Consejo Comarcal de La Selva - Administración local (DOGC nº 2023-9041)

ANUNCIO sobre modificación inicial del Reglamento orgánico comarcal para la adaptación del régimen jurídico del puesto de trabajo de gerente/a del Consejo Comarcal de La Selva (exp. 2023/00003721T).

El Ple del Consell Comarcal de la Selva, en sessió extraordinària de data 31 d'octubre de 2023, va aprovar inicialment la modificació del Reglament Orgànic Comarcal per la qual s'aprova l'adaptació del règim jurídic del lloc de treball de Gerent/a del Consell Comarcal de la Selva amb el redactat de la qual és el següent:

 

 

TÍTOL SEGON

 

CAPÍTOL PRIMER. EL PLE

 

Article 7. Correspon al Ple:

a) Amb caràcter general

1. Elegir el president del Consell Comarcal.

2. Controlar i fiscalitzar els òrgans de govern.

3. Exercir la iniciativa de modificació dels límits comarcals, l'alteració del nom de la comarca i la modificació de la capitalitat.

4. L'adopció o modificació de la bandera, ensenya o escut de la comarca.

5. L'adopció d'acords inicials de creació i modificació de comarques.

6. Votar la moció de censura al president.

7. Resoldre sobre la qüestió de confiança plantejada pel president, que es regirà pel disposat en la legislació electoral general.

8. Nomenar la persona proposada per la Presidència per ocupar el càrrec de la gerència, un cop realitzat el corresponent procés selectiu d'acord amb els principis d'igualtat, mèrit i capacitat. D'igual forma correspon al Ple acordar-ne el seu cessament.

 

 

TÍTOL SEGON

 

CAPÍTOL QUART. LA GERÈNCIA

 

Article 50. La Gerència s'integra a l'organització comarcal, d'acord amb el que estableix normativa en vigor, i forma part de la plantilla de personal del Consell Comarcal com a personal directiu. La Gerència té la condició d'alt càrrec del Consell Comarcal, d'acord amb la legislació vigent en matèria de transparència i bon govern.

El o la gerent/a és nomenat/da pel Ple del Consell Comarcal, a proposta del president d'acord amb els principis de qualificació, mèrits professionals i tècnics i experiència en llocs de responsabilitat en la gestió, mitjançant procediments que garanteixen la publicitat i concurrència.

El càrrec de gerent/a és incompatible amb la condició de membre del Consell Comarcal de la Selva i la condició de regidor o regidora. A més, se li apliquen les causes d'incapacitat i incompatibilitat establertes pels membres del Consell Comarcal. Si la persona designada és funcionari/ària de la Generalitat de Catalunya, de l'Administració local, o de qualsevol altra administració de l'estat, se l'ha de declarar en situació de serveis especials.

La Gerència del Consell Comarcal exerceix les funcions executives que li reconeix aquest Reglament orgànic i les altres que li atorga l'ordenament jurídic.

 

Article 51. El nomenament de la persona titular de la Gerència ha de recaure en personal funcionari, amb titulació superior que ocupi un lloc de treball del grup de classificació A1, de qualsevol administració pública.

El procediment de designació de la Gerència atén a principis de mèrit i capacitat i criteris d'idoneïtat, i es fa mitjançant procediments que garanteixin la publicitat i la concurrència.

Les bases de la convocatòria del procediment de designació s'aproven pel Ple a proposta de la Presidència.

La convocatòria la fa la Presidència i s'anuncia en el Butlletí Oficial de la Província de Girona, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i es difon al Portal de Transparència i al web del Consell Comarcal.

Correspon al Ple el nomenament de la persona proposada per la Presidència per ocupar el càrrec de la gerència, en qualitat de directiu públic professional, un cop realitzat el corresponent procés selectiu d'acord amb els principis d'igualtat, mèrit i capacitat.

 

Article 52. La gerència exerceix, segons les directrius del Ple i les instruccions que rebi del president, les competències següents:

a) Amb caràcter general

1.- Dirigir l'administració comarcal i executar els acords del Ple.

2.- Dirigir, inspeccionar i impulsar les obres i serveis comarcals.

3.- Exercir la potestat sancionadora.

Aquestes atribucions de direcció implicaran l'exercici de les facultats de representació del Consell Comarcal de la Selva, sempre que no s'afectin les atribucions del president establertes a la llei i aquest reglament.

b) En matèria de contractació i patrimoni

1.- Celebració dels contractes d'adopció d'animals del CAAS

2.- Autoritzar i firmar les actes de recepció de tot tipus de contractes

3.- Actuar com a responsable del contracte, quan no s'hagi designat expressament un altre òrgan o persona

4.- Realitzar la contractació menor prevista a la legislació de contractes del sector públic. Les fases de preparació i supervisió de l'execució d'aquesta competència podrà desconcentrar-se al personal al servei del Consell Comarcal amb funcions directives.

5.- L'aprovació de projectes d'obres i serveis quan sigui competent per a la seva contractació o concessió, i estiguin previstos en els pressupostos.

6.- Aprovar els Estudis de Seguretat i Salut, la conformitat als Plans de Seguretat i Salut i els nomenaments de Director Tècnic de les obres i de Coordinador en matèria de seguretat i salut, en tots els expedients d'obres de la seva competència.

c) En matèria de personal

1. Dirigir, amb criteris i orientacions dictats pel president, el personal de la corporació

2. Definir les tasques dels llocs de treball

3. Determinar la ubicació material del personal i serveis

4. Exercir la potestat disciplinària

5. Aprovar els convenis de personal en pràctiques

6. Establir i modificar l'horari i jornada laboral del personal, en els termes de la relació de llocs de treball i dins dels límits establerts per la legislació

7. Autoritzar permisos, llicències i vacances

8. Aprovar la nòmina del personal d'acord amb les retribucions aprovades pel ple i el president

c) En matèria de planificació, economia i hisenda

1. Aquelles competències que li delegui el Ple en cada exercici, a través de les Bases d'Execució del Pressupost.

2. Autoritzar i disposar totes les despeses i reconèixer les obligacions d'acord amb les resolucions adoptades en cada moment pels òrgans competents en la matèria de què es tracti; ordenar tots els pagaments i retre comptes. Així com aprovar les liquidacions dels ingressos. Les fixaran bases d'execució del pressupost anualment podran determinar els límits d'aquesta competència.

d) En matèria processal

1. La resolució, en via administrativa, de les accions, reclamacions o recursos de qualsevol naturalesa, que s'interposin contra els acords dictats per la gerència en ús de les atribucions delegades en virtut d'aquest acord.

2. Practicar les notificacions dels actes administratius emanats dels diversos òrgans del Consell.

La persona titular de la gerència assistirà a totes les reunions del Ple del Consell, així com també podrà assistir demés òrgans col·legiats de l'organització comarcal, amb veu i sense vot, amb la finalitat d'informar i assessorar els consellers i conselleres en les matèries objecte de discussió.

 

Article 53. De les resolucions de gerència en donarà fe el secretari de la corporació, i estaran sotmeses als mateixos requisits de publicació, notificació i registre que els decrets que dicti la Presidència, de conformitat amb el que preveu la legislació vigent en matèria de règim local. De les resolucions de gerència se'n donarà compte al ple en la primera sessió que es celebri.

Les resolucions de gerència ja siguin definitives o de tràmit, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procediment, produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítim, seran susceptibles de ser recorregudes per mitjà de recurs d'alçada davant el president.

 

Article 54. La persona que ocupi el càrrec de la gerència de la corporació estarà obligada a realitzar, prèviament a la presa de possessió del càrrec, declaració jurada dels seus béns i de les activitats privades que li proporcionin o puguin proporcionar ingressos econòmics o que afectin l'àmbit competencial de la comarca.

 

De conformitat amb els articles 22.2.d) i 49 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local i 178 del Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya aprovat per Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, aquest acord s'exposa al públic per un termini de trenta dies mitjançant la publicació d'un anunci al Butlletí Oficial de la Província, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, a un diari de difusió comarcal i a la seu electrònica del Consell Comarcal de la Selva, a fi i efecte que les persones interessades puguin presentar les al·legacions, els suggeriments i les reclamacions que estimin oportunes. En el supòsit que durant el termini d'informació pública no s'hi formulin al·legacions o reclamacions, la modificació quedarà aprovada definitivament.

 

 

Santa Coloma de Farners, 8 de novembre de 2023

 

Martí Pujals Castelló

President

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11522 {"title":"Consejo Comarcal de La Selva - Administración local (DOGC nº 2023-9041)","published_date":"2023-11-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"11522"} catalunya administración local,Consejo Comarcal de La Selva,DOGC,DOGC 2023 nº 9041 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-11-15/11522-consejo-comarcal-selva-administracion-local-dogc-n-2023-9041 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.