Ayuntamiento de Abrera - Administración local (DOGC nº 2023-9038)

ANUNCIO sobre modificación puntual de la plantilla de personal laboral del ejercicio 2023 del Ayuntamiento de Abrera.

S'anuncia que el Ple de l'Ajuntament d'Abrera en sessió ordinària de data 2 de novembre de 2023 ha aprovat, entre d'altres, l'acord següent:

 

 

Punt 2. Expedient: 5573/2023. Modificació puntual de la plantilla de personal laboral de l'exercici 2023.

 

"Antecedents:

 

1. El Ple d'aquest Ajuntament, en sessió extraordinària celebrada el dia 16 de desembre de 2022, va aprovar inicialment el Pressupost General de l'Ajuntament d'Abrera per a l'exercici de 2023, junt amb la Plantilla de personal. L'expedient corresponent va estar exposat al públic durant un termini de quinze dies hàbils des de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona de data 20 de desembre de 2022, i contra el mateix no es va presentar cap reclamació, quedant aprovat definitivament amb efectes de l'1 de gener de 2023.

 

2. Així mateix, el Ple municipal, en sessió ordinària celebrada el passat 28 de setembre de 2023, va aprovar una modificació puntual de la plantilla de personal laboral en acordar la supressió d'una plaça vacant de tècnic/a de Protecció Civil i la creació d'una nova plaça d'oficial de tercera polivalent.

 

3. Continuant amb la línia d'adaptar l'actual plantilla municipal a les necessitats municipals i a la d'enfortir l'estructura de gestió, l'informe de la Gerència de data 23 d'octubre proposa la supressió d'una vacant que s'ha produït a la plantilla laboral, d'Educador/a del servei d'Esports i paral·lelament la creació d'una nova plaça, que es correspon amb un lloc de treball que ja es troba a actualment a l'organització i el pressupost municipal, malgrat no pertànyer a l'estructura, com és el de Cap del Servei de Gestió de Persones que ha quedat descobert el passat 15 d'octubre.

 

4. En data 24 d'octubre de 2023 s'ha emès informe tècnic per part del Servei de Gestió de les Persones. La modificació de plantilla de personal que es proposa no altera el nombre de places totals de la mateixa i els increments informats són absorbits pels excedents que ha generat la pròpia gestió del capítol 1 del Pressupost durant l'any 2023.

 

5. La present proposta, que no està compresa dins dels supòsits que requereixen acord de negociació amb la representació social (segons l'article 37 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic) sí que ha estat informat en la seva integritat a dita representació en sessió celebrada el passat 19 d'octubre.

 

Fonaments de dret:

a) Articles 69.1 i 72 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

b) L'article 27 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, disposa que la plantilla es pot modificar amb posterioritat a l'aprovació del pressupost si es tracta d'establir nous serveis, ampliar, suprimir o millorar els existents, quan aquestes actuacions no puguin esperar l'exercici següent, com també si la modificació respon a criteris d'organització administrativa interna.

c) L'article 126.3 del Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, mitjançant el qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local, estableix que la modificació de les plantilles durant la vigència del pressupost requerirà el compliment dels tràmits establerts per a la modificació d'aquell.

d) L'article 4 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de las Bases del Règim Local atorga al municipis la potestat reglamentaria i d'autoorganització, i al seu article 22.2.i) es disposa que el Ple és l'òrgan competent per aprovar la plantilla de personal.

 

En virtut de tot el relacionat anteriorment, aquesta Alcaldia proposa al Ple municipal l'adopció dels següents

 

ACORDS:

 

Primer. Modificar la plantilla de l'Ajuntament d'Abrera per a l'exercici 2023 en els termes següents:

- Suprimir una plaça d'Educador/a del servei d'Esports, vacant, de la plantilla de Personal Laboral.

- Crear una plaça de TAE, A1, Especialista en Recursos Humans, a la plantilla de Personal Funcionari, Escala Especial.

 

Segon. Disposar la publicació d'aquest acord al tauler d'anuncis de la seu electrònica de la Corporació, al Butlletí oficial de la Província de Barcelona i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

Tercer. Comunicar el present acord a la Junta de Personal, al Comitè de personal, al Servei de Gestió de les Persones, i remetre còpia a l'Administració de l'Estat i la Generalitat de Catalunya en un termini de 30 dies."

 

Contra aquest acte, que és definitiu en via administrativa, es podrà interposar recurs contenciós administratiu, davant dels Jutjats Contenciosos Administratius de la província de Barcelona, en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la seva publicació.

Alternativament i de forma potestativa, es podrà interposar recurs de reposició davant l'òrgan que l'ha dictada, en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la seva publicació.

 

Abrera, 6 de novembre de 2023

 

Jesús Naharro Rodríguez

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11253 {"title":"Ayuntamiento de Abrera - Administración local (DOGC nº 2023-9038)","published_date":"2023-11-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"11253"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Abrera,DOGC,DOGC 2023 nº 9038 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-11-10/11253-ayuntamiento-abrera-administracion-local-dogc-n-2023-9038 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.