Ayuntamiento de Manlleu - Administración local (DOGC nº 2023-9036)

ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de las bases y convocatoria del proceso selectivo para la provisión de tres plazas de agente de la Policía Local.

De conformitat amb el que disposa l'article 76 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el reglament del personal al servei de les entitats locals, es fa públic que la Junta de Govern Local, en data de 30-10-2023, va aprovar les bases especifiques i la convocatòria del següent lloc de treball:

 

"Primer. Aprovar les bases selectives que s'adjunten annexes a aquest acord i que han de regir el procés de selecció de personal per proveir 3 places d'agent, incloses en l'Oferta Pública d'Ocupació del 2022 com a personal funcionari; reservades a mobilitat horitzontal, les quals seran de compliment obligatori per l'Ajuntament, pels tribunals que han de qualificar les proves i pels aspirants que hi participin.

 

Segon. Convocar el procés selectiu per cobrir les següents places vacants de la plantilla de personal funcionari de l'Ajuntament de Manlleu prevista a l'oferta pública d'ocupació del 2022, amb subjecció a les bases esmentades anteriorment:

Denominació de la plaça: AGENT POLICIA LOCAL

Classificació: escala d'administració especial, subescala serveis especials, classe policia local, categoria d'agent.

Grup: C1

Nombre de vacants: 3

Reservades a mobilitat horitzontal: 3

 

Tercer. Publicar aquestes bases, conjuntament amb la convocatòria de les proves selectives, en el Butlletí Oficial de la Província, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, en el tauler electrònic municipal d'anuncis, i un extracte d'aquestes, conjuntament amb la convocatòria, en el Butlletí Oficial de l'Estat.

 

Quart. Disposar que el termini de presentació de sol·licituds és de vint dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de l'Estat.

 

Cinquè. Disposar que els successius anuncis es publicaran exclusivament en el tauler d'anuncis electrònic de l'Ajuntament.

 

Sisè. Notificar aquests acords a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i a la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals del Departament d'Interior, als efectes de designació dels membres del Tribunal qualificador.

 

 

BASES ESPECÍFIQUES REGULADORES DEL PROCÉS SELECTIU PER A LA PROVISIÓ DE TRES PLACES D'AGENT, DE L'ESCALA D'ADMINISTRACIÓ ESPECIAL, SUBESCALA SERVEIS ESPECIALS, CLASSE POLICIA LOCAL, CATEGORIA AGENT, RESERVADES A MOBILITAT HORITZONTAL.

 

1.- OBJECTE:

1.1. L'objecte d'aquesta convocatòria és la selecció, pel procediment de concurs-oposició, de TRES PLACES d'AGENT, de l'escala d'administració especial, subescala serveis especials, classe Policia Local, categoria agent, de la plantilla de funcionaris de l'Ajuntament de Manlleu.

1.2. Aquesta plaça pertany al grup de classificació C, subgrup C1, a què es refereix l'article 76 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

1.3. Les funcions que corresponen al personal funcionari de l'escala d'administració especial, subescala serveis especials, classe Policia Local, categoria agent són les previstes a la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

1.4. La convocatòria d'aquestes places està vinculada a la provisió del lloc de treball d'agent (codi 1.003 de la RLT), reservat a personal funcionari, de l'escala d'administració especial, subescala serveis especials, classe policia local, categoria agent.

1.5. Les retribucions que corresponen al lloc de treball associat a la plaça convocada són les establertes per al lloc de treball d'agent, del subgrup  C1, amb un complement de destí  14 i un complement específic brut anual de 16.358,72  €, el que representa un salari brut anual de  32.802,36  € per al 2023.

1.6. Fins a la resolució d'aquesta convocatòria, no es poden amortitzar, transformar ni modificar substancialment les places convocades, si no és en compliment de les normes de procediment administratiu.

1.7. Aquelles places que no es cobreixin mitjançant la present convocatòria s'acumularan a les convocatòries per a la cobertura definitiva de les places pel torn lliure de l'oferta pública d'ocupació de l'any 2022 i 2023.

1.8. Les bases generals que regiran aquest procés selectiu seran les aprovades per la Junta de Govern Local en la sessió de 13 d'octubre de 2015, publicades íntegrament en el tauler electrònic d'anuncis municipal de l'Ajuntament de Manlleu i en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona de 23 d'octubre de 2015, amb CVE número de registre 022015023257 i extracte al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya número 6994 de 10 de novembre de 2015; modificades en virtut d'acord de la Junta de Govern Local en la sessió de data 20 de febrer de 2018, publicada aquesta modificació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 7615 de data 952018, i en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona núm. 2048008073 de data 1-3-2018, les quals es troben disponibles a la seu electrònica de l'Ajuntament en el següent enllaç web: http://manlleu.cat/files/doc1028/bases-generals.pdf.

1.9. L'Ajuntament de Manlleu tracta les dades personals de les persones sol·licitants i de les persones seleccionades en aquests processos selectius amb la finalitat de gestionar la seva sol·licitud i les actuacions objecte de les corresponents convocatòries, i es sotmet a les obligacions previstes en el Reglament Europeu 2016/679, de 27 d'abril, General de Protecció de Dades (RGPD, en endavant) i la resta de normativa complementària. La corporació realitzarà les tasques necessàries perquè s'acompleixin els principis i deures establerts en la normativa vigent sobre la matèria, per garantir que no hi ha risc per als drets i llibertats dels/de les sol·licitants i dels/de les seleccionats/des. Aquestes actuacions inclouran especialment la garantia de transparència, en compliment de l'article 13 i 14 del RGPD, amb la informació detallada per part de la corporació als mateixos. Les dades personals facilitades en els processos selectius regulats per aquestes bases seran tractades per l'Ajuntament de Manlleu amb l'única finalitat de gestionar-les, d'acord amb l'article 66 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (LPAC en endavant). Per a qualsevol consulta o queixa relacionades amb el tractament d'aquestes dades, els/les sol·licitants i els/les seleccionats/des tenen dret a contactar amb el delegat de protecció de dades a través de la bústia que l'Ajuntament de Manlleu posa a la seva disposició: dpd@manlleu.cat. Si ho consideren oportú, també poden presentar una reclamació davant l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT). Les dades facilitades pels seleccionats, un cop finalitzat el motiu que n'ha originat la recollida, seran conservades seguint les instruccions de gestió documental i arxiu de l'Ajuntament de Manlleu. Així mateix, ni se cediran ni es transferiran sense el consentiment de l'aspirant o una previsió legal, i aquest pot exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació al tractament de dades, d'acord amb la legislació vigent, a través de sol·licitud de la Seu electrònica o presencialment a les oficines de Registre d'acord amb el formulari que l'Ajuntament posa a la seva disposició en el següent enllaç: https://tramits.manlleu.cat/siac/ProcedimientoTabs.aspx?tab=1&idProc=18&idnct=302&x=eZOkOXVbx0EqsmmrLCPlZg . Les dades referents a domicili, telèfon i adreça electrònica que apareixen en la sol·licitud es consideraran úniques vàlides a efectes de notificacions i serà la responsabilitat exclusiva de les persones aspirants dels errors en la seva consignació i la comunicació a l'Ajuntament de Manlleu de qualsevol canvi.

 

2.-REQUISITS ESPECÍFICS DE LES PERSONES ASPIRANTS:

A banda dels requisits generals detallats en les bases generals, les persones aspirants hauran de reunir els requisits específics següents:

- 2.1 Ser funcionari o funcionària de carrera d'algun cos de policia local de la resta de municipis de Catalunya o bé del Cos de Mossos d'Esquadra o de les forces i cossos de seguretat de l'Estat destinats a Catalunya.

- 2.2 Estar en servei actiu o en qualsevol altra situació administrativa que, d'acord amb la normativa vigent, possibiliti participar en aquesta convocatòria.

- 2.3 Acreditar més de dos anys d'antiguitat com a funcionari o funcionària de carrera en la mateixa categoria objecte d'aquesta convocatòria o, si escau, en una d'equiparada, d'algun cos de policia local de la resta de municipis de Catalunya o bé del Cos de Mossos d'Esquadra o de les forces i cossos de seguretat de l'Estat destinats a Catalunya.

- 2.4 Haver superat el curs selectiu d'Agent que imparteix l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

- 2.5 Nacionalitat: tenir la nacionalitat espanyola, de conformitat amb la legislació vigent.

- 2.6 Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de policia local.

- 2.7 Titulació: estar en possessió del títol de batxillerat, tècnic o un altre d'equivalent o superior.

- 2.8 Llengua catalana: nivell intermedi (B2) de la llengua catalana.

- 2.9 Haver complert 18 anys d'edat i no superar l'edat per a la jubilació forçosa en la data de finalització del termini de presentació de la sol·licitud.

- 2.10 Tenir com a mínim una alçada 1,65 metres els homes i 1,55 metres les dones, la qual cosa serà comprovada en les proves mèdiques.

- 2.11 Estar en possessió del carnet de conduir de la classe B i A2 o els equivalents anteriors a l'entrada en vigor del Reial Decret 818/2009, de 8 de maig, pel qual s'aprova el Reglament General de Conductors.

- 2.12 No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

- 2.13 Compromís de portar armes mitjançant declaració jurada.

- 2.14 No haver estat condemnat/ada per cap delicte, o en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals. No estar inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

2.1. Exclusions de participació

No poden prendre part el personal funcionari de les administracions públiques que es trobin en alguna de les situacions següents:

a) Els suspesos, mentre duri la situació de suspensió de funcions.

b) Els traslladats de llocs de treball i els destituïts de càrrecs de comandament com a conseqüència d'expedient disciplinari, mentre durin els efectes de la sanció.

c) Els que ocupin un lloc de treball subjecte a un període especial de permanència mínima.

2.2. Torn de reserva per a dones

En aquesta convocatòria es reserva 1 plaça per a dones, amb les previsions de la nova disposició addicional vuitena de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de policies locals de Catalunya introduïda per la Llei 5/2020, de 29 d'abril, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, en relació a complir l'objectiu d'equilibrar la presència de dones i homes en les plantilles respectives.

L'adjudicació de les places convocades s'ha de fer seguint una única llista final de les persones que hagin superat el procés, ordenades segons la puntuació obtinguda, aplicant-hi els criteris de desempat establerts legalment.

 

3.- PROCÉS SELECTIU:

El procediment de selecció serà el de concurs oposició, d'acord amb el que estableix l'article 61 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, en concordança amb el Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals i la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya.

El procés tindrà dues fases: la fase d'oposició i la fase de concurs.

 

3.1. FASE D'OPOSICIÓ (fins a 30 punts):

Primera prova.- De coneixements de la llengua catalana. De caràcter obligatori i eliminatori.

Per tal d'acreditar els coneixements de llengua catalana que estableix la base 4.1.1.e de les bases generals, els/les aspirants hauran de realitzar exercicis gramaticals i de comprensió escrita i oral que acreditin el coneixement de la llengua catalana, adaptat al nivell intermedi (nivell B2) de català, d'acord amb els criteris emprats per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i d'acord amb les necessitats de comprensió i expressió corresponents al lloc de treball.

La qualificació d'aquesta prova és d'apte o no apte. Per superar-la s'ha d'obtenir la qualificació d'apte. Les persones que no superin aquesta prova seran excloses de la convocatòria.

Els/les aspirants que acreditin el nivell exigit, o un de superior, mitjançant la presentació d'un document emès per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya o per part d'un altre organisme equivalent quedaran exempts de la realització d'aquest exercici i la seva qualificació serà la "d'apte".

Per realitzar aquesta prova la Comissió d'Avaluació comptarà amb l'assessorament d'una persona tècnica especialitzada en normalització lingüística.

Segona prova.- Desenvolupament d'un o diversos supòsits pràctics. De caràcter obligatori i eliminatori.

Serà escrita i consistirà en resoldre, durant un període màxim de 90 minuts, un o diversos supòsits pràctics relacionats amb les funcions policials de la categoria d'agent

Aquests supòsits seran obligatoris i eliminatoris. El Tribunal qualificarà la prova valorant la presentació, la coherència, la capacitat de redacció, la correcció ortogràfica i l'adequació de la resposta al supòsit plantejat.

El o els supòsit/s serà puntuable de 0 a 30 punts i per superar-lo s'haurà d'obtenir un mínim de 15 punts de mitjana entre les dues proves.

Tercera prova.- Tests clínics i de personalitat. De caràcter obligatori i eliminatori.

Consistirà en la realització d'una bateria de testos psicotècnics que compleixin els requisits de validesa i fiabilitat i hagin estat estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts, on s'inclouran proves aptitudinals, proves clíniques per detectar possibles alteracions psicopatològiques i proves de personalitat.

Per a la realització d'aquesta prova, la Comissió d'Avaluació comptarà amb l'assessorament de personal tècnic idoni o bé es realitzarà per part de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya o del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

L'avaluació d'aquesta prova es farà de conformitat amb la Resolució INT/2403/2015, de 2 d'octubre, publica al DOGC de 30 d'octubre de 2015.

A criteri de la Comissió d'Avaluació, es podrà complementar aquest exercici amb una entrevista personal dels aspirants, a fi d'integrar tots els elements exposats anteriorment. En aquest cas, a les entrevistes hi ha d'estar present, com a mínim, un membre de la Comissió d'Avaluació.

La valoració d'aquesta prova serà d'"apte" o "no apte", restant eliminats les persones aspirants que no assoleixin la qualificació d'apte.

Quarta prova.- Reconeixement mèdic. De caràcter obligatori i eliminatori

Consisteix en un reconeixement mèdic, realitzat per metges o metgesses col·legiats, per comprovar que no es detecta en els o les aspirants l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l'annex I d'aquesta convocatòria.

Els professionals als quals s'encarregui la realització de la prova mèdica, entregaran a la Comissió d'Avaluació un informe de cada un dels aspirants.

 

3.2. FASE DE CONCURS (fins a 10 punts):

La fase de concurs consistirà en la valoració dels mèrits al·legats i acreditats documentalment per les persones aspirants que han superat la fase d'oposició, essent la data límit fins a la qual es valoraran els mèrits el dia en què finalitzi el període de presentació de sol·licituds per participar en el procés selectiu de conformitat amb que disposa l'article 26 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, amb la qual cosa la Comissió d'Avaluació no valorarà cap document de data posterior a aquesta publicació.

El barem de valoració dels mèrits és el següent:

a) Antiguitat: fins a un màxim de 4 punts.

- Antiguitat en cossos de policies locals: Per cada mes complet 0,08 punts

- Antiguitat en altres cossos policials: Per cada mes complet 0,04 punts

b) Titulació acadèmica: fins a un màxim de 2 punts:

- Grau universitari o equivalent: 2 punts.

c) Formació i perfeccionament: fins a un màxim de 2 punts.

Per cursos organitzats o reconeguts per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) o realitzats per un organisme públic oficial (Pla Agrupat de formació de la Diputació de Barcelona, EAPC, etc.) si versen sobre matèries relacionades amb les funcions pròpies de la categoria objecte de la convocatòria:

- Per cursos de durada fins a 25 hores, 0,15 punts per cada un.

- Per cursos de 26 a 50 hores, 0,25 punts per cada un.

- Per cursos de 51 a 100 hores, 0,4 punts per cada un.

- Per cursos de durada superior a 100 hores, 0,5 punts per cada un.

Els aspirants han d'acreditar documentalment la durada, en hores, dels cursos al·legats. Si no ho fan així és computaran com cursos de durada fins a 25 hores.

d) Coneixement de la llengua catalana: en un nivell superior al nivell intermedi de català, d'acord amb les criteris emprats per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, segons el barem següent i fins a un màxim de 1 punt:

- Nivell de suficiència (C1) de català o equivalent: 0,5 punts

- Nivell superior (C2) de català o equivalent: 1 punt

e) Recompenses i distincions pròpies dels cossos de policia local o de la resta de forces i cossos de seguretat, quan siguin rellevants en relació amb les funcions d'agent, fins a un màxim d'1 punt, a raó de 0,25 punts per cada recompensa i/o distinció.

 

4.- PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS D'ADMISSIÓ I PAGAMENT DE LA TAXA:

4.1 Les sol·licituds d'admissió en el procés selectiu s'hauran de presentar necessàriament a la seu electrònica de l'Ajuntament. A l'apartat "Ofertes de Treball" cada oferta disposa d'un apartat anomenat "tramitar" que permetrà la presentació de la sol·licitud juntament amb el pagament de la taxa.

4.2 Les sol·licituds es podran presentar al Registre de l'Ajuntament de Manlleu durant els vint dies naturals següents a comptar de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de l'Estat. Les bases i la convocatòria es publicaran íntegrament en el Butlletí Oficial de la Província i en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya; els restants i successius anuncis d'aquesta convocatòria es faran públics únicament en el tauler d'anuncis de la corporació.

4.3. Les sol·licituds s'hauran de presentar exclusivament de forma electrònica tal i com regula l'article 32 de la Ordenança de Transparència i Administració Digital de l'Ajuntament de Manlleu:

"Estan obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb l'Ajuntament per a realitzar qualsevol tràmit d'un procediment administratiu els següents subjectes:

(...)

f) Les persones que sol·licitin participar en qualsevol procés selectiu o qualsevol convocatòria de provisió de llocs de personal funcionari de carrera i interí i laboral fix i temporal convocats per l'Ajuntament de Manlleu, a excepció de les convocatòries temporals vinculades a programes subvencionats per altres Administracions de places equivalents o anàlogues al grup C o a agrupacions professionals".

Per presentar-les electrònicament, s'haurà de fer a través de la seu electrònica "L'Ajuntament a un clic". Caldrà seleccionar l'apartat "ofertes de treball municipal", caldrà escollir la convocatòria a la que es vol presentar la sol·licitud i seguidament caldrà seleccionar "tramitar". Aquest apartat permetrà iniciar la tramitació, emplenar el formulari web i efectuar el pagament de la taxa municipal prevista per aquest procés o bé assenyalar que es compleixen els requisits legals per a la seva exempció.

Per fer tràmits telemàticament cal disposar d'un certificat digital o d'un sistema d'identificació digital basat en dispositius mòbils (IdCat mòbil o Mobile Connect). Podeu consultar els sistemes d'identificació digitals admesos en l'apartat "Certificats digitals admesos" de la seu electrònica, "l'Ajuntament a un Clic" (https://tramits.manlleu.cat/siac/default.aspx).

4.4 Els aspirants no hauran d'aportar cap document ni títol amb la sol·licitud, ja que aquesta consisteix en una declaració responsable de l'aspirant en relació a la certesa de les dades recollides en aquesta, com també respecte al fet que compleix, en el moment de presentar la sol·licitud, amb les condicions exigides per a l'ingrés i les especialment assenyalades en la convocatòria, comprometent-se a provar les dades que consten en la sol·licitud quan li siguin requerides.

4.5 Pel que fa a l'acreditació del nivell de coneixements de català igual o superior a l'exigit a la convocatòria, els aspirants que desitgin no haver de realitzar la prova obligatòria de coneixements de català sí hauran d'adjuntar el document que acrediti el compliment d'aquesta condició en el moment de presentar la sol·licitud, tant si la sol·licitud es presenta de forma electrònica com presencial. En el cas que no s'acrediti estar en disposició d'aquest nivell de coneixements de llengua catalana, l'aspirant haurà de realitzar la prova de català prevista en aquestes bases.

4.6 La presentació de la sol·licitud requerirà el pagament previ de la taxa per drets d'examen (excepte en el supòsit en què l'aspirant compleixi els requisits per a la seva exempció degudament acreditats), de forma que constitueix un requisit per a poder prendre part en el procés selectiu. D'acord amb el que preveu l'Ordenança fiscal de taxes per serveis generals de l'Ajuntament de Manlleu per inscriure's a la convocatòria corresponent l'aspirant ha de satisfer la taxa corresponent per drets d'examen, la qual tindrà l' import corresponent al grup del lloc de treball en qüestió: C agents de policia, que és de 25 euros.

Pel que fa a la forma de pagament, en el cas de tramitació electrònica, s'haurà de produir el pagament en el moment de realitzar el tràmit electrònic, abans de finalitzar el procés de sol·licitud, a través de la passarel·la de pagaments integrada en la seu electrònica.

En el cas que l'aspirant hagi estat declarat provisionalment exclòs per no haver efectuat el pagament de la taxa per drets d'examen, durant el termini de 10 dies que s'atorga per a subsanació de deficiències, només es podrà subsanar el fet de no haver aportat amb la sol·licitud presentada a l'Ajuntament la justificació del pagament de la taxa efectuat dins del termini de presentació de sol·licituds, però en cap cas es considerarà que s'obre un nou termini per poder efectuar el pagament més enllà del termini fixat per a la presentació de sol·licituds per ser admès en aquestes proves selectives.

D'acord amb el que estableix l'article 12 de la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de taxes i preus públics, procedirà la devolució de les taxes que s'haguessin exigit quan no es realitzi el seu fet imposable per causes no imputables al subjecte passiu. Per tant, no procedirà la devolució del pagament de la taxa pels drets d'examen en els supòsits d'exclusió de les proves selectives per causa imputable a l'interessat. Per tant, el supòsit tradicional de desistiment o d'exclusió per no complir els requisits o no aportar els documents exigits en la convocatòria no donarà lloc a la devolució dels drets d'examen.

4.7. La sol·licitud de participació en aquesta convocatòria comporta l'autorització perquè l'òrgan convocant, mitjançant la Plataforma d'integració i col·laboració administrativa (PICA) i en nom de la persona participant, faci les consultes de les dades del document d'identificació, de les dades del Registre Central de Penats i dels documents que permeten, si escau, l'exempció de la taxa d'inscripció.

No obstant això, la persona participant pot fer constar, a l'apartat corresponent de la sol·licitud de participació, l'oposició expressa a la consulta de les dades i dels documents esmentats anteriorment. En aquest cas, haurà d'aportar, dins el termini de presentació de sol·licituds de participació, el document d'identificació (DNI/NIE) i els documents justificatius que permeten l'exempció de la taxa d'inscripció. Pel que fa al certificat del Registre Central de Penats, l'haurà d'aportar quan el tribunal qualificador ho requereixi.

4.8. Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'Alcaldia o Regidoria delegada, en el termini màxim d'un mes, dictarà una resolució en la qual declararà aprovada la llista provisional d'admesos i d'exclosos i d'exempts de fer l'exercici de coneixements de llengua catalana.

Els aspirants disposaran d'un termini de deu dies, a partir de l'endemà de la publicació o de la notificació de la resolució indicada, per formular davant l'Alcaldia o Regidoria delegada les reclamacions que creguin oportunes, amb la intenció d'esmenar els defectes que s'hagin pogut produir, o per adjuntar la documentació que es requereix a la convocatòria.

Una vegada finalitzat el termini previst a l'apartat anterior l'Alcaldia o Regidoria delegada aprovarà mitjançant una resolució, que s'exposarà al tauler electrònic municipal d'anuncis, la llista definitiva dels aspirants admesos i exclosos i dels aspirants exempts de fer l'exercici de coneixements de llengua catalana.

 

5.-PRESENTACIÓ DE MÈRITS:

Les sol·licituds de la presentació de mèrits en el procés selectiu -acompanyades de la documentació justificativa dels mèrits a valorar- la podran presentar les persones aspirants que hagin superat la fase d'oposició al registre de l'Ajuntament de Manlleu durant dels cinc dies naturals següents a comptar des de l'endemà de la publicació de la puntuació final de la fase d'oposició o proves al tauler electrònic municipal d'anuncis, mitjançant model normalitzat per l'Ajuntament, en la forma que es preveu en l'apartat 4.3 anterior.

En cas que s'opti per presentar-les electrònicament, caldrà escollir el tràmit corresponent "Procés selectiu-presentació de mèrits" dins l'apartat "Selecció i gestió de personal", iniciar la tramitació, emplenar el formulari web i adjuntar en un únic pdf tota la documentació relativa a cadascun dels apartats a valorar.

 

6.-REALITZACIÓ DE LES PROVES:

6.1. Les proves selectives es duran a terme en un termini màxim de tres mesos des de la data de publicació d'aquestes bases selectives.

6.2. Les proves selectives es duran a terme, sempre que sigui possible, una a continuació de l'altra, de manera que en un mateix dia es podran portar a terme fins a un màxim de dues proves (amb la totalitat d'exercicis que inclogui cadascuna d'elles), continuant el procés el dia hàbil immediatament següent al de la finalització d'aquestes, sempre i quan la Comissió d'Avaluació no acordi una proposta diferent per raó del nombre o dificultat dels exercicis a corregir.

6.3. L'ordre d'actuació de les persones participants en les proves de la fase d'oposició s'inicia per la primera persona participant el primer cognom de la qual comenci per la lletra "C", de conformitat amb el sorteig públic realitzat el dia 6 de setembre de 2017.

6.4. La data, l'hora i el lloc de realització de la primera prova es determinarà en el Decret provisional de persones admeses i excloses que es dicti per part de l'alcaldia. La data, l'hora i el lloc de segona prova i següents els determinarà la Comissió d'Avaluació i es publicaran juntament amb els resultats de la prova anterior.

6.5. Les persones participants, per realitzar les proves de la fase d'oposició, s'han d'identificar mitjançant la presentació del DNI, del passaport o del permís de conduir, originals, i la seva presentació podrà ser exigida per la Comissió d'Avaluació en tot moment. La manca de presentació d'aquesta documentació comporta l'exclusió automàtica de la persona participant de la convocatòria.

6.6. Per a cadascuna de les proves es farà una única crida. Les persones participants que no compareguin a la crida de la Comissió d'Avaluació per a la realització de les proves en el lloc, la data i l'hora assenyalats seran excloses automàticament de la convocatòria.

Per a les proves que consten de diversos exercicis o subproves, l'absència o retard en aquests suposarà l'exclusió automàtica de la convocatòria.

 

7. DESIGNACIÓ DE LA COMISSIÓ D'AVALUACIÓ:

7.1. La Comissió d'Avaluació estarà integrada per un nombre senar de persones designades per la corporació i formades per un president i vocals amb la següent distribució:

- Un terç ha de ser integrat per membres o persones funcionàries de la mateixa corporació, d'entre els quals es designarà la persona que actuarà com a secretària de la Comissió d'Avaluació.

- Un altre terç ha de ser integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria.

- El terç restant ha de ser proposat pel Departament d'Interior, entre els quals hi haurà

com a mínim, una persona proposada per l'Institut de Seguretat Pública i una altra per la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals.

7.2. La Comissió d'Avaluació ha d'estar integrat, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars.

7.3. La designació de la Comissió d'Avaluació es farà pública juntament amb la resolució de l'Alcaldia que fixarà les persones admeses i excloses.

7.4. La Comissió d'Avaluació pot disposar la incorporació a les seves tasques de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions de la Comissió d'Avaluació, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

7.5. L'abstenció i la recusació dels membres de la Comissió d'Avaluació s'han d'ajustar al que estableixen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

7.6. En cas que les persones que formen part de la Comissió d'Avaluació o el personal col·laborador en la realització de les proves tinguin dret a percebre un import per assistència a les sessions de la Comissió d'Avaluació, aquestes es computaran d'acord amb allò previst al Real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó de servei (BOE 30/05/2002).

7.7. La Comissió d'Avaluació aprovarà els criteris tècnics per valorar les diferents fases d'aquesta convocatòria.

7.8. La Comissió d'Avaluació pot convocar personalment les persones participants per tal d'aclarir punts dubtosos de les capacitats o altres aspectes de la documentació que hagin aportat, quan ho consideri convenient.

7.9. La Comissió d'Avaluació pot exigir a les persones participants la seva identificació, en qualsevol moment de la convocatòria.

7.10. La Comissió d'Avaluació, si té coneixement que una de les persones participants no posseeix la totalitat dels requisits exigits per aquesta convocatòria o ha pogut incórrer en inexactituds o falsedats, proposarà a l'Alcaldia l'exclusió de la persona participant de la convocatòria. Les inexactituds o falsedats comprovades es posaran en coneixement de les autoritats competents a l'efecte pertinent.

7.11. La Comissió d'Avaluació pot esmenar en qualsevol moment de la convocatòria els errors materials, de fet i aritmètics.

7.12. A més del que estableix la sisena prova, en qualsevol moment de la convocatòria i amb caràcter previ al nomenament de funcionari de carrera, les persones participants podran ser sotmeses a totes les proves mèdiques o psicotècniques que siguin necessàries per tal de comprovar l'adequació al quadre d'exclusions mèdiques de l'annex III. Si de les proves practicades o de les aportades per la persona participant s'acredita que incorre en alguna de les causes d'exclusió mèdica, la Comissió d'Avaluació proposarà a l'Alcaldia l'exclusió de la persona participant de la convocatòria.

7.13. La Comissió d'Avaluació exclourà automàticament de la convocatòria les persones participants que durant el transcurs de la convocatòria realitzin conductes contràries a la bona fe o orientades a desvirtuar els principis d'equitat i igualtat o altres comportaments que alterin el desenvolupament normal de la convocatòria.

7.14. Per a la constitució vàlida de la Comissió d'Avaluació i per a la seva actuació adequada a efectes de celebració de sessions, deliberacions i presa d'acords, es requerirà la presència de la majoria dels seus membres, siguin titulars o suplents i, en tot cas, del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que les substitueixin.

 

8.- QUALIFICACIONS DE LES PERSONES ASPIRANTS I PROPOSTA DE NOMENAMENT

La qualificació final de cada aspirant s'obté sumant, a les qualificacions obtingudes a la fase d'oposició, les obtingudes a la fase de concurs.

L'adjudicació de les places convocades s'ha de fer seguint una única llista final de les persones que hagin superat el procés, ordenades segons la puntuació obtinguda, aplicant-hi els criteris de desempat establerts legalment, llevat que per aquest procediment no s'assoleixi el percentatge que determina l'apartat 2.2 d'aquestes bases, en el qual cas caldrà donar preferència a les candidates dones, fins a assolir l'objectiu perseguit, sempre que es compleixin les condicions següents:

a)Hi ha d'haver en tots els casos una equivalència de capacitació, determinada per la superació de les proves i els exercicis de la fase d'oposició del sistema selectiu.

b)Cap de les candidates dones seleccionades en virtut d'aquest criteri de preferència no pot tenir un diferencial negatiu de puntuació, en la fase d'oposició i, si escau, en la fase de concurs, de més del 15% respecte als candidats homes preterits.

c)No es pot aplicar aquesta mesura respecte a candidats en què concorrin motius de discriminació positiva legalment determinats altres que el criteri de preferència que regula la present, com la pertinença a altres col·lectius amb especials dificultats d'accés a l'ocupació.

En cas d'empat de puntuació, aplicant prèviament els criteris de preferència esmentats en aquest apartat, el desempat es desfarà amb la puntuació més alta obtinguda en la fase d'oposició.

Les persones aspirants que hagin superat la fase d'oposició i hagin obtingut les millors qualificacions finals, tenint en compte els criteris anteriors, seran proposades a l'Alcaldia o regidoria delegada per al seu nomenament com a funcionàries de carrera.

El nombre de persones aspirants proposades no podrà ser superior al de places convocades.

Si dins del termini esmentat, i tret dels casos de força major, l'aspirant proposat no presenta la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no podrà ser nomenats funcionaris de carrera i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

 

9.- NOMENAMENT DEFINITIU, JURAMENT O PROMESA DEL PERSONAL FUNCIONARI I PRESA DE POSSESSIÓ

Un cop finalitzat el procés de selecció, la Comissió d'Avaluació aprovarà i farà publica la llista de puntuacions totals de les persones participants, ordenades de més a menys puntuació.

Respectant aquesta classificació, les persones aspirants amb més puntuació seran les proposades a l'Alcaldia o Regidoria delegada per al seu nomenament com a personal funcionari de carrera.

En cap cas no es podrà proposar el nomenament d'un nombre de persones participants superior al de les places previstes a la convocatòria.

 

10.- RECURSOS:

Contra la convocatòria i aquestes bases, les persones interessades poden interposar, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant l'Alcaldia, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 77 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, o bé directament recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós administratiu de Barcelona, en els termes regulats en la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

En el cas que es formuli recurs potestatiu de reposició, no es podrà interposar el recurs contenciós administratiu fins que sigui resolt expressament o es produeixi la desestimació presumpta del recurs interposat.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de la Comissió d'Avaluació, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar la convocatòria o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades poden interposar, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant l'Alcaldia, d'acord amb l'article 121 de la Llei 39/2015, esmentada.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

 

ANNEX I

QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

I. ANTROPOMETRIA:

 

—1  Talla: Alçada inferior a: Dones 1'55 m; Homes 1'65 m

 

—2  Obesitat: Valorada per la relació pes/alçada, segons els intervals següents:

 

Pes dones

Pes homes

Talla

mínim

màxim

mínim

Màxim

155

46

69

 

 

156

46

69

 

 

157

48

70

 

 

158

48

70

 

 

159

50

70,5

 

 

160

50

70,5

 

 

161

51,5

71

 

 

162

52

71,5

 

 

163

52,5

72

 

 

164

53

72,5

 

 

165

53,5

73

56,5

77,5

166

54

73,5

57

78

167

55

74,5

57,5

78,5

168

55,5

75

58

79

169

56,5

76

58,5

79,5

170

57

76,5

59

80

171

57,5

77,5

59,5

80,5

172

58,5

78

60,5

81,5

173

59

79

61

82

174

60

80

62

83

175

60,5

81

63

84

176

61,5

82

63,5

85

177

62

82,5

64

86

178

62,5

83,5

64,5

86,5

179

63,5

84,5

65,5

87

180

64

85,5

66

88

181

64,5

86,5

66,5

89,5

182

65,5

87,5

67,5

90,5

183

66,5

88,5

68

91

184

67,5

89,5

68,5

91,5

185

 

 

69

92

186

 

 

69,5

93

187

 

 

70

93,5

188

 

 

71

94

189

 

 

72

94,5

190

 

 

72,5

95

191

 

 

73,5

96

192

 

 

74,5

97

 

 

En les dones de menys de 25 anys es considerarà la relació amb 0,5 quilos menys per any però el pes mai serà inferior als 46 quilos. Es permetrà una tolerància per excés d'un 5 % del pes per aquelles persones que presentin un desenvolupament muscular hipertròfic. En cas de dubte en la proporció entre el pes i la talla, la decisió última se supeditarà a la consideració del potencial biològic i muscular que es dedueixi de les dades en l'exploració completa de l'aspirant.

 

—3  La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

 

—4  La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5,  litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

 

1  Aparell circulatori

1.1  Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2  Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3  Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4  Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5  Insuficiència coronària.

1.6  Pericarditis activa o residual.

1.7  Insuficiència arterial perifèrica.

1.8  Insuficiència venosa perifèrica.

1.9  Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10  Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

2  Aparell respiratori

2.1  Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2  Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

3  Aparell genitourinari

3.1  Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2  Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3  Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4  Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5  Prolapse genital.

 

4  Aparell digestiu

4.1  Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2  Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3  Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4  Úlcera gastroduodenal.

4.5  Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6  Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7  Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

5  Sistema hematopàtic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

6  Aparell locomotor

6.1  Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2  Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

7  Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1  Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2  Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3  Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4  Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5  Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6  Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7  Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8  Tremolor. Tics o espasmes.

7.9  Trastorns de la son.

 

8  Glàndules endocrines

Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

 

9  Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

10  Òrgans dels sentits

10.1  Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2  Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3  Queratotomia radial.

10.4  Despreniment de retina.

10.5  Estrabisme manifest i no corregit.

10.6  Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7  Discromatòpsies.

10.8  Glaucoma.

10.9  Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10  Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35  dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11  Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12  Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13  Trastorns en la parla. Quequesa.

 

11  Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1  Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2  Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3  Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4  Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

11.5 Tatuatges que siguin contraris als principis, valors i competències establerts en el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya (Acord GOV/25/2015, de 24 de febrer).

 

12  Altres

12.1  Processos neoplàsics.

12.2  Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3  Malalties autoimmunes.

12.4  Diàtesi al·lèrgica.

12.5  Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial. "

 

Manlleu, 31 d'octubre de 2023

 

Arnau Rovira i Martínez

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11093 {"title":"Ayuntamiento de Manlleu - Administración local (DOGC nº 2023-9036)","published_date":"2023-11-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"11093"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Manlleu,DOGC,DOGC 2023 nº 9036 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-11-08/11093-ayuntamiento-manlleu-administracion-local-dogc-n-2023-9036 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.