Ayuntamiento de Castelló d'Empúries - Administración local (DOGC nº 2023-9022)

EDICTO por el que se somete a información pública la aprobación inicial de la modificación del Reglamento orgánico municipal.

 

El Ple de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, reunit en sessió ordinària el dia 28 de setembre de 2023, va adoptar els acords següents:

 

PRIMER.- Aprovar inicialment, la modificació del Reglament orgànic municipal de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, amb el següent text literal:

 

"-CAPÍTOL CINQUÈ, DEL TÍTOL PRIMER DEL REGLAMENT ORGÀNIC MUNICIPAL DE L'AJUNTAMENT DE CASTELLÓ D'EMPÚRIES: DEL FUNCIONAMENT PER MITJANS ELECTRÒNICS DE LES SESSIONS DELS ÒRGANS COL.LEGIATS DE L'AJUNTAMENT

 

SECCIÓ PRIMERA. De la celebració de les sessions dels òrgans col·legiats en situacions excepcionals.

 

Article 77.- Celebració de les sessions dels òrgans col·legiats en situacions excepcionals.

El funcionament de les sessions dels òrgans col·legiats de l'Ajuntament podrà dur-se a terme a distància a través de mitjans electrònics sempre que es donin les circumstàncies excepcionals contemplades en l'article 46.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local.

Per a això, és necessari que l'alcalde o el President, o qui vàlidament els substitueixi a aquest efecte de la convocatòria d'acord amb la normativa vigent, deixi constància de la concurrència d'alguna de les situacions excepcionals següents:

— Força major.

— Greu risc col·lectiu.

— Catàstrofes públiques.

Per a la vàlida constitució i celebració de les sessions per mitjans electrònics i telemàtics, els membres participants hauran de trobar-se en territori espanyol i quedar acreditada la seva identitat. Per a això, s'acreditarà la identitat de cadascun dels assistents mitjançant l'accés a la seu electrònica amb certificat electrònic.

S'haurà d'assegurar la comunicació entre els membres participants en temps real durant la sessió, disposant-se els mitjans necessaris per garantir el caràcter públic o secret d'aquestes segons sigui procedent legalment en cada cas.

 

SECCIÓ SEGONA. De la celebració de les sessions dels òrgans col·legiats en situacions no excepcionals

 

Article 78.De la celebració de les sessions dels òrgans col·legiats en situacions no excepcionals. A més de la celebració d'aquestes sessions en els supòsits excepcionals previstos en l'article anterior, es permetrà la celebració parcial de sessions dels òrgans col·legiats a distància a través de mitjans electrònics, amb l'objectiu de complir amb el dret de participació i l'exercici del ius oficium que consagra l'article 23.2 de la Constitució Espanyola i amb el motiu de que l'assistència d'algun dels membres es vegi impedida per concórrer alguna de les següents circumstàncies:

- Baixa mèdica.

- Permís o situació assimilada per maternitat o paternitat.

- Embaràs.

- Malaltia greu.

 

SECCIÓ TERCERA.-Forma de celebració de les sessions.

 

Article 79.Mitjans electrònics.

El mitjà electrònic pel qual es duran a terme les sessions dels òrgans col·legiats a distància serà, de manera preferent, la videoconferència, que permetrà una identificació visual de l'assistent. Aquest sistema de videoconferència haurà de generar un fitxer amb l'enregistrament audiovisual de la sessió. El fitxer generat haurà de complir uns estàndards d'autenticitat, per a això es podran obtenir una sèrie d'evidències tecnològiques que garanteixin el fidel reflex del que s'ha tractat en la sessió. Aquestes evidències hauran de permetre garantir:

1. Que el fitxer és l'original i que per tant recull amb veracitat el contingut de la sessió.

2. Que aquest no es pot modificar o alterar per tercers.

3. Haurà de garantir en el temps i de forma segura, la seva accessibilitat, la seva custòdia i la conservació, tant del fitxer de l'enregistrament audiovisual com de les evidències tecnològiques obtingudes per garantir la seva autenticitat, conforme als requisits establerts en l'Esquema Nacional de Seguretat.

A més, amb l'objectiu de què no pugui ser alterat, el fitxer de l'enregistrament audiovisual que es genera, juntament amb les diferents evidències tecnològiques que garanteixen la seva autenticitat, hauran de formar part de l'expedient electrònic.

Per certificar l'autenticitat de les sessió celebrada per mitjans electrònics i garantir la seguretat del fitxer generat, es podran obtenir uns hash o empremtes digitals que permetin identificar de forma inequívoca el fitxer d'enregistrament audiovisual de la sessió telemàtica, signar i segellar electrònicament les evidències obtingudes, incorporar una sèrie de metadades a l'enregistrament audiovisual, custodiar el fitxer de l'enregistrament audiovisual i les seves evidències de forma segura, o altres operacions d'índole similar.

 

Article 80. Sistema d'identificació dels assistents.

Per a la vàlida constitució i celebració de les sessions dels òrgans col·legiats a distància a través de mitjans electrònics i telemàtics, els membres que participin en aquestes sessions hauran de trobar-se en territori espanyol i quedar acreditada la seva identitat. Per a això, s'acreditarà la identitat de cadascun dels assistents mitjançant l'accés a la seu electrònica amb certificat electrònic.

 

Article 81. Desenvolupament de la sessió.

Fixada l'hora d'inici de la sessió, els membres que participin en aquestes per mitjans electrònics hauran d'estar disponibles deu minuts abans, amb la finalitat de que per part de Secretaria es constati el quòrum necessari per al desenvolupament de la sessió, per a això, s'haurà de verificar el certificat electrònic de cadascun dels assistents. Aquest quòrum haurà de mantenir-se durant tota la sessió pel que haurà de donar-se fe de la identitat dels membres per part de la Secretària. Constatat el quòrum per l'Alcaldia iniciarà la sessió.

El primer punt de l'ordre del dia consistirà en l'adopció d'un acord d'autorització del funcionament telemàtic de la sessió, assenyalant les condicions tècniques en què s'ha de produir i acceptant les causes que motiven la seva celebració per aquests mitjans.

L'Alcaldia prendrà la paraula a l'inici de cada punt, moderant el torn d'intervencions i cedint al seu torn la paraula als regidors que així ho sol·licitin de forma inequívoca, a fi que es desenvolupi el debat amb normalitat d'acord amb les regles generals reguladores del desenvolupament dels Plens.

Durant tota la sessió, s'haurà d'assegurar la comunicació entre els membres participants en temps real, disposant-se els mitjans necessaris per garantir el caràcter públic o secret d'aquestes segons sigui procedent legalment en cada cas.

En el cas de què, durant el transcurs de la sessió, la comunicació per a algun dels assistents es vegi interrompuda per dispositives tècniques, es considerarà com a abandó del saló de sessions de la Casa Consistorial.

No obstant això, es podran presentar dues situacions:

1. Desconnexió puntual:

Si la falta de connexió és puntual, de manera que es perd, però es recupera passats uns instants, per part de Secretària es consignarà en l'acta aquesta situació, amb indicació de l'hora a la qual es produeix l'absència virtual de la sessió i l'hora a què es produeix el reingrés. Així, es podran donar diferents escenaris atenent el moment exacte en el qual es produeix la desconnexió:

a) Si es produeix la desconnexió una vegada iniciat el punt de l'ordre del dia i es recupera una vegada iniciada la votació, l'assistent a la sessió no podrà votar, per la qual cosa computarà el seu vot com a abstenció. A més, es ressenyarà en l'acta que la incorporació a la sessió té lloc després de celebrada la votació.

b) Si es produeix la desconnexió una vegada iniciat el punt de l'ordre del dia i es recupera una vegada finalitzada la votació, el vot de l'assistent a la sessió també computarà com a abstenció.

c) Si es produeix la desconnexió una vegada iniciada la votació, si l'assistent a la sessió ha votat, cal entendre que el seu vot és vàlid, si no ha votat, computarà com a abstenció.

d) Si es produeix la desconnexió una vegada iniciat el punt de l'ordre del dia i es recupera durant el transcurs de diversos punts de l'ordre del dia després, en el punt en què es produeix la desconnexió, el vot de l'assistent a la sessió computarà com a abstenció. En els punts en els quals perduri desconnectat, ni votarà ni computarà el seu vot, simplement romandrà com a absent, sent la votació el resultat dels vots favorables, contraris i abstencions dels assistents.

e) Quan es recuperi la connexió, s'ingressarà en la sessió en el punt de l'ordre del dia en què aquesta es trobi. Si no s'ha començat encara la votació, podrà votar amb tota normalitat. Si ha començat la votació, l'assistent a la sessió no podrà votar, però computarà com a abstenció, indicant-se en l'acta que la incorporació a la sessió té lloc després de celebrada la votació

2. Desconnexió definitiva:

La desconnexió definitiva s'equiparà a l'abandonament definitiu de la sessió. En aquest cas, es podran presentar els següents escenaris:

a) Si la desconnexió es produeix una vegada iniciat un punt de l'ordre del dia i ja no es recupera, s'indicarà en l'acta. Quant a la votació d'aquest punt, computarà com a abstenció. En la resta dels punts, no computarà la votació.

b) Si la desconnexió es produeix una vegada acabat un punt de l'ordre del dia, però abans d'iniciar-se el següent, i ja no es recupera, igualment es reflectirà en l'acta sense que computi des d'aquest moment, a cap efecte.

 

Article 82. Sistema d'emissió del vot.

Perquè pugui garantir-se el sentit del vot de les decisions que es tractin en les sessions, i a fi de que no es produeixin errors tècnics, s'opta per dur a terme un sistema de votació nominal al/s membre/s de l'òrgan col·legiat que estiguin assistint per mitjans electrònics i que consistirà a preguntar, per part de l'Alcaldia, el sentit del seu vot (a favor, en contra o abstenció), de manera que per part de Secretària es verifiqui l'autenticitat de cadascuna de les manifestacions fetes pels membres assistents per mitjà electrònic alhora que deixa constància d'això.

Per verificar el sistema de votació, es repetirà aquesta acció per dues vegades. Una vegada constatat el resultat de les votacions, per part de Secretària s'informarà en veu alta del quòrum obtingut, sense perjudici de què posteriorment per part d'Alcaldia es verifiqui si s'entén aprovat o no l'acord.

Durant tot el procés de votació, haurà de garantir-se l'autenticitat del vot i la llibertat per emetre-ho.

 

Article 83. Acta de la sessió per mitjans electrònics.

S'haurà de fer constar la justificació d'aquesta modalitat de sessió per mitjans electrònics (íntegrament en supòsits excepcionals, o parcialment en supòsits no excepcionals) per alguna de les circumstàncies que ho permeten.

Les intervencions que s'haguessin produït en la sessió pels càrrecs públics seran íntegrament recollides en suport videogràfic. L'enregistrament en vídeo de les sessions contindrà tot el succeït en la sessió o reunió contenint àudio i imatges. Aquest document recull la literalitat de les intervencions de cada membre i s'integra en el document electrònic de forma enllaçada.

Per part de Secretaria s'haurà d'estendre acta que, en tot cas, contindrà els següents extrems :

— Els assistents.

— L'ordre del dia de la reunió.

— Les circumstàncies del lloc i del temps en què s'ha celebrat.

— Els punts principals de les deliberacions.

— El contingut dels acords adoptats.

A aquest Acta es podrà incorporar:

—Fitxer de l'enregistrament de la sessió celebrada.

—Certificat del secretari de l'autenticitat i integritat d'aquest.

—Altres documents en suport electrònic.

Aquests fitxers hauran de conservar-se de manera que es garanteixi la integritat, l'autenticitat i l'accés a aquests.

 

Article 84. Del caràcter públic de les sessions.

Per acomplir caràcter públic de les sessions, aquestes podran ser retransmeses en streaming per a la ciutadania a través de la seu electrònica de l'Ajuntament i a les xarxes socials del municipi".

 

SEGON: Modificar la numeració de l'articulat del Reglament orgànic municipal de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries a partir de l'article 77 del text anterior de la modificació, en el sentit que passarà a ser article 85, i modificant-se correlativament tota la numeració dels articles successius.

 

S'OBRE un període d'informació pública de 30 dies hàbils per a la presentació d'al·legacions, reclamacions i suggeriments, mitjançant publicació dels corresponents edictes al BOP de Girona, al DOGC, en un mitjà de comunicació diari i en el tauler d'anuncis de la corporació, perquè es puguin formular les reclamacions i suggeriments que estimin pertinents.

En el supòsit que durant el termini d'exposició pública no es presenti cap al·legació, reclamació o suggeriment, aquesta modificació s'entendrà aprovat definitivament sense necessitat de realitzar cap més tràmit, i es procedirà a la publicació del text íntegre del ROM al BOP de Girona, de conformitat amb el que disposa l'art. 66 del ROAS. i, igualment es publicarà en el tauler d'anuncis de la Corporació i s'anunciarà al DOGC la referència del Butlletí Oficial de la província en què s'hagi publicat el text íntegre i, es farà tramesa a l'Administració de l'Estat i a la de la Generalitat de Catalunya, en el termini de quinze dies, de l'acord d'aprovació definitiva de la modificació del Reglament i la còpia íntegra i fefaent d'aquest, publicant el ROM al portal de Transparència.

 

 

Castelló d'Empúries, 9 d'octubre de 2023

 

Anna Massot Font

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9979 {"title":"Ayuntamiento de Castelló d'Empúries - Administración local (DOGC nº 2023-9022)","published_date":"2023-10-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"9979"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Castelló d'Empúries,DOGC,DOGC 2023 nº 9022 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-10-18/9979-ayuntamiento-castello-empuries-administracion-local-dogc-n-2023-9022 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.