Ayuntamiento de Manlleu - Administración local (DOGC nº 2023-9031)

ANUNCIO sobre aprobación de la convocatoria y de las bases del proceso de selección de una bolsa de trabajo de agentes de la Policía Local del Ayuntamiento de Manlleu.

De conformitat amb el que disposa l'article 76 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el reglament del personal al servei de les entitats locals, es fa públic que la Junta de Govern Local, en data de 23-10-2023, va aprovar els següents acords:

 

Primer. Aprovar les bases selectives que s'adjunten annexes a aquest acord i que han de regir el procés selectiu per a la creació d'una borsa de treball d'agent de la Policia Local de l'Ajuntament de Manlleu, les quals seran de compliment obligatori per l'Ajuntament, pels tribunals que han de qualificar les proves i per les persones aspirants que hi participin.

 

Segon. Convocar el procés selectiu corresponent a una borsa de treball d'agent de la Policia Local, amb subjecció a les bases esmentades:

Denominació del lloc de treball: AGENT DE LA POLICIA LOCAL

Nivell de titulació: Títol de batxillerat, tècnic o un altre d'equivalent o superior

Nombre de llocs: borsa de treball

Sistema selectiu: concurs-oposició

 

Tercer. Publicar aquestes bases a la web municipal, en el tauler electrònic municipal d'anuncis, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona.

 

Quart. Disposar que el termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils a comptar de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona. En cas que la publicació no sigui simultània, el termini finirà al cap dels vint dies hàbils següents des de la darrera d'aquestes dues publicacions.

 

Cinquè. Disposar que els successius anuncis es publicaran exclusivament en el tauler electrònic d'anuncis de l'Ajuntament.

 

Sisè. Notificar aquests acords a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i a la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals del Departament d'Interior, als efectes de designació dels membres del Tribunal qualificador.

 

 

BASES ESPECÍFIQUES REGULADORES DEL PROCÉS DE SELECCIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL D'AGENTS DE POLICIA LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE MANLLEU MITJANÇANT CONCURS-OPOSICIÓ

 

1.- OBJECTE:

1.1 L'objecte d'aquesta convocatòria es la creació d'una borsa de treball per a cobrir interinament les possibles absències, vacants, etc. del lloc de treball d'agent de la Policia Local, amb un règim de funcionari interí de l'Ajuntament de Manlleu, o sempre que es requereixi disposar d'aquest personal per atendre necessitats urgents i inajornables, tal com estableix la legislació pressupostaria o la normativa que en el futur la substitueixi.

1.2 La vigència d'aquesta borsa de treball serà de dos anys, a no ser que en aquest període es dugui a terme una convocatòria d'un lloc de treball d'agent de policia local de caràcter permanent que prevegi alhora la creació d'una borsa d'interins o bé que s'esgoti la borsa de persones disponibles i calgui dur a terme una nova convocatòria durant aquest termini de dos anys.

1.3 Les funcions bàsiques del lloc de treball d'agent de policia local són les que d'acord amb l'article 34.2.a) del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, s'atribueixen al personal interí de les policies locals.

1.4 Les bases generals que regiran aquest procés selectiu seran les aprovades per la Junta de Govern Local en la sessió de 13 d'octubre de 2015, publicades íntegrament en el tauler electrònic d'anuncis municipal de l'Ajuntament de Manlleu i en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona de 23 d'octubre de 2015, amb CVE número de registre 022015023257 i extracte al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya número 6994 de 10 de novembre de 2015; modificades en virtut d'acord de la Junta de Govern Local en la sessió de data 20 de febrer de 2018, publicada aquesta modificació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 7615 de data 952018, i en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona núm. 2048008073 de data 1-3-2018, les quals es troben disponibles a la seu electrònica de l'Ajuntament en el següent enllaç web: http://manlleu.cat/files/doc1028/bases-generals.pdf..

1.5 L'Ajuntament de Manlleu tracta les dades personals de les persones sol·licitants i de les persones seleccionades en aquests processos selectius amb la finalitat de gestionar la seva sol·licitud i les actuacions objecte de les corresponents convocatòries, i es sotmet a les obligacions previstes en el Reglament Europeu 2016/679, de 27 d'abril, General de Protecció de Dades (RGPD, en endavant) i la resta de normativa complementària. La corporació realitzarà les tasques necessàries perquè s'acompleixin els principis i deures establerts en la normativa vigent sobre la matèria, per garantir que no hi ha risc per als drets i llibertats dels/de les sol·licitants i dels/de les seleccionats/des. Aquestes actuacions inclouran especialment la garantia de transparència, en compliment de l'article 13 i 14 del RGPD, amb la informació detallada per part de la corporació als mateixos. Les dades personals facilitades en els processos selectius regulats per aquestes bases seran tractades per l'Ajuntament de Manlleu amb l'única finalitat de gestionar-les, d'acord amb l'article 66 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (LPAC en endavant). Per a qualsevol consulta o queixa relacionades amb el tractament d'aquestes dades, els/les sol·licitants i els/les seleccionats/des tenen dret a contactar amb el delegat de protecció de dades a través de la bústia que l'Ajuntament de Manlleu posa a la seva disposició: dpd@manlleu.cat. Si ho consideren oportú, també poden presentar una reclamació davant l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT). Les dades facilitades pels seleccionats, un cop finalitzat el motiu que n'ha originat la recollida, seran conservades seguint les instruccions de gestió documental i arxiu de l'Ajuntament de Manlleu. Així mateix, ni se cediran ni es transferiran sense el consentiment de l'aspirant o una previsió legal, i aquest pot exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació al tractament de dades, d'acord amb la legislació vigent, a través de sol·licitud de la Seu electrònica o presencialment a les oficines de Registre d'acord amb el formulari que l'Ajuntament posa a la seva disposició en el següent enllaç:

https://tramits.manlleu.cat/siac/ProcedimientoTabs.aspx?tab=1&idProc=18&idnct=302&x=eZOkOXVbx0EqsmmrLCPlZg.

Les dades referents a domicili, telèfon i adreça electrònica que apareixen en la sol·licitud es consideraran úniques vàlides a efectes de notificacions i serà la responsabilitat exclusiva de les persones aspirants dels errors en la seva consignació i la comunicació a l'Ajuntament de Manlleu de qualsevol canvi.

 

2.- REQUISITS ESPECÍFICS DELS/DE LES ASPIRANTS:

A banda dels requisits generals detallats en les bases generals, els aspirants hauran de reunir els requisits específics següents:

2.1 Nacionalitat: tenir la nacionalitat espanyola, de conformitat amb la legislació vigent.

2.2 Titulació: Títol de batxillerat, tècnic o un altre d'equivalent o superior.

2.3 Llengua catalana: nivell intermedi de la llengua catalana (B2).

2.4 Haver complert 18 anys d'edat i no excedir de l'edat de 45 anys en el moment de finalitzar el termini de presentació de les sol·licituds. Per a la determinació de l'edat s'utilitzarà la denominada interpretació biològica, segons la qual es considera que un moment després de la data de l'aniversari s'ha deixat de tenir els 45 anys abans esmentats.

2.5 Tenir com a mínim una alçada de 1'65 m els homes i 1'55 m les dones, la qual cosa serà comprovada en les proves mèdiques.

2.6 Estar en possessió del carnet de conduir de la classe B.

2.7 No haver estar condemnat per cap delicte, o en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals. No estar inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable tanmateix, el benefici de la rehabilitació sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

2.8 Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de policia local.

2.9 No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

 

3.- PROCÉS SELECTIU:

El procediment de selecció serà el de concurs oposició, d'acord amb el que estableix l'article 61 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, i l'article 35.1 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel que s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat dels Policies Locals.

a) FASE OPOSICIÓ

Primera prova: Prova cultural. De caràcter obligatori i eliminatori.

Consisteix en contestar, en un període màxim de 45 minuts, un qüestionari de 40 preguntes tipus test, que seran proposades pel tribunal i en la proporció següent: 50% de preguntes relatives a coneixements de cultura general a un nivell concordant amb el títol acadèmic requerit a la base segona, i el 50% restant relatives a coneixements sobre l'actualitat política, social i cultural, i sobre les característiques de la ciutat de Manlleu.

Aquest exercici es puntuarà entre 0 i 10 punts. Cada pregunta encertada puntuarà 0,25 punts i cada resposta errònia restarà 0,10 punts. Les preguntes en blanc no puntuen ni resten.

La prova serà eliminatòria i es qualificarà fins a un màxim de 10 punts. La puntuació mínima per superar-la serà de 5 punts.

Segona prova: Prova d'aptitud física. De caràcter obligatori i eliminatori:

Aquesta prova té per objecte comprovar, entre d'altres, les condicions de força, agilitat, rapidesa i resistència de l'aspirant. Consta de les subproves que s'especifiquen en l'annex I d'aquestes bases.

És obligatori portar roba i calçat esportiu.

Per a la realització d'aquesta prova els/les aspirants han de lliurar al tribunal el mateix dia de la prova, en el moment de la crida dels aspirants i d'acord amb la resolució d'aspirants d'admesos i exclosos, un certificat mèdic oficial en el qual es faci constar que reuneixen les condicions físiques necessàries per a portar-les a terme, de data no superior a 3 mesos anteriors a la realització de la prova efectivament. La no presentació d'aquest certificat comporta l'exclusió automàtica de la persona aspirant del procés selectiu.

Així mateix, les persones participants assumeixen la responsabilitat de complir les condicions físiques necessàries per desenvolupar els exercicis físics que es descriuen a l'annex I.

Les persones participants no podran provar cap element o material abans de fer els exercicis físics.

Quan es consideri oportú i de forma aleatòria, el tribunal qualificador podrà realitzar les proves de consum de substàncies o de grups farmacològics prohibits, d'estimulants o de qualsevol altre tipus de dopatge destinat a augmentar la capacitat física o a modificar els resultats de la prova segons les normes del Consell Superior d'Esports. El fet de donar positiu en alguna d'aquestes substàncies o de negar-se a sotmetre's a aquestes proves comporta l'exclusió automàtica de la convocatòria.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal pot comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en educació física.

La valoració d'aquesta prova serà d'"apte" o "no apte".

Els aspirants d'edat inferior a 30 anys en el moment de realitzar la prova pe ser declarats aptes hauran d'obtenir vint-i-cinc (25) punts com a mínim en la suma total de les subproves.

Els aspirants d'edat igual o superior a 30 anys en el moment de realitzar la prova per ser declarats aptes hauran d'obtenir vint-i-dos (22) punts com a mínim en la suma total de les subproves.

Una subprova puntuada en zero punts comportarà l'eliminació de l'aspirant del procés selectiu.

Tercera prova: Tests clínics i de personalitat. De caràcter obligatori i eliminatori.

Consistirà en la realització d'una bateria de testos psicotècnics que compleixin els requisits de validesa i fiabilitat i hagin estat estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts, on s'inclouran proves aptitudinals, proves clíniques per detectar possibles alteracions psicopatològiques i proves de personalitat. Per a la realització d'aquesta prova el tribunal comptarà amb l'assessorament de personal tècnic idoni o bé es realitzarà per part de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya o del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

L'avaluació d'aquesta prova es farà de conformitat amb la Resolució INT/2403/2015, de 2 d'octubre, publica al DOGC de 30 d'octubre de 2015.

A criteri del tribunal, es podrà complementar aquest exercici amb una entrevista personal dels aspirants, a fi d'integrar tots els elements exposats anteriorment. En aquest cas, a les entrevistes hi ha d'estar present, com a mínim, un membre del tribunal.

La valoració d'aquesta prova serà d'"apte" o "no apte", restant eliminats els aspirants que no assoleixin la qualificació d'apte.

Quarta prova: De coneixements de la llengua catalana. De caràcter obligatori i eliminatori.

Per tal d'acreditar els coneixements de llengua catalana que estableix la base 4.1.1.e de les bases generals, els/les aspirants hauran de realitzar exercicis gramaticals i de comprensió escrita i oral que acreditin el coneixement de la llengua catalana, adaptat al nivell intermedi (nivell B2) de català, d'acord amb els criteris emprats per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i d'acord amb les necessitats de comprensió i expressió corresponents al lloc de treball.

La qualificació d'aquesta prova és d'apte o no apte. Per superar-la s'ha d'obtenir la qualificació d'apte. Les persones que no superin aquesta prova seran excloses de la convocatòria.

Els/les aspirants que acreditin el nivell exigit, o un de superior, mitjançant la presentació d'un document emès per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya o per part d'un altre organisme equivalent quedaran exempts de la realització d'aquest exercici i la seva qualificació serà la "d'apte".

Per realitzar aquesta prova el tribunal comptarà amb l'assessorament d'una persona tècnica especialitzada en normalització lingüística.

b) FASE DE CONCURS

La fase de concurs tindrà una puntuació total de 6 punts.

a) Antiguitat: fins a un màxim d'1'5 punt.

- Per haver exercit com agent de la Policia Local, per cada mes complet 0,10 punts, fins a un màxim d'1 punt.

- Per haver exercit com a vigilant o bé com a agent en altres cossos policials, per cada mes complet 0,05 punts, fins a un màxim d'1punt.

b) Formació i perfeccionament: fins a un màxim d'1 punt.

Per cursos organitzats o reconeguts per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) o realitzats per un organisme públic oficial (Pla Agrupat de formació de la Diputació de Barcelona, EAPC, etc.) si versen sobre matèries relacionades amb les funcions pròpies de la categoria objecte de la convocatòria, fins a un màxim d'1 punt.

- Per cursos de durada fins a 25 hores, 0,15 punts per cada un.

- Per cursos de 26 a 50 hores, 0,25 punts per cada un.

- Per cursos de 51 a 100 hores, 0,4 punts per cada un.

- Per cursos de durada superior a 100 hores, 0,5 punts per cada un.

Els aspirants han d'acreditar documentalment la durada, en hores, dels cursos al·legats. Si no ho fan així és computaran com cursos de durada fins a 25 hores.

c) Titulació acadèmica: fins a un màxim de 1,5 punts:

- Grau universitari o equivalent: 1,50 punts.

d) Coneixement de la llengua catalana: en un nivell superior al nivell de suficiència de català, d'acord amb els criteris emprats per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, segons el barem següent i fins a un màxim d'1 punt:

- Nivell de suficiència (C1) de català o equivalent: 0,5 punts

- Nivell superior (C2) de català o equivalent: 1 punt

e) Recompenses i distincions: pròpies dels cossos de policia local o de la resta de forces i cossos de seguretat, quan siguin rellevants en relació amb les funcions d'agent, fins a un màxim d'1 punt, a raó de 0,25 punts per cada recompensa i/o distinció.

c) RECONEIXEMENT MÈDIC

Un cop finalitzat el procés, a mesura que l'Ajuntament necessiti cobrir vacants temporal, demanarà als i les aspirants que hagin obtingut la puntuació més alta i siguin cridats per a ser nomenats funcionaris interins que se sotmetin a aquesta prova, consistent en un reconeixement mèdic, que inclou les proves que es relacionen a l'annex II d'aquestes bases, amb l'objectiu de comprovar que l'aspirant no presenti cap causa mèdica que l'invalidi per a l'exercici de la professió. Es practicaran tantes revisions mèdiques com aspirants s'hagin d'incorporar com a funcionaris interins durant els dos anys de vigència màxima d'aquesta borsa.

Per la realització d'aquesta prova, els i les aspirants seran convocats individualment amb expressió de la data, hora i lloc on es portaran a terme.

La valoració de les dades mèdiques es farà únicament a partir dels exàmens realitzats en el centre mèdic designat per l'Ajuntament. Aquesta prova és eliminatòria i els/les aspirants seran declarats "aptes" o "no aptes" en funció del resultat obtingut en la prova.

En cas de que qualsevol de les persones cridades a la prova mèdica es produís alguna baixa voluntària o per desqualificació, s'avisarà a l'aspirant següent de la llista per ordre de puntuació.

L'òrgan competent per al nomenament com a funcionari interí serà l'encarregat de comprovar la superació d'aquesta prova en el moment previ a procedir al seu nomenament cada vegada que calgui recórrer a aquesta borsa per cobrir una vacant temporal.

 

4. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS D'ADMISSIÓ I PAGAMENT DE LA TAXA:

4.1 Les sol·licituds d'admissió en el procés selectiu s'hauran de presentar necessàriament a la seu electrònica de l'Ajuntament. A l'apartat "Ofertes de Treball" cada oferta disposa d'un apartat anomenat "tramitar" que permetrà la presentació de la sol·licitud juntament amb el pagament de la taxa.

4.2 Les sol·licituds es podran presentar al Registre de l'Ajuntament de Manlleu durant els 20 dies hàbils següents a comptar de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona. En cas que la publicació no sigui simultània, el termini finirà al cap dels 20 dies hàbils següents des de la darrera d'aquestes dues publicacions.

4.3. Les sol·licituds s'hauran de presentar exclusivament de forma electrònica tal i com regula l'article 32 de la Ordenança de Transparència i Administració Digital de l'Ajuntament de Manlleu:

"Estan obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb l'Ajuntament per a realitzar qualsevol tràmit d'un procediment administratiu els següents subjectes:

(...)

f) Les persones que sol·licitin participar en qualsevol procés selectiu o qualsevol convocatòria de provisió de llocs de personal funcionari de carrera i interí i laboral fix i temporal convocats per l'Ajuntament de Manlleu, a excepció de les convocatòries temporals vinculades a programes subvencionats per altres Administracions de places equivalents o anàlogues al grup C o a agrupacions professionals".

Per presentar-les electrònicament, s'haurà de fer a través de la seu electrònica "L'Ajuntament a un clic". Caldrà seleccionar l'apartat "ofertes de treball municipal", caldrà escollir la convocatòria a la que es vol presentar la sol·licitud i seguidament caldrà seleccionar "tramitar". Aquest apartat permetrà iniciar la tramitació, emplenar el formulari web i efectuar el pagament de la taxa municipal prevista per aquest procés o bé assenyalar que es compleixen els requisits legals per a la seva exempció.

Per fer tràmits telemàticament cal disposar d'un certificat digital o d'un sistema d'identificació digital basat en dispositius mòbils (IdCat mòbil o Mobile Connect). Podeu consultar els sistemes d'identificació digitals admesos en l'apartat "Certificats digitals admesos" de la seu electrònica, "l'Ajuntament a un Clic" (https://tramits.manlleu.cat/siac/default.aspx).

4.4 Els aspirants no hauran d'aportar cap document ni títol amb la sol·licitud, ja que aquesta consisteix en una declaració responsable de l'aspirant en relació a la certesa de les dades recollides en aquesta, com també respecte al fet que compleix, en el moment de presentar la sol·licitud, amb les condicions exigides per a l'ingrés i les especialment assenyalades en la convocatòria, comprometent-se a provar les dades que consten en la sol·licitud quan li siguin requerides.

4.5 Pel que fa a l'acreditació del nivell de coneixements de català igual o superior a l'exigit a la convocatòria, els aspirants que desitgin no haver de realitzar la prova obligatòria de coneixements de català sí hauran d'adjuntar el document que acrediti el compliment d'aquesta condició en el moment de presentar la sol·licitud, tant si la sol·licitud es presenta de forma electrònica com presencial. En el cas que no s'acrediti estar en disposició d'aquest nivell de coneixements de llengua catalana, l'aspirant haurà de realitzar la prova de català prevista en aquestes bases.

4.6 La presentació de la sol·licitud requerirà el pagament previ de la taxa per drets d'examen (excepte en el supòsit en què l'aspirant compleixi els requisits per a la seva exempció degudament acreditats), de forma que constitueix un requisit per a poder prendre part en el procés selectiu. D'acord amb el que preveu l'Ordenança fiscal de taxes per serveis generals de l'Ajuntament de Manlleu per inscriure's a la convocatòria corresponent l'aspirant ha de satisfer la taxa corresponent per drets d'examen, la qual tindrà l' import corresponent al grup del lloc de treball en qüestió: C agents de policia, que és de 25 euros.

Pel que fa a la forma de pagament, en el cas de tramitació electrònica, s'haurà de produir el pagament en el moment de realitzar el tràmit electrònic, abans de finalitzar el procés de sol·licitud, a través de la passarel·la de pagaments integrada en la seu electrònica.

En el cas que l'aspirant hagi estat declarat provisionalment exclòs per no haver efectuat el pagament de la taxa per drets d'examen, durant el termini de 10 dies que s'atorga per a subsanació de deficiències, només es podrà subsanar el fet de no haver aportat amb la sol·licitud presentada a l'Ajuntament la justificació del pagament de la taxa efectuat dins del termini de presentació de sol·licituds, però en cap cas es considerarà que s'obre un nou termini per poder efectuar el pagament més enllà del termini fixat per a la presentació de sol·licituds per ser admès en aquestes proves selectives.

D'acord amb el que estableix l'article 12 de la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de taxes i preus públics, procedirà la devolució de les taxes que s'haguessin exigit quan no es realitzi el seu fet imposable per causes no imputables al subjecte passiu. Per tant, no procedirà la devolució del pagament de la taxa pels drets d'examen en els supòsits d'exclusió de les proves selectives per causa imputable a l'interessat. Per tant, el supòsit tradicional de desistiment o d'exclusió per no complir els requisits o no aportar els documents exigits en la convocatòria no donarà lloc a la devolució dels drets d'examen.

4.7. La sol·licitud de participació en aquesta convocatòria comporta l'autorització perquè l'òrgan convocant, mitjançant la Plataforma d'integració i col·laboració administrativa (PICA) i en nom de la persona participant, faci les consultes de les dades del document d'identificació, de les dades del Registre Central de Penats i dels documents que permeten, si escau, l'exempció de la taxa d'inscripció.

No obstant això, la persona participant pot fer constar, a l'apartat corresponent de la sol·licitud de participació, l'oposició expressa a la consulta de les dades i dels documents esmentats anteriorment. En aquest cas, haurà d'aportar, dins el termini de presentació de sol·licituds de participació, el document d'identificació (DNI/NIE) i els documents justificatius que permeten l'exempció de la taxa d'inscripció. Pel que fa al certificat del Registre Central de Penats, l'haurà d'aportar quan el tribunal qualificador ho requereixi.

 

5. PRESENTACIÓ DE MÈRITS:

Les sol·licituds de la presentació de mèrits en el procés selectiu -acompanyades de la documentació justificativa dels mèrits a valorar- la podran presentar les persones aspirants que hagin superat la fase d'oposició al registre de l'Ajuntament de Manlleu durant dels tres dies naturals següents a comptar des de l'endemà de la publicació de la puntuació final de la fase d'oposició o proves al tauler electrònic municipal d'anuncis, mitjançant model normalitzat per l'Ajuntament, en la forma que es preveu en l'apartat 4.3 anterior.

En cas que s'opti per presentar-les electrònicament, caldrà escollir el tràmit corresponent "Procés selectiu-presentació de mèrits" dins l'apartat "Selecció i gestió de personal", iniciar la tramitació, emplenar el formulari web i adjuntar en un únic pdf tota la documentació relativa a cadascun dels apartats a valorar.

 

6.-REALITZACIÓ DE LES PROVES:

Les proves selectives es duran a terme en un termini màxim de dos mesos des de la data de publicació d'aquestes bases selectives.

 

7.- TRIBUNAL QUALIFICADOR:

7.1. El tribunal qualificador estarà integrat per un nombre senar de persones designades per la corporació i formades per un president i vocals amb la següent distribució:

- Un terç ha de ser integrat per membres o persones funcionàries de la mateixa corporació, d'entre els quals es designarà la persona que actuarà com a secretària del Tribunal.

- Un altre terç ha de ser integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria.

- El terç restant ha de ser proposat pel Departament d'Interior, entre els quals hi haurà com a mínim, una persona proposada per l'Institut de Seguretat Pública i una altra per la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals.

7.2. El tribunal ha d'estar integrat, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars.

7.3. La designació del tribunal es farà pública juntament amb la resolució de l'Alcaldia o regidoria delegada que fixarà les persones admeses i excloses.

7.4. El tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

7.5. L'abstenció i la recusació dels membres del tribunal qualificador s'han d'ajustar al que estableixen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

7.6. En cas que les persones que formen part del tribunal qualificador o el personal col·laborador en la realització de les proves tinguin dret a percebre un import per assistència a les sessions del tribunal, aquestes es computaran d'acord amb allò previst al Real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó de servei (BOE 30/05/2002).

7.7. El tribunal qualificador aprovarà els criteris tècnics per valorar les diferents fases d'aquesta convocatòria.

7.8. El tribunal qualificador pot convocar personalment les persones participants per tal d'aclarir punts dubtosos de les capacitats o altres aspectes de la documentació que hagin aportat, quan ho consideri convenient.

7.9. El tribunal qualificador pot exigir a les persones participants la seva identificació, en qualsevol moment de la convocatòria.

7.10. El tribunal qualificador, si té coneixement que una de les persones participants no posseeix la totalitat dels requisits exigits per aquesta convocatòria o ha pogut incórrer en inexactituds o falsedats, proposarà a l'Alcaldia l'exclusió de la persona participant de la convocatòria. Les inexactituds o falsedats comprovades es posaran en coneixement de les autoritats competents a l'efecte pertinent.

7.11. El tribunal qualificador pot esmenar en qualsevol moment de la convocatòria els errors materials, de fet i aritmètics.

7.12. El tribunal qualificador exclourà automàticament de la convocatòria les persones participants que durant el transcurs de la convocatòria realitzin conductes contràries a la bona fe o orientades a desvirtuar els principis d'equitat i igualtat o altres comportaments que alterin el desenvolupament normal de la convocatòria.

7.13. Per a la constitució vàlida del tribunal qualificador i per a la seva actuació adequada a efectes de celebració de sessions, deliberacions i presa d'acords, es requerirà la presència de la majoria dels seus membres, siguin titulars o suplent i, en tot cas, del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que les substitueixin.

7.14 El Tribunal també constarà dels següents assessors:

Assessoria tècnica del test clínic i de personalitat

Institut de Seguretat Pública de Catalunya o, en el seu defecte, Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Assessor tècnic/a proves físiques

Cap de Servei d'Esports de l'Ajuntament de Manlleu

Assessors tècnics sobre coneixements de català (amb veu i sense vot)

Assessor/a tècnic/a designat/da pel Consorci de Normalització Lingüística

 

8.- CRITERIS DE DESEMPAT

En cas d'empat de puntuació, el desempat es desfarà amb la puntuació més alta obtinguda en la fase d'oposició.

Si l'empat continua, aplicant el criteri anterior, s'aplicaran els criteris de desempat següents:

- En primer lloc, per la puntuació més alta obtinguda en la prova cultural.

- En segon lloc, per la puntuació més alta obtinguda en la prova física.

- Finalment, si encara persisteix l'empat es resoldrà per la puntuació més alta obtinguda en cadascun dels exercicis físics, per l'ordre en què apareixen en la convocatòria.

 

9.- FUNCIONAMENT DE LA BORSA DE TREBALL:

Acabada la qualificació de l'oposició el Tribunal confeccionarà una llista dels aspirants que han resultat aptes amb les puntuacions obtingudes ordenades de forma decreixent que es publicarà al tauler d'anuncis electrònic de la Corporació.

El Tribunal remetrà una còpia de l'acta a l'alcalde o regidor/a delegat/ada amb els noms dels aspirants que passaran a formar part de la borsa de treball per a cobrir substitucions i/o baixes i vacants, per rigorós ordre de puntuació, contra la qual es podrà formular recurs d'alçada en el termini d'un mes.

Les relacions administratives s'iniciaran tan aviat com la necessitat ho requereixi, seguint l'ordre de puntuació obtinguda. Ara bé, tot i que es respectarà l'ordre de puntuació de major a menor dels candidats/ates per al seu nomenament, el factor de disponibilitat immediata operarà sempre com a primer criteri selectiu quant les persones amb major puntuació no es puguin incorporar amb la immediatesa requerida.

La crida de els/les candidats/es és realitzarà per telèfon o qualsevol altre mitjà assenyalat pel candidat/ata a la seva sol·licitud que permeti el contacte ràpid per comunicar la proposta de treball i la seva voluntat d'acceptació. Si no es pogués comunicar amb el candidat/ata es reiterarà la trucada l'endemà en horari diferent i de no trobar-se s'enviarà un correu electrònic on s'indicarà l'oferta de treball i un termini màxim de 24 h per posar-se en contacte amb la corporació per comunicar la seva voluntat. Un cop transcorregut el termini senyalat sense tenir notícies de l'aspirant es passarà a contactar amb el següent de la llista. En aquest cas l'aspirant no contactat romandrà a la llista però situat en el següent lloc, si aquest mateix fet es repeteix una segona vegada, s'entendrà que l'aspirant renuncia a formar part de la borsa de treball.

En casos de màxima urgència en que sigui impossible seguir els criteris de crida establerts al paràgraf anterior, la crida es farà mitjançant el telèfon indicat pel candidat/ata, i si no es trobés la persona es reintentarà una vegada més al dia següent. Si la comunicació és impossible es passarà al següent candidat/ata de la llista. En aquest cas la persona aspirant no contactada romandrà a la llista però situada en el següent lloc, si aquest mateix fet es repeteix una segona vegada, s'entendrà que l'aspirant renuncia a formar part de la borsa de treball.

Si la persona que ha estat contactada refusa l'oferiment justificant-lo degudament mantindrà el seu lloc dins la borsa.

Les persones candidates, que quan siguin cridades no es pugin incorporar perquè estiguin prestant serveis en un altra empresa o administració, seran donades de baixa de la borsa. En cas que vulguin reincorporar-s'hi, un cop finalitzada la relació de treball, hauran de sol·licitar-ho a al Servei de Recursos Humans de l'Ajuntament de Manlleu, mitjançant sol·licitud degudament formalitzada i presentada al Registre general d'entrada. La reincorporació es farà amb la mateixa puntuació que tenien quan van ser donades de baixa.

En el moment que sorgeixi una substitució s'oferirà als aspirants sempre per ordre de puntuació dins la borsa i s'oferirà també als aspirants que en aquell moment estiguin treballant per l'Ajuntament de Manlleu si això suposa una millora de les seves condicions.

La persona que hagi conclòs el període de substitució es reincorporarà a la llista en el lloc que originàriament li va correspondre en procés selectiu.

En tot cas la persona interessada podrà renunciar, per escrit, en qualsevol moment a formar part de la borsa de manera definitiva o durant un període limitat si ho justifica degudament i ho demana mitjançant sol·licitud degudament registrada indicant la data en què es dona de baixa de la borsa de treball i data en què sol·licita ser inclosa de nou.

Els integrants de la borsa de treball únicament seran titulars d'una expectativa de dret a ser nomenats temporalment, per ordre de puntuació, per a casos de substitucions, reforç o de vacants que ho necessitin i mentre no es dugui a terme un altre procediment selectiu per cobrir l'esmentat lloc de treball.

La vigència de la borsa finalitzarà en el termini de 2 anys des de l'endemà de l'aprovació de la llista ordenada amb DNI de les persones aspirants que han superat el procés selectiu per part de l'Alcaldia o bé anteriorment, si s'escau, d'acord amb el que estableix l'apartat 1.2 d'aquestes bases.

No obstant, quedarà sense efecte en el moment que ja no es disposi de candidats.

 

10.- PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS:

La persona aspirant proposada haurà de presentar a l'Ajuntament, en el termini màxim de cinc dies naturals, a partir de l'endemà de la data de comunicació, per qualsevol dels mitjans admesos en la seva sol·licitud, de la necessitat d'incorporació per cobrir la vacant, sense requeriment previ, els documents acreditatius -original o fotocòpia compulsada- de les condicions que es detallen a continuació:

a) DNI

b) Titulació

c) Certificat mèdic oficial

d) Declaració jurada de no haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de l'Administració pública, ni haver estat inhabilitat per condemna penal per exercir càrrecs públics.

e) Declaració d'incompatibilitats

f) Targeta d'afiliació a la Seguretat Social, si en disposa.

g) Número de compte corrent

L'aspirant que, dins del termini fixat, exceptuant els casos de força major, no presenti la documentació requerida o bé que, un cop examinada, es comprovi que no compleix algun dels requisits assenyalats en la base segona, no podrà ser nomenat/ada i s'anul·laran les seves actuacions. En aquest cas, el Tribunal proposarà al següent o següents aspirants que hagin obtingut la major puntuació, per ordre estricte de puntuació.

 

11.- PERÍODE DE PROVA:

La persona aspirant nomenada temporalment tindrà un període de prova de 2 mesos, durant els quals tindrà assignat un/a tutor/a.

Durant aquest període el tutor o la tutora n'emetrà l'informe, en el qual haurà de fer constar expressament si l'empleat públic ha superat o no el període o fase de prova, el qual es donarà a conèixer a la persona interessada, que hi podrà fer les al·legacions que consideri oportunes, en el termini màxim de 10 dies d'audiència que li atorgarà la corresponent resolució de l'Alcaldia o Regidoria delegada. Tota aquesta documentació s'inclourà en el seu expedient personal.

Transcorregut aquest termini, l'Alcaldia ha de resoldre, de forma motivada, la superació o no d'aquest període o fase, la qual cosa donarà lloc a la desestimació del contracte laboral o a la revocació del nomenament com a funcionari interí i a la pèrdua de qualsevol dret que li pugui correspondre en virtut del procés selectiu.

 

12.- RECURSOS:

Contra la convocatòria i aquestes bases, les persones interessades poden interposar, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant l'Alcaldia, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 77 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, o bé directament recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona o Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós administratiu de Barcelona, en els termes regulats en la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

En el cas que es formuli recurs potestatiu de reposició, no es podrà interposar el recurs contenciós administratiu fins que sigui resolt expressament o es produeixi la desestimació presumpta del recurs interposat.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del tribunal qualificador, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar la convocatòria o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades poden interposar, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant l'Alcaldia, d'acord amb l'article 121 de la Llei 29/2015, esmentada.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

 

ANNEX I

PROVES FÍSIQUES

 

1. COURSE NAVETTE

DESCRIPCIÓ DE LA PROVA:

POSICIÓ INICIAL: dempeus a la zona assignada, darrera de la línia de sortida.

- DESENVOLUPAMENT DE LA PROVA: córrer durant el màxim de temps que es pugui en un traçat d'anada i tornada de 20 metres, seguint la velocitat que s'imposa i que augmenta cada minut. Una banda sonora emet sons a intervals regulars que indiquen al subjecte el moment en què s'ha de trobar a un extrem o en l'altre del traçat.

La velocitat serà imposada mitjançant una banda sonora que emet sons a intervals regulars.

S'ha d'ajustar la velocitat de manera que es coincideixi en un costat o en l'altre del traçat de 20 metres quan s'emeti el so. La velocitat és lenta al principi, però augmentarà progressivament cada minut.

L'objectiu de la persona aspirant es completar el major nombre possible de rectes, o bé seguir el ritme imposat durant el màxim de temps possible. En aquest moment s'anotarà el nombre de rectes anunciat. Aquest serà el resultat.

La durada de la prova serà diferent segons la capacitat del subjecte.

Directrius de sortida: "La sortida s'efectuarà d'aquí a 30 segons. Col·locats/ades sobre la línia de sortida, correu el màxim de temps possible mantenint-vos dins del vostre carrer. En arribar a l'altre extrem de la línia, pivoteu sobre un peu i canvieu de sentit. Els viratges no són permesos. La prova començarà quan sentiu el senyal sonor, és a dir, d'aquí a 5 segons, 4, 3, 2, 1. pip".

- AVALUACIÓ: s'anotarà la darrera recta completada, abans que el subjecte abandoni la prova o se'l faci abandonar per no poder seguir el ritme imposat per la cinta magnètica. En el moment que soni el senyal caldrà que el subjecte estigui situat amb tot el cos com a màxim a un metre de la línia de pivotar (dins la zona de senyal) corresponent, per tot seguit trepitjar-la.

- VALORACIÓ: la puntuació de la prova es farà d'acord amb el barem establert.

 

- DESCRIPCIÓ GRÀFICA:

Imagen del artículo Ayuntamiento de Manlleu - Administración local (DOGC nº 2023-9031)

 

 

2. ABDOMINALS

DESCRIPCIÓ DE LA PROVA

- POSICIÓ INICIAL: la persona aspirant es col·locarà estirada a terra amb les cames flexionades 90 graus, els peus una mica separats i els dits de les mans entrellaçats darrere del clatell. Els peus estaran subjectats per un company/a, que podrà asseure's sobre els peus de la persona que fa la prova.

- DESENVOLUPAMENT DE LA PROVA: després del senyal de la persona que avalua, la persona aspirant haurà de fer el major nombre de vegades el cicle de flexió i extensió de la cintura (abdominal) durant 1 minut.

Durant tota la prova les cames hauran de mantenir-se flexionades 90 graus. Així mateix, els dits de les mans s'hauran de mantenir entrellaçats en contacte amb el clatell fins a l'acabament de l'exercici.

- AVALUACIÓ: només es comptaran els abdominals que el subjecte faci correctament, és a dir, mantenint la posició correcta: amb mans entrellaçades i darrere del clatell i peus a terra, tota l'esquena ha de tocar el terra cada cop que es retorni a la posició inicial i els dos colzes han de tocar els genolls en pujar.

- VALORACIÓ: es farà un sol intent, i es registrarà el nombre total dels cicles, és a dir, abdominals, efectuats durant el minut (1') de durada de la prova.

La puntuació de la prova es farà d'acord amb el barem establert.

- DESCRIPCIÓ GRÀFICA:

La posició de l'esquena, les cames i els peus del dibuix és correcta, però no així la posició de les mans, que han d'estar entrellaçades i darrere del clatell.

Imagen del artículo Ayuntamiento de Manlleu - Administración local (DOGC nº 2023-9031)

3. LLANÇAMENT DE PILOTA MEDICINAL

DESCRIPCIÓ DE LA PROVA

- POSICIÓ INICIAL: la persona aspirant es col·locarà dempeus, darrere la línia de llançament (sense trepitjar-la en cap moment) amb els peus paral·lels separats a l'amplada de les espatlles. El cos estarà col·locat en direcció a la zona de caiguda i amb la pilota medicinal (3 kg) agafada amb ambdues mans simètricament.

- DESENVOLUPAMENT DE LA PROVA: des de la posició inicial, al senyal de la persona que avalua, el subjecte elevarà, amb ambdues mans, la pilota per sobre i per darrere del cap i simultàniament podrà estirar el tronc, flexionar els braços i les cames, aixecant els talons però sense desenganxar les puntes del peu del terra (és a dir, sense saltar durant el llançament).

A partir d'aquí, es farà un llançament explosiu i potent cap endavant amb l'objectiu de desplaçar la pilota medicinal de 3 kg tan lluny com sigui possible.Per fer aquesta prova es permet l'ús de faixes o cinturons.

- AVALUACIÓ: la persona aspirant podrà fer dos intents consecutius. Es comptabilitzarà la millor marca dels dos intents efectuats.

Es mesura des de la línia de llançament fins a l'empremta més propera deixada al terra per la pilota.

El llançador/a no podrà desplaçar-se més enllà de la línia del llançament. Si ho fa, el llançament es considerarà nul, i no es podrà tornar a repetir.

No es permet en cap cas fer passos previs al llançament.

- VALORACIÓ: la persona aspirant podrà fer dos intents consecutius. Es comptabilitzarà la millor marca dels dos intents efectuats. La puntuació de la prova es farà d'acord amb el barem establert.

- DESCRIPCIÓ GRÀFICA:

Imagen del artículo Ayuntamiento de Manlleu - Administración local (DOGC nº 2023-9031)

4. SALT VERTICAL

DESCRIPCIÓ DE LA PROVA.

- POSICIÓ INICIAL (I) MARCATGE DE L'ALÇADA: la persona aspirant es col·locarà lateralment a la paret, de manera que tot el dors hi estigui en contacte. Els peus estaran junts, el tronc recte i un dels braços (amb el qual farà la marca) estarà completament estirat (el colze no pot estar flexionat).

- POSICIÓ INICIAL (II) PER AL SALT: la persona aspirant es col·locarà lateralment al costat de la paret, a uns 20 cm aproximadament. El tronc ha d'estar recte, els braços caiguts al costat del cos i les cames estirades. Els peus, paral·lels a la paret, amb una obertura aproximada a l'amplada de les espatlles.

- DESENVOLUPAMENT DE LA PROVA: la persona aspirant podrà inclinar el tronc, flexionar diversos cops les cames (sense desenganxar els peus de terra), balancejar els braços per fer un moviment explosiu de salt cap a amunt.

Durant la fase de vol, haurà d'estendre al màxim el tronc i el braç més proper a la paret, i fer una marca amb guix tant amunt com sigui possible.

- AVALUACIÓ: no es podrà girar el cos durant l'execució. Si no es fa cap marca, el salt es considerà nul i no es podrà repetir.

- VALORACIÓ: la persona aspirant podrà fer dos intents consecutius. Es comptabilitzarà la millor marca dels dos intents efectuats. La puntuació de la prova es farà d'acord amb el barem establert.

- DESCRIPCIÓ GRÀFICA:

Imagen del artículo Ayuntamiento de Manlleu - Administración local (DOGC nº 2023-9031)

 

 

5. VELOCITAT

DESCRIPCIÓ DE LA PROVA

- POSICIÓ INICIAL: la sortida es dóna en posició dempeus, ambdós peus per darrere de la línia de sortida i sense tocar-la.

- DESENVOLUPAMENT DE LA PROVA: el cronòmetre es posarà en marxa quan la persona aspirant iniciï la cursa. Es pararà el cronòmetre quan travessi la línia d'arribada.

- AVALUACIÓ: no està permès l'ús de sabatilles amb claus. Només hi haurà un intent.

- VALORACIÓ: la puntuació de la prova es farà d'acord amb el barem establert.

- DISTÀNCIA: Córrer al màxim de les possibilitats 50 metres.

 

 

Barem d'aptitud física homes

 

Punts

Course Navette

Llançament

Abdominals

Salt vertical

Velocitat

Punts

10

13

12

65

55

7"3

10

9

12

11

60

53

7"5

9

8

11

10.5

55

51

7"7

8

7

10

10

50

49

7"8

7

6

9

9

45

47

8"

6

5

8.5

8

40

45

8"4

5

4

8

7.5

35

43

8"8

4

3

7.5

7

30

41

9"1

3

2

7

6.5

25

39

9"3

2

1

6.5

6

20

37

9"6

1

 

 

Barem d'aptitud física dones

 

Punts

Course Navette

Llançament

Abdominals

Salt vertical

Velocitat

Punts

10

10

8

55

46

9"3

10

9

9

7

50

44

9"4

9

8

8

6.5

45

42

9"5

8

7

7

6

40

39

9"6

7

6

6.5

5.8

35

37

9"7

6

5

6

5.5

30

32

9"8

5

4

5.5

5

25

30

9"9

4

3

5

4.5

20

26

10"

3

2

4.5

4

15

22

10"10

2

1

4

3.5

10

20

10"20

1

 

 

ANNEX II

QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

I. ANTROPOMETRIA:

 

-1  Talla: Alçada inferior a: Dones 1'55 m; Homes 1'65 m

-2  Obesitat: Valorada per la relació pes/alçada, segons els intervals següents:

 

Talla

Pes dones Pes dones

mínim

màxim

mínim

Màxim

155

46

69

 

 

156

46

69

 

 

157

48

70

 

 

158

48

70

 

 

159

50

70,5

 

 

160

50

70,5

 

 

161

51,5

71

 

 

162

52

71,5

 

 

163

52,5

72

 

 

164

53

72,5

 

 

165

53,5

73

56,5

77,5

166

54

73,5

57

78

167

55

74,5

57,5

78,5

168

55,5

75

58

79

169

56,5

76

58,5

79,5

170

57

76,5

59

80

171

57,5

77,5

59,5

80,5

172

58,5

78

60,5

81,5

173

59

79

61

82

174

60

80

62

83

175

60,5

81

63

84

176

61,5

82

63,5

85

177

62

82,5

64

86

178

62,5

83,5

64,5

86,5

179

63,5

84,5

65,5

87

180

64

85,5

66

88

181

64,5

86,5

66,5

89,5

182

65,5

87,5

67,5

90,5

183

66,5

88,5

68

91

184

67,5

89,5

68,5

91,5

185

 

 

69

92

186

 

 

69,5

93

187

 

 

70

93,5

188

 

 

71

94

189

 

 

72

94,5

190

 

 

72,5

95

191

 

 

73,5

96

192

 

 

74,5

97

 

 

En les dones de menys de 25 anys es considerarà la relació amb 0,5 quilos menys per any però el pes mai serà inferior als 46 quilos. Es permetrà una tolerància per excés d'un 5 % del pes per aquelles persones que presentin un desenvolupament muscular hipertròfic. En cas de dubte en la proporció entre el pes i la talla, la decisió última se supeditarà a la consideració del potencial biològic i muscular que es dedueixi de les dades en l'exploració completa de l'aspirant.

-3  La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

-4  La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5,  litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

 

1  Aparell circulatori

1.1  Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2  Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3  Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4  Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5  Insuficiència coronària.

1.6  Pericarditis activa o residual.

1.7  Insuficiència arterial perifèrica.

1.8  Insuficiència venosa perifèrica.

1.9  Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10  Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

2  Aparell respiratori

2.1  Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2  Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

3  Aparell genitourinari

3.1  Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2  Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3  Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4  Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5  Prolapse genital.

 

4  Aparell digestiu

4.1  Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2  Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3  Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4  Úlcera gastroduodenal.

4.5  Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6  Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7  Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

5  Sistema hematopàtic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

6  Aparell locomotor

6.1  Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2  Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

7  Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1  Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2  Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3  Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4  Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5  Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6  Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7  Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8  Tremolor. Tics o espasmes.

7.9  Trastorns de la son.

 

8  Glàndules endocrines

Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

 

9  Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

10  Òrgans dels sentits

10.1  Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2  Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3  Queratotomia radial.

10.4  Despreniment de retina.

10.5  Estrabisme manifest i no corregit.

10.6  Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7  Discromatòpsies.

10.8  Glaucoma.

10.9  Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10  Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35  dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11  Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12  Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13  Trastorns en la parla. Quequesa.

 

11  Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1  Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2  Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3  Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4  Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

11.5 Tatuatges que siguin contraris als principis, valors i competències establerts en el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya (Acord GOV/25/2015, de 24 de febrer).

 

12  Altres

12.1  Processos neoplàsics.

12.2  Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3  Malalties autoimmunes.

12.4  Diàtesi al·lèrgica.

12.5  Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial."

 

Manlleu, 24 d'octubre de 2023

 

Arnau Rovira i Martínez

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10657 {"title":"Ayuntamiento de Manlleu - Administración local (DOGC nº 2023-9031)","published_date":"2023-10-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"10657"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Manlleu,DOGC,DOGC 2023 nº 9031 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-10-31/10657-ayuntamiento-manlleu-administracion-local-dogc-n-2023-9031 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.