Ayuntamiento de Caldes de Malavella - Administración local (DOGC nº 2023-9010)

ANUNCIO sobre aprobación de las bases de la convocatoria para la provisión, mediante concurso-oposición, de una plaza de cabo de Policía Local, por promoción interna.

Per acord de la Junta de Govern Local del dia 14 de setembre de 2023, s'han aprovat les bases reguladores de la convocatòria per a la provisió, mitjançant concurs-oposició, per promoció interna, d'una plaça de caporal de policia local, grup C1, plaça núm. F.132.3.03, en règim de personal funcionari a l'Ajuntament de Caldes de Malavella.

S'adjunten les bases reguladores que regiran la convocatòria:

 

 

BASES QUE REGEIXEN LA CONVOCATÒRIA DEL PROCÉS SELECTIU PER A LA PROVISIÓ PER PROMOCIÓ INTERNA D'UNA PLAÇA DE CAPORAL DE POLICIA LOCAL, MITJANÇANT EL SISTEMA DE CONCURS OPOSICIÓ (GRUP C1).

 

PRIMERA. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

Aquestes bases tenen per objecte la regulació del procés selectiu per a la provisió per promoció interna, mitjançant el sistema de concurs oposició, d'una plaça de caporal de la Policia Local de l'Ajuntament de Caldes de Malavella, enquadrada dins el grup d'administració especial, subgrup de serveis especials, classe policia local i dotada amb les retribucions corresponents d'acord amb el pressupost municipal de 2023 i la normativa vigent.

Número de places convocades: 1

Classe de personal: Funcionari/a de carrera.

Escala: Administració Especial, sotsescala de Serveis Especials.

Categoria: caporal de la policia local.

Grup: C1

Sistema de selecció: concurs oposició restringit de promoció interna.

Funcions: Les funcions a desenvolupar són les que els puguin ser encomanades d'acord amb la Llei 16/1991, de 19 de juliol, de les policies locals i, en el seu cas, en el Reglament de Servei de la Policia local de Caldes de Malavella.

Jornada i horari: segons quadrant de servei.

La referida plaça s'inclou en l'oferta pública d'ocupació corresponent a l'exercici de l'any 2023, aprovada per Acord de Junta de Govern Local de 27 de juliol de 2023 i publicada en el DOGC núm. 8977 de 10 d'agost de 2023.

 

SEGONA. CONDICIONS DELS ASPIRANTS

Per prendre part en aquest procés selectiu, els aspirants han de reunir els requisits següents:

a) Tenir ciutadania espanyola, de conformitat amb les lleis vigents.

b) Tenir una antiguitat mínima de dos anys com a funcionari o funcionària de carrera en la categoria d'agent del cos de la Policia Local de l'Ajuntament de Caldes de Malavella.

c) Estar en alguna de les situacions administratives següents: servei actiu, serveis especials, servei en comunitats autònomes o serveis en altres administracions.

d) No superar l'edat establerta de jubilació.

e) Estar en possessió del títol de Batxillerat, tècnic o una altra d'equivalent o superior. Tanmateix,

els funcionaris de la policia local amb categoria d'agent que en la data de l'entrada en vigor de la Llei 3/2023, del 16 de març, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2023 no tinguin la titulació requerida o la titulació acadèmica equivalent de tècnic segons la normativa vigent poden participar durant els tres anys següents en les convocatòries per a accedir a la categoria de caporal de l'escala bàsica i són eximits de tenir la titulació acadèmica requerida.

f) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

g) No haver estat condemnat per cap delicte. No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

h) Compromís de portar armes, que es prendrà mitjançant declaració jurada.

i) Posseir el permís de conducció de la classe B.

j) Posseir el certificat de nivell intermedi de català (B) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura o equivalent o superior, o acreditar aquest nivell mitjançant la superació de la prova corresponent a la fase d'oposició.

k) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin, la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març i el Reglament de Servei de la Policia Local de Caldes de Malavella.

Tots els requisits s'han de complir el darrer dia de presentació de les sol·licituds.

 

TERCERA. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Les persones interessades en participar en la convocatòria han de presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament o en qualsevol de les formes que determina l'article 16.4 de la Llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Publiques (Llei 39/2015), dins del termini de 20 dies naturals comptadors a partir del següent al de la publicació de l'anunci de la convocatòria en el «BOE», la documentació següent:

a) Instància de sol·licitud (en el format que trobareu a l'apartat d'Annex d'aquestes bases), degudament signada per la persona aspirant.

b) Titulació exigida, fotocòpia del DNI i permís de conduir.

c) Quadre resum dels mèrits al·legats per l'aspirant per a la valoració de mèrits, d´acord amb el model (en el format que trobareu a l'apartat d'Annex d'aquestes bases).

A aquest quadre s´hi ha d´acompanyar:

− La titulació addicional a l' exigida a la convocatòria, s'acredita a través de còpia del títol acadèmic.

− Els cursos de formació o perfeccionament, s'acredita a través de còpia del títol o certificat que acrediti la seva realització i la seva durada. L'experiència s'acredita amb el certificat corresponent i/o la vida laboral amb el contractes laboral relacionats.

d) Declaració jurada de no estar afectat per cap dels motius d'incapacitat dels previstos a la legislació vigent, i no patir cap tipus de malaltia o defecte físic que impedeixi la pràctica normal de la feina, i que prenen el compromís de portar armes de foc, d'acord amb les condicions establertes a la legislació vigent.

e) Certificat de nivell B2 o equivalent de català.

 

QUARTA. ADMISSIÓ DELS ASPIRANTS

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'alcalde de la Corporació dictarà resolució en el termini màxim de 30 dies naturals per declarar aprovades provisionalment les llistes d'admesos i exclosos, juntament amb el lloc, data i hora de començament del procés de selecció de la plaça convocada. Aquesta resolució es farà pública al tauler d'edictes electrònic de la Corporació (https://caldesdemalavella.eadministracio.cat/board), i es concedeix un termini de 10 dies hàbils per a presentar esmenes i possibles reclamacions.

Un cop acabat aquest termini, es publicaran al tauler d'edictes electrònic de la Corporació (https://caldesdemalavella.eadministracio.cat/board) les llistes definitives d'admesos i exclosos.

El tràmit de publicació que s'esmenta substitueix la notificació individual als interessats, tal i com disposa l'article 45 de la Llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Publiques -PACAP- (Llei 39/2015, d'1 de octubre).

L'Ajuntament de Caldes de Malavella és responsable del tractament de les dades i documents facilitats per part de les persones interessades per a gestionar la seva sol·licitud i les actuacions objecte d'aquesta convocatòria, i informa que les dades recollides seran tractades de conformitat el Reglament 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril, així com a la normativa aplicable en la matèria de protecció de dades, la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, i la resta de normativa estatal complementària, en base al tractament següent:

- Finalitat: Tramitar procediments i actuacions administratives.

- Legitimació: Compliment d'una missió realitzada en interès públic o en l'exercici de poders públics atorgats a aquesta Entitat.

- Destinataris: Se cediran dades, si escau, a altres Administracions Públiques i als Encarregats del Tractament de les Dades. No hi ha previsió de transferències a tercers països.

- Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s'explica en la informació addicional.

- Informació Addicional: Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la següent adreça: http://caldesdemalavella.eadministracio.cat/privacy

Terminis de conservació: una vegada sigui ferma la resolució de la convocatòria i el nomenament de personal, els/les aspirants que hi hagin participat tindran un termini de tres mesos per tal de retirar la documentació aportada. Quan ja no sigui necessari i en no més de dos anys se suprimiran les dades amb les mesures de seguretat adequades per tal de garantir la pseudonimització de les dades o la destrucció total de les mateixes.

 

CINQUENA. TRIBUNAL QUALIFICADOR

D'acord amb l' establert a l'article 60 del Text Refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre), el tribunal és un òrgan col·legiat i la seva composició s'ha d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres. No poden formar part del tribunal el personal d'elecció o de designació política, els funcionaris interins ni el personal eventual.

El tribunal s'integra per membres, tots ells amb un nivell de titulació igual o superior a l'exigit per a l' ingrés en la plaça que es convoca.

El tribunal qualificador es constituirà de la manera següent:

- President: Un Funcionari, Cap de Policia Local de Caldes de Malavella

- Vocals: Dos funcionaris pertanyents a qualsevol Policia Local amb categoria igual o superior a la de la plaça objecte de la convocatòria.

Un representant de la Direcció General de Seguretat Ciutadana.

Un representant de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

- Secretari: Un funcionari de l'Ajuntament de Caldes de Malavella.

En aquest cas el secretari actua amb veu però sense vot.

El tribunal ha d'estar integrat, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars.

La designació del tribunal s'ha de fer pública al tauler d'edictes electrònic de la Corporació (https://caldesdemalavella.eadministracio.cat/board) com a mínim 15 dies abans de les proves.

El tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, a més de la del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que els substitueixin.

El tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

Als efectes previstos en el Real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei (BOE 30/05/02), el tribunal qualificador és classifica en la categoria tercera.

 

SISENA. PUBLICITAT.

Disposar la publicació de les bases i la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i en el taulell d'anuncis electrònic de l'Ajuntament (https://caldesdemalavella.eadministracio.cat/board), així com es publicarà l'extracte de la convocatòria en el BOE. Els restants i successius anuncis es faran públics únicament en el tauler d'anuncis electrònic de la corporació.

La llista de persones aspirants admeses i excloses, la composició del tribunal i les puntuacions obtingudes per les persones aspirants s'exposaran al tauler d'anuncis electrònic de l'Ajuntament de Caldes de Malavella.

La publicació dels actes derivats del desenvolupament del procés selectiu es publicaran al tauler d'anuncis electrònic de l'Ajuntament de Caldes de Malavella i tenen tots els efectes de notificació a les persones interessades d'acord amb allò que estableix l'article 45.1 b) de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions publiques.

 

SETENA. PROCÉS DE SELECCIÓ

La selecció pel sistema de concurs oposició consisteix en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits o nivell d'experiència relacionats amb la tasca policial a exercir i en la superació de les proves corresponents, inclosos el curs selectiu i el període de pràctiques. La puntuació obtinguda en la fase de concurs no podrà aplicar-se per superar els exercicis de la fase d'oposició.

El dia, l'hora i el lloc d'inici de la primera prova es publicarà al tauler d'anuncis electrònic de l'Ajuntament, junt amb la llista d'aspirants admesos i la composició del tribunal de la selecció. La designació del tribunal s'ha de fer pública al tauler d'edictes electrònic de la Corporació (https://caldesdemalavella.eadministracio.cat/board) com a mínim 15 dies abans de les proves.

La data, l'hora i el lloc de realització de la segona prova i següents seran determinats pel tribunal i se'n donarà publicitat juntament amb els resultats de la prova anterior, i per qualsevol altre mitjà, si així ho creu necessari, per tal de facilitar-ne la màxima divulgació. Amb aquesta publicació es considerarà realitzada l'oportuna notificació als interessats.

L'ordre d'actuació dels i de les aspirants per a aquells exercicis que no puguin fer-se conjuntament s'establirà per sorteig, que es realitzarà prèviament.

Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida. Els aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, fins hi tot per raons de força major, seran definitivament exclosos del procés selectiu.

Si el tribunal té coneixement que algun dels aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de l'interessat, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

 

A) DESENVOLUPAMENT DE LA FASE DE CONCURS

El tribunal valorarà els mèrits al·legats i acreditats documentalment pels aspirants, d'acord amb el barem següent:

A) Experiència professional:

A.1 Per haver exercit com agent de la policia local de l´Ajuntament de Caldes de Malavella, fins un màxim de 2 punts:

Per cada any complet: 0,20 punts.

A.2 Antiguitat altres cossos policials, fins un màxim d'1 punt:

Per cada any complet: 0,20 punts.

A.3 Per tasques de responsabilitat exercides en serveis policials, fins a un màxim d'1 punt:

Per cada any complert: 0,50 punts.

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 3 punts.

 

B) Titulacions acadèmiques:

B.1 Batxillerat superior o equivalent: 0,5 punts.

B:2 Diplomatura universitària o equivalent: 1 punt

B.3 Llicenciatura universitària: 1,5 punts.

En aquest apartat només podrà puntuar una titulació.

 

C) Formació professional:

C.1 Per cursos organitzats o homologats per l'Escola de Policia de Catalunya,

realitzats amb aprofitament:

- Per cursos de durada fins a 25 hores: 0,20 punts per curs.

- Per cursos de 26 a 40 hores: 0,40 punts per curs.

- Per cursos de 41 a 100 hores: 0,60 punts per curs.

- Per cursos de més de 100 hores: 0,80 punt per curs.

C.2 Per altres cursos relacionats amb la professió, realitzats amb aprofitament:

- Per cursos de durada fins a 25 hores: 0,10 punts per curs.

- Per cursos de 26 a 40 hores: 0,20 punts per curs.

- Per cursos de 41 a 100 hores: 0,30 punts per curs.

- Per cursos de més de 100 hores: 0,40 punts per curs.

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 3 punts.

Els aspirants han d'acreditar documentalment la durada en hores dels cursos realitzats. Si no ho fan així és computaran com cursos de durada fins a 25 hores.

 

D) Experiència en tasques de docència:

D.1 Per haver impartit cursos a membres de cossos policials: 0'1 punt per cada 20 hores fins un màxim d' 1 punt.

D.2 Per haver impartit cursos en qualsevol institució pública o privada: 0'05 punts per cada 20 hores fins un màxim d' 1 punt.

 

E) Nivell de coneixement de la llengua catalana:

Es valoraran els certificats superiors al nivell intermedi de català (B) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o altres equivalents, fins a un màxim d'1 punt.

 

F) Recompenses i distincions

Es valoraran les recompenses i distincions pròpies dels cossos de policia local o de la resta de forces i cossos de seguretat quan siguin rellevants en relació amb les funcions de la categoria de caporal. Fins a un màxim d'1 punt.

La puntuació total de la fase de concurs no pot ser, en cap cas, superior a 11' 50 punts.

 

B) DESENVOLUPAMENT DE LA FASE D'OPOSICIÓ

 

1r. Exercici. Coneixement de la llengua catalana

Consisteix en la realització d'exercicis de coneixements sintàctics i de comprensió de la llengua catalana i, si escau, en la realització d'una entrevista amb una persona experta que permeti valorar-ne els coneixements orals.

Queden exempts de realitzar aquesta els i les aspirants que acreditin documentalment, dins el termini de presentació de les sol·licituds, posseir el certificat de nivell intermedi de català (B2, antic B) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o equivalent o superior.

Poden restar igualment exempts de realitzar aquesta prova els i les aspirants que, en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de funcionari públic, hagin superat una prova o un exercici de coneixement de la llengua catalana del mateix nivell o superior al que s'hi esmenta, sempre i quan aportin la documentació que acrediti aquesta circumstància.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en normalització lingüística. Aquest exercici és obligatori i eliminatori, es qualifica com a apte o no apte.

 

2n. Exercici. Pràctic

El tribunal proposarà als aspirants dos casos pràctics hi escolliran un que han de resoldre per escrit, en el temps màxim de 90 minuts. El tribunal pot disposar que cada aspirant llegeixi el seu exercici i li pot demanar els aclariments que consideri oportuns.

La qualificació màxima d'aquest exercici serà de 40 punts.

Els o les aspirants que no obtinguin de mitjana una puntuació mínima de 20 punts queden exclosos del procés selectiu.

 

3r. Exercici. Psicotècnic

Les proves psicotècniques han de contenir, com a mínim, proves aptitudinals i proves de personalitat amb la finalitat d'acreditar les habilitats de lideratge, d'influència en el grup i d'altres factors considerats pertinents per al lloc de treball. Totes les proves aplicades han de ser formades per bateries de tests objectius que compleixin els requisits de validesa i fiabilitat i hagin estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

Aquestes proves poden completar-se amb una entrevista personal en aquells casos en què ho decideixi el tribunal, per tal d'integrar tots els elements explorats anteriorment. En aquest cas, a les entrevistes hi ha de ser present, com a mínim, un membre del tribunal.

En la prova psicotècnica, es tindran en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015.

La falsedat demostrada en les respostes comporta l'eliminació de l'aspirant.

Aquestes proves, i si escau l'entrevista, són realitzades per persones tècniques especialitzades en proves psicotècniques.

La qualificació d'aquest exercici serà de APTE o NO APTE.

Els o les aspirants declarats no aptes queden exclosos del procés selectiu.

 

4rt. Exercici. Prova mèdica.

Consisteix en un reconeixement mèdic, realitzat per metges o metgesses col·legiats, per comprovar que no es detecta en els o les aspirants l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l'annex 2 d'aquesta convocatòria. La qualificació d'aquest exercici serà de APTE o NO APTE. Els o les aspirants declarats no aptes queden exclosos del procés selectiu.

 

VUITENA. QUALIFICACIONS DELS I LES ASPIRANTS I PROPOSTA DE NOMENAMENT

No es podrà declarar superat en el procés selectiu un nombre d'aspirants superior al de les places convocades.

Tots els exercicis són obligatoris i eliminatoris per passar al següent exercici.

El primer exercici es qualificarà d'apte o no apte.

El segon exercici es puntuarà entre 0 i 40 punts. Quedaran eliminats els opositors que obtinguin una qualificació final inferior a 20 punts.

El tercer exercici es qualificarà com a apte o no apte.

El quart exercici es qualificarà com a apte o no apte.

La qualificació final de cada aspirant s'obté sumant, a les qualificacions obtingudes a la fase d'oposició, més les obtingudes a la fase de concurs.

Prèviament a la realització del reconeixement mèdic, el tribunal farà públic una llista ordenada dels aspirants amb les puntuacions finals atorgades a cada un d'ells, i cridarà els primers del llistat, en nombre igual al de places a cobrir, per tal que passin el reconeixement mèdic.

Els professionals als quals s'encarregui la realització de la prova mèdica, entregaran al tribunal un informe de cada un dels aspirants.

En cas que algun aspirant no superi el cinquè exercici, el tribunal cridarà el següent de la llista que hagi superat les proves anteriors per tal que el realitzi.

Els aspirants que siguin considerats aptes en la prova mèdica seran proposats a l'alcaldia per al seu nomenament com a funcionaris en pràctiques. El nombre d'aspirants proposats no podrà ser superior al de places convocades.

Els aspirants proposats hauran de presentar a la secretaria de la corporació, en el termini màxim de vint dies, els originals de:

- els documents acreditatius de les condicions exigides a la base segona,

- així com dels mèrits al·legats,

- Per acreditar el fet de no haver estat condemnat per cap delicte, els aspirants podran optar per aportar el certificat de penals o bé signat el consentiment perquè es faci la consulta des de l'Ajuntament.

-També caldrà presentar el permís de conduir de la classe B vigent.

Els qui tinguin la condició de funcionaris públics estan exemptes de justificar documentalment els requisits que no requereixin actualització. Únicament hauran de presentar un certificat de l'organisme que custodiï el seu expedient personal i acreditar la seva condició i les altres circumstàncies de les quals no hi hagi constància.

Si dins del termini esmentat, i tret dels casos de força major, els aspirants proposats no presenten la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no podran ser nomenats funcionaris en pràctiques i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

 

NOVENA. CURS ESPECÍFIC I PERÍODE DE PRÀCTIQUES

 

Curs selectiu

Consisteix en la superació del Curs de Formació Bàsica que organitza l'Escola de Policia de Catalunya. Queden exempts de fer-lo els i les aspirants que aportin la certificació d'haver-lo superat amb anterioritat.

Durant la seva estada a l'Escola de Policia de Catalunya l'alumnat resta sotmès al Decret 292/1995, de 7 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de règim interior de l'Escola de Policia de Catalunya, sens perjudici de la normativa que els sigui aplicable pel que fa a la seva vinculació administrativa.

La qualificació del Curs de Formació Bàsica serà d'apte o no apte. Els o les aspirants declarats no aptes queden exclosos del procés selectiu.

 

Període de pràctiques

El període de pràctiques és el temps de prestació efectiva de serveis al municipi una vegada nomenat funcionari en pràctiques i superat el curs selectiu. Aquest tindrà una durada de sis mesos. Estaran exempts de realitzar-lo els aspirants que acreditin que han realitzat les tasques pròpies de la plaça en concurs, amb un mínim de sis mesos. Aquesta acreditació convalidarà el període de pràctiques.

El període de pràctiques és obligatori i eliminatori, i la qualificació final serà d'apte o no apte.

Els i les aspirants que obtinguin la qualificació de no apte quedaran exclosos del procés selectiu. Per a la qualificació dels o les aspirants el tribunal comptarà amb l'assessorament de, com a mínim, dues persones avaluadores que presentaran una proposta de valoració basada en ítems conductuals predeterminats, bàsicament: els coneixements del treball, les habilitats socials i de comunicació, el compliment de les ordres i la disciplina, la disposició personal vers el treball, la responsabilitat, l'adaptació a l'organització, la iniciativa, la confiança en si mateix, el judici pràctic i l'autocontrol.

Durant la realització del Curs de Formació Bàsica a l'Escola de Policia de Catalunya o el període de pràctiques al municipi, o en acabar aquest període, els i les aspirants poden ser sotmesos a totes les proves mèdiques que siguin necessàries per comprovar la seva adequació al quadre d'exclusions mèdiques establert en l'annex II de la convocatòria.

Si de les proves practicades es dedueix l'existència d'alguna causa d'exclusió, l'òrgan responsable ha de proposar, d'acord amb la gravetat de la malaltia o el defecte físic, l'exclusió del o la aspirant del procés selectiu i, en aquest cas, correspon a l'òrgan competent per efectuar els nomenaments d'adoptar la resolució procedent, que en cap cas no donarà dret a indemnització.

Durant el curs selectiu, els i les aspirants són nomenats funcionaris en pràctiques i han de percebre les retribucions que per a aquest personal funcionari estableix la normativa vigent.

Els aspirants que hagin superat el període de pràctiques seran proposats a l'alcaldia per a ser nomenats funcionaris de carrera.

 

DESENA. INCIDÈNCIES

El tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu.

 

ONZENA. RECURSOS

Contra l'acord d'aprovació d'aquestes bases generals, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la sala d'aquesta jurisdicció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la seva publicació íntegra al BOPG, de conformitat amb el que disposa l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que ha pres l'acord en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al BOP, segons el que disposa l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Contra les resolucions definitives de l'Alcaldia, les persones interessades podran interposar recurs potestatiu de reposició dins el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació, o directament recurs contenciós administratiu davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació.

Contra els actes de tràmit del tribunal de selecció que decideixin directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinin la impossibilitat de continuar en el procés selectiu, produeixin indefensió o perjudici irreparable a drets o interessos legítims, les persones interessades poden interposar recurs d'alçada davant l'Alcaldia, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al tauler d'anuncis de la corporació.

Contra els actes de tràmit del tribunal de selecció no inclosos en l'apartat anterior, els/les aspirants, al llarg del procés selectiu, podran formular totes les al·legacions que estimin pertinents per a la seva consideració en el moment de fer-se pública la puntuació final del procés selectiu.

Per la mera concurrència als processos selectius s'entén que l'aspirant accepta íntegrament aquestes bases, tret que, prèviament, hagi exercit el seu dret a impugnar-les.

 

 

ANNEXOS

 

ANNEX 1. TEMARI.

 

1. La Constitució Espanyola: Drets fonamentals i llibertats públiques. La funció policial en el marc constitucional.

2. Deontologia policial: Normes bàsiques d'actuació i codis de conducta.

3. Els diferents cossos policials a l'Estat Espanyol: Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat. Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.

4. Coordinació i col·laboració entre cossos policials: Normes bàsiques de coordinació i col·laboració. Competències específiques i competències compartides. Les juntes locals de seguretat. Els convenis de col·laboració.

5. Competències municipals en matèria de seguretat i de protecció civil: La policia local com a servei públic.

6. Estructura, organització i funcions de les policies locals: Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

7. La policia local com a cos armat: Reial decret 137/1993, de 29 de gener, que aprova el Reglament de Armes. Decret 219/1996, de 12 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'armament de les policies locals.

8. Drets i deures dels membres de les policies locals: El règim disciplinari aplicable.

9. La delinqüència: Realitat i causes. El paper de les administracions locals en la prevenció i el control.

10. El Codi penal: Els delictes i les seves penes.

11. La jurisdicció penal: Òrgans i competències.

12. La denúncia: Concepte i classes. El dret i el deure de denunciar. Efectes de la denúncia.

13. L'atestat policial: Estructura. Valor dels atestats policials.

14. La detenció: Concepte. Supòsits legals en què és procedent la detenció. Els drets del detingut.

15. La detenció de menors.

16. La protecció del medi ambient. El delicte ecològic.

17. Estrangeria: Drets i llibertats dels estrangers, situacions d'irregularitat, actuacions policials

18. L'entrada i registre: Requisits, formalitats i supòsits excepcionals.

19. Protecció de la seguretat ciutadana: Llei orgànica 4/2015, de 30 de març.

20. Delictes en què poden incórrer els policies en l'exercici del seu càrrec.

21. Control de drogues i estupefaents: Regulació, actuacions policials.

22. Policia administrativa: Principals infraccions a les ordenances municipals, estructura de les denúncies i règim sancionador.

23. Espectacles públics i activitats recreatives: Competències, regulació i règim sancionador.

24. La venda ambulant: regulació i règim sancionador.

25. Impacte ambiental dels fums i els sorolls: Regulació i control.

26. Seguretat viària: normativa sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària.

27. La prevenció dels accidents de trànsit: Plans d'actuació.

28. El procediment sancionador en matèria de trànsit.

29. La retirada de vehicles de la via pública: Supòsits i regulació.

30. Regulació en matèria de transports i procediments sancionadors: Especial referència als transports de mercaderies perilloses i als escolars.

31. Regulació jurídica i procediments d'actuació policial sobre conducció de vehicles sota els efectes de begudes alcohòliques, drogues o estupefaents.

32. Paper de la policia local en la protecció civil: Els plans bàsics d'emergències.

33. Policia assistencial: Objectius bàsics de la funció de policia assistencial, tècniques i àmbits d'actuació.

34. Policia comunitària: Concepte, funcions i organització.

35. Els ciutadans com a receptors dels serveis policials.

36. El treball d'equip: Coordinació i valoració del rendiment.

37. La planificació dels serveis.

 

 

ANNEX 2. QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

I. ANTROPOMETRIA:

 

—1  La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

—2  La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5,  litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

 

1  Aparell circulatori

1.1  Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2  Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3  Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4  Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5  Insuficiència coronària.

1.6  Pericarditis activa o residual.

1.7  Insuficiència arterial perifèrica.

1.8  Insuficiència venosa perifèrica.

1.9  Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10  Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

2  Aparell respiratori

2.1  Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2  Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

3  Aparell genitourinari

3.1  Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2  Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3  Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4  Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5  Prolapse genital femení. Endometriosi.

 

4  Aparell digestiu

4.1  Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2  Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3  Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4  Úlcera gastroduodenal.

4.5  Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6  Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7  Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

5  Sistema hematopàtic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

6  Aparell locomotor

6.1  Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2  Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

7  Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1  Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2  Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3  Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4  Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5  Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6  Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7  Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8  Tremolor. Tics o espasmes.

7.9  Trastorns de la son.

 

8  Glàndules endocrines

8.1  Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2  Diabetis mellitus.

 

9  Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

10  Òrgans dels sentits

10.1  Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2  Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3  Queratotomia radial.

10.4  Despreniment de retina.

10.5  Estrabisme manifest i no corregit.

10.6  Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7  Discromatòpsies.

10.8  Glaucoma.

10.9  Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10  Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35  dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11  Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12  Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13  Trastorns en la parla. Quequesa.

 

11  Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1  Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2  Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3  Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4  Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5  Tatuatges que siguin visibles amb la uniformitat reglamentària.

11.6  Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

12  Altres

12.1  Processos neoplàsics.

12.2  Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3  Malalties autoimmunes.

12.4  Diàtesi al·lèrgica.

12.5  Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.

 

 

ANNEX 3. SOL.LICITUD

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

ANNEX 4. QUADRE RESUM DELS MÈRITS AL·LEGATS PER L'ASPIRANT PER A LA VALORACIÓ DE MÈRITS

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

Caldes de Malavella, 19 de setembre de 2023

 

Salvador Balliu i Torroella

Alcalde

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9010 catalunya administración local,Ayuntamiento de Caldes de Malavella,DOGC,DOGC 2023 nº 9010 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-09-29/9010-ayuntamiento-caldes-malavella-administracion-local-dogc-n-2023-9010 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.