Ayuntamiento de Sant Quintí de Mediona - Administración local (DOGC nº 2023-9013)

ANUNCIO sobre aprobación de las bases y la convocatoria que tienen por objeto la regulación del proceso de selección para la constitución de una bolsa de trabajo de personal laboral auxiliar administrativo, grupo C2.

L'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona en Junta de Govern local celebrada el dia 27 de setembre de 2023, va aprovar les bases i la convocatòria que tenen per objecte la regulació el procés de selecció per a la constitució d'una borsa de treball de personal laboral auxiliar administratiu, Grup C2 de l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, mitjançant sistema selectiu de concurs oposició per a la cobertura de les vacants que es produeixin a la plantilla de l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, d'acord amb el següent:

"

 

Bases

 

Vist l'article 21, apartat h) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local i l'article 53 i) del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya

Les bases a efectes d'aprovació es transcriuen literalment i que són :

 

1) Objecte i funcionament de la convocatòria.

Aquestes bases tenen per objecte regular el procés de selecció per a la constitució d'una borsa de treball de personal laboral per cobrir amb caràcter temporal els llocs vacants, substitucions o altres necessitats de personal que es puguin presentar, amb les següents especificitats:

- Lloc de treball classificat com a: Auxiliar administratiu/va

- Grup de classificació: C2

- Jornada de treball: 35 hores setmanals (jornada complerta)

- Funcions: veure annex I.

- Retribució: 1.246,00 €/mensuals

Aquesta borsa tindrà una vigència de 2 anys des de la data de publicació en el BOPB i DOGC o fins que l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona aprovi una altra convocatòria per a el mateix objecte, sempre i quan així ho estableixi l'Acord/Conveni col·lectiu dels empleats públics de l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona.

 

2) Forma de provisió.

La plaça a proveir es farà mitjançant sistema de concurs-oposició lliure.

 

3) Publicitat.

El contingut íntegre d'aquestes bases es publicarà en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, al DOGC i en el Tauler d'Anuncis electrònic de l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, disponible en la Seu Electrònica https://www.santquintimediona.cat.

Les successives publicacions dels actes de tràmit d'aquest procés selectiu (llistes d'aspirants admesos i exclosos, data de les proves de selecció, resolucions del tribunal qualificador, resultats definitius i qualsevol altra notificació) es publicaran exclusivament al Tauler d'Anuncis electrònic de l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, disponible en la Seu Electrònica https://www.santquintimediona.cat, i aquesta publicació tindrà els efectes de notificació.

La publicació per a qualsevol notificació de la identitat de les persones aspirants a un lloc de treball públic, garantirà la confidencialitat, sobre la identificació dels interessats en les diferents publicacions dins d'un procés selectiu de persona (nom i cognoms i algunes xifres del DNI "123**** 8X"). Sense perjudici del què preveu la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic respecte l'abstenció i recusació respecte dels membres del tribunal.

 

4) Requisits dels participants.

4.1 Per prendre part en aquest procés selectiu serà necessari que els candidats compleixin els requisits següents l'últim dia del termini de presentació de sol·licituds:

a) Tenir la nacionalitat espanyola, d'acord amb les lleis vigents, o tenir la nacionalitat de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea o d'aquells estats als quals, en virtut de tractats internacionals celebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya, sigui d'aplicació la lliure circulació de treballadors, de conformitat amb l'article 57 del text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, i amb el que estableix la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social i disposicions concordants; o tenir la nacionalitat d'un estat no pertanyent a la Unió Europea i tenir residència legal i permís de treball a l'Estat espanyol. Les persones aspirants estrangeres han d'acreditar la seva nacionalitat.

Les previsions del paràgraf anterior seran d'aplicació, sigui quina sigui la seva nacionalitat, al cònjuge dels espanyols i dels nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats de dret, i als seus descendents i als del seu cònjuge sempre que no estiguin separats de dret, tinguin menys de vint-i-un anys o siguin més grans d'aquesta edat dependents.

b) Tenir capacitat funcional per a l'exercici de les places convocades. En el cas de discapacitat oficialment reconeguda, els aspirants hauran d'acreditar la compatibilitat amb les funcions pròpies del lloc de treball, adjuntant a la sol·licitud certificat de l'equip oficial de valoració de disminucions de l'organisme competent de la Generalitat de Catalunya que acrediti aquesta condició i la capacitat d'exercir les tasques pròpies de la plaça de la convocatòria.

c) Haver complert 16 anys i no excedir de l'edat de jubilació forçosa.

d) No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en situació d'inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per exercir funcions similars a les que exercien en el cas del personal laboral, del qual hagi estat separat o inhabilitat. En el cas d'aspirant nacional d'un altre estat, no han de trobar-se inhabilitat o en situació equivalent, ni ha d'haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi en el seu estat, en els mateixos termes, accedir a l'ocupació pública.

e) Estar en possessió de la titulació:

- Que estiguin en possessió del títol de Graduat en Educació Secundària, Graduat Escolar, FPI o Cicle Formatiu de Grau Mig d'Administratiu.

- En cas de presentar un títol obtingut a l'estranger cal presentar la homologació corresponent.

f) Acreditar coneixements de la llengua catalana en el nivell C1 (nivell de suficiència de català) de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, o titulació equivalent d'acord amb el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català, i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/233/2010.

Així mateix, és d'aplicació el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

Aquests aspirants han de lliurar un dels documents següents:

1) Certificat de coneixement de català en el nivell requerit expedit per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya o d'un dels altres títols, diplomes i certificats que són considerats equivalents.

2) Certificat emès per qualsevol institut d'educació secundària públic que acrediti el coneixement de català dins de l'ensenyament obligatori a Catalunya, i s'ha obtingut el títol corresponent després del 1992.

3) Certificat d'haver superat una prova de nivell igual o superior al requerit en un procés de selecció convocat per la mateixa administració en la mateixa oferta pública d'ocupació.

4) Certificat d'haver participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal convocats per la mateixa administració en què hi hagués establerta una prova de català de nivell igual o superior al requerit, com a màxim fins a 2 anys anteriors a comptar des de la data de fi de presentació de sol·licituds d'aquest procés selectiu.

En el cas que no s'hagi aportat l'acreditació del nivell de català exigit o bé dita l'acreditació no sigui vàlida, la persona aspirant constarà com a exclosa en la llista d'admesos i exclosos publicada. En aquesta llista figurarà el motiu d'exclusió, i per tant es podrà esmenar únicament dins del termini de presentació d'esmenes que es concedeixi.

Si les persones aspirants no poden acreditar documentalment la possessió del nivell de català exigit, hauran de superar la prova específica sobre coneixements de la llengua catalana. Tindrà caràcter eliminatori, la qualificació serà d'apte o no apte i, serà imprescindible obtenir la qualificació d'apte amb caràcter previ a l'inici del procés de selecció.

g) Les persones aspirants estrangeres, excepte les nacionals dels estats de parla hispana, han d'acreditar un coneixement de nivell Domini Operatiu Eficaç (C1) de llengua castellana.

Aquests aspirants han de lliurar un dels documents següents:

1) Haver realitzat en l'Estat espanyol tots els estudis necessaris per a l'obtenció del títol especificat al punt d) de la present Base.

2) Diploma de nivell requerit de llengua castellana que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, pel qual es regulen els "diplomes d'espanyol com a llengua estrangera (DELE)" o certificació acadèmica que acrediti que s'han superat totes les proves adreçades a la seva obtenció.

3) Certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials idiomes del nivell requerit o superior.

4) Certificat d'haver superat una prova de nivell igual o superior al requerit en un procés de selecció convocat per la mateixa administració en la mateixa oferta pública d'ocupació.

5) Certificat d'haver participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal convocats per la mateixa administració en què hi hagués establerta una prova de nivell igual o superior al requerit, com a màxim fins a 2 anys anteriors a comptar des de la data de fi de presentació de sol·licituds d'aquest procés selectiu.

En el cas que no s'hagi aportat l'acreditació del nivell de castellà exigit o bé dita l'acreditació no sigui vàlida, la persona aspirant constarà com a exclosa en la llista d'admesos i exclosos publicada. En aquesta llista figurarà el motiu d'exclusió, i per tant es podrà esmenar únicament dins del termini de presentació d'esmenes que es concedeixi.

Si les persones aspirants no poden acreditar documentalment la possessió del nivell de català exigit, hauran de superar la prova específica sobre coneixements de la llengua catalana. Tindrà caràcter eliminatori, la qualificació serà d'apte o no apte i, serà imprescindible obtenir la qualificació d'apte amb caràcter previ a l'inici del procés de selecció.

Les persones aspirants estrangeres, excepte les nacionals dels estats de parla hispana, han de superar les dues proves específiques de llengua catalana i castellana per poder optar a participar en el procés de selecció.

 

5) Presentació de sol·licituds:

Les sol·licituds es presentaran mitjançant model normalitzat de forma presencial o telemàtica, disponible en l'Annex III , en el termini de 10 dies naturals comptats des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, per qualsevol dels mitjans que preveu l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment administratiu comú de les administracions públiques. Quan les sol·licituds es presentin a les oficines de correus, caldrà que es faci en sobre obert "correu administratiu", per ser datades i segellades pel funcionari de correus abans de la seva certificació.

Mitjançant la presentació i signatura de la sol·licitud en aquest procés selectiu, les persones aspirants accepten i es sotmeten a aquestes bases reguladores.

Documentació que acredita els requisits del participant, que acompanyaran la sol·licitud oficial:

1) Fotocòpia Document Nacional d'Identitat o de la nacionalitat que es tingui.

2) Fotocòpia de la titulació exigida.

3) Fotocòpia del document acreditatiu d'estar en possessió del nivell de llengua catalana.

4) Fotocòpia del document acreditatiu d'estar en possessió del nivell de llengua castellana (únicament les persones aspirants estrangeres, excepte les nacionals dels estats de parla hispana).

5) Declaració responsable que tinc capacitat funcional per a l'exercici de les places convocades.

6) Declaració responsable de no haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-me en situació d'inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per exercir funcions similars a les que exercien en el cas del personal laboral, del qual hagi estat separat o inhabilitat.

7) Declaració responsable de no estar afectat per cap dels motius d'incompatibilitat continguts en la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitat del personal al servei de les administracions públiques, i la Llei 21/1987, de 26 de novembre d'incompatibilitats del personal al servei de l'administració de la Generalitat.

8) Resguard acreditatiu del pagament de la taxa en concepte de drets d'examen (20 euros).

El pagament de la taxa es podrà realitzar mitjançant transferència bancària o amb ingrés al número de compte ES24 0182 6035 4502 0002 0293, indicant a la referència SELECCIÓ-DNI -COGNOMS I NOM (de l'aspirant).

L'ocultació o falsedat demostrada de dades, comporta l'exclusió del procés selectiu, sense perjudici de l'exigència de responsabilitats.

Per prendre part en aquest procés selectiu serà necessari que els candidats compleixin aquests requisits l'últim dia del termini de presentació de sol·licituds.

Documentació que acredita els mèrits de participant, que acompanyaran la sol·licitud oficial:

1) Currículum vitae acompanyat de totes les acreditacions corresponents dels apartats a), b) i c) segons es detalla a continuació:

a. Informe de Vida Laboral emès per la Seguretat Social, en el termini màxim de 2 mesos anteriors a la finalització del termini de presentació de sol·licituds, que ha de sol·licitar l'interessat a la Seguretat Social.

b. Contractes de treball o certificats de serveis prestats (on consti la el tipus de contracte, jornada, categoria i període treballat).

c. Títols i altres documents acreditatius dels mèrits al·legats.

La documentació que no es presenti no es tindrà en compte en el recompte de mèrits pel concurs que hagin de ser valorats L'ocultació o falsedat demostrada de dades, comporta l'exclusió del procés selectiu, sense perjudici de l'exigència de responsabilitats.

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, no s'admetrà cap document addicional.

 

6) Admissió d'aspirants.

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'alcalde dictarà un Decret d'Alcaldia on s'aprovarà la llista provisional d'admesos i exclosos per participar en el procés de selectiu. Els interessats exclosos disposaran d'un termini de 3 dies hàbils per esmenar la sol·licitud. El decret anunciarà la data, el lloc i l'hora per la realització de les proves, valoració dels mèrits, canvis de composició del tribunal qualificador, etcètera, segons la forma de provisió establerta en cadascuna de les bases reguladores de cada procés selectiu.

Es podran esmenar els errors de fet, assenyalats en el article 66 de la llei 39/2015, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, com ho són les dades personals de l'interessat, direcció a efectes de notificació, data, firma o òrgan al qual es dirigeixen. No es podran esmenar, pel fet d'afectar al contingut essencial de la pròpia sol·licitud del sistema selectiu: la presentació de la sol·licitud fora de termini, no fer constar que es reuneixen tots els requisits de capacitat exigits a les bases, la falta de compliment de qualsevol requisit de participació l'últim dia del termini de presentació d'instàncies, o qualsevol altre resultant de la normativa aplicable o a les bases de la convocatòria, així com els mèrits al·legats no aportats.

Passat aquest últim termini o bé si no s'ha exclòs a cap aspirant, l'alcalde dictarà un Decret d'Alcaldia aprovant la llista definitiva d'admesos i exclosos per participar en el procés de selectiu.

La base "Publicitat" estableix tot el relatiu a la publicació electrònica en el Tauler d'Anuncis que tindrà els efectes de la notificació.

 

7) Tribunal qualificador.

7.1. El Tribunal qualificador estarà format per:

President: Secretària Interventora de l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona

Vocal 1: Auxiliar administrativa de territori de l'Ajuntament de Sant Quinti de Mediona

Vocal 2: Membre designat per l'Escola d'Administració Pública

Secretari: Tècnica de recursos humans i comptabilitat de la Corporació, amb veu i sense vot

En cas que algun dels membres designats del Tribunal no pugui assistir l'alcalde nomenarà el seu suplent. Podrà assistir amb veu i sense vot un representant dels treballadors.

7.2. Es faculta el Tribunal Qualificador per interpretar aquestes bases i resoldre els dubtes que es puguin plantejar.

7.3. Abstenció i recusació.

L'abstenció i recusació dels membres del tribunal s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

7.4. Indemnitzacions i assistències del Tribunal.

Els membres del tribunal meritaran les indemnitzacions i assistències que mereixin per raó del servei d'acord amb el Reial Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó de servei.

7.5. La pertinença als òrgan selectius serà sempre a títol individual sense que es pugui ostentar en representació o per compte de ningú.

 

8) Realització de les proves de llengua catalana.

Els aspirants que no hagin acreditat documentalment els coneixements de català hauran de superar una prova específica de coneixements de llengua catalana de nivell requerit, amb caràcter obligatori i eliminatori, la qual es valorarà en els termes d'apte o no apte.

El tribunal podrà comptar amb la col·laboració d'assessors especialistes en llengua o encomanar la realització de les proves a professionals externs, si és necessari.

Quedaran exempts d'aquesta prova els candidats que presentin abans de l'hora assenyalada per a l'inici de la prova específica la documentació prevista en la base "Requisits dels participants".

 

9) Realització de les proves de llengua castellana.

Les persones aspirants estrangeres, excepte les nacionals dels estats de parla hispana, que no hagin acreditat documentalment els coneixements del nivell requerit de llengua castellana, hauran de superar una prova específica de coneixements de llengua castellana de nivell requerit amb caràcter obligatori i eliminatori, la qual es valorarà en els termes d'apte o no apte, i que han de superar aquests aspirants.

El tribunal podrà comptar amb la col·laboració d'assessors especialistes en llengua o encomanar la realització de les proves a professionals externs, si és necessari.

Quedaran exempts d'aquesta prova els candidats que presentin abans de l'hora assenyalada per a l'inici de la prova específica la documentació prevista en la base "Requisits dels participants".

 

10) Desenvolupament del procés selectiu.

La selecció es farà mitjançant el sistema de concurs-oposició entre els aspirants que compleixin els requisits continguts a la base "Requisits dels participants", i que compleixin el requisit de coneixement de la llengua catalana, i castellana en el cas dels aspirants estrangers nacionals dels estats de parla no hispana; o bé obtinguin la qualificació d'apte en ambdues proves específiques eliminatòries de llengua catalana i castellana.

La puntuació obtinguda en la fase de concurs es sumarà a la puntuació obtinguda en les proves de coneixements, sempre que concorrin els dos sistemes de selecció, i determinarà la puntuació final de la borsa de treball dels aspirants.

10.1. Fase oposició:

1. Els aspirants que no acreditin tenir coneixements de la llengua catalana nivell requerit amb certificat oportú, hauran de superar una prova de coneixement de la llengua catalana, el resultat de la qual serà apte o no apte, i tindrà caràcter eliminatori.

2. Els aspirants que no acreditin tenir coneixements de la llengua castellana nivell requerit amb certificat oportú, hauran de superar una prova de coneixement de la llengua catalana, el resultat de la qual serà apte o no apte, i tindrà caràcter eliminatori.

3. Es realitzaran dues proves amb caràcter obligatori i eliminatòries que s'adequaran cadascuna de les proves al perfil corresponent atenent a les funcions a desenvolupar pel grup de classificació C2 (Temari Annex II):

a) Consistirà en contestar un qüestionari de 20 preguntes en català, amb respostes alternatives sobre el contingut del temari d'aquesta convocatòria.

S'estableix que la durada de la prova serà d'1 hora. La valoració es realitzarà segons el següent vàrem: 1,20 per cada resposta correcta. Les no contestades no resten i les errònies descomptaran 0,30 punts. La puntuació màxima serà de 30 punts.

b) Consistirà en un cas pràctic a concretar pel tribunal i s'estableix que la durada de la prova serà d' 1 hora. La puntuació màxima serà de 20 punts.

10.2. Fase concurs de mèrits:

a) Experiència professional.

Experiència en treballs realitzats dins de l'administració pública o a l'àmbit privat en treballs en l'àrea administrativa fins a un màxim de 16 punts:

1) Experiència a l'administració pública. La puntuació serà de 0,20 punts per mes treballat, amb un màxim de 10 punts. El tribunal dividirà per 30 el total de dies i, el resultat que obtingui es multiplicarà per la puntuació establerta.

2) Experiència a l'empresa privada, en treballs en l'àrea administrativa. La puntuació serà de 0,10 punts per mes treballat, amb un màxim de 6 punts. El tribunal dividirà per 30 el total de dies i, el resultat que obtingui es multiplicarà per la puntuació establerta.

b) Formació.

1) Titulació superior.

Es valoraran les titulacions superiors a l'exigida en la convocatòria i que estiguin relacionades amb el lloc de treball amb acreditació de finalització. La puntuació màxima serà de 2 punts.

a) Pel títol de FPII o CFGS: 2 punts.

2) Cursos, diplomes, etc , relacionats amb la plaça a cobrir i valorats en funció del grau de dificultat, la durada i l'existència o no de proves qualificadores finals. La puntuació màxima serà de 3 punts. No es valoraran aquells certificats o títols en els que no consti la durada en hores.

a) Fins a 10 hores: 0,10 punts.

b) De 11 hores a 30 hores: 0,20 punts.

c) De 31 hores a 50 hores: 0,30 punts.

d) De 51 hores a 99 hores: 0,40 punts.

e) De 100 hores o més: 0,50 punts.

 

11) Puntuació dels aspirants.

El tribunal classificarà els aspirants en funció de la puntuació total obtinguda i proposarà a l'alcalde la constitució de la borsa de treball objecte d'aquesta convocatòria i la contractació de l'aspirant que hagi obtingut la millor puntuació. No s'estableix una puntuació mínima per a la superació del procés selectiu. A tal efecte, i un cop finalitzat el procés selectiu, els aspirants s'ordenaran en funció de la puntuació obtinguda.

Tots els aspirants que hagin superat el procés selectiu quedaran inclosos en una borsa de treball objecte d'aquestes bases reguladores, i quedaran inscrits respectant el principi d'ordinalitat que es derivi de la puntuació obtinguda de major a menor.

El resultat es farà públic segons s'estableix en la base "Publicitat".

En cas que es produeixin vacants en el lloc de treball establert en l'objecte d'aquestes bases, l'ajuntament activarà la borsa de treball als efectes de cobrir amb caràcter temporal les baixes, incapacitats, vacants que es produeixin per qualsevol motiu i per qualsevol necessitat del servei.

En cap cas es podrà utilitzar l'esmentada borsa als efectes de proveir amb caràcter definitiu una plaça del lloc de treball establert en l'objecte d'aquestes bases.

La puntuació definitiva del concurs oposició serà el resultat de sumar les puntuacions obtingudes en les fases d'oposició i de concurs. En cas d'empat tindrà preferència aquell aspirant que hagi obtingut més puntuació a la fase d'oposició. Si persisteix l'empat, tindrà preferència aquell aspirant que hagi obtingut major puntuació en l'experiència professional de la fase de concurs, i si encara persisteix l'empat, tindrà prioritat l'aspirant amb major puntuació en l'apartat de formació de la fase de concurs de mèrits.

 

12) Constitució i funcionament de la borsa.

El Departament de Recursos Humans centralitzarà el funcionament de la borsa de treball.

1. Vetllar per l'actualització de les dades dels aspirants.

Els integrants de la borsa de treball hauran de vetllar per l'actualització permanent de l'adreça de correu electrònic o del número de telèfon de contacte que constin al Departament de Recursos Humans de l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, mitjançant avisos de modificació de les dades personals, que, si s'escau, hauran de fer-se per escrit.

2. Ordre de prelació dels membres de la borsa.

Les relacions laborals o administratives s'iniciaran tan aviat com la necessitat ho requereixi seguint l'ordre de puntuació obtinguda. Ara bé, tot i que es respectarà l'ordre de puntuació de major a menor dels candidats, per al seu nomenament o contractació el factor de disponibilitat immediata operà sempre com a primer criteri selectiu quan les persones amb major puntuació no es puguin incorporar amb la immediatesa requerida.

3. La crida dels membres de la borsa.

La crida dels integrants de la borsa de treball per proposar-los la contractació o nomenament interí es realitzarà mitjançant l'enviament d'un correu electrònic a l'adreça de correu que l'aspirant hagi indicat a la seva sol·licitud de participació a la convocatòria, i mitjançant una única trucada telefònica al número indicat en la sol·licitud. Els membres de la borsa tindran un termini màxim de 24 hores respondre si els interessa la proposta de nomenament o contractació al Departament de Recursos Humans. En cas que la primera persona cridada no sigui localitzada, renunciï a l'oferta o no es posi en contacte amb el Departament de Recursos Humans de l'ajuntament dins les 24 hores següents, es podrà fer un comunicat massiu, via correu electrònic, a la resta de membres que formen part de la borsa de treball indicant-los que s'ha posat en funcionament dita borsa i que seguint l'ordre de puntuació existeix la possibilitat que siguin cridats per el nomenament o contractació temporal. L'objectiu d'aquest comunicat és tenir informats als membres de la borsa i poder obtenir una resposta ràpida per donar immediatesa a la contractació que sigui necessària en cada moment. Quan es faci ús del comunicat massiu, la resta de membres de la borsa disposaran de 24 hores per donar una resposta a la seva voluntat d'incorporació o disponibilitat; el Departament de Recursos Humans gestionarà les respostes per ordre de prelació de la llista. Quan hi hagi la resposta afirmativa d'incorporació d'un dels membres de la borsa, es comunicarà a la resta que l'oferta ja ha estat acceptada.

4. Renúncia a una oferta.

Si la persona integrant de la borsa rebutja la proposta de contractació per primera i segona vegada mantindrà el mateix lloc de prelació en la borsa de treball, sense que es produeixi cap variació. Si la mateixa persona rebutja per tercera vegada o posteriors, perdrà la seva posició dins l'ordre de prelació i passarà a ocupar l'últim lloc de la borsa de treball.

Així mateix, aquest sistema de penalització no s'aplicarà quan les persones aspirants acreditin que no poden acceptar la proposta de nomenament o contractació per trobar-se en aquell moment en alguna de les següents circumstàncies:

a) Estar en situació de baixa per maternitat o paternitat, o per incapacitat temporal, reconeguda per la Seguretat Social.

b) Gaudir d'un permís per adopció o acolliment.

c) Tenir cura de fills menors de 3 anys o de familiars fins al segon grau de consanguinitat o afinitat que no es puguin valer per ells mateixos.

d) Tenir una relació contractual laboral temporal o un nomenament interí vigent amb l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona.

En aquestes situacions excepcionals, les persones aspirants quedaran en la borsa de treball en el seu ordre i tornaran a ser cridades quan hi hagi una nova necessitat de nomenament o contractació.

5. Motius d'exclusió de la borsa de treball.

Qualsevol persona inclosa en la borsa de treball podrà demanar la seva exclusió voluntària de la borsa, presentant l'escrit de renúncia corresponent al Registre General de l'ajuntament.

També seran motius d'exclusió de la borsa de treball els següents supòsits:

a) La no presentació, previ requeriment, de la documentació acreditativa exigida per fer un contracte, llevat de força major.

b) La no superació del període de prova.

c) La renúncia o dimissió voluntària del treballador durant la vigència del nomenament o del contracte.

d) La declaració falsa, per part de la persona aspirant, dels mèrits i requisits de participació en els procés selectiu, sense perjudici de les possibles responsabilitats penals en què s'hagi pogut incórrer.

e) La resolució d'un expedient disciplinari amb sanció ferma.

f) La pèrdua de les condicions per ser nomenat o contractat per l'administració pública.

6. Informe de rendiment insuficient.

Un cop finalitzat el contracte de treball o el termini del nomenament interí, la persona responsable del servei pot emetre un informe desfavorable que acrediti motivadament el rendiment insuficient de la persona que ha estat contractada. En aquest cas, i prèvia audiència de la persona interessada, es pot acordar provat el rendiment insuficient, la falta d'aptitud o actitud de l'aspirant, i això comportarà que aquesta persona deixi de formar part de la borsa de treball. L'alcalde dictarà un decret a partir de la proposta d'acord del Departament de Recursos Humans fonamentat en l'informe del responsable del servei.

 

13) Durada del contracte i pròrrogues:

La durada dels contractes serà aquella que dicti l'acte administratiu pel qual es decideixi la contractació i, en cas de necessitat, les possibles pròrrogues.

Finalitzat el contracte temporal o les pròrrogues del mateix, la persona aspirant es reintegrarà automàticament a la borsa, ocupant el seu lloc de la llista segons ordre de puntuació obtingut.

 

14) Recursos.

La convocatòria i les seves bases, així com la llista d'aspirants admesos i exclosos, poden ser impugnats per les persones interessades, mitjançant la interposició d'un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva notificació o publicació, sens perjudici del recurs potestatiu de reposició que es pot interposar en el termini d'un mes des de la data de notificació o publicació de l'acte, davant l'alcaldia de l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona.

El resultat del concurs que emeti el tribunal qualificador pot ser recorregut en alçada davant l'alcaldia de l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona en el termini d'un mes des de la data en què s'hagi publicat o notificat.

Els actes de tràmit del tribunal qualificador no podran ser objecte de recurs, sens perjudici que s'hi puguin interposar reclamacions quan es tracti d'esmenar possibles errors materials en la confecció de la llista d'aprovats, errors en la transcripció de publicacions, errors aritmètics en les qualificacions o errors observables a simple vista. Aquests errors també podran ser corregits d'ofici pels òrgans de selecció.

 

La qual cosa es fa pública per al general coneixement.

 

 

ANNEX I.

 

Les funcions principals a desenvolupar són entre d'altres les següents:

 

- Donar suport a l'àrea, departament en la gestió administrativa, documental i d'atenció a les demandes de l'usuari/a.

- Atendre i donar resposta a les demandes dels usuaris/es (externs i interns).

- Gestionar l'agenda de visites.

- Donar primer resposta a consultes sobre tràmits.

- Gestionar el registre d'entrada (presencials, seu electrònica i correu electrònic).

- Enregistrar sortides de documentació

- Donar informació general relacionada amb els serveis municipals, preparant la informació necessària.

- Atendre telefònicament o presencialment a les persones que s'adrecen a l'Àrea(consultes inicials).

- Elaborar propostes de despesa

- Participar en la gestió de la informació i col·laborar en les activitats de difusió, si s'escau.

- Transcriure i enregistrar propostes, acords, resolucions, etc. en programes informàtics o bases de dades.

- Donar suport en la gestió de cobraments.

- Realitzar tràmits interns i externs de l'Ajuntament (entitats públiques i empreses privades). Registrar les gestions i tràmits, consultes i incidències en el programari de gestió corresponent.

- Participar en la gestió de la informació en diferents mitjans.

- Realitzar tasques d'arxiu.

- Totes aquelles de caràcter similar que li siguin atribuïdes, així com les que estableixi la descripció de llocs de treball

- Fer substitucions per donar suport a qualsevol dels departaments quan el volum de feina ho requereix.

 

 

ANNEX II.

 

Tema 1.

Administració pública: concepte i principis. El ciutadà i la ciutadana com a titular de drets davant l'Administració. Accés a arxius i registres.

 

Tema 2.

Procediment administratiu. Fases. Terminis.

 

Tema 3.

Acte administratiu. Elements. Motivació i forma. Eficàcia de l'acte administratiu: notificació i publicació. El silenci Administratiu i els actes presumptes. Invalidesa dels actes: nul si anul·lables.

 

Tema 4.

Revisió dels actes administratius. Revisió d'ofici. Recursos administratius: concepte i classes. Recurs contenciós administratiu: concepte. Responsabilitat de les administracions públiques.

 

Tema 5.

Contractes del sector públic: tipologia i característiques essencials .L'òrgan de contractació a l'Administració Local. L'expedient de contractació. Els procediments de selecció del contractista. L'adjudicació i la formalització del contracte.

 

Tema 6.

L'organització municipal. Òrgans necessaris: Alcalde, Tinents d'Alcalde, Ple i Junta de Govern Local. Òrgans complementaris: comissions informatives i altres òrgans.

 

Tema 7.

El municipi: concepte i elements. La població municipal. El Padró d'habitants. Drets dels estrangers.

 

Tema 8.

Atenció al ciutadà i a la ciutadana. Atenció integral: personal, telefònica, escrita; atenció al públic culturalment divers. Habilitats comunicatives. Iniciatives, reclamacions, queixes i peticions.

 

Tema 9.

Personal al servei de les administracions públiques .Estructura de la funció pública: plantilla de personal. Relació de llocs de treball. Oferta pública d'ocupació. Vacances, llicències i permisos. Situacions administratives. Règim disciplinari.

 

Tema 10.

Hisendes locals. Classificació dels ingressos i de les despeses. Els tributs locals: impostos municipals, taxes i contribucions especials. Els preus públics. Ordenances fiscals: concepte i contingut. El pressupost municipal: concepte, estructura i fase de l'execució de la despesa.

 

Tema 11.

Impostos municipals .Anàlisi de les principals figures.

 

Tema 12.

Administracions Públiques i la societat de la informació. L'administració electrònica a l'Administració Local. La informàtica com a eina de suport en els processos administratius. Protecció de dades de caràcter personal.

 

 

Annex III.- Model d'instància

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

Sant Quintí de Mediona, 28 de setembre de 2023

 

Bernat Catasús Mora

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9258 {"title":"Ayuntamiento de Sant Quintí de Mediona - Administración local (DOGC nº 2023-9013)","published_date":"2023-10-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"9258"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Quintí de Mediona,DOGC,DOGC 2023 nº 9013 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-10-04/9258-ayuntamiento-sant-quinti-mediona-administracion-local-dogc-n-2023-9013 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.