Ayuntamiento de Martorelles - Administración local (DOGC nº 2023-9031)

ANUNCIO por el que se publican las bases reguladoras para la selección de una plaza de cabo de la Policía Local, plantilla de personal funcionario de la Policía Local de Martorelles, por el sistema de concurso-oposición libre, turno restringido de promoción interna.

De conformitat amb l'acord de la Junta de Govern Local del dia 19 d'octubre de 2023, es fan publiques les bases reguladores per a la selecció de 1 plaça de Caporal de la Policia local, plantilla de personal funcionari de la policia local de Martorelles, pel sistema de concurs oposició lliure, torn restringit de promoció interna.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals comptadors a partir de la publicació de les bases i la convocatòria al DOGC.

 

"BASES DEL CONCURS OPOSICIÓ, PER PROMOCIÓ INTERNA, D'UNA PLAÇA DE CAPORAL DEL COS DE LA POLICIA LOCAL DE MARTORELLES

 

PRIMERA.- OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

És objecte de la present convocatòria, la cobertura definitiva d'una plaça de caporal del cos de la policia local de Martorelles, mitjançant el sistema de concurs oposició, reservat al torn de promoció interna, corresponent a l'escala bàsica, subgrup C1, de l'escala d'administració especial, sotsescala serveis especials, classe policia local, plantilla de personal funcionari, dotada amb el sou corresponent al subgrup C1, amb pagues extraordinàries, triennis i altres emoluments establerts per la legislació vigent.

 

SEGONA. Característiques de les places a proveir

- Denominació: Caporal policia local

- Grup de classificació: C1

- Retribucions: Corresponents al grup de classificació C1.

- Nivell de complement de destinació: 18

- Escala d'administració especial, subescala de serveis especials, classe policia local, categoria caporal

- Règim: funcionari/a de carrera

- Adscripció: Hi haurà una adscripció provisional al lloc de treball de Caporal-Cap de la Policia Local, fitxa de funcions número 5002

 

TERCERA. Requisits per participar en la convocatoria.

3.1 Podran prendre-hi part de la present convocatòria, els agents de la policia local de Martorelles que compleixin els requisits següents:

a) Tenir ciutadania espanyola, de conformitat en la legislació vigent.

b) Tenir una antiguitat mínima de dos anys com a funcionari o funcionària de carrera en la categoria d'agent del cos de la Policia Local de l'Ajuntament de Martorelles.

c) Estar en alguna de les situacions administratives següents: servei actiu, serveis especials o servei en comunitats autònomes o serveis en altres administracions.

d) Estar en possessió del títol de batxiller, tècnic o tècnica corresponent a cicles formatius de grau mitjà, tècnic o tècnica auxiliar corresponent a formació professional de primer grau o un altre d'equivalent o superior.

e) Estar en possessió del nivell B2 de coneixements de la llengua catalana o equivalent.

f) No patir cap malaltia ni estar afectada per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

g) No haver estat condemnat per cap delicte. No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administración pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

h) Posseir els permisos de conduir vehicles de la classe A i B. Tots ells en vigència.

i) Declaració jurada o promesa per la qual es pren el compromís de portar armes.

j) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomandes, d'acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de policia local.

Tots els requisits s'han de complir el darrer dia de presentació de les sol·licituds.

3.2 Drets d'examen:

La taxa per participar en aquesta convocatòria, d'acord amb l'Ordenança fiscal núm. 13 vigent art. 6 epígraf 6è. és de 50 €.

Aquesta taxa ha de ser satisfeta prèviament pels aspirants tal com s'indica a l'apartat: forma de pagament.

No es retornaran els drets de participació a la concurrència en els supòsits d'exclusió de les proves selectives per causa imputable a la persona interessada.

Per tant i, entre d'altres, no es retornaran en el supòsit d'exclusió per no complir els requisits o no aportar els documents exigits a la convocatòria.

Forma de pagament.

Mitjançant ingrés a : Caixabank: ES51 2100 0357 5702 0021 2721, a nom de l'Ajuntament de Martorelles, o directament a les oficines de l'Ajuntament mitjançant targeta de dèbit o crèdit.

Cal indicar: Nom i NIF de la persona aspirant - Convocatòria 1 plaça de caporal policia local promoció interna.

S'haurà d'adjuntar el resguard que acrediti el pagament en el moment de la presentació de la sol·licitud.

No fer efectiu el pagament dels drets de participació suposarà l'exclusió del procés selectiu.

Les persones que, d'acord amb les ordenances fiscals, estiguin exemptes de pagament per trobar-se en situació de demandant d'ocupació no ocupada, hauran d'adjuntar còpia d'aquest document justificatiu a la sol·licitud. La no presentació del document acreditatiu suposarà l'exclusió del procés selectiu.

 

QUARTA. Forma i termini de presentació d'instàncies

Les sol·licituds per a prendre part en les corresponents proves d'accés en les quals les persones aspirants faran constar que reuneixen les condicions exigides a les presents bases generals es dirigiran al Sr.Alcalde de l'Ajuntament de Martorelles i es presentaran en el Registre General d'aquest Ajuntament o en algun dels llocs previstos en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, en el termini de vint dies naturals comptats a partir de l'endemà al de la publicació de l'anunci de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Les bases íntegres es publicaran al BOPB, al web municipal i a la seu electrònica de l'Ajuntament e-tauler.

La resta de publicacions es faran a la seu electrònica de l' Ajuntament de Martorelles:

www.martorelles.cat i al tauler d' anuncis municipal (e-tauler).

La sol·licitud haurà d'anar acompanyada per:

Imprès de sol·licitud normalitzat

Fotocòpia del NIF o, si escau, passaport.

Fotocòpia titulació exigida.

Fotocopia del carnet de conduir de la classe A i B.

Currículum acadèmic i professional.

Fotocopia dels justificants acreditatius dels mèrits al·legats per a la seva valoració en la fase de concurs.

L'antiguitat laboral s'acredita amb l'informe de vida laboral i el certificat de serveis prestats.

L'òrgan de selecció només podrà valorar aquells mèrits justificats documentalment mitjançant Informe de vida laboral expedit per la Tresoreria General de la Seguretat Social i contractes de treball, i/o certificats de serveis prestats en cas de tenir experiència en l'Administració Publica.

Fotocòpia del certificat de nivell de català de la Direcció General de Política Lingüística o d'altre organisme , que eximeixi de fer la prova, si s' escau.

Amb la presentació de la sol·licitud les persones aspirants:

-Prenen el compromís de portar armes de foc.

-Accepten mantenir vigent els carnet de conduir A i B, d'acord amb les condicions establertes a la legislació vigent.

-Donen el seu consentiment a la recollida i tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en aquesta convocatòria i per la tramitació del procés selectiu d'acord amb la normativa vigent.

-Atorguen l'autorització expressa per tal que des de l'ajuntament de Martorelles es demani, respecte a la persona interessada, els antecedents que en puguin constar al registre Central de Penats i Rebels.

 

CINQUENA. Admissió de les persones aspirants

5.1. Abans del termini màxim d'un mes, la presidència de la corporació, o autoritat delegada, aprovarà, mitjançant resolució, la llista provisional de persones admeses i excloses i la llista provisional de persones exemptes de realitzar les proves de coneixement de llengua catalana. La resolució, amb les llistes completes i certificades, es publicarà a la pàgina web municipal i al e-tauler.

5.2. Les persones aspirants disposaran d'un termini de deu dies, comptats a partir de l'endemà de la publicació de la resolució esmentada al e-tauler, per presentar possibles reclamacions adreçades a esmenar els defectes que pugui contenir la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses. Si les persones aspirants excloses no presenten esmena dels defectes que se'ls imputa, la seva sol·licitud s'arxivarà sense cap altre tràmit.

5.3. Transcorregut un termini no superior a quinze dies des de la finalització del termini anterior, la presidència de la corporació, o autoritat delegada, farà pública la resolució amb les llistes definitives de persones admeses i excloses, que serà objecte de publicació a la pàgina web.

La mateixa resolució indicarà la data, hora i lloc de realització de la primera prova i detallarà els noms de les persones que formaran part de el tribunal de selecció.

5.4. Els errors materials, de fet i aritmètics es poden esmenar en qualsevol moment del procés.

 

SISENA. TRIBUNAL QUALIFICADOR

6.1. El tribunal qualificador estarà format pels membres següents:

President: Un funcionari/ària amb categoría de Caporal o grau i escala superior a caporal de la Policia Local d'alguna administració de Catalunya .

Vocals: Una persona funcionària de carrera de l'Ajuntament Martorelles

Una persona amb qualificació tècnica en la materia.

Un/a representant de la direcció General d'Administració de Seguretat

Un/a representant de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

Secretari/a: Un/a funcionari/ària de carrera de la corporació, amb veu però sense vot.

6.2. Es designarà una persona suplent per a cadascuna de les que integraran el tribunal de selecció, inclosa la que desenvoluparà funcions de secretaria.

6.3. La persona que presideixi el tribunal de selecció i tots els vocals, així com els seus suplents, hauran de posseir un nivell de titulació equivalent o superior a l'exigit per participar en la convocatòria i, en el supòsit que pertanyin a cossos policials, hauran de tenir una categoria igual o superior a la de la plaça objecte de convocatòria.

6.4. El tribunal de selecció no es podrà constituir ni actuar sense la presència de la majoria dels seus membres, siguin titulars o suplents i, en tot cas, del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que les substitueixin.

6.5. El tribunal de selecció podrà disposar, si així ho creu convenient, de personal tècnic que col·labori en l'execució de les proves. En cas que en alguna prova participi personal tècnic especialista, serà necessària només la presència d'almenys un membre del tribunal de selecció, designats prèviament, per assegurarne una realització correcta i traslladar al Tribunal els resultats de la prova o proves. El personal tècnic especialista podrà emetre els informes que correspongui i disposarà de veu davant del Tribunal, però no de vot.

6.6. De totes les sessions del tribunal de selecció se n'estendrà l'acta corresponent.

6.7. El funcionament del Tribunal es regirà per la normativa general sobre funció pública aplicable a les corporacions locals.

6.8. Als efectes previstos en el real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó de servei, el tribunal de selecció es classifica en la categoria tercera.

6.9 L'abstenció i recusació dels membres del Tribunal s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, 1 d'octubre, LRJ.

 

SETENA. Procediment de selecció

La selecció per concurs oposició consisteix en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits o nivell d'experiència relacionats amb la tasca policial a exercir i en la superació de les proves corresponents. La puntuació obtinguda en la fase de concurs no podrà aplicar-se per superar els exercicis de la fase d'oposició.

El dia, l'hora i el lloc d'inici de les proves es publicarà al tauler d'anuncis, com a mínim, amb 7 dies d'antelació.

La data, l'hora i el lloc de realització de les següents proves seran determinats pel tribunal i se'n donarà publicitat juntament amb els resultats de la prova anterior, i per qualsevol altre mitjà, si així ho creu necessari, per tal de facilitar-ne la màxima divulgació. Amb aquesta publicació es considerarà realitzada l'oportuna notificació als interessats.

L'ordre d'actuació dels i de les aspirants, per a aquells exercicis que no puguin fer-se conjuntament s'establirà per sorteig, i es publicarà al tauler d'anuncis de l'ajuntament com a mínim amb 5 dies d'antelació.

Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida. Els aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, fins hi tot per raons de força major, seran definitivament exclosos del procés selectiu.

Si el tribunal té coneixement que algun dels aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de l'interessat, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

7.1 Fase d'oposició.

Primera prova. Resolució cas pràctic.

Consistirà en resoldre per escrit un cas pràctic vinculat a les funcions pròpies de la categoria i de la plaça objecte de la convocatoria i del temari recollit a l'Annex 2. En aquest exercici es valorarà el nivell de formació general d'acord amb el temari de les bases, el rigor de la resposta, la facilitat de redacció i el coneixement del municipi. El tribunal podrà valorar demanar la defensa oral del supòsit pràctic.

Disposaran de 120 minuts per la realització de la prova.

La prova serà eliminatòria i es qualificarà fins a un màxim de 10 punts. La puntuació mínima per superarla serà de 5 punts.

2ª Prova: Coneixements de llengua catalana.

Aquest exercici consistirà en l'acreditació de coneixements de la llengua catalana equivalents al nivel intermedi de català (certificat B2) de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Estaran exemptes de realitzar aquesta prova les persones aspirants que, en la seva sol·licitud de participació en el procés, hagin acreditat documentalment estar en possessió del certificat del nivell B2 o equivalent en base al marc europeu comú de referència per a les llengües o bé hagin acreditat haver superat una prova del mateix nivell o superior per tal d'accedir a una plaça de l'administració pública.

Per realitzar aquesta prova, el tribunal de selecció ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en normalització lingüística.

Aquesta prova tindrà caràcter eliminatori i es qualificarà com a APTE/A o NO APTE/A, essent excloses del procés selectiu les persones que no la superin.

3a Prova: Psicotècnica i entrevista contrast

Consisteix en una bateria de tests objectius que compleixin els requisits de validesa i fiabilitat i hagin estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

Aquest exercici ha de contenir, com a mínim, proves de personalitat i competencials adequades al perfil requerit per a l'exercici de les funcions policials. Aquest procés d'avaluació consta de l'aplicació d'una bateria de tests psicotècnics . A més es pot fer una entrevista personal en aquells casos que decideixi el tribunal per tal d'integrar tots els elements explorats anteriorment. En aquest cas, a les entrevistes hi ha d'estar present, com a mínim, un membre del tribunal juntament amb el tècnic o tècnica que dirigeixi l'entrevista.

En la prova psicotècnica, es tindran en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015. Per la falsedat demostrada en les respostes comportarà l'eliminació de l'aspirant.

4ª. prova: Entrevista personal

Consisteix en una prova per valorar la idoneïtat del candidat al perfil cercat en la provisió d'aquesta plaça. La prova no tindrà caràcter eliminatori i es qualificarà fins a 5 punts.

Competències que s'avaluaran:

COMANDÀNCIA

LIDERATGE

RESOLUCIO DE PROBLEMES E INICIATIVA

AUTOCONTROL I AJUST EMOCIONAL

RESPONSABILITAT I AUTOCONEIXEMENT

7.2 Fase de valoració de mèrits.

Aquesta fase consistirà en la valoració dels mèrits al·legats i acreditats per les persones participants en la seva sol·licitud, fins a un màxim de 10 punts, d'acord amb els criteris següents:

7.2.1 Antiguitat. Fins a un màxim de 4 punts

7.2.1.1. Per serveis prestats com a policia d'escala bàsica en l'Ajuntament convocant, 0,1 punts per mes complert treballat.

7.2.1.2. Per serveis prestats com a policia d'escala bàsica en una altra policia local, 0,05 punts per mes complert treballat.

7.2.2. Cursos de formació i perfeccionament relacionats amb les funcions pròpies de la categoria de la plaça convocada. Per aquest concepte es poden obtenir fins a 2.75 punts, d'acord amb els criteris següents:

7.2.2.1. Per cursos organitzats per:

· L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

· Els Serveis de Formació de les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida.

· Les escoles oficials dels cossos i forces de seguretat de l'estat.

· Administracions estatals, autonòmiques i locals.

· Les universitats públiques o privades, oficials.

· Entitats municipalistes (ACM,FMC,etc.)

Només és valoraran els cursos amb certificats oficials i amb aprofitament i/o nota d'avaluació, sense que pugui comptabilitzar-ne el curs específic per accés a les categories d'escala superior, executiva, intermèdia, bàsica o d'interins.

- Per cursos de durada fins a 10 hores, 0,10 punts per curs

- Per cursos de durada fins de 11 a 25 hores, 0,15 punts per curs

- Per cursos de 26 a 50 hores, 0,25 punts per curs

- Per cursos de 51 a 100 hores, 0,35 punts per curs

- Per cursos de durada superior a 100 hores, 0,55 punts per curs

7.2.2.2. Per altres cursos relacionats amb la professió, realitzats amb aprofitament, efectuats en centres d'ensenyament i formacions sindicals:

- Per cursos de durada fins a 10 hores, 0,01 punts per curs

- Per cursos de durada fins a 25 hores, 0,05 punts per curs

- Per cursos de 26 a 50 hores, 0,1 punts per curs

- Per cursos de 51 a 100 hores, 0,15 punts per curs

- Per cursos de durada superior a 100 hores, 0,20 punts per curs

Els aspirants han d'acreditar documentalment la durada en hores dels cursos realitzats

Cursos de formació i perfeccionament relacionats amb les funcions pròpies de la categoria de la plaça convocada, en cas de no especificar-se, es valorarà amb una durada de fins a 10 hores.

Exclusivament es valoraran els cursos, seminaris i/o jornades en l'àmbit de:

- Seguretat pública.

- Trànsit.

- Emergències i protecció civil.

- Gestió pública i tècniques de gestió.

- Direcció d'equips i de persones.

- Prevenció de riscos laborals a l'àmbit de la seguretat

- Altres d'anàlegs i directament vinculats amb les funcions del lloc de treball.

Les diferents edicions d'un mateix curs o seminari només es valorarà un cop.

7.2.3. Coneixements de llengua catalana.

Es valoraran els certificat superiors al nivell intermedi de català (B2) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o d'altres equivalents, fins a un màxim de 1 punt.

-Nivell de suficiència (C1, antic C): 0,50 punts

-Nivell superior (C2, antic D): 1 punt

7.2.4. Recompenses i distincions. Es valoraran les recompenses i distincions pròpies dels cossos de policia local o de la resta de forces i cossos de seguretat, quan siguin rellevants en relació amb les funcions de la categoria d'agents, fins a un màxim de 0.5 punts.

-Felicitació de tipus col·lectiu: 0,05 punts.

-Felicitació de tipus individual: 0,1 punts.

-Condecoracions: 0,15 punts.

7.2.5. Certificats acreditatius de competència digital, ACTIC. Fins a un màxim 1 punt.

-Certificat nivell bàsic ACTIC: 0,35 punt.

-Certificat nivell mitjà ACTIC: 0,75 punt.

-Certificat nivell avançat ACTIC: 1 punt.

7.2.6. Tutories o docència relacionades en l'àmbit policial. Fins a 0,75 punts.

Per cada 50 h 0.1 punts.

7.3 Reconeixement mèdic

Prèviament a la realització d'aquesta prova, el tribunal de selecció farà pública una llista ordenada dels aspirants amb les puntuacions finals atorgades a cada un d'ells i cridarà els primers aspirants, per a la realització del reconeixement mèdic.

La prova de reconeixement mèdic es realitzarà a la persona aspirant que hagi obtingut la major puntuació.

La prova consisteix en un reconeixement, realitzat per personal mèdic col·legiat, per comprovar que no es dóna cap de les exclusions mèdiques establertes a l'annex 2 d'aquesta convocatòria. Els professionals als quals s'encarregui de la realització de la prova mèdica, lliuraran a la Comissió un informe de cadascun dels aspirants.

En cas que algun aspirant no superi aquest reconeixement mèdic, el tribunal de selecció cridarà al següent de la llista que hagi superat les proves anteriors per tal que el realitzi.

 

VUITENA.- QUALIFICACIONS i PROPOSTA DE NOMENAMENT EN PRÀCTIQUES

No es podrà declarar superat el procés selectiu en un nombre de persones aspirants superior al de les places convocades. Tots els exercicis són obligatoris i eliminatoris.

La qualificació final de cada aspirant s'obté sumant les qualificacions obtingudes a la fase d'oposició i les obtingudes a la fase de concurs. En cas d'empat en les puntuacions, l'ordre s'establirà a favor de les persones aspirants que hagin obtingut la puntuació més alta a la fase d'oposició. Si persistís l'empat es decidirá a favor de qui tingui la puntuació més alta en la prova de l'entrevista.

Els professionals als quals s'encarregui la realització de la prova mèdica, entregaran al tribunal un informe de cadascuna de les persones aspirants convocades a cobrir plaça.

En cas que algun aspirant no superi la prova mèdica, el tribunal convocarà al següent candidat millor classificat per a la seva realització.

Superada la prova mèdica l'òrgan de selecció proposarà a l'alcaldia el nomenament com a funcionari en pràctiques de les persones seleccionades, en un número que no podrà ser superior al de places convocades. Aquesta situació la mantindrà durant el període que realitzin el curs selectiu organitzat per l'ISPC, específic per a l'accés a la categoria de caporal i el període posterior de pràctiques.

Sense perjudici d'això, amb anterioritat a l´inici del curs selectiu, es podrà efectuar el nomenament com a funcionari en pràctiques. El temps que duri aquesta situació prèvia al curs específic de capacitació no computarà com a fase de practiques de l'oposició.

Durant tot el període de practiques percebran les retribucions que per a aquest personal funcionari del càrrec de caporal estableix la normativa vigent.

 

NOVENA: PERÍODE DE PRÀCTIQUES AL MUNICIPI

Un cop superat el curs selectiu de Caporal, s'iniciarà un període de pràctiques de tres mesos al municipi de Martorelles.

Per a la qualificació dels/les aspirants el Tribunal nomenarà dues persones avaluadores i els seus substituts si s'escau, que hauran de ser comandaments de superior categoría a la de la plaça a ocupar, que valoraran el ítems conductuals i competencials establerts.

Les pràctiques són obligatòries i eliminatòries i es valoraran basant-se en dos informes independents de diferents membres del tribunal prevista a l'article 29.4 del que preveu el decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

Els informes han de considerar els ítems conductuals de cada persona aspirant, bàsicament:

- els coneixements del treball

- les habilitats socials i de comunicació

- lideratge

- la disposició personal envers la feina

- la responsabilitat

- l'adaptació a l'organització

- la iniciativa

- la confiança en si mateix

- motivació

- autocontrol

- resistència a la pressió

- habilitats de lideratge, de gestió de persones, de recerca de solucions i d'influència en el grup.

Emetran així la seva proposta de valoració d'apta/e o no apta/e dels candidats.

 

DESENA.- NOMENAMENT FUNCIONARIS DE CARRERA I PRESA DE POSSESSIÓ

L'òrgan de selecció emetrà la qualificació final que serà d'apte o no apte. Si la persona seleccionada és declarada no apte/a quedarà exclosa del procés selectiu per resoluciómotivada del president de la corporació o autoritat en la que hagi delegat i perdrà tots els drets al seu nomenament com a funcionària de carrera.

Superat el període de pràctiques al municipi la persona aspirant serà proposada per a ser nomenada funcionària de carrera, del subgrup C1, de l'escala d'administració especial, serveis especials, classe policia local, categoria Caporal.

Les persones nomenades disposaran de un termini d'un mes per al jurament o promesa i presa de possessió. Transcorregut aquest termini sense que prengui possessió, perdrà tots els seus drets, quedant sense efecte el seu nomenament com a funcionaris en practiques.

 

TRETZENA. Incidències

El tribunal de selecció queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per adoptar els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu, inclòs el canvi en l'ordre de les proves.

 

CATORZENA. Règim de recursos

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit dictats per l'òrgan municipal competent, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectius o produeixen indefensió o perjudici irreparable als drets i interessos legítims, les persones interessades podran interposar potestativament, d'acord amb l'article 112 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, o bé podran interposar recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de la comissió, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades podran interposar, en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant l'Alcalde/essa de l'Ajuntament.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

DISPOSICIÓ ADDICIONAL

De conformitat amb el criteris fixats per la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental, les instàncies, documentació adjunta i les proves selectives podran ser destruïdes un cop sigui ferma la resolució del procediment selectiu.

En allò que no estigui previst a les presents bases, s'aplicarà el que determina la Llei 16/1991, de 10 de juliol, d eles Policies de Catalunya i el Decret 233/2002, pel qual s'aprova el reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals i en els seu defectes el decret 214/1990, de 30 de juliol, el decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre i el Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, així com la resta de normativa que sigui d'aplicació.

 

 

ANNEX 1: QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

I. ANTROPOMETRIA:

-1 La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

-2 La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5, litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

-1 Aparell circulatori

1.1 Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2 Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3 Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4 Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5 Insuficiència coronària.

1.6 Pericarditis activa o residual.

1.7 Insuficiència arterial perifèrica.

1.8 Insuficiència venosa perifèrica.

1.9 Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10 Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

-2 Aparell respiratori

2.1 Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2 Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

-3 Aparell genitourinari

3.1 Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2 Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3 Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4 Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5, Prolapse genital femení. Endometriosi.

-4 Aparell digestiu

4.1 Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2 Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3 Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4 Úlcera gastroduodenal.

4.5, Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6 Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7 Pancreopaties cròniques o recidivants.

-5 Sistema hematopoètic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

-6 Aparell locomotor

6.1 Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2 Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

-7 Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1 Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2 Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3 Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4 Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5 Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6 Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7 Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8 Tremolor. Tics o espasmes.

7.9 Trastorns de la son.

-8 Glàndules endocrines

8.1 Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2 Diabetis mellitus.

-9 Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

-10 Òrgans dels sentits

10.1 Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2 Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3 Queratotomia radial.

10.4 Despreniment de retina.

10.5 Estrabisme manifest i no corregit.

10.6 Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7 Discromatòpsies.

10.8 Glaucoma.

10.9 Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10 Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35 dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11 Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12 Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13 Trastorns en la parla. Quequesa.

-11 Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1 Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2 Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3 Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4 Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5 Tatuatges que siguin visibles amb la uniformitat reglamentària.

11.6 Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

-12 Altres

12.1 Processos neoplàsics.

12.2 Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3 Malalties autoimmunes.

12.4 Diàtesi al·lèrgica.

12.5 Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial

 

 

ANNEX 2. TEMARI

 

1. LA POLICIA LOCAL DE MARTORELLES

1.1- Reglament intern de la Policia Local de Martorelles.

1.2.- Continguts de les ordres del cos i instruccions internes. Protocols i procediments

 

2. FUNCIONS I ROL DE CAPORAL

2.1- Tècniques de motivació i direcció d'equips

2.2- Anàlisi de problemes

2.3- Presa de decisions

2.4- Resolució de conflictes

 

3. ACTUACIONS POLICIALS ESPECÍFIQUES

3.1- La relació de la policia local amb la ciutadania

3.2- La comunicació pública

3.3- Atenció a les víctimes

3.4- Atenció a persones vulnerables: menors i gent gran

3.5- La tasca preventiva

3.6- Policia de proximitat

3.7- Dispositius especials de trànsit

3.8- Controls policials de seguretat ciutadana

3.9- Coordinació entre cossos de policia

3.10- Situacions de catástrofe i emergències

 

4. NORMATIVA POLICIAL

4.1 Llei 2/1986 de Forces i Cossos de Seguretat.

4.2 Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

 

5. NORMATIVA MUNICIPAL

5.1- Ordenances i Reglaments municipals.

5.2- Organització interna de l'Ajuntament.

 

Martorelles, 20 d'octubre de 2023

 

Marc Candela Callado

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10658 {"title":"Ayuntamiento de Martorelles - Administración local (DOGC nº 2023-9031)","published_date":"2023-10-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"10658"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Martorelles,DOGC,DOGC 2023 nº 9031 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-10-31/10658-ayuntamiento-martorelles-administracion-local-dogc-n-2023-9031 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.