Ayuntamiento de Abrera - Administración local (DOGC nº 2023-9020)

ANUNCIO sobre modificación puntual de la plantilla de personal laboral del ejercicio 2023 del Ayuntamiento de Abrera (exp. 3932/2023).

S'anuncia que el Ple de l'Ajuntament d'Abrera en sessió ordinària de data 28 de setembre de 2023 ha aprovat, entre d'altres, l'acord següent:

 

 

Punt 6. Expedient: 3932/2023. Modificació puntual de la plantilla de personal laboral de l'exercici 2023.

 

"Antecedents:

 

1. El Ple d'aquest Ajuntament, en sessió extraordinària celebrada el dia 16 de desembre de 2022, va aprovar inicialment el Pressupost General de l'Ajuntament d'Abrera per a l'exercici de 2023, junt amb la Plantilla de personal.

L'expedient corresponent va estar exposat al públic durant un termini de quinze dies hàbils des de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona de data 20 de desembre de 2022, i contra el mateix no s'ha presentat cap reclamació, quedant aprovat definitivament amb efectes de l'1 de gener de 2023.

 

2. Amb motiu de la necessitat d'efectius per millorar i optimitzar el funcionament de la brigada municipal, es adient la creació d'una plaça d'Oficial de 3a de brigada. La despesa que es generi en el moment que es doni cobertura a aquesta plaça quedaria compensada per la dotació prevista al pressupost municipal de la plaça d'operari/a de neteja, adscrita al Servei d'Espai Públic, Manteniment i Serveis municipals, en tant, la treballadora que l'ocupa actualment ha estat declarada en situació d'incapacitat permanent, així com l'estalvi produït amb l'amortització de la plaça referida en el següent punt.

 

3. En data 23 de maig de 2023 s'ha emès informe de la Gerència en relació a l'organització del servei de protecció civil i el de control de les activitats, mitjançant el qual justifica la necessitat de fusionar dues places existents a la plantilla de personal actual en una sola. Es tracta en concret de la plaça corresponent a la plantilla de personal funcionari, vacant, d'Enginyer/a Tècnic A2, reservada per adscriure al control de les activitats i adscrita a l'Àrea de Territori i Medi Ambient. I per una altra banda, la plaça (laboral) de Tècnic/a mig de Protecció Civil (B3) que venia d'una ampliació de jornada (fins l'any 2018 la dedicació era parcial) i que està adscrita a l'Àrea de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil. Aquesta plaça estava coberta fins el passat dia 9 de març en que va renunciar la persona que l'ocupava interinament i per tant està també vacant a l'actualitat.

Per aquest motiu, s'ha previst en el nou organigrama la creació d'aquest lloc de treball amb la denominació de -Enginyer/a tècnic/a d'Activitats i Protecció Civil- i l'amortització de la plaça actual de Tècnic/a de Protecció Civil de la plantilla, que no és preceptiva al rang de població del municipi d'Abrera, de forma que les seves funcions serien subsumides a la plaça d'Enginyer/a Tècnic que serà dedicat també al control de les activitats.

 

4. Aquesta reestructuració s'emmarca dintre de l'article 27.1 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, i respon a criteris d'organització administrativa interna, pel que es fa necessari procedir a una modificació de la plantilla aprovada, ateses les necessitats de crear i amortitzar les places a les que es fa referència mes amunt.

 

5. La modificació de plantilla de personal que es proposa no genera cap increment de la despesa de personal, atès que les retribucions vinculades a la plaça a amortitzar de Tècnic de Protecció Civil són de 37.102,67 euros i les vinculades a la plaça a crear d'Oficial de 3a polivalent son de 19.564,49 euros. Per tant, es dona compliment a l'establert a l'article 19 de la Llei 31/2022, de 23 de desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2023, atès que no s'augmenten les retribucions ni s'excedeixen els límits establerts a dit precepte. Conseqüentment, aquesta modificació de plantilla no requereix aprovar l'expedient de modificació de crèdits del pressupost, en els termes establerts a l'article 27.2 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, i respecta el supòsit previst a l'article 126.2 del Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, mitjançant el qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local, per fer-se efectiva.

 

6. En data 13 de setembre de 2023, en el sí de la Mesa General de Negociació de l'Ajuntament d'Abrera, s'ha informat a la part social sobre aquesta modificació de la plantilla de personal, no essent preceptiva la seva negociació.

 

7. En data 18 de setembre de 2023 s'ha emès informe tècnic per part del Servei de Gestió de les Persones.

 

Fonaments de dret:

a) Article 19 Llei 31/2022, de 23 de desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2023.

b) Articles 69.1 i 72 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

c) L'article 27 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

d) L'article 126 del Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, mitjançant el qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local.

e) L'article 4 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de las Bases del Règim Local atorga al municipis la potestat reglamentaria i d'autoorganització, i al seu article 22.2.i) es disposa que el Ple és l'òrgan competent per aprovar la plantilla de personal.

 

En virtut de tot el relacionat anteriorment, el Regidor de Gestió de les Persones proposa al Ple municipal l'adopció dels següents

 

ACORDS:

 

Primer. Modificar la plantilla de personal laboral de l'Ajuntament d'Abrera per a l'exercici 2023 en els termes següents:

- Amortitzar 1 plaça de Tècnic/a mig de protecció civil, tècnics diplomats B3.

- Crear 1 plaça d'Oficial de tercera de brigada, E2.

 

Segon. Disposar la publicació d'aquest acord al tauler d'anuncis de la seu electrònica de la Corporació, al Butlletí oficial de la Província de Barcelona i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

Tercer. Comunicar el present acord a la Junta de Personal, al Comitè de personal, al Servei de Gestió de les Persones, i remetre còpia a l'Administració de l'Estat i la Generalitat de Catalunya en un termini de 30 dies."

 

Abrera, 5 d'octubre de 2023

 

Jesús Naharro Rodríguez

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9795 {"title":"Ayuntamiento de Abrera - Administración local (DOGC nº 2023-9020)","published_date":"2023-10-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"9795"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Abrera,DOGC,DOGC 2023 nº 9020 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-10-16/9795-ayuntamiento-abrera-administracion-local-dogc-n-2023-9020 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.