel tribunal i relacionades amb les funcions de tècnic d'ensenyament relatives al temari annex. (temari específic i temari general).

El termini per a la realització de la prova teòrica serà de 60 minuts.

La puntuació màxima d'aquest apartat serà de 10 punts, quedant exclosos els aspirants que no assoleixin una puntuació mínima de 5 punts.

Exercici 2: Obligatori i eliminatori.

Coneixements pràctics. Consistirà en resoldre un o diversos supòsits plantejats pel tribunal i relacionat amb les funcions pròpies de tècnic d'ensenyament i relatiu al temari annex (temari específic).

El termini per a la realització de la prova pràctica serà de 90 minuts.

La puntuació màxima d'aquest apartat serà de 25 punts, quedant exclosos els aspirants que no assoleixin una puntuació mínima de 12,5 punts.

Amb les proves escrites es pretén que els aspirants puguin acreditar de forma objectiva el coneixement de la matèria d'acord amb el temari annex d'aquestes bases.

El tribunal, si ho considera convenient, podrà sol·licitar la lectura de l'exercici pràctic per part dels aspirants als quals podrà efectuar les preguntes que consideri adients.

La qualificació màxima que es podrà obtenir a la fase d'oposició és de 35 punts.

B) Valoració de mèrits (fase de concurs)

Es valoraran, per part del Tribunal, els mèrits aportats pels aspirants que han superat la fase d'oposició.

El Tribunal puntuarà els mèrits al·legats i acreditats documentalment pels aspirants, d'acord amb el barem següent:

b.1) Treball desenvolupat:

- Experiència a l'administració pública com a personal tècnic: tècnic/a d'ensenyament/educació: 0,20 per mes treballat.

- Experiència en l'àmbit de l'ensenyament, en l'àmbit privat: 0,10 per mes treballat.

L'experiència professional s'ha d'acreditar mitjançant l'aportació de l'informe de vida laboral emès per la Tresoreria de la Seguretat Social, acompanyat de còpia del contracte de treball (sector privat) o certificat de serveis prestats (administració pública) juntament amb un certificat acreditatiu de les tasques realitzades al lloc de treball lliurat per l'organisme competent en la forma legalment establerta.

En cap cas es valoraran els serveis prestats com a personal eventual o en pràctiques realitzats en el marc de convenis de cooperació educativa o anàlegs.

La puntuació màxima assolible per treball desenvolupat serà de 12 punts.

b.2) Formació professional:

- Titulació universitària oficial relacionada amb les funcions del lloc de treball (àmbit ensenyament) diferent a l'aportada a l'accés. Es puntuarà amb 3 punts (Doctorat)

- Titulació universitària oficial diferent a l'aportada relacionada amb les funcions del lloc de treball. Es puntuarà amb 2.5 punts (grau o equivalent)

- Titulació universitària oficial relacionada amb les funcions del lloc de treball (àmbit ensenyament). Es puntuarà amb 2 punts (màster)

- Titulació universitària oficial relacionada amb les funcions del lloc de treball (àmbit ensenyament). Es puntuarà amb 1,5 punts (postgrau o especialització)

- Titulació universitària oficial diferent a l'aportada relacionada amb les funcions del lloc de treball. Es puntuarà amb 1 punt (Diplomatura)

- Formació complementària. Cursos i diplomes amb certificat d'assistència i/o aprofitament relacionats amb les funcions del lloc de treball o amb l'administració pública, impartits per administracions públiques, universitats, organismes públics o col·legis professionals oficials.

- 0,80 punts per curs d'una durada igual o superior a 150h.

- 0,50 punts per curs d'una durada entre 81 i 149 h.

- 0,40 punts per curs d'una durada entre 41 i 80 h.

- 0,30 punts per curs d'una durada entre 20 i 40 h.

- 0,20 punts per curs d'una durada entre 19 i 10 h.

- Títol acreditatiu del nivell 3-avançat d'ACTIC: 0,75 punts.

- Títol acreditatiu del nivell 2-intermig d'ACTIC: 0,5 punts.

- Títol acreditatiu del nivell 1-bàsic d'ACTIC: 0,25 punts.

- Títol acreditatiu nivell C2 català: 0,5 punts.

La puntuació màxima assolible per formació professional serà de 8 punts.

Observacions:

- Els aspirants hauran d'acreditar documentalment l'entitat organitzadora, la durada en hores i la denominació del curs.

- En cas d'acreditar diversos cursos de contingut idèntic o molt similar, només es computarà un únic curs, el de més hores.

- En el cas d'estudis amb titulació progressiva, no es computaran els certificats de cursos o jornades que estiguin inclosos en el programa d'estudis de titulacions superiors si aquestes ja han estat computades.

- En cas d'acreditació per mitjà de crèdits, s'usarà com a unitat d'equivalència hores/crèdits el crèdit europeu ECTS, unitat de mesura dels ensenyaments universitaris per a l'espai europeu d'educació superior amb una equivalència de 25 hores/crèdit.

Només es tindran en compte les activitats formatives d'aquest apartat corresponents als últims 10 anys.

La qualificació màxima que es podrà obtenir a la fase de concurs és de 20 punts

 

NOVENA. Tribunal de qualificador

D'acord amb l'article 60 del text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, l'òrgan de selecció serà col·legiat, sense que pugui comptar entre els seus membres personal d'elecció o de designació política, ni personal interí o eventual.

Es farà designació nominal dels membres, que constarà a la llista, així com dels suplents.

El Tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de la meitat dels seus membres, titulars o suplents, i les decisions s'hauran d'adoptar per majoria. Sempre serà necessària la presencia de les figures de presidència i secretària.

El Tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques d'assessors especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del Tribunal, les qüestions que se'ls consultin relatives a les matèries de la seva competència.

Els membres del tribunal s'hauran d'abstenir de participar, i els/les aspirants podran recusar-los, quan concorrin les circumstàncies que preveu l'article 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

L'actuació del Tribunal s'ajustarà estrictament a les bases de la convocatòria. Això no obstant, el Tribunal resoldrà els dubtes que sorgeixin respecte a la seva aplicació i podrà prendre els acords que corresponguin per a aquells supòsits no previstos en les bases.

 

DESENA. Resultat final i sistema de provisió del lloc de treball

La puntuació final d'aquesta valoració serà la suma de les puntuacions obtingudes en les fases d'oposició i concurs. És d'obligació la participació a les dues fases per tal de poder participar al procés de selecció. El tribunal elevarà una proposta de contractació a la presidència de la corporació, juntament amb l'acta, la llista dels aspirants classificats de major a menor puntuació o la proposta per declarar deserta la convocatòria si considerés que cap dels aspirants assoleix el nivell adient per al desenvolupament de la plaça convocada.

El resultat es farà públic al tauler d'anuncis de la corporació.

Les persones aspirants que hagin aprovat el procés de selecció, quedaran incloses en una borsa de treball amb una vigència per a dos anys.

El sistema de cobriment de les futures vacants o necessitats temporals de personal que s'hagin de realitzar s'estableix per ordre rigorós de la puntuació obtinguda en el procés selectiu. L'aspirant amb major puntuació que en dues vegades hagi rebutjat l'oportunitat de fer efectiu el cobriment d'una plaça, quedarà exclòs de la borsa.

 

ONZENA. Recursos

Contra aquest acte administratiu que posa fi a la via administrativa es podrà interposar recurs potestatiu de reposició davant de l'òrgan que l'ha dictat en el termini d'un mes a comptar des del dia següent al de la publicació d'aquest acte, o bé es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de la província de Girona o, a elecció de l'interessat/ada, dels que tinguin competència territorial en la localitat de residència del demandant en el termini de dos mesos, a comptar des del dia següent al de la recepció de la publicació d'aquest acte, de conformitat amb el que preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'art. 46 de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que els interessats puguin interposar qualsevol altre recurs que estimin procedent. En el cas en què s'interposi el recurs de reposició potestatiu no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que sigui resolt expressament o s'hagi produït la desestimació presumpta del recurs de reposició interposat.

Contra els actes del Tribunal les persones interessades poden interposar recurs d'alçada en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació, exposició en el tauler d'anuncis o notificació individual de conformitat amb allò que disposa l'article 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPAC).

 

DOTZENA. Protecció de dades

S'informa que amb la formalització i presentació de la sol·licitud l'aspirant dona el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part a la convocatòria i per a la resta de tramitació del procés selectiu per part del Consell Comarcal de la Cerdanya, d'acord amb la normativa vigent i, especialment, amb la Llei orgànica de protecció de dades. Aquestes dades de caràcter personal seran incorporades en una bases de dades del Consell Comarcal a efectes de poder cobrir futures vacants del lloc o llocs similars d'aquesta convocatòria.

 

 

 

ANNEX 1: Model sol·licitud

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

 

ANNEX 2: Fitxa d'autoavaluació de mèrits

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

 

ANNEX 3: Temari proves

 

Temari general:

 

1. El model d'organització territorial de Catalunya. Cooperació municipal. La comarca. El Decret Legislatiu 4/2003, de 4 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'organització comarcal de Catalunya.

2. Llei 39/2015 de procediment administratiu comú. L'acte administratiu: concepte i classes. La motivació i la forma de l'acte administratiu. El silenci administratiu. L'eficàcia de l'acte administratiu: principis generals. L'executivitat de l'acte administratiu. La notificació i publicació de l'acte administratiu. La invalidesa dels actes administratius. La convalidació. Tipologia de documents (decret, notificació, certificat dels acords adoptats,..).

3. Llei 39/2015 de procediment administratiu comú: Dimensió temporal del procediment administratiu: dies i hores hàbils; còmput de terminis. Recepció i registre de documents.

4. Transparència i accés a la informació pública: principis generals. Regulació de la transparència en l'activitat pública. Accés a la informació pública. Sistema de garanties de la transparència.

5. Protecció de dades de caràcter personal. Normativa de protecció de dades. La conservació i l'eliminació de les dades personals a l'administració. El registre d'activitats de tractament.

6. Classes de personal. Ordenació dels cossos i categories professionals. La gestió de recursos humans: ordenació dels llocs de treball, selecció de personal i provisió de llocs de treball. Situacions administratives. Incompatibilitats.

7. Els contractes del sector públic: tipologia, procediment, característiques essencials. Classes d'expedients de contractació.

8. Els contractes del sector públic: el perfil del contractant. La selecció del contractista: procediments, formes i criteris d'adjudicació. Garanties.

9. La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial.

10. Les disposicions generals, els principis d'actuació i el funcionament del sector púbic a la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

11. Llei 40/2015, d'1 d'octubre de Règim Jurídic del sector públic: Els convenis de col·laboració sobre exercici de competències. Tipus de convenis. Les encomanes de gestió.

12. La Llei de bases del règim local. Organització. Competències.

13. Les hisendes locals. Classificació dels ingressos. Els pressupostos locals. Modificacions pressupostàries: crèdits extraordinaris i suplements de crèdits. Transferències. Altres modificacions pressupostàries.

14. La comarca de la Cerdanya. municipis, territori, població, organització. El Consell Comarcal de la Cerdanya: Òrgans de govern, gestió i organització, comissions, consell d'alcaldes i àrees i serveis.

15. Les subvencions. Procediment de concessió. Concessió en règim de concurrència competitiva; concessió directa. Procediment de justificació de la subvenció. Reintegrament de la subvenció.

 

Temari específic:

 

16. Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d' Educació. Ensenyament. Sistema educatiu.

17. Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'Educació a Catalunya.

18. Comunitat educativa i la participació de les famílies en el procés educatiu.

19. RECE, Red Estatal de Ciutats Educadores. Estructura, principis, àmbits temàtics, xarxa d'intercanvis d'experiències...

20. Decret 102/2010, de 3 d' agost, d'autonomia dels centres educatius.

21. Gestió i tramitació de les subvencions. Concepte. Subvencions. Transferències. Principis generals. Elements objectius i subjectius. El procediment subvencional. Concessió. Les bases reguladores i la convocatòria. La justificació. El procediment pressupostari. El reintegrament. Les infraccions i les sancions.

22. Gestió de les beques i ajuts: beques menjador, extraescolars, beques per a ensenyament post obligatoris no universitaris.

23. Criteris alimentaris per a la contractació de la gestió del menjador dels centres educatius de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

24. Bases de menjador escolar i transport escolar del Consell Comarcal de la Cerdanya.

25. AFA's. Estructura d'una associació, composició, funcions, ubicació...

26. Programes i serveis per a la infància.

27. La promoció de la salut des de l'administració local.

28. Decret 160/1996, que regula el servei de menjador, i que garantirà la prestació del servei escolar de menjador a l'alumnat escolaritzat en ensenyaments de caràcter obligatori en els centres docents públics de la seva titularitat

29. Decret 161/1996, de 14 de maig, que regula el servei escolar de transport escolar per tal de facilitar el desplaçament de l'alumnat en l'educació obligatòria (primària i secundària).

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11599 {"title":"Consejo Comarcal de La Cerdanya - Administración local (DOGC nº 2023-9042)","published_date":"2023-11-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"11599"} catalunya administración local,Consejo Comarcal de La Cerdanya,DOGC,DOGC 2023 nº 9042 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-11-16/11599-consejo-comarcal-cerdanya-administracion-local-dogc-n-2023-9042 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.