Ayuntamiento de Tarragona - Administración local (DOGC nº 2023-9007)

ANUNCIO sobre rectificación de la base quinta de los procesos selectivos para la provisión de diecinueve plazas de agentes de la Guardia Urbana y de siete plazas de agente de la Guardia Urbana, por movilidad horizontal.

La tinenta d'alcalde i consellera d'Hisenda, Serveis Interns i Tecnologia de l'Ajuntament de Tarragona, per Resolució de 26 de juliol de 2023 i posteriors rectificacions de 8 i 16 d'agost de 2023, ha aprovat la convocatòria i les bases que regiran el procés selectiu per a la provisió, per oposició lliure, de 19 places d'agent de la Guàrdia Urbana, classificades a l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials, classe policia local, grup C, subgrup C1, incloses a les ofertes públiques d'ocupació del 2021, 2022 i 2023.

La setena Tinenta d'Alcalde en Resolució de 28 d'agost de 2023, ha aprovat la convocatòria i les bases que regiran el procés selectiu per a la provisió per concurs de mobilitat horitzontal, de set places d'agent de la Guàrdia Urbana, classificades a l'escala de serveis especials, subescala de serveis especials, classe policia local, grup C, subgrup C1. del 2021 i 2022.

Havent-se detectat un error material en el contingut de la base cinquena d'ambdues convocatòries, per resolucions de data 6 de setembre de 2023 s'ha aprovat la següent modificació:

 

On hi diu:

"B) Termini de presentació d'instàncies

El termini de presentació d'instàncies s'obrirà al dia següent de la publicació de l'anunci d'aquesta convocatòria a la seu electrònica de l'Ajuntament.

El termini per a presentar les instàncies sol·licitant prendre part en aquest procés selectiu comptarà des de la publicació de la convocatòria corresponent al DOGC o al BOE, fins a 20 dies naturals a partir de l'endemà de la darrera publicació."

Ha de dir:

"B) Termini de presentació d'instàncies

El termini de presentació d'instàncies s'obrirà al dia següent de la publicació de l'anunci d'aquesta convocatòria a la seu electrònica de l'Ajuntament.

El termini per a presentar les instàncies sol·licitant prendre part en aquest procés selectiu comptarà des de la publicació de la convocatòria corresponent al DOGC o al BOE, fins a 20 dies hàbils a partir de l'endemà de la darrera publicació."

 

La qual cosa es fa pública per a general coneixement i a tots els efectes escaients.

 

Tarragona, 15 de setembre de 2023

 

P. d.

El secretari general

 

 

BASES PER A LA PROVISIÓ, AMB CARÀCTER DE PERSONAL FUNCIONARI DE CARRERA, DE 19 PLACES D'AGENT DE LA GUÀRDIA URBANA

 

PRIMERA.- OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

1.1. L'objecte de la present convocatòria és la provisió, per oposició lliure, de 19 places d'agent de la Guàrdia Urbana, classificades a l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials, classe policia local, grup C, subgrup C1, incloses a les ofertes públiques d'ocupació del 2021, 2022 i 2023. Per necessitats del servei i mitjançant decret, abans del començament de les proves es pot augmentar el nombre de places vacants convocades, dintre de les previsions de l'oferta d'ocupació.

De conformitat amb la disposició addicional vuitena de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, introduïda per la Llei 5/2020, de 29 d'abril de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic, el nombre de places reservat a dones en aquest procés selectiu serà de 7. En el cas que s'augmentés el nombre de places vacants convocades, com preveu el paràgraf anterior, el mateix decret podrà augmentar el nombre de places reservades a dones, dins els límits de la disposició addicional vuitena de la Llei 16/1991.

Així mateix, les persones aspirants que superin el procés selectiu podran optar, per rigorós ordre de puntuació, a cobrir aquelles places que hagin quedat desertes en la convocatòria per la provisió, per concurs de mobilitat horitzontal, de set places d'agent de la Guàrdia Urbana, classificades a l'escala de serveis especials, subescala de serveis especials, classe policia local, grup C, subgrup C1.

1.2.- Borsa de treball

Les qualificacions obtingudes en aquesta convocatòria també determinaran l'ordre per als nomenaments interins que puguin ser necessaris per a cobrir les necessitats que es produeixin.

La borsa de treball estarà formada per:

1.2.1.- Les persones que aprovin les quatre primeres proves de l'oposició, no hagin estat proposades per a ser nomenades funcionàries de carrera i tinguin la condició de personal funcionari de carrera de qualsevol cos policial, per ordre de puntuació, de més a menys. Les persones proposades per a ser nomenades com a funcionàries interines hauran de superar la prova CINQUENA (revisió mèdica) per al seu nomenament i acreditar haver superat, dins els 2 anys anteriors al decret de nomenament, les proves psicotècniques d'aptitud per a l'ús d'armament reglamentari; a falta d'aquesta acreditació, caldrà superar una prova psicotècnica d'aptitud per a l'ús d'armes.

1.2.2.- A continuació de les incloses en l'apartat 1.2.1, les persones que aprovin les quatre primeres proves de l'oposició, no hagin estat proposades per a ser nomenades funcionàries de carrera i no tinguin la condició de personal funcionari de carrera de qualsevol cos policial, per ordre de puntuació, de més a menys. Les persones proposades per a ser nomenades com a funcionàries interines hauran de superar la prova CINQUENA (revisió mèdica) per al seu nomenament.

 

SEGONA.- REQUISITS DE PARTICIPACIÓ A LA CONVOCATÒRIA

Per a prendre part en l'oposició les persones aspirants hauran de complir els següents requisits:

a) Tenir la nacionalitat espanyola.

b) Haver complert 18 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

c) Estar en possessió del títol de batxillerat, tècnic o tècnica o un altre d'equivalent o superior, corresponent a cicles formatius de grau superior, tècnic o tècnica auxiliar corresponent a la formació professional de segon grau o un altre d'equivalent o superior. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació.

D'acord amb allò establert a la Disposició transitòria setena de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, afegida per la Llei 3/2023, de 16 de març, aquelles persones aspirants que estiguessin, el 18 de març de 2023, prestant els seus serveis de forma interina en la categoria d'agent a la Guàrdia Urbana de Tarragona, i que no tinguin la titulació requerida al paràgraf anterior d'aquest apartat c), la titulació d'accés a la convocatòria serà el títol de graduat o graduada en educació secundària, graduat o graduada escolar, tècnic o tècnica corresponent a cicles formatius de grau mitjà, tècnic o tècnica auxiliar corresponent a la formació professional de primer grau o un altre d'equivalent o superior. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació.

d) No haver estat condemnada per cap delicte o, en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal, i cancel·lats els antecedents penals, o haver demanat, si escau, la cancel·lació, i no estar inhabilitada per a l'exercici de les funcions públiques, ni estar separada mitjançant expedient disciplinari del servei de cap Administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

e) Posseir el permisos de conducció de vehicles:

e.1.- De la classe B.

e.2.- De la classe A2.

e.3.- De la classe A, que haurà d'acreditar-se dins del termini de presentació de documents per al nomenament de personal funcionari de carrera. El termini per presentar-lo es farà públic en el moment de publicar la relació de persones proposades.

Aquestes autoritzacions hauran d'estar en vigor en forma prèvia a la pressa de possessió com a personal funcionari de carrera.

Aquestes autoritzacions no poden tenir la limitació que comporta el codi 78 per a la conducció exclusiva de vehicles automàtics

f) Compromís de portar armes, que es prendrà mitjançant declaració jurada.

g) No patir cap malaltia ni cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria i no estar inclosa en cap causa d'exclusió mèdica de les establertes a la base vuitena, apartat 1.5.- cinquena prova, proves Mèdiques de la present convocatòria.

h) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin, així com la resta de normativa vigent.

i) Declaració jurada o promesa per la qual es pren el compromís de mantenir vigent el permisos de conducció, mentre es mantingui relació de servei amb la Guàrdia Urbana. Les excepcionalitats seran per causes de força major (sentència judicial, pèrdua carnet per esgotament dels punts...).

Els requisits dels apartats de la a) a la i) han de complir-se dins del termini de presentació de sol·licituds i han de mantenir-se durant tot el procés, llevat dels requisits de l'apartat e.3).

Els requisits de l'apartat g) es comprovaran en la cinquena prova, proves mèdiques, de la present convocatòria.

 

TERCERA.- PUBLICITAT DE LA CONVOCATÒRIA

Les bases i la convocatòria es publicaran íntegrament a la seu electrònica de la Corporació, al Butlletí Oficial de Província de Tarragona (BOPT) i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i la convocatòria al Butlletí Oficial de l'Estat.

La convocatòria de la primera prova es farà mitjançant anunci al DOGC i a la seu electrònica de l'Ajuntament i la resta de proves es farà mitjançant anunci a la seu electrònica.

Les persones aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, excepte per raons de força major, degudament justificades i discrecionalment apreciades pel tribunal qualificador i sempre i quan no es perjudiqui la igualtat entre les persones aspirants, seran definitivament excloses del procés selectiu.

 

QUARTA.- TAXA DRETS D'EXAMEN

Les persones aspirants hauran d'abonar, per a ser admeses en aquest procés selectiu, l'import de 22 euros, d'acord amb el que preveu la normativa vigent en matèria de taxes i preus públics de l'Ajuntament.

La quota per drets d'examen serà zero quan les persones aspirants reuneixin alguna de les característiques que s'indiquen a continuació:

1) Les persones que estiguin en situació de desocupació:

Opció A. Les que no percebin cap prestació econòmica, o,

Opció B. Les que tinguin una antiguitat, com a mínim, de sis mesos

Per a la concessió de la bonificació serà necessari que les persones interessades acreditin la seva situació mitjançant certificat vigent expedit per l'oficina del servei d'ocupació corresponent, en el termini de la presentació de la sol·licitud.

2) Les persones que acreditin una discapacitat igual o superior al 33%, mitjançant certificat emès per la institució competent.

L'import de la taxa només podrà ser tornat a les persones que desisteixen de la seva sol·licitud abans de l'aprovació de la relació provisional de persones admeses i excloses, i a les persones que no fossin admeses al procés selectiu per falta d'algun dels requisits exigits per a prendre-hi part.

 

CINQUENA- PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS, TERMINI I ADMISSIÓ

A) Sol·licituds

A. 1.- Sol·licituds i drets d'examen:

Les instàncies per a prendre part en aquest procés selectiu es dirigiran a l'Il.lm. Sr. Alcalde-President de l'Ajuntament de Tarragona i s'hauran de presentar per Internet (https://tramits.tarragona.cat/), mitjançant model instància específica de participació a processos selectius, signada electrònicament amb certificat digital. En cas de no disposar de certificat digital, es pot obtenir identificació i signatura electrònica a través de l'idCAT Mòbil  (https://tramits.tarragona.cat/Ajuda.aspx).

En cas de no tenir mitjans electrònics per fer la tramitació, les sol·licituds es poden presentar, en hores d'oficina, al Registre General de l'Ajuntament de Tarragona, oficines de l'OMAC.

Les instàncies també es podran presentar en la forma determinada a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu comú de les Administracions Públiques.

A la instància la persona aspirant haurà de manifestar que reuneix totes i cadascuna de les condicions exigides en aquestes bases de la plaça a la qual es presenta (referent sempre a la data d'expiració del termini assenyalat per a la seva presentació) i que es compromet, en cas d'ésser proposat/da per al corresponent nomenament, a prestar jurament o promesa d'acord amb el que estableix el Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

A. 2.- Juntament amb la solicitud l'aspirant ha d'adjuntar:

a) Document Nacional d'Identitat o passaport en vigor.

b) Taxa drets d'examen:

b.1) El pagament de la taxa es pot fer efectiu mitjançant l'Oficina Virtual Tributària d'aquest Ajuntament (pagar les meves taxes: Pagar taxes - Oficina Virtual Tributària (tributoslocales.es)

Les persones que presentin la sol·licitud en la forma determinada per l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, hauran d'adjuntar a la instància fotocòpia del justificant de transferència bancària conforme han ingressat l'import corresponent, on hi constarà, a més dels cognoms i nom de la persona aspirant que presenta la sol·licitud, la denominació de la plaça a la qual opta.

b.2) La documentació que acrediti el dret a la quota zero per drets d'examen, si fos el cas.

c) La documentació següent:

c.1.- En el seu cas, certificat de nivell intermedi de català (B2) mitjançant el certificat de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, o un d'equivalent o superior, als efectes de l'exempció de la realització de la prova de coneixements de llengua catalana establerta a la Base vuitena, apartat 1.2.

Les persones aspirants que indiquin en la sol·licitud haver superat la prova o l'exercici de caràcter obligatori i eliminatori, del nivell de català que determina la Base vuitena, apartat 1.2, d'aquestes bases, en altres processos selectius convocats per l'Ajuntament de Tarragona, restaran exemptes d'acreditar els coneixements de llengua catalana.

c.2.- En el seu cas, certificat d'haver superat i obtingut el diploma del curs selectiu de formació bàsica policial impartit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, o d'un curs de la mateixa durada i del mateix contingut que l'impartit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i homologat, quant a continguts i durada, per aquest Institut.

c.3.- Titulació d'accés a la convocatoria, d'acord amb la base segona, apartat c)

c.4.- Acreditació dels permisos de conducció de vehicles, segons la base segona, apartat d)

d) Declaració responsable segons model normalitzat, degudament signada.

No serà necessari compulsar la documentació presentada mitjançant fotocòpia. Aquesta documentació es compulsarà juntament amb la resta de la documentació que s'ha de presentar per tramitar el nomenament com a personal funcionari interí, en pràctiques o, si escau, com a funcionari de carrera.

En el supòsit de que la documentació presentada no coincideixi amb l'original, la persona aspirant quedarà exclosa del procés selectiu.

A.3.- Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

Les dades personals seran tractades d'acord amb el Reglament europeu 2016/679, del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016 (RGPD) i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

A aquests efectes i d'acord amb els article 16 al 21 del RGPD, les dades de caràcter personal formen part del registre de Personal, el responsable del qual és l'Ajuntament de Tarragona, i l'encarregat el cap de servei de Personal de l'Ajuntament de Tarragona.

D'acord amb el RGPD, la informació referent a les dades personals és:

- Responsable de les dades: Cap de servei de personal. Rambla Nova, 59. 43001 Tarragona.

- Finalitat de les dades: Procediment de selecció i formar part de les borses de treball

- Legitimació: Articles 59 i ss. TRLEBEP, articles 63 i ss. del Reglament del personal al servei de les entitats locals, aprovat per Decret 214/1990, de 30 de juliol.

- Destinataris: Servei de personal de l'Ajuntament de Tarragona i serveis de l'Ajuntament que puguin gestionar les borses de treball. No es preveu la seva cessió.

- Drets: les persones participants poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició al Registre General de l'Ajuntament de Tarragona, Rambla Nova 59, CP 43001, o en la forma determinada a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

- Procedència: Les dades procedeixen de la informació aportada amb les sol·licituds, o dels expedients personals si es tracta de personal de l'Ajuntament de Tarragona.

B) Termini de presentació d'instàncies

El termini de presentació d'instàncies s'obrirà al dia següent de la publicació de l'anunci d'aquesta convocatòria a la seu electrònica de l'Ajuntament.

El termini per a presentar les instàncies sol·licitant prendre part en aquest procés selectiu comptarà des de la publicació de la convocatòria corresponent al DOGC o al BOE, fins a 20 dies naturals a partir de l'endemà de la darrera publicació.

C) Admissió

Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies, l'Alcaldia o el/la conseller/a delegat/da dictarà una resolució per la qual aprovaran la relació provisional de persones aspirants admeses i excloses, i la relació provisional de persones aspirants admeses i excloses provisionalment exemptes de fer la prova de coneixements de llengua catalana, la qual s'exposarà a la seu electrònica de l'Ajuntament, a efectes de reclamacions. Mitjançant anunci al DOGC s'indicarà la data d'exposició al públic de la relació provisional de persones admeses i excloses i la relació provisional de persones aspirants admeses i excloses provisionalment exemptes de fer la prova de coneixements de llengua catalana. La data de publicació al DOGC d'aquest anunci determinarà el termini a efectes de reclamacions.

En qualsevol cas, i a fi d'evitar errors i, en cas de produir-se'n, de possibilitar la seva esmena dins del termini i en la forma escaient, les persones participants comprovaran fefaentment, no només que no figuren a la llista d'excloses, sinó que, a més, els seus noms figuren a la llista d'admeses.

Les persones aspirants disposaran d'un termini de 10 dies, comptats a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci esmentat al DOGC, per a presentar possibles reclamacions adreçades a esmenar els defectes que s'hagin pogut produir en la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses, o per adjuntar la documentació requerida per la convocatòria.

Les persones que no presentin la documentació especificada, i també les que no compleixin els requisits necessaris, no podran ser admeses, quedaran anul·lades les seves actuacions i restaran excloses del procés selectiu, sens perjudici de les responsabilitats en què hagin pogut incórrer.

Un cop transcorregut un termini no superior a quinze dies des de la finalització del termini anterior, es faran públiques, pel mateix procediment, les llistes definitives de les persones aspirants admeses i excloses i la relació de persones aspirants admeses exemptes de fer la prova de coneixements de llengua catalana, amb indicació de la data, hora i lloc de realització de la primera de les proves de l'oposició.

Si en el termini de 30 dies següents a la finalització del termini per a presentar reclamacions no es dicta cap resolució, les al·legacions presentades s'entendran desestimades.

D'acord amb el que disposa l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, amb la publicació dels anuncis esmentats a la seu electrònica de l'Ajuntament es considerarà realitzada la notificació oportuna a les persones interessades i s'indicaran els terminis a efectes de possibles reclamacions o recursos.

 

SISENA.- TRIBUNAL QUALIFICADOR

El tribunal qualificador de l'oposició estarà constituït d'acord amb el que estableix l'article 60 del Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, i amb relació al que disposen l'article 32.1 de la Llei 16/1991, de Policies locals i l'article 8 del Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, aprovat pel Decret 233/2002, de 25 de setembre, i es composarà de les persones que es determini al decret d'aprovació de la relació de persones admeses i excloses definitivament.

President: El cap de servei de Personal

Vocals:

- Una persona tècnica proposada per l'Institut de Seguretat Publica de Catalunya.

- Una persona tècnica proposada per la Subdirecció General de Coordinació de la Policia de Catalunya.

- Dues persones funcionàries de l'Ajuntament de Tarragona, proposades pel cap de la Guàrdia Urbana de l'Ajuntament de Tarragona.

- Una persona tècnica proposada pel cap de la Guàrdia Urbana de l'Ajuntament de Tarragona

- Una personal tècnica proposada pel servei de Personal.

Secretària: La cap de departament de processos selectius, amb veu i sense vot.

En cap cas, el tribunal no pot estar constituït majoritàriament per membres en actiu que pertanyin al cos de la Guàrdia Urbana de l'Ajuntament de Tarragona.

L'alcalde o el/la conseller/a delegat/da aprovaran la composició del tribunal mitjançant resolució que s'exposarà a la seu electrònica de l'Ajuntament. El tribunal quedarà integrat per les persones titulars i suplents respectives, que simultàniament amb les titulars hauran de designar-se.

L'abstenció i recusació de membres del tribunal s'ajustarà al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic.

El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència d'almenys la meitat de les seves persones membres, titulars o suplents indistintament i, en tot cas, de la presidència i de la secretaria o les persones que les substitueixin. Les decisions es prendran per majoria de vots presents.

El tribunal podrà acordar la incorporació de persones assessores especialistes perquè col·laborin en l'execució de les proves, les quals actuaran amb veu però sense vot per debatre les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

Per a l'execució de proves que s'hagin de realitzar per persones assessores especialistes caldrà només la presència d'una persona membre del tribunal, designada prèviament per aquest, per assegurar-ne una realització correcta, i traslladar al tribunal els resultats de les proves.

El tribunal té la facultat de convocar personalment les persones aspirants per tal de sol·licitar aclariment sobre la documentació presentada, per aclarir punts dubtosos de les capacitats o sobre altres qüestions de les quals se'n pugui presumir falsedat o inexactitud, sens perjudici de les responsabilitats en que pugui incórrer la persona que les presenta.

El tribunal podrà determinar la realització de dos o mes exercicis en una sola sessió. En aquest cas, la correcció de l'exercici posterior quedarà condicionada a la superació de tots els anteriors quan aquests siguin eliminatoris.

El tribunal haurà d'observar l'oportuna confidencialitat i el secret professional en tot el que fa referència a les qüestions tractades en les reunions que es duguin a terme.

El tribunal adoptarà les mesures necessàries per garantir que les proves o els exercicis de la fase d'oposició que siguin escrits siguin corregits sense que es conegui la identitat de les persones aspirants que hi participen. Així mateix, no corregiran les proves o els exercicis d'aquelles persones opositores on figuri el nom, marques o signes que permetin conèixer la seva identitat.

El tribunal resoldrà tots els dubtes que puguin sorgir en l'aplicació de les bases, així com el que calgui fer en els casos no previstos.

 

SETENA.- INICI I REALITZACIÓ DE LES PROVES

7.1 El lloc, la data i l'hora del començament de la primera prova de l'oposició serà anunciat en la forma prevista en la base cinquena apartat C), i es realitzaran les proves següents a continuació de la primera, dins el mateix dia. Si la data de celebració d'alguna prova del procés selectiu no coincidís amb la data assenyalada per a la primera prova, s'haurà de fer públic mitjançat edicte inserit en la seu electrònica municipal. Aquest avís es farà, com a mínim, amb dos dies d'antelació al començament de l'exercici, si es tracta de la continuació del mateix exercici, o de tres dies, si es tracta d'una altra prova.

7.2 Les persones aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, excepte per raons de força major, degudament justificades i discrecionalment apreciades pel tribunal qualificador i sempre i quan no es perjudiqui la igualtat entre les persones aspirants, seran definitivament excloses del procés selectiu.

7.3 L'ordre d'actuació de les persones aspirants per a aquells exercicis que no puguin fer-se conjuntament s'establirà per sorteig, que es realitzarà en la reunió de constitució del tribunal qualificador corresponent, i es farà públic en la seu electrònica de la corporació.

7.4 Durant la realització del procés selectiu les persones aspirants no podran fer ús de telèfons mòbils ni altres mitjans de comunicació amb l'exterior, ni podran sortir del recinte on es dugui a terme la prova selectiva durant la realització d'aquesta. L'incompliment d'aquestes normes o bé les actituds de falta de respecte o consideració envers la resta de persones aspirants del procés selectiu o envers el propi tribunal comportaran l'expulsió de la persona aspirant en qüestió de forma immediata del procés selectiu, la qual cosa es farà constar de forma expressa en l'acta emesa pel tribunal.

7.5 D'acord amb el que estableixen l'article 56 del Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, i el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, les persones aspirants, al llarg del procés selectiu, han de demostrar que estan degudament capacitades en el coneixement de les dues llengües oficials a Catalunya.

7.6 Les persones aspirants podran ser requerides en qualsevol moment per les persones membres del tribunal per tal que acreditin la seva personalitat.

7.7 Les persones aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves proveïdes del DNI, passaport o permís de conduir; la seva presentació podrà ser exigida pel tribunal en tot moment. La manca de presentació d'aquesta documentació determinarà l'exclusió automàtica de la persona aspirant del procés selectiu.

7.8 Si el tribunal corresponent té coneixement que alguna de les persones aspirants no posseeix la totalitat dels requisits exigits en les bases podrà acordar, en qualsevol moment del procés selectiu, amb l'audiència prèvia de la persona interessada, la seva exclusió i, en tot cas, es posaran en coneixement de les autoritats competents les inexactituds o falsedats comprovades, a l'efecte pertinent.

7.9 L'ordre de qualificació definitiva estarà determinat per la suma de les puntuacions obtingudes en el conjunt dels exercicis de l'oposició.

7.10 El tribunal qualificador haurà de fer públics el resultats de cada prova o exercici en la seu electrònica de la corporació.

7.11 En els casos en que s'hagin obert diligències prèvies o s'hagi incoat un procediment penal contra una persona aspirant, el tribunal qualificador podrà acordar, en funció de la gravetat del fet imputat, la suspensió de la realització del curs selectiu o de les pràctiques, o el seu ajornament si encara no s'haguessin iniciat, fins a conèixer-ne els resultats de les diligències o del procediment penal.

7.12 Els errors materials, de fet i aritmètics del procés selectiu es poden esmenar en qualsevol moment.

7.13. El desenvolupament de les proves de les places a proveir serà simultani.

 

VUITENA.- PROCÉS DE SELECCIÓ I QUALIFICACIONS

El procés de selecció de les persones aspirants és el d'oposició lliure.

L'oposició constarà de les tres fases que a continuació es descriuen.

 

8.1 Primera fase. Proves selectives, obligatòries i eliminatòries

8.1.1- PRIMERA PROVA. Exercici de coneixements culturals.

Consistirà en respondre per escrit, en un període màxim d'una hora, un qüestionari tipus test de 50 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, sobre el contingut del programa de temes de l'annex 1 d'aquestes bases. S'hauran de preveure 5 preguntes addicionals de reserva que seran valorades en el cas que s'anul·li alguna de les 50 preguntes proposades.

Es qualificarà amb 0'20 punts cada resposta correcta i amb -0'05 punts cada resposta incorrecta. Les preguntes sense resposta o amb més d'una resposta per part de les persones aspirants no seran tingudes en compte.

En cas que s'acordés l'anul·lació d'alguna pregunta per incorrecció en el seu plantejament, incorrecció de totes les respostes plantejades o correcció de més d'una s'inclourà, als efectes del càlcul de la qualificació resultant, la primera de les preguntes de reserva i així successivament.

La qualificació de l'exercici serà de 0 a 10 punts. Les persones aspirants que no assoleixin com a mínim 5 punts en aquesta prova quedaran eliminades del procés selectiu.

En l'anunci on es publiquin els resultats d'aquesta prova s'indicarà, a més, el termini per a presentar el certificat mèdic oficial necessari per a realitzar la tercera prova (proves físiques).

8.1.2.- SEGONA PROVA. Coneixements de llengua catalana. Consistirà en la realització d'exercicis de coneixements escrits i de comprensió i expressió orals de la llengua catalana que permetin valorar-ne els coneixements de nivell B2. Els continguts, l'estructura, durada i puntuació de la prova seran els establerts per l'Escola d'Administració Publica de la Generalitat de Catalunya. La prova es qualificarà com a apte/a o no apte/a. Les persones que obtinguin la qualificació de no apta seran eliminades del procés selectiu.

Resten exemptes de realitzar aquesta prova les persones que hagin estat declarades, en la relació definitiva de persones admeses i excloses, exemptes de realitzar-la per haver acreditat els coneixements de català de nivell intermedi B2, en el termini de presentació de sol·licituds, les persones aspirants que hagin fet constar en la sol·licitud, i s'hagi comprovat, que han superat una prova de català del mateix nivell o superior, en qualsevol altre procés selectiu convocat per l'Ajuntament de Tarragona i també les persones que ho acreditin, com a màxim, fins el mateix dia de celebració de la prova de coneixements de català, i el tribunal determini que estan exemptes de realitzar-la.

8.1.3.- TERCERA PROVA. Proves Físiques.

Aquesta prova té per objecte comprovar, entre d'altres, les condicions de resistència a la força de l'extremitat superior; la força estàtica màxima; la potència aeròbica màxima i l'agilitat de les persones aspirants.

L'ordre de realització dels diferents exercicis d'aquesta bateria de proves físiques vindrà determinat per l'organització de les persones aspirants en els grups que determini el tribunal. No obstant l'anterior, i per a tots els grups, la cursa de llançadora (course navette) es realitzarà en darrera posició i deixant abans de la realització d'aquesta prova un període, com a mínim, de 20 minuts des de la finalització de la prova anterior.

Les persones convocades per a realitzar aquesta prova hauran d'haver presentat a l'OMAC, en el termini establert en l'anunci dels resultats de la primera prova (Exercici de coneixements culturals), un certificat mèdic oficial, la data del qual no podrà ser anterior a 2 mesos del dia de la realització de les proves físiques, en el qual hi constarà que reuneixen les condicions físiques necessàries per a portar a terme les proves especificades en aquest apartat. La no presentació d'aquest certificat comporta l'exclusió automàtica de l'aspirant del procés selectiu.

Per a la realització de la prova, les persones aspirants hauran de presentar-se amb roba esportiva.

Cada exercici es puntuarà de 0 a 10 punts, d'acord amb el barem, específic per a cada sexe, establert a l'annex 2. La puntuació final de cada persona aspirant s'obtindrà dividint entre cinc la suma total dels punts aconseguits en cadascun d'ells. Quedaran eliminades de l'oposició les persones aspirants que no assoleixin un mínim de 4 punts en cadascun dels exercicis previstos i també qui no assoleixi una puntuació final mínima de 5 punts. Les persones aspirants que no arribin a la puntuació mínima de 4 en un exercici quedaran eliminades automàticament i no continuaran realitzant la resta dels exercicis previstos.

El tribunal podrà determinar fer proves antidopatge en el transcurs de les proves físiques. El fet de donar un resultat positiu en una de les substàncies que especifica el Comitè Mèdic del Comitè Olímpic Internacional, o el fet de negar-se a sotmetre's a aquestes anàlisis, seran motiu d'exclusió del procés selectiu.

Qualsevol incompliment de les normes establertes per a cada prova física suposarà en l'exercici on s'incompleixin les normes la consideració de prova no superada i es qualificarà amb 0 punts.

En les proves físiques en que hi ha més d'un intent, el resultat vàlid serà el millor de tots.

No es podrà provar cap element o material abans de la realització d'una prova física.

Es recomana que l'examen de salut previ a les proves físiques del procés selectiu inclogui una prova d'esforç, en la que la persona aspirant pugui valorar l'adaptació cardi-respiratòria a l'exercici físic.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en educació física.

Les aspirants que per embaràs, degudament acreditat, no puguin realitzar les proves físiques establertes a la convocatòria, podran realitzar la resta de proves d'aquesta. En cas que les superin, la realització de la segona fase (curs selectiu a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya) quedarà condicionada a la superació, en la següent convocatòria d'accés, si s'escau, de les proves físiques posposades, a no estar incloses en cap de les causes d'exclusió mèdiques que s'indiquin en la següent convocatòria i a que els correspongui, per la seva qualificació global obtinguda en la primera fase de l'oposició, realitzar les següents fases. La realització de les proves físiques posposades es podrà realitzar en el moment en que així es determini a la següent convocatòria.

Els exercicis físics consistiran en:

8.1.3.1. SALT HORITZONTAL

Descripció

a) La persona aspirant es col·locarà dreta, darrera d'una línia marcada a terra, sense trepitjar-la.

b) Des de la posició inicial, haurà de fer un salt cap endavant amb els peus lleugerament separats i paral·lels, a fi d'aconseguir la major distància possible respecte a la línia marcada a terra.

c) En caure, haurà de mantenir els peus en el lloc on realitzi el primer contacte.

d) Es mesurarà la distància entre la línia i el suport del cos que estigui més a la vora.

Normes

a) No es podran realitzar passes prèvies al salt per prendre impuls.

b) L'impuls exigirà l'esforç simultani d'ambdues cames.

c) S'haurà d'abandonar la zona de caiguda de forma equilibrada.

Valoració

Es realitzaran dos intents no consecutius, però només es registrarà la distància aconseguida en el millor d'ambdós.

8.1.3.2. CURSA DE VELOCITAT (50 METRES)

Descripció

a) La persona aspirant es col·locarà darrera la línia de sortida i en posició de sortida.

b) Al senyal de la persona testadora es posarà en marxa el cronòmetre i la persona aspirant haurà de recórrer el més ràpidament possible els 50 metres.

Normes

No es podrà trepitjar la línia de sortida abans de començar la prova.

Valoració

Es faran dos intents, no consecutius, i s'anotarà el millor temps d'ambdós.

8.1.3.3. CIRCUIT NATACIÓ

Descripció

La prova es realitzarà en una piscina de 25 m. de llargada.

Normes

a) Posició inicial:

Dempeus, en un dels extrems de la piscina i entre dues banderes col·locades a aquest efecte.

b) Desenvolupament de la prova

Es comença la prova fent un salt per entrar a l'aigua en posició vertical (dempeus) netament. Cal submergir-se totalment. No cal arribar a tocar el fons de la piscina amb els peus (no s'ha de tocar la paret posterior ni impulsar-s'hi). S'ha de sortir a la superfície (s'ha de veure el cap totalment), tornar a capbussar-se i passar per sota de la primera surada, col·locada a 2 m de la paret, sense tocar-la, per continuar la prova. Una vegada passada la primera surada, s'ha de sortir a la superfície de cara al sentit en què s'ha de nedar. L'aspirant haurà de nedar fins a l'altre extrem en qualsevol estil.

c) Cronòmetre: Es posa en funcionament quan es perd el contacte amb el terra a l'inici de la prova i s'atura al primer contacte de qualsevol part del cos amb la paret o la surada situada a l'altre extrem de la piscina.

Valoració:

Cada aspirant farà dos intents.

S'anotarà el temps invertit en el recorregut a més de totes les penalitzacions que es cometin en l'execució correcta de la prova.

Es comptabilitzarà el millor dels dos intents realitzats.

Cada penalització equivaldrà a la resta d'un segon.

La persona avaluadora podrà anul·lar la prova d'aquelles persones aspirants que deixin de fer alguna de les parts de què consta. Així mateix, el tribunal qualificador interpretarà sota el seu criteri totes aquelles qüestions que no estiguin reflectides en aquest text.

Important: És obligatori fer la prova amb casquet de bany. Es permet la utilització d'ulleres de natació.

8.1.3.4. LLANÇAMENT DE PILOTA MEDICINAL - (5 i 3 KG)

Descripció

a) La persona aspirant es col·locarà dreta, darrera d'una línia marcada al terra i des de la posició dempeus agafarà una pilota medicinal de 5 kg pels homes i 3 kg per les dones.

b) Amb la pilota medicinal agafada ambdues mans, per sobre el cap, llançarà la pilota el més lluny possible

Normes:

a) No es podrà trepitjar la línia marcada al terra i/o aixecar puntes del terra en el moment del llançament.

b) En la realització d'aquesta prova es permet l'ús de faixes o cinturons.

Valoració

Es mesura en metres i centímetres la distància aconseguida en el millor dels dos intents realitzats no consecutius.

8.1.3.5 CURSA LLANÇADORA (COURSE NAVETTE)

Descripció:

L'aspirant s'ha de situar darrera una línia per començar una cursa fins a arribar a trepitjar la línia situada a la banda contrària (a 20 m) i esperar a sentir un senyal sonor per continuar la cursa. Aquesta situació es repeteix durant tot l'exercici. La prova acaba quan no sigui capaç d'arribar a trepitjar la línia abans de sentir el senyal sonor. S'ha de retirar pel seu carrer en direcció a la línia des d'on ha iniciat l'exercici i lliurar la targeta a la persona testadora.

Normes:

a) S'han de trepitjar les línies cada tram de 20 m.

b) S'ha de trepitjar la línia abans de sentir el senyal sonor i sortir després d'aquest.

c) En el canvi de sentit, no es poden fer girs circulars, s'ha de pivotar.

Valoració

a) Es registra el temps que l'aspirant és capaç de mantenir el ritme imposat pel magnetòfon en períodes de mig minut.

b) Es farà un sol intent i es registrarà el temps que la persona aspirant sigui capaç de mantenir el ritme imposat pel magnetòfon en períodes de mig minut.

8.1.4.- QUARTA PROVA. Proves psicotècniques.

Aquestes proves es realitzaran seguint els criteris de la RESOLUCIÓ INT/2403/2015, de 2 d'octubre, que dóna publicitat al protocol pel qual s'estableixen els criteris orientatius d'avaluació psicològica per a l'accés, la promoció i la mobilitat de les policies locals de Catalunya.

Totes les proves aplicades estan formades per tests objectius que compleixen els requisits de validesa i fiabilitat i han estat baremades, estandarditzades i tipificades en una àmplia mostra de població que permet garantir la confiança en els resultats obtinguts.

La quarta prova està dividida en dues subproves. La primera es tracta d'una subprova aptitudinal que consisteix en l'administració de tres tests adreçats a la valoració de les capacitats intel·lectuals i els processos de raonament de les persones aspirants. Aquests tests valoraran l'aptitud verbal, numèrica i el raonament abstracte, respectivament.

La segona subprova consistirà en la realització de tres qüestionaris i una entrevista que mesuraran els trets de personalitats bàsics, els trets clínics de la persona aspirant, la seva adaptació personal i social a l'entorn i el seu grau d'adequació al següent perfil competencial: habilitats socials i comunicatives, cooperació i treball en equip, interès i iniciativa, responsabilitat, adaptació i flexibilitat, orientació de servei a les persones, autocontrol i resistència a la pressió, capacitat de resolució de problemes.

Els qüestionaris que s'administraran són: Un de competències professionals, un de trets de personalitat i un de trets clínics.

Realitzats els qüestionaris, els elements explorats en aquests s'integraran i es contrastaran en la posterior entrevista per determinar l'adequació de la persona aspirant al perfil competencial exposat en aquestes bases. A les entrevistes hi ha de ser present, com a mínim, una persona membre del tribunal juntament amb el personal tècnic especialista en proves psicotècniques.

Cada una de les competències avaluades serà valorada amb 0 punts, 1 punt o 2 punts. Per tal de superar la prova la persona aspirant haurà de complir dos requisits:

- Obtenir una puntuació superior a 0 punts en totes les competències.

- Obtenir una puntuació igual a 2 punts en tres o més competències.

La falsedat demostrada en les respostes a les proves psicotècniques podrà comportar l'eliminació de l'aspirant.

Tant les bateries de tests com l'entrevista es realitzaran per persones tècniques especialitzades en aquest tipus de proves.

Aquesta prova és obligatòria i tindrà caràcter eliminatori, les persones aspirants seran qualificades com a aptes o no aptes, quedant aquestes últimes excloses del procés selectiu.

Per tal de garantir la privacitat i la intimitat de les persones aspirants, les proves psicotècniques es custodiaran a l'arxiu de l'òrgan assessor en aquestes proves. Les persones aspirants tindran un termini de cinc dies naturals, comptadors des del dia següent a la data de publicació dels resultats de la prova, per tal de formular les al·legacions que considerin oportunes.

Les persones aspirants que formulin al·legacions ho hauran de sol·licitar al tribunal i, de comú acord amb l'òrgan assessor, es fixarà una data per atendre la seva petició. A l'acte hi assistirà el/la secretari/a o una altra persona membre del tribunal.

8.1.5.- CINQUENA PROVA. Proves Mèdiques.

El tribunal qualificador publicarà la relació de persones que hagin superat la quarta prova, amb les puntuacions obtingudes a la primera i la tercera prova, i convocarà a les primeres persones que hagin obtingut la millor puntuació en la suma de les puntuacions de la primera i tercera prova d'aquesta fase de l'oposició per a realitzar les proves mèdiques, en nombre no superior al total de places a cobrir. Si es produeix alguna baixa, voluntària o per desqualificació, o si s'han de cobrir aquelles places que hagin quedat desertes en la convocatòria per la provisió, per concurs de mobilitat horitzontal, de deu places d'agent de la Guàrdia Urbana, s'avisarà a les persones aspirants que tinguin les puntuacions immediatament inferiors per ordre de prelació de la llista, en nombre no superior al total de places a cobrir.

L'ordre de puntuació quedarà determinat per la suma de les puntuacions obtingudes en la primera prova i la tercera. Els possibles empats s'han de dirimir, en primer lloc, segons la puntuació de la prova de coneixement culturals. Si persisteix l'empat, en segon lloc, per la puntuació obtinguda en els exercicis físics i, si es manté l'empat, segons el criteri d'edat. En aquest darrer cas, la persona aspirant de menys edat tindrà preferència sobre la persona aspirant de més edat.

Aquesta prova es qualificarà com a apte/a o no apte/a. Les persones aspirants que tinguin alguna de les causes d'exclusió establertes a les bases seran declarades no aptes. Les persones que siguin declarades no aptes quedaran eliminades del procés selectiu

La comprovació per determinar que la persona aspirant no està inclosa en cap de les exclusions mèdiques indicades en aquestes bases comportarà un reconeixement mèdic. En aquest s'aplicaran les tècniques mèdiques d'ús convencional que es considerin oportunes, una analítica d'orina i les exploracions o proves complementàries que el personal mèdic, designat per l'Ajuntament, creguin oportunes. Cada una de les proves a realitzar es faran en una única crida en els dies i hores que es determinin. Les persones aspirants hauran d'emplenar un qüestionari relatiu al seu estat de salut que se'ls lliurarà el dia del reconeixement mèdic. El fet de no emplenar el qüestionari, així com l'omissió intencionada i/o la falsedat de les dades sol·licitades, comportarà l'exclusió automàtica de l'aspirant del procés selectiu.

Les exclusions mèdiques són les recollides en l'annex 3 d'aquestes Bases.

En aquesta revisió mèdica es verificarà, també, que l'aspirant compleix els requisits mínims d'índex de massa corporal:

Seran excloses les persones que tinguin l'índex de massa corporal de Quetelet inferior a 18,5 o superior a 30. En el cas que s'observi un desenvolupament muscular important, s'admetrà un marge de tolerància d'un 5%. L'índex de massa corporal s'estima mitjançant l'índex de Quetelet (pes en kg dividit per l'alçada al quadrat en metres).

En el supòsit que l'aspirant no compleixi aquests requisits en una primera observació es realitzarà un segona observació per l'equip mèdic responsable, per tal de verificar l'índex de massa corporal. Així mateix es realitzarà una nova observació quan la persona membre del tribunal qualificador present en el lloc on es realitzi la prova ho determini.

 

8.2. Segona fase: Curs selectiu a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Les persones/ aspirants que hagin obtingut millor puntuació en la primera fase de l'oposició i hagin superat les proves mèdiques, en nombre no superior al de places a cobrir, han de superar un curs selectiu de formació bàsica policial que imparteix l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. En aquest curs s'avaluarà, de manera independent, tant l'assoliment del nivell acadèmic com l'adquisició del perfil de competències i actituds de servei necessàries determinades per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. D'aquest curs, però, en quedaran exemptes les persones que acreditin, mitjançant la certificació corresponent, haver superat i obtingut el diploma d'un curs de la mateixa durada i del mateix contingut impartit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, o homologat per aquest Institut.

Les persones aspirants que hagin d'efectuar el curs selectiu de formació bàsica seran nomenades funcionàries en pràctiques per Decret de l'alcalde, o del/la conseller/la delegat/da en matèria de personal.

Si durant el curs de formació bàsica policial, entre les persones aspirants que hi assisteixen, es produeix alguna baixa, voluntària, per desqualificació, o per no assolir la qualificació d'apta, es convocarà a les persones aspirants que hagin superat la quarta prova i que tinguin les puntuacions immediatament inferiors per ordre de prelació, segons les baixes produïdes, per realitzar la prova mèdica. Les persones que superin les proves mèdiques efectuaran el curs en la següent edició.

Quedaran excloses del procés selectiu les persones aspirants que perdin, definitivament, la condició d'alumne/a de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, d'acord amb el que estableix l'article 5.1.b), 5.1.c) i 5.1.d) del Reglament de règim interior de l'Escola de Policia de Catalunya, aprovat pel Decret 292/1995, de 7 de novembre. La direcció de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya haurà d'informar de la pèrdua de la condició d'alumne/a al tribunal qualificador, el qual resoldrà l'exclusió de la persona aspirant.

Les aspirants embarassades poden sol·licitar l'ajornament de la realització del curs selectiu a l'òrgan convocant fins a la propera convocatòria o, en el cas que en aquesta convocatòria no s'haguessin complert setze setmanes des del naixement del seu fill o filla, fins a la convocatòria següent.

La qualificació del curs selectiu serà d'apte/a o no apte/a.

La baixa voluntària, la desqualificació o la no superació de l'esmentat curs de les persones aspirants comportarà automàticament el seu cessament com a personal funcionari en pràctiques i quedaran eliminades del procés selectiu.

Les persones aspirants que estant en servei actiu en qualsevol altre cos policial, acreditin, mitjançant la certificació corresponent, haver superat i obtingut el diploma d'un curs de la mateixa durada i del mateix contingut impartit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i hagin acreditat que estan capacitades per a portar armes de foc seran nomenades funcionàries en pràctiques per realitzar la tercera fase. Període de pràctiques.

Les persones aspirants que hagin acreditat haver superat el curs de formació bàsica policial i no hagin aportat el certificat conforme estat capacitades per a portar armes de foc hauran de superar una revisió psicotècnica, la qual serà valorada com a apta o no apta, tal i com estableix el Reglament d'armament de les policies locals, aprovat pel Decret 219/1996, de 12 de juny. Les persones declarades aptes seran proposades per a ser nomenades funcionàries en pràctiques. Les persones que siguin declarades no aptes quedaran eliminades del procés selectiu.

 

8.3 Tercera fase: Període de pràctiques

La realització d'un període de pràctiques al municipi de Tarragona és una prova obligatòria i eliminatòria, per aquelles persones aspirants que hagin superat el curs selectiu a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya o acreditin haver-lo superat i que estan capacitades per a portar armes de foc.

La qualificació del període de pràctiques és d'apte/a o no apte/a.

El període de pràctiques serà de 12 mesos de durada, dividit en períodes avaluables de 4 mesos.

Les persones aspirants hauran d'obtenir avaluacions positives en tots els períodes. En el cas que els informes de les persones avaluadores siguin desfavorables, el tribunal podrà proposar el cessament de la persona funcionaria en pràctiques, sense necessitat d'esgotar el període de 12 mesos. No obstant això, el tribunal qualificador podrà acordar per a una millor valoració que les persones aspirants amb avaluació negativa en un període continuïn en la fase de pràctiques.

Quan el període amb avaluació negativa sigui l'últim, el tribunal qualificador podrà acordar, per a una millor valoració, que la persona aspirant realitzi un nou període de pràctiques avaluable de 3 mesos de durada i caràcter selectiu. Les persones aspirants que obtinguin avaluacions negatives en dos períodes de pràctiques seran declarades no aptes en fase de pràctiques i quedaran, en tot cas, automàticament excloses del procés selectiu.

Durant aquest període de pràctiques, el tribunal qualificador ha de comptar amb l'assessorament de, com a mínim, dos comandaments supervisors de la Guàrdia Urbana, que han de presentar una proposta trimestral d'avaluació de les persones aspirants, basada en el pes que s'assigna a cadascuna de les següents competències:

1. Professionalitat (20 %)

1.1. Aplica correctament els coneixements i els procediments.

1.2. Pren les decisions adequades.

1.3. Sap actuar amb la rapidesa necessària.

1.4. Busca solucions efectives als problemes considerant les regles, instruccions i procediments.

1.5. Expressa idees clares, tant verbalment com en els escrits que redacta.

2. Superació en el treball (15 %)

2.1. Mostra interès per adquirir nous coneixements.

2.2. Mostra iniciativa en el desenvolupament de les tasques.

2.3. Mostra entusiasme, dedicació i confiança en aconseguir els resultats.

3. Relacions amb la comunitat (20 %)

3.1. És educat/da, respectuós/sa i mostra bona imatge.

3.2. Es guanya el respecte de la ciutadania.

3.3. Mostra interès en identificar i resoldre les necessitats de la ciutadania.

3.4. És tolerant amb les persones que pensen diferent.

4. Adaptació a l'organització (10 %)

4.1. Integració en el cos de la Guàrdia Urbana.

4.2. Col·labora amb els companys i companyes.

4.3. És ben acceptat/da pels altres.

4.4. Dóna bon ús al material i a les instal·lacions.

5. Disciplina (20 %)

5.1. Accepta i compleix les normes i les ordres directes.

5.2. Compleix satisfactòriament les tasques assignades a cada servei.

5.3. Mostra comportaments apropiats amb els/les companys/es i comandaments.

5.4. Té cura de la seva imatge.

6. Trets de caire personal (15 %)

6.1. Mostra confiança en si mateix/a.

6.2. Mostra autonomia per efectuar determinades tasques.

6.3. Manté el control davant situacions noves, ambigües, sota pressió o canvis d'instruccions.

6.4. Mostra flexibilitat per adaptar-se a l'opinió, a la voluntat o a l'actitud de les altres persones.

En els casos de persones aspirants que no hagin pogut prestar, com a mínim, vuit mesos de servei efectiu per trobar-se en situació d'incapacitat temporal, llicència per maternitat o paternitat, compactació de la lactància, compactació de reduccions de jornada, acumulació de vacances i/o dies de descans o per haver estat suspeses de funcions com a conseqüència del compliment d'una sanció o de l'adopció d'una mesura cautelar en un procediment disciplinari, el tribunal qualificador acordarà la seva reincorporació al període de pràctiques i la realització del temps que els falti per completar el període de pràctiques.

Les persones aspirants no aptes i, per tant, que no superin aquest període de practiques, perdran tots els drets al seu nomenament com a personal funcionari de carrera, per resolució de l'alcalde, o del/la conseller/a delegat/da, a proposta del tribunal qualificador, i comportarà automàticament el seu cessament com funcionàries o funcionaris en pràctiques.

Les persones aspirants que superin el període de pràctiques seran proposades a l'Alcaldia per a ser nomenades funcionàries de carrera.

Les persones aspirants que hagin prestat serveis, ocupant una plaça d'agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona, com a funcionàries interines o en comissió de serveis, dins dels dos anys anteriors, els serà computat aquest temps treballat com a període de pràctiques o prova, en base al qual el tribunal qualificador, amb l'assessorament de, com a mínim, dos comandaments supervisors de la Guàrdia Urbana, emetrà la corresponent qualificació d'apte/a o no apte/a, basada en cadascuna de les competències detallades en aquestes bases.

 

NOVENA.- RELACIÓ DE PERSONES APROVADES I PROPOSTA DE NOMENAMENTS

9.1 Nomenament de personal funcionari en pràctiques.

Acabada i valorada la primera fase de la base vuitena, el tribunal qualificador proposarà, a les persones aspirants que hagin obtingut millor puntuació en la primera fase de l'oposició i hagin superat les proves mèdiques, com a màxim fins el nombre de places objecte de la convocatòria, amb les ampliacions previstes a la base 1.1, les següents propostes de nomenaments:

9.1.1 Per a les persones aspirants que hagin de superar el curs selectiu de formació bàsica policial, proposarà que siguin nomenades funcionàries en pràctiques amb efectes de la seva incorporació a l'esmentat curs selectiu.

9.1.2 Per a les persones aspirants exemptes de realitzar el curs selectiu de formació bàsica policial, proposarà que siguin nomenades funcionàries en pràctiques.

9.1.3. L'adjudicació de les places reservades per a les dones s'ha de fer seguint la llista ordenada per la puntuació obtinguda de major a menor.

En el supòsit que no s'assoleixi cobrir les places reservades a dones, caldrà donar preferència a les candidates dones, fins a assolir cobrir les places reservades, sempre que es compleixin les condicions següents:

a) Hi ha d'haver en tots els casos una equivalència de capacitació, determinada per la superació de les proves i els exercicis de la fase d'oposició del sistema selectiu.

b) Cap de les candidates dones seleccionades en virtut d'aquest criteri de preferència no pot tenir un diferencial negatiu de puntuació, en la suma total de fase d'oposició, de més del 15% respecte als candidats homes preterits.

c) No es pot aplicar aquesta mesura respecte a candidats en què concorrin motius de discriminació positiva legalment determinats altres que el criteri de preferència que regula la present disposició, com la pertinença a altres col·lectius amb especials dificultats d'accés a l'ocupació

9.2 Nomenament de personal funcionari de carrera.

Acabat el procés selectiu, el tribunal qualificador publicarà els resultats a la seu electrònica de l'Ajuntament, ordenant les persones aspirants per ordre de puntuació obtinguda, de major a menor, i efectuarà la proposta dels seus nomenaments com a personal funcionari de carrera.

9.3 Si el nombre de persones aspirants que superen l'oposició és inferior al nombre de places a cobrir, el tribunal declararà desertes aquelles places de les quals no en pugui efectuar cap proposta de nomenament.

 

DESENA.- PRESENTACIÓ DE DOCUMENTACIÓ

10.1 Les persones aspirants seleccionades i proposades per al corresponent nomenament com a funcionàries en pràctiques, a efectes de participar al curs de formació bàsica policial de l'Institut de Seguretat Pública, hauran de lliurar a l'Ajuntament, al servei de Personal, en el termini de 20 dies naturals comptadors des de l'endemà de la data de publicació de la llista de persones aprovades i proposades per a passar a la segona fase, i sense requeriment previ, els següents documents:

a) Fotocòpia compulsada de la documentació que acrediti estar en possessió de la titulació, d'acord amb el que s'estableix en la base 2.c).

b) Fotocòpia compulsada del permisos de conduir vehicles en vigor.

c) Declaració de no estar condemnat/da per cap delicte ni estar separat/da del servei de qualsevol de les administracions públiques ni estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques.

d) El requisit de tenir els antecedents penals cancel·lats, recollit a la base 2.d), s'acreditarà mitjançant la certificació corresponent del Registre Central de Penats i Rebels.

10.2 Les persones aspirants seleccionades i proposades per al corresponent nomenament com a funcionàries en pràctiques, exemptes de realitzar el curs selectiu a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, hauran de lliurar a l'Ajuntament, al servei de Personal, en el termini de 20 dies naturals comptadors des de l'endemà de la data de publicació de la llista de persones aprovades i proposades per a ser nomenades funcionàries en pràctiques, i sense requeriment previ, els següents documents:

a) Fotocòpia compulsada de la documentació que acrediti estar en possessió de la titulació, d'acord amb el que s'estableix en la base 2.c).

b) Fotocòpia compulsada del permís de conduir vehicles en vigor.

c) Declaració jurada per la qual es pren el compromís de portar armes.

d) Declaració de no estar condemnat/da per cap delicte ni estar separat/da del servei de qualsevol de les administracions públiques ni estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques.

e) El requisit de tenir els antecedents penals cancel·lats, recollit a la base 2.d), s'acreditarà mitjançant la certificació corresponent del Registre Central de Penats i Rebels.

f) En el seu cas, certificat de serveis prestats a l'Administració Pública, on hi constarà el grau personal consolidat i el temps de serveis reconeguts, amb indicació del grup o subgrup corresponent.

10.3 Les persones que hagin de ser nomenades funcionàries de carrera hauran de ser proposades pel tribunal qualificador conforme han superat tot el procés selectiu, i hauran d'haver presentat la documentació assenyalada en els apartats anteriors, a més de fotocòpia compulsada del permís de conduir vehicles de la classe A, en vigor.

 

ONZENA.- RESOLUCIÓ DE L'OPOSICIÓ

L'acalde o el/la conseller/a delegat/da hauran de nomenar personal funcionari de carrera les persones aspirants proposades pel tribunal qualificador, en el termini d'un mes a partir de la data de publicació de la relació de persones aprovades. El nomenament esmentat es publicarà al BOPT.

Un cop publicats els nomenaments del personal funcionari de carrera, es disposarà d'un termini d'un mes per al jurament o promesa i presa de possessió, que s'efectuarà davant del secretari general de la Corporació. La manca de presa de possessió, llevat dels casos de força major, que seran degudament comprovats i considerats, comportarà la pèrdua de tots els drets.

 

DOTZENA.- INCIDÈNCIES

Mentre estigui constituït, el tribunal qualificador està facultat per resoldre els dubtes que sorgeixin en l'aplicació d'aquestes bases i podrà adoptar els acords que corresponguin en tots els supòsits no previstos en elles, per tal de facilitar el desenvolupament normal del procés selectiu, els quals podran ser objecte de recurs d'alçada davant de l'alcalde, en el termini màxim d'un mes a comptar des de l'endemà a la data de la seva notificació o publicació. Abans de la constitució del tribunal i després que aquest hagi efectuat la seva proposta aquesta facultat correspondrà a l'Alcaldia o consellera delegada de la gestió de personal.

Per a tot el que no està previst expressament en aquestes Bases, s'aplicarà el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals i supletòriament, per aquest ordre, el Reglament del personal al servei de les entitats locals, el Reglament general de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat, el de l'Estat, i a la resta de normativa aplicable.

 

TRETZENA.- IMPUGNACIONS

La convocatòria i aquestes Bases podran ser impugnades per les persones  interessades, potestativament, mitjançant recurs de reposició davant l'alcalde en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de l'anunci de la convocatòria publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya o, directament, recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de la circumscripció del seu domicili, sempre que estigui dintre de la jurisdicció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, o dels jutjats contenciosos administratius de Tarragona, segons la seva elecció, en el termini de dos mesos comptats, també, des de l'endemà de la data de la publicació de l'anunci al DOGC, de conformitat amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 8, 14, 25 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici de poder exercitar qualsevol altre recurs que estimi procedent.

Contra els actes administratius que es derivin de l'actuació del tribunal qualificador, les persones interessades podran interposar recurs d'alçada davant l'Alcaldia en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la data de la seva publicació o notificació.

La notificació a les persones interessades del tràmit d'audiència, quan aquest correspongui, i de les resolucions es farà mitjançant anunci a la seu electrònica

 

 

ANNEX 1. TEMARI

 

1. La Unió Europea.

2. La Constitució espanyola 1978.

3. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya (EAC).

4. Les institucions polítiques de l'Estat.

5. Les institucions polítiques de Catalunya.

6. L'ordenament jurídic de l'Estat.

7. L'organització territorial de l'Estat: les comunitats autònomes.

8. L'organització territorial de l'Estat: els municipis, les províncies i les comarques.

9. Organització municipal (Reglament orgànic de l'ajuntament de Tarragona): organització municipal i el Ple.

10. Organització municipal (Reglament orgànic de l'ajuntament de Tarragona): l'Alcalde/essa, disposicions de la Junta de Govern Local, la Junta de Govern Local i les Comissions informatives.

11. Els òrgans jurisdiccionals: Poder judicial i Tribunal Constitucional, Poder judicial i potestat jurisdiccional, el Consell General del Poder Judicial, el Ministeri Fiscal, el Tribunal Constitucional.

12. Els drets humans i els drets constitucionals. Les garanties dels drets.

13. Codi deontològic policial: la deontologia policial, Recomanació REC (2001) 10 del Comitè de Ministres del Consell d'Europa als estats membres sobre el Codi Europeu d'Ètica de la Policia, el marc deontològic dels principis bàsics d'actuació, la Carta de Rotterdam, la policia en una societat multi ètnica.

14. ACORD GOV/25/2015, de 24 de febrer, pel qual s'aprova el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya.

15. Els diferents cossos policials a l'Estat Espanyol: Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat.

16. Les competències de la Generalitat de Catalunya en matèria de seguretat.

17. Competències municipals en matèria de seguretat i de protecció civil: La policia local com a servei públic.

18. Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.

19. La policia de Catalunya: mossos d'esquadra i policies locals.

20. La policia local. La Llei 16/1991, de les policies locals de Catalunya.

21. Coordinació i col·laboració entre cossos policials: Normes bàsiques de coordinació i col·laboració. Competències específiques i competències compartides. Les juntes locals de seguretat. Els convenis de col·laboració.

22. Reglament 233/2002 d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

23. La policia local com a cos armat: Reial Decret 137/1993, de 29 de gener, que aprova el Reglament de Armes. Decret 219/1996, de 12 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'armament de les policies locals.

24. El cos de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

25. Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal.

26. Procediments especials per delictes. L'enjudiciament ràpid de determinats delictes.

27. L'atestat policial. Concepte, naturalesa, formes d'iniciació, requisits formals, valor processal, diligències que l'integren, les actes, inspecció ocular i recollida de proves.

28. La detenció: límits legals, supòsits i garanties. L'Habeas corpus.

29. Llei 27/2003, de 31 de juliol, reguladora de l'ordre de protecció de les víctimes de la violència domèstica. El registre central per a la protecció de víctimes de violència domèstica (Reial Decret 355/2004, de 5 de març).

30. Llei 5/2000 de 12 de gener. La responsabilitat penal i la detenció de menors.

31. Protecció de la seguretat ciutadana: Llei orgànica 4/2015, de 30 de març, de la protecció de la Seguretat Ciutadana.

32. Seguretat Viaria: La legislació i la funció policial en seguretat viària i trànsit.

33. Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona.

34. Coneixement del municipi de Tarragona: Les seves activitats econòmiques. Evolució de la població.

35. Coneixement del municipi de Tarragona: La distribució de l'espai urbà: zones residencials, àrees industrials i comercials.

36. Coneixement del municipi de Tarragona: La xarxa viària; accessos, vies urbanes, zones vianants.

37. Coneixement del municipi de Tarragona: Moviments associatius de Tarragona.

38. Coneixement del municipi de Tarragona: Activitats culturals, lúdiques i esportives. Festes i tradicions. Projecció turística.

39. Coneixement del municipi de Tarragona: Serveis socials i comunitaris. La xarxa de serveis socials d'atenció primària. Els serveis especialitzats. Institucions que els presten i infraestructura existent.

40. Coneixement del municipi de Tarragona: Xarxa de centres cívics. Llars de jubilats i pensionistes. Biblioteques.

 

 

ANNEX 2: BAREM PROVES FÍSIQUES

 

BAREM D'APTITUD FÍSICA HOMES

Punts

Cursa de llançadora

Llançament pilota

Velocitat
50 metres

Salt horitzontal

Natació

Punts

10,0

12

9

6"7

2,2

<20,0

10,0

9,0

11

8,5

6"9

2,15

20,00-22,00

9,0

8,0

10

8

7"1

2,1

22,01-24,00

8,0

7,0

9

7,5

7"4

2,05

24,01-26,00

7,0

6,0

8

7

7"8

2,0

26,01-28,00

6,0

5,0

7

6,5

8''

1,95

28,01-30,00

5,0

4,0

6

6

9''

1,9

30,01-31,00

4,0

3,0

5

5

9''5

1,85

31,01-32,00

3,0

2,0

4

4

9''75

1,8

32,01-33,00

2,0

1,0

3

3

10''

1,75

33,01-34,00

1,0

0,0

2

2

11''

1,7

35,0

0,0

 

BAREM D'APTITUD FÍSICA DONES

Punts

Cursa de llançadora

Llançament pilota

Velocitat
50 metres

Salt horitzontal

Natació

Punts

10,0

9.5

7

7"6

1,9

<24,0

10,0

9,0

8.5

6,5

8"

1,85

24,00-26,00

9,0

8,0

7.5

6

8"4

1,8

26,01-28,00

8,0

7,0

6.5

5,5

9"

1,75

28,01-30,00

7,0

6,0

6

5

9"2

1,7

30,01-32,00

6,0

5,0

5,5

4,5

9"9

1,65

32,01-34,00

5,0

4,0

5

4

10''5

1,6

34,01-35,00

4,0

3,0

4,5

3,5

10''9

1,55

35,01-36,00

3,0

2,0

4

3

11''5

1,5

36,01-37,00

2,0

1,0

3,5

2,5

12''

1,45

37,01-38,00

1,0

0,0

3

2

13''

1,4

39,0

0,0

 

 

ANNEX 3: CAUSES D'EXCLUSIÓ MÈDICA

 

I. Antropometria

1. La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

2. La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5 litres en els homes i als 3 litres en les dones.

 

II. Malalties, lesions i defectes físics

 

1. Aparell circulatori

1.1 Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2 Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3 Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4 Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5 Insuficiència coronària.

1.6 Pericarditis activa o residual.

1.7 Insuficiència arterial perifèrica.

1.8 Insuficiència venosa perifèrica.

1.9 Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10 Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

2. Aparell respiratori

2.1 Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2 Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

3. Aparell genitourinari

3.1 Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2 Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3 Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4 Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5 Prolapse genital femení. Endometriosi.

 

4. Aparell digestiu

4.1 Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncreas exocrí i les glàndules salivals.

4.2 Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3 Hèrnies i eventracions no tractades o reincidents.

4.4 Úlcera gastroduodenal.

4.5 Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6 Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7 Pancreopaties cròniques o reincidents.

 

5. Sistema hematopoètic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

6. Aparell locomotor

6.1 Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2 Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

7. Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1 Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2 Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3 Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4 Detecció de marcadors biològics de consum de drogues d'abús il·legals o medicaments considerats d'abús que a judici del tribunal no s'utilitzin amb finalitats terapèutiques.

7.5 Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6 Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7 Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8 Tremolor. Tics o espasmes.

7.9 Trastorns del son.

 

8. Glàndules endocrines

8.1 Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

 

9. Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa activa o amb risc de contagi.

 

10. Òrgans dels sentits

10.1 Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2 Agudesa visual llunyana:

AV monocular millor ull sense correcció <0.6

AV monocular millor ull amb correcció <0.8

AV monocular pitjor ull sense correcció <0.4

AV monocular pitjor ull amb correcció <0.7

AV binocular sense correcció <0.7

AV binocular amb correcció <0.8

10.3 Queratotomia radial.

10.4 Despreniment de retina.

10.5 Estrabisme manifest i no corregit.

10.6 Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7 Discromatòpsies. Es mesuraran pel test d'Ishihara i, en cas necessari i a criteri dels metges designats pel tribunal qualificador, se'ls aplicarà el test de Farnsworth-Munsell.

10.8 Glaucoma.

10.9 Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels/de les facultatius/ves que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10 Agudesa auditiva que suposi una pèrdua de més del 45% combinada entre les dues oïdes, amb o sense audiòfons.

10.11 Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12 Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13 Quequesa manifesta.

 

11. Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1 Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2 Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o característiques puguin comprometre la funció policial.

11.3 Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4 Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5 Tatuatges que siguin visibles, inclòs l'uniforme d'estiu, i que siguin discriminatoris, ofensius i/o atemptin contra l'honor, la nacionalitat, raça, religió, sexe o qualsevol altra circumstancia social de les persones, amb un contingut contrari als principis, valors i competències establerts en el codi d'ètica de la policia de Catalunya (acord GOV/25/2015, de 24 de febrer).

La comprovació de tatuatges implica el consentiment de les persones participants perquè se'ls facin fotografies dels tatuatges a fi de posar-les a disposició del tribunal qualificador per a la seva avaluació.

11.6 Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

12. Altres

12.1 Processos neoplàsics.

12.2 Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques.

12.3 Malalties autoimmunes.

12.4 Diàtesi al·lèrgica.

12.5 Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri del/de la facultatiu/va pugui comprometre la funció policial.

 

A Tarragona, a la data de la signatura electrònica

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8817 catalunya administración local,Ayuntamiento de Tarragona,DOGC,DOGC 2023 nº 9007 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-09-26/8817-ayuntamiento-tarragona-administracion-local-dogc-n-2023-9007 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.