Ayuntamiento de Santpedor - Administración local (DOGC nº 2023-9016)

ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de las bases y convocatoria, mediante comisión de servicios, del puesto de trabajo de sargento jefe de la Policía Local.

A data 4 d'octubre de 2023, mitjançant Decret núm.: 2023DECR000835 l'Ajuntament de Santpedor, ha aprovat les bases i convocatòria, mitjançant comissió de serveis, del lloc de treball de Sergent Cap de la Policia Local.

Les persones interessades caldrà que presentin la seva sol·licitud per prendre part en la convocatòria en eltermini de 10 dies naturals a comptar des de l'endemà de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Es presentarà preferentment en via telemàtica, però també es podrà presentar i formalitzar a través d'un dels canals següents, al registre general de l'Ajuntament o per qualsevol dels altres mitjans que estableix l'article16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

 

 

CONVOCATÒRIA MITJANÇANT COMISSIÓ DE SERVEIS, DEL LLOC DE TREBALL DE SERGENT CAP DE LA POLICIA LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

 

L'Ajuntament de Santpedor té la necessitat de cobrir, el lloc de treball de Sergent Cap de la Policia Local , amb caràcter urgent i inajornable, de conformitat amb el què preveuen els articles 81 i 84 del Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, sobre la mobilitat funcionarial, d'acord amb el que estableixen els articles 185 a 188 del Reglament de Personal al servei de les Entitats Locals, aprovat per Decret 214/1990, de 30 de juliol, que regulen els diversos supòsits en què es pot disposar una comissió de serveis, amb les següents característiques:

 

Descripció del lloc de treball:

Nom del lloc: Sergent Cap de la Policia Local Grup de classificació: grup C, subgrup C1

Nivell de Complement de Destí: 18 ( sens perjudici del CD consolidat) Complement específic: 31.896,34 € bruts anuals. (14 pagues)

Data inici: primera setmana de novembre de 2023 aproximadament.

 

Requisits de participació:

-Estar en possessió del nivell de titulació seguent: títol de batxillerat, tècnic o tècnica superior corresponent a cicles formatius de grau superior, tècnic o tècnica especialista corresponent a formació professional de segon grau o un altre d'equivalent o superior.

-Tenir un mínim de 2 anys d'antiguitat com a funcionari o funcionària de carrera en la categoria convocada o immediatament inferior respectiva del cos de policia local de l'ajuntament convocant.

-Estar en alguna de les situacions administratives següents: servei actiu, serveis especials o servei en comunitats autònomes o serveis en altres administracions.

 

Missió i Funcions bàsiques:

Missió

Dirigir i supervisar les actuacions policials del personal al ser càrrec d'acord amb les directiu fixades pels seus superiors, amb els procediments establerts per la Corporació i la normativa vigent, així com coordinar el sistema administratiu.

Funcions bàsiques: Les pròpies de la fitxa del lloc de treball aprovada per l'Ajuntament de Santpedor:

- Definir, desenvolupar i avaluar l'estratègia i objectius de gestió de la Policia Local, d'acord amb el Pla d'Actuació Municipal.

- Impulsar, planificar i dirigir l'activitat del servei per a l'assoliment dels objectius definits.

- Dirigir, gestionar i coordinar els recursos humans, econòmics i materials assignats.

- Dirigir, coordinar i supervisar l'elaboració i execució del pressupost del servei, així com la realització de la memòria anual.

- Procedimentar i estandarditzar els processos de gestió del servei.

- Participar en totes aquelles comissions i espais de coordinació en els que estigui designat/da, aportant la informació i coneixement necessaris per a un millor funcionament de l'Ajuntament en l'àmbit de les seves competències.

- Definir i impulsar projectes i accions transversals amb altres serveis de la Corporació.

- Representar tècnicament a l'Ajuntament en totes aquelles matèries relacionades amb el seu àmbit d'actuació davant altres administracions públiques i entitats, i mantenir reunions amb elles.

- Dur a terme la gestió de les sol·licituds i el control de les subvencions destinades a la seva àrea d'adscripció.

- Organitzar i coordinar projectes i activitats en els àmbits de la seva competència.

- Redactar informes, projectes o altres estudis de caràcter tècnic relatius als expedients i matèries competència de la unitat a la qual pertany i al seu àmbit de coneixement.

- Atendre consultes tècniques relacionades amb les matèries competència de la unitat a la qual pertany i amb el seu àmbit de coneixement.

- Dur a terme el control dels serveis externs vinculats al seu àmbit de coneixement.

- Dirigir, coordinar i supervisar les operacions del cos i les activitats administratives, per assegurar-ne l'eficàcia.

- Transformar en ordres concretes les directius dels objectius a assolir, rebudes de l'alcalde/ssa o del càrrec en que aquest/a delegui.

- Informar l'alcalde/ssa o càrrec en qui aquest/a delegui, del funcionament del servei.

- Adoptar en el tractament de dades de caràcter personal les mesures d'índole tècnica i organitzativa establertes per la Corporació i complir la normativa vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal, així com mantenir el deure de secret i confidencialitat en relació a les mateixes, que subsistirà fins i tot una vegada acabada la seva relació laboral / funcionarial amb la Corporació.

- Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

- Qualsevol altra funció de naturalesa similar que li sigui atribuïda, i, en especial, qualsevol de les previstes pels articles 11 i 12 de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya.

Les funcions definides a l'article 11 i 12 de la Llei 16/1991, de 10 de juliol de, les Policies locals de Catalunya són les següents:

1. Protegir les autoritats de la corporació local i vigilar i custodiar els edificis, les instal·lacions i les dependències municipals.

2. Ordenar, senyalitzar i dirigir el trànsit en el nucli urbà, d'acord amb el que estableixen les normes de circulació. BButlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 2-2-2021 CVE 202110003162 Pàg. 2-4 https://bop.diba.cat A2-4

3. Instruir atestats per accidents de circulació esdevinguts dins del nucli urbà, realitzant la comunicació pertinent.

4. Exercir de policia administrativa, a fi d'assegurar el compliment dels reglaments, de les ordenances, dels bans, de les resolucions i de les altres disposicions i actes municipals, d'acord amb la normativa vigent.

5. Exercir de policia judicial, d'acord amb l'article 12 i amb la normativa vigent.

6. Dur a terme diligències de prevenció i actuacions destinades a evitar la comissió d'actes delictuosos, en el qual cas han de comunicar les actuacions dutes a terme a les forces o cossos de seguretat competents.

7. Col·laborar amb les forces o els cossos de seguretat de l'Estat i amb la Policia Autonòmica en la protecció de les manifestacions i en el manteniment de l'ordre en grans concentracions humanes quan siguin requerides a fer-ho.

8. Cooperar en la resolució dels conflictes privats, quan siguin requerits a fer-ho.

9. Vigilar els espais públics.

10. Prestar auxili en accidents, catàstrofes i calamitats públiques, participant, d'acord amb el que disposen les lleis, en l'execució dels plans de protecció civil.

11. Vetllar pel compliment de la normativa vigent en matèria de medi ambient i de protecció de l'entorn.

12. Dur a terme les actuacions destinades a garantir la seguretat viària en el municipi.

13. Coordinar i supervisar els recursos humans, econòmics i materials de que es disposa durant el servei i les actuacions policials que els agents al seu càrrec han de portar a terme.

14. Executar les ordres rebudes pels seus superiors i col·laborar amb els mateixos en la millora del servei.

15. Coordinar-se amb altres cossos policials o amb tercers per tal de millorar l'efectivitat de les actuacions dels agents al seu càrrec.

16. Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

17. Pel que fa al tractament de dades de caràcter personal, adoptar les mesures tècniques i organitzatives necessàries per donar compliment a la normativa vigent en la matèria, així com mantenir el deure de secret i confidencialitat (que es mantindran una vegada acabada la seva vinculació amb la Corporació).

 

Forma d'ocupació del lloc:

Comissió de serveis

Durada:

La durada de la comissió de serveis serà inicialment de 6 mesos, sense perjudici que es pugui prorrogar d'acord amb la normativa vigent per fins als dos anys.

Participació:

La sol·licitud per participar en el procés selectiu s'haurà de presentar al registre electrònic de l'Ajuntament o al registre electrònic de les administracions públiques relacionades a l'article 2.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

El termini per presentar sol·licituds serà de 10 dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Els restants i successius anuncis derivats del procés selectiu es faran públics únicament en el tauler d'anuncis de la corporació i a la seva pàgina web (www.santpedor.cat E-tauler), tenint tots els efectes de notificació als interessats d'acord amb allò que estableix l'article 45.1 b) de la llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Criteris de valoració:

La Cap dels serveis jurídics municipals, la Secretària municipal i la Interventora municipal, emetran un informe d'idoneïtat de cada aspirant, tenint en compte :

1. Perfil competencial ( exercici psicotècnic ) les competències que es valoraran en aquesta fase del procés de selecció són:

- gestió eficient dels recursos públics

- planificació, organització i avaluació de serveis públics

- direcció de persones

- desenvolupament de persones i equips

- efectivitat individual

- orientació de servei a la ciutadania

- visió global

- aprenentatge permanent

- treball en equip

Aquesta prova consisteix en una bateria de tests objectius que compleixin els requisits de validesa i fiabilitat i hagin estat baremats, estandaritzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

Aquest exercici ha de contenir, com a mínim, proves aptitudinals i proves de personalitat adequades al perfil requerit per a l'exercici de les funcions policials de Sergent Cap. Per a la valoració d'aquesta prova, caldrà que els aspirants hi compareguin tantes vegades com l'equip de valoració psicotècnica consideri oportuns per a la seva valoració, i si s'escau, a criteri de la comissió de valoració, es podrà complementar aquest exercici amb una entrevista personal dels/de les aspirants, a fi d'integrar tots els elements explorats anteriorment. En aquest cas, a les entrevistes hi ha d'estar present, com a mínim, una persona membre de la comissió de valoració.

Per realitzar aquestes proves, la comissió de valoració ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en proves psicotècniques. Les expertes podran ser designats per l'IPSC o pel Col·legi de Psicologia de Catalunya. El dictamen serà vinculant per l'òrgan de selecció.

En l'avaluació psicotècnica, es tindran en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015.

2. Entrevista personal

La comissió de valoració es reserva el dret de poder dur a terme una entrevista amb els aspirants.

3. Experiència desenvolupant llocs de treball similars o iguals al convocat.

4. Estudis i formació específica relacionada amb les funcions i tasques a desenvolupar en el lloc de treball.

5. Altres aspectes curriculars que pugui aportar la persona aspirant.

L'informe de valoració inclourà una proposta motivada en favor d'un/a dels/de les candidats o candidates que serà elevada a l'Alcaldia per tal de cobrir el lloc de treball pel sistema de comissió de serveis. En el supòsit que cap de les persones candidates es consideres idònia pel lloc de treball, l'informe podrà proposar que es declari deserta la present convocatòria.

 

Santpedor, 4 d'octubre de 2023

 

Agustí Comas Guitó

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9490 catalunya administración local,Ayuntamiento de Santpedor,DOGC,DOGC 2023 nº 9016 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-10-09/9490-ayuntamiento-santpedor-administracion-local-dogc-n-2023-9016 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.