Ayuntamiento de Manresa - Administración local (DOGC nº 2023-9025)

ANUNCIO relativo a la convocatoria de pruebas selectivas para la promoción interna para la cobertura de plazas incluidas en las ofertas públicas de empleo de los ejercicios 2021, 2022 y 2023 (CP01/2023, CP34/2022, CP02/2023, CP03/2023, CP05/2021, CP04/2023 y CP05/2023).

Per resolució de la quarta tinent d'alcalde de data 9 d'octubre de 2023 es va resoldre convocar proves selectives per a la cobertura de places per a l'accés a la funció pública incloses a les Ofertes Públiques d'Ocupació corresponents als anys 2021, 2022 i 2023, aprovant-se les bases per les quals es regirà la convocatòria, el contingut íntegre de les quals és el següent:

 

 

"BASES ESPECÍFIQUES DEL PROCÉS SELECTIU DE PROMOCIÓ INTERNA PER A LA COBERTURA DE PLACES INCLOSES EN L'OFERTA PÚBLICA D'OCUPACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE MANRESA, EXERCICIS 2021, 2022 i 2023 (CP01/2023, CP34/2022, CP02/2023, CP05/2021, CP04/2023 i CP05/2023)

 

BASE 1. OBJECTE

L'objecte d'aquestes bases és regular els processos de selecció de les places que s'especifiquen a continuació, incloses a les Ofertes públiques que s'hi indiquen per via de promoció interna:

 

CP01/2023 - 1 Tècnic/a Superior (concurs-oposició promoció interna)

Escala d'Administració Especial. Serveis especials. Comeses especials. Tècnics/ques Superiors.

Lloc de treball: Tècnic/a Superior jurídic

Grup/Subgrup: A/A1

Oferta pública 2023: 1 plaça adscrita al Servei d'Alcaldia

Funcions, titulació i temari: s'especifiquen a l'annex I

Règim: funcionari/ària

 

CP34/2022- 1 Tècnic/a de grau mitjà de gestió (concurs-oposició promoció interna)

Escala d'Administració General. Subescala de Gestió.

Lloc de treball: Tècnic/a de grau mitjà

Grup/Subgrup: A/A2

Oferta pública 2022: 1 plaça adscrita al Servei d'Intervenció

Funcions, titulació i temari: s'especifiquen a l'annex II

Règim: funcionari/ària

 

CP02/2023 - 1 Tècnic/a de grau mitjà de gestió (concurs-oposició promoció interna)

Escala d'Administració General. Subescala de Gestió.

Grup/Subgrup: A/A2

Oferta pública 2023: 1 plaça adscrita al Servei d'Organització i Recursos Humans

Funcions, titulació i temari: s'especifiquen a l'annex III

Règim: funcionari/ària

 

CP03/2023 - 1 Tècnic/a de grau mitjà de gestió (concurs-oposició promoció interna)

Escala d'Administració General. Subescala de Gestió.

Grup/Subgrup: A/A2

Oferta pública 2023: 1 plaça adscrita al Servei de Secretaria General

Funcions, titulació i temari: s'especifiquen a l'annex IV

Règim: funcionari/ària

 

CP05/2021 - 1 Tècnic/a especialista de biblioteca (concurs-oposició promoció interna)

Escala d'Administració Especial. Subescala Serveis Especials. Classe Comeses especials-Tècnics/ques especialistes.

Grup/Subgrup: C/C1

Oferta pública 2021: 1 plaça adscrita al Servei d'Ensenyament, Cultura i Esports

Funcions, titulació i temari: s'especifiquen a l'annex V

Règim: funcionari/ària

 

CP04/2023 - 1 Tècnic/a especialista de gestió especialitzada (concurs-oposició promoció interna)

Escala d'Administració Especial. Subescala Serveis Especials. Classe Comeses especials-Tècnics/ques especialistes.

Grup/Subgrup: C/C1

Oferta pública 2023: 1 plaça adscrita al Servei de Secretaria

Funcions, titulació i temari: s'especifiquen a l'annex VI

Règim: funcionari/ària

 

CP05/2023 - 1 Administratiu/iva (concurs-oposició promoció interna)

Escala d'Administració General. Subescala Administrativa.

Grup/Subgrup: C/C1

Oferta pública 2023: 1 plaça adscrita al Servei d'Alcaldia

Funcions, titulació i temari: s'especifiquen a l'annex VII

Règim: funcionari/ària

 

BASE 2. REQUISITS DE LES PERSONES ASPIRANTS

Per ser admeses en el procés selectiu, les persones aspirants han de complir els requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola o la dels altres estats membres de la Unió Europea o la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors. També seran admesos el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge tant dels espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i els descendents siguin menors de 21 anys o majors d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors.

b) Haver complert 16 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa. 

c) Tenir la titulació o estar en condicions d'obtenir-la en la data en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds. La titulació és la que s'especifica en cada cas en l'annex corresponent.

Per a les titulacions obtingudes a l'estranger es requerirà aportar certificat d'equivalència o d'homologació de conformitat amb el que estableix la normativa sobre aquesta matèria, i que es pot consultar a la pàgina web www.mecd.gob.es.

Tota la documentació que es presenti en llengua estrangera haurà d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

d) Tenir capacitat funcional per a l'exercici de les places convocades.

e) No estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per accedir al cos o escala de funcionari del qual hagi estat separat o inhabilitat.

f) No estar afectat per cap dels motius d'incompatibilitat continguts en la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'Incompatibilitats del personal al servei de les Administracions Públiques, i la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'Incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat

g) Haver satisfet els drets d'examen.

h) Ser funcionari/ària de carrera de l'Ajuntament de Manresa en l'inferior subgrup de la mateixa escala amb una antiguitat mínima de dos anys.

També podrà participar el personal laboral fix que desenvolupi funcions o llocs propis de funcionaris en l'inferior subgrup de la mateixa escala amb una antiguitat mínima de dos anys, sempre que posseeixi la titulació i la resta de requisits exigits, d'acord amb el que estableix la Disposició transitòria segona del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

i) Estar en situació administrativa de servei actiu, serveis especials, servei en altres administracions públiques.

j) Estar en possessió del certificat del nivell de suficiència C1 de la Secretaria de Política Lingüística o alguna de les titulacions equivalents. En cas que les persones aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió del nivell de català exigit, caldrà que superin una prova de llengua catalana. Aquesta prova es qualificarà com a apte/a o no apte/a.

 

BASE 3. COMPLIMENT DE LES CONDICIONS I PAGAMENT DE LA TAXA

El compliment de les condicions i els requisits exigits per poder participar en el procés selectiu s'ha de produir en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins a la presa de possessió com a funcionari/ària de carrera. Aquestes condicions i requisits s'han d'acreditar de la manera i en el termini que preveu la base 5.

No obstant això, si durant els processos selectius els òrgans de selecció consideren que hi ha raons suficients, podran demanar a qualsevol de les persones aspirants que acreditin el compliment de totes o alguna de les condicions i els requisits exigits per prendre part en el procés selectiu de què es tracti.

La presentació de la sol·licitud requerirà el pagament de la taxa per drets d'examen, per tant, a la finalització del termini per a la presentació de sol·licituds de participació al procés, totes les persones aspirants hauran d'haver abonat la taxa. L'aspirant que no hagi satisfet els drets d'examen serà exclòs/a del procés, sense possibilitat d'esmena. Aquesta taxa tindrà l'import que correspon segons el grup, de conformitat amb  l'article 6 de l'Ordenança Fiscal número 6 d'expedició de documents administratius. La concreció de l'import es determina en cada cas en l'annex.

D'acord amb el que estableix l'article 26 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, que aprova el text refós de la llei reguladora de les hisendes locals, procedirà la devolució de les taxes que s'haguessin exigit quan no es realitzi el seu fet imposable per causes no imputables a l'interessat. Per això, el supòsit de desistiment o d'exclusió de les persones aspirants per no complir els requisits o no aportar els documents exigits a la convocatòria no donarà lloc a la devolució de la taxa per drets d'examen.

 

BASE 4. MITJANS DE PAGAMENT DE LA TAXA

La taxa per drets d'examen es gestiona mitjançant el règim d'autoliquidació que implica que les persones aspirants han de presentar l'autoliquidació corresponent, d'acord amb el model facilitat per l'Ajuntament i efectuar el pagament de l'import que resulta de la mateixa adreçant-se a qualsevol de les entitats financeres que consten al model, mitjançant efectiu o targeta als caixers automàtics de l'Ajuntament situats a les adreces que consten al model d'autoliquidació o mitjançant targeta bancària per internet a la web municipal www.manresa.cat/pagaments

 

BASE 5. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Les persones aspirants que desitgin prendre part en les proves selectives podran presentar la sol·licitud en el model oficial, disponible a la seu electrònica de l'Ajuntament, en l'enllaç següent: https://www.manresa.cat/web/menu/4245-oferta-publica-d-ocupacio

La presentació es farà de forma telemàtica, a través del portal d'oferta pública d'ocupació: https://www.manresa.cat/web/oposicions/OFE

Cal omplir les dades del formulari i adjuntar la documentació sol·licitada en PDF. El mateix procés portarà a la persona sol·licitant al tràmit d'abonament dels drets d'examen en règim d'autoliquidació.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de vint dies hàbils improrrogables comptats a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Si l'últim dia de presentació d'instàncies s'escau en dissabte o festiu, es prorrogarà fins al següent dia hàbil. La presentació de la sol·licitud fora de termini comporta l'exclusió de l'aspirant.

Per ser admeses a les proves selectives, les persones aspirants hauran de manifestar a la sol·licitud que són certes les dades que indiquen a la mateixa i que compleixen totes les condicions establertes a les bases, sota la seva responsabilitat i amb independència de la posterior acreditació en finalitzar el procés selectiu. La manca d'aquesta manifestació serà causa d'exclusió.

A les sol·licituds s'haurà d'adjuntar:

- Còpia de la titulació exigida.

- Còpia del certificat de nivell de català exigit en cada convocatòria corresponent de la Secretaria de Política Lingüística o d'altre organisme que eximeixi de fer la prova, si escau. Tanmateix, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

- Si escau, còpia de la documentació acreditativa dels coneixements de castellà per restar exempt/a de realitzar la prova; si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

- Fitxa acreditativa dels mèrits corresponents a l'experiència professional i formativa que es volen fer valdre en la fase de concurs, relacionada de la forma que s'hi indica. Aquells mèrits professionals i formatius, que no s'hagin relacionat i acreditat en el moment de la presentació de la sol·licitud no es tindran en compte en la fase de concurs.

- Còpia - en format PDF - de tota la documentació acreditativa dels mèrits al·legats que ha de coincidir amb els que han estat relacionats a la Fitxa en el mateix ordre.

Les persones que no tinguin la nacionalitat espanyola, per restar exemptes de la realització de la prova corresponent al quart exercici i ser qualificades com a aptes, hauran de presentar fotocòpia de l'acreditació del coneixement de la llengua castellana mitjançant un certificat conforme han cursat la primària i/o la secundària i/o el batxillerat a l'Estat Espanyol, del diploma d'espanyol que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o de la certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a l'obtenció d'aquest, o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

La presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de castellà per restar exempt/a de realitzar la prova, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

Tota la documentació que es presenti en llengua estrangera haurà d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

En cas que la documentació acreditativa a presentar obri en poder de l'Ajuntament de Manresa, la persona sol·licitant haurà d'indicar aquest extrem en la seva sol·licitud, tot dient en quin expedient o procediment obra el document al qual es fa referència.

Si un cop presentada la instància per participar es desitja incorporar nova documentació dins del termini de presentació, es podrà fer a través del tràmit: "aportació de documentació complementària a un expedient ja presentat" https://www.manresa.cat/seu/menu/fitxa/784

Amb la formalització i la presentació de la sol·licitud, les persones interessades donen el seu consentiment per al tractament de les dades de caràcter personal que siguin necessàries per participar en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés, d'acord amb la normativa vigent i especialment amb la llei orgànica de protecció de dades.

Tant la convocatòria com els resultats seran publicats al Portal de Govern Obert i Transparència que consta en la web municipal, amb expressió dels indicadors establerts en matèria de publicitat activa, per donar compliment a la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Les persones que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%, podran demanar en la sol·licitud de participació a les proves selectives l'adaptació o adequació del temps per a la realització de les proves previstes a les bases, en la qual hauran de reflectir les necessitats específiques que tinguin. Per tant, i a efectes que l'òrgan de selecció pugui valorar la procedència o no de la concessió que s'ha demanat, l'aspirant haurà d'adjuntar el dictamen tècnic facultatiu, emès per l'equip multiprofessional competent de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament de Benestar i Família, que acrediti de forma fefaent les deficiències que han originat el grau de minusvalidesa reconeguda.

 

BASE 6. ADMISSIÓ DE LES PERSONES ASPIRANTS

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, el president/a de la corporació o l'autoritat delegada dictarà una resolució en el termini màxim d'un mes en la qual declararà aprovada la llista d'admissió. Aquesta resolució assenyalarà on estan exposades al públic les llistes completes certificades dels/de les aspirants admesos/es i exclosos/es, així com el dia, l'hora i el lloc de començament de les proves i la composició nominal dels òrgans de selecció. S'assenyalaran les causes d'exclusió de les persones aspirants.

Aquesta resolució es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i al lloc web: https://www.manresa.cat/web/oposicions/OFE. Es concedirà un període de deu dies hàbils per presentar esmenes i possibles reclamacions que es resoldran en el termini dels 30 dies següents a la finalització del termini per a la presentació. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades. 

Si no s'hi presenten esmenes, es considerarà elevada a definitiva la llista d'aspirants admesos/es i exclosos/es i no caldrà tornar-la a publicar. Si s'accepta alguna reclamació, s'esmenarà la llista de persones admeses i excloses i l'esmena es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i als mateixos mitjans on s'hagués publicat la llista d'admissió.

L'admissió o exclusió dels/de les aspirants es farà tenint en compte allò que estableix l'art. 77, apartats 2 i 3 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals de Catalunya.

Als efectes d'admissió es tindran en compte les dades que les persones aspirants hagin fet constar a la sol·licitud.  

 

BASE 7. ÒRGAN DE SELECCIÓ

Per a cadascuna de les places es constituirà un òrgan de selecció, que tindrà la composició següent: 

- Un terç funcionari/ària de carrera de la Corporació, un/a dels quals en serà el president/a.

- Un terç designat a proposta de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

- Un terç de personal tècnic/a en la matèria, que pot ser o no personal de la mateixa entitat local.

El/la secretari/ària de l'òrgan serà un/a funcionari/ària del Servei d'Organització i Recursos Humans de l'Ajuntament, que actuarà sense vot. El/la president/a comptarà amb vot de qualitat.

Tots els membres de l'òrgan de selecció han de posseir igual nivell o superior de titulació que l'exigit per a l'ingrés al cos o escala de què es tracti.

La designació nominal dels membres, que inclourà la dels respectius suplents, es farà pública juntament amb la llista de persones admeses i excloses.

L'òrgan de selecció no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència del/de la president/a, el/la secretari/ària i almenys la meitat dels seus membres, siguin titulars o suplents. 

L'òrgan de selecció pot disposar la incorporació a les seves tasques d'assessors/es especialistes per a totes o algunes de les proves. 

A l'efecte del que preveu el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, l'òrgan competent en matèria de política lingüística, a petició de la corporació, nomenarà una persona per tal que assessori l'òrgan de selecció amb relació a la prova de coneixements de la llengua catalana.

L'abstenció i recusació dels membres de l'òrgan de selecció s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic (en endavant, LRJSP). 

L'òrgan de selecció està facultat per resoldre els dubtes o les discrepàncies que s'originin durant el desenvolupament del procés de selecció. 

No podrà formar part de l'òrgan de selecció el personal d'elecció o de designació política, els funcionaris interins ni el personal eventual. La pertinença als òrgans selectius serà sempre a títol individual, sense que es pugui ostentar en representació o per compte de ningú.

 

BASE 8. PROCÉS SELECTIU

El procediment de selecció es realitzarà per concurs oposició.

 

Fase d'OPOSICIÓ

La fase d'oposició es desenvoluparà en primer lloc segons l'annex en funció de les places que s'ofereixen i es valorarà sobre un màxim de 20 punts.

Els temaris s'ajusten a les disposicions del Reial Decret 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les regles bàsiques i els programes mínims a què s'ha d'ajustar el procediment de selecció dels funcionaris de l'Administració Local. No obstant això, s'exceptua el temari general.

 

Fase de CONCURS DE MÈRITS

La fase de concurs és la que es concreta a continuació:

Aquesta fase és aplicable a les persones aspirants que superin la fase d'oposició, i no tindrà caràcter eliminatori. Consisteix en la valoració dels mèrits al·legats i acreditats documentalment pels candidats/es, amb un màxim de 10 punts de conformitat amb el següent:

 

Experiència professional. Fins a un màxim de 5 punts.

L'experiència professional en curs es computarà com a màxim fins al primer dia de presentació de sol·licituds.

1. Experiència professional desenvolupant les funcions pròpies del lloc de treball, ja sigui en propietat o interinament, del grup o subgrup inferior des del que s'accedeix, a l'Ajuntament de Manresa, fins a un màxim de 5 punts, a raó de 0,05 punts per cada mes treballat.

2. Serveis prestats a l'administració pública, ja sigui en propietat o interinament fins a un màxim de 3 punts a raó de 0,03 punts per cada mes treballat. L'experiència que hagi estat puntuada en el primer apartat no es podrà puntuar en aquest.

Els serveis prestats a les administracions públiques en qualitat de personal eventual no es valoren.

L'experiència s'acredita amb l'informe de vida laboral, document de caràcter necessari per acreditar els dies treballats, els quals hauran de coincidir amb la informació que l'aspirant faciliti a la relació dels mèrits professionals. Caldrà aportar també algun document on hi consti: categoria professional desenvolupada, funcions, període de temps i règim de dedicació. Aquest document pot ésser un certificat de serveis prestats on consti l'escala, grup/subgrup o categoria, i el període de temps treballat i règim de dedicació. Aquest certificat s'emetrà d'ofici pel propi Ajuntament de Manresa en tot allò que faci referència a l'experiència professional prestada en el mateix, en aquest sentit l'aspirant que només vulgui al·legar l'experiència a l'Ajuntament convocant no caldrà que aporti cap document.

La puntuació establerta en aquest apartat d'experiència s'entendrà referida a jornada completa, en el cas que sigui a jornada parcial s'aplicarà la puntuació que correspongui, per aquest motiu el còmput del temps treballat es valorarà d'acord amb el que consti a l'informe de vida laboral com a total de dies treballats.

 

Formació

Altres titulacions acadèmiques relacionades amb el lloc de treball que no siguin exigides a la convocatòria i cursos de formació i perfeccionament relacionats amb el lloc de treball a cobrir, fins a un màxim de 3 punts, segons el barem següent:

- Altres titulacions acadèmiques universitàries, màsters o diplomatures de postgrau relacionats amb el lloc de treball amb els paràmetres següents:

- Titulacions universitàries: 1 punt

- Màsters:0.80 punts

- Diplomatures de Postgrau: 0,70 punts. Els cursos d'especialització de postgrau es computaran en l'apartat de cursos i seminaris de formació i perfeccionament.

- Altres titulacions no universitàries relacionades amb el llocs de treball:

- Formació professional de grau superior o equivalent : 0,60 punts

- Formació professional de grau mitjà o equivalent: 0,50 punts

- Cursos i seminaris de formació i perfeccionament relacionats amb el lloc de treball d'acord amb els paràmetres següents. Només es valoraran els realitzats els últims cinc anys: Per cada hora formativa 0,01 punts.

En el cas d'acreditacions on la durada estigui expressada en crèdits ECTS, s'aplicarà l'equivalència de 1 ECTS = 25 hores.

Els cursos que es valoraran, sens prejudici d'aquells que l'òrgan de selecció consideri, són tots els relacionats tant amb les funcions com amb el temari.

- Per la certificació ACTIC (acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació, emès per la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya) o certificacions equivalents COMPETIC i UOC. Només computarà el nivell més alt presentat.

- Nivell 1 - Certificat bàsic: 0,10 punts

- Nivell 2 - Certificat mitjà: 0,20 punts

- Nivell 3 - Certificat avançat: 0,30 punts

Per a l'acreditació i valoració dels cursos de formació, caldrà aportar fotocòpia de la certificació expedida en la qual consti la denominació del curs i la seva durada expressada en hores lectives, i si és possible programa formatiu. Si no hi ha expressió d'hores el curs no es comptarà.

El personal de l'Ajuntament de Manresa haurà de relacionar els mèrits formatius tal com s'indica a la fitxa però no caldrà que aporti fotocòpia de la certificació expedida en la qual consti la denominació del curs i la seva durada expressada en hores lectives d'aquella formació que ja constin com a aptes al portal del Treballador de l'Ajuntament de Manresa, apartat de formació, resum de formació, sempre que el certificat acreditatiu de la realització s'hagi entrat dins el període de presentació de sol·licituds.

Els/les aspirants que considerin que la formació que consta al portal del treballador no és completa, i que falta formació que ja obra en poder d'aquest Ajuntament, hauran de sol·licitar que es recuperi aquesta informació, indicant en quin expedient o procediment obra el document al qual fan referència.

La formació que no consti al Portal del treballador, caldrà aportar-la abans no finalitzi la data de presentació d'instàncies per participar al procés selectiu.

 

Entrevista

Consistirà en mantenir un diàleg amb l'aspirant sobre qüestions relacionades amb les funcions a desenvolupar per avaluar el perfil professional i la idoneïtat respecte a les funcions de la plaça. La puntuació màxima a obtenir en aquesta prova és de 2 punts.

La valoració de l'entrevista tindrà en compte:

- Trajectòria professional i la seva adaptació al lloc de treball (1 punt)

- Motivació (0,50 punt)

- Altres aspectes curriculars apreciats discrecionalment per l'òrgan (0,50 punt)

La no presentació de l'aspirant a l'entrevista determinarà la seva exclusió del procés selectiu.

La fase de concurs serà posterior a la fase d'oposició. La puntuació obtinguda en aquesta fase no pot ser aplicada en cap cas per superar la fase d'oposició, i no pot determinar, per si mateixa, el resultat del procés selectiu.

El procediment haurà de vetllar especialment perquè les proves a superar tinguin connexió amb l'adequació al desenvolupament de les tasques dels llocs de treball convocats.

El lloc, la data i l'hora del començament de la primera prova es faran públics a la resolució que aprova la llista d'admesos i exclosos. Pel que fa a l'anunci de les dates de la resta de proves, se'n donarà l'oportuna publicitat amb l'acord de l'òrgan de selecció sobre els resultats de la prova immediatament anterior al lloc web: https://www.manresa.cat/web/oposicions/OFE.

No obstant l'anterior, per tal de garantir la bona marxa del procés l'òrgan de selecció pot acordar l'alteració de l'ordre de les proves. Així mateix també pot proposar la realització de dues o més proves en un sol dia, i procedir a una correcció seqüencial de les mateixes, segons es vagin superant les precedents.

Sempre que la naturalesa de les diferents proves ho permeti, l'òrgan de selecció garantirà l'anonimat en la seva realització i posterior correcció.

Els aspirants seran convocats per a cada prova en una sola crida. La no presentació a qualsevol dels exercicis en el moment de ser cridat determinarà la pèrdua del seu dret a participar en els exercicis successius. Així, la persona opositora quedarà exclosa del procediment selectiu, llevat dels casos de força major, degudament acreditats i valorats lliurement per l'òrgan de selecció, el qual podrà efectuar una nova crida quan ho consideri oportú.

Les persones aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves amb DNI o altre document oficial acreditatiu de la seva identitat.

Les possibles incidències que es produeixin durant la crida seran resoltes per l'òrgan selectiu, que ho farà constar a l'acta de la sessió.

 

Puntuació i desempat: la fase d'oposició es valorarà segons es disposa a l'annex. A la puntuació obtinguda s'hi afegirà la resultant de la fase de concurs, obtenint-se d'aquesta manera la puntuació final de cada opositor.

En cas d'empat en la puntuació final l'ordre s'establirà atenent, en primer lloc, a favor de l'aspirant que hagi obtingut major puntuació en la fase d'oposició. Si persisteix l'empat, es prioritzarà la persona que tingui més puntuació en la valoració d'experiència professional del grup o subgrup inferior des del que s'accedeix.

Finalment, si encara persistís l'empat l'ordre s'establirà segons la data de presentació de sol·licituds.

 

BASE 9. LLISTA DE PERSONES APROVADES I PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS

Un cop finalitzada la qualificació dels aspirants, l'òrgan de selecció farà pública en els mitjans electrònics municipals de la corporació la relació de persones aprovades per ordre de puntuació final.

Els/les aspirants proposats/des per ocupar un lloc de treball han de presentar al Servei d'Organització i Recursos Humans de la corporació, en el termini de vint dies hàbils a partir de l'endemà de l'exposició de la llista de persones aprovades i sense requeriment previ, els documents originals acreditatius de les condicions de capacitat i dels requisits exigits que es detallen a la base segona i que serà la següent: 

a) Còpia autèntica del DNI o, en cas de no tenir la nacionalitat espanyola, del document oficial acreditatiu de la nacionalitat. 

Els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola, ni la dels altres estats membres de la Unió Europea, hauran de presentar la corresponent documentació expedida per les autoritats competents que acrediti el vincle de parentiu amb una persona de nacionalitat espanyola o d'un estat membre de la Unió Europea. També hauran de presentar una declaració jurada o promesa efectuada pel cònjuge en la qual aquest manifesti fefaentment que no està separat de dret de l'aspirant.  

b) Títol exigit per prendre part en la convocatòria o resguard d'haver abonat els drets per a la seva expedició, referit en tot cas, com a màxim, a la data en què va finalitzar el termini de presentació de sol·licituds. En cas de titulacions obtingudes a l'estranger s'hi ha d'adjuntar l'ordre ministerial de reconeixement del títol expedit, de conformitat amb la normativa reguladora de l'homologació i consolidació de títols i estudis estrangers. Tota la documentació que es presenti en llengua estrangera haurà d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

c) Declaració de no estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari de qualsevol administració pública. Els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar, mitjançant declaració jurada o promesa, que no estan sotmesos a cap sanció disciplinària o condemna penal que els impedeixi l'accés a la funció pública en el seu estat d'origen.

d) Declaració de tenir la capacitat funcional per a l'exercici de les places convocades.

e) Declaració de no estar en cap dels supòsits d'incompatibilitat previstos en la legislació vigent o declaració que se sol·licitarà l'autorització de compatibilitat o que s'exercirà l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'Incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat

f) Els/les aspirants discapacitats/des que hagin estat proposats/des hauran d'aportar un informe de l'equip de valoració multiprofessional competent que acrediti el tipus i grau de discapacitat que presenten, així com la capacitat funcional per al desenvolupament de les tasques pròpies de la plaça a proveir. 

Els/les aspirants no estaran obligats/ades a aportar documents que hagin estat elaborats per qualsevol administració, sempre que hagin expressat el seu consentiment que aquells documents siguin consultats o obtinguts per aquest Ajuntament. No estaran obligats a presentar documentació o informació que ja estigui en poder d'aquest Ajuntament, sempre que hagin indicat en quin expedient o procediment obra el document al qual fan referència.

Els/les aspirants que dins del termini fixat, excepte casos de força major, no presentin la documentació, o de l'examen de la qual es comprovi que no compleixen algun dels requisits assenyalats a la base general primera i en les corresponents bases específiques, no podran ser nomenats.  

En aquest cas, com també en el supòsit de renúncia de la persona aspirant proposada, el/la president/a de l'òrgan de selecció formularà proposta a favor de la persona aprovada següent d'acord amb l'ordre de puntuació que haurà d'aportar la documentació abans esmentada. 

Si escau, la documentació que es presenti en llengua estrangera ha d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

 

BASE 10. NOMENAMENT, PERÍODE DE PRÀCTIQUES I PRESA DE POSSESSIÓ

Un cop exhaurit el període de presentació de documents, i en el termini d'un mes, el/la president/a de la corporació nomenarà funcionaris/àries en pràctiques els/les aspirants proposats/ades per l'òrgan de selecció. Aquests nomenaments seran notificats a les persones interessades i publicats al Butlletí Oficial de la Província.  

Una vegada efectuada aquesta notificació, els/les aspirants nomenats/des han d'incorporar-se al servei de la corporació en el moment en què siguin requerits/des, i en un termini màxim d'un mes des de la data del nomenament.

Els/les aspirants que ja haguessin prestat serveis a la Corporació en places de les mateixes característiques, nivell i funcions que les convocades seran eximits/des de la realització de les pràctiques.

Els/les aspirants que injustificadament no s'incorporin al servei de la corporació perdran tots els drets derivats del procés de selecció i del nomenament subsegüent com a funcionaris/àries de carrera. 

El període de pràctiques es realitzarà sota la supervisió de la prefectura de la unitat administrativa on sigui destinat/da el/la funcionari/ària en pràctiques i tindrà una durada de 6 mesos.

Durant el període de pràctiques els funcionaris/àries hauran d'assistir als cursos de formació d'assistència obligatòria que la corporació pugui organitzar. 

Els/les funcionaris/àries en pràctiques percebran les retribucions establertes al RD 456/1986, de 10 de febrer, pel qual es fixen les retribucions dels funcionaris en pràctiques.

Finalitzat aquest període, el supervisor emetrà un informe sobre la integració i eficiència en el lloc de treball objecte del procés selectiu, valorant si els/les aspirants l'han superat satisfactòriament. Els qui el superin seran nomenats/des funcionaris/àries de carrera. En cas contrari seran declarats no aptes per resolució motivada del president/a de la corporació, amb tràmit d'audiència previ, i perdran, en conseqüència, tots els drets al nomenament com a funcionaris/àries de carrera.

El nomenament com a funcionari/ària de carrera serà publicat al Butlletí Oficial de la Província. Caldrà fer el jurament o promesa a què fa referència el Decret 359/1986, de 4 de desembre, abans de prendre possessió com a funcionari/ària de carrera. 

Sempre que els òrgans de selecció hagin proposat el nomenament d'igual nombre d'aspirants que el de places convocades, quan es produeixin renúncies dels aspirants seleccionats abans del seu nomenament o presa de possessió, l'òrgan convocant podrà requerir de l'òrgan de selecció una relació complementària dels aspirants que segueixin als proposats per al seu possible nomenament com a funcionaris de carrera. Aquests aspirants hauran de justificar documentalment els requisits d'accés i condicions d'acord amb la base 9.

Les previsions de l'apartat anterior també s'aplicaran quan els aspirants que han superat el procés selectiu no acreditin que reuneixen els requisits i condicions exigits en la convocatòria.

 

BASE 11. INCOMPATIBILITATS

En l'exercici de la funció pública atribuïda a la plaça a la qual ha estat destinat/da, serà aplicable al/a la funcionari/ària la normativa vigent sobre el règim d'incompatibilitats en el sector públic, en compliment de la qual la persona aspirant, abans d'incorporar-se al servei de la corporació, ha d'efectuar una declaració d'activitats i, si escau, sol·licitar la compatibilitat en el formulari que li facilitarà el Servei d'Organització i Recursos Humans de la corporació, o exercir, altrament, l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre i l'article 337 del Decret 214/1990.

 

BASE 12. RÈGIM D'IMPUGNACIONS

Les convocatòries i les seves bases, les llistes definitives de persones admeses i excloses, els nomenaments com a funcionaris/àries en pràctiques i de carrera i les resolucions per les quals es declara no superat el període de pràctiques poden ser impugnats pels/per les interessats/des, mitjançant la interposició de recurs contenciós administratiu davant de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva notificació o publicació, sens perjudici del recurs potestatiu de reposició que es pot interposar en el termini d'un mes des de la data de notificació o publicació de l'acte o resolució davant la presidència de la corporació o de l'autoritat en qui hagi delegat.

Els actes qualificats dels òrgans de selecció (resultat de les proves d'oposició, valoració en la fase de concurs i proposta definitiva d'aspirants que han superat el procés selectiu) podran ser recorreguts en alçada davant la presidència de la corporació o de l'autoritat en qui hagi delegat en el termini d'un mes des que s'hagin publicat. 

Els actes de tràmit de l'òrgan de selecció no podran ser objecte de recurs, sense perjudici que es puguin interposar reclamacions quan es tracti d'esmenar possibles errors materials en la confecció de la llista d'aprovats, errors mecanografiats en la transcripció de publicacions, errors aritmètics en les qualificacions o errors observables a simple vista. Aquests errors també podran ser corregits d'ofici pels òrgans de selecció.

L'òrgan de selecció està facultat per resoldre els dubtes o les discrepàncies que s'originin durant el desenvolupament del procés selectiu. 

 

 

DISPOSICIÓ ADICIONAL

 

En allò que no estigui previst en aquestes bases, es procedirà segons el que determina el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el reglament del personal al servei de les entitats locals, i el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, i altres disposicions aplicables. 

 

 

ANNEX I

 

CP01/2023 - 1 Tècnic/a Superior (concurs-oposició promoció interna)

Taxa per drets d'examen: 30,00 euros

Titulació: Grau en Dret o equivalent.

 

Funcions:

Les funcions bàsiques a desenvolupar són les següents:

- Elaborar informes tècnics i dictàmens en relació al seu àmbit funcional. 

- Redacció i revisió de reglaments, ordenances, plecs de condicions administratives, contractes, bases de subvencions, convenis, concerts o qualsevol altra document jurídic propi del servei.

- Tramitació i control d'expedients propis del servei.

- Anàlisi i solució de recursos, reclamacions i/o al·legacions.

- Interpretar i establir criteri en qüestions jurídiques complexes o de nivell superior.

- Assessoria interna i al ciutadà de caràcter jurídic superior.

- En general, totes aquelles funcions que li siguin encomanades d'acord amb la seva categoria.

Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

 

Procés selectiu. Fase d'oposició. Exercicis obligatoris i eliminatoris

S'exceptua la realització de l'exercici de caràcter general.

Primer exercici.- Constarà de dues parts, que són les que s'esmenten a continuació:

Primera part.- De caràcter escrit, consistent en desenvolupar un tema, d'entre tres temes a triar proposats pel tribunal del temari, o bé, respondre un qüestionari de respostes alternatives o de respostes curtes a elecció de l'òrgan de selecció, durant el període de temps que aquest determini.

S'atorgarà un màxim de 10 punts. Les persones que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades.

Segona part.- Realització d'un supòsit pràctic relacionat amb les funcions pròpies del lloc de treball, durant el període de temps que determini l'òrgan de selecció.

S'atorgarà un màxim de 10 punts. Les persones que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades.

Segon exercici.- Prova de català, consistent en valorar els coneixements de català de nivell de suficiència C1 de la Secretaria de Política Lingüística. Aquesta prova es qualificarà com a apte/a o no apte/a.

Pel que fa a aquesta prova restaran exemptes de realitzar-la i seran qualificades com a aptes, les persones que:

a) Acreditin estar en possessió del nivell exigit, o un de superior, mitjançant la presentació d'un certificat de la Secretaria de Política Lingüística o d'altres organismes que eximeixin de fer la prova.

b) O bé que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a l'administració, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

La presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de català per restar exempt de realitzar la prova, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

Tercer exercici.- Prova de llengua castellana. De caràcter obligatori i eliminatori per a totes les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola. Aquesta prova es qualificarà com a apte o no apte.

Les persones que acreditin documentalment davant l'òrgan de selecció que estan en possessió d'un certificat conforme han cursat la primària, i/o la secundària, i/o el batxillerat a l'Estat espanyol, del diploma d'espanyol que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a l'obtenció d'aquest, o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes, restaran exemptes de realitzar aquest exercici i la seva qualificació serà d'apte.

La presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de castellà per restar exempt de realitzar la prova, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

 

Temari

1. L'acte administratiu: Concepte. Elements. Classes. Requisits: la motivació i la forma de l'acte administratiu.

2. L'eficàcia dels actes administratius. El principi d'autotutela declarativa. La notificació: contingut, termini i pràctica. La notificació defectuosa. La publicació. L'aprovació per una altra Administració. La demora i la retroactivitat de l'eficàcia.

3. L'autotutela executiva: l'executivitat dels actes administratius. Els mitjans d'execució forçosa dels actes administratius. La coacció administrativa directa. La via de fet.

4. La invalidesa de l'acte administratiu. Supòsits de nul·litat de ple dret i anul·labilitat. El principi de conservació de l'acte administratiu i les tècniques de conservació.

5. La revisió d'actes i disposicions per la mateixa administració: supòsits. La declaració de lesivitat. La revocació d'actes. La rectificació d'errors materials o de fet.

6. La regulació del procediment administratiu comú: trets bàsics. Notes essencials de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

7. L'Administració electrònica: trets definitoris i regulació de la Llei 39/2015. La seu electrònica. El dret dels ciutadans a relacionar-se amb l'Administració per mitjans electrònics: principis generals i manifestacions concretes.

8. Termini màxim de resolució i notificació dels procediments. Còmput de terminis. Ampliació de terminis de resolució. L'obligació de resoldre. La manca de resolució expressa dins del termini: el silenci administratiu i l'acte presumpte.

9. La iniciació del procediment: classes, esmena i millora de sol·licituds. Actuacions prèvies a la iniciació del procediment. Mesures provisionals. La informació a l'interessat de les notes bàsiques del procediment.

10. L'ordenació del procediment: al·legacions i realització de tràmits. La instrucció del procediment: finalitat i actuacions que comprèn. La intervenció dels interessats en el procediment. La prova. Els informes. La tramitació d'urgència. El tràmit d'audiència i les actuacions complementàries.

11. L'acabament del procediment: formes. Contingut de la resolució expressa: principis de congruència i de no agreujament de la situació inicial. L'acabament convencional.

12. El desistiment i la renúncia. La caducitat del procediment. La tramitació simplificada del procediment administratiu comú.

13. Recursos administratius: principis generals. Actes susceptibles de recurs administratiu. Regles generals de tramitació dels recursos administratius.

14. El recurs d'alçada. El recurs de reposició. El recurs extraordinari de revisió. Procediments substitutius dels recursos administratius: conciliació, mediació i arbitratge.

15. Els convenis administratius: concepte i contingut. El procediment d'aprovació de convenis administratius.

16. La jurisdicció contenciosa administrativa: naturalesa, extensió i límits. El recurs contenciós administratiu: subjectes i objecte del procés. Actuacions impugnables.

17. Òrgans jurisdiccionals i competència. El procés contenciós administratiu: fases. Recursos contra les sentències. L'execució de sentències

18. El municipi: concepte i elements. El terme municipal. Alteracions de termes municipals. La població municipal. El Padró d'habitants: concepte, gestió i coordinació. L'estatut dels veïns.

19. El sistema electoral local. Causes d'inelegibilitat i d'incompatibilitat. Elecció dels regidors i alcaldes. Causes de pèrdua de la condició de regidor. Causes de pèrdua de la condició d'alcalde. La moció de censura i la qüestió de confiança en l'àmbit local.

20. L'organització municipal. Òrgans necessaris: Alcalde, Tinents d'Alcalde, Ple i Junta de Govern Local. Règim de delegacions entre els òrgans de govern.

21. Òrgans complementaris: Comissions Informatives i altres òrgans. Potestat d'autoorganització de les entitats locals. Els grups polítics i els regidors no adscrits.

22. L'estatut dels membres de les entitats locals: drets i deures. El règim retributiu dels membres de les entitats locals. Les indemnitzacions per exercici del càrrec.

23. Declaracions de béns i activitats dels membres de l'entitat local. Dret d'accés a la informació i el deure de reserva. Assistència i participació a sessions d'òrgans col·legiats. Dret a l'assistència jurídica.

24. La potestat reglamentària de les entitats locals: reglaments i ordenances. Límits a l'exercici de la potestat reglamentària de les entitats locals. Procediment d'elaboració de les ordenances i els reglaments. El Reglament orgànic. Els Bans.

25. Règim de funcionament dels òrgans col·legiats de govern. Preparació de la sessió. Confecció de l'ordre del dia. Convocatòria de les sessions del Ple i de la Junta de Govern. Convocatòria de les sessions de les comissions informatives.

26. Desenvolupament de les sessions del Ple: requisits de celebració. Desenvolupament dels debats. Presa d'acords: requisits, sistemes de votació i majories. L'acta de la sessió: trets bàsics i contingut essencial: la publicitat de les actes de les sessions dels òrgans de govern. Desenvolupament de les sessions.

27. Normativa reguladora del patrimoni de les entitats locals. Béns que integren el patrimoni: classes. Alteració de la qualificació jurídica dels béns. L'inventari de béns: formació, aprovació i rectificació. Les potestats de defensa dels béns: investigació i delimitació. La recuperació d'ofici. El desnonament administratiu.

28. Les formes d'adquisició dels béns. La gestió dels béns demanials: autoritzacions i concessions demanials. La gestió dels béns patrimonials: permuta i alienació. Règim jurídic dels contractes patrimonials. La cessió gratuïta de béns.

29. El pressupost general de les entitats locals. Estructura pressupostària. Elaboració i aprovació: especial referència a les bases d'execució del pressupost. La pròrroga del pressupost.

30. Els crèdits del pressupost de despeses: delimitació, situació i nivells de vinculació jurídica. Les modificacions de crèdit: concepte, classes, finançament i tramitació.

31. Els recursos de les hisendes locals. Els tributs locals

32. Les ordenances fiscals. Tramitació i règim d'impugnació.

33. L'activitat de foment de l'Administració Pública. Concepte de subvenció. Classificacions fonamentals de les subvencions.

34. Principis generals per a la concessió de subvencions. El Pla estratègic de subvencions: concepte i naturalesa, estructura i continguts.

35. Subjectes del procediment subvencionador: ens concedent i perceptors i beneficiaris, i entitats col·laboradores.

36. La tramitació i la concessió de subvencions: procediments de concessió. Fases del procediment.

37. Conceptes fonamentals sobre la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS) i el Registre de Subvencions i ajuts de Catalunya (RAISC).

38. Les diverses modalitats de justificació de les subvencions segons la Llei General de Subvencions i l seu Reglament. Despeses subvencionables.

39. Seguiment, verificació i control de les subvencions. Infraccions i sancions. Revocació i reintegrament.

40. El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Gestió de subvencions finançades amb Fons Next Generation.

41. Principis generals de la contractació del sector públic: principis generals i el seu reflex a la tramitació de contractes. El principi de transparència i la seva relació amb els principis d'igualtat, lliure concurrència i competència.

42. Objecte i àmbit d'aplicació de la llei de contractes del sector públic. Negocis i contractes exclosos.

43. Contractes del sector públic. Delimitació dels tipus contractuals. Contractes subjectes a regulació harmonitzada: delimitació i característiques. Contractes administratius i contractes privats. Règim d'impugnació

44. Racionalitat i consistència de la contractació del sector públic. Necessitat i idoneïtat del contracte i eficiència en la contractació. Planificació de la contractació. Termini de durada i execució de la prestació. Execució directa amb col·laboració d'empresaris. Potestat d'autoorganització i sistemes de cooperació pública vertical i horitzontal. Encàrrecs a mitjans propis i a entitats que no tinguin la consideració de poders adjudicadors a mitjans propis personificats.

45. Règim d'invalidesa dels contractes del sector públic. El recurs especial.

46. Les parts en el contracte. L'òrgan de contractació. Capacitat i solvència de l'empresari. Aptitud per contractar. Prohibicions de contractar.

47. Solvència i classificació. Acreditació de l'aptitud per contractar. Successió de la persona contractista.

48. Objecte del contracte. Llibertat de pactes i contingut mínim del contracte. Pressupost base de licitació i valor estimat del contracte. El preu del contracte i la seva revisió.

49. Garanties exigibles en la contractació pública. Procediment de devolució o confiscació de garanties.

50. La preparació dels contractes. El pla anual de contractació. Actes preparatoris. Consultes preliminars al mercat.

51. Els plecs de prescripcions tècniques i els plecs de clàusules administratives.

52. L'expedient de contractació: iniciació i contingut. Aprovació de l'expedient. Tramitació urgent i d'emergència.

53. L'adjudicació dels contractes de les Administracions Públiques. Normes generals i tipologies procedimentals.

54. El contracte menor. Alternatives al contracte menor. Normes especials per a la contractació de l'accés a les bases de dades i la subscripció a publicacions

55. Efectes dels contractes. Prerrogatives de l'Administració Pública en els contractes administratius. Execució dels contractes

56. Modificació dels contractes

57. Suspensió i extinció dels contractes

58. Cessió dels contractes i subcontractació

59. La publicitat institucional. La campanya publicitària i el pla de mitjans com a elements fonamentals en la contractació de la publicitat per les administracions públiques.

60. Real Decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'empleat públic. Estructura, contingut i entrada en vigor.

61. Adquisició i pèrdua de la condició de funcionari. Especial referència a la inhabilitació.

62. Drets i deures del personal al servei de les administracions públiques.

63. El règim disciplinari dels empleats públics.

64. El règim retributiu del personal funcionari i laboral al servei de l'administració

65. Règim d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

66. Protecció de dades de caràcter personal. Mesures de seguretat en el tractament de les dades.

67. La responsabilitat de les administracions públiques. La responsabilitat patrimonial. La responsabilitat de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques.

68. La potestat sancionadora: concepte i significat. Principis de l'exercici de la potestat sancionadora. Garanties.

69. El servei públic local. Formes de prestació dels serveis públics. La gestió directa i la indirecta. La concessió.

70. Les societats mercantils municipals. Règim jurídic, de responsabilitat penal i de contractació.

71. El Pla intern d'igualtat de gènere de l'Ajuntament de Manresa: eixos d'actuació.

72. Les guies de llenguatge inclusiu, llenguatge neutre i llenguatge no sexista de l'Ajuntament de Manresa.

 

 

ANNEX II

 

CP34/2022- 1 Tècnic/a de grau mitjà de gestió adscrita al servei d'Intervenció (concurs-oposició promoció interna)

Taxa per drets d'examen: 25,00 euros

Titulació: Qualsevol titulació universitària que doni accés al subgrup A2.

 

Funcions:

Les funcions bàsiques a desenvolupar són les següents:

La realització d'activitats administratives de gestió, estudi i proposta d'expedients i de procediments i circuits administratius. En concret, en funció del Servei:

- Elaborar estudis econòmico-financers que es puguin demanar dins del servei sobre qüestions relacionades amb el control intern i comptabilitat de l'ajuntament, així com dels seus ens dependents.

- Fer propostes de millora i recomanacions en relació als procediments en els quals intervingui.

- Donar suport directe al/la cap de fiscalització i control en quan a la funció interventora per a la gestió pressupostària i comptable.

- Col·laborar en l'elaboració i execució dels plans anuals de control financer que afecten a l'ajuntament i als seus ens dependents.

- Elaborar informes de control previ i els informes de control financer que li puguin ser sol·licitats per la prefectura.

- Qualsevol altre funció que li sigui encomanada pels seus superiors o interventor/a municipal.

Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

 

Procés selectiu. Fase d'oposició. Exercicis obligatoris i eliminatoris

S'exceptua la realització de l'exercici de caràcter general.

Primer exercici.- Constarà de dues parts, que són les que s'esmenten a continuació:

Primera part.- De caràcter escrit, consistent en desenvolupar un tema, d'entre tres temes a triar proposats pel tribunal del temari, o bé, respondre un qüestionari de respostes alternatives o de respostes curtes a elecció de l'òrgan de selecció, durant el període de temps que aquest determini.

S'atorgarà un màxim de 10 punts. Les persones que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades.

Segona part.- Realització d'un supòsit pràctic relacionat amb les funcions pròpies del lloc de treball, durant el període de temps que determini l'òrgan de selecció.

S'atorgarà un màxim de 10 punts. Les persones que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades.

Segon exercici.- Prova de català, consistent en valorar els coneixements de català de nivell de suficiència C1 de la Secretaria de Política Lingüística. Aquesta prova es qualificarà com a apte/a o no apte/a.

Pel que fa a aquesta prova restaran exemptes de realitzar-la i seran qualificades com a aptes, les persones que:

a) Acreditin estar en possessió del nivell exigit, o un de superior, mitjançant la presentació d'un certificat de la Secretaria de Política Lingüística o d'altres organismes que eximeixin de fer la prova.

b) O bé que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a l'administració, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

La presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de català per restar exempt de realitzar la prova, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

Tercer exercici.- Prova de llengua castellana. De caràcter obligatori i eliminatori per a totes les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola. Aquesta prova es qualificarà com a apte o no apte.

Les persones que acreditin documentalment davant l'òrgan de selecció que estan en possessió d'un certificat conforme han cursat la primària, i/o la secundària, i/o el batxillerat a l'Estat espanyol, del diploma d'espanyol que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a l'obtenció d'aquest, o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes, restaran exemptes de realitzar aquest exercici i la seva qualificació serà d'apte.

La presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de castellà per restar exempt de realitzar la prova, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

 

Temari

1. El pressupost general dels ens locals: concepte i contingut. Especial referència al contingut de les bases d'execució del pressupost. L'elaboració i aprovació del pressupost i de les seves modificacions.

2. L'estructura pressupostària. Els crèdits del pressupost de despeses: delimitació i situació. Modificacions pressupostàries. Tipus i procediments per a la seva aprovació. La vinculació jurídica dels crèdits i el seu funcionament.

3. El finançament afectat: definició. Les desviacions de finançament.

4. L'execució del pressupost: fases de l'execució de la despesa i de l'ingrés. L'acumulació de les fases d'execució. Les despeses de caràcter plurianual.

5. Els pagaments a justificar i les bestretes de caixa fixa. Aprovació, seguiment i justificació.

6. La liquidació del pressupost. Tramitació. Els romanents de crèdit. El resultat pressupostari: concepte, càlcul i ajustos.

7. La llei orgànica 2/2012 d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera. Principis i objectius bàsics de la llei.

8. La llei orgànica 2/2012 d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera. La regla de la despesa: definició, càlcul i ajustos.

9. La llei orgànica 2/2012 l'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera. Capacitat i necessitat de finançament. Definició, càlcul i ajustos.

10. La llei orgànica 2/2012 l'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera. El deute viu consolidat. Definició, càlcul i límits d'endeutament.

11. El romanent de tresoreria: concepte i càlcul. Anàlisi del romanent de tresoreria per a despeses amb finançament afectat i del romanent de tresoreria per a despeses generals.

12. Consolidació del dèficit o superàvit pressupostari amb ens dependents: definició i càlcul. Conseqüències del romanent de tresoreria negatiu.

13. Aplicació del romanent de tresoreria positiu segons l'article 32 de la Llei orgànica 2/2012 l'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera i la disposició addicional sisena. Aplicació del romanent segons la Llei 2/2004 reguladora de les hisendes locals.

14. El compte general dels ens locals. Procediment de tramitació i aprovació del compte general de l'ens local i del consolidat.

15. El sistema de comptabilitat de l'administració local. Principis generals, competències i finalitats de la comptabilitat. La instrucció de comptabilitat: estructura i contingut.

16. Les funcions de la intervenció segons el Reial decret 128/2018 que es regula el règim jurídic dels funcionaris d'Administració Local amb habilitació de caràcter nacional. La responsabilitat comptable. Regulació i requisits que s'han de donar per exigir la responsabilitat comptable. Procediment i jurisdicció.

17. El control extern de l'activitat econòmica financera del sector públic local. La fiscalització de les entitats locals pel Tribunal de Compes i/o òrgans de control extern de Calalunya.

18. La llei 15/2010, de 5 de juliol, de modificació de la llei 3/2004, de 29 de desembre, per la qual s'estableixen mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials. Càlcul de la morositat i obligacions de remissió d'informació. El període mig de pagament consolidat.

19. El Reial decret 424/2017, de 28 d'abril, pel qual es regula el règim jurídic del control intern a les entitats del sector públic local: definició de la funció interventora i del control financer.

20. La fiscalització prèvia limitada. Definició, aplicació i conseqüències de la seva aplicació.

21. Intervenció de la comprovació material de la inversió. Procediment a seguir.

22. El reparament. Procediment de discrepàncies. Desenvolupament i conseqüències del procediment.

23. Definició de les objeccions amb suspensió i sense suspensió. Procediment dels reconeixements extrajudicials de crèdit.

24. Les auditories en el control financer. Auditoria de comptes, auditoria de compliment i auditoria operativa. Definició i aplicació.

25. Control d'eficàcia: compliment dels objectius i rendiment dels serveis. Comptabilitat analítica de costos dels serveis i activitats.

26. Pla anual de control financer. Definició i elaboració.

27. Informes provisionals del control financer; al·legacions i informe definitiu.

28. L'informe resum anual de control intern i el Pla d'acció de l'alcalde. Contingut i procediment per a la seva elaboració i aprovació.

29. La Llei 9/2017 de contractes del sector públic. Tipus de procediments. Els contractes d'obres, subministraments i serveis.

30. Les concessions administratives en la llei de contractes. Concessió d'obres i concessió de serveis.

31. Llei de contractes del sector públic. Els contractes menors. Els encàrrecs de gestió a mitjans propis.

32. Personal al servei de les entitats locals: classes i règim jurídic. Plantilla i relació de llocs de treball. Definició i aprovació.

33. L'oferta pública d'ocupació. L'accés a la funció pública: sistemes de selecció i provisió.

34. Recursos locals. Tipus de recursos locals segons el Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals.

35. Les competències dels municipis segons la Llei 7/1985 reguladora de les bases del règim local.

36. El servei públic en les entitats locals. Concepte. Les formes de gestió dels serveis públics locals.

37. Els tributs locals. La potestat reglamentària dels ens locals en matèria tributària: contingut de les ordenances fiscals, tramitació i règim d'impugnació dels actes d'imposició i ordenació de tributs.

38. Impostos directes i indirectes. Definició, base imposable i tipus de gravamen.

39. Les taxes i contribucions especials. Definició. Casos on s'apliquen taxes i diferència amb el preu públic. Definició i càlcul de les contribucions especials.

40. Activitat subvencional de les administracions públiques. Procediments de concessió i gestió de les subvencions per concurrència competitiva i les subvencions nominatives.

41. Reintegrament de subvencions. Control financer. Infraccions i sancions administratives en matèria de subvencions.

42. L'inventari comptable dels béns i drets. Classificació de l'immobilitzat. Criteris de valoració. La vida útil i mètodes d'amortització.

43. El crèdit local. Classes d'operacions de crèdit. Naturalesa jurídica dels contractes: tramitació. Límits i requisits per a la concertació d'operacions de crèdit llarg i curt termini. Càlcul del rati d'endeutament.

44. Els passius contingents. Definició i repercussió en els comptes de les hisendes locals.

45. La tresoreria de les entitats locals. Règim jurídic. El principi d'unitat de caixa. Funcions de la tresoreria. La realització de pagaments: el pla de disposició de fons, procediments i mitjans de pagament. L'estat de conciliació i arqueig.

46. Aspectes a tenir en compte a la Intervenció en l'aplicació de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern de l'Estat.

47. Informació a remetre al Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. Informació mensual, trimestral i anual per ajuntaments de més de 75 mil habitants. Explicar la informació que s'envia.

48. Les guies de llenguatge inclusiu, llenguatge neutre i llenguatge no sexista de l'Ajuntament de Manresa.

 

 

ANNEX III

 

CP02/2023 - 1 Tècnic/a de grau mitjà de gestió adscrit al servei d'Organització i Recursos Humans (concurs-oposició promoció interna)

Taxa per drets d'examen: 25,00 euros

Titulació: Qualsevol titulació universitària que doni accés al subgrup A2.

 

Funcions:

La realització d'activitats administratives de gestió, estudi i proposta d'expedients i de procediments i circuits administratius. En concret, en funció del Servei:

- Elaborar la proposta de pressupost del capítol I del pressupost municipal

- Efectuar els càlculs necessaris per a l'elaboració del capítol I del pressupost

- Formular les propostes de modificació i habilitació de crèdits del capítol I del pressupost municipal

- Realitzar els càlculs de les incidències i variacions de les aplicacions pressupostàries del capítol I

- Coordinar la confecció de les nòmines dels empleats municipals

- Coordinar la confecció de les diferents nòmines unificades de cada tipus de personal

- Calcular el cost de les variacions mensuals de les nòmines

- Aplicar les incidències econòmiques que cal aplicar per temes extra laborals

- Calcular i executar el règim econòmic i retributiu dels càrrecs electes

- Elaborar la nòmina dels regidors amb dedicació exclusiva i parcial

- Calcular els imports de les assistències dels regidors sense dedicació

- Gestionar els tràmits oficials referits al règim econòmic dels empleats municipals davant les administracions

- Assumir la responsabilitat de la gestió de tots els tràmits legals del personal municipal davant la seguretat social

- Assumir la responsabilitat de les declaracions de l'IRPF dels empleats i càrrecs electes municipals

Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

 

Procés selectiu. Fase d'oposició. Exercicis obligatoris i eliminatoris

S'exceptua la realització de l'exercici de caràcter general.

Primer exercici.- Constarà de dues parts, que són les que s'esmenten a continuació:

Primera part.- De caràcter escrit, consistent en desenvolupar un tema, d'entre tres temes a triar proposats pel tribunal del temari, o bé, respondre un qüestionari de respostes alternatives o de respostes curtes a elecció de l'òrgan de selecció, durant el període de temps que aquest determini.

S'atorgarà un màxim de 10 punts. Les persones que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades.

Segona part.- Realització d'un supòsit pràctic relacionat amb les funcions pròpies del lloc de treball, durant el període de temps que determini l'òrgan de selecció.

S'atorgarà un màxim de 10 punts. Les persones que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades.

Segon exercici.- Prova de català, consistent en valorar els coneixements de català de nivell de suficiència C1 de la Secretaria de Política Lingüística. Aquesta prova es qualificarà com a apte/a o no apte/a.

Pel que fa a aquesta prova restaran exemptes de realitzar-la i seran qualificades com a aptes, les persones que:

a) Acreditin estar en possessió del nivell exigit, o un de superior, mitjançant la presentació d'un certificat de la Secretaria de Política Lingüística o d'altres organismes que eximeixin de fer la prova.

b) O bé que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a l'administració, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

La presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de català per restar exempt de realitzar la prova, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

Tercer exercici.- Prova de llengua castellana. De caràcter obligatori i eliminatori per a totes les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola. Aquesta prova es qualificarà com a apte o no apte.

Les persones que acreditin documentalment davant l'òrgan de selecció que estan en possessió d'un certificat conforme han cursat la primària, i/o la secundària, i/o el batxillerat a l'Estat espanyol, del diploma d'espanyol que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a l'obtenció d'aquest, o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes, restaran exemptes de realitzar aquest exercici i la seva qualificació serà d'apte.

La presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de castellà per restar exempt de realitzar la prova, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

 

Temari

1. El Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic: estructura, contingut i entrada en vigor.

2. Funció pública local: classes de funcionari.

3. Règim jurídic del personal al servei de les corporacions locals.

4. Adquisició i pèrdua de la condició de funcionari.

5. El personal laboral, eventual i directiu.

6. El contracte de treball i les tipologies d'aplicació a les corporacions locals.

7. Supòsits de suspensió de la relació laboral a l'Estatut dels Treballadors i la seva aplicació a les corporacions locals.

8. Extinció de la relació laboral a l'Estatut dels Treballadors. Causes d'extinció de la relació laboral a l'administració local.

9. Estructura de la funció pública local. La plantilla de personal.

10. Estructura de la funció pública local. La relació de llocs de treball.

11. Oferta Pública d'ocupació.

12. Accés a la funció pública: principis generals i requisits.

13. Sistemes de selecció del personal laboral i del personal funcionari.

14. El procés selectiu del personal laboral i funcionari.

15. El temps de treball del personal a les entitats locals: horaris, jornada i descansos.

16. Llicències i permisos del personal de les entitats locals. Les reduccions de jornada.

17. El concepte de lloc de treball. Anàlisi, descripció i disseny del lloc de treball.

18. La valoració de llocs de treball a l'administració local. Mètodes de valoració i fases del procediment. Configuració dels sistemes retributius en entitats locals.

19. La carrera administrativa i professional de l'empleat pública local. El grau personal.

20. El Pla de carrera de l'Ajuntament de Manresa.

21. El règim pressupostari de les Corporacions Locals. Estructura i principis. El cicle pressupostari.

22. El pressupost de l'Ajuntament de Manresa. Especial referència al capítol 1 del pressupost de despeses.

23. El sistema retributiu del personal funcionari al servei de l'administració pública.

24. Definició dels conceptes retributius: Sou base, triennis, complement de destí, complement específic, complement de productivitat, pagues extraordinàries, hores extraordinàries.

25. Altres remuneracions. Indemnitzacions per raó del servei: classes i justificació. Bestretes

26. Retribucions dels funcionaris públics i del personal laboral al servei de l'administració pública.

27. Nòmines: estructura i normes de confecció. Altes, baixes i modificacions: justificació.

28. Meritació i liquidació i quitança.

29. Estructura del rebut de salari.

30. El reconeixement de serveis previs

31. La cotització a la seguretat social i la retenció a compte sobre l'impost de la renda de les persones físiques.

32. La vinculació del treballador a la TGSS: Afiliació. Altes. Baixes. Variacions. Assimilació a l'alta.

33. La cotització dels empleats de l'Administració Local. Cotització dels funcionaris i del personal laboral. El personal interí i el personal temporal

34. Cotització a la Seguretat Social: Subjectes obligats. Naixement. Durada. Extinció. Contingències cotitzables.

35. Cotització a la Seguretat Social: Bases de cotització. Tipus de cotització. La quota. Bonificacions i reduccions de la quota.

36. Cotització a la Seguretat Social: Recaptació, Ingrés, Sistema de Liquidació Directa

37. L'acció protectora de la Seguretat Social: l'incapacitat temporal. Concepte. Naixement, durada i extinció del dret. Import de la prestació. Pagament i gestió. Especial referència al règim del personal al servei de l'administració.

38. Supòsits específics de la cotització: maternitat, paternitat, risc durant l'embaràs i risc durant el període d'alletament. Beneficiaris. Prestació econòmica. Naixement del dret i durada.

39. Incapacitat permanent: Beneficiaris. Graus. Modalitat contributiva. Procediment per a la declaració d'incapacitat permanent: qualificació i revisió.

40. Jubilació: Modalitat contributiva. Base reguladora. Jubilació anticipada. Jubilació parcial. Règim legal aplicable

41. La Mútua d'accidents de treball i malalties professionals. Concepte. Marc normatiu. Cobertura..

42. Accident de treball. Malaltia professional. Concepte. Reconeixement, durada i extinció del dret. Import de la prestació. Pagament i gestió.

43. El sistema RED: Concepte. Regulació.

44. L'administració de treball i funcions. La inspecció de Treball. La potestat sancionadora de l'Administració Laboral.

45. Les infraccions administratives laborals. Sancions administratives. Sancions penals per delictes laborals. Infraccions en matèria de Seguretat Social.

46. La protecció de dades de caràcter personal. Incidència en la gestió de recursos humans. Nivell de protecció de dades. Drets de l'usuari i obligacions de l'organització.

47. La igualtat d'oportunitats entre homes i dones a les administracions públiques

48. Les guies de llenguatge inclusiu, llenguatge neutre i llenguatge no sexista de l'Ajuntament de Manresa.

 

 

ANNEX IV

 

CP03/2023 - 1 Tècnic/a de grau mitjà de gestió adscrita a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà del servei de Secretaria (concurs-oposició promoció interna)

Taxa per drets d'examen: 25,00 euros

Titulació: Qualsevol titulació universitària que doni accés al subgrup A2.

 

Funcions:

La realització d'activitats administratives de gestió, estudi i proposta d'expedients i de procediments i circuits administratius. En concret, en funció del Servei:

- Orientar les tramitacions a desenvolupar per les oficines, analitzant la informació i els indicadors de control de gestió i proposar canvis per millorar el servei prestat.

- Proposar criteris per a l'elaboració, manteniment i actualització de la base de dades administrativa i el manual de procediments.

- Adoptar, en el tractament de les dades de caràcter personal, les mesures d'índole tècnica i organitzativa establertes per la Corporació.

- Controlar el temps de resposta als ciutadans en relació a les gestions/consultes fetes. Elaborar informes tècnics i estadístics per tal de millorar el funcionament i les actuacions de l'OAC que li siguin encomanats, així com memòries de gestió.

- Elaborar plans i programes adreçats a la millora de la qualitat en la gestió de processos i destinats a ampliar i millorar l'atenció al ciutadà, als emprenedors i als representants d'empreses.

- Recollir la informació dels diferents tràmits que es porten a terme en cadascun dels àmbits municipals.

- Gestionar la informació i els contactes amb altres àmbits organitzatius municipals o altres organismes o institucions relacionats amb l'OAC

- I en general, totes aquelles de caràcter similar que li siguin atribuïdes

Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

 

Procés selectiu. Fase d'oposició. Exercicis obligatoris i eliminatoris

S'exceptua la realització de l'exercici de caràcter general.

Primer exercici.- Constarà de dues parts, que són les que s'esmenten a continuació:

Primera part.- De caràcter escrit, consistent en desenvolupar un tema, d'entre tres temes a triar proposats pel tribunal del temari, o bé, respondre un qüestionari de respostes alternatives o de respostes curtes a elecció de l'òrgan de selecció, durant el període de temps que aquest determini.

S'atorgarà un màxim de 10 punts. Les persones que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades.

Segona part.- Realització d'un supòsit pràctic relacionat amb les funcions pròpies del lloc de treball, durant el període de temps que determini l'òrgan de selecció.

S'atorgarà un màxim de 10 punts. Les persones que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades.

Segon exercici.- Prova de català, consistent en valorar els coneixements de català de nivell de suficiència C1 de la Secretaria de Política Lingüística. Aquesta prova es qualificarà com a apte/a o no apte/a.

Pel que fa a aquesta prova restaran exemptes de realitzar-la i seran qualificades com a aptes, les persones que:

a) Acreditin estar en possessió del nivell exigit, o un de superior, mitjançant la presentació d'un certificat de la Secretaria de Política Lingüística o d'altres organismes que eximeixin de fer la prova.

b) O bé que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a l'administració, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

La presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de català per restar exempt de realitzar la prova, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

Tercer exercici.- Prova de llengua castellana. De caràcter obligatori i eliminatori per a totes les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola. Aquesta prova es qualificarà com a apte o no apte.

Les persones que acreditin documentalment davant l'òrgan de selecció que estan en possessió d'un certificat conforme han cursat la primària, i/o la secundària, i/o el batxillerat a l'Estat espanyol, del diploma d'espanyol que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a l'obtenció d'aquest, o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes, restaran exemptes de realitzar aquest exercici i la seva qualificació serà d'apte.

La presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de castellà per restar exempt de realitzar la prova, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

 

Temari

1. La relació de l'administració amb la ciutadania. Marc legal. Models d'atenció a la ciutadania.

2. L'Oficina d'Atenció a la Ciutadania: Missió, visió, funcions. Diversitat del públic a atendre. La imatge de l'OAC.

3. La bona administració. Les cartes de servei. L'avaluació i retiment de comptes dels serveis públics.

4. Canals de comunicació i coordinació entre la Oficina d'Atenció Ciutadana i la resta de la Organització.

5. Lideratge. La formació d'equips. La direcció de persones, Motivació del personal. El reconeixement i les recompenses a l'equip.

6. Habilitats comunicatives, empatia i habilitats socials. Relació amb el personal de l'equip i amb els superiors i responsables polítics.

7. Delegació i supervisió de tasques. Planificació setmanal, mensual i anual.

8. Gestió del personal, distribució de taques, rotació, polivalència de les persones. Elaboració de quadrants.

9. L'elaboració de plans de formació adequats a les necessitats del servei.

10. La presa de decisions. Habilitats estratègiques. Gestió del canvi.

11. L'interessat en el procediment administratiu: concepte, drets i deures.

12. Peticions i sol·licituds: concepte, forma i requisits.

13. El registre de documents: el registre electrònic, les oficines d'assistència al registre electrònic. Col·lectius obligats a relacionar-se electrònicament amb l'administració pública.

14. Instrucció de registre d'entrada de documents de l'Ajuntament de Manresa i la seva distribució.

15. La finestreta única: concepte, funcionament, documents que poden ser presentats, interconnexió de registres: la passarel·la MUX, el SIR i la interoperabilitat entre registres de les administracions públiques. La aplicació ALMACEN.

16. L'acte administratiu: concepte i classes. Elements de l'acte administratiu. La motivació i la forma de l'acte administratiu. Eficàcia i executivitat.

17. La notificació, pràctica de la notificació a les oficines municipals. La compulsa de documents.

18. El procediment administratiu comú: fases i terminis. El silenci administratiu. Definició. Tipologies i efectes.

19. L'Esquema Nacional de Seguretat (E.N.S.) i l' Esquema Nacional d'Interoperabilitat (E.N.I.).

20. Els funcionaris habilitats: Concepte i significat. El registre de funcionaris habilitats

21. L'actuació del ciutadà en nom de tercer: el mandat verbal, l'apoderament general i especial, formes vàlides de conferir apoderament, l'apoderament adpud acta, el registre d'apoderaments. El sistema representa.

22. L'administració electrònica: concepte, pilars i principis.

23. L'Ordenança d'administració electrònica i transparència de l'Ajuntament de Manresa.

24. El Reglament d'ús de les dades personals i dels sistemes d'informació de l'Ajuntament de Manresa.

25. Seu electrònica per a la tramitació online de serveis dels ciutadans. Descripció, serveis, seguretat i legislació.

26. L'Administració Oberta de Catalunya (AOC): concepte, missió i serveis que ofereix. (e-notum, via oberta, e-tauler, e-fact, e-tram, representa i d'altres.

27. Drets i deures del personal al servei dels ens locals.

28. Permisos i llicències de personal al servei de l'ajuntament de Manresa.

29. Codi de conducta dels empleats i empleades públics: principis ètics i principis de conducta.

30. Règim disciplinari del personal al servei de les administracions públiques

31. Aspectes bàsics de la Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern: principals obligacions per a l'Ajuntament.

32. El Decret 8/2021 de 9 de febrer, sobre la transparència i el dret d'accés a la informació pública. Principals novetats reguladores.

33. El dret d'accés a la informació pública. Límits a la transparència.

34. Aspectes bàsics de la protecció de dades personals: conceptes, principis i drets dels interessats.

35. L'acollida personalitzada: necessitats dels ciutadans. Fases de l'acollida personalitzada. L'orientació de la ciutadania en els tràmits municipals.

36. L'atenció telefònica. Establiment de prioritats entre l'atenció al públic i el telèfon.

37. El procés de comunicació. Elements principals. Referència al feedback i l'empatia. Resolució de conflictes.

38. Principis generals de la directiva europea Whistleblowing. Elements bàsics de la Llei 2/2023, del 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informin sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció.

39. La bústia ètica de l'Ajuntament de Manresa. concepte, supòsits d'utilització. Reglament de funcionament.

40. La bústia de queixes i suggeriments. Tramitació de les queixes i suggeriments.

41. El padró d'habitants: concepte i significat. Requisits per obtenir l'empadronament municipal, documentació necessària. L'empadronament quan manquen requisits o documentació. Volants i certificats d'empadronament.

42. La Resolució de 3 de febrer de 2023, de la Presidència de l'Institut Nacional d'Estadística i de la Direcció General de Cooperació Autonòmica i Local, per la qual es modifica la de 17 de febrer de 2020, per la qual es dicten instruccions tècniques als Ajuntaments sobre gestió del Padró.

43. EACAT, T- CAT: La identificació electrònica firma electrònica i certificats electrònics. L'emissió de certificats d'identitat digital: concepte, requisits i tramitació.

44. Cens d'animals domèstics: concepte, requisits i tramitació.

45. Tràmits relacionats amb la mobilitat: Talls de circulació i obres, Targeta d'autorització per circular per l'illa de vianants, vehicles abandonats a la via pública.

46. Informació general a la ciutadania: accés a la base de dades de 010, material de promoció, informació genèrica de Manresa, incloure actes a l'apuntador.

47. Drets funeraris: Sol·licitud de concessió sobre dret funerari, Gestió de sepultures de concessió municipal. Renúncia, nomenament i duplicat de drets funeraris.

48. Les guies de llenguatge inclusiu, llenguatge neutre i llenguatge no sexista de l'Ajuntament de Manresa.

 

 

ANNEX V

 

CP05/2021 - 1 Tècnic/a especialista de biblioteca (concurs-oposició promoció interna)

Taxa per drets d'examen: 20,00 euros

Titulació: Títol de batxillerat, tècnic superior corresponent a CFGS, tècnic especialista corresponent a CFGM o equivalent.

 

Funcions:

-  Atendre les demandes dels usuaris en matèria d'informació i consultes bibliogràfiques i dels diferents serveis que presta la biblioteca.

- Orientar al públic dels diferents procediments i normes de la biblioteca així com dels diferents serveis i tràmits en línia i el seu funcionament.

- Gestionar les demandes realitzades en forma presencial, telefònica o telemàtica.

- Recollir, classificar i desar llibres i revistes, i controlar el bon estat d'ús i mantenir l'ordre a les sales.

- Donar suport en l'elaboració de documents i guies de consulta sobre diversos aspectes relacionats amb el funcionament de la biblioteca i del préstec de llibres i altres materials.

- Aplicar les diverses metodologies de conservació i tractament de materials del fons bibliogràfic i documental.

- Tramitar i controlar el procediment de préstec de documents així com l'enregistrament dels documents en les bases de dades.

- Fer el seguiment dels préstecs, de les devolucions pendents i execució de les tasques administratives que se'n deriven.

- Realitzar tasques d'enregistrament dels nous documents i llibres.

- Realitzar el buidatge de la premsa diària i de revistes per tal d'elaborar dossiers i mantenir actualitzada la col·lecció local.

- Realitzar tasques administratives i altes generals derivades de la gestió diària de la biblioteca.

- Col·laborar en l'organització dels espais i els recursos materials.

- Controlar l'assistència diària dels usuaris.

- Donar suport a activitats que es realitzin dins la biblioteca.

- I, en general, qualsevol altra que li sigui encomanda pel/per la seu/va superior jeràrquic/a. 

Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

 

Procés selectiu. Fase d'oposició. Exercicis obligatoris i eliminatoris

S'exceptua la realització de l'exercici de caràcter general.

Primer exercici.- Constarà de dues parts, que són les que s'esmenten a continuació:

Primera part.- De caràcter escrit, consistent en desenvolupar un tema, d'entre tres temes a triar proposats pel tribunal del temari, o bé, respondre un qüestionari de respostes alternatives o de respostes curtes a elecció de l'òrgan de selecció, durant el període de temps que aquest determini.

S'atorgarà un màxim de 10 punts. Les persones que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades.

Segona part.- Realització d'un supòsit pràctic relacionat amb les funcions pròpies del lloc de treball, durant el període de temps que determini l'òrgan de selecció.

S'atorgarà un màxim de 10 punts. Les persones que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades.

Segon exercici.- Prova de català, consistent en valorar els coneixements de català de nivell de suficiència C1 de la Secretaria de Política Lingüística. Aquesta prova es qualificarà com a apte/a o no apte/a.

Pel que fa a aquesta prova restaran exemptes de realitzar-la i seran qualificades com a aptes, les persones que:

a) Acreditin estar en possessió del nivell exigit, o un de superior, mitjançant la presentació d'un certificat de la Secretaria de Política Lingüística o d'altres organismes que eximeixin de fer la prova.

b) O bé que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a l'administració, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

La presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de català per restar exempt de realitzar la prova, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

Tercer exercici.- Prova de llengua castellana. De caràcter obligatori i eliminatori per a totes les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola. Aquesta prova es qualificarà com a apte o no apte.

Les persones que acreditin documentalment davant l'òrgan de selecció que estan en possessió d'un certificat conforme han cursat la primària, i/o la secundària, i/o el batxillerat a l'Estat espanyol, del diploma d'espanyol que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a l'obtenció d'aquest, o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes, restaran exemptes de realitzar aquest exercici i la seva qualificació serà d'apte.

La presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de castellà per restar exempt de realitzar la prova, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

 

Temari

1. Definició, funcions i objectius de la biblioteca pública segons la Unesco i l'IFLA.

2. El Sistema Bibliotecari de Catalunya: definició i estructura. Els diferents tipus de serveis bibliotecaris i les seves funcions.

3. El Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Antecedents, marc competencial i estructura. Els diferents tipus de serveis bibliotecaris i les seves funcions.

4. La planificació territorial de la biblioteca pública a Catalunya: el Mapa de lectura pública a Catalunya.

5. La Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona. Organització i treball cooperatiu. La funció de la Gerència de Serveis de Biblioteques. Principals línies estratègiques.

6. L'evolució del concepte de biblioteca pública en els últims anys: canvis en la concepció dels recursos, els espais i els serveis.

7. El servei bibliotecari en xarxa. La biblioteca central urbana i les biblioteques de proximitat. La biblioteca central comarcal i les biblioteques del seu territori.

8. El paper de la biblioteca pública en favor de la cohesió social i la gestió de la diversitat.

9. La biblioteca inclusiva: recursos i serveis adaptats per a persones amb capacitats diverses.

10. El foment de la lectura a la biblioteca pública. Col·laboració en el desenvolupament i conducció d'activitats.

11. La biblioteca pública com a espai cultural i de creació. La programació d'activitats. Cooperació amb la comunitat i participació de la ciutadania.

12. El suport de la biblioteca pública a l'educació permanent. La formació d'usuaris

13. El servei de préstec a les biblioteques públiques. La incorporació de l'autoservei. El préstec interbibliotecari.

14. Serveis bibliotecaris per a infants. Espais, recursos i dinamització. Col·laboració amb els centres d'ensenyament.

15. Els joves a la biblioteca pública. Espais, recursos i serveis. Comunicació i participació.

16. La gent gran a la biblioteca pública. Activitats, recursos i serveis. Comunicació, cooperació i participació.

17. El servei d'informació a la biblioteca pública: objectius, abast i accés.

18. La informació local a la biblioteca pública: serveis, recursos i difusió.

19. El catàleg de la biblioteca: funció, característiques i serveis. Altres catàlegs col·lectius a Catalunya.

20. Serveis i recursos digitals a la biblioteca pública.

21. El paper de la biblioteca en favor de la inclusió digital. L'accés públic a internet i la formació en TIC.

22. L'evolució de la col·lecció a la biblioteca pública: del fons bibliogràfic a l'accés a continguts digitals. La incorporació del llibre electrònic.

23. La gestió de la col·lecció: criteris i eines per a la selecció, la conservació i la retirada de documents. L'especialització de la biblioteca.

24. El processament tècnic dels diferents tipus de documents i suports que conformen la col·lecció.

25. Ordenació i visibilitat de la col·lecció a la biblioteca pública. Classificacions topogràfiques utilitzades. Els centres d'interès.

26. La promoció de la col·lecció: de la biblioteca expositiva als nous productes digitals.

27. La informació sobre la biblioteca i els seus serveis: dels mitjans tradicionals a les xarxes socials.

28. Els usuaris de la biblioteca pública. Dinàmiques de participació. L'atenció a l'usuari: habilitats de comunicació i resolució de conflictes

29. Estadístiques per a l'avaluació de la biblioteca pública. Els indicadors més habituals.

30. Els espais de la biblioteca pública: distribució i organització en funció de la diversitat d'usos. Tendències de futur.

31. El rol dels tècnics auxiliars de biblioteca: funcions i competències.

32. Les guies de llenguatge inclusiu, llenguatge neutre i llenguatge no sexista de l'Ajuntament de Manresa.

 

 

ANNEX VI

 

CP04/2023 - 1 Tècnic/a especialista de gestió especialitzada (concurs-oposició promoció interna)

Taxa per drets d'examen: 20,00 euros

Titulació: Títol de batxillerat, tècnic superior corresponent a CFGS, tècnic especialista corresponent a CFGM o equivalent.

 

Funcions:

- Atendre els usuaris del servei i gestionar les demandes formulades.

- Facilitar informació i assessorar sobre els diferents tràmits municipals.

- Gestionar les peticions de tràmits que li són formulades.

- Canalitzar i donar resposta a les consultes i sol·licituds dels ciutadans, ja sigui de forma presencial, telefònica i/o telemàtica.

- Atendre sempre que sigui requerit/da el servei d'atenció telefònica del 010

- Informar i assessorar sobre l'activitat municipal.

- Cercar, recopilar i facilitar al ciutadà tota la informació d'interès que li sigui requerida.

- Oferir i lliurar els recursos informatius municipals gratuïts de la ciutat i que estan a disposició del ciutadà en la seva oficina.

- Contribuir en l'actualització dels continguts de la web municipal.

- Realitzar tasques de suport administratiu.

- Registrar la documentació que té entrada a l'Ajuntament.

- Mantenir al dia les bases de dades informatives que utilitza l'oficina.

- Actualitzar el registre d'atencions diàries i gestionar les dades per a poder ser tractades i explotades posteriorment.

- Assistir i participar en les reunions de coordinació general de l'oficina, així com assistir a tota la formació que es consideri necessària per a millorar l'atenció al ciutadà.

- Qualsevol altra que li sigui encomanada pel seu /per la seva superior jeràrquic/a.

Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

 

Procés selectiu. Fase d'oposició. Exercicis obligatoris i eliminatoris

S'exceptua la realització de l'exercici de caràcter general.

Primer exercici.- Constarà de dues parts, que són les que s'esmenten a continuació:

Primera part.- De caràcter escrit, consistent en desenvolupar un tema, d'entre tres temes a triar proposats pel tribunal del temari, o bé, respondre un qüestionari de respostes alternatives o de respostes curtes a elecció de l'òrgan de selecció, durant el període de temps que aquest determini.

S'atorgarà un màxim de 10 punts. Les persones que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades.

Segona part.- Realització d'un supòsit pràctic relacionat amb les funcions pròpies del lloc de treball, durant el període de temps que determini l'òrgan de selecció.

S'atorgarà un màxim de 10 punts. Les persones que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades.

Segon exercici.- Prova de català, consistent en valorar els coneixements de català de nivell de suficiència C1 de la Secretaria de Política Lingüística. Aquesta prova es qualificarà com a apte/a o no apte/a.

Pel que fa a aquesta prova restaran exemptes de realitzar-la i seran qualificades com a aptes, les persones que:

a) Acreditin estar en possessió del nivell exigit, o un de superior, mitjançant la presentació d'un certificat de la Secretaria de Política Lingüística o d'altres organismes que eximeixin de fer la prova.

b) O bé que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a l'administració, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

La presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de català per restar exempt de realitzar la prova, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

Tercer exercici.- Prova de llengua castellana. De caràcter obligatori i eliminatori per a totes les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola. Aquesta prova es qualificarà com a apte o no apte.

Les persones que acreditin documentalment davant l'òrgan de selecció que estan en possessió d'un certificat conforme han cursat la primària, i/o la secundària, i/o el batxillerat a l'Estat espanyol, del diploma d'espanyol que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a l'obtenció d'aquest, o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes, restaran exemptes de realitzar aquest exercici i la seva qualificació serà d'apte.

La presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de castellà per restar exempt de realitzar la prova, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

 

Temari

1. Els òrgans de govern municipal a l'Ajuntament de Manresa: l'Alcalde i els/les Tinents d'Alcalde.

2. Els òrgans de govern municipal a l'Ajuntament de Manresa: el Ple de la Corporació i la Junta de Govern Local.

3. L'interessat en el procediment administratiu: concepte, drets i deures.

4. Peticions i sol·licituds: concepte, forma i requisits.

5. El registre de documents: el registre electrònic, les oficines d'assistència al registre electrònic. Col·lectius obligats a relacionar-se electrònicament amb l'administració pública.

6. La finestreta única: concepte, funcionament, documents que poden ser presentats, interconnexió de registres: la passarel·la MUX, el SIR i la interoperabilitat entre registres de les administracions públiques.

7. Els funcionaris habilitats: Concepte i significat. El registre de funcionaris habilitats.

8. L'actuació del ciutadà en nom de tercer: el mandat verbal, l'apoderament general i especial, formes vàlides de conferir apoderament, l'apoderament adpud acta, el registre d'apoderaments, el sistema representa.

9. L'administració electrònica: concepte, pilars i principis.

10. L'Administració Oberta de Catalunya (AOC): concepte, missió i serveis que ofereix. (e-notum, via oberta, e-tauler, e-fact, e-tram, representa i d'altres.

11. L'acte administratiu: concepte i classes. Elements de l'acte administratiu.

12. La motivació i la forma de l'acte administratiu. Eficàcia i executivitat.

13. La notificació, pràctica de la notificació a les oficines municipals. La compulsa de documents.

14. El procediment administratiu comú: fases i terminis.

15. El silenci administratiu. Definició. Tipologies i efectes.

16. Invalidesa dels actes: nul·litat de ple dret, anul·labilitat. Convalidació Revisió dels actes en via administrativa. Revisió d'ofici. Revocació dels actes administratius.

17. Els recursos administratius: objecte i classes.

18. Drets i deures del personal al servei dels ens locals.

19. Codi de conducta dels empleats i empleades públics: principis ètics i principis de conducta.

20. Aspectes bàsics de la Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern: principals obligacions per a l'Ajuntament.

21. Aspectes bàsics de la protecció de dades personals: conceptes, principis i drets dels interessats.

22. L'acollida personalitzada: necessitats dels ciutadans. Fases de l'acollida personalitzada. L'orientació de la ciutadania en els tràmits municipals.

23. L'atenció telefònica. Establiment de prioritats entre l'atenció al públic i el telèfon.

24. El procés de comunicació. Elements principals. Referència al feedback i l'empatia. Resolució de conflictes.

25. La bústia de queixes i suggeriments. Tramitació de les queixes i suggeriments. La bústia ètica de l'ajuntament de Manresa: concepte, supòsits d'utilització.

26. El padró d'habitants: concepte i significat. Requisits per obtenir l'empadronament municipal, documentació necessària. L'empadronament quan manquen requisits o documentació. Volants i certificats d'empadronament.

27. L'emissió de certificats d'identitat digital: concepte, requisits i tramitació.

28. Cens d'animals domèstics: concepte, requisits i tramitació.

29. Tràmits relacionats amb la mobilitat: Talls de circulació i obres, Targeta d'autorització per circular per l'illa de vianants, vehicles abandonats a la via pública.

30. Informació general a la ciutadania: accés a la base de dades de 010, material de promoció, informació genèrica de Manresa, incloure actes a l'apuntador.

31. Drets funeraris: Sol·licitud de concessió sobre dret funerari, Gestió de sepultures de concessió municipal. Renúncia, nomenament i duplicat de drets funeraris

32. Les guies de llenguatge inclusiu, llenguatge neutre i llenguatge no sexista de l'Ajuntament de Manresa.

 

 

ANNEX VII

 

CP05/2023 - 1 Administratiu/iva (concurs-oposició promoció interna)

Taxa per drets d'examen: 20,00 euros

Titulació: Títol de batxillerat, tècnic superior corresponent a CFGS, tècnic especialista corresponent a CFGM o equivalent.

 

Funcions:

Les funcions bàsiques a desenvolupar són les següents:

- Tramitar i realitzar el seguiment dels expedients administratius, així com dels contactes amb tercers que aquests requereixin.

- Classificar i gestionar la informació i els documents administratius del servei o àmbit així com elaborar bases de dades i documents de treball facilitadors per a la tasca encomanada.

- Realitzar atenció qualificada presencial i telefònica.

- Redactar documents administratius amb autonomia i d'acord amb la normativa general específica, així com d'altres documents necessaris per a la gestió i seguiment de l'activitat del seu àmbit.

- Elaborar llistats i informes de les dades existents a les bases de dades del servei.

- Arxivar i classificar documents atenent els criteris de gestió documental fixats.

- I, en general, totes aquelles de caràcter similar que li siguin atribuïdes.

Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

 

Procés selectiu. Fase d'oposició. Exercicis obligatoris i eliminatoris

S'exceptua la realització de l'exercici de caràcter general.

Primer exercici.- Constarà de dues parts, que són les que s'esmenten a continuació:

Primera part.- De caràcter escrit, consistent en desenvolupar un tema, d'entre tres temes a triar proposats pel tribunal del temari, o bé, respondre un qüestionari de respostes alternatives o de respostes curtes a elecció de l'òrgan de selecció, durant el període de temps que aquest determini.

S'atorgarà un màxim de 10 punts. Les persones que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades.

Segona part.- Realització d'un supòsit pràctic relacionat amb les funcions pròpies del lloc de treball, durant el període de temps que determini l'òrgan de selecció.

S'atorgarà un màxim de 10 punts. Les persones que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades.

Segon exercici.- Prova de català, consistent en valorar els coneixements de català de nivell de suficiència C1 de la Secretaria de Política Lingüística. Aquesta prova es qualificarà com a apte/a o no apte/a.

Pel que fa a aquesta prova restaran exemptes de realitzar-la i seran qualificades com a aptes, les persones que:

a) Acreditin estar en possessió del nivell exigit, o un de superior, mitjançant la presentació d'un certificat de la Secretaria de Política Lingüística o d'altres organismes que eximeixin de fer la prova.

b) O bé que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a l'administració, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

La presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de català per restar exempt de realitzar la prova, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

Tercer exercici.- Prova de llengua castellana. De caràcter obligatori i eliminatori per a totes les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola. Aquesta prova es qualificarà com a apte o no apte.

Les persones que acreditin documentalment davant l'òrgan de selecció que estan en possessió d'un certificat conforme han cursat la primària, i/o la secundària, i/o el batxillerat a l'Estat espanyol, del diploma d'espanyol que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a l'obtenció d'aquest, o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes, restaran exemptes de realitzar aquest exercici i la seva qualificació serà d'apte.

La presentació de la documentació acreditativa dels coneixements de castellà per restar exempt de realitzar la prova, si no s'ha fet dins el termini de presentació de sol·licituds, es podrà fer en qualsevol moment del procés selectiu i com a màxim fins el dia hàbil abans de la realització de la prova corresponent.

 

Temari

1. L'Administrat: concepte i classes. Actes jurídics de l'administrat. Peticions i sol·licituds. Col·laboració i participació dels ciutadans amb l'Administració.

2. L'interessat en el procediment administratiu: concepte, drets i deures.

3. El procés de comunicació. Elements principals. Referència al feedback i l'empatia. Resolució de conflictes. L'atenció telefònica. Establiment de prioritats entre l'atenció al públic i el telèfon.

4. L'acte administratiu: concepte i classes. Elements de l'acte administratiu.

5. La motivació i la forma. Eficàcia i executivitat.

6. La notificació i la publicació.

7. Invalidesa dels actes: nul·litat de ple dret, anul·labilitat. Convalidació.

8. El procediment administratiu comú: fases i terminis.

9. El silenci administratiu. Definició. Tipologies i efectes.

10. Revisió dels actes en via administrativa. Revisió d'ofici. Revocació dels actes administratius.

11. Els recursos administratius: objecte i classes.

12. El recurs contenciós administratiu.

13. Concepte de document. Funcions del registre i de l'arxiu

14. L'administració electrònica: pilars i principis. Col·lectius obligats a relacionar-se electrònicament amb l'administració pública.

15. Aspectes bàsics de la protecció de dades personals: conceptes, principis i drets dels interessats.

16. La funció pública local. Adquisició i pèrdua de la condició de funcionari.

17. La selecció del personal als ens locals.

18. Drets i deures del personal al servei dels ens locals. El règim d'incompatibilitats.

19. La llei 40/2015. Títol preliminar - Capítol II: Dels òrgans de les administracions públiques.

20. L'estatut dels membres de les entitats locals: drets i deures. El règim retributiu dels membres de les entitats locals. Les indemnitzacions per exercici del càrrec.

21. Els òrgans de govern municipal a l'Ajuntament de Manresa: l'Alcalde i els Tinents d'Alcalde.

22. Els òrgans de govern municipal a l'Ajuntament de Manresa: el Ple de la Corporació i la Junta de Govern Local.

23. La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial. L'acció de responsabilitat. La responsabilitat de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques.

24. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic: objecte i àmbit d'aplicació. Tipus contractuals.

25. Ordenances i reglaments de les entitats locals. Classes. Procediments d'elaboració i aprovació.

26. El servei públic local. Formes de prestació dels serveis públics. La gestió directa i la indirecta.

27. Actes subjectes a llicència urbanística. Règim jurídic i procediment d'atorgament de la llicència urbanística.

28. Hisendes locals. Classificació dels ingressos. Ingressos tributaris: impostos, taxes i contribucions especials. Preus públics. Autoliquidacions.

29. El pressupost general dels ens locals: concepte i contingut.

30. La Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern: principals obligacions per a l'Ajuntament.

31. Les guies de llenguatge inclusiu, llenguatge neutre i llenguatge no sexista de l'Ajuntament de Manresa.

32. La igualtat de gènere a l'administració local. El Pla intern d'igualtat de gènere 2018-2021 de l'Ajuntament de Manresa: els eixos d'actuació."

 

El termini de presentació de sol·licituds serà de vint dies hàbils improrrogables comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci.

 

Manresa, 10 d'octubre de 2023

 

Montserrat Clotet Masana

Quarta tinenta d'alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10205 {"title":"Ayuntamiento de Manresa - Administración local (DOGC nº 2023-9025)","published_date":"2023-10-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"10205"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Manresa,DOGC,DOGC 2023 nº 9025 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-10-23/10205-ayuntamiento-manresa-administracion-local-dogc-n-2023-9025 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.