Ayuntamiento de Tarragona - Administración local (DOGC nº 2023-9027)

ANUNCIO por el que se hace pública la rectificación de la base 8.1.3 y la ampliación de las plazas del proceso selectivo para la provisión de 22 agentes de la Guardia Urbana.

La tinenta d'alcalde i consellera d'Hisenda, Serveis Interns i Tecnologia de l'Ajuntament de Tarragona, per Resolució de 26 de juliol de 2023 i posteriors rectificacions de 8 i 16 d'agost de 2023 i 6 de setembre de 2023 va aprovar la convocatòria i les bases que regiran el procés selectiu per a la provisió, per oposició lliure, de 19 places d'agent de la Guàrdia Urbana, classificades a l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials, classe policia local, grup C, subgrup C1, incloses a les ofertes públiques d'ocupació del 2021, 2022 i 2023.

En Resolució de la tinenta d'alcalde i consellera d'Hisenda, Serveis Interns i Tecnologia de data 4 d'octubre de 2023, es va aprovar ampliar el número de places passant de dinou a vint-i-dues places, reservant-se vuit d'elles per ser ocupades per dones.

 

Contra les esmentades bases es va interposar recurs de reposició, que va ser resolt en decret de l'Alcaldia de data 5 d'octubre de 2023, en el sentit d'aprovar la modificació de la base 8.1.3 en referència al tercer exercici, proves físiques, i que queda redactada de la forma següent:

"8.1.3.- TERCERA PROVA. Proves Físiques.

Aquesta prova té per objecte comprovar, entre d'altres, les condicions de resistència a la força de l'extremitat superior; la força estàtica màxima; la potència aeròbica màxima i l'agilitat de les persones aspirants.

L'ordre de realització dels diferents exercicis d'aquesta bateria de proves físiques vindrà determinat per l'organització de les persones aspirants en els grups que determini el tribunal. No obstant l'anterior, i per a tots els grups, la cursa de llançadora (course navette) es realitzarà en darrera posició i deixant abans de la realització d'aquesta prova un període, com a mínim, de 20 minuts des de la finalització de la prova anterior.

Les persones convocades per a realitzar aquesta prova hauran d'haver presentat a l'OMAC, en el termini establert en l'anunci dels resultats de la primera prova (Exercici de coneixements culturals), un certificat mèdic oficial, la data del qual no podrà ser anterior a 2 mesos del dia de la realització de les proves físiques, en el qual hi constarà que reuneixen les condicions físiques necessàries per a portar a terme les proves especificades en aquest apartat. La no presentació d'aquest certificat comporta l'exclusió automàtica de l'aspirant del procés selectiu.

Per a la realització de la prova, les persones aspirants hauran de presentar-se amb roba esportiva.

Cada exercici es puntuarà de 0 a 10 punts, d'acord amb el barem, específic per a cada sexe, establert a l'annex 2. La puntuació final de cada persona aspirant s'obtindrà dividint entre cinc la suma total dels punts aconseguits en cadascun d'ells. Quedaran eliminades de l'oposició les persones aspirants que no assoleixin un mínim de 4 punts en cadascun dels exercicis previstos i també qui no assoleixi una puntuació final mínima de 5 punts. Les persones aspirants que no arribin a la puntuació mínima de 4 en un exercici quedaran eliminades automàticament i no continuaran realitzant la resta dels exercicis previstos.

Correcció per raó d'edat: A la puntuació final de cada persona aspirant es sumarà, segons la seva edat el dia de realització de les proves físiques, els punts següents:

Persones menors de 36 anys: 0 punts

Persones d'entre 36 anys a 46 anys: 0,50 punts

Persones de 46 anys i un dia o més: 1 punt

El tribunal podrà determinar fer proves antidopatge en el transcurs de les proves físiques. El fet de donar un resultat positiu en una de les substàncies que especifica el Comitè Mèdic del Comitè Olímpic Internacional, o el fet de negar-se a sotmetre's a aquestes anàlisis, seran motiu d'exclusió del procés selectiu.

Qualsevol incompliment de les normes establertes per a cada prova física suposarà en l'exercici on s'incompleixin les normes la consideració de prova no superada i es qualificarà amb 0 punts.

En les proves físiques en que hi ha més d'un intent, el resultat vàlid serà el millor de tots.

No es podrà provar cap element o material abans de la realització d'una prova física.

Es recomana que l'examen de salut previ a les proves físiques del procés selectiu inclogui una prova d'esforç, en la que la persona aspirant pugui valorar l'adaptació cardi-respiratòria a l'exercici físic.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en educació física.

Les aspirants que per embaràs, degudament acreditat, no puguin realitzar les proves físiques establertes a la convocatòria, podran realitzar la resta de proves d'aquesta. En cas que les superin, la realització de la segona fase (curs selectiu a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya) quedarà condicionada a la superació, en la següent convocatòria d'accés, si s'escau, de les proves físiques posposades, a no estar incloses en cap de les causes d'exclusió mèdiques que s'indiquin en la següent convocatòria i a que els correspongui, per la seva qualificació global obtinguda en la primera fase de l'oposició, realitzar les següents fases. La realització de les proves físiques posposades es podrà realitzar en el moment en que així es determini a la següent convocatòria."

 

Contra la resolució que modifica el número de places a proveir, que és definitiva en via administrativa, es pot interposar, potestativament, recurs de reposició davant l'alcalde, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de la publicació de l'anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya o, directament, recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de la circumscripció del domicili de la persona interessada, sempre que estigui dintre de la circumscripció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, o dels jutjats contenciosos administratius de Tarragona, segons l'elecció de la persona interessada, en el termini de dos mesos comptats de l'endemà de la data de la publicació de l'anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, de conformitat amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 8, 14, 25 i 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciós administrativa, sens perjudici de poder exercitar qualsevol altre recurs que s'estimi procedent.

Contra la resolució que resol el recurs de reposició interposat, que és definitiva en via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de la circumscripció del domicili de la persona interessada, sempre que estigui dintre de la circumscripció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, o dels jutjats contenciosos administratius de Tarragona, segons l'elecció de la persona interessada, en el termini de dos mesos comptats de l'endemà de la data de la publicació de l'anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, de conformitat amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 8, 14, 25 i 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciós administrativa, sens perjudici de poder exercitar qualsevol altre recurs que s'estimi procedent.

 

La qual cosa es fa pública per a general coneixement i a tots els efectes escaients.

 

Tarragona, 10 d'octubre de 2023

 

P. d.

El secretari general

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10387 {"title":"Ayuntamiento de Tarragona - Administración local (DOGC nº 2023-9027)","published_date":"2023-10-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"10387"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Tarragona,DOGC,DOGC 2023 nº 9027 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-10-25/10387-ayuntamiento-tarragona-administracion-local-dogc-n-2023-9027 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.